canım doktora götürünce 25 in altında ise geri gönderiyolar bol bol emzir gün ışığından faydalandır diyolar.ben bir kere götürdüm o minicik ellrinden kan aldılar içim gitti dayanamadım yavrumla ağladım.o yüzden soyundurup hep güneşe yatırdım güneş açtı rengini karanlıkta tutma hiç..
kendi kendine 2 saatte bi uyanıp emiyodu.artık 40 gün oldu bazen 3 saatte uyandığı oluyo ama en geç 4 saat uyuyo.sarılıkken bi keresinde 5 saat arlıksız uymuştu ne yaptıysam da uyanmamıştı çok korkmuştum.herkesin bir haftada geçiyo bi ay oldu geçmedi diyodum çok şükür geçtü.araştırdım baktım her bebekte farklı oluyomuş 3 ay sarılığı devam eden bile var.en iyi gelen şey güneş bol bol güneşlendir.yine bi kan aldır bakalım inşallah düşmüş olur içini ferah tut bende çok korkuyodum.heee bi de hergün banyo yaptırıyosun değil mi? su çok iyi geliyor.
geçecekkk:) herkeste oluyor cnm zaman zaman bizde ağlıyoruzzz ama geçecekkkk:)kızlar hepinize iyi akşamlar.. öncelikle göbek düşmesi yıkanma ve al basması konusunda yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim.. sizler gerçekten insanı rahatlatıosunuz yaakızımın beşiğinin başında bi kuran asılı. beşikte bizim odadaya o yüzden biraz rahatım..
bu arada geçen sene doğum yapmış bi arkadaşım bebeği 10 günlük olunca dr kontrole çağırmış kalça çıkıklığı testi için.. bana hiçbişey demediler. bu kontroller ne zaman yapılır sonra geç kalmayalım bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim.
birde biliosunuz kızım 1 haftalıkken gitti babannesi. pazardan beri bebeğimle yalnızız. eşim geç gelio. yorgun die erkenden yatıo 9-10 dedimi yok oluyo. bu durum lohusalıktanmı yoksa yalnız kalmaktanmı bilmiorum ama kendimi kötü hissediorum. kızımı izlerken yüzünü azcık böyle ağlıo gibi yapsa, bnde ağlıorum.. yanımda kalcak kimsede yok offf geç,cek bu durum dimi kızlarr(
keşke benim oğlumda emse de memede uyusa...bugün 16.günümüz..geçen hafta sarılıktan hastanede yatmıştık....bugünde kontrole gittik..tamamen geçmemiş sarılığı...bir ayımız dolunca tekrar kontrole gitcez...doktor anne sütü düyor..emzirecen diyor...sağdığımı söyleyince kolaya kaçıyon dedi bana ...iyice sinirimi bozdu...artıkl sütte yetmiyor...meme uçlarım hep çatladı...acaip kaşınıyor..az önce acısından sağamadım....bu iş çok canımı sıkıyor...ailem sürekli piskolojik baskı yapıyor..bu çocuk niye emmiyo diye...kafayı yıyecem................
Herkese kocaman bir gülücük ve günaydın bizden.....(bu oğlan bana güldükçe içim bir tuhaf oluyor.Az önce mutluluktan gözümden süzülen yaşlara hakim olamadım.Rabbim bütün isteyenlere bu duyguyu yaşatsın.)
Her zaman ki gibi sabah 4te sancılarımız başladı yine.Saat 6 olduğunda ise bıçak gibi kesiliyor ağlamalar.Çok ilginç gerçekten
Kuzum 3 gecedir sadece beni emerek karnını doyuruyor.İnşaallah bu şekilde devam ederiz hep.
Şuan oğluşum ana kucağında uyukluyor.Onu yatağına koyup bende biraz daha uyuyayım.:18:
sürekli emince duruyo mu ozaman o gaz sancısından aglamıyor gazı olsa memeyi tutar mı meme vermeyince aglıo mu nasıl ??sağol canım tşk ederim valla
çok ağladığında sütümü veriyorm
yoksa onu susturmk mümkn değl
yani anlayacağın süreli emziriym
bende 4 mayısta oglumu kucagıma aldım genel anastesıyle oglum 3100 grm emme proplemımız var gogus uclarım yara oldu
sızlerın emme durumları nasıl
sürekli emince duruyo mu ozaman o gaz sancısından aglamıyor gazı olsa memeyi tutar mı meme vermeyince aglıo mu nasıl ??
mrb annişler bende şubat annesiyim..hepinizin bebişleri hayırlı olsun...bütün yeni annelerin sorunları aynı...emzirme..gaz..uykusuzluk...ilgisizlik...yalnızlık....ama hepsi geciyo inanın ya ama benim en cok önem verdigim konu emzirme oldu...mamaya karsı degilim ama..anne sütü ve bebegini emzirmedeki o mutlukluk gibisi yok...hepinize tek önerim ne olursa olsun mamaya başlamadan en azından bi hafta olsun bebeginizi her agladıgında ac oldugunu düşündügünüzde sadece emzirin ve kesinlikle sütüm yetmiyo bebegim doymuyo diye düşünmeyin onlar doyuyo Allah her anneye bebeginin ihtiyacı kadar sütü mutlaka verir ...sizin ilk zamanlar sütünüz az olabilir ama emzirdikçe çogalacaktır ...kolay oluyo diye mamaya sarılmayın sadece emzirin...hem bu gaz sorunlarıydı ...kaka yapamamaktı mama yüzünden oluyo....Allah o bebegin rızkını anne sütü olarak vermiş zaten...zorunlu kalmadıkça mamaya hiç gerek yok...biraz dişinizi sıkın ve yavrunuza rızkını verin...bide gerekiyosa yarım satte 1 saatte bir emzirin hr bebegin emiş gücü aynı olmayabilir emerken yoruluyodur yarım saat -45 dakka boyunca emebilir
:)))))....b
ba merhaba bu saatte kızımla ayaktayız..hanımefendi uyudu uyandı karnını doyurdum altını aldim uyusun diye gözünün içine bakıyorum şimdi ayağımda salliyorum maalesef ama bana misin demiyor kendi kendine oynuyor bakalım ne zamana kadar....
bizimkide 3740 dogdu 4 gün sonra acile gittim ben 3.530 cıktı tartıda bir hafta sonra dogum kilosunda cıkmıştı aynı yani durumumuz...ilk aydan sonra mama ver yada verme diyor doktorlar yani bizim cocuk dr.u öyle dedi sarılıgını takip et emzir ilk ay bakıcaz yetmezse mamaya geciceksin dedi şimdiden mama verdirmem dedi bana...biyolog,
peki gün içinde ne kadar çiş ve kaka yapması lazım :) sen mama vermiyorsun anladığım kadarıyla,kaç kez kaka yapıyor bebişin ? benim kızım 4. gününde 200 gr. kadar vermişti,sonra 10. gününde doğum kilosunda çıktı ve ben hem emziriyorum hem mama veriyorum arada,ona rağmen hiç kilo almamış nerdeyse,demekki sadece emzirsem hepten aç kalırmış bebiş diyorum.
Oturup saatlerce zırıl zırıl ağlamak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?