2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Almanya berlinde ne icin bulunuyordum orasini biraz anlayamadim canim, neyse bende gurbetcilerdenim ;sevimdim senin adina donmussun anladigim kadari ile...
Sana gecmis olsun canim ins gecer bel agrilarin bende zaman zaman duyuyorum senin gibi bu durumdan muzdarip olan ,allah sifa versin
Bu mama olayi bende de sorun, simdi burda kulladigim mama Tr de satilmiyor ve ben bugun Tr de satilan mamaya alistirmaya karar verdim ..aptimal aldik gidene kadar alistirmak icin malum valize mama koyup tasimak istemiyorum ki zaten esim benle basta gelmiyecek zor olur extra yuk ...aptimalin fiyati burda 9 pounds civarinda ve Turuncu soylemisti bana aptimal 18 tl mis Tr de dedigin gibi Tr biraz daha uygun galiba mama fiyatlari konusunda

biyologcummm yaaa güldürdün beni ama dogru diyosun ben merak ederim kim nerde kiminle ne yapmıs kim görmüs ne demiş

melegim dün annemlere iftar verdigimde kendime tabak yaptım kardesim diyorki bende ortaya koycan ondan yicezz sandım diyooo yani cok yiyesim geliyor biri beni tutsun ek gıdaya geciyim herseyimi düzene sokcam canım sende öle yaparsın

Çooook uykum var,ama süt sağmalıyım ve bebeğimi beslemeliyim...Muhabbetinize muhabbet katmak isterdim doğrusu fakat takatim yoook
Hepinize iyi geceler...

Son düzenleme:
bir zamanlar miniğimin gelmesine kaç gün kalmış öğrenmek için şafak kaç diye yazardım.. eskiyi yadedelim...bakalım miniğim ne kadarlık olmuş..

Kardesin ne kadar cok acik sozluymus oyle masallahya insan ablasina oyle seyler dermi tovbe tovbe :44:saka bir tarafa gercekten bende deli dana gibi yiyorum hamile iken bu kadar canim cekmiyordu herseyi, simdi ne gorsem yemek istiyor canim yani anlayacagin habire girtlak ...en azindan senin sutun cok sukur yeterli, bende oda yok ne halt yemeye o kadar abartiyorum anlamadim sut desen karneye bagladik sanki gidim gidim geliyor:18:

Çooook uykum var,ama süt sağmalıyım ve bebeğimi beslemeliyim...Muhabbetinize muhabbet katmak isterdim doğrusu fakat takatim yoook
Hepinize iyi geceler...

Zorlama kendini canim git yat dinlen senin Doga simdi uyanirsa kacar firatin bence kizcen uyudukca uyu sende ki sana diyorum ama benimde senden pek farkim yok fakat ben erken yatamam ne kadar uykusuz olursam oluyum birde gunduz hic uyuyamam , iste oyle kotu huylarim var ..baykusmuyum nee

bir zamanlar miniğimin gelmesine kaç gün kalmış öğrenmek için şafak kaç diye yazardım.. eskiyi yadedelim...bakalım miniğim ne kadarlık olmuş..

Evt ya ne gunlerdi, sanki gecmek bilmiyordu gunler bana..cok sukur bitti valla bir daha gelsin isteginde degilim o gunlerim benim cok sikintili gecti ,yalniz ve caresiz kaldigim donemlerdi bu yuzden eskilerden birtek oglumun tekmeleri guzel ve ozlenebilir geliyor bana

ben kardesimle cok sıkı fıkıyım oyuzden diyo ben ona neler diyorum bir bilseniz yani benimde hamileyken ac bile olsam olurdu ama şimdi oooo canım inş sütün bol bol akar benimde eskisi gibi cok degil ama emdikce getiriyor...

slm annişler ve güzel bebikleri,
kızlar perşembe akşamı iftara misafirim gelicek. menümü yaptım ama kolay ve güzel bir tatlı bulamıyorum. şöyle güzel spesiyallerinizi benimle paylaşır mısınız? ilk kez bebişi görmeye gelicekler. öyle özendim çok güzel bir sofra yapmaya ama tatlımı bulamıyorum((

Iyi geceler guzel anneler,
bebislerin donmelerinden bahsedilmis,benim kizim 3 gundur yan donmeye basladi,bazen hileyle,bi eliyle oyun halisinin oyuncagini tutup donuyo, bazen de kendi kendine.
rota asisini bizim cocuk dr onerdi,goturdugumuz cocuk nefrologu prof onermedi.prof ayni zamanda cocuk romatizmal hast.uzmaniyim da son zamanlarda yapilan arastirmalar yerli yersiz asilarin romatizmalari arttirdigini gosteriyo,sonucta rota zor ama olumcul degil onermiyorum ama su cicegini mutlaka yaptirindedi.enf.hast uzmani baska bi dr arkadas da ben bagsiklik sistemiyle bu kadar oynanmasini dogru bulmuyorum,kendi yegenlerime de onermedim dedi.2ye 1 cocuk dru yenildi,bizyaptirmadik,ins pismanolmayiz.yaptiracak olanlar ilk doz sanirim en gec 3.aydayi,yine de arastirin.
biz bu ay 750g almisiz,anne sutune devam dedi dr.5500g olmusuz,tr kiz bebek ortalamasi kilo 5400,kafa olcusu 40 cmmis.ortalamada seyrediyoruz.4.ayda demir ilacina baslayacakmisiz.
adetlerden konusulmus,ben kizim 3 ay 2 gunlukken regl oldum,yani sat imin uzerinden tam 1 yil sonra regl oldum,emzirirken olmayacak diye bisey yok :-(

