- 20 Kasım 2011
- 2.830
- 9.667
- 148
40ım çıktıktan 13 gün sonra adet oldum...
Oda kurumu bilmiyorum ki :44:
Arzumun oda nemini gösteren cihazı vardı.Alıp bakayım bi.
Kış için nemlendirme cihazı düşünüyorum aslında.Benim evim yerden kaloriferli.Hiç petek olmadığı için üzerine su da koyamıyorum.
Olmazsa şimdiden bitane alırım.
ben de sorun yok.
Yerim o mavişin dötünüüüü
Valla o komşunun oğlununki 6.ayında kapanmış ve uçak mühendisi olmuş.
Kayranınki 1 aya kadar kapanırsa ne mühendisi olur acaba
Otri bebe nin burun damlası var ama aspiratörünü almamıştım.
Bide benim kuzu burnuna hiç bişey sokturmuyor.Kafasını sağa sola çevirip duruyor öyle.
Kullanımı rahatsa aldırayım yinede.Bugün herif test almak için eczaneye gidecek.Gelirken getirsin (beykoza duyurulur)
biyologcum bunu duymak cok güzel güne böle baslattın ya Allah yüzünü hep güldürsün hayatımmm
Haklisin cnm. Bebislerimizi guzelce toparlayalim da oyle gelsin 2.ler yaaa. Gelirlerse de basimizin ustunde yerleri var o ayri.
Spiral taktirmayi dusunuyorum 6.ay bir bitsin de.
Korkuyorum valla sadece kondom yetmeyecek diye :s
selam kızlar..
sütümün bu aralar azaldığını fark ettim, bana iyi gelen üzüm kayısı hoşafı yaptım hemen.. gerçi bu kızı artık zorla emziriyorum.. gece desen açım diye hiç ağlamıyor, uyanmıyor.. 8-9 saat aç kalır, kaldırıp emzirmesem.. bu gece 2 defa kalkıp emzirdim, bazen de 1 defa emziriyorum.. uykucu hanımefendi.. sizin bebişler nasıl?
asyanın poposunu her kakada muhakkak yıkıyorum ona rağmen sabah hafif pütürlenmişti poposu kızarıklık falan yoktu...
güzelce kremledim yine her zamanki gibi kuru tutup arada havalandırıyorum...
baktım şimdi kızarmış iyice... eğer önüne geçemezsem artar ve önlemek çok zor olur...
şimdi güzelce zeytinyağı sürdüm...
alt açma naylonunun üzerine pamuklu bez yaydım bezini çıkarıp yatırdım iyice havalansın diye...
önerebileceğiniz bir çözüm warsa lütfen yazın ki ilerlemeden geçireyim bu işi...
bepanten pudra bebek yağı zeytin yağı pişik kremi hangisinden hızlı çözüm alırım?????
asyanın poposunu her kakada muhakkak yıkıyorum ona rağmen sabah hafif pütürlenmişti poposu kızarıklık falan yoktu...
baktım şimdi kızarmış iyice... eğer önüne geçemezsem artar ve önlemek çok zor olur...
alt açma naylonunun üzerine pamuklu bez yaydım bezini çıkarıp yatırdım iyice havalansın diye...
önerebileceğiniz bir çözüm warsa lütfen yazın ki ilerlemeden geçireyim bu işi...
bepanten pudra bebek yağı zeytin yağı pişik kremi hangisinden hızlı çözüm alırım?????
selam kızlar..
sütümün bu aralar azaldığını fark ettim, bana iyi gelen üzüm kayısı hoşafı yaptım hemen.. gerçi bu kızı artık zorla emziriyorum.. gece desen açım diye hiç ağlamıyor, uyanmıyor.. 8-9 saat aç kalır, kaldırıp emzirmesem.. bu gece 2 defa kalkıp emzirdim, bazen de 1 defa emziriyorum.. uykucu hanımefendi.. sizin bebişler nasıl?
Benimde doğum iznim bu hafta bitti, yıllık iznimi başlattım.. 20 gün fln o var..
sonra ücretsiz alıcam, 3 ay düşünüyorum..
idareciler rapor al onaylayalım dedi de istemedik bizde..
annemle konuştum, bakıcı için çok küçük benim kızım dedim, yarım gün çalışıcam, benim evime gelecek temizlikçiyi sana da yollarım, arada kayınvalidemde gelecek dedimm.. sen yıllık izinden sonra başla dedi, pek heveslendiyok anne daha küçük, 2-3 ay daha izin almam lazım diorum da, ikna etmez umarım beni :)) bebişim ek gıdalara başlasın istiyorum
Benimki de ayni canim. Dun gece telsizi acik birakmistim yanimizdaymis gibi olsun diye. Uyaniyor parmaklarini emiyor sapir supur ama aglayip aciktim meme ver be kadin demiyor
Dedigin gibi 9 saati buluyor bu sekilde
Bu ay hic mama da vermedim bakalim bu hafta tatil oncesi kontrole goturdugumde kilo durumuna gore geceleri uyandirmaya baslayacagim
aynı valla, parmaktan süt gelecek sanki1-2 gecedir eline eldiven takıyorumki gece acıkırda uyanırsa elini emmesin, ağlasın diye.. yine ağlamıyor.. bu ay kaç gr almış olacak bende merak ediyorum.. gece uyandırmadan emziriyorum ben, uyanmıyor ama karnı aç olduğu için ağzını açıp, emiyor ..
