2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Bebek Nasıl Yapılır ? diye miniklere sormuşlar, onlar da bakın ne cevaplar vermiş :)

"Bebek yapmak için anne bir yumurtanın üzerine yatar sonra baba gelip yumurtayı kırar"
(Abby, 6 yaşında)

"Ben asla bebek yapmıcam Babam dedi ki bebek beklerken kadınlar her gün biraz daha hasta ve manyak oluyomuş"
(Marie-Ann, 9 yaşında)

"Bir kadınla bir erkek yatağa girdikleri zaman, ikisinden birinin bebeği olacak demektir"
(Paul, 6 yaşında)

"Bebek annemizin içinden çıkar, doktor da onun poposuna vurur çünkü bebek doktoru ısırmıştır"
(Edward, 6 yaşında)

"Bebek yapmak için, bunu önemsemeyen biriyle olmak gerekir"
(Shelley, 7 yaşında)

"Karşımızdakı evdeki adamın karnında bebek var ama bi türlü dışarı çıkamıyor"
(Alistair, 9 yaşında)

"Bebek yapmak için önce aşık olursun, evlenirsin veya bunlara gerek de yok aslında"
(Peter, 9 yaşında)

"Bebek yapmak için uygun zamanı kollamak lazım, evde misafir olmaması lazım"
(Lyn, 9 yaşında)

"Ben nasıl yapıldığını biliyorum ama hiç yapmadım"
(Francis, 7 yaşında)

"Kediyseniz bebek yapmanız daha kolaydır"
(Paulette, 6 yaşında)

Kıslar günaydınnnnn,
Doğum yapamayanlar var mı bir gelişme..Benim dün gece 1 saat kadar belimde ve ara ara karnımda sancılarım oldu..Bekledim şiddeti artıyormu diye ama artmadı..

Benimde akşam 3-4 saat bel, kasık ağrısı ve kasılmalarım oldu. Gece 1 gibi yattım ve kızım saat 3e kadar hiç durmadan, çılgınca hareket etti. Sabah kasılmalar devam etsin diye dua etti ama kalktığımda hiç bişey yoktu(

evet yer değiştirelim belki sabretmemiz için bir faydası olur zaman ne hızlı akıyor boyle gun saydıgımız ıcınmıdır bılmıyorum ama ısten ayrılalı 22 gun olmus sen dogum yapalı 1 ay :26: cok cabuk gecmıs zaman

ınsallah hayırlısı ıle bız doğuramayanlar bebıslerımızı kucagımıza alırız

Geç döllenme var ama o benim ilk ayımda belli olmuştu anlamıştı doktor.Ben SAT 18 ağustos 25 mayıs beklenen doğum tarihim ama geç döllnemeden dolayı 29 mayıs .ben zaten hep 29 mayısı 40 hafta olarak baz alıyorum 25i olarak hesaplamadığım için.çok bekleyemem diye korkuyorum bebek açısından.

benımde adet sancısı gıbı bıseyler oluyor arada acaba bır ısaretmı bunlar gece her kaltıgımda suyum gelır ışşşaaallah diyoruumm
kolbastı oynayacağım en sonunda yaaa kızım gelsin diyeeee

bızde varız kızoşumlaa bekleyen

Evet değiştirelim yerimizi..Günde 3 kişini sen daha doğuramadın mııııııııııııııııııııııı

Gibi salak bi soru sormasından gına geldi

Doğurdum ama karnım hala böyle diyesim geliyor

Ne aptal kadınlar var ya...İnsanların birbirini yorması kadar can sıkıcı bir şey yok

Ufff bebeğim gelse de sinirim geçse

sağol turuncm hiç sorma benmde
geçenlerde kabus gibi rüyama girdi:18::18::18:
okadarki çektimki 2inciyi bile artık düşünesiim yook

sağol turuncm hiç sorma benmde
geçenlerde kabus gibi rüyama girdi:18::18::18:
okadarki çektimki 2inciyi bile artık düşünesiim yook

doğum yapmamış arkadaşlar sizee sesleniyoruuum
bool bool uyuyun valla ÇOOK ÖZLEYECEKSİNİZZ uykuyu

