2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

merhabalar herkese, foruma giremedim uzun zamandır. nasılsınız, umarım herkes iyidir, bebişleriyle mutlu mesut ilgileniyordur..

benim kızım 16 mayısta spinal sezaryanla 3160 gr 52 cm doğdu.. doğum sonrası hiç yaşamadığım baş ağrısı çektim.. şükür şimdi iyiyim.. annelik çok güzel bir o kadar da zormuş.. evde canım çok sıkılıyor, gerçi haftasonu çıktık dışarı ailecek, ama hep korktum ya başına bişey gelirse diye.. kendimden çok kızımı düşünüyorum artık, siz nasıl yapıyorsunuz gezme işini, rahat çıkabiliyormusunuz bebekle.

bende göğüslerimden rahatsızım.. bebeğimde tam boşaltamadığı için olduğunu düşünüyorum, bir de duştan sonra rahatlıyorum.. internetten araştırdığım kadarıyla göğüsler tam boşalmadığında enfeksiyon riski olabiliyormuş sütten dolayı, emzirme döneminde sıklıkla oluyormuş, çok temiz tutmak gerekiyormuş, helede süt varsa, tabi sütü de boşaltmak lazım.. dra sormadım tam nedenini bilemiyorum.. ama dediğim gibi duş çok iyi geliyor bana, her gün duş alıyorum, duşta masaj yapıyorum, bundan sonra sıcak hava zaten günde 2 defa yaparım.. sanada iyi geliyormu duş, bir dikkat et duştan sonra canım, rahatlama hissedersen belki seninkide biraz buna bağlıdır ..

kızlar ya ayıptır sölemesi tam makatta bişi çıktı.. elime geliyor.. yürürken çok acıyor.. hemoroit değil sanırım kanama filan yok.. çok yorgunluk ve sıkıntıdan sanırım
nası geçer varmı önerisi olan

sıkma canını, gerçekten doğru karar verilmiş.. bende 41+1 de doğum yaptım, sancım vardı ama bebek kanala tam girmemişti, doktorum hep söylüyordu kanala girmediğini, bebeğin zor doğacağını.. o kadar yürüyüş, ev işi yapmıştım, kendimi yormuştum, olmadı.. sonra suni sancı ile 10 saat sancı çektim, neydi onlar, sancı geldikçe ağlıyodum.. sonuç açılma 2 cm, bebek hala yukarıda.. olmayınca olmuyor yani, bebek kanala girmediyse suni sancı verilmesi de çok uygun değil, daha fazla beklemekte.. içini rahat tut, hayırlısı böyleymiş bence.. ikiniz içinde çok çok zor ve sıkıntılı bir doğum olabilirdi.. sağlıcakla kavuştuk ya bebişlerimize, şükretmek lazım bence.

Merhaba lillac,ben de kızımı 16 mayısta sezeryanla dünyaya getirdim(bebek doğum kanalına inemediği için)sanırım kızlarımız 23 günlük şu an itibariyle.Peki kilo artışı nekadar oldu benim kız 3.850 den 4.350 ye çıktı ben az kilo almış diye düşünüyorum.Sence?Yalnız kızım sarılık olmuştu ve hala geçmedi,memeyi de çok az emip hemen uykluyor ben de 2 saatte bir 50 cc ye yakın sağıp veriyorum zorla hani...CC miktarını artırmalı mıyım?Sevgiler.

canim bence kilo alimi gayet guzel 500 gr almis dogum sonrasi sisliklerinin inmesiyle 200 gr gitse 700 gr almis oluyo bence gayet iyi ama sen az diyosan emzirme aralarini kisaltabilirsin

Dün artık daha fazla dayanamayıp oturdum zırıl zırıl ağladım.O kadar dolmuşum ki….

Bebeğim dünyaya geldiğinden beri şu süt meselesini içime ata ata bir hal oldum.Bi yere gideceğim zaman psikolojim bozuluyor.Aile büyüklerini ziyarete gittiğimde evden çıkmadan Kayranın karnını iyice doyuruyorum ve gittiğimiz yerde acıkmaması için dua ediyorum.Acıkırda emzirdikten sonra doymayıp mama isterse milletin diline düşerim diye korkar oldum.Doğumdan sonra mama verdiğimi duyunca bir sürü nasihat dinlemek zorunda kalmıştım.O yüzden artık mama vermediğimi ve sadece anne sütü verdiğimi zannediyorlar.Sanki ben çok meraklıyım yavruma o kokmuş mamaları içirmeye !!!!

