2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım ben bandajla duş aldım.. doktorum 1 hafta dolunca kendin çıkar dedi. duş alıp çıkardım sorun yok...

bu arada karınlarını saran arkadaşlar ne ile sarıyorsunuz acaba?

eyay arkadasimizin son yazdigi mesaj oydu ,bi daha yazmamis kac gundur aklimda umarim yavrusu iyidir..allah sifasini versin

Merhaba bayanlar bugun doktor randevumuz vardi
39.haftaya girdim bu arada bebegim hala ters oldugu
İcin birazda sancim cikti nst te bu arada ana acilma yok
O yuzden cuma gunu spinal sezeryana giriyorum )
Bu arada kizim gecen hafta 2800 du bu hafta 3450 olmus
Sok oldum resmen )spinal hakkinda varmi bi fikriniz
Yada daha once bu sekilde dogum yapan varmi

Merhaba Arkadaşlar. biz bugün 20 günlük olduk. Doğuranları ve sağlık haberlerini okudum, çok sevindim. Problemi olanlara acil şifalar dilerim. Kısacık da olsa deneyimimi paylaşayım istiyorum, bu hepimizin boynunun borcu çünkü birbirimizden öğreniyoruz herşeyi. Sezeryanda ilk ayağa kalkış dışında pek bir zorluk yaşamadım. 7. gün dolduğunda gayet rahat oturup kalkıyor yatakta istediğim tarafa dönerek uyuyabiliyordum. Uzun siyah çizgi bende de var ve henüz geçmedi. Karnım konusunda hiçbişey yapmadım ama doktor korse takabilirsin dedi ben de henüz almadım. Alıp takacağım ama. Bebek'te ilk haftadan sonra gaz problemi oluşuyor, o minicik yavruya kıyamadığımdan ilk başta ağlarken ıkınırken yüzüne bakıp bakıp ben de ağlıyordum ama doktor bunun çok normal bir süreç olduğunu bağırsak bakterilerinin henüz oluştuğunu, 2 ay sonra herşeyin daha da düzeleceğini söyledi ve sakın üzmeyin kendinizi dedi. bu arada genel anestezi oldum ve odaya geldiğimde ilk sütüm gelmişti hemen emzirdim. Kötü ve olumsuz şeyler düşünmeyin, sütünüzün gelip emzireceğinizi düşünün. Süt konusu biraz da psikolojik bence. Şu ana kadar sütüm doyuruyor diyebilirim, umarım herkesin böyle olur.
Gaz sorunları başlayanlar için bizim yaşadığımzı süreci biraz anlatayım. Sab simplex diye bir ilaç verdi doktor ama bizde hiç işe yaramadı. KArnına zeytinyağı sürdük ve ılık havlu koyarak masaj yaptık (Ayşe öner'in gaz masajına internetten bakabilirsiniz). Ben kendim kabız olduğumdan bebek te kabızlık çekermiş, nitekim zorlanıyordu. Süt veren anneler siz iyi olurdanız bebkte iyi oluyormuş. Bebek kakasını cıvık ta yapsa yaparken zorlanıyorsa bu biraz da bizim yediklerimiden kaynaklıymış. Bir çay kaşığı sızma zeytinyağı içirdim ve gerçekten çok iyi feldi. Gaz sancısı çok çok olunca da sıcak suya kimyon ekyip tülbentten geçirerek bir kaç kaşık içirdim ve hemen etkisini gördüm. Kabızlık ve rahat kaka yapmak içinse zeytinyağı muhteşem geldi.
Şimdilik genel olarak durumumuz böyle. Sormak istediğiniz şeyler için sorular açığım.
Bu arada karnındayken çok bişey hissetmeyenler için söylüyorum. Kucağınıza aldıktan sonra bambaşka bir bağlanma duygusu yaşıyorsunuz. 2 mayıstan bu yana hiç gece uykusu yatmasam da herşeye değer, allah gücünü ve sabrını beraber veriyor.
Her 2-3 saate bir beslemek için uyanıyorum, emzirme sonrası eşime veriyorum gazını çıkarıp uyutuyor, iş bölümü yapıyoruz, çok işe yaradı. Böylece ikimiz de biraz biraz uyuyabiliyoruz.
Herkese çok seviler. Bu 9 ay boyunca sizi okumak ve size yazmak güzeldi. bundan sonra bebeklerimizle ilgili güzel paylaşımlarımzı hep devam eder inşallah...

kızlar bebeğim çok geç uyanıyor ne yapmalıyım şu ana hala uykuda 5 saat olucak nerdeyse...

