2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

herkese merabalar bugün kızımızla 40ınncı günümüz
bugün ilk kezz birşey yaptım ve kızımı yanlız başıma yıkadım
sonrada bi güzel sarıp uyuttum meleğimi kızıma dua edin iylessin :26::26::26::26:
doktorumuz böbreğindeki taş için 5 adet ine vermiş şuan onu kullanıyrz
çarçamba günü kontrole götürecez inşallah iyi haberlerini alıpta dönerim
her inesini vurunca benmde onunla içim parçalanıyo kıyamıyorum yaa

peki canım dediğin şu implandı uygularken acımıyormu :26::26::26:
valla doğumdaki o dikişlerden okadar çok çektimki
artk herşeyden çook :18::18::18::18: tırsıyorum yaaa

meraba kızlar....

ev kalabalık ve internete girmeye ortam bulamıyorum uzun zamandır...e bi de bebişim var tabiii gecem gündüzüme karıştı..
gaz sancıları sütü yetti yetmedi derken günler geçiyor bugün 20 günlük oldu prensesim...

2-3 gündür pamukcukla mücadele ediyorum..bu yüzden epey asabileşti emmek istemiyor sık sık ağlıyor sanırım dili acıyor emerken..
pamukcukla mücadele edeniniz var mı? dr un verdiği şurup dışında ne yaptınız ben de ki şurup pek işe yaramadı sanırım...karbonatta geçici bi süre için sanırım iyi geliyormuş sonra fazlalaşarak geri geliyormuş pamukcuklar... ne yapacam ben ilerlemeden iyileştirmem lazım....

peki canım dediğin şu implandı uygularken acımıyormu :26::26::26:
valla doğumdaki o dikişlerden okadar çok çektimki
artk herşeyden çook :18::18::18::18: tırsıyorum yaaa

canim takarlarkende ,cikarilirkende igne ile once kolunu uyusturuyorlar sonrasinda da pek aci falan olmuyor yani en azindan korkulacak gibi degil ..denememde fayda olabilir

Canim epey oldu seni buralarda gormeyeli sonunda gelebilmene sevimdim ..pamukcuk olayi bizde de hafif var ama doktor emmesine engel olmadikca ilac vermek istemedi sahsen bende senin gibi karbonat olayini biliyorum ama daha hic kullanmadim burdan bir hindistanli komsum temiz suyla duzenli silince gececigini soyledi bana, sen bir uygula belki ise yarar ..ins kisa zamanda atlatir bebisin canim optuk sizi kocaman

Canim cok gecmis olsun allah sifa verir ins . uzucu bir durum bu yastaki bebegin bobrek tasi sorunu yasamasi bir o kadarda ilginc peki doktor bunun neden oldugu konusunda bir bilgi verdimi yani daha yeni dogmus bebekte bobrek tasini ne yapar valla merak etmedim desem yalan olur ..ins tez vakitte gecer canim allah sanada bebeginede sabir versin amin

Bu arada kirkiniz da hayirli olsun canim allah bundan sonra sikintisiz dertsiz gecirmeyi nasip eder ins.

canım bizdede pamukçuk sorunu var ilaç kullandım bi işe yaramadı eczaneden kara dut şurubu aldım çok iyi geldi iki gündür geçmeye başladı çok az kaldı kulak çöpüyle batır batır sür çok ii geliyor bide terli memenle sakın emzirme bide her emzirceyin zaman memeni temizle geçmiş olsun

canım hayırlı olsun bebişine kavuşmuşsun allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. hastaneden mamnun kaldınmı sigortada herhangi bir problem çıkmadı dimi keşke mesut beyi seçseydin beni çatır çatır dogurttu ben sezeryan istememe ragmen ama senin içinde bebegin içinde hayırlı olan buymuş gemiş olsun

sağol canım iyi dileklerin için hastaneden memnun kaldımda dediğim gibi olmadı tam gerçi çok şükür sezaryan olmamın sıkıntısınıda yaşamadım henüz ..sanırım senin bebek epeydir kanaldaydı benimki kanalda olmayınca rahim yumuşaması falanda olmayınca bayağı sıkıntı olucaktı belki gene son anda sezaryana dönecektik belki değil doktor ameliyattan sonra normal olmazdı demiş hayırlısı artık

kızlar ya benim oğlan ne gece ne gündüz hiç durmuyor hep ıkınıyor kızarıyor dr gaz diyor ama bu kadar gaz olurmu gece olmazmı gaz nöbetleri devamlı aglıyor bi tek emerken susuyor 24 saat memede kalsa ne aglıyo nebişey uyuyoo anlamıyorum allah korusun başka bişey olsa memede ve sallarkende durmaz dimi açmı diyorum sütüm yetmiyomu diyorum ama her bezi dolu birde kakası hep sulu yapıyo 5 -6 kez yapıyo bi tadını çıkaramadık bebeişimin oda huzursuz bizde dua edin lütfen bunalımdayım boğazım düğüm düğüm dokunsalar aglayacağımm......