Süt sağarım “aaaa eskiden süt sağma yoktu,nerden çıkardınız şimdi bunu”….derler
“Aaaa bu kadarcık mı sütün var senin,benim sütümle 2-3 bebek daha doyardı valla”diye gülüşmeler….

Eve misafir gelince kimse bişey görmesin diye apar topar Kayranın mamasını ve biberonlarını kaldırıyorum ki laf söz işitmeyeyim diye.
Ev halkına sıkı sıkı tembihliyorum kimseye arada mama verdiğimizi ağızlarından kaçırmasınlar diye.
Beni böyle olmaya hep bu etraftaki düşüncesiz insanlar sevk etti.Destek yerine hep köstek olmayı seçtiler….Bende sonunda bu hale geldim artık.

Şimdilerde bebeğimin içtiği miktar ile göğsümdeki süt miktarını dengelemek için sağarak vermeye çalışıyorum.Bu seferde Kayranın çığlıkları yankılanıyor evin içinde.Ha sustu ha susacak derken homurdana homurdana uykuya dalıyor.10 dakika uyuyup tekrar “açım”dercesine ağlamaya başlıyor.Soluğu yine mama kutusunun başında alıyorum maalesef.
Sağarak verdiğim için bu seferde emmeyi ret etmeye başladı.Arada bir emsin ki unutmasın diye düşünerek memeyi ağzına veriyorum fakat bu seferde çığlık çığlığa gözünden yaş akıtarak ağlıyor emmemek için.Valla ne yapacağımı şaşırdım artık.Tam 40 gündür mücadele ediyorum fakat fark ettim ki artık gücüm kalmamış…
Oysa ne hayallerim vardı benim hamileyken.Süt poşetlerini doğumdan 1 gün önce almıştım süt stoklamak için.Göğüs pompası için aylarca araştırma yapmıştım.Göğüs pedlerinin daha kutusu bile açılmadı.Malum göğüsten süt damlamayınca ihtiyaç duyulmuyor…

Evet bu kadar kafama takmamam gerekiyor.
Evet ileride geriye dönüp baktığımda kendime ve bu düşüncelerime belki çok kızacağım ama şimdilik bir anne olarak bütün bunlar çok zoruma gidiyor.Durumu kabullendim artık diye düşünmeye başladığımın ertesi günü yine aynı düşüncelerin beynimde dolaştığını fark ediyorum.Kolay değil bunu kaldırabilmek…Kolay değil yavrunun karnını doyuramıyor olmayı kabullenmek…Bebeğinin kokusunu her içine çektiğinde suçluluk duygusu hissetmek…”affet beni yavrum “dediğimde onun seni anlıyormuşçasına tebessüm etmesini seyretmek…

Her neyse ağladım ve geçti…….Bugün yeni bir gün ve her yeni bir gün yeni umut demek.
Dün o kadar ağladıktan sonra 40.günümün bitmesi ile duşa girdim ve abdestimi aldım.Sonra Kayrayı kucağıma aldım emzirmek için.Önce biraz bakıştık sonra besmele çekerek verdim ağzına memeyi…Tam o esnada ezan okunuyordu ve tüm kalbimle dua etmeye başladım.Rabbime şükürler olsun ki Kayra hiç itiraz etmeden karnını doyurdu ve ilave mama istemeden uyudu.Gecede bu şekilde devam etti çok şükür.İnanıyorum ki er ya da geç ben bu işi başaracağım.

Kusura bakmayın kızlar biraz uzun oldu ama içimi dökmeye çok ihtiyacım vardı…

kızlar 28 mayıs da sezeryan ile minik kızımı dünyaya getirdim. bugün tam 11 günlük olduk. bir konuda yardımınıza ihtiyacım var bizim kız uyudugu zman bazen 3 saat uyuyor uyandırmakta zorlanıyorum ancak uyandırıp zorlada olsa emziriyorum. bazıları bugünlerde saatte bir bazıları iki saatte bir emzirmem gerektiğini söylüyor. uyuyan çoçugu da sürekli rahatsız edip uyandırmak daha sonradan uyku problemine yol açar mı diye korkuyorum doktora sorduğumda en fazla 3 saatten sonra emzirmen gerekli demişti sizler bu konuda ne yapıyorsunuz kaç saatte bir emziriyosunuz. birde bizim kız hiç durmuyor sürekli aranma ve emme refleksi içinde doymuyor mu acaba diye düşünüyorum ama annemler doymayan çoçuk kestirip çıkarmaz sütü diyorlar????

