2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

günaydın
bende 1 hafta 10 gündür düzensiz şekilde var o adet sancısı gibi ağrılar
dün gecede ayağa kalktığımda kasıklarımdan bacaklarıma doğru inen bi yanma hissi geldi ama bebiş yine gelmedi
şimdide evin içinde dolaşırken adım attıkça sağ kasığımda bi acı oluyo anlamadım bende
ne zormuş beklemek herşeyden bişeyler çıkarmaya çalışıyo insan
izinlerde boşa gitti ben erken gelir diye ümit ettim ama malesef 40 haftayıda geçer gibi geliyo artık

senin ve bebek için en hayırlısı neyse o olur inşallah rabbim kolaylık versin sağlıkla gelir inşallah bebeğin ...

doktoruma geçen hafta sorduğumda düzenli sancıların yarım saatte bir başlayacağını ve adet sancısı gibi birşey olacağını aynı zamanda tüm karnımda sertleşme olacağını söyledi. sancı araları 20 dk'ya düşünce gel dedi.
yarın kontrolümüz var. bebiş kanala hala girmediyse daha fazla beklemeyecek ve sezeryana alacak. kanala girdiyse 1-2 gün daha bekleyecek.
hepimizin hakkında hangisi hayırlıysa rabbim onu versin inşallah. sağlıkla sıhhatle bebişlerimize kavuştursun rabbim.

Ben kız çocukları geç gelir erkekler gününde gelir diye biliyordum...Şimdi anlıyorum ki bizim erkekler pek bir nazlı günü geçecek galiba

41.haftayı bekleyin kızlar

Zaten 41'de olmazsa sezaryen mecbur olacak

Yediklerimizden midir nedir bilemiyorum ama normal doğuranı pek görmüyorum artık

Senle aynıyız...Telefonlarım susmuyor iş yerinden arıyorlar doğurmadın mı diye...En sonunda bugün telimi kapattım sıkıldım artık valla yaaa

bizimkiler aramıyor epeydir izinde olduğumdan unutuldum galiba..dr .benin çatı muayenemi yapmadı henüz bende tırstım hatırllatmadım acaba unuttu mu ki...yarın kontrolumuz var bakalım ne zaman gelcek bizim oğlan...3 haziran evlilik yıl dönümümüz acaba o günümü bekliyoki

Kızlar erken gelir,erkek çocuklar geç gelir gününü doldurur ,benimkide öle olacak sanırım günüm dolmak üzere,arkadaşlarım hep kız doğurdu hepside 38 lerde filan doğurdu..

Koskoca mayıs annelerinden 3-5 kişi kaldık herhalde hepimizinki erkek :)

Sıkıldım aşağı bile inmiyor...Karnımı ovuyorum aşağı in diye ama nafile

Karanfil çayı içmeyi deniycem kızlar siz de alın isterseniz

Eğer normal yapabilirsek olur ya hani belki

Yardımcı oluyormuş muş muş

hayırlı günler canım ben eldivenler cıktıgı için evde corap takıyorum cıkmıyor tavsiye ederim

Ben ellerine eldiven ya da çorap giydirmiyorum.Doktorumuz gelişimi açısıdan elleriyle dokunmasının önemli olduğunu söyledi.Tırnaklarını her
gün kontrol edip kesiyoruz ya da törpülüyoruz.Daha kazamız olmadı

sağol teyzesi sende en kısa zamanda bebişini kucağına alırsın inşallah

allah anneli babalı büyütsün cnm
bu arada cnm senin bebeişle benimkinin doğum günleri aynı
bizde 1mayıs gece hastaneye gittik ve
kızım 2 mayıs gece saat 3.45te doğdu

Seninki 3 Haziranı benimkide 1 Haziranı bekliyor olabilir. Eşimin doğum günü :))

ben 41.haftayı bekleyebileceğimi sanmıyorum.40+3 bekliyim sonra sezeryan istiyim diye düşünüyorum çünkü kakasını filan yer aman allah korusun,normal doğum olsun diye beklemek te iyi değil...

evet aslında bilimsel değil eskiler erkekler erken gelir derlermiş ama ben tam doğruladım yani.birde erkek çocuk ta bulantı olmazmış,erkek güzelleştirirmiş,sadece karın çıkarmış filan diye söylenirmiş ya onlar da tuttu bende:)bilimsel olmasada artık hepsi tutunca inanmaya başladım eskilerin dediklerine:))

ben 41.haftayı bekleyebileceğimi sanmıyorum.40+3 bekliyim sonra sezeryan istiyim diye düşünüyorum çünkü kakasını filan yer aman allah korusun,normal doğum olsun diye beklemek te iyi değil...