Ayy canim inan herkes ayni durumda bende anason buldum zor bela, simdi gunde bir cay kasigi vermeye basladim galiba az da olsa ise yaradi benimki de senin oglan gibi ikinip duruyor ve sadece memede susuyor bazen bende delircek gibi oluyorum ama ne yaparsin ki bunlar olmasi gereken durumlar yani buyuyene kadar sabredicez canim allahtan tum bebeklere sifa diliyorum ins biran once duzelirler...

Beykoz senin su resimdeki bebege bayiliyorum benim oglanda aciktiginda yumrugunu ayni ordaki gibi yukari kaldiriyor heheheaslinda bizim veletede benzemiyor diyor hani sanki bizimkini andiriyor

Kizlar yarin oglumun buyuk gunu yani kirkimiz cikacak ama kirk cikmasinda neler yapilir tam olarak bilemiyorum bu yuzden neler yaptiginizi ogrenmek isterim bana yazarsaniz cok sevinirim
bekliyorum kizlar hade yazin da

annede çocukda banyo yapar benim bildiğim sen abdest alırsın başka bişey yok heralde benim annem 40 bugdaya bişeyler okuyup suyunu başımdann döktü ama olmazsa olmaz değil bunlar hayırlı olsun canım ne diyim allah oğullarımıza sakinlik versin ben zinco sap ne bulursam dayıyommm sıpaya uyumayan çocuk nasıl gelişecekk büyyecekk

Sagolasin canim bende fasulye diye duymustum demek hemen hemen ayni seyler yapiliyor ins kirklarimizdan sonra bebislerin huylari iyi yonde degisir ..en azinda gazlari azalir veya daha cok uyumaya baslarlar , valla hepimizin guzel bir dinlenmeye cok ihtiyacin var

hayırdır kız nasıl gördün

Kizlar yarin oglumun buyuk gunu yani kirkimiz cikacak ama kirk cikmasinda neler yapilir tam olarak bilemiyorum bu yuzden neler yaptiginizi ogrenmek isterim bana yazarsaniz cok sevinirim

3 mayis dogumlu bebeklerin kirki sali gunu cikmiyor mu canim,ben oylee hesap ediyorumda :26:

Kızlar sıkıntılı günlerimde bana yardımcı olup moral verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.
Bir kaç gündür hiç olmadığım kadar rahat ve huzurluyum.
Maaşallah oğluşumlada şimdilik herşey çok düzenli.Önceden 1 kutu mamayı 7-8 günde bitirirken şimdi 15 gün oldu ve hala mamanın yarısı kutuda duruyor.Geceleri artık hiç mama vermiyorum.Gündüzleride artık 3 saatte bir besleniyor ve benim göğüsler 3 saatte 80 cc vermeye başladı.Eminim bebeğim daha fazla emiyordur çünkü emzirme sonrası gayet rahat ve huzurlu görünüyor.Buzdolabında da hazırda bir miktar sütümden bulunduruyorum ki olurda karnı acıkırsa veririm diye.
Eğer benim sütüm yedekte kalmadığında çok aç olduğunu hissedersem 1 biberon mama veriyorum sadece.Günde 6-7 biberondan 1 biberona düştük çok şükür.
Gaz sıkıntımız 35.günden sonra fena arttı.İlk günler daha rahattı yavrum ama şimdilerde kıvranıp duruyor öyle.
Neyse ki 3 aylık olmamıza 1.5 ay kaldı şurda.Bu da geliiiiiir bu da geçeeeeer diyorum ve hepinize hayırlı bir hafta diliyorum.

Bizde aynı durumdayız canım.Sabahtan akşama kadar gaz çıkarıyor ama yinede bitmiyor sıkıntısı.Hele emzirirken daha çok ıkınıyor.Sürekli karnından sesler geliyor kuzumun.
Eğer günde 5-6 kez kakasını yapıyorsa fazlasıyla doyuyor demektir.Sulu kaka yapması zaten anne sütü aldıkları için normal.
Ara ara bende oturup ağlıyorum ama elden gelen bişey yok.İnşaallah sabırla ve zamanla herşey düzene girecek.

