2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

slm herkes doğurmuş anlaşılan benim günüm geçti,daha doğmadı,çok stresli..haziran annesi olacağım heralde..

Mayıs anneleri benden başka doğuramayan varmı....

bende doğuramadım.perşembeye kadar olmazsa haziran 2 veya 3'ü suni sancı verilcek oda olmadı sezeryan.sanırım hazirana denk gelecek.

kızlar merhaba, burayı okuyorum ama epeydir yazmıyordum ben de varım kızlar daha doğuramadım...mayıs annesiyiz diyoruz kaç aydır bu gidişle hazirana kalacağız...:))
Dün gittik doktara, hiç sancım çıkmadı, perşembe'ye kadar bekleyelim, o zaman bakarız duruma göre artık dedi...

Merhaba arkadaşlar bayadir yazamiyordum. Gerçi hic merak eden de olmamis:)

Doğum hikayemi ayrıntılarıyla yazacağımı söylemiştim ama yaşadığım sıkıntılardan sonra o günlere geri dönmek istemiyorum o yüzden kısaca 15 günlük süreci anlatacağım.

13 mayıs akşamı çok yoruldugum bir günün ardından kanamam oldu (nisan) ogün sabaha kadar hafif sanci ve az az kanamam oldu.9 ay boyunca düzenli olarak gittiğim.özel bilgi hastanesindeki doktorum selçuk beni hemen sezaryene almak istedi.ben de hastaneden kaçtım.diger özel doktoruma gittim n.doğuma engel yok dedi.14 mayıs akşamı sanciyla zekai tahire yattım.nst cihazını parcalayacak kadar şiddetli ve uzun süren sancilarim oldu ama bir türlü acilmam olmuyordu.tam 30 saat hastanede sancı çektim.son iki saatinde açılma 4cm olunca sunni sancı verdiler ve düşük sözde epidural yaptılar.16 mayıs 00:06 da oğluşumu dünyaya getirdim.doğum 15 dakika sürdü ve çok kolay oldu.9 dikiş atıldı.bebeğim gayet sağlıklı doğdu.17 mayista eve geldim.7 gun sonra 3dikisimde açılma olduğunu öğrendim zaten çok agriyordu açısından duramiyordum.tekrar hastaneye yatirildim ve o an psikolojik olarak coktum.zavallı oğlum benimle 3 gun hastanede yatmak zorunda kaldı. Çok sukurkisağlıklı ve hastanede sürekli gözetim altında tutuldu. O 3 dikisi yeniden attılar hic acımadı ama o psikoloji bana yetti.ağrısı sadece bir gece sürdü.çok şükür artık rahatlicam derken hastanede yediklerimden dolayı kabiz oldum ve hemoroidim azdı 3 gündür de onun agrisini çekiyorum.ama cok sukurki bugün ağrım azaldi.dikislerimle ilgili korkularım devam ediyor.anlayacağınız 15 gündür kendime gelemedim.tek tesellim dunya tatlısı oglusumun sağlıklı olması ve doğumdan sonra sütümun hemen gelmesi.

Pek içaçıcı bir hikaye değil biliyorum ama normal doğum yaptığım için pişman değilim.oglusum icin bütün acılara göğüs verdim ve yusuf omerin ve eşimin kahramanı oldum bu bana yeter.rabbime şükürler olsun.doğum bekleyenleri ALlah kurtarsın.bebekleri gelenlere ALlah kolaylık versin ve lütfen Benim için dua edin

Canim inan hemen hemen herkes ayni benim velette oyle uyumak bilmiyor ve surekli mizmiz benimde zaman zaman hatta her zaman kafayi yiyesim geliyor ama nihayetinde bizim kuzularimiz onlar sabretmemiz lazim ben surekli dua ediyorum allahtan sabir diliyorum inan allahin yardimi oluyor sende guclu olmaya calis canim ins gecici sayili gunlerdir bunlar