Yok canım ya 41.hafta normal hatta 42 de olabilir

Ama insanı diğer insanlar heyecan yaptırıyor...

Şimdi köyde olsaydık sanki hafta mı bilecektik :))

canım bizimkinede ben bakımını yapıyorum nasıl basarıyosa ciziyor ve bembeyaz kırmızılar belli oluyor gıcık oluyorum zaten eldivenlede coraplada tutuyor engel degil mumyalamıyorum yani bu doktorlarda beni sinir ediyor hersey gelişime engel biz nasıl geliştik yaaa

kızlar selam. bizimde 21 mayıs sezeryan tarihimizdi ama kızım erken davrandı.13 mayısta anneler gününde sancım başlaınca hemen sezeryana aldılar. çokşükür bende bebeğimde iyiyiz. sütüm ilkine göre daha kolay geldi rabbime çok şükür. sezeryan olduğu için en çok sütümün geç gelmesi gzümde büyüyodu. sizlere tavsiyem hiçbirşeyi kafaya takmadan herşeyin sonuna kadar keyfini çıkarın bebişinizin ve lohusalığınızın. bol sıvı şeyler alın ve fırsat buldukça uyuyun. inan pompaya filan gerek kalmadan sütünüz kendiliğinden geliyor...

canım ilk haftalar benden hiç süt gelmiyordu.10 cc anca vardı.
Dr.tavsiyesi ile mamaya başladık.Oğlum önce beni emdi sonra mama verdik hep.2 hafta önce 2 şişe mama takviyesi yaptığım halde dr.yine sütümün yetmediğini ve bebeğin kilo alımının sınırda olduğunu söyledi.Bebeğe her istediğinde ve içebildiği kadar mama vermemi söyledi.O zamanda oğlum önce beni emiyordu üzerinede 70-80cc takviye yapıyorduk ve anca doyuyordu.Tan anlamıyla mamaya başladıktan 10 gün sonra bebeğim birden 700 gr aldı.Tabi ben bunu içtiği mamaya bağlıyorum.Şimdilerde ise 90-100 cc ile anca karnı doyuyor(tabi içerken birazınıda döktüğünü hesaplarsak 80-85 anca içiyor.)
Mama sayesinde boğazının iyice açıldığını düşünüyorum ve bu konudan hiç hoşnut değilim.
İki gündür düzenli sağım yapıyorum 2.5 saate bir göğüsler tam boşalınca 75-80 cc çıkmaya başladı.(çok şükür)
Artık oğlumu son damlasına kadar emzireceğim ve böyle böyle mamayı azaltacağım.Yoksa gidişat obezlik (bunu annemlere söyleyince bana çok fena kızıyorlar)
Bu arada oğlum şuan 4.200 civarı oldu.Bugün topuk kanı için tekrar sağlık ocağına gittiğimizde tarttırırım yeniden.

Yok canım ya 41.hafta normal hatta 42 de olabilir

Ama insanı diğer insanlar heyecan yaptırıyor...

Şimdi köyde olsaydık sanki hafta mı bilecektik :))

bende aklıma kötü birşey getirmeden sonuna kadar beklemek istiyorum geç döllenme falanda olabilir diye düşünmekteyim bakalım hayırlısı..

EDAN canım dün senin ameliyat masasında 2 saat dikişlerinle uğraştıklarını okuyunca çok üzülmüştüm.Okadar üzülmüşüm ki dün gece rüyama girdin...
Tekrar çok geçmiş olsun canım.

ben de düzenli kesiyorum tırnakları hep.Şimdiye kadar kazamız olmadı çok şükür.
Yaklaşık 10 gündürde eldiven ve şapka kullanmıyoruz artık.Sadece banyo sonrası zorla bi yarım saat takıyoruz,sonra benimki zaten basıyor çığlığı.

Evet geç döllenme diye bir şey var..Biz acele ediyoruz...Çocukta ve bizde bir problem olmadıkça beklemekte zarar yok diye düşünüyorum

kadınlar birbirini sezaryene yönlendiriyor ya onu da hiç anlamadım gitti

Zaten şu zamanda doğurmak zor bir de gidin gidin normal yapmayın demek vicdansızca geliyor bana

Henüz doğum yapmamış kızlar....Hadi gelin şöyle 3-4 saatliğine yer değiştirelim.Çok özledim 3 saat deliksiz uyumayı
Şaka bir yana,Allah yardımcınız olsun.Biz 5 gün sonra 1 aylık olacağız
Darısı size....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…