Kıslar günaydınnnnn,
Doğum yapamayanlar var mı bir gelişme..Benim dün gece 1 saat kadar belimde ve ara ara karnımda sancılarım oldu..Bekledim şiddeti artıyormu diye ama artmadı..
Henüz doğum yapmamış kızlar....Hadi gelin şöyle 3-4 saatliğine yer değiştirelim.Çok özledim 3 saat deliksiz uyumayı
Şaka bir yana,Allah yardımcınız olsun.Biz 5 gün sonra 1 aylık olacağız
Darısı size....
Evet geç döllenme diye bir şey var..Biz acele ediyoruz...Çocukta ve bizde bir problem olmadıkça beklemekte zarar yok diye düşünüyorum
kadınlar birbirini sezaryene yönlendiriyor ya onu da hiç anlamadım gitti
Zaten şu zamanda doğurmak zor bir de gidin gidin normal yapmayın demek vicdansızca geliyor bana
Benimde akşam 3-4 saat bel, kasık ağrısı ve kasılmalarım oldu. Gece 1 gibi yattım ve kızım saat 3e kadar hiç durmadan, çılgınca hareket etti. Sabah kasılmalar devam etsin diye dua etti ama kalktığımda hiç bişey yoktu(
Koskoca mayıs annelerinden 3-5 kişi kaldık herhalde hepimizinki erkek :)
Sıkıldım aşağı bile inmiyor...Karnımı ovuyorum aşağı in diye ama nafile
Karanfil çayı içmeyi deniycem kızlar siz de alın isterseniz
Eğer normal yapabilirsek olur ya hani belki
Yardımcı oluyormuş muş muş
Henüz doğum yapmamış kızlar....Hadi gelin şöyle 3-4 saatliğine yer değiştirelim.Çok özledim 3 saat deliksiz uyumayı
Darısı size....
EDAN canım dün senin ameliyat masasında 2 saat dikişlerinle uğraştıklarını okuyunca çok üzülmüştüm.Okadar üzülmüşüm ki dün gece rüyama girdin...
Tekrar çok geçmiş olsun canım.
ben de düzenli kesiyorum tırnakları hep.Şimdiye kadar kazamız olmadı çok şükür.
Yaklaşık 10 gündürde eldiven ve şapka kullanmıyoruz artık.Sadece banyo sonrası zorla bi yarım saat takıyoruz,sonra benimki zaten basıyor çığlığı.
maşallah okadar mama+süt ten sonra kusmuyo mu benim ki fazla emince kusuyorda bide doymakla alakalı değil ilk zamanlar doydugunu bilmiolar ki sürekli emiolarcanım ilk haftalar benden hiç süt gelmiyordu.10 cc anca vardı.
Dr.tavsiyesi ile mamaya başladık.Oğlum önce beni emdi sonra mama verdik hep.2 hafta önce 2 şişe mama takviyesi yaptığım halde dr.yine sütümün yetmediğini ve bebeğin kilo alımının sınırda olduğunu söyledi.Bebeğe her istediğinde ve içebildiği kadar mama vermemi söyledi.O zamanda oğlum önce beni emiyordu üzerinede 70-80cc takviye yapıyorduk ve anca doyuyordu.Tan anlamıyla mamaya başladıktan 10 gün sonra bebeğim birden 700 gr aldı.Tabi ben bunu içtiği mamaya bağlıyorum.Şimdilerde ise 90-100 cc ile anca karnı doyuyor(tabi içerken birazınıda döktüğünü hesaplarsak 80-85 anca içiyor.)
Mama sayesinde boğazının iyice açıldığını düşünüyorum ve bu konudan hiç hoşnut değilim.
İki gündür düzenli sağım yapıyorum 2.5 saate bir göğüsler tam boşalınca 75-80 cc çıkmaya başladı.(çok şükür)
Artık oğlumu son damlasına kadar emzireceğim ve böyle böyle mamayı azaltacağım.Yoksa gidişat obezlik(bunu annemlere söyleyince bana çok fena kızıyorlar)
Bu arada oğlum şuan 4.200 civarı oldu.Bugün topuk kanı için tekrar sağlık ocağına gittiğimizde tarttırırım yeniden.
Darısı size....