Allah iyiligini versin, nerdesin sen kuzum ya pi gittin bir gittin hani valla dogum yaptigini tahmin ettimde acep dedim dogumu kutuplarami gidip yapti geldi diye dusunmeye baslamistim Canim saka bir yana cok sukur yavrunu kucagina almissin cok sevimdim allah anali buyumeyi nasip eder ins bizde seni ve kuzunu muck muck opuyoruz bol bol kokla kuzunu bizim yerimizede

Mayıs anneleri benden başka doğuramayan varmı....

bende doğuramadım.perşembeye kadar olmazsa haziran 2 veya 3'ü suni sancı verilcek oda olmadı sezeryan.sanırım hazirana denk gelecek.

slm herkes doğurmuş anlaşılan benim günüm geçti,daha doğmadı,çok stresli..haziran annesi olacağım heralde..

Kizlar az kalmis ha gayret hem allahtan hayirlisini istemek lazim yoksa eninde sonunda dogacak o yavrucaklar onemli olan sizin ve bebeklerinizin sagsalim bu isin ustesinden gelmesi ...dualarim sizlerle

bu arada hamilelik takvimimde kendiliğinden kaybolmuş,günüm geçtiği için:)takvimleri bile doldurdum ama hala yok bakalım,sizin ne zaman doldu gününüz doğum yapamayan arkadaşlar

ay okurken hem güldüm hem kendimi gördüm cnmm...annem gidecek ama göndermiyorum bir sn durmuyo benimkide eller ayaklar hep hareket halinde en fazla 15 dk pusetinde oda hızlı sallarsam duruyor...onca yatak aldım beşik aldım bir kere yatmadı daha illa ya üstümde uyucak ya memede ne yapıcamızı şaşırdık bizde eşim bir koltukta ben birinde sızıyoruz gece nöbetini annem alıyor sabah bana veriyor annem yatıyo halimizi b,r görsen üzülme yaniii

metsil kullanmaya bende 3 gün önce başladım diğerleri bize etki etmedi ben günde bir çay kaşıgı ver,yorum cünkü metsil agır bir ilaç ve yenidoğanlara verilmiyor bizimki gibi ağır sancılı bebeklere veriliyor ve 24 saatte bir çay kasıgı dedi dr.um walla metsil için saat tutuyorum dikkatli kullanılması gerekiyormuş belki yardımım olur

hala doguramayanlar üzülmeyin kızlar ...sabırsızlık ve beklemek bu işin en zor kısmı kesinlikle...uykusuzluk yorgunluktan bile daha zor:) bakalım daha neler konusulcak bu forumda

kızlar geceleri kocalarınız yardımcı oluyormu bebilere bakmanızda.. valla benimki top atsan uyanmıyor.. ancak ben kaldırısam..
tek başıma bakıyorum.. ahhh ahh ne oluyorsa analara oluyor zaten

ay bu mesaja cvp vermezsem olmaz diye düşündüm:) benm hamileliğim hep zor geçti 9 ay kustum ben cok sancılarım oldu falan neyse eşim hep derdiki bir dogur ben bakıcam geceleri seni uyandırmıcam bütün sıkıntıyı sen çektin hayatım doğduktan sonra bütün sorumluluk bende

şimdi ne yapıyor dersiniz dürtüyo:) evet cocuk aglayınca dürtüyor asya ağlıyo duymuyormusun diyor:) sabah diyorumki hani bakacaktın neden ilgilenmiyorsun hiç hatırlamıyor bile beni uyandırdıgını kaldır ben bakarım diyo:) sesleniyorum bakıyor geri uyuyor farkında bile değil:):) bir daha ben bakıcam cocuk derse cok beklicek:) artık yemezlerrrrr hahahahah

biz senle saddaştık de mi yanlış mı hatırlıyorum:)
ilk önce çok geçmiş olsun bebeğine kavuştun çok şükür sağlıklı bir şekilde
16 mayısta doğum yapmışsın bende 16 mayısta doğum yaptım:)
ve benimde doğumum zor oldu son anda sezaryene alındım bebeğimin ve benim hayatımız tehlikeye girdi
ama çok şükür şimdi iyiyiz ikimizde annem ve eşim çok iyi bakıyor bize

