2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin sarılık riski devam ediyor demişiniz ya çok mu yükselmişti sarılığınız.benım kızımda sarılık olduğu için soruyorum[/QUOTE]

Evet 2. haftasında yapılan tahlilde bilirubin değeri 18 idi.Bir gece hastanede kaldık kızımız ışın tedavisi gördü ertesi gün değer 8'e düşünce taburcu olduk.Dünkü tahlilde ise değer bu defa 13 göründü doktorumuz cumartesi bir daha gelin dedi sürekli kontrol edicez dedi.Kızımın özellikle yüzünde ve gözlerinde daha bariz görünüyor.

kızlar hepinize iyi akşamlar.. öncelikle göbek düşmesi yıkanma ve al basması konusunda yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim.. sizler gerçekten insanı rahatlatıosunuz yaa kızımın beşiğinin başında bi kuran asılı. beşikte bizim odadaya o yüzden biraz rahatım..
bu arada geçen sene doğum yapmış bi arkadaşım bebeği 10 günlük olunca dr kontrole çağırmış kalça çıkıklığı testi için.. bana hiçbişey demediler. bu kontroller ne zaman yapılır sonra geç kalmayalım bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim.
birde biliosunuz kızım 1 haftalıkken gitti babannesi. pazardan beri bebeğimle yalnızız. eşim geç gelio. yorgun die erkenden yatıo 9-10 dedimi yok oluyo. bu durum lohusalıktanmı yoksa yalnız kalmaktanmı bilmiorum ama kendimi kötü hissediorum. kızımı izlerken yüzünü azcık böyle ağlıo gibi yapsa, bnde ağlıorum.. yanımda kalcak kimsede yok offf geç,cek bu durum dimi kızlarr (

ewet sarılığın ilk başlarında hiç kendisi kalkmadı emmek için 12 gun fılan surdu bu hep ben saat başı altını açarak uzerını soyarak uyandırdım.sonra sonra hep kendı kalkmaya başladı 1.5 en geç 2 saate kalkıyordu.bende düşüyor artık diye sevındım dr da tekrar gerek görmedi ole olunca

geçecekkk:) herkeste oluyor cnm zaman zaman bizde ağlıyoruzzz ama geçecekkkk:)

kaç kere yazdım yine yazıyorum cnm kalkan aldır 5 lira...bir tak 24 saatte farkı göreceksin....meme başı hava alıp kuru kalmak zorunda

cnm senin adına cok sevindim..

bunu herkese söylüyorum sağıp sütlerinizi su kadar geldi su kadar geldi doydu doymadı diye kendinizi yiyip bitirmeyin kızlar bakıyorum herkes delirmiş gibi....sizleri anlıyorum ama öncelikle cocugun doydugunu günlük çiş ve kaka sayısından anlarsınız...ayrıca hiçbir sağma makinası en iyiside dahil bebek kadar süt çekemez göğüsten...bu kanıtlanmıştır... diğer konu sürekli şu cc bu cc diyerek beklerseniz onca strese sütmü kalır lütfen yapmayın...ağladıkça verin ağzına dayayın memeyii...ben ilk 3 gün emzirdimmm bir memeden hafif sarı daha önce gelmişti ama doydumu doymadımı demedim zaten süt 3 günde gelir ve bebeklerde 3 günlük tok gelirler yani sadece refleksle emerler...Allah böyle yaratmışş...o emdikçe gelir dediler biz hiç geliyormu gelmiyormu bakmadık ne hastanede ne evde...hemşire mama vercekmsn dedi hayır dedim tamam dedi....hatta emzir bile demedi ben gözünü açtıkca dayadım memeyi ağzına....3. günün gecesinde bir kalktım göğüslerim şişmiş zaten ertesi gün bebegim kahverengi kaka yapmaya başlamıştı...ben ne baktım kaç cc diye ne yetmicek dedim ne doyuıyormu dedim tek takibim sarılık varmı yokmu oldu ve kakasını çişini saydım...evet bazı annelerin sütü gelmez yada az gelir ablamada olmuştu hiç emzirememişti yazık ama hep oda yeticekmi yetmicekmi diye diye hasret kaldı emziremedi...lütfen bu işin psikolojik boyutunu düşünün...sağıp bakacagınıza çişini kakasını takip edin he cocuk aclıktan bagırıyorsa o ayrı konu ona yorum yapamam...mutluyum arkadasımız dogumunun ertesi günü beni aradı sütüm yok diye onada aynılarını anlattım cocuk ac kalmaz rahaht ol 3 gün aç kalmaları söz konusu değil dedim... ve sonraki konustugumuzda emziriyordu şükürler olsun ki...biraz rahat olun lütfennn....kendinizi iyi hissetmeye calısın,bu bana yarayacak deyin ....bebeginizin yanaklarını okşayın emerken ne bileyim lohusalık zor ama anneler güçlü olmak zorundadır değil mii umarım kimseyi kırmamışımdır...ben dr.umun bana dedigini söylüyorum en önemli şey yetecekmi yetmeyecekmi demeden evet yetecek demeniz:) bol sütler güzel anneler:)

