- 20 Kasım 2011
- 2.830
- 9.667
- 148
Biyolog canım bulunca haber veririm.dun koruparka baktım panco ve Bg Store da vardı fakat Erva alyayida götürüp ayağında denedim büyük anam büyük bunların hepsi. Evde ne güzeller var hamileyken almıştım onlar hepten büyük. KiZimA sen büyüdün diyorum ama cocuk demez mı icinden büyüdüm ama bı patik bile bulamıyon anne diye:)))
Kayrayı dün 6.30 da yıkayıp karnını doyurdum ve yatırdım.Çok şükür 1-2 kere uyanma haricinde sıkıntımız olmadı.
Ben gece 2 de süt sağmak için uyandım.2.30 gibi işimi bitirdim ve yatağa uzandım Kayranın beslenme saati yaklaştığı için onun uyanmasını bekledim.Saat 2.45 de uykuya biraz olsa dalmış olacağım ki çırpınış sesleri ile uyandım.Bi baktım ki kayra yüzüstü dönmüş ve çırpınıyor.
Şöyle anlatayım.Park yatağın içinin döşeği yok.Bende yorgan katlayıp içine serdim.Biraz sert gibi gelincede yatağın ortasına kayranın ilk doğduğunda üzerine örtmek için annem küçük yorgan yapmıştı.Onu serdim ve üzerine yatırdım.Onun üzerine yatınca biraz yüksekte kaldığı için kenarlarda boşluk kalıyor haliyle.Bizim kuzuda gece dönme çalışmaları yaparken o boşluğa düşmüş.Sıkıştığı içinde çırpınmaya başlıyor ve ben park yatağın çıkardığı o hışırtılı sese uyandım.Aman yarabbim çok kötü oldum yaa.
Ya ben uyanamasaydım.....Kafasını sağa sola çevirecek yer de yok ki kafasını çevirip uyusa.Resmen yüzünün üstündeydi...Rabbim korudu evladımı...Hala düşününce içim ürperiyor...
turuncucum çok geçmiş olsun..çok şükür ki bişey olmamış..
çiçek arkadaşım o sağma işini bende yaptım arabada birkaç kez...dışarı çıkınca anca öyle kurtarıyoruz durumu..ha birde yolculukta tabi..ısıyı koruyan kılıfı nerden aldın bu arada...
Biyolog canım hamileliğimde hiç gidemedim koruparka sen küsüyorum diyordunya bende hiç ama hiç avm ye yada başka yerlere gezmeye gidemedim çok kötü bayılacakmış gibi oluyordum spotlardan falan. Hep netten alışveriş yaptım. Şimdi gezmeye başlayınca kendimi kaybettim İnan koruparkin icinde. O dükkan senin bu dükkan benim doyasıya gezdim tabi esim çıldırdı :)) yeter artık sonraki günlere bırak birazda dedi:)) valla ondan ugrayamadim sana:) bı dahakine kismetse canım. Bu arada gece rüyama girdiniz mutluyumdan bı haber varnı? Sen görüşüyordun sanırım özelde de.
Turuncu sana da gecmis olsun Rabbim bı daha yaşatmasın
TuruncuCum cok gecmis olsun
Mubarek gunlerin hatirina bizleri evlat aciisiyla sinama ya RabbimT hayirli saglikli akilli gunlerini goster!
Ben inaniyorum ki bizler acayip bir sistemle donatilmisiz
On kere de soylesem esim omerin ustunu ince battaniyeyle ortmus o da bogusa bogusa kafasina dolamis
Eliyle tutup cekmesi de mumkun degil oyle bir dolamis ki
Nefesi daralmis sanirim hikk hikk diye sesler cikardigini duydum
Oyle kisik bir ses ki normalde 3saat uykuyla duruyporsaniz hayatta uyanmazsiniz
Annelik boyle iste
Kayra bebege de Omerime de buyuk gecmis olsun Allah tekrar gostermesin bizler de tedbiri elden birakmayalim
Ben bayrama giderken pamuklu yer minderini alip gittigim yerlerde yerde yatiracagim
Kizlar omer 2ayini doldurdugundan beri kendi odasinda yatiyor biliyorsunuz
Geceleri de masallah yatirmadan once iyice doyduysa kolay kolay uyanmiyor
bazen lavaboya kalkiyorum odasina girip opuyorum kokluyorum icime cekiyorum nefesini
Sahura kalkip yataga donme vakti gelince gozumden uylku da aksa odasindan ayrilamiyorum
Alismisken duzenini bozmak da istemiyorum odasini cok seviyor ama oglumla koklasa koklasa yatmak istiyorum
Kayrayı dün 6.30 da yıkayıp karnını doyurdum ve yatırdım.Çok şükür 1-2 kere uyanma haricinde sıkıntımız olmadı.
Ben gece 2 de süt sağmak için uyandım.2.30 gibi işimi bitirdim ve yatağa uzandım Kayranın beslenme saati yaklaştığı için onun uyanmasını bekledim.Saat 2.45 de uykuya biraz olsa dalmış olacağım ki çırpınış sesleri ile uyandım.Bi baktım ki kayra yüzüstü dönmüş ve çırpınıyor.