canım sen dinlen biz burdayız kendine gelince devam ederz
Sağol canım,dediğin gibi yaptım hemen uyudum eşime sahurda uyandırmasını tembihledim süt sağımı için,şu an sağıyorum,öptüüm.
Ben de gündüz uyuyamam,öyle geceyi beklerim.Siz şu an mışıl mışıl uykunuzdayken bu anne kalkmış süt sağıyo

Canım sütlaç yap,olmadı sen yersin süt yapar hem deVeya dondurma ikram et...ya da sütlü irmikli bir tatlı yap üstüne de çikolata sos dök pratik olur...Aslında spesiyallerim iyidir ama senin yorulmamöan için bunları önerdim,aklıma gelmişken kupalara kır kedi dili ya da bisküvileri sonra kerama dök üstüne de renkli bir sos dök(hani şu hazır meyve sosları var ya)içine meyve de doğrayabilirsin en son kupanın kenarına markette satılan çubuk gibi gofretler var ya ondan yerleştir buzdolabında beklet sonra ikraaaaam...

Son düzenleme:
ben emziriyorum ama regl oluyorum hatta şimdi cok oldum agrımda cok doktoruna söyle herkez aynı degil ben VE TURUNCU hepinize baskı yparız test konusunda kudencimmm

çok geçmiş olsun canım benim en azından siz çok şanslısınız

valla ben size bişey söylicem..ben korunmuyorum aslında ikinciyide istemiyor değilim ama şu an için biraz zor ..tabi kısmet olacaksa hayır demem.ama sanırım hamileyken bebeklerimizi emziremiyomuşuz öyle duymustum kv den..nedenini bilmiyorum..yani niye emziremediğimi sanırım hamileyken karnımdakının vitaminlerden yararlanması lağzım...onun kısmetını almamam lağzımmışşşş

tabiiiiiiiiiii bide işe başlıcazzzzzzzz aman sabahlar olmasınnnnnnnnnnnn
benim için dua edin kadir geçesi başlıcam namaza insallah devam ederim

bu arada kuran ı kerim de öğrenmeye başlıcam okullar açıldığında camilerde ders veriyorlar..okullar ne zaman açılıyor bilemiyorum ama 15 eylül gibi başlasam bi 10 gün gideceğim ..insallah o zamana kadar öğrenirim..eylül sonu işbaşııııı zaman ne çabuk geçiyor

oruç tutuanlara ALLAH kabul etsin..valla bazen hepimiz oruç açarken evde ben bile içimden geçiriyorummm.tutamasamda benimkinide kabul etsin...niyet ettim oruç açmaya diyeee

iyi geceler hepimize bebişlerede değmesin kötü gözler:)

Hadi hayırlısı bakalım :18:

Ooo capadokya gelmiş hoşgelmiş.
Yurtdışında mamaların daha ucuz olduğunu biliyorum canım.Belçikada da aynı fiyat dediğin mama.Sen neye göre 17 kutu aldın ?Aptamilde aylara göre farklı numaralar oluyor.Karışık mı aldın?
Birde bebeğin anne sütü almıyormu ?17 kutuyu görünce gözlerim böyle oldu da bir an ...

Bu arada ben de spinal sezeryan oldum ama belim ağrımıyor sadece sırt ağrılarım var.O da muhtemelen bebeği kucağıma alıyorum sürekli,dinlenemiyorum yeterince ve en önemlisi gece sırtım-boynum çok terliyor.O yüzden ağrılarım dinmiyor bi türlü.Spinal sonrası hiç baş ağrımda olmadı benim.Sıkıntım yok yani şimdilik.

Bacım nazar edecen şu kıza...Bırak uyusun .
Ayyy bak resmi geldi aklımaa...Yerim ben senin o saçlarınııı.Uyuyan prenses

Çok geçmiş olsun canım ya...Nasıl kapmışın enfeksiyonu ?

Arada bir test yapmakta fayda var.

O ilacın prospektüsünü gidip doktora gösterip cevap isteyin.