şimdiki kilosunu bilmiyorum ama 15 günlükken 3620 idi, doğumdan sonrada 3050 ye düşmüştü, yaklaşık yarım kilo almış oluyor. seninkide doğumdan sonra kilosu düştüyse arkadaşın dediği gibi gayet iyi kilo alımı, benimkine doktor fazla bile demişti :)). 2 saatte bir 50 cc az geldi bana, benimki azar azar sık sık emiyor, hele sarılıksa sık sık ver canım.

turuncu seni anlıyorum, zaten hassas bir dönemdeyiz yok kilomuza laf ederler, yok sütün varmı.. onları ne diye geriyorsa bu durumlar. canım elinden geldiğince duymamaya çalış bu lafları, sen zaten bebeğini doyurmak için çabalıyorsun, bir düğmemiz yokki basalımda süt çıksın. bir arkadaşımın sütü bebeğine yeterken bikaç aylıkken yetmemeye başlamış, mama veriyormuş artık ne yapsın.. hem anladığım kadarıyla herkesin imtihanı farklı farklı, neler çekiyoruz hepimiz, annelik gerçekten zormuş.. inşallah senin sütün de artacak canım, inanmaya ve emzirmeye devam ..

BEBEĞİN GÜNLÜĞÜ :)))

1. gün
Böylesi kötü bir başlangıç beklemiyordum.
hortumumu bile kesmişler! Meme diye, süt diye birşey varmış.
nerden nasıl bulunur bu ya?
Hayattan daha 1. günden soğutacaklar beni.

2. gün
Meme buldum ama bundan süt gelmiyor, emiyorum Allah emiyorum, tık
yok, süt başka yerde mi? Neyse biraz daha emdim geldi, fazla abanınca meme sahibi kişilik bağırdı, ne bağrıyosun açım ben! çok yalnızım be günlük. hayır bişey değil içerdeyken de yalnızdım ama yediğim önümde yemediğim arkamdaydı en azından, bak yine aklıma geldi, hortumu bile kestiler yaa!
Uykum geldi yine. zzzzz!

3. gün
Memeyi sevdim, bu dünyadaki tek dostlarım bu iki meme. iyi ki varsınız.

4. gün
Bugün bir sürü olaylar oldu, gürültü yaptılar, başka biryerlere gittik galiba. Memeden ayrılınca bağırıyorum geri geliyor, sonra uyuyorum, uyanıyorum bir bakıyorum meme yok, neyse ama tekrar bağrınca geri geliyor nasılsa. Kaka da zevkliymiş be, eskiden yapamıyordum.

5. gün
Bugün 15 kez kaka yaptım, rekorumu geliştirmeliyim. Dikkat ettim de her yaptığımda temizliyorlar, bunu sevdim, dikkatimi çeken bir noktada şu ki, amma koca kafalıyım be arkadaş, ağır mı ağır tutamıyorum şerefsizim, pat o yana, pat bu yana, dikkat etseler bari de çatlatmasak daha ilk günden.

6. gün
Avucuma ne verseler hemen tutuyorum, tik gibi birşey, maalesef farkettiler, herkes parmağını veriyor avucuma, mecburen tutuyorum, alemin maymunu oldum iyi mi?
Bu arada ne çok uyuyorum ya arkadaş, atamadım şu yorgunluğu, daha çok süt içeyim en iyisi, hayır içtikçe de yoruluyorum o da ayrı, nerde o eski günler, hortumdan geliyordu ne güzel, şimdi em Allah em, bak yine aklıma geldi, şerefsizler kesti hortumu yaa.

7. gün
Bugün solaryuma girdim, sarılık mı ne ondanmış, yine uykum geldi.

8. gün
Biraz daha iyi hissetim kendimi, daha çok süt içiyorum artık, kaka yapma işini de tam alt açma anına denk getiriyorum ki etraf pislensin, eziyet olsun. Naapayım ama alt açıkken daha rahat roketleyebiliyorum, kaka yaparken başka birşey daha yapıyorum galiba, anlamaya çalışacağım bakalım.

9. gün
Çok fena hıçkırık tutuyor, geçsin diye nefesimi tutayım dedim onu da beceremedim, neyse ki süt içince geçiyor, bu süt her derde devaymış, bugün bunu gördüm.