selam kızlar

bende annelik duygusunu tattım rabbıme sukurler olsun...

27 mayıs pazar gunu epıdural anestezı ıle bebegımı kucagıma aldım 3700 gram dogdu yavrum

ayak bılegıne kordon dolandıgı ıcın meger yavrum gelemıyormus

bugun 10. gunumuz cok sukur bırbırımıze alıstık lohusalık ve uykusuzluklarım dısında hersey cok guzel

Allah herkese nasıp etsın forumu okuyucam fırsat buldukca

sanırım suan emzırme ve gaz sorunları ıle ugrasıyoruz hepımız ınsallah herkesın ve bebıslerın saglıgı yerındedır

Allah hepımızın yavrularını bagıslasın amiinn

biyolog,

peki gün içinde ne kadar çiş ve kaka yapması lazım :) sen mama vermiyorsun anladığım kadarıyla,kaç kez kaka yapıyor bebişin ? benim kızım 4. gününde 200 gr. kadar vermişti,sonra 10. gününde doğum kilosunda çıktı ve ben hem emziriyorum hem mama veriyorum arada,ona rağmen hiç kilo almamış nerdeyse,demekki sadece emzirsem hepten aç kalırmış bebiş diyorum.

sağol canım tşk ederim valla
çok ağladığında sütümü veriyorm
yoksa onu susturmk mümkn değl
yani anlayacağın süreli emziriym
sürekli emince duruyo mu ozaman o gaz sancısından aglamıyor gazı olsa memeyi tutar mı meme vermeyince aglıo mu nasıl ??

mrb annişler bende şubat annesiyim..hepinizin bebişleri hayırlı olsun...bütün yeni annelerin sorunları aynı...emzirme..gaz..uykusuzluk...ilgisizlik...yalnızlık....ama hepsi geciyo inanın ya ama benim en cok önem verdigim konu emzirme oldu...mamaya karsı degilim ama..anne sütü ve bebegini emzirmedeki o mutlukluk gibisi yok...hepinize tek önerim ne olursa olsun mamaya başlamadan en azından bi hafta olsun bebeginizi her agladıgında ac oldugunu düşündügünüzde sadece emzirin ve kesinlikle sütüm yetmiyo bebegim doymuyo diye düşünmeyin onlar doyuyo Allah her anneye bebeginin ihtiyacı kadar sütü mutlaka verir ...sizin ilk zamanlar sütünüz az olabilir ama emzirdikçe çogalacaktır ...kolay oluyo diye mamaya sarılmayın sadece emzirin...hem bu gaz sorunlarıydı ...kaka yapamamaktı mama yüzünden oluyo....Allah o bebegin rızkını anne sütü olarak vermiş zaten...zorunlu kalmadıkça mamaya hiç gerek yok...biraz dişinizi sıkın ve yavrunuza rızkını verin...bide gerekiyosa yarım satte 1 saatte bir emzirin hr bebegin emiş gücü aynı olmayabilir emerken yoruluyodur yarım saat -45 dakka boyunca emebilir

Son düzenleme:
:)))))....b

ba merhaba bu saatte kızımla ayaktayız..hanımefendi uyudu uyandı karnını doyurdum altını aldim uyusun diye gözünün içine bakıyorum şimdi ayağımda salliyorum maalesef ama bana misin demiyor kendi kendine oynuyor bakalım ne zamana kadar....

