bugün yine doktordaydık...göğüslerim kıpkırmızı ve kaşıntıdan duramıyorum...alerji olmuşum..stresten..dr krem verdi..geçmezse iğne verecek..bizim oğlan 18 günlük oldu daha emmiyo....kızlar siz siz olun hiçbişeyi kafaya takmayın...ben şu an çok kötüyüm..benim durumuma düşmeyin...
selam arkadaşlar 4 haziranda spinal sezaryanla (3736 gr 53 cm) oğlum dünyaya geldi.41+2 deydim ve bazı sıkıntılarım için ısrarla normal doğum istiyordum. .sancı olmadığı rahim ağzı doğum pozisyonu alıp yumuşamadığı bebek tam kanala oturmadığı gerekçeleriyle spinal sezeryan oldum ve kendimi çok kötü hissediyorum.doktorum bir gece önce yatış yapıp rahmi yumusatacak ilaç koyacak sabaha kadar kasılmalarla rahim yumuşarsa sabah sunni sancı verecek ve açılmalarımın olmasını bekleyecekti ve yatış yaptğının errtesi gecesi anca doğum olacaktı bebegin büyük olması sebebiyle bu koşullar gerekleşsede altta büyük bir kesiye sebep olması kaçınılmazdı normal doğumda ısrar ettiğim için deneyecekti ama genede sezeryana dönmemiz büyük ihtimal dedi bende nasıl oldu anlamadım spinal sezeryanı kabul ettim ve kendimi ameliyathanede buldum.herşey çok ani oldu.doğumdan sonra doktor eşime doğru karar verdiğimizi söylemiş..ama ben daha tam olarak kendime gelemediğim için ve kararımda son anda vazgeçtiğim için kendimi hiç affetmiyorum..hala biraz daha bekleseydim diyorum moralmen çökmüş durumdayım
merhabalar herkese, foruma giremedim uzun zamandır. nasılsınız, umarım herkes iyidir, bebişleriyle mutlu mesut ilgileniyordur..
benim kızım 16 mayısta spinal sezaryanla 3160 gr 52 cm doğdu.. doğum sonrası hiç yaşamadığım baş ağrısı çektim.. şükür şimdi iyiyim.. annelik çok güzel bir o kadar da zormuş.. evde canım çok sıkılıyor, gerçi haftasonu çıktık dışarı ailecek, ama hep korktum ya başına bişey gelirse diye.. kendimden çok kızımı düşünüyorum artık, siz nasıl yapıyorsunuz gezme işini, rahat çıkabiliyormusunuz bebekle.
bende göğüslerimden rahatsızım.. bebeğimde tam boşaltamadığı için olduğunu düşünüyorum, bir de duştan sonra rahatlıyorum.. internetten araştırdığım kadarıyla göğüsler tam boşalmadığında enfeksiyon riski olabiliyormuş sütten dolayı, emzirme döneminde sıklıkla oluyormuş, çok temiz tutmak gerekiyormuş, helede süt varsa, tabi sütü de boşaltmak lazım.. dra sormadım tam nedenini bilemiyorum.. ama dediğim gibi duş çok iyi geliyor bana, her gün duş alıyorum, duşta masaj yapıyorum, bundan sonra sıcak hava zaten günde 2 defa yaparım.. sanada iyi geliyormu duş, bir dikkat et duştan sonra canım, rahatlama hissedersen belki seninkide biraz buna bağlıdır..
Merhaba lillac,ben de kızımı 16 mayısta sezeryanla dünyaya getirdim(bebek doğum kanalına inemediği için)sanırım kızlarımız 23 günlük şu an itibariyle.Peki kilo artışı nekadar oldu benim kız 3.850 den 4.350 ye çıktı ben az kilo almış diye düşünüyorum.Sence?Yalnız kızım sarılık olmuştu ve hala geçmedi,memeyi de çok az emip hemen uykluyor ben de 2 saatte bir 50 cc ye yakın sağıp veriyorum zorla hani...CC miktarını artırmalı mıyım?Sevgiler.
Merhaba lillac,ben de kızımı 16 mayısta sezeryanla dünyaya getirdim(bebek doğum kanalına inemediği için)sanırım kızlarımız 23 günlük şu an itibariyle.Peki kilo artışı nekadar oldu benim kız 3.850 den 4.350 ye çıktı ben az kilo almış diye düşünüyorum.Sence?Yalnız kızım sarılık olmuştu ve hala geçmedi,memeyi de çok az emip hemen uykluyor ben de 2 saatte bir 50 cc ye yakın sağıp veriyorum zorla hani...CC miktarını artırmalı mıyım?Sevgiler.
merhabalar herkese, foruma giremedim uzun zamandır. nasılsınız, umarım herkes iyidir, bebişleriyle mutlu mesut ilgileniyordur..