Şöyle anlatayım.Park yatağın içinin döşeği yok.Bende yorgan katlayıp içine serdim.Biraz sert gibi gelincede yatağın ortasına kayranın ilk doğduğunda üzerine örtmek için annem küçük yorgan yapmıştı.Onu serdim ve üzerine yatırdım.Onun üzerine yatınca biraz yüksekte kaldığı için kenarlarda boşluk kalıyor haliyle.Bizim kuzuda gece dönme çalışmaları yaparken o boşluğa düşmüş.Sıkıştığı içinde çırpınmaya başlıyor ve ben park yatağın çıkardığı o hışırtılı sese uyandım.Aman yarabbim çok kötü oldum yaa.
Ya ben uyanamasaydım.....Kafasını sağa sola çevirecek yer de yok ki kafasını çevirip uyusa.Resmen yüzünün üstündeydi...Rabbim korudu evladımı...Hala düşününce içim ürperiyor...
turuncu Allah korumuş Kayra ' yı geçmiş olsun biliyorsunuz benim kız 2 aylıktan beri dönüyor şimdi iyice aldı başını gidiyor biz hep bir an önce büyüsün diyoruz ya büyüdükçe zorlaşıcak işimiz benim hep gözüm üzerinde oyun halısına koyuyorum bir bakıyorum evin halısına çıkmış halının tüylerini yiyor bu yüzden artık yere çarşaf seriyorum:) birde benim kuduruk ahşap küçük beşiğinde ayaklarını attıra attıra geri gitmiş koruyucunun altına sokup kafasını çizdirmiş bir baktım kanıyor içim gitti
Evhamlı anneler,teyzesi kızıma görüntülü bebefon almış,büyük rahatlık ,o beşiğinde mışıl mışıl uyurken sen onu istediğin işi yaparken izleyebiliyorsun,üstümü açılmış, tersmi dönmüş,tehlikeli bişe varmı hepsini izleyebiliyorsunuz,bebeğin sesini duymanın yanında isteseniz oda sizin sesinizi duyuyor yani siz onun yanındaymış gibi başka odadan konuşabiliyorsun tavsiye ederim biraz pahalı ama ilerde de odasında oynarken izleyebilirsiniz ,ek kameralarla çoğaltabiliyorsunuz yani çocuk büyüyünce ek kamera alıp odanın heryerini görebilirsiniz bilmeyenler için paylaşmak istedim aklınızda bulunsun ...
Kızımın bayramlığını aldık kızlar pazar günü,ilk bayramı diye çok heyecanlandım.Kızım tamam da annesi ne giycek belli değil,hiçbirşeyim olmuyor içimden almakta gelmiyor ,ne zaman eski halime dönerim ahh ahhhh dolabımı açıp açıp iç geçiriyorum
Bu arada ben nekadar evhamlı ve korumacıysam eşimde bir okadar rahat.Bazen bu rahatlıga sinir olsamda bazen işe yarıyor,onun sayesinde pazar günleri dışarı çıkıyoruz yakındaki ilçelere bile gittiğimiz oluyor 2 saat mesefedeki.Yanıma hemen arabada içeceği sütü alıyorum,çantassınada ısıyı koruyan kılıfında 1 biberon anne sütü,bide mamayı alıyorum.Bu beslenmemizi nerdeyse 9 saat sürükleyebiliyor.Ah emzirsem hiç yerimde durmicam çünkü süt sagma saati büyük sorun,ben 3 kez sağıyorum günde sabah ve gece sorun değil ama öğleden sonra tam günü bölüyor onuda şöyle çözdüm bikaç kez arabada pilli aparatıyla sağdımtabi bana kalsa belki göze alamam ama eşimin sürüklemesiyle yapıyoruz ve sonra iyiki diyorum.Kızımda bende rahatlıyoruz.İnanın kakasını bile daha rahat yapıyor,bebek deyip geçmemek lazım herşeysen anlıyorlar sıpalar
bende balığım oğlum bugün hiç durmadı bi aglıyo komşular geldi gelcek sanki bana yardım et der gibi bakıyo gazı kokulu ve ayağını çekiyor gaz sancısı ama üşütmede var heralde denge sağlayamıyorum bi terletiyorum bi soyuyyorum evim soğuk bazen gece yorgan örtüyorum sonra vazgeçip penye battaniye örtüyorum gazdanda kurtulamadık gitti aslında sabı 4 kez verince işe yarıyor ama bende azaltayım dedim ooofff offf çok yorgun ve bitkinim
İyi geceler kızlar,anca geldim ...Bugün doktora tahlil sonuçlarını gösterdik pek sorun olmadığını fakat bebeğimin kusmasını bebek reflüsüne bağladığını belirtti.Bunun için gaviskonla beraber mutiliyum diye bir ilaç daha verdi günde iki defa beslenme öncesi verecekmişim.Kusmayı iyileştirecekmiş.Bir ay kullanın sonra tekrar gözlemleyelim dedi.Bu sorun bi 6 ay devam edebilir sonra gider dedi.İnşallah...Aslında Allaha şükür gaviskon sayesinde şimdilik kusmadı.İştahsızlığını ve emme tembelliğinden bahsettim onun için yapacak bir şey yok dedi.Sabırla beslemeye çalışacaksınız dedi.Kilosu artmasaydı ciddi bir sorun teşkil ederdi dedi,gene siz sıkıp verebiliyorsunuz bunu başaramayanlar da var dedi.Kilosu 6.440.Yalnız benim kız 4 kilo doğmuştu yani doğduğundan beri aldığı kilo bu.Oda benim yoğun ve ısrarlı çabalarıma rağmen,bugün de herzamanki gibi ağzına sıkarak verdim çünkü emmedi bıcır...