10. gün
Sütten başka birşeyler verdiler, var ya, yeter artık be, tam alışıyordum yine dayadılar başka birşey, hayret bişi ya, vitaminmiymiş neymiş. Bu arada memelerin arasından dün gördüğüm lavuk gündüzleri piyasada yok akşamları geliyor sadece, hadi bakalım hayırlısı.

11.gün
Al işte, başladı yine bir arıza, sütten sonra çok feci karnım ağrıyor, böyle gaz gibi bişey, eğilip bükülüyorum, binbir şekile giriyorum çıkaracağım diye. Sırtımı falan sıvazlayın bari be kardeşim.

12. gün
Bütün gün gazdan kıvrandım arkadaş ya, bela oldu başıma, yaygarayı bastım ben de, uyutmadım, diktim bunları da hazır asker.Sonra bir saldım ki evlere şenlik, akabinde uyudum hemen gerisini hatırlamıyorum.

13. gün
Annemin suratına sıçtım, tamam utandım biraz da insan bebeği götünden öper mi yaa. Ayıp oldu di mi? naapıyım abi, neyse fazla kızmadı herhalde.

14. gün
Anneme kırmızı renkli birşeyler içiriyorlar, o zaman süt daha bir randımanlı oluyor sanki, böyle tadı da hoşuma gidiyor, şu memelere bir rating aleti taksalar da hangisini sevip hangisini sevmediğimi söyleyebilsem.

15. gün
Topuktan kan alıp duruyorlar, metin olayım çok ağlamayayım diyorum ama canım yandı be arkadaş, hayır ondan sonra da hemen süt verince
sakinliyorum, kızgınlığım geçiyor, ağız tadıyla asabiyet yaptırmıyorlar, şu memelere karşı biraz daha dikbaşlı durabilsem.

16. gün
Şu memeleri çok sevdiğimi bir kez daha anladım, çok seviyorum onları, onlardan ayrılınca içimi bir huzursuzluk kaplıyor, en iyisi onlardan uzaklaştığım anda yaygarayı basayım ben. Bugün benden biraz büyük biri geldi yanıma, sevme amaçlı olsa gerek bir geçirdi başım dönüyo hala sonradan öğrendim kuzenmiş, neyse yazdım kenara intikam alınacak.

17. gün
Etrafı daha net seçer oldum, ama el ve ayak koordinasyonu hala zayıf, memeyi kavrayabiliyorum ancak bir de bu eller ve ayaklar bana mı ait tam olarak emin değilim, sallıyorum öyle, zevkli birşey yüze ve gözlere dikkat etmem lazım ama tırnaklar tehlikeli. Diğer yandan annem bugün onları kesmeye çalıştı ama
huysuzluk ettim, etmeseydim daha iyi olacaktı galiba, bak çizdik tam gözün altını yine.

18. gün
Elime torbalar taktılar, kafaya çarpınca artık acıtmıyor, yara bere de yapmıyor, sanırım onlar da beni seviyor, iyiliğimi düşünüyorlar. aslında hala çıktığım yeri özlüyorum, geri girme imkanım olmaz mı acaba?

19.gun
Nihayet o adamın neden eve sadece ak$amlari geldigini anladım meğerse bana ve anneme bakmak için gündüz çalışıyormuş..
Aferin gözüme girdi şimdi bak!..

20. gün
Tabii ya, annemin karnındayken de duyuyordum o adamın sesini sık sık. Ona da ilgi alaka gösterdim, bağırdığımda bazen o alıyor beni kucağına, meme vardır diye saldırdım ama vermedi. Bir ara meme açıkken kıstırdım ama emme olayından bir randıman alabilmiş değilim, meme yüzeyi bayağı bir farklı..

Merhaba canım aynı gun doğum yapmışız ve bebejlerimiz aynı kiloda doğmuş:) en son 20 günlükken tarttirmistim 4050 olmuştu.senin bebisin ne durumda? Anladığım kadariyla sutunle besliyorsun.goguslere banyoda masaj çok iyi geliyor gerçekten.ben doktor kontrolü dışında henüz dışarı cikartmadim.30 günlük olmasını bekliyorum.

