bugün doktora giittik bugun 10.günümüz kızımız sağlıklı ama kilo alımı konusunda sıkıntılı 3000 kilo doğmuştu 2600 olmuş çok canım sıkıldı normalde doğum kilosunda olması beklenirmiş anne sütüne devam dedi doktor saat başı emzir 1 hafta sonra tekrar kilosuna bakalım olmazsa mama takviyesine başlarsın dedi ama benim canım çok sıkıldı 1 saat oldu emzireli şimdi uyandırıp emzirecem
bebeği sarılık olan anneler....benım bebeğim 41 gunluk şu anda.6 gunlukkekn sarılığımız 15.5 olmuştu sonra 12.5 a düştü.dr düşüyor tekrara bakmaya gerek yok dedi.sonra zaten çok uyuyan bebeğim kendi kendine uyanmaya fılan başlayınca bende düştğü diye onemsemedım.yalnız şuan hala bebeğimin yuzunde ve gozunde kı sarı rengi gitmedi.cilt rengı ne zaman normale donecek acaba bu kadar geç donen varmı.şimdiden tşk
Canım mutlaka doktora götür derim...
Emzirdikten sonra hemen kaldırıp gaz çıkarmasını sağlıyorum ben.Sonrada yumuşak bir yastığa hafif dik duracak şekilde yatırıyorum.
Bazende gazını çıkardıktan sonra göğsümün üzerinde şekerleme yapıyor
Düz yatırdığım zaman az da olsa ağzına geliyor veya midesi ekşimiş gibi yapıyor
Götürcem canim bisey yoksada icim rahatlar.
canim nasil yatiriyosun yastiga? Basina mi koyuyosun yastigi hafif yüksek olsun diye?
Dün kirkimizi devirdik.kizim artik beni görüyor yüzümü inceliyor hatta onunla konustugumda agzini acip bana gülüyor.
aciktiginda bi ciğlik atiyor ki sormayin apartmani başimiza toplayacak cadı kizim
babasi severken bi nazlaniyo minik cadim.tam eşimle sarilip kanepeye uzanacakken ya da tam yatackken basiyor çiğliği şimdiden başladi galiba kiskanmaya
kiyafetlerimizin çoğu küçüldü büyüyoruz artik..
Bu arada kizim 2 gün kakasimi yapamiyordu.doktora götürcektik kiyamiyorum igne falan yapiyolar ya.neyse poposuna saf zeytinyagi sürdüm aninda ilk kakasini yapti.iki gün boyunca böyle zeytinyagit sürdüm rahatladi yavrum cok şükür.
bir de kizimin yüzü sivilceleniyordu onun da dalin bebeyagindan oldugunu farkettim benim kizimin cildine alerji yapiyo.ama dalinin pudrasi muhteşem azcik pisigi vardi o gecirdi ve daha hic olmadi cok sükür
Canim benim kizim suan 41 günlük.bizim sarilgimizda cok uzun sürdü daha geçen hafta kayboldu.hic doktora götürmemistim iki hafta önce götürdüm 8.5 cikti.bazilarin 3 ay bile sürebiliyomus.ben hic disari cikarmamisthm havada hep yagmurluydu günes alamadi hic.son zamanlarda hep günese koydum gecede lambayi söndürmeden yatiyodum gecti cok sükür.tabi bide en fazka iki saat uyuttum iki saati gecince uyandirip emzirdim.
selam anneler,sanırım artık anne adayı yok bu sayfada herkes kavuştu bebişlerine.Ben 17 mayısta 21:30 da mecburi sezaryenle Kızım İdili kucağıma aldım 3160 gr 50 cm doğdu.Bugün 21 günlük olduk bile.