bugün son mesaji yazdıktan sonra bır bacakta agrı bır yuruyememe basladıkı bacagım kopuyor sandım ne oturabıldım ne yatabıldım ne ayakta duabıldım. tel faturamı esım odemeyı unuttugu ıcın kımseyı arayamadım esımın araması ıcın aglaya ınleye kucagımda ervam ınledım. sonunda acıle gıttık sozlu sıkaayetlerıme gorekas gevsetıcı falan verdı ama hala agrım var uyuyamıyorum yerde yatıyorum ne yana donsem sasırdım netten arastırdıgıma gore fıtık belırtılerı var. yatcan ınlencen sımdı ben ne yapayım mınık kızımla ?? annem kayserıde kv eltımın cocuklarına bakıyor evı uzak gıtsem yatılı gıtmem gerekır ama bende erva da kepaze oluruz... off napsak?? ayakta durunca dırek vuruyor agrı 2 dk zor duruyorum ayakta. bıde yarın kızımın gecte olsa 2. ay asılarını yaptırcaz ateslı mızmız olursa ben naparım.
Allahım yardım et dua edın bana nolur. bıde kızlar ılacların prosbektusunde sute gecer yazıyor tedavı sırasınsa emzırılmemelı dıyor ama doktor ve eczacı bısey olmaz dedı bızım emısmemız zaten tek keyfımız bugun resmen meme aradı kızım sutte az cukcukluyor sadece sızce napsam esım emzır bısey olmaz dedı ama kararsız kaldım offf
turucum cok gecmiş olsun bende okurken cok kötü oldum nekadar tetikte uyusakta Allahım bizi onlardan ayırmasın park yatagın içine dösek kesin al canım yoksa koltukculardan kestir benim küçük besigime uygun yatak yoktu diye koltukcudan sert biraz ama kestirdim onu kullanıyorum hele bunlar dahada hareketlenince ne yapcaz bilmiyorum :18:
Gecmis olsun Turuncu, bu cocuklar bizi ins birgun kalpten goturmezler ...dun gece benim oglanda besigin yan minderine yapistirmis yuzunu inan o halini gorunce butun vucudum buz kesildi ..ne yapcaz bu veletlerle yaa hergun kendilerine zarar verme ihtimali olacak hareketler ogrenip uyguluyor , surekli gozumun onumde ama malum zaman zaman ayriliyoruz baslarindan , aslinda herseyi ile allaha emanet.. cok dua ediyorum mevlam tum yavrulari korusun diye ..
Eki Görüntüle 488960 Eki Görüntüle 488962
teyzeleri biz Ece'nin ayakkabılarını daha doğmadan almıştık. bu bayrama nasipmiş markası new born bulamayanlar netten bakabilir
turuncu Allah korumuş Kayra ' yı geçmiş olsun biliyorsunuz benim kız 2 aylıktan beri dönüyor şimdi iyice aldı başını gidiyor biz hep bir an önce büyüsün diyoruz ya büyüdükçe zorlaşıcak işimiz benim hep gözüm üzerinde oyun halısına koyuyorum bir bakıyorum evin halısına çıkmış halının tüylerini yiyor bu yüzden artık yere çarşaf seriyorum:) birde benim kuduruk ahşap küçük beşiğinde ayaklarını attıra attıra geri gitmiş koruyucunun altına sokup kafasını çizdirmiş bir baktım kanıyor içim gitti
TuruncuCum cok gecmis olsun
Mubarek gunlerin hatirina bizleri evlat aciisiyla sinama ya RabbimT hayirli saglikli akilli gunlerini goster!
Ben inaniyorum ki bizler acayip bir sistemle donatilmisiz
On kere de soylesem esim omerin ustunu ince battaniyeyle ortmus o da bogusa bogusa kafasina dolamis
Eliyle tutup cekmesi de mumkun degil oyle bir dolamis ki
Nefesi daralmis sanirim hikk hikk diye sesler cikardigini duydum
Oyle kisik bir ses ki normalde 3saat uykuyla duruyporsaniz hayatta uyanmazsiniz
Annelik boyle iste
Kayra bebege de Omerime de buyuk gecmis olsun Allah tekrar gostermesin bizler de tedbiri elden birakmayalim
Ben bayrama giderken pamuklu yer minderini alip gittigim yerlerde yerde yatiracagim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?