maşallah okadar mama+süt ten sonra kusmuyo mu benim ki fazla emince kusuyorda bide doymakla alakalı değil ilk zamanlar doydugunu bilmiolar ki sürekli emiolar
hep memede durmak istiyo bebegim ..
bizim tanıdıklar birbirlerinle bebeklerinin kilolarını yarıstırıolardı mama verdiler şimdi ergen oldular fazla kilodan kurtulamıyolar sen bunu bidoktora sor o emdikce artar sütün eger iki saat aralıksız uyuyosa günde 4-6 bez şiş yapıosa doymus demektir dedi doktor

canım deliksiz uyuyamıyorum ki ben ...2 saatte bir uyanıyorum uyuyamadığım rahatsız olduğum için değil açılı veriyor gözlerim anlamadım gitti...bünyem alıştırma yapıyor sanki bebeğe..

Doğuran doğurmayan herkese selam kızlarrrrrrrrrr,
doğuma gittiğimden beri girip bişeyler yazamadım,benim doğumum baya zor oldu çünkü,
doğum hikayemi bi ara girip uzun uzun yazacağım ama şimdilik söyleyeceğim tek şey var doğum yapmayan arkadaşlara,
normal doğum diye sakın diretmeyin kızlar,herkesin bünyesi bebeğinin yapısı vb şeyler aynı olmuyor bu yüzden herkes normal doğumu anlatıldığı kadar rahat yapamıyor,ne yazıkki benim gibi,
normal doğumla sezeryan doğumu bir arada yaşayan tek benim sanırım,her ikisinin acısını da yaşadım hem doğum öncesi hem doğum sonrası,
doğuma gittiğim gün açılmam 3 cm kadardı suni sancıyla 9 cm e kadar açıldı kızımın saçlarına kadar gördüler ama bebeğimi nedense çıkartamadılar,
1 saat kadar o çatalda doğum sancısı çekip bebişimi doğurmaya çalıştım ,en son acıdan dayanamayacak hale gelip uyutun beni diye yalvardığımı hatırlıyorum,
bebeğim çok şükür sağlıklı doğdu,56 cm 3675 gram.ama doğum sonrası tam bir işkenceydi kızımı kucağıma almasam çekilir acı değildi.
Daha sonra detaylı şekilde yazacağım ama şimdilik tavsiyem normal diye tutturmayın arkadaşlar,valla tekrar doğuma girsem o kadar acıdan sonra inanın normal kelimesini ağzıma bile almazdım.tabi bu herkeste böyle olacak diye birşey yok ama normal olsun diye fazla zorlamayın arkadaşlar kendinizi,en azından bebeği iri olan arkadaşlar,şimdilik bu kadar herkesi öpüyoruz kızımla,bir ara vakit bulup hikayemi yazmaya çalışacağım.

Çok geçmiş olsun...Maalesef herkesin rahat doğumu olmuyor...Ben de son haftasına kadar bekleyip kilosuna ve baş büyüklüğüne göre karar vermeyi düşünüyorum

Herkes için hayırlısı ne ise o olsun

gozunaydin,gecmis olsun canim.masllah.

sezeryan olma sebeebin senin bebegin kilosu olmus masallah tombis kizin..

her iki dogum seklide kisiden kisiye degisiyor yasamadan da bilinmiyor kismet isi ..

Şafak 7 Ama benim halen daha dogum sancım yok.Yarın doktor kontrolüm var bakalım ne dicek doktor

