kızlar benim bebikim de 3100 gr olmuş ağır ve geriden geliyor miniğim yeter ki sağlıklı olsun sancım çıkmadı yine.. ne bilim sanki hiç doğurmucakmışım hep içimde kalcakmış gibi geliyor hadi hayırlısı:)))
canım dün gece 3 kez falan adet sancısı gibi sancılarım oldu doktorum bunu söylediğimde çok güzel dedi demek ki olması gerekiyor ve iyi birşey
sevgi ne zamana aldın gününüüüüü
yaaa benimki de gelcek gibi hissetmiyorum napcaz biz 41lere gelip sonra sezeryan mı olcaz:S:S:S:S
mayıs annişler, bebilerinizin kozmeteklerini aldınız mı?ben seba med aldım..
Allah yardımcın olsun canım .hayırlı Uğurlu dogumlar az kaldı bebegıne kavusmana .nasılsınız arkadaşlar benimde kontürolüm vardı bebişim 3200 olmuş herşey normal sancım çıktı yine dr.haftaya doğurursun sen diyor 1cm açılmamda var heyecan basıyor gittikçe rabbim yardımcımız olsun cümlemizin inşallah normal doğum olcak hayırlısıyla bir aksilik çıkmazsa
benn jonshons babyy aldımmm :)) ucuzdu baya sampuan banyo jelı yag aldım . pudra da alsammı kızlarr
Allah yardımcın olsun canım .hayırlı Uğurlu dogumlar az kaldı bebegıne kavusmana .
Kizlar cok korkuyorum gecen hafta dr vajina cikisimin biraz dar oldugunu normal olabilirde olmayabilirde hazirlikli ol herseye dedi offf sezeryandan korkuyorum igneden bile korkarim ben kan aldirirken bayilirim bide panik atagim var ameliyathne ortamna nasil dayanirim blmiyorum Rabbim hepimizin yar v yardimcisi olsun kolaylikla bebislerimiz gelsin inssağol canım .....
Kizlar cok korkuyorum gecen hafta dr vajina cikisimin biraz dar oldugunu normal olabilirde olmayabilirde hazirlikli ol herseye dedi offf sezeryandan korkuyorum igneden bile korkarim ben kan aldirirken bayilirim bide panik atagim var ameliyathne ortamna nasil dayanirim blmiyorum Rabbim hepimizin yar v yardimcisi olsun kolaylikla bebislerimiz gelsin ins
alyel sen yatak almadan almıcammmevet canım; park yatak aldım ben de içine yatak alamadım..hem üst katı hem alt katında kullanabileceğim bebek için en sağlıklı olacak yataklardan alayım isiyorum ama bu konuda o kadar çok yorumlar yapılmış ki kararsızlığımdan bi türlü alamadım ee bebek için de yatak çok önemli omurga gelişimi rahat yatması buna bağlı..normalde bu kadar kararsız değilimdir ama bu konuda niyeyse böle kalakaldım....
kocalarımız gerçekten birtane...Allah onları başımızdan eksik etmesin..bizi anlamarı zor işte ama ellerinden geleni yapıyorlar...benimde hergün dondurmam her cumartesi kahvaltım var dışarda...eskiler anlatıyorda halimize bin şükürr!!!!benim söylediğim kocalara haksızlık durumu falan değil. onların da duyduğu ettiği normal doğum daha iyi daha sağlıklı diye.ama bunu dayatma gibi sunmaları can sıkıyor.
sadece bu konu üzerinden eleştirdim böyle olan kocalarımızı.
onun dışında benim de kocam en büyük destekçim.hert hareketimi kontrol eder,eğilmeme izin vermez.kalkarken mutlaka elimden tutar destek verir.geceleri bin kere üstümü açarım sağa sola dönerim üstümü örter.tuvalete kalkınca hemen uyanır tutar düşmeyeyim diye.öğünlerimi atlatmaz.çikolatamı ihmal etmez:)Allah razı olsun ondan.