Tatlım sen normal doğum mu yapmıştın? Anlattığını şey hemeroide benziyor.meme gibi yumuşaksa,kaka yaparken,fazla oturup fazla ayakta kaldığında aciyorsa ya da agriyorsa hemeroid demektir.her hemeroid kanayacak diye bisi yok. Benim başımın belası.doğumdan sonra beter oldu malesef.

Merhaba canım senle de aynı gun doğum yapmışız:) bence şu cc olayına kafayı takma.sütün v arsa lütfen biberokarnını iyice doyuruyorum ve gittiğimiz yerde acıkmaması için dua ediyorum.Acıkırda emzirdikten sonra doymayıp mama isterse milletin diline düşerim diye korkar oldum.Doğumdan sonra mama verdiğimi duyunca bir sürü nasihat dinlemek zorunda kalmıştım.O yüzden artık mama vermediğiverdiğimi zannediyorlar.Sanki ben çok meraklıyım yavruma o kokmuş mamaları içirmeye !!!!

Süt sağarım “aaaa eskiden süt sağma yoktu,nerden çıkardınız şimdi bunu”….derler
“Aaaa bu kadarcık mı sütün var senin,benim sütümle 2-3 bebek daha doyardı valla”diye gülüşmeler….

Eve misafir gelince kimse bişey görmesin diye apar topar Kayranın mamasını ve biberonlarını kaldırıyorum ki laf söz işitmeyeyim diye.
Ev halkına sıkı sıkı tembihliyorum kimseye arada mama verdiğimizi ağızlarından kaçırmasınlar diye.
Beni böyle olmaya hep bu etraftaki düşüncesiz insanlar sevk etti.Destek yerine hep köstek olmayı seçtiler….Bende sonunda bu hale geldim artık.

Şimdilerde bebeğimin içtiği miktar ile göğsümdeki süt miktarını dengelemek için sağarak vermeye çalışıyorum.Bu seferde Kayranın çığlıkları yankılanıyor evin içinde.Ha sustu ha susacak derken homurdana homurdana uykuya dalıyor.10 dakika uyuyup tekrar “açım”dercesine ağlamaya başlıyor.Soluğu yine mama kutusunun başında alıyorum maalesef.
Sağarak verdiğim için bu seferde emmeyi ret etmeye başladı.Arada bir emsin ki unutmasın diye düşünerek memeyi ağzına veriyorum fakat bu seferde çığlık çığlığa gözünden yaş akıtarak ağlıyor emmemek için.Valla ne yapacağımı şaşırdım artık.Tam 40 gündür mücadele ediyorum fakat fark ettim ki artık gücüm kalmamış…
Oysa ne hayallerim vardı benim hamileyken.Süt poşetlerini doğumdan 1 gün önce almıştım süt stoklamak için.Göğüs pompası için aylarca araştırma yapmıştım.Göğüs pedlerinin daha kutusu bile açılmadı.Malum göğüsten süt damlamayınca ihtiyaç duyulmuyor…

Evet bu kadar kafama takmamam gerekiyor.
Evet ileride geriye dönüp baktığımda kendime ve bu düşüncelerime belki çok kızacağım ama şimdilik bir anne olarak bütün bunlar çok zoruma gidiyor.Durumu kabullendim artık diye düşünmeye başladığımın ertesi günü yine aynı düşüncelerin beynimde dolaştığını fark ediyorum.Kolay değil bunu kaldırabilmek…Kolay değil yavrunun karnını doyuramıyor olmayı kabullenmek…Bebeğinin kokusunu her içine çektiğinde suçluluk duygusu hissetmek…”affet beni yavrum “dediğimde onun seni anlıyormuşçasına tebessüm etmesini seyretmek…

Her neyse ağladım ve geçti…….Bugün yeni bir gün ve her yeni bir gün yeni umut demek.
Dün o kadar ağladıktan sonra 40.günümün bitmesi ile duşa girdim ve abdestimi aldım.Sonra Kayrayı kucağıma aldım emzirmek için.Önce biraz bakıştık sonra besmele çekerek verdim ağzına memeyi…Tam o esnada ezan okunuyordu ve tüm kalbimle dua etmeye başladım.Rabbime şükürler olsun ki Kayra hiç itiraz etmeden karnını doyurdu ve ilave mama istemeden uyudu.Gecede bu şekilde devam etti çok şükür.İnanıyorum ki er ya da geç ben bu işi başaracağım.