42 günlük olduk bile maşallah... Annem iki gün önce gitti o varken gayet rahattim bebek bu hapsuracak ta öldürecek te diyordum ama şimdi arada bir oksurunce telaşa kapılıyorum acaba hasta mi ediyorum diye...:)))

gece gece telden yazdım ama kendimde olmadığım nasıl bellii...öksürecek yerine başka bi kelime yazmışım...allahım korusun yarabbim....

şimdi kızımı temizledim,damlalarını verdim,yüzünü gül suyu ile sildim,burnunu da temizledim kendi kendine oynuyor...:))

ne güzel artık bebeklerimiz kucaklarımızda uğraşıyoruz uykusuz geceler..benımki hala uykusuz bırakıyor.memem de uyuyo zilli yatağa veya baska yere koyunca uyanıyor cin gibi oluyor.sormayın kızlar ağzıma tükürüyor.çok hareketli o ayakları inanın bir saniye durmuyo..bende sabahları kzımla krize grip ağlıyorum.insan gerçekten çok yoruluyor...
bebekler emdıkten sonra kakalarını yapmaları lağzım..en azından benim ki öyle emerken yapı yo bizimki.bide büyük adam gibi bir gaz çıkarıyo şaşırılacak gibi.çok şükür ilk zamanlar gibi değil ama yine giriyor sancılar...eskisinden iyiiiii..

bu arada hep emzirin gerçekten .benim diğer mememden süt gelmiyordu..artık sürekli gelmeyen tarafı verince artmaya başladı..

sütleri kaldıran varmı aranızda derindondurucuya..benim ay sonu iznim bitiyorrr.ve şimdiden stres başladı.özel sektör olunca çok izin vermiyorlar en azından benim bölümüm.3 ay alsam çok güzel olur ama 1.2 ay anca canımsıkkın..
bu arada kalça ultr.2 aylıkken yapılıyor diye biliyorum..benim kızımın topuk kanı yükssek çıkınca damardan kan aldılar. onun değeride yüksek oldu.bugün tekrar kan vermeye gideceğiz.aslında geçen hafta gitmeliydik ama çok canı acımıştı.kıyamıyorumm.bakalım sonuçlar insallah iyi çıkar.tsh değeri yüksek.t3ve t4 bakmıstık.merak eden olursa diye yazıyorum kendinizeee iyi bakın.

benim sıpa durmuyorrr.kucağa alıştı sanırım.gezince sesi çokmıyorr:)

bende 4 mayısta oglumu kucagıma aldım genel anastesıyle oglum 3100 grm emme proplemımız var gogus uclarım yara oldu

sızlerın emme durumları nasıl

slm kibela tesadüf ya hem 2008 nisan annesiyiz hemde mayıs 2012 ve garipti bebeklerimiz aynı gün doğmu 4 mayıs::)

günaydınlar biz şimdi ilk ay aşısından geldik kızlar maşallah kızım bu ay 1200 kg almış boyumuzda 47 cm olmuş çok şükür...bu arada kalça usg si 2 aylık olmadan çekilcek yani kırkından hemen sonra aman ihmal etme dedi ebe 2 ay dolmadan hallet dedi...

