benim ailem vs. yanimda kimsem olmadigi icin esim cok yardimci ..
gece benimle birlikte bakiyor..ben cok daralinca yanimdan alip goturuyor ben uyuyorum biraz eger oyle olmasa cok fazla bunalirim ve iyice sinirlerim bozulur zaten lohusalik farkli bi psikoloji..yeri gelince altini bile degistirir..ailem yanimda olsaydi tabiki bu kadar yardimci olmazdi..
Ben annemlerde kaldığım için eşimle haftasonu görüşüyoruz anca.
Geldiğinde gün içerisinde elinden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyor ama geceleri pek bir faydası olduğu söylenemez.
Aslında bebeğin sesini duyup uyandığında yardım etmeye çalışıyor ama genelde sesini duymadığı için pek bi yardımı dokunmuyor.
Hatta dün bebeğim normalden biraz fazla ağladığı halde bizimki kalkmış " ne güzel bu gece hiç sesi çıkmadı değil mi" diyor...
Ben çocuğun nefes alışına uyanıyorum,bizimki top patlasa yine duymayacak
İlginç....
Benim oğlumda doğduktan 7 gün sonra sünnet oldu.Çocuk cerrahı pipisini kontrol ederken pipide eğrilik olduğunu fakat bir sorun teşkil etmeyeceğini söyledi.Sadece pipide eğrilik olduğunu bilin ki sünnet sonrası bu eğrilik iyice ortaya çıktığında buna sünnetin sebep olduğunu düşünmeyin dedi.Çok da büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum ben.Alt tarafı arada bezini açtığımda karşıya doğru değilde hafif yan tarafa doğru kaçırıyor bizimki.(sünneti üroloji doktoruna değilde çocuk cerrahına yaptırmanızı tavsiye ederim)
Bence için rahat olsun.Benimde sütüm oğlumu doyurmuyor.Lütfen kafana takma ki o bir damla süttende bebeklerimizi mahrum etmeyelim.Birde bebeğin ağladıkca mümkün mertebe sakin olmaya çalış.Kulağına onu çok sevdiğini ve sancılarının geçeceğini fısılda.Eğer sende o ağladıkca streslenirsen bebekler daha çok hırçınlaşıp avunmaları daha uzun sürüyor.
Bu arada benim oğlumda bazen 2-3 gün kakasını yapamıyor ve çok sancılanıyor.Sonra yapıncada maaşallah bir bez dolusu oluyor..Ben kakasını yapamama olayını içtiği hazır mamaya bağlamıştım ama bilmiyorum.
Birde gaz için nurse harveys ve metsil kullanıyorum ben.Gün içerisindede humananın kimyon-rezene bitki çayından veriyorum ve yüzüstü yatırmaya çalışıyorum devamlı.
İlk günlere nazaran çooooook ama çoook rahatladı kuzum.Hatta dün hiç sancılanmadan akşama kadar bırttt bırttt ederek kendisi çıkardı hep gazını
sanki beni anlatmışsın..bende senin yaşadıklarını yaşadım...birebir aynı...ama biz daha emmeye alışamadık...bir hafta oldu....sen nasıl emzirmeyi başardın....meme uçlarım sağmaktan yara olacak nerdeyse....sağarken çoook acıyor....
geçmiş olsun cnm bizimkininde çook gazı var yaa
sürekli ağlıyo dün aşırı çok ağladı hiç durmadı canım
eşimle acile götürdk bide kızım 4gündür hiç kakasını yapmamıştı
doktor bi fitil verdi kullan kakasını yapsın muane edecez dedi
kızım o fitille biraz kendine geldi bisürü kakasını yaptıda rahatladı
ama bugün yine huysuzluk yapıyo sanırım gazını çıkaramıyo kızım:26::26::26::26:
Kızlar benim oğlumun da kaka problemi vardı.. Doktora götürmedik.. annem hacı şakir sabundan küçük bir parça kesti onu fitil şekline getirdi.. zeytinybir ağına batırıp poposuna soktuk.. 2 kez soktuk.. ve 10 sn sonra birikmiş tüm kakasını yaptı.. 2 gün üst üste yapmayınca bunu uyguluyoruz.. çünkü çok rahatsız ediyor oğlumu.. ıkınmaktan kıpkırmızı oluyor ve sürekli mızmızlanıyor...tavsiye ederim deneyebeilirsiniz..
bnu ilk defa duydum bide biyakınım kendisi kadındogum hemşiresi bebeği kaka yapmayınca kulak pamugunu zeytinyagına batırıp hafif poposuna sokup çıkaruyomus ve kakasını yapıomusKızlar benim oğlumun da kaka problemi vardı.. Doktora götürmedik.. annem hacı şakir sabundan küçük bir parça kesti onu fitil şekline getirdi.. zeytinybir ağına batırıp poposuna soktuk.. 2 kez soktuk.. ve 10 sn sonra birikmiş tüm kakasını yaptı.. 2 gün üst üste yapmayınca bunu uyguluyoruz.. çünkü çok rahatsız ediyor oğlumu.. ıkınmaktan kıpkırmızı oluyor ve sürekli mızmızlanıyor...tavsiye ederim deneyebeilirsiniz..
maşallah cnm böyle ilgilenmelerini
çok isteriz sonuçta çocuk ikimizin arada bi yardımcı olmaları gerekir
bizim kız uyuuur uyur sofra yere inerken tam bi lokma bişi
yiyeyim diyorm hanfendi hemen ağlıyo
bırakmı yemek yiyim o sırada eşim yemek yiyip kalkıyo ver kucağıma
alym ama ağlar ağlamaz al diyo eee zaten kız durmuyoki verdiğim gibi babaya
ağlıyo ne anlamı kaldıki :26::26:
bende bi daha uyutmaya çalışıyorum öyle yemek
yiyorum tabi ozamana kdr yemek buz gibi oluyo iştahta kalmıyo
bnu ilk defa duydum bide biyakınım kendisi kadındogum hemşiresi bebeği kaka yapmayınca kulak pamugunu zeytinyagına batırıp hafif poposuna sokup çıkaruyomus ve kakasını yapıomus
merhabalar;
kızlar yarın doktora gidiyorum suni sancıyla doğum başlatılacak kısmetse inşallah sorunsuz geçer :18:
dualarınızı eksik etmeyin...
slm herkes doğurmuş anlaşılan benim günüm geçti,daha doğmadı,çok stresli..haziran annesi olacağım heralde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?