kızlar herkese hayırlı akşamlar...gündem de gaz sorunu almış başını gidiyor...inş en kısa zamanda düzene girer...biz de kızımla akşam 7-12 gaz mesaisi yapıyoruz...bahsettiğiniz bütün davranışları sergiliyor...zaten az olan sütün kökünü kazıyor...ağlamaktan kıpkırmızı oluyor ...
dün çocuk doktorumuz da kontrolümüz vardı..gaz la ilgili bir kaç tavsiyede bulundu...acı elma yağını karna ve ayaklara masaj...ayak hareketleri,yarım çay bardağı suya-birer çay kaşığı rezene+papatya +şeker- karıştırıp sabah öğle akşam 10 'ar kaşık vermemi önerdi..bir de fitil verdi kakasını yapmaz ve gazı olup çok ağlarsa,ve bir de damla verdi-colinox-akşam kullandım biraz rahatladı...ihtiyaç oldukça kullan dedi...verdiği fitili de..2.ayında yapılacak çoklu aşı öncesi kullanmamı,ve ateşinin çok çıkmasını engelleyeceğini söyledi...
ama ben bunlardan önce sürekli yaptığım şeyden çok faydasını görüyorum...kızım her sabah çok güzel yapıyor...o da kendim sabah akşam bir çay kaşığı çörek otunu iyice çiğneyip suyla yutuyorum.. yutmazsam daha çok ağlıyor...bunu annem hangi anneye söylediyse çok memnun kalmışlardır...tamamen çözmüyor ama azaltıyor..
eşime gelince...ona nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum...ben kadar bebeğimizle ilgilenir...bir tek emzirmediği kalmıştır diyebilirim...
herkese keyifli emzirmeler...
uykunuz,sütünüz bol...gazınız az olsun kızlar...

bu arada hamilelik takvimimde kendiliğinden kaybolmuş,günüm geçtiği için:)takvimleri bile doldurdum ama hala yok bakalım,sizin ne zaman doldu gününüz doğum yapamayan arkadaşlar

benım bdt 25 mayıs 4 gün geçti.hiç açılmam yok perşembe kontrolum var.yatış verirmi bilmem cuma günü tam 41 haftalık olucak bebiş.inş sorun çıkmadan sağlıkla doğururuz bebeklerimizi.

Ah canım evet sen satdasimsin demek aynı gun doğdu bebislerimiz hem satdas hem kaderdas olduk artık.bebeğinin ve senin iyi olmana çok sevindim.çok şükür benim de annem yanımda bütün yuk onun omuzlarında ben sadece emzirip seviyorum diyebilirim.eşim eve geç geliyor ana o da elinden geldiğince ilgileniyor. Allah anne ve eslerimizden razı olsun.
Anlat bakalım hejar bebeğin nasil?

Yaşasın medela çalma biberon....
Bu biberon sayesinde oğlum beni emmeyi bırakmadı.

bnu ilk defa duydum bide biyakınım kendisi kadındogum hemşiresi bebeği kaka yapmayınca kulak pamugunu zeytinyagına batırıp hafif poposuna sokup çıkaruyomus ve kakasını yapıomus

Kızlar bu tarz uygulamalar bebekte ilerisi için bağırsak tembelliğine yol açabiliyor.O yüzden uygulamasınız daha iyi olur bence.
Benim oğlumda bi ara 3 gün kakasını yapamayınca annem poposunu kulak çöpü ile uyaralım,biz eskiden öyle yapardık dedi ama ben izin vermedim.4-5 günü geçerse doktor fitil veriyor ve öyle rahatlıyorlar.

