2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Dün kirkimizi devirdik.kizim artik beni görüyor yüzümü inceliyor hatta onunla konustugumda agzini acip bana gülüyor.
aciktiginda bi ciğlik atiyor ki sormayin apartmani başimiza toplayacak cadı kizim
babasi severken bi nazlaniyo minik cadim.tam eşimle sarilip kanepeye uzanacakken ya da tam yatackken basiyor çiğliği şimdiden başladi galiba kiskanmaya
kiyafetlerimizin çoğu küçüldü büyüyoruz artik..

Bu arada kizim 2 gün kakasimi yapamiyordu.doktora götürcektik kiyamiyorum igne falan yapiyolar ya.neyse poposuna saf zeytinyagi sürdüm aninda ilk kakasini yapti.iki gün boyunca böyle zeytinyagit sürdüm rahatladi yavrum cok şükür.
bir de kizimin yüzü sivilceleniyordu onun da dalin bebeyagindan oldugunu farkettim benim kizimin cildine alerji yapiyo.ama dalinin pudrasi muhteşem azcik pisigi vardi o gecirdi ve daha hic olmadi cok sükür

Seni çok iyi anlıyorum...
En azından seni anne sütü vermeye teşfik eden bir doktorunun olduğuna sevinmelesin.Bana doktor hemen mama yazmıştı,bende annelik iç güdüleriyle yavrum aç kalmasın diye başlamıştım.Tamam sütüm az olabilir ama keşke senin gibi 1 hafta daha deneyip öyle karar verseydik.
Lütfen canını sıkıp moralini bozma.Süt için en önemli şey moral ve psikolojidir.Ben ilk günlerde dr.sayesinde yavrumu doyuramama psikoojisine girdim,hala da bunu üzerimden atamadım.
Yavrumu doyuracağım düşüncesiyle emzirmeye devam et.
1 hafta sonra durumunu yazarsan sevinirim .

Canim benim kizim suan 41 günlük.bizim sarilgimizda cok uzun sürdü daha geçen hafta kayboldu.hic doktora götürmemistim iki hafta önce götürdüm 8.5 cikti.bazilarin 3 ay bile sürebiliyomus.ben hic disari cikarmamisthm havada hep yagmurluydu günes alamadi hic.son zamanlarda hep günese koydum gecede lambayi söndürmeden yatiyodum gecti cok sükür.tabi bide en fazka iki saat uyuttum iki saati gecince uyandirip emzirdim.

Götürcem canim bisey yoksada icim rahatlar.
canim nasil yatiriyosun yastiga? Basina mi koyuyosun yastigi hafif yüksek olsun diye?

Götürcem canim bisey yoksada icim rahatlar.
canim nasil yatiriyosun yastiga? Basina mi koyuyosun yastigi hafif yüksek olsun diye?

Mesela kendi yattığımız elyaf yumuşak yastıklar var ya ,doyurduktan sonra başı ve gövdesi yastığın üzerinde olacak şekilde yatırıyorum.Yani maksat mide yukarda olsun ki içtiği süt tekrar ağzına gelmesin.

Oyy masallah tatli kizina canim, hayirli olsun kirkiniz allah daim etsin omrunu saglicakla..
Bizim de kaka sorunumuz var bende senin gibi zeytinyagi suruyorum bazen de Turuncunun dedigi gibi mamasina bir damla zeytinyagi katiyorum, bazen ise yariyor ne yalan soyluyum galiba sebeb zeytinyagi.. gerci iki gundur yapiyor artik kakasini dun iki kez bugunde bir kez yapti hadi hayirlisi bakalim ins duzelir hepimizin bebekleri..
Bu arada sivilce sorunu bizde de var ben yuzune baby oil suruyordum baktim olmadi sonra zeytinyagi surmeye basladim valla yuzude bir pak oldu .) neymis bu zeytinyagi boyle valla bebegin sutten sonra en temel besin kaynagi oldu sifa gibi derman oluyor oglusuma hehehe