işte bende bundan bahsettim ilk başta 3 cekip uyuyordu cenesine dokundurup uyandırıyordum zamanla emişi arttı her gün bir tane fazla cekmeye basladı:) umuyorum bu yazılarımız sayesinde bazı annelerimiz stresi bırakır ve belki mamadan kurtulurlar...mama kötü birşey değil elbette aama emzirmenin tadı bir başka...ağladıkca meme veriyorum ben tok olsada o zaten fazlasını kusuyor ebeme sordum aynen devam et kussun sen agladıkca ver memeyi dedi...zaten gaz sancısında ağlamasını artık ayırt edebiliyorum ve gaz için tek carem arabayla bol tırtıklı yollarda 1 saat turluyoruz bazı geceler:)

cnm günler ilerledikçe uyanık kalma süreleri artacak bende emzirdim az önce yatagına koydum öyle hem mızıldanıyo hem oynuyo benimde şimdiki hedefim kendi kendine uyumayı ögretmek olucak umuyorum başarabilirim:)

bizimkide 3740 dogdu 4 gün sonra acile gittim ben 3.530 cıktı tartıda bir hafta sonra dogum kilosunda cıkmıştı aynı yani durumumuz...ilk aydan sonra mama ver yada verme diyor doktorlar yani bizim cocuk dr.u öyle dedi sarılıgını takip et emzir ilk ay bakıcaz yetmezse mamaya geciceksin dedi şimdiden mama verdirmem dedi bana...
cnm bnm kızımda öyleydi hatta dr.un biri dediki 1 saat beklet verme meme dedi... ağlıyordu bende dakika sayıyordum meme vermek için ablam bir kızdı bana...ağladıkca ver altını değiştirince ver değiştirmeden önce ver banyodan önce sonra her fırsatta ver dedi...2 ay onlar anlamaz ne acıktıgını ne doydugunu saatmi tutulurmuş dedi(3 tane tosun gibi cocugu var maşallah yegenim 190 boyu var daha 15 yasında:) )bende verdim hep ve verdikce dikkat ettim sütler akıyor resmen...ben hiç sağıp bakmadım walla sürekli dayadım ağzına insan kendini emzik gibi hissediyor hatta bu ne böyle ya yeter artık mama al dedim eşime cünkü afedersiniz çişe gidemedim hep memeler acık kucagımda bebek bakalım sanırım düzeni oturuyorrr şimdi...darısı herkesin basına

kaka ve çiş sayısına netten baktım cnm ben ama günleri arttıkca değişiyor...ilk dogdugu zamanlar günde 10 kere falan kaka yapıyordu şimdi 4 kere falan kaka 7-8 kere çiş takip ediyorum...zamanla kaka azalırmış çiş artarmış ve çiş sayısından doydugunu anlarmışız...günde 4 kere çişli bez almak doydugunu gösterirmiş....bebegimin doydugunu nasıl anlarım yaz google a arat ben hep öyle takipte bulundum....

Son düzenleme:
kızlar bizde 23 günlük olduk bugünoğluşumun her bezi kakalı emzırmeden önce değiştırıyorum bu da yaklaşık gunde 10 bezi buluyor sizlerın çiş durumu nasıl?

Merhaba kızlar şu logusalik bittikten sonra bebegimle.Kendimi sokaklara atasim var. Ben henüz bebek arabası almadım.sizler aldınız ya da kullandınız mi? Hangi ürünü tavsiye edersiniz? Cevap bekliyoruuummm:)

slmm kızlar bir ay öncesi kendimizi şikayet ediyorken şimdi bebişleri anlatıyoz ne güzelll allahım ayırmasın onları bizden aminn...
bizim kızında gaz sancısı çokk geceleri sabahlıyoruz kucağıma iice alıştı yatırdığım an 10 dk sonra uyanıyor.napıcaz bilmiyorumm.cumartesi doktor kontrolümüz var inş.güzel haberlerle gelirim eğer doktorum mama kelimesi ederse değiştircem doktorumu anne sütünden başka bişe vermek istemiyorum kızıma.1 ayda kilomuz 1 kilonun üzerinde maşallah ama gazdan ağladıkça etraf aç bu çocuk diyip duruyolar delleniyorum.aç olan çocuk hiç susmaz bizimki gazını çıkarınca rahatlıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…