biz antibiyotik kullanirken olmustuk,zyagini dr onermedi,zyagi pisik olmadan once kullanilirmis,pisik basladiktan sonra surersek daha da arrtirirmis,o bolgeyi kuru tutmak gerekirmis cunku.bepanthen ve trosyd onermisti.cok gecmis olsun
Desitin yuzde40 cinko oranliyi dene muhakkak
Pisik gibiyse bunu hafif kizariklik varsa sadece yuzde 10cinkolusunu
Ben unibaby yag suruyorum her seferinde masallahimiz var
asya pek de masum duruyor resimlerinde, evdebuna dönüyor demek ..
bizde gündüz öyleyiz canım yaa, belki gündüz yorulduğundan gece iyi uyuyor bilemiyorum, ne bilim seninki beklenen durum ama böyle deliksiz akşamdan sabaha kadar uyuması tuhaf gibi :44:
geçmiş olsun canım.. valla sıcakta ben sık sık çişini de yapsa bezini değiştiriyorum.. ve hemen her bezlemede krem kullanıyorum.. bizde pişik yok ama ünlü desitin krem almıştım, onu hiç kullanmadım ama pişiğe çok faydalı olduğunu duyunca evde bulundurayım demiştim.. hemen geçer umarım..
canım bende aynı sorunları yaşıyorum..feyzanurum ilk ay 1 kilo almasına rağmen ikinci ay(bu arada kırkımız çıkmadan 24 sa yol geldik memleketimize tatile hava değişimim de etkili oldu) sadece 300 gr almış oldu..dr da ek olarak mama ver dedi..zorla morla vermeye çalışıyorum bende ama öyle adam gibi bi mama yediği yok. üstelik gündüzleri emmemek için resmen direniyor 2-3 dk emiyor tam süt iniyor gelmeye başlıyor basıyor çığlığı yemek istemiyor acaba hızlı geliyor da ondanmı yemiyor diye düşününp mememi makaslayıp ayar vermeye çalışyorum gene emmiyor..mama emiyor acık biberondan onu da 30 cc zor bitttiriyorum. gündüz yarı aç yarı tok yorgun bi şekilde gün bitiyor..gece de uyku serseminden midir nedir emiyor sorun yapmıyor gecen ne emzirirsem o...ben de onun uyanmasını beklemeden 2-3 saatte bir emziriyorum göğsümü ağzına verince emiyor gözler kapalı...bu ay bende merak ediyorum kilo durumu ne olacak diye çok canım sıkılıyor...üzülme maşallah bebişinin kilosu güzel bence.... her 1 kilo sayılır.. benim kızım 3480 doğdu şimdi 5460dr da ek olarak mama verdi... ama benim kızım son bir haftadır gündüzleri nerdeyse hiç emmiyor, senin bebiş gibi çok hareketli, birde günde 3 kez kaka yapıyor, büyükler süt yararsa bebek kaka yapmaz diolar moralim hepten bozuluyor. dr mama verdi die çok üzülüp ağladım. gece denedim almadı, gündüzde biberonu emmedi, bende kaşıkla verdim, 30cl yarısı içeri yarısı dışarı oldu yavaş yavaş arttırıcam. 4. aydan sonra da ek gıdalara başlıcaz dedi meyve ve yoğurt ilk önce, alıştırma yapıcaz, yoğurde sen evde yap dedi... umarım kilo alımı devam eder....
doğum yaptıktan sonra daha bende hiç adet olmadım kızlar...ben de ben de. hiç adet olmadım daha...
canım, gerçi kızlarda cevaplamışlar..ben serum fizyolojikten sonra otribebenin burun aspiratörüyle çekiyorum öyle olunca çok güzel temizleniyor...Kızlar Kayranın burnu 2-3 gündür tıkalı.Özellikle uyurken dahada belirginleşiyor.
Gün içerisinde çok fazla sıkıntısı yok ama gece emzik emerken ya da mamasını içerken sürekli genzine kaçırıp öksürüyor.
Fizyolojik serum damlattım ama hiç işe yaramadı.Normalde onu damlattıktan sonra hapşurup burnundakilerin akması gerekmiyormu?