selam anneler,sanırım artık anne adayı yok bu sayfada herkes kavuştu bebişlerine.Ben 17 mayısta 21:30 da mecburi sezaryenle Kızım İdili kucağıma aldım 3160 gr 50 cm doğdu.Bugün 21 günlük olduk bile.
normal doğumu beklerken 40 hafta 3 günlük olduk doktor riske atmayalım gel yatırıcam hastaneye dedi.suni sancı verildi saatlerce bağarttırdılar beni 7 cm açılma sağlandı fakat kalp atışlarında yavaşlama sebebiyle akşam sezaryene alındım.ameliyattan uyandırıldığımda ilk söylediğim şey oh kurtuldum olmuş:))Bu arada epidural yapıldı bana ama hiççç bir işe yaramadı uyuşma sağlandı ama yeterli olmadığı için narkozla uyutuldum.Anlayacağınız başıma gelmeyen kalmadı
çok şükür sağlıklı cin gibi bir kızım var,ellerinizden öper:))bol bolda gazımız var

geç geçmesi önemli değil de bi zararı olmasından korkuyorum.ben 20 gun boyunca sast başı emzirdım sonra 2 satte bır gecelerı 3 saatı buluyodu ama.1 aydab sonra bazı geceler 4 saatı buluyo ama gunduzlerı ve akşamları max 3 saatte emzirdim.dr gece 4 saate çıkarabılırsın ama gunduz o kadar tutma dedi.bende ole yapıodum sen mı 2 saate emzırıyosun yoksa bebişin mi acıkıyor.rengının normale donmesı mı 3 ayı buluyormuş

Allah kizcene hayirli omurler versin canim masallah ve buyuk gecmis olsun ..malum guzel ve pahabicilmez bir varliga sahip oluyoruz bu yuzden sancili dunyaya gelmeleri normal ..onemli olan bebeklerin saglicakla bizlere kavusmasi ..benim anlamadigim epidural verilipte nasil basarili olunamaz cok garip yaa acep anestezici mi beceremedi ilaci vermeyi..:44:

:) zeytinyagi kuranda da geciyor gercekten mucize gibi.ben yüzüne denememistim bi de yüzüne denerim besliyo gercekten

:) zeytinyagi kuranda da geciyor gercekten mucize gibi.ben yüzüne denememistim bi de yüzüne denerim besliyo gercekten

Su sac tiplerinde hani birseyler olusuyor da hani millet yine zeytinyagi suruyor ya benim oglaninda kaslarinda olusmustu onun icin suruyum derken yuzunun hepsine suruverdim bir baktim iyi geldi yani deneme yanilma gibi birsey oldu ama dedigin gibi kuranda bile gectigine gore vardir bir hikmeti demek

1 aylık bebeğim maalesef egzama oldu ( sürekli internette araştırma halindeyim. Yeditepe bağdat polikliniğinde Reha bey'e götürüyoruz ama cilt doktoruna göstersek mi bilemiyorum? İki yanağı ciğer gibi kırmızı ve pul pul dmkülüyor. Kortizonlu bir ilaç verdi doktor , 3 gün süreceksiniz dedi, geçer gibi oldu ama internetteki annelerden öğrendiğim kadarıyla tekrarlıyormuş. işin kötü tarafı nedenini şuan bilmiyoruz. bir gıdaya mı alrjisi var, biraz sıkı giydirdim, terledi de sıcaktan mı oldu. doktor önerisi olan veya başına böyle bir iş gelen var mı arkadaşlar. İnsan miniminnacık bebeğin kaşıntıdan bütün gece ağlamasına dayanamıyor, benim olsun ona glen hastalıklar, üzgünüm ((

canım doktora götürünce 25 in altında ise geri gönderiyolar bol bol emzir gün ışığından faydalandır diyolar.ben bir kere götürdüm o minicik ellrinden kan aldılar içim gitti dayanamadım yavrumla ağladım.o yüzden soyundurup hep güneşe yatırdım güneş açtı rengini karanlıkta tutma hiç..
kendi kendine 2 saatte bi uyanıp emiyodu.artık 40 gün oldu bazen 3 saatte uyandığı oluyo ama en geç 4 saat uyuyo.sarılıkken bi keresinde 5 saat arlıksız uymuştu ne yaptıysam da uyanmamıştı çok korkmuştum.herkesin bir haftada geçiyo bi ay oldu geçmedi diyodum çok şükür geçtü.araştırdım baktım her bebekte farklı oluyomuş 3 ay sarılığı devam eden bile var.en iyi gelen şey güneş bol bol güneşlendir.yine bi kan aldır bakalım inşallah düşmüş olur içini ferah tut bende çok korkuyodum.heee bi de hergün banyo yaptırıyosun değil mi? su çok iyi geliyor.