Merhaba Pınar. İlk 7 gün sarılık olma riski olduğundan sakın ama sakın 5 saati buldurmayın. Biz hstanden geldiğimiz gün (3. gün) bebk 4 saat uyudu ve burun kenarları saramaya başlamıştı vebebek ölü gibi yatıyordu, bir cansızlık vardı ve hiç uyandıramıyordum. Buradaki arkadaşlar yanlış bulabilir belki ama ben annemin sözünü dinleyip 1-2 kaşık şekerli su içirmek süretiyle canlandırıp uyandırdım. Kan şekeri düştüğü için sürekli uyuyormuş ve uyudukça da beslenmediği için yine düşüyormuş şekeri. böyle kısır bir döngüde sarılık olmasına göz yummak istemedim ve uyanmadığı zamanlarda mutlaka şekerli su verdim. Verme diyenler de var ama biz böyle döndük sarılığın eşiğinden. 7. günden sonra kendi uyanıyor zaten. Sarılık ilerlerse tedavi sürecinde anne psikolojik olarak çok yıpranıyormuş, tedavisi oluyormuş ama minnacık yavruyu o halde görmek herkesi yıpratır. sakın uyutmayın sakın, uyuyor diye rahatsız etmeyelim demeyin.

iyi akşamlar mayıs anneleri
16.05.2012 tarihi itibariyle bende doğum yaptım
doğumum zor oldu son anda sezaryene alındım
ama şimdi iyiyim şükür oğlumda iyi
hafif sarılığı var onun ilerlememesi için sık sık emziriyorum
şimdilik çıkmam gerekiyor bir ara doğum hikayemide yazarım inşallah

herkese hayırlı günler....doğuranlar ve doğum bekleyenler....hepinize Allah sağlık afiyet versin.... pamukçuk sorunumuzu halletmemize rağmen yeni oluşan pişiğe çözüm hala bulamadık.primadan kızım hoşlanmadı kızarıklar oldu halbuki iyi ve yumuşak ürün. doktorumuz bebeğine göre değişebilir dedi...
.molfix kullanmaya başladım ama kağıt gibi sanki...işin kötü tarafı kızım altının açılmasından hiç hoşlanmıyor...çok ağlıyor...40 takla atıyoruz temizlerken..doktorumuzun verdiği kremleri kullanıyoruz...hastane çıkışların önlüklerini hiç kullanamadık.ipleri kesiyormuş gibi geldi.ikeanın kalın önlüklerinden kullanıyoruz ve memnunum.kızım küçük olduğu için eldiven sorunumuz var...elimdeki çorap ve eldivenler büyük geldi çıkıp çıkıp duruyor.topuk kanımızdan biri gitmemiş kızımdan bugün yine kan aldılar...Allahtan eşim yanımdaydı...hazır gitmişken kilosuna da baktık...bir hafta da 200 gr almış.
turuncum bizim ufaklıkların günü aynı...bendenden de 50-60 ccc çıkıyor...bence sadece şimdilik sütlerimiz yeter...seninkinin de kilo artışı mamasız benimki gibi. her öğün 90cc(mama+süt) vermeni doktorun mu dedi.yoksa sen mi anca doyduğunu düşünüyorsun...benim kız daha yeni 3,5 kilo oldu...kilolarda etkiler belki......

ben dün geceden beri hiç uyumadım bugün kontrolümüz var malum doğuramayanlardanım ya şimdi gitcez bakalım ne diycek suni sancımı vercek yok sezeryan mı konuşulcak diye düşünmekten sabahı bulduk valla
bizim oğlan 41 devirdi 3650 r dı en son bugün ne yapcaz bakalım

herkeze günaydın güzel anneler bugun doktorumda bebekle ilgili beslemesi alt degiştirmesi gazıyla ilgili konu konusulcak izleyebilenler izlesin ... artık yazamıyorum canlarım bebegim kucaga alıstı yemek zor yiyorum şimdi bile kucagımda melegim cayımı koymaya gitcem eminim ciyaklıcak arkamdan buarada bana milletikinci cocuga fazla ara verme diyor gülüyrum size soran varmı

hayırlı günler canım ben eldivenler cıktıgı için evde corap takıyorum cıkmıyor tavsiye ederim

bende doğuramayanlardanım 39 haftanın içindeyiz..sende nasıl hiç açılma varmı...hiç açılma olmassa suni sancıda olmuyomuş sanırım..

Kıslar günaydınnnnn,
Doğum yapamayanlar var mı bir gelişme..Benim dün gece 1 saat kadar belimde ve ara ara karnımda sancılarım oldu..Bekledim şiddeti artıyormu diye ama artmadı..

Kıslar günaydınnnnn,
Doğum yapamayanlar var mı bir gelişme..Benim dün gece 1 saat kadar belimde ve ara ara karnımda sancılarım oldu..Bekledim şiddeti artıyormu diye ama artmadı..
günaydın bende de tık yok 40. haftamız bu hafta doluyor.eşim şu sıralar çok yo

ğun oğluna sıkı sıkı tenbihledi bu hafta gelme oğlum diye...babasının sözünü dinliyor sanırım oğluşummm...

merhaba kizlar... ancak girebildim... kizim bikac gün erken davrandi ve ayin 18inde normal dogumla dünyaya geldi... simdi evdeyiz... biraz sarilik oldu, bikac gün sonra doktor kontrolumuz var bakalim nolcak ins sag salim atlatir yavrum

Günaydın kızlar doğuramayanlar bi cevap yazın.Benimde gece adet olcakmışım gibi sancı girdi çıktı sonra geçti ,erken dönemde doğum sancıları nasıl anlaşılıyor 2 ,3 saatte bir girmesimi gerekiyo mutlaka bilenler cevaplarsa çok sevinicem..Düzenli sancıdan bahsediliyor bu düzenli sancı ilk olarak kaç saatte bir geliyo,bilgisi olan varmı

Senle aynıyız...Telefonlarım susmuyor iş yerinden arıyorlar doğurmadın mı diye...En sonunda bugün telimi kapattım sıkıldım artık valla yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…