2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Allah bağışlasın canım maşşallah üzmemiş annesini kaan bebek adıyla yaşasın
henüz bebeğini bekleyen herkese de böyle kolay doğumlar nasip eder inşallah rabbim...

19 mayısta epidural sezeryanla kızım azra ece 3.380gr 52 cm dünyaya geldi çok mutluyum darısı bekleyenlerin başına Allah bebeklerimizi korusun

Ya bende o his vardı onun yerini böyle sanki kilo vermişim de rahatlamış gibi bir his aldı

bebek kanala daha inmediği için nefes darlığım hala var ama bu garip hissi anlayamadım

Sezeryanla DOĞUM YAPAN ANNELER,bandajınızı ne zaman çoıkardınız,bandajlı bir şekilde duş almamın sakıncası var mı?Ayrıca ameliyat bandajını biz mi çıkarıyoruz doktorum 10 gün sonra gel dedi bekliyim mi acaba?

canım bandajla bana banyo edebilirsin demişlerdi...ben de ılık duş yaptım.bandajı da doktorum bir hafta sonra kendi çıkardı...çıkardıktan 4 gün sonra duş alabiliyorsun...

Ya bende o his vardı onun yerini böyle sanki kilo vermişim de rahatlamış gibi bir his aldı

bebek kanala daha inmediği için nefes darlığım hala var ama bu garip hissi anlayamadım

Kanala girdiğini nasıl anlarız acaba?? Bizimki akşamları kıpır kıpır yeri çok rahat anlaşılan diyorumm..
Evde de vakit geçmiyorki. İzinin 15 gününü yedik bile

Kanala girdiğini nasıl anlarız acaba?? Bizimki akşamları kıpır kıpır yeri çok rahat anlaşılan diyorumm..
Evde de vakit geçmiyorki. İzinin 15 gününü yedik bile

Karnımızın düşmesi lazımmış okuduklarımdan bunu öğrendim ..Benimki hala mideme yakın tepikliyor...Mide ekşimesi falan da geçmeli ama bende hala sonsuz ekşime

Hayırlı olsun canım...Güle güle büyüt bebeğini.
Benim ilk 15 gün sütüm sadece 10 cc civarında geldi.Medela pompa süt olmayınca hiç bir işe yaramamıştı bende.
Mecburen biberonla mama takviyesi yaptık.Sonraki günlerde oğlum biberona alışınca medela çalma biberon aldım ve herşey düzene girdi tekrardan.Şimdi hem beni emiyor hem biberonu alıyor.Eğer sende alışacak diye korkuyorsan bu biberonu tavsiye edebilirim.

kızlar bebeğim çok geç uyanıyor ne yapmalıyım şu ana hala uykuda 5 saat olucak nerdeyse...

Bebeğini bi şekilde uyandırmaya çalış canım.4saati geçirme.
Eğer uyanmıyorsa altını değiştir,bu taktik çok işe yarıyor.
Benim oğlan 24 günlük oldu,saat gibi 2.5-3 saatte bir uyanıyor.

Ben 3.gün bandaj ile banyoya girdim.Fakat hemşirenin yapıştırdığı bandaj banyo sonrasında hep su almıştı.Bizde mecburen evde çıkarmak zorunda kaldık.Doktora sorduğumda o bölgeye temiz pamuklu bir bez koymamı ve devamlı kuru tutmamı söyledi.Ben o zamanlar günde 2-3 kere banyoya girdiğim oluyordu.Kuru ve temiz tuttuktan sonra bandajsız olsada hiç bişey olmadı çok şükür.
Bence doktorunu ara sor.10 gün bandajı çıkarmak için beklemen gerekmez bence.

