2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

maşallah cnm böyle ilgilenmelerini
çok isteriz sonuçta çocuk ikimizin arada bi yardımcı olmaları gerekir
bizim kız uyuuur uyur sofra yere inerken tam bi lokma bişi
yiyeyim diyorm hanfendi hemen ağlıyo
bırakmı yemek yiyim o sırada eşim yemek yiyip kalkıyo ver kucağıma
alym ama ağlar ağlamaz al diyo eee zaten kız durmuyoki verdiğim gibi babaya
ağlıyo ne anlamı kaldıki :26::26:
bende bi daha uyutmaya çalışıyorum öyle yemek
yiyorum tabi ozamana kdr yemek buz gibi oluyo iştahta kalmıyo

geçmiş olsun cnm bizimkininde çook gazı var yaa
sürekli ağlıyo dün aşırı çok ağladı hiç durmadı canım
eşimle acile götürdk bide kızım 4gündür hiç kakasını yapmamıştı
doktor bi fitil verdi kullan kakasını yapsın muane edecez dedi
kızım o fitille biraz kendine geldi bisürü kakasını yaptıda rahatladı
ama bugün yine huysuzluk yapıyo sanırım gazını çıkaramıyo kızım:26::26::26::26:

Toplam 14 kullanıcı konuyu okuyor. (7 üye ve 7 ziyaretçi)

EDAN, pembevemaviler, melegim34, dilberege, nhl84, TuRuNCu, melikeşan

Son düzenleme:

Canım ben Medela nın elektrikli sağma pompasını aldım.. önce onunla sağıyorum.. sağdıkça göğüsten daha çok süt geliyor.. Sonra o pompanın biberonu var (anne memesine yakın akışlı) onunla sağdığım sütü vermeye başladım.. biraz biberondan çekiyor, sonra bireronu çekip memeyi veriyordum aldanıp aldı.. Sonra biberonsuz direk memeyi vermeye başladım.. başta almak istemiyor.. ağlarken memeyi ağzına sokuyordum.. memenin üstünden de sağdığım sütten damlatıyordum.. o sütün tadını alınca memeyi çekmeye başlıyordu 1-2 gün de böyle yaptık.. sonra direk memeyi verdim hiç süt damlatmadım ve artık almaya başladı çok şükür..

Kızlar benim oğlumun da kaka problemi vardı.. Doktora götürmedik.. annem hacı şakir sabundan küçük bir parça kesti onu fitil şekline getirdi.. zeytinybir ağına batırıp poposuna soktuk.. 2 kez soktuk.. ve 10 sn sonra birikmiş tüm kakasını yaptı.. 2 gün üst üste yapmayınca bunu uyguluyoruz.. çünkü çok rahatsız ediyor oğlumu.. ıkınmaktan kıpkırmızı oluyor ve sürekli mızmızlanıyor...tavsiye ederim deneyebeilirsiniz..

sağol cnm yaaa aynen dediğin gibi ıkınmaya çalışıyo
ve domates gibi kızarıyo kakasını yapamayıncada
çook ağlıyo ben fitil koymayada korkuyodum ama dünakşam
ben yanlız olunca bide doktor kullan deyince ilkkez bişeyi
başardım ama rahatmış insan herşeyi yaşadıkça öğreniyo cnm

bnu ilk defa duydum bide biyakınım kendisi kadındogum hemşiresi bebeği kaka yapmayınca kulak pamugunu zeytinyagına batırıp hafif poposuna sokup çıkaruyomus ve kakasını yapıomus

o yemek yiyememe durumu bende de var canim..

alarmli saat gibi ne zaman otursam yemege basliyor aglamaya bide onu uyutup bende yatinca sagolsun hemen uyaniyor

bnu ilk defa duydum bide biyakınım kendisi kadındogum hemşiresi bebeği kaka yapmayınca kulak pamugunu zeytinyagına batırıp hafif poposuna sokup çıkaruyomus ve kakasını yapıomus

kızlar ben haziran annelerinden geliyorum. bebek bakımı ile ilgili çok araştırma yapıyorum okuyorum.
geçen gün ayse öner gülben ergenin programına katılmıştı.bir bayan tel açıp bebeğinin kabız olduğunu ne yapması gerektiğini sormuştu. ayse öner kesinlikle bir uyyaranla yani bu tarz kulak cubuklarıyla falan bebişlerin totolarını uyarılmaması gerektiğini.eğer bu şekilde yapılırsa çok zararlı olduğunu bebişin kendi kendine yapmayı öğrenmesi gerektiğini söylemiş ve bununla ilgili masajda göstermişti bu sekilde masaj yaparsanız zaten bebiş kakasını yapar demişti.bunu birazda anneler büyütüyor.bebekler ıkınma hareketleri yaptıkça kabız sanıyor aslında çoğu kabız sanılan bebiş o ıkınma hareketlerini bağırsaklarını geliştirmesi için yapıyor demişti. bence kesinlikle bu tarz şeyler yapmayın.youtube den ayse önerin bağırsak çalıştırıcı masajını izleyebilirsiniz yada gülben ergenin o programını netten bulup izleyin hiç olmadı doktorunuza danışın.