Var mı çözüm önerisi olan ?
canım yaaa aynen...benim de bu ayın 22 si falan doğum iznim bitiyor...sonra 20 gün yıllık izninden kullanacam sonra işe başlamam gerek ama aynı duyguları bende yaşıyorum nasıl emanet edicem kime güvenecem...üstelik tayin durmumuz olmazsa doğuya dönmek zorundayız orda kimi bulacam hiç bilemiyorum düşününce başıma ağrılar giriyor...ücretsiz alsam tek maaşla olmayacak gibi bizimde dünya kadar ödemelerimiz var....Kizlar dogum izinlerimiz bitti malum sizler ise ne zaman doneceksiniz?
Ben Omerimle o kadar mutluyum ki anneme bile olsa birakmak istemiyorum
Tedavi nedeniyle 3hafta raporluydum yillik iznim de bitiyor yalan yanlis yollarla rapor almaya da icim elvermiyor
Ucretsiz alayim desem ev aldik e bebek de az cok masraf demek
Kuzum benim yaaa nasil ayrilirim sendennn
canım ben de gündüz emdiremediğim için bu aralar emmeyi redddiyor resmen gece 2*3 saatte bir uyanıp ağlamasına fırsat tanımadan emziriyorum uyku arası emzirebildiğim kadar emziriyorum napimm...selam kızlar..
cnm evde bepanten var ama normal bepanten bizim kullandığımız ondansa onu süreyim... nette okudum z.yağını hafif ılıtıp asidini alıyormuş uygulayın diyor...
bepanten korktum zarar verir diye..
bizde antibiyotik kullanıyoruz bugün son günüydü... ilaç ishal yaptı sık sık az az kaka yapıyor 7 gündür ondan oldu mutlaka..
normal bepanten dimi cnm bebekler için fln varmı diye sordum
bepanthen merhem canim,bizim kullandiklarimizdan.buarada ben normal zamanda desitin(mor renkli olan) kullaniyorum,o pisik onleyici bi krem.Antibiyotik yapmistir buyuk ihtimal.travazolun etken maddesi trikonazol mu?bize onerdigi trosydin etken maddesi trikonazolmus.
bu arada kızlar siz mama kutularını nerde muhafaza ediyorsunuz...malum havalar çok sıcak zaten mutfak desen yemek pişerken hamama dönüyor resmen bu şartlarda bozulur gibime geliyor benim...ben de işkillendim bi kaç gündür buzdolabında muhafaza etmeye başladım siz napıyorsunuz bu konuda...
hem mama verip hem de emzirenler; sizin bebeişler ne kadar mama içiyorlar bi kerede ve günde kaç kez bu şekilde devam ediyorsunuz...
cnm evde bepanten var ama normal bepanten bizim kullandığımız ondansa onu süreyim... nette okudum z.yağını hafif ılıtıp asidini alıyormuş uygulayın diyor...
bepanten korktum zarar verir diye..
bizde antibiyotik kullanıyoruz bugün son günüydü... ilaç ishal yaptı sık sık az az kaka yapıyor 7 gündür ondan oldu mutlaka..
normal bepanten dimi cnm bebekler için fln varmı diye sordum
bepanthen merhem canim,bizim kullandiklarimizdan.buarada ben normal zamanda desitin(mor renkli olan) kullaniyorum,o pisik onleyici bi krem.Antibiyotik yapmistir buyuk ihtimal.travazolun etken maddesi trikonazol mu?bize onerdigi trosydin etken maddesi trikonazolmus.
izokonazol canım....antibiyotik yaptı kesin...
travazolu denicem hala poposu açık tepinip duruyor:)
bepanten sürdüm bakalım 2-3 saat sonra yıkayıp onu sürerim....
kızarıklığı geçti zaten amaç büyümesin misket kadar kızarıklık vardı her iki popo lobunda da...
ısırasım geldi yine loplarını teşekkür ederim cvp için
kızlar birde forumlarda travazol krem okudum...
şuanda iltihaplı akıntı için kullanıyorum ben elimde var yanii
duyan varmı:)
bu arada açık bırakıp z.yağı sürmüştüm kızarıklığı gitmiş... şimdi de bepanten uyguladım...:)
bu arada kızlar siz mama kutularını nerde muhafaza ediyorsunuz...malum havalar çok sıcak zaten mutfak desen yemek pişerken hamama dönüyor resmen bu şartlarda bozulur gibime geliyor benim...ben de işkillendim bi kaç gündür buzdolabında muhafaza etmeye başladım siz napıyorsunuz bu konuda...
hem mama verip hem de emzirenler; sizin bebeişler ne kadar mama içiyorlar bi kerede ve günde kaç kez bu şekilde devam ediyorsunuz...
bende hem emzirip hemde mama veriyorum... bendeki durum şöyle, sabahları bi sorun yok maşallah ama akşama kadar göğüsler sönüyo ayıptır söylemesi, bizim kızda ağzına dolu dolu gelmeyince sinirleniyo ve oyüzden ememiyo... bu durum söz konusu olduğunda mama veriyorum, yani her akşam olmuyo... verdiğimdede en fazla 120ml oluyo...
bu arada bende artık buzdolabına koycam mamayı... gerçekten çooooookkkk sıcak ve nemli bi hava var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?