Benim annem kırkımızın çıkacağı gün 1 sürahi suya yasin-i şerif,tebareke,amma,cuma suresi,fetih suresi ve küçük duaları okuyup suyun yarısını Kayranın banyo suyuna döküp dualarla oğlumu yıkadı.Diğer yarısını da benim gusül abdestinden sonra üzerime dökmem için verdi.
Bir şişe içme suyuna da bu duaları okuyup ikimize içirdi.

Valla ben 40.dan sonra düzene girer herşey diye düşünmüştüm ama bizim gaz sancılarımız fena arttı .
Gündüz uykuları kuş uykusuna döndü.15-20 dk uyuyup uyanıyor sürekli.Aralarda en fazla 1 saat uyuyor
Akşam 7-8 den sonra gece moduna geçiyor ve sadece beslenmek için uyanıyor sabah 3.30-4e kadar.
Sabah 5.30-6da gün başlıyor bizim için :18:

Bizde öyle bi sıkıntı olmadı ama karadut şurubunun iyi geldiğini duymuştum.Eczanelerde varmış.

canm emziriyorum kuruluorum krem sürüp delikli kalkandan takıyorum yarımsaat kadar ama genede tahriş oldu yanlışmı bu kullanımım

İlk günlerde bütün gün takmıştım ben.Sonra yavaş yavaş azalttım ve şimdi hiç takmıyorum.

Kızlar bebişlerinizi kaç günde bir yıkıyorsunuz

Havalar iyice ısındı.Artık her gün yıkıyorum ben.Özellikle akşamları yıkandığında çok rahatlıyor ve uzun uyuyor.

selam kizlar,bizim kirkimizda cikmak uzere ,

eskisi gibi gezmeyi ozledim,

deliksiz uyumayi ozledim,

istedigim kiyafeti giymeyi ozledim,

ama karsiliginda aldigim yavrumun sevgisi herseye deger

Ben deeeeeeeee
Özellikle eski kıyafetlerimi giyebilmeyi çok istiyorum ama şimdilik zor gibi görünüyor.
Diyet yaparsam sütümün azalmasından korkuyorum.
Sonum ne olacaksa böyle :18:

Bebeğin kaç günlük ?
Benim oğlum ilk 15 gün 60-70 cc içti.Sonra yavaş yavaş artarak 90 cc ye geldi.Şimdi 90 içiyor ama 100 versemde asla hayır demiyor .Biraz boğazına düşkün benimki.

Canim epey oldu seni buralarda gormeyeli sonunda gelebilmene sevimdim ..pamukcuk olayi bizde de hafif var ama doktor emmesine engel olmadikca ilac vermek istemedi sahsen bende senin gibi karbonat olayini biliyorum ama daha hic kullanmadim burdan bir hindistanli komsum temiz suyla duzenli silince gececigini soyledi bana, sen bir uygula belki ise yarar ..ins kisa zamanda atlatir bebisin canim optuk sizi kocaman[/QUOTE]
meraba canım; hepinizi çok özledim görüşmeyeli...inş en kısa zamanda hayatı şöle bi düzene koyar koymaz daha sık girmeye çalışacağım...şimdilik gecemiz gündüzümüz karışık malum bebişlerimiz küçücükler ve bi sürü sıkıntıları oluyor..hepinizin önerilerini değerlendireceğim çok teşekkür ederim canım...Allah bütün bebişlere sağlık sıhhat versin hayırlısıyla büyüsünler....
çok sağolasın canım.....karadut şurubunu da deneyeceğim inş geçer..daha fazla ilerlemeden sorunua çözüm bulmam gerek gerçekten kızımı çok rahatsız ve huzursuz ediyor...inş bu sorunu da kısa zmanda hep beraber bertaraf ederiz...rabbim hepsine sağlıklı büyümeyi nasip etsin...
Allah bebeklerimizi hayırlı büyütmeyi nasip etsin...ben de bebek kanala girmeyince sezeryan olmak zorunda kaldım son haftaya kadar bekledim...kısmet böyleymiş..Allah hepimizin bebişlerini analı babalı etsin inş...sağlıklı uzun ömürler nasip etsin...

Hepimiz aynı durumdayız canım...her ağladığında ve çaresiz kaldığımda aynen senin gibi ağlamamak için zor tutuyorum kendimi...ama anlattığın kadarıyla normal şekilde kaka yapıyormuş çok şiddetli gaz sancısı olmasa gerek...hem memede susuyorsa sorun bu olmayabilir belki de senin kokuna ve kucağına alışmıştır...çünkü tek memende susuyormuş...napalım canım öle böle bu günleri geçirecez böle böle büyüyecekler...Rabbim sabır versin hepimize ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…