normal doğumu beklerken 40 hafta 3 günlük olduk doktor riske atmayalım gel yatırıcam hastaneye dedi.suni sancı verildi saatlerce bağarttırdılar beni 7 cm açılma sağlandı fakat kalp atışlarında yavaşlama sebebiyle akşam sezaryene alındım.ameliyattan uyandırıldığımda ilk söylediğim şey oh kurtuldum olmuş:))Bu arada epidural yapıldı bana ama hiççç bir işe yaramadı uyuşma sağlandı ama yeterli olmadığı için narkozla uyutuldum.Anlayacağınız başıma gelmeyen kalmadı
çok şükür sağlıklı cin gibi bir kızım var,ellerinizden öper:))bol bolda gazımız var
:) zeytinyagi kuranda da geciyor gercekten mucize gibi.ben yüzüne denememistim bi de yüzüne denerim besliyo gercektenOyy masallah tatli kizina canim, hayirli olsun kirkiniz allah daim etsin omrunu saglicakla..
Bizim de kaka sorunumuz var bende senin gibi zeytinyagi suruyorum bazen de Turuncunun dedigi gibi mamasina bir damla zeytinyagi katiyorum, bazen ise yariyor ne yalan soyluyum galiba sebeb zeytinyagi.. gerci iki gundur yapiyor artik kakasini dun iki kez bugunde bir kez yapti hadi hayirlisi bakalim ins duzelir hepimizin bebekleri..
Bu arada sivilce sorunu bizde de var ben yuzune baby oil suruyordum baktim olmadi sonra zeytinyagi surmeye basladim valla yuzude bir pak oldu .) neymis bu zeytinyagi boyle valla bebegin sutten sonra en temel besin kaynagi oldu sifa gibi derman oluyor oglusuma hehehe
:) zeytinyagi kuranda da geciyor gercekten mucize gibi.ben yüzüne denememistim bi de yüzüne denerim besliyo gercekten
geç geçmesi önemli değil de bi zararı olmasından korkuyorum.ben 20 gun boyunca sast başı emzirdım sonra 2 satte bır gecelerı 3 saatı buluyodu ama.1 aydab sonra bazı geceler 4 saatı buluyo ama gunduzlerı ve akşamları max 3 saatte emzirdim.dr gece 4 saate çıkarabılırsın ama gunduz o kadar tutma dedi.bende ole yapıodum sen mı 2 saate emzırıyosun yoksa bebişin mi acıkıyor.rengının normale donmesı mı 3 ayı buluyormuş
selam anneler,sanırım artık anne adayı yok bu sayfada herkes kavuştu bebişlerine.Ben 17 mayısta 21:30 da mecburi sezaryenle Kızım İdili kucağıma aldım 3160 gr 50 cm doğdu.Bugün 21 günlük olduk bile.
normal doğumu beklerken 40 hafta 3 günlük olduk doktor riske atmayalım gel yatırıcam hastaneye dedi.suni sancı verildi saatlerce bağarttırdılar beni 7 cm açılma sağlandı fakat kalp atışlarında yavaşlama sebebiyle akşam sezaryene alındım.ameliyattan uyandırıldığımda ilk söylediğim şey oh kurtuldum olmuş:))Bu arada epidural yapıldı bana ama hiççç bir işe yaramadı uyuşma sağlandı ama yeterli olmadığı için narkozla uyutuldum.Anlayacağınız başıma gelmeyen kalmadı
çok şükür sağlıklı cin gibi bir kızım var,ellerinizden öper:))bol bolda gazımız var
gözünaydın canım.benim bebişiminde 15-20 gün derisi soyuluyodu ama şimdi geçti...merhaba güzel anneler
bende 17 mayısta spinal sezeryan doğumla kızım dünyaya geldi.
kızımın derisi soyuluyor normalmi. öneriniz var mı?
kızlar hepinize merhaba.. çoook uzun zamandır giremiordum. doğumu kayınvaldemlerde bekledik hastane yakın die. orda nete giremedim. doğumdan sonrada kayınvaldem bizde kalmaya başladı daha yeni gitti.
benimde bebeğim normal doğumla 27 mayısta 3470 gr olarak doğdu kızım. 10 gün olmasına karşı dikişlerimde hala ağrı var, oda geçince iiyim çok şükür.