benim kızım 16 mayısta spinal sezaryanla 3160 gr 52 cm doğdu.. doğum sonrası hiç yaşamadığım baş ağrısı çektim.. şükür şimdi iyiyim.. annelik çok güzel bir o kadar da zormuş.. evde canım çok sıkılıyor, gerçi haftasonu çıktık dışarı ailecek, ama hep korktum ya başına bişey gelirse diye.. kendimden çok kızımı düşünüyorum artık, siz nasıl yapıyorsunuz gezme işini, rahat çıkabiliyormusunuz bebekle.
bende göğüslerimden rahatsızım.. bebeğimde tam boşaltamadığı için olduğunu düşünüyorum, bir de duştan sonra rahatlıyorum.. internetten araştırdığım kadarıyla göğüsler tam boşalmadığında enfeksiyon riski olabiliyormuş sütten dolayı, emzirme döneminde sıklıkla oluyormuş, çok temiz tutmak gerekiyormuş, helede süt varsa, tabi sütü de boşaltmak lazım.. dra sormadım tam nedenini bilemiyorum.. ama dediğim gibi duş çok iyi geliyor bana, her gün duş alıyorum, duşta masaj yapıyorum, bundan sonra sıcak hava zaten günde 2 defa yaparım.. sanada iyi geliyormu duş, bir dikkat et duştan sonra canım, rahatlama hissedersen belkiseninkide biraz buna bağlıdır..
kızlar ya ayıptır sölemesi tam makatta bişi çıktı.. elime geliyor.. yürürken çok acıyor.. hemoroit değil sanırım kanama filan yok.. çok yorgunluk ve sıkıntıdan sanırım
nası geçer varmı önerisi olan
kızlar 28 mayıs da sezeryan ile minik kızımı dünyaya getirdim. bugün tam 11 günlük olduk. bir konuda yardımınıza ihtiyacım var bizim kız uyudugu zman bazen 3 saat uyuyor uyandırmakta zorlanıyorum ancak uyandırıp zorlada olsa emziriyorum. bazıları bugünlerde saatte bir bazıları iki saatte bir emzirmem gerektiğini söylüyor. uyuyan çoçugu da sürekli rahatsız edip uyandırmak daha sonradan uyku problemine yol açar mı diye korkuyorum doktora sorduğumda en fazla 3 saatten sonra emzirmen gerekli demişti sizler bu konuda ne yapıyorsunuz kaç saatte bir emziriyosunuz. birde bizim kız hiç durmuyor sürekli aranma ve emme refleksi içinde doymuyor mu acaba diye düşünüyorum ama annemler doymayan çoçuk kestirip çıkarmaz sütü diyorlar????
sıkma canını, gerçekten doğru karar verilmiş.. bende 41+1 de doğum yaptım, sancım vardı ama bebek kanala tam girmemişti, doktorum hep söylüyordu kanala girmediğini, bebeğin zor doğacağını.. o kadar yürüyüş, ev işi yapmıştım, kendimi yormuştum, olmadı.. sonra suni sancı ile 10 saat sancı çektim, neydi onlar, sancı geldikçe ağlıyodum.. sonuç açılma 2 cm, bebek hala yukarıda.. olmayınca olmuyor yani, bebek kanala girmediyse suni sancı verilmesi de çok uygun değil, daha fazla beklemekte.. içini rahat tut, hayırlısı böyleymiş bence.. ikiniz içinde çok çok zor ve sıkıntılı bir doğum olabilirdi.. sağlıcakla kavuştuk ya bebişlerimize, şükretmek lazım bence.
bebeklerdeki gaz için acı elma yağını öneririrm..ben kullanıyorum günde 3 defa pamukla hem göbeğine sürüyrm hem de topuklarının altına ii geliyor....
kızlar 28 mayıs da sezeryan ile minik kızımı dünyaya getirdim. bugün tam 11 günlük olduk. bir konuda yardımınıza ihtiyacım var bizim kız uyudugu zman bazen 3 saat uyuyor uyandırmakta zorlanıyorum ancak uyandırıp zorlada olsa emziriyorum. bazıları bugünlerde saatte bir bazıları iki saatte bir emzirmem gerektiğini söylüyor. uyuyan çoçugu da sürekli rahatsız edip uyandırmak daha sonradan uyku problemine yol açar mı diye korkuyorum doktora sorduğumda en fazla 3 saatten sonra emzirmen gerekli demişti sizler bu konuda ne yapıyorsunuz kaç saatte bir emziriyosunuz. birde bizim kız hiç durmuyor sürekli aranma ve emme refleksi içinde doymuyor mu acaba diye düşünüyorum ama annemler doymayan çoçuk kestirip çıkarmaz sütü diyorlar????