Kusura bakmayın kızlar biraz uzun oldu ama içimi dökmeye çok ihtiyacım vardı…
[/B][/B][/B][/QUOTE]

Ya turuncu beni affet.sen bu ruh halindeyken ben sana ozelden msj atmıştım.özür dilerim arkadaşım. Sen çok azimli,sevgi doku akıllı bir annesin. Etrafındaki cahilane sözleri ta da tavırları kafaya takmayacagini umut ediyorum. Lütfen süt olayını sürekli dusunmemeye çalış. Ne yalan söyleyim buradaki cc muhabbetini hiç sevmiyorum. Çünkü anneler kendi kendilerini strese sokuyorlar. Sana tavsiyem günde 2 kez duş almaya çalış.dusta göğüslerine masaj yap.dustan çıkar çıkmaz bebişi emzir.bak göreceksin nasil da doyacak minik yavru.

Canım ilk 15 gün çok uyuyorlar. Azıcık emip uyuyup kalıyorlar. Hiç panik yapma. Gündüzleri iki saatte bir ve agladikca emzir. Geceleri 3-4 saate çıkabilir. Yenidogan bebeklerde doyma hissi olmaz. Sürekli ağızlari meme arar.sen emzirdikten sonra birazcık sütü geri cikariyorsa ya da çok çiş yapıyorsa bilki bebeğin gayet güzel doyuyor. Tabi kilosuna bakarak da bir sonuç çıkarabilirsin.

turuncu
ya çok güzel yazmıssın ne güzel anlatmışın öyle
inşallah bugünleri atlatırsın bol bol sütlerin olur

haklısın canım şükretem geeken çok şey var ama lohusalık psikolojisindenmidir nedir bide tabi çevrenin tepkisi var.ilk günlerde bebğimle ilgilenemeyince psikolojikmen çökmüştüm ama iyki bu topiktyim insanın yaşadıklarını yaşayan ve anlayan birilerinin olması çok güzel allah hepinizden razı olsun.

arkadaşlar önceki sayfalarda sormuştum ama gözünüzden kaçmış olabilir gögüs kalkanını nasıl kullanıyorsunuz.ben beceremedim ama galiba gögüslerim yara olmak üzere....

bebeklerdeki gaz için acı elma yağını öneririrm..ben kullanıyorum günde 3 defa pamukla hem göbeğine sürüyrm hem de topuklarının altına ii geliyor....

tatlım bende elma yağı kullanıyorum gerçekten rahatlatıyor ama bence elinle sür elini hissetsin ve ayağının altına masaj yaparak sür masajda rahatlatıyor bizim kızın hoşuna gitmiyor ayağını elletmek acayip gıdıklanıyor ilk ittiriyor ayağını çekmezsem elimi basıyor yaygarayı:))

SÜT İÇİN BİR TAVSİYE ALDIM DENEDİM SANIRIM OLDU

Özellikle turuncu senin yazını okuyunca yazayım dedim

arama motoruna "Kaynar " diye yazınca tarifi çıkıyor

Lohusa şerbetiymiş ben birkaç defa içtim,biraz sütüm oldu

Daha içemedim tadı çok kötü diye ama tavsiye ediyorum

Denemekten zarar gelmez

slm kızlar,yazılanları okudum da herkesin farklı farklı sıkıntıları var,Allah yardımcımız olsun...bugün annemler gitti..artık oğlumla başbaşayız..bakalım tek başıma yavruma bakabilecekmiyim..eşim de işe gitti..bende de süt var ama oğlum emmiyor..göğüslerim alerjiden kıpkırmızı..ben artık oğlumun beni emeceği ümidini kaybetmek üzereyim...oysaki sarılık olmadan önce birkaç defa tutturmuştum..ne güzel bir duyguydu..emziren annelere gıptayla bakıyorum artık...neyse..........

Merhaba, ÖncelikleAllah hepinizin yardımcısı olsun ve bebelerinize saglık versin..

Yasadıgınız sıkıntıların kat be kAt fazlasını yasadım...O yuzden hepinizi cok iyi anlıyorum..