sevgi kendini en iyi nasıl hissedeceksen o yolda ilerle...senin bedenini en iyi sen tanırsın..umarım herşey gönlünce olur..o dayatmalar hepimizde var cnm yaa bana hem sez. yap hem normal yap diyen öyle çokkiiiii:)selam kızlarrr artık dogumlar basladı ben de son hazırlıklarımı yapıorum pazartesı temızlıkcı gelcekkk temızlık ısınıde halledınce herseyım hazır olmus oluo sonra yavrumu beklıcem ınsalllah... ben epidural sezeryan olmak ıstıorumm normal dogumdan sogudumm vallaa :)) eşim kayınvalıdem görümcem herkes normal dogurmanın ıyı yonlerını anlatıp duruolarrr normal dogurmaya uygunmusumm ama bılmıolarkı ben sezeryan gunumu bıle aldım:))))))) amelıyatmıs ayaga kalkamazmısım sankı gelıp kendılerı bakacaklarrr bana yorum yapılmasından hoslanmıorumm:))))
ben bacak arası agrısını okadar cok cektimki agrıdan agladıgımı bilirim hep yere oturup kaldıgımı oda bunları sölüyor bende kocama haksızlık yapamam tek dayanagım o benim cok anlayışlı ama bebegi söz konusu olunca herseyin az riskli olanını ve en iyisini istiyor duygusal bide ben kıyamıyorum kocama nese ona olan askım anlatılmaz...amin haaytım inş basarıcaz sendende mutlu haberler bekliyoruz canım
aynen bende öyle düşündüm ve dr.uma bu konuyu açmadım bile o zaten gerekli görürse önerecektirrr.ççok teşekkür ederim cevaplar için kızlar süpersiniz vallaa....canim ben ilkiinde hicbir problem olmadigi halde acilmam sadece 1 santim oldugu halde hemsirenin acele etmesiyle sunni sanci aldim ama tibbi bir gereklilik yoksa tabiki ve acilman belli bir seviyeye gelmeden sunni sanciyi kabul etme cunku acilma yavas yavas oluyor ama sunni sanci verilince bebegin kalp atislari hizlaniyor sunni sanciyla bebegin kalp atislari hizlanip da acilma 10 cm olmadigi surece sancilarini kesen bir ilac verip acil sezeryana alirlar. 9 ay bekledin dogum icin biraz daha bekleyebilirsin hizlandirmaya gerek yok. bence acilman belli bir seviyeye gelmeden sunni sanci alma. yoksa kendini sezeryan masasinda bulabilirsin. tabi bebek kotu durumda ve dogumu hizlandirmak tibbi bir gereklilikse o ayri
GÜNAYDIN FINDIKLARRRRRRRRRR
ben bugün dr.a gidiyorum bakalım ne dicek benm cadaloz tepikcan kaç kg. olmuş gecen hafta 3.450 idi ve böyle giderse sez dediii:) ben normal diyorum normal normal çok istiyorum yaşamayı umarım rabbim kısmet eder... dün bunaldım öyle çok ağladımki hiç durmadım kocam izin almış bugun sabah cay ve tosta uyandımm ohhhh:)sen dedim yanımda ol ben 10 tane daha doğururummm sanki dün ağlayan ben değildim... az sonra ütümüzü yapıp duş alıcaz sonra doğru dr.cuğuma... kızlar ben suni sancımı istesem diye düşünüyorum benim zıbıdık sürekli büyümektee...suni sancıyla ilgili bilgisi olan varmı acaba??? lütfen cvppp verinnn ihtiyacım var 3 de kontrolum bakalm olmazsa isticemmm bir el atıverinn
dünden beri kimi okuduysam bebek kilolu ve mecburen sezeryanbu yeni nesil obezmi olacak nedir şaka bi yana ultrason ölçümleri çoğunlukla biraz yüksek çıkıyor,benim gözlemim bu.ilk bebeğime 37.haftada 3500 kg. dendi 39.da 3 kilo anca doğdu
çok aşırı iri bebek olmadıktan sonra normal doğum tavsiye edilir her zamansizinkide öyle görünmüyor anladığım kadarıyla.
benim şimdi vajinal varis çıktı ve doktor normal olmaz diyecek diye ödüm kopuyor,bütün şartlar uygunsa normal doğurmak en güzeli.ama hangisi olursa olsun en önemlisi sağlıkla doğurmaktır elbette,sizede hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum...
ben ilk bebeğimde suni sancı aldım 1 saat kadar,evet zordu ama insan bi şekilde üstesinden geliyor.açılma 4 cm.oluncada epidural takıldı sonrası süperdi
bencede kendi sancını bekle öncelikle,baktın gelen giden yok ve günün doldu o zaman suni sancı istenebilir.
çok saol canım çok haklısın...tm söylediklerinizde haklısınızzzz....bende epidural normal düşünüyorum süperdi demen bana da süper geldiii
Canım biliyosun aynı durumdayız,bence bekle biraz daha,en azından suyumuz gelse ya da çatımızda açılma filan olsa suni sancıyla zaten normal doğuma alır,suni sancı doğurtmak için genelde veriyorlar zaten,ben de hiçbişey olmazsa önümüzdeki salıya kadar bekleyeceğim,salı kontrol var tekrar bebeğin kilosuna göre karar verir heralde doktor belkide gel suni sancıyla deneyelim diyecek.Bi arkadaşın öyle olmuş hem de benim doktoruma giden arkadaş,kız kontrole diye gidiyo suni sancı verip doğurtturmuş 38.haftada hemde,bana daha bişey demedi bakalım salı günü ne diyecek.Seni de merak ettim şimdi doktordan gelince haber ver canım,hakkımızda hayırlısı olsun.