kızlar hepinize merhaba.. doğumlar yaklaştıkça forumumuz sessizleşti ve doğumlar başlayınca nerdeyse kimse girmez oldu..
ilk önce doğum yapan tüm arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum. kiminiz doğum hikayelerini yazmış hep çok duygulanarak okudum gözyaşlarımı tutamadım.. darısı biz hala bekleyenlerin başına. alt değiştirme emzirme mama verme uyku gaz problemleri derken kiminizin 40ı çıkmış kiminiz 20günlük birer anne olmuşsunuz. allahım sizlere kolaylık versin. allahım bizede nasip etsin bu duyguları inş.
yakın zamanda doğum yapan bir arkadaşımın doktoru, sütü az geldiği için cocostar die bi çikolata varya, onu yemesini önermiş. içinde bol hindistan cevizi var ve hindistan cevizi süt yapar demiş. kuru üzüm kaynatıp suyunu içmesini ve günde 10-15 bardak su içmesini söylemiş. arkadaşım gerçekten işe yaradığını söyledi. günde bi iki tane cocostar yiyo. yeyip içtiğimiz şeyler sütün tadını değiştiriomuş ve bebek emmek istemeyebiliomuş hani soğan fln yioruzya süt yapsın die. onun için bana bu çikolata çok mantıklı geldi. deneyin die paylaşmak istedim ben henüz beklemedeyim 10 günüm var sata göre bakalım ne zaman gelicek bnm minik kızım..
vee gelelim bn gibi bekleyenlere.. midem inanılmaz yanıyo.. sabah içtiğim bir bardak suyla başlıyo inanılmaz bi şekilde zorluyo bni. afedersiniz ama gece istifra ettiğim oluyo. ılık sütle yatıştırmaya çalışıorum işte.. regli sancısı gibi ara ara ağrım oluyo ve bazn bacak aramda elektrik çarpması gibi bi duygu yaşıorum. görenler aaa karnın düşmüş resmen deselerde bu kız hiç içimden çıkmıcak gibi hissediorum
son olarak bişiy sormak istiorum hem doğum yapmamış hemde yapmış olanlara.. son dr kontrolümde yani 38+0 da bebeğimin bpd yani baş çevresi 98 mm çıktı. 40 hafta yani. dr hiç bi yorum yapmadı ama ama büyük gibi geldi. 3 gün sonra başka bi hastanede 96 çıktı. evet biliorum ölçümler farklı olabilio ama bnm haftalarımda bpd ölçümleri ben gibi olan arkadaşlar varmı? ve böyle bir tedirginlik yaşayıpta bebeği gayet norrmal doğan varmı? cevap verirseniz çok sevinirim kızlar...
hepimizin allah yardımcısı olsun

bizim bugun 2 haftamız doldu kızımla.... dr 2 hafta dolunca d vitaminine başlamamı söylemişti. başlayan var mı?
maşallah bebeğim beni hiç üzmüyor. geceleri sadece emmek için uyanıyor. ama eğer gündüz çok uyursa gece daha sık uyanıyor. gaz problemimiz henüz yok gibi. anne olduğum henüz farkında değil gibiyim.. ama onu inanılmaz seviyorum, bazen uyuduğunda izlerken, ona (Allah korusun, Rabbim bütün meleklerimizi korusun) bişi olacak öle korkuyorum...
Dilerim doğum yapmamışlarda en kısa sürede hayırlısı ile bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız.
ayrıca bişi sorucam, sarılığı yok diyenler, hiç mi yok, yoksa hastaneye yatıcak kadar önemli mi değil. benim kızımda sarılık var ama dr önemli aşama da değil dedi. sarılığı geçsin die kayısı komfostosu içiyorum hergün nerdeyse 1,5 lt. içmediğim zaman artıyor, içtiğimde azalıyor..

selam annnelerr ve hamişlerrr ben gibi doğuramayanlarr

biz hala beklemedeyiz izne cıkalı 20 gün oldu bu kadar bekleyeceğimi tahmin etmemiştim doğrusu bugun doktor kontrolüm vardı nst de sancım cıkmadı yine
bu kadar bekleyip sezeryan olmak zorunda kalabilirim artık hayırlısını diiyorum Rabbimden inşallah herşey hepimiz için iyi olur

masallahh sana ve bebısıne Allah nazarlardan saklasın darısı basımıza dıyorum ınsallahh senınkı gıbı kolay olur ısımızzz

mrb kizlar henuz dogum hikayemi tamamlayamadim.bitince eklicem buraya.

acil bisi sorucam.gogus kalkani kullanan var mi tavsiye edermisiniz surekli goguste takili mi kaliyor. terleme yapiyor mu

bizede 2 hafta olunca başla denildi vitamini çarşamba günü başlayacağım ben 14 günlük oluyor o zaman. kızımda da sarılık var ama doktor önemli değil dedi her bebek sarılık olur ama aşamaları var

sezeryan oldum 9 mayısta. bir hafta sonra doktora gittim herşey güzel dedi karnını sarmak istersen sar dedi bende soracaktım karnımı sarım mi diye doktor söyledi hiç birşey olmaz dedi 3 hafta sonra yürümeye başla 40 ın çıkınca mekik çekmeye başla dedi yoksa göbekli bir şekilde gezersin dedi karnımı sardım fark acayip belli oldu inmeye başladı yalnız o aşağıya doğru inen doğum çizgisi ne zaman gidiyor bilen varmı?

canim o cizgi uzun sure kaliyor sanirim,19 gunluk olduk ben daha sarmaya bslamadim korse kullanmayi dusunuyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…