Uzun bir aradan sonra tekrar aranızdayım. 18 mayıs cuma günü epidural sezeryanla meleğime kavuştum. Çok mutluyum. Bebeğim 3120 gr 48 cm doğdu. (Son kontrolde 3400 denmişti). Ameliyata korkarak girdim ama beklediğimden daha rahat geçti. Sadece, 5 gün gaz problemi çektim o biraz sıkıntı yarattı ama minik kuşum bana her şeyi unutturdu. Tarifi mümkün olmayan bir duygu Allah'ım isteyen herkese nasip etsin inşallah. Şimdi içeride yatıyor kuşum. Geçmişi okuma fırsatım olmadı umarım herkes iyidir. Bebeğine kavuşmayı bekleyen anneler inşallah sağlıkla kavuşurlar bebeklerine. görüşmek üzere kızlar öpüyoruz kızımla hepinizi

merhabalar;
kızlar yarın doktora gidiyorum suni sancıyla doğum başlatılacak kısmetse inşallah sorunsuz geçer :18:
dualarınızı eksik etmeyin...

slm herkes doğurmuş anlaşılan benim günüm geçti,daha doğmadı,çok stresli..haziran annesi olacağım heralde..

GÜNAYDIN KIZLARRRRRRRRR
ben düngeceden beri çıldırmak üzereyimm uyumuyooo sebebini bilmiyorum artık dün gece hatta ne gecesi sabahın 3 ü ağlamaya başladım yarım saat sinirden eşime verdim ama mümkün değil durmadı.kocam da zavallı uykusuz uykusuz 1.2 saatlık uykuyla işe gitti.normalde bıraksan 24 saat uyur....
deli giibi meme arıyor çıldırıyo memeyı emerken ağlamaya başlıyor.nasıl anlatcam bilmiyorum bende nurse harvese başladım .bide rezene anoson u demleyip içiyorum.olmazsa biraz bende vereyim.

TURUNCU canım metsılı nasıl kullanıyosun yani hem nurse hem metsılı sıraylamı verıyosun.çok olmaz mı.çünkü nurse den en fazla bir günde 6 kaşıktan fazla verılmıyor.sen metsılle beraber kullanınca çok olmazmı.bide ne kakadar veriyosun...

ayyyyyyy dün artık annelıkten vazgeçtım.sürekli ayakta gezmek istiyor.koyunca yatağa ağlıyor.kızlar çıkamıyorum bu işin içinden.hele o ayaklar eller iki saniye durmazmı yaaaaaaaaaa.acaba benımkı anormal mi sizinkilerde böylemiii çıldıracağım sormayın...
biraz sitem dolu ama napayım artık 1 ayıda geçtı düzelmelei diyorlar bilmiyorummm

bu kadar hareketlımı sizin miniklerde.artık hiperaktif tanısın ben koyacağımmm.hoş ben doguma kadar çok hareketlıydım doguma gitmeden daha sürekli iş yapıyodum ...anlayacağınız doğru düşünemez hale geldimm

herkese sevgilerrrr:

selam kızlar......cici anneler...

elimde olmadan epeyyyy uzun zaman girmeye ortamım olmadı....hepinizi özledim..
geçmişi okumaya çalışacam herhade herkes doğum yapmıştır artık...
Rabbim evlatlarımıza hayırlı uzun ömürler nasip etsin..
Ben de 22 Mayıs ta epidural sezeryan ile prensesimi kucakladım şükür..ters olduğu için normal doğum yapamadım ..toparlanma sürecim devam ediyor...
Hepinizi tek tek öpüyorum....bebişlerinizi de.....:) :)

merhabalar;
kızlar yarın doktora gidiyorum suni sancıyla doğum başlatılacak kısmetse inşallah sorunsuz geçer :18:
dualarınızı eksik etmeyin...

gece yazdığına göre sanırım bugün doktordasın.Allah yardımcın olsun.Ben de şimdi kontrolden geldim.39+5 teyim. nst de hafif sancım çıktı. Kontrolde de 3 cm açılmam çıktı.
Doktor istersen bugün yatıralım dedi. Sonra yarına kadar bekleyelim dedik. Sabah erkenden gidip yatışımızı yapıcaz ve suni sancı vericekler. Eğer açılman iyi giderse normal doğar
ama sorun olursa sezeryan da olabilirsin haberin olsun dedi. Beklemek istemedi çünkü kilosu 3800 ü geçmiş. gözükenden yüksek olması ihtimali de var dedi. Bir de son 2 haftada 600 gr birden almış.
Biraz daha beklersek 4 ü kesin geçer dedi.O yüzden suni sancıyı denemek istediğini söyledi. Eşim de sabırsızlanıp duruyodu bir an önce gelsin diye hemen atladı yatışını yapalım diye.
Yarın doğuma gidiyorum yani ben de.Son anda Mayıs annesi olucam sanırım:)Senin de bugün hayırlı haberlerini bekliyorum canım. İnş sorunsuz kolay bir doğum olur.
Dualarım seninle. Tecrübelerini hemen paylaşabilirsen de çoook sevinicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…