Allah bağışlasın yavrunu.çok şükür sen de kavuşmuşsun meleğine.
ay canımmm seni çok iyi anlıyorum bana da suni sancı verdiler berbat bişey dayanılacak gibi değildi.bi de sen o kadar sancıyı çekipte sezeryan olmuşsun helal valla..neyse ki bebişin sağlıklı önemli olan da bu.gözün aydın tekrar.bu gaz sorunu da hepinizin ortak sorunu.bi bitseydi şu gazmanlarımızın gazı :)))

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar dün kızımı uzman bi doktora götüelm dedik
çünkü kızımın ağlaması hiç normal görünmüyo ağlayınca elimde simsyah
oluyodu:26::26::26: onun için götürüp bi bakalım dedik ve
doktor bizden ultrasyon idrar vs vs birsiri tahlil istedi
sonuçlar pek iyi çıkmadı kızlar
kızımın sağ böbreğinde 2 adet 2mm taş çıktı
ama doktorum kızınızn büyük ihtimal gazdan dolayı ağladığını söyledi bisonuç kaldı onuda
cuma günü geln ona göre ilaç yazacağını söyledi :26::26::26:

merhaba güzel anneler
bende 17 mayısta spinal sezeryan doğumla kızım dünyaya geldi.
kızımın derisi soyuluyor normalmi. öneriniz var mı?
gözünaydın canım.benim bebişiminde 15-20 gün derisi soyuluyodu ama şimdi geçti...

canım gözünaydın öncelikle..ben bebeğimi hastaneden evimize geldiğimiz günden beri yıkıyorum.göbeği de 10. gün düştü hiç kanamadı da.bebek yıkan yıkana büyür.hem olur mu öyle pis pis bence her gün yıkamalısın.kusuyolar terliyolar olmaz ki bebek mis gibi olmalı.çocuğu sudan mahrum etme biz bile banyo yapınca ne kadar rahatlıyoruz.
al basması bence de hurafe.ama lohusa kadını yalnız bırakmamak lazım onu biliyorum üç harfliler musallat olabiliyomuş gusül abdestsiz olunuyo ya ondan olabilir diye düşünüyorum.ben ışıkları söndürmeden yatmıştım on gün eşimden ayrı yattım dikişlerime çarpar korkusuyla o kadar.yattığın odaya bebişinin yakınlarında bir yere kur'an-ı kerim koy bulunsun.

canım çok geçmiş olsun.canını sıkma bunda bişey yok ki rabbim büyük dert vermesin.kaç saat aralıklarla emziriyosun yağmuru?

aa benimkininde kaşlarında olmuştu ne tesadüf :)))) ben de başlıyım sürmeye de geçsin

sağol canım tşk ederim valla
çok ağladığında sütümü veriyorm
yoksa onu susturmk mümkn değl
yani anlayacağın süreli emziriym

iyi ya sürekli emzir.canım benim bebişte bikaç gün hiç durmadan ağladı kakasını yapamıyordu şimdi geçti Allahtan.zeytinyağı sürmüştüm yumuşatmıştı.
benim bildiğim böbrek taşını su döküyo.bol sı içilmesi lazım ki idrarla atılsın.bizim henüz yağmurumuz süt çücuğu olduğu için çok emzir annesi.inşallah düzelir kısa zamanda.

Canim valla bilmiyorum nasil olacak saat basi emxirmek zor memede uyutmamaya calisiyorum yanaklarina dokunuyorum kulagiyla oynuyorum aktif emsin diye uyuyo tekrar uyandirmak problem huzursuz oluyo uyandirinca bakalim ins kilo alir yavrum ama ben bi hafta dayanamam pzt yine goturecem bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…