Oglumu taş catlasın 40 gun emzirebildim..sonra dayandık mamaya...Mamanın tadını alan oglum beni emmeyi reddetti..Kendimi nasılda kötühissettim oglum gögsümde avaz avaz bagrınırken emmicem diye Cookkucuk dogdugu için sarılık olmaması ıcın kesinlikle ac kalmaması gerekıyordu sutumu sagdım verdım onu bıle içmedi..Cıldırıyordum..Annem eyvah eyvah mama cocugu mu olcak bu vaahh vaah dedi durdu beynımı yedi...Velhasıl ben kafayı yedim herkesten herseyden nefret ettim oglumu görmek dahi istemedim..uykusuzluk gaz sancıları benı bıtırmıstı...Onu doyuramayan bi kadın nasıl anne olabilirdiki..Tam 4 ay depresyonun karanlık kuyularında dolanıp durdum...Eşim ve kayınvalidem baktılar ogluma...Artık emmiyordu beni arada banyosununa giydirmeye yardım ediyordum o kadar...Deli gibi eski hayatımı özlüyordum..Bebekle dısarı cıkmak beni mahvediyordu..sonra baktık işler cıgrından cıkıyor profesyonelbi yardım aldık..Cook sukur bu sayede cıktım o karanlık kuyudan..İlk dogdugu zamanlar sut yetmıyo sıkıntısı 4.aydan sonra yerini ek gıda seruvenıne bıraktı..Ama sukur kı onu da atlattık..Simdi evin içinde zıp zıp zıplayan benim asık oldugum minik bi adam var...

Simdi ne hamileligime dönüp bakıyorum neden gecen yaza...Hepsini unuttum..Simdi oglumla yasamak onunla dısarı cıkmak oynamak cook zevkli...

Biliyorum yasadıklarınız yasadıklarım hiçkolay degildiama unutmayın ki hepsi gececek...Önemliolan tek sey var aslında..Allah saglık versin...Yazacak cok sey varaslında ama hem kafanızı şişirmek istemem hem de oglum benimle oyna diye paçamda gidip onu bimıncıklamam lazım...Sütünüz bol olsun hanımlar..Olmasa da canınız saolsun be yaaa

Şekerim benim psikolojimi doktorlar bozdu...

2 saat arayla kalkacaksın dedi biri diğeri 2 olmaz 3 saat dedi

Uyuyan çocuğu zıplatıyoruz 2 saat arayla zaten uyanması 30dk.yemesi uyuması 2 saat oluyordu

Bir aile yakınımızın bize gelmesiyle saatleri düzenleyebildik

Çocuk acıkınca zaten ağlar geceleri ise hiç dokunmayın dedi

İlk gece çocuk 6 saat uyudu içim içimi yedi ama bekledim ve ertesi gece 5 şimdi 3 saatte kendi kalkıyor

Gündüzleri ise gene onun uyanmasını bekliyoruz

Böylelikle çocuğun psikolojisi bence daha düzelmiştir

Çünkü sinirden ağlaya ağlaya çatlatmıştık çocuğu

maşallah bebişine güzel almış, bende sadece anne sütü veriyorum, sende öle sanırsam. şimdiki kilosunu hiç bilmiyorum, haftaya aşısı var sağlık ocağında o zaman bakarız ne kadar olcak minikler..

arkadaşlar önceki sayfalarda sormuştum ama gözünüzden kaçmış olabilir gögüs kalkanını nasıl kullanıyorsunuz.ben beceremedim ama galiba gögüslerim yara olmak üzere....

canım kalkan kullan, gerçekten iyi geliyor ilk zamanlarda. philips inkini soruyosun dimi. hep kullanacağın göğüsün üstüne gelen yumuşak parça ve 2 tane başlığı var biri delikli, biri deliksiz.. delikli olan hava aldırıp rahatlatıyor, sen şimdilerde onu kullanırsın.. ama sütün birikirse dökülüyor, dökülmesin dersen o zaman deliksize geçiyorsun.. ben öyle yapmıştım..

denzdry cım cnm eger yara olacaksa oluyor senin hedefin acısını azaltıp en kısa zamanda iyileştirmek...birincisi wee nin 5 liralık kalkanını kullanıyorum ben delikli...diğerini bilmiyorum...lansinoh sür tak onuda cnm...her emzirmeden sonra lansinoh acısını alır kalkanda yarayı azaltır zamanla düzelir...ben suanda ne yapıyorum her emzirmeden sonra elimle 2 damla süt sıkıp ucuna sürüp öyle kalkan takıyorum umarım en kısa zamanda atlatırsın feci bir acı

ohh cnm ne güzel yapmışsın keyifli keyifli emzirmeler inşallahh:)

aynen öyle cnm dogru söylemişler..birde çıkarıyorsa memeyi gazı da olabilir birde gazını kontrol et bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…