Merhaba doğum yapmış ve yapmamış olan annişler merhabalar.....
Bende bugün doktora gittim çatı muanemi oldum bebeğim iri olmadığından normal doğum düşünüyoruz bakalım yarın 39 haftalık olcam amma şöyle bişey var 2 kere nst ye girdim ilkinde bebeğimin kalp atışı iyi çıkmamış kahvaltı yaptın mı dedi bende kahvaltımı yapmıştım gerçi yaptım dediğim eşimle 1 simiti paylaşmıştık canımda yemek istemiyordu neyse tatlı matlı bişeyler yedik tekrar nst ye girdim kalp atışı normal çıktı bu sefer çok şükür insan hemen endişeleniyor bişey olcak diye korkuyor. doktorda bebeği aç bırakmışsın dedi içime oturdu baya. neyse ultrasonda da suyu azalmış bebeğimin normalde 15 cm olması gerekirken bizimki 13e yakın çıktı sınır 11 olduğundan beklemeye devam ediyoruz. Cuma günü tekrar çağırdı bakalım.
Bu arada kızlar özele gidenler doğum ücretleri için doğumdan önce pazarlık yapmaya çalışın başhekimle görüşün eşim görüştü bakalım bir indirim yaparız dediler. Asistanları kesinlikle olmaz yönetmeliğe aykırı dedilerse de ısrarcı olun şansınızı deneyin. Bir ikinciside yiyebildiğiniz kadar yiyin ben akşamda yarı aç yatmıştım canım hiç yemek istemiyor bu aralar ama artık yicem bebeğimden önemlimi zate 3200 olmuş yavrum doğuma kadar anca 3300 yada 3400 olur çok kilolu değil doğum için iyide sonrası için biraz daha kilolu olabilir. Hayırlısı bakalım cuma günü doğsa keşke. Bu arada bugün mümkünse doğmasın canım çok feci taze sarımsak istedi baya bi yedim hastaneye gitsem beni kapıdan geri çevirirler yada ebeler uzaktan müdahale eder zaten doğum anında bol bol nefes alınıp veriliyor.. Sabah tansiyonum 10a 7 çıkmıştı inşallah bu sarımsak daha da düşürmez..

Birşey sormak istiyorum bu arada kızlar suni sancıyı açılma olmadan vermiyorlarmı??

Herkese mutlu mutlu günler doğuramayanlar inş doğururuz inşallah biranönce hatta beklemişiz bari perşembe doğuralımda kandil günü mübarek gün güzel olur...

Canım bizim sorunumuz oğlumun göğüsümü tamamen boşaltamıyor olması.Sürekli memede uyuyor.Her seferinde uyandırmaya çin çalışıyorum ama bi türlü tam olarak boşaltmıyor.1 saat emziriyorum ama yinede karnını doyurmuyor.Ben o emdikten hemen sonra sağdığımda 30 cc falan çıkıyor.Demek ki sadece 40 cc civarı emiyor.Uykuya bi 5-10 dk dalıp uyandıktan sonra basıyor çığlığı.
Ben de üzerine mecburen takviye yapıyorum.Mesela 40 emdi diyelim,üzerine 50 cc daha takviye hazırlıyorum ve hepsini bitiriyor hiç kusmadan.Eğer o 50 cc 20-30 cc olursa doymadığı için yine basıyor çığlığı.Ağzına emziği veriyorum,bu seferde homurdana homurdana emiyor sonra onu atıp tekrar basıyor çığlığı.
Birde bebek doyduğunu anlamaz diyorlar ama benimki dediğim gibi 90-100 cc ile anca doyuyor.Eğer 110-120 cc hazırlasam bile diliyle biberonu itiyor ve içmiyor.
Bu arada bu kilo artışı konusunda benimde endileşelerim var.Cumartesi günü 1 aylık olduğumuz için kontrolümüz var.O zaman bu konuyu doktora danışacağım.
Tavsiyelerin için teşekkür ederim....

Benim sorunum da uyandıramama,çünkü beslenmesi gerekiyor fakat 3 saat bıraksan 4 saat aralıksız uyuyor.Uyandırdığımda ise azıcık emip tekrar yoruluyor ve uykuya dalıyor.Ne yapmalıyım bilmiyorum....Bu arada bandajlı halimle duş alabildim ,nasıl mı göbek kısmından kalçaya kadar streç film sardım su değdirmeden duşumu aldım.

Allahımmmmm mis gibi uyurken diş ağrısıyla uyandım 1 saattir ayaktayım tüm gebelğim boyunca ilk defa ağrı kesici aldım fayda etmesi için dua ediyorum. Sırf dişim için artıık doğurmak istiyoruummm çok canım yanıyor napacam bennnn offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

bugün 42+1 oldum. yarından itibaren artık gidip doğumun başlatılması gerekiyor. dünden beri de 20lik diş ağrısı gibi bişeyler başladı. canım çok sıkkın, her sabah kalkıp ağlıyorum artık. umarım bir an önce biter...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…