en başta yazdım canım bak oku....güzel güzel haberlerle geldim en güzeli de kanala girmiş olması yani eli kulağında olması:) herkese çok teşekkür ediyorumm
sende benım gıbı korkaksın pekı normal dogum acısına nasıl dayancan ondan korkmuyonmu acı aynı acı allah yardım etsın valla bende senın gıbı kara kara dusunuyorum napcam bılmıyorum son anda dayanamasam sezeryan dıye bagırcam ıstıycem hıc yoktan ıyıdır
Allah kolaylık versin canım bak hepimiz böyleyiz artık doğumlarımız yaklaştı sıkıntılarımız var..Ama rabbimin izniyle hepsi geçececek...hem bebişin doğunca ne kadar güzel bi anne olacaksın biliyor musun?hiç öle çirkinleştiğini filan düşünme...annelik melek gibi gösterecek seni ve zamanla zaten hamillelikten önceki formuna da kavuşacaksın yeter ki bebişler sağlıklı olsunlar iyi olsunlar...Hepimiz hayırlısıyla evlatlarımıza kavuşalım inş..:):)
mrb arkadaşlar;herkes bebek resimleri falan bekliyor ama ben son hazırlıkları paylaşıyım dedim darısı güzel kızımın resimlerine inş...
öncelikle dr.dan geldim kızlar ve moralim düzeldi çünkü; benm kızımın kilosu değişmemiş boyu 2 cm uzamış yani 3.450 ve 53 cm ve kafası yine 41 haftalıkben yine kilo almamışım hatta gram vermişim....dr.um bu saatten sonra kilo almaz artık dedi vee yüzünü göremedik çünkü kanala girmiş...bende kuzumun yüzünü görürüm diye özenmiştim ama bu durum beni sevindirdi...nst de sancı açılma hiçbirşey çıkmadı....ordaki hemşireye bir sürü sorular sordum baya bi cvp aldımmm mesela merak eden varsa:
normal doğuma her gelenin karnı düşmüş oluyormu?evet
karın günler öncesinden düştüğü gibi bir gece dede düşebilirmi?evet
açılmam yok dedim ama biranda başlayabilir değilmi? evet ve günler öncedende olabilir
ay diğerlerini unuttum birde kızıma gelirken tül ve kapı süsü aldım hemen çektim fotosunu bakınnEki Görüntüle 401641 Eki Görüntüle 401642
bu arada cevap verip kafamdaki soru işaretlerini yok ettiğiniz için çok sağolun ALLAH RAZI OLSUN....ben yapayalnızım burda kimsem yok sizlerden gelen 2 kelimelik cevap bile kendimi özel hissettiriyor... çok ama çok teşekkürler kızlar yaaa
alyel sen yatak almadan almıcammm
kocalarımız gerçekten birtane...Allah onları başımızdan eksik etmesin..bizi anlamarı zor işte ama ellerinden geleni yapıyorlar...benimde hergün dondurmam her cumartesi kahvaltım var dışarda...eskiler anlatıyorda halimize bin şükürr!!!!
sevgi kendini en iyi nasıl hissedeceksen o yolda ilerle...senin bedenini en iyi sen tanırsın..umarım herşey gönlünce olur..o dayatmalar hepimizde var cnm yaa bana hem sez. yap hem normal yap diyen öyle çokkiiiii:)
inşallah canım hep beraber...sana kocaman tepikler yolluyoruz kızımlaaa:)
aynen bende öyle düşündüm ve dr.uma bu konuyu açmadım bile o zaten gerekli görürse önerecektirrr.ççok teşekkür ederim cevaplar için kızlar süpersiniz vallaa....
Canım çok sevindim iyi haberlerle dönmene,için baya rahatlamış anlaşılan,geriye kalan birazcık daha beklemek,bizimde bakalım salı günü iyi haberlerle geliriz inşallah,meleğim o güne kadar durursa tabi,bi oraya bi buraya oynayıp duruyor yavrum,rahat edemiyo artık heralde,eşimde en sonunda git alsınlar ya salı günü dedi,çocuk rahat edemio artık dio güleceğim geldi:)))bakalım bizimki de girmiştir belki kanala,demekki bizimki geçen salı girmemişti doktor ondan bekleyeceğiz demiş hatta yüz fotosunu verdi bize,şimdi daha bi mantığıma oturdu.Kilo da almamış he sizinkisi,iyi bari canım darısı başımıza,bizimki salı günü 3600 gramdı,sınırdayız zaten inşllah almamışızdır bizde.Allahım hayılısını ver artık hepimiz için...çok saol canım çok haklısın...tm söylediklerinizde haklısınızzzz....bende epidural normal düşünüyorum süperdi demen bana da süper geldiii
en başta yazdım canım bak oku....güzel güzel haberlerle geldim en güzeli de kanala girmiş olması yani eli kulağında olması:) herkese çok teşekkür ediyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?