Merhaba canım aynı gun doğum yapmışız ve bebejlerimiz aynı kiloda doğmuş:) en son 20 günlükken tarttirmistim 4050 olmuştu.senin bebisin ne durumda? Anladığım kadariyla sutunle besliyorsun.goguslere banyoda masaj çok iyi geliyor gerçekten.ben doktor kontrolü dışında henüz dışarı cikartmadim.30 günlük olmasını bekliyorum.
arkadaşlar önceki sayfalarda sormuştum ama gözünüzden kaçmış olabilir gögüs kalkanını nasıl kullanıyorsunuz.ben beceremedim ama galiba gögüslerim yara olmak üzere....
ohh cnm ne güzel yapmışsın keyifli keyifli emzirmeler inşallahh:)Dün artık daha fazla dayanamayıp oturdum zırıl zırıl ağladım.O kadar dolmuşum ki….
Bebeğim dünyaya geldiğinden beri şu süt meselesini içime ata ata bir hal oldum.Bi yere gideceğim zaman psikolojim bozuluyor.Aile büyüklerini ziyarete gittiğimde evden çıkmadan Kayranın karnını iyice doyuruyorum ve gittiğimiz yerde acıkmaması için dua ediyorum.Acıkırda emzirdikten sonra doymayıp mama isterse milletin diline düşerim diye korkar oldum.Doğumdan sonra mama verdiğimi duyunca bir sürü nasihat dinlemek zorunda kalmıştım.O yüzden artık mama vermediğimi ve sadece anne sütü verdiğimi zannediyorlar.Sanki ben çok meraklıyım yavruma o kokmuş mamaları içirmeye !!!!
Süt sağarım “aaaa eskiden süt sağma yoktu,nerden çıkardınız şimdi bunu”….derler
“Aaaa bu kadarcık mı sütün var senin,benim sütümle 2-3 bebek daha doyardı valla”diye gülüşmeler….
Eve misafir gelince kimse bişey görmesin diye apar topar Kayranın mamasını ve biberonlarını kaldırıyorum ki laf söz işitmeyeyim diye.
Ev halkına sıkı sıkı tembihliyorum kimseye arada mama verdiğimizi ağızlarından kaçırmasınlar diye.
Beni böyle olmaya hep bu etraftaki düşüncesiz insanlar sevk etti.Destek yerine hep köstek olmayı seçtiler….Bende sonunda bu hale geldim artık.
Şimdilerde bebeğimin içtiği miktar ile göğsümdeki süt miktarını dengelemek için sağarak vermeye çalışıyorum.Bu seferde Kayranın çığlıkları yankılanıyor evin içinde.Ha sustu ha susacak derken homurdana homurdana uykuya dalıyor.10 dakika uyuyup tekrar “açım”dercesine ağlamaya başlıyor.Soluğu yine mama kutusunun başında alıyorum maalesef.
Sağarak verdiğim için bu seferde emmeyi ret etmeye başladı.Arada bir emsin ki unutmasın diye düşünerek memeyi ağzına veriyorum fakat bu seferde çığlık çığlığa gözünden yaş akıtarak ağlıyor emmemek için.Valla ne yapacağımı şaşırdım artık.Tam 40 gündür mücadele ediyorum fakat fark ettim ki artık gücüm kalmamış…
Oysa ne hayallerim vardı benim hamileyken.Süt poşetlerini doğumdan 1 gün önce almıştım süt stoklamak için.Göğüs pompası için aylarca araştırma yapmıştım.Göğüs pedlerinin daha kutusu bile açılmadı.Malum göğüsten süt damlamayınca ihtiyaç duyulmuyor…
Evet bu kadar kafama takmamam gerekiyor.
Evet ileride geriye dönüp baktığımda kendime ve bu düşüncelerime belki çok kızacağım ama şimdilik bir anne olarak bütün bunlar çok zoruma gidiyor.Durumu kabullendim artık diye düşünmeye başladığımın ertesi günü yine aynı düşüncelerin beynimde dolaştığını fark ediyorum.Kolay değil bunu kaldırabilmek…Kolay değil yavrunun karnını doyuramıyor olmayı kabullenmek…Bebeğinin kokusunu her içine çektiğinde suçluluk duygusu hissetmek…”affet beni yavrum “dediğimde onun seni anlıyormuşçasına tebessüm etmesini seyretmek…
Her neyse ağladım ve geçti…….Bugün yeni bir gün ve her yeni bir gün yeni umut demek.
Dün o kadar ağladıktan sonra 40.günümün bitmesi ile duşa girdim ve abdestimi aldım.Sonra Kayrayı kucağıma aldım emzirmek için.Önce biraz bakıştık sonra besmele çekerek verdim ağzına memeyi…Tam o esnada ezan okunuyordu ve tüm kalbimle dua etmeye başladım.Rabbime şükürler olsun ki Kayra hiç itiraz etmeden karnını doyurdu ve ilave mama istemeden uyudu.Gecede bu şekilde devam etti çok şükür.İnanıyorum ki er ya da geç ben bu işi başaracağım.
Kusura bakmayın kızlar biraz uzun oldu ama içimi dökmeye çok ihtiyacım vardı…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?