Bebekler genel olarak bu tip şeyleri çok seviyorlar ama tavsiyem sadece oyun saatinde kullanman.Eğer içinde uyumasına müsade edersen hep orda kalmak isteyebilir.

ben emziriyorum ama regl oluyorum hatta şimdi cok oldum agrımda cok doktoruna söyle herkez aynı degil ben VE TURUNCU hepinize baskı yparız test konusunda kudencimmm

Valla siyahlale ve kuden şimdilik kara listede

Eşlerin korunmasından yanayım...Hem prez...hem geri çekme ile çift dikiş korunmalı bence :18:

Canım bu bebişlerin uyku düzeni çok değişken valla...Hele dün gece beni perişan etti.Annemlere geldik biz dün akşam.Normalde uyku saati olan 7.de yeni vardık eve.E yolda 3 saat uyuyunca uyku falan kalmadı.Artık saat 9.da yatırdım ama bu seferde saat başı-2 saatte bir uyandı.Sabah 5te de yine horoz gibi ayaktaydı.
Yani hep 7 civarı kalkan oğlan 4 gündür 5 te kalkar oldu.Yatağından almayıp bıraksam bile uyumuyor.
Gündüz uykuları ise 45 dk...Bi yerde okumuştum,insanlarda uyku döngüsü 45 dakikaymış.Yetişkinlerde 45 dakika uyku sonrası uyanma eğilimi gösterirlermiş ama onlar öğrendikleri için uyanmadan bir sonraki döngüye geçermiş.Ama bebeklerin henüz bunu öğrenmeleri gerekiyormuş.Yani bebek 45 dakika uyuyor ve bir sonra ki döngüye geçemediği için uyanmış oluyor.Bizde uyandığını düşünerek onu kaldırıyoruz.Halbu ki ara uykularının uzamasını istiyorsak 45 dakika sonunda uyanan bebeği tekrar bir şekilde uykuya geçmesine yardımcı olmalıymışız.30 dakika sabredip uyutmaya çalışacağız,olmazsa yerinden kaldırabiliyorsun.Eğer düzenli bu şekilde uğaşırsak 4 haftanın sonunda ara uykuları dahada uzuyormuş.
Ben deniyorum bikaç gündür ama çok başarılı olduğum söylenemez...Bakalım denemeye devam.

Tatlım aptamil 900 gr burda 40 tl civarı.O 18 tl olan düşük gramajı olandır sanırım.

Sütlü irmik tatlısı olabilir ya da şerbetli istiyorsan en basiti revani.Kek gibi hazırlayıp tepsiye dök.Çıkınca şerbetini dök.Al sana tatlı.

kardeşinde en az senin kadar espriliymiş tatlım:)
enerjimi yükseltiyorsunuz efenimmmmmmmmm

bu paylaşımlarınız beni çok memnun ediyor...
evimizdeki gündem maddeside bu konu ne görsek bilgi veriyoruz eşimle birbirimize....
paylaşımlar için teşekkürlerrrrr cnm kızınada maşallahhh

offf kızlar yapmayın lütfen....:)
ben tatlısız yaşayamayan biriyim ölürüm yaniii yazıyorsunuz geceleri rüyamda sütlaç görüyorum:)

geçen gün hatırlayamıyorum kimdi sütlaç yaptım dedi ya 3 gün kudurdum hemen bende yaptım....
yaptımda dur durak bilemiyorum tatlı da yedikçe yedim yedikçe yedim çıldırcam:)

şu son spesiyali tatmak isterdim doğrusu ekşili bir meyve soslaa offfffffffffffffffff
olsada yesek yahuuuu

gunaydın şekerim. uyandık gene sabahın 10ununda bizimkini tüm oyalamalarınma rağmen dayanamdı garibim yenildi gene uykusuna
yata yata götişini büyütüyo bizimki neyapıyım bende işlerimi yapıyom valla

Gunaydin kizlaaarrr
Benim yavruda biraz huzursuzdu 2gundur tum duzenimiz sarsilmisti insallah bugun biter..verem asisini gecen cuma yaptirdim acaba huzursuzlugu ondanmidir ? Sokak kizi resmen benimki arabaa ya atiyorum onu gidiyoruz geziyoruz eve dondugumuzde el fr:4 7eni sesine gozler faltasi gecmis olsun dileklerini paylasan herkese tesekkurler iyiki varsiniz hem bilgi edinip ogrendigimiz hem paylasip rahatladigimiz forumumuzu seviyorum

Sirt sgrilarindan konu acilmis benimde cok agriyo bende epidural oldm ama onla ilgidi yok diye dusunuyorum yorgunluktan tamsmen dizlerimde cok agriyor benim

aynısından bendede var canım kırmızısı hatta. bizim kız çok sevdi orda uyuması konusuna gelince yatar pozisyona geldiği için bence sorun yok zaten gündüz uykuları 1 saati geçmiyo benim kızın o yuzden orda uyutuyorum. yanlız bi kusuru var bizim salıncağın evdeki tv kumandasından etkileniyo. mesala 8 tuşuna bastığımda müziği devreye giriyo bi anda ürküyo bizimki çünkü en yuksek volumle başlıyo oyuzden kumandadan direkt 8 basmak yasak bizim evde bazen gecede kendikendine çalışıyo bizde pilini çıkartıyoz geceleri

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…