Doğuran doğurmayan herkese selam kızlarrrrrrrrrr,
doğuma gittiğimden beri girip bişeyler yazamadım,benim doğumum baya zor oldu çünkü,
doğum hikayemi bi ara girip uzun uzun yazacağım ama şimdilik söyleyeceğim tek şey var doğum yapmayan arkadaşlara,
normal doğum diye sakın diretmeyin kızlar,herkesin bünyesi bebeğinin yapısı vb şeyler aynı olmuyor bu yüzden herkes normal doğumu anlatıldığı kadar rahat yapamıyor,ne yazıkki benim gibi,
normal doğumla sezeryan doğumu bir arada yaşayan tek benim sanırım,her ikisinin acısını da yaşadım hem doğum öncesi hem doğum sonrası,
doğuma gittiğim gün açılmam 3 cm kadardı suni sancıyla 9 cm e kadar açıldı kızımın saçlarına kadar gördüler ama bebeğimi nedense çıkartamadılar,
1 saat kadar o çatalda doğum sancısı çekip bebişimi doğurmaya çalıştım ,en son acıdan dayanamayacak hale gelip uyutun beni diye yalvardığımı hatırlıyorum,
bebeğim çok şükür sağlıklı doğdu,56 cm 3675 gram.ama doğum sonrası tam bir işkenceydi kızımı kucağıma almasam çekilir acı değildi.
Daha sonra detaylı şekilde yazacağım ama şimdilik tavsiyem normal diye tutturmayın arkadaşlar,valla tekrar doğuma girsem o kadar acıdan sonra inanın normal kelimesini ağzıma bile almazdım.tabi bu herkeste böyle olacak diye birşey yok ama normal olsun diye fazla zorlamayın arkadaşlar kendinizi,en azından bebeği iri olan arkadaşlar,şimdilik bu kadar herkesi öpüyoruz kızımla,bir ara vakit bulup hikayemi yazmaya çalışacağım.
maşallah okadar mama+süt ten sonra kusmuyo mu benim ki fazla emince kusuyorda bide doymakla alakalı değil ilk zamanlar doydugunu bilmiolar ki sürekli emiolar
hep memede durmak istiyo bebegim ..
bizim tanıdıklar birbirlerinle bebeklerinin kilolarını yarıstırıolardı mama verdiler şimdi ergen oldular fazla kilodan kurtulamıyolar sen bunu bidoktora sor o emdikce artar sütün eger iki saat aralıksız uyuyosa günde 4-6 bez şiş yapıosa doymus demektir dedi doktor
Canım bizim sorunumuz oğlumun göğüsümü tamamen boşaltamıyor olması.Sürekli memede uyuyor.Her seferinde uyandırmaya çin çalışıyorum ama bi türlü tam olarak boşaltmıyor.1 saat emziriyorum ama yinede karnını doyurmuyor.Ben o emdikten hemen sonra sağdığımda 30 cc falan çıkıyor.Demek ki sadece 40 cc civarı emiyor.Uykuya bi 5-10 dk dalıp uyandıktan sonra basıyor çığlığı.
Ben de üzerine mecburen takviye yapıyorum.Mesela 40 emdi diyelim,üzerine 50 cc daha takviye hazırlıyorum ve hepsini bitiriyor hiç kusmadan.Eğer o 50 cc 20-30 cc olursa doymadığı için yine basıyor çığlığı.Ağzına emziği veriyorum,bu seferde homurdana homurdana emiyor sonra onu atıp tekrar basıyor çığlığı.
Birde bebek doyduğunu anlamaz diyorlar ama benimki dediğim gibi 90-100 cc ile anca doyuyor.Eğer 110-120 cc hazırlasam bile diliyle biberonu itiyor ve içmiyor.
Bu arada bu kilo artışı konusunda benimde endileşelerim var.Cumartesi günü 1 aylık olduğumuz için kontrolümüz var.O zaman bu konuyu doktora danışacağım.
Tavsiyelerin için teşekkür ederim....
Allahımmmmm mis gibi uyurken diş ağrısıyla uyandım 1 saattir ayaktayım tüm gebelğim boyunca ilk defa ağrı kesici aldım fayda etmesi için dua ediyorum. Sırf dişim için artıık doğurmak istiyoruummm çok canım yanıyor napacam bennnn offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?