Canım benim oğlumun son 1 haftadır maaşallahı var valla.
Gaz sancımız minimuma indi.Sadece sabaha karşı yarım saatlik bi sancımız oluyor ama onuda memeyle avutup karnının üzerine yatırınca hemen uykuya dalıyor ve geçiyor.
Şimdi gelelim benim uygulama şekline.Ben bebeğime bir sabah bir akşam beslenme arasında veya hemen sonrasında 1 çay kaşığı nurse harveys veriyorum.Günde 2 kerede 8 damla metsil veriyorum.Metsili nurse harveys vermeden 3-4 saat önce veriyorum.
Normalde sadece nurse harveys kullanıyordum ama doktorumuz metsilide kullanmamı istedi.Metsil gaz önleyici imiş,nurse harveys ise oluşan gazı çıkarmak içinmiş.Yani ikisi bir arada rahatlatıyor kuzumu.
Çok sancılı ve gazlı olduğu günlerde nurse harveys günde 4 kere 1 çay kaşığına kadar,metsilide günde 3 kere 8 damlaya kadar verebilirsin dedi ama çok şükür bizim sıkıntımız çok ama çok azaldı.
Gün içerisinde 2-3 çorba kaşığı humananın rezene-kimyon çayından içiriyorum.Ben ise günde 3-4 kupa rezene-anason ve günde 3 bardak kadar humananın emziren anneleri için süt arttıran çayından içiyorum .
Bebeğe masaj yapmak ve yüzsütü yatırmakta çok rahatlatıyor.

Bu arada memeyi emerken çekiştirip kızması gazdan oluyor.Benim oğlan bu çekiştirip sündürmeye ilaveten elleriyle cimcikliyor memeyi sinirden
Büyüdükçe hareketleri dahada artıyor.Eller ayaklar hiç durmuyor valla.Hele altı açıldığında o ayaklar bi aşağı bi yukarı iniyor,sonrada pırttlar geliyor tabi
Ben oğlumu ev tipi ana kucağına koyuyorum.Ordaki oyuncakları çok büyük ilgiyle seyrediyor ve hareketleniyor.Birde kırmızı renge karşı bi hassasiyeti var.Saatlerce bakıyor kırmızıyı görünce.
Uyku konusu bizdede biraz sorunlu.Kucakta veya memede uyumaya bayılıyor benimki.Yatağına yatırdığımda çok yorgunsa uyuyor sadece,yoksa illa benim kokumla uyuyacak.

Kızlar benim oğlum artık tepki vermeye başladı.
Birilerinin kendisi ile konuşmasını çok seviyor.Bugünde bikaç kere böyle kucağıma aldım ve konuşuyordum.Bi baktım benimki hafif hafif tebessüm ediyor.Normalde sadece rüya görürken gülerdi.
Birde ben konuşurken acayip hareketleniyor ve dudaklarıyla değişik şeyler yapıyor.Kuzum büyüyor artık

Bu arada 1.ay aşısını dün yaptırdık.Aşı esnasında oğluşum bir kere ingaaaaaaa dedi ve sonra uyumaya devam etti.
Hiç ateşi veya huzursuzluğuda olmadı çok şükür.

Çok konuştum ama şunuda anlatmadan duramayacağım

Dün akşam kuzumu yatağın üzerine güvenli bir şekilde bıraktım ve mutfağa gittim.Bir baktım ağlama sesi geliyor.Nazlı nazlı nasıl ağlıyor ama.Yanına gittim,dudaklarını büzüştürmüş şikayet eder gibi ağlıyor.Kucağıma aldım avutayım diye ama birde ne göreyim,benimki saçını tutmuş çekiyor farkında olmadan.Elinide nasıl bırakacağını bilmediğinden canı acıdıkça ağlıyor tabi
Bıraktırmaya çalıştım ama nasıl sıkıyor elini görmelisiniz.Neyse sonunda bıraktırdıkta sustu kuzum
Tabi bu olay gece yarısı bir kez daha tekrarlandı.O uykusuzlukla gülsem mi ağlasam mı bilemedim

kızlar lohusa iken felak, nas, ayetel kürsi ... okunmaz dedi bana birisi.. bu nekadar doğru.. ben hep okuyorum..

bi bilgisi olan var mı?

kızlar bebeğim 12 günlük oldu bgn.9 günlükken göbeğimiz düştü ama hala kurumuş kan lekeleri değiyo atletine..dr.bişey olmaz dedi..sizde oldu mu böle şeyler??

Hiç merak etmeyin, o kuru kan kalıntıları ara ara gömleğine dökülür, göbeği de giderek içine doğru geçip normalleşiyor. biraz zaman :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…