kızıma gelince gündüzleri çok güzel uyuyordu. kendim uyandırıp altını değiştirip emzirip tekrar yatırıyodum. gecede uyansada beni çok zorlucak kadr olmuyodu. kayınvaldem bizde olduğu için gündüz 1-2 saat uyuyabiliodum. taakiiiii düne kadr.şöyle anlatayım: birincisi
doktor göbek bağı düşmeden yıkamayın dedi. ii hoş sizde yıkamadınız muhtemelen ama hiçmi elinize bi bez alıp bebeğinizi silmediniz bi rahatlatmadınız?
ikincisi: al basar die eşim işe gidince kalkıcam ve eşim eve gelmeden uyumıycakmışım. yalnız olduğum zaman uyku yok yani. yoksa bni boğar atarmış fln vs. uyursun uyanamazsın yok başucuna balta koyalım falan nasıl tırstıysam dün sabah eşim işe gidince ki sabah 6da çıkıyo. uyandım ve akşam gelene kadar uyumadım. dünde hava çok sıcaktı kızımıda hiç temizlemedikya, resmen koktu yavrum. boyun kıvrımları pamuk pamuk olmuştu. dayanamadım akşam ıslak mendilleri yıkadım sıcak suyla kızımın üstünü soydum boynunu koltuk altını dirsek içlerini temizledimç bi görseniz pişik gibi olmuş bembeyaz içim parçalandı ağladım temzlerken. birazda bebe yağı sürdüm masaj yapar gibi ama çok huysuzlanınca çok yapamadım. oohh rahatlıcak bebeğim derken dün akşam 8den şu saate kadar bi gr uyumadı. dk tutuyorum şuan tam 40dk.dır uyuyo. temizlememelimiydim yanlışmı yaptım kızlar? yoksa bebeğim temizlenmeyi ilk kez gördüğü için mi huysuzlandı normalmidir? tam olarak uyuduğundan emin oluyum bende yucam hemen başlıcam alınada basmasınada hey yarabbim.. korkuyorum kızlar hastamı ettimki
kızlar dün kızımı uzman bi doktora götüelm dedik
çünkü kızımın ağlaması hiç normal görünmüyo ağlayınca elimde simsyah
oluyodu:26::26::26: onun için götürüp bi bakalım dedik ve
doktor bizden ultrasyon idrar vs vs birsiri tahlil istedi
sonuçlar pek iyi çıkmadı kızlar
kızımın sağ böbreğinde 2 adet 2mm taş çıktı
ama doktorum kızınızn büyük ihtimal gazdan dolayı ağladığını söyledi bisonuç kaldı onuda
cuma günü geln ona göre ilaç yazacağını söyledi :26::26::26:
canım çok geçmiş olsun.canını sıkma bunda bişey yok ki rabbim büyük dert vermesin.kaç saat aralıklarla emziriyosun yağmuru?
Su sac tiplerinde hani birseyler olusuyor da hani millet yine zeytinyagi suruyor ya benim oglaninda kaslarinda olusmustu onun icin suruyum derken yuzunun hepsine suruverdimbir baktim iyi geldi yani deneme yanilma gibi birsey oldu ama dedigin gibi kuranda bile gectigine gore vardir bir hikmeti demek
sağol canım tşk ederim valla
çok ağladığında sütümü veriyorm
yoksa onu susturmk mümkn değl
yani anlayacağın süreli emziriym
Seni çok iyi anlıyorum...
En azından seni anne sütü vermeye teşfik eden bir doktorunun olduğuna sevinmelesin.Bana doktor hemen mama yazmıştı,bende annelik iç güdüleriyle yavrum aç kalmasın diye başlamıştım.Tamam sütüm az olabilir ama keşke senin gibi 1 hafta daha deneyip öyle karar verseydik.
Lütfen canını sıkıp moralini bozma.Süt için en önemli şey moral ve psikolojidir.Ben ilk günlerde dr.sayesinde yavrumu doyuramama psikoojisine girdim,hala da bunu üzerimden atamadım.
Yavrumu doyuracağım düşüncesiyle emzirmeye devam et.
1 hafta sonra durumunu yazarsan sevinirim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?