2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

çiçek_çicek canım aldığın görüntülü bebefonun markası ne bende almayı düşünüyorum ...

Canım vallahi benim işim gücüm yoktu hamileliğim boyunca en ufacık alacağım şeyi bile önce uzun uzun araştırdım.Vee araştırmalarım sonucunda en güzelinin weewell olduguna karar verdim.Tabi weewelin bikaç modeli var bu en son çıkan,e bebekte var 519 fiyatı bakabilirsin.Ben ablama aldırdım Diğerlerine göre en çok sevdiğim özelliği çocuk büyüdükçe hareketlenecek ve yerinde durmayacağından ek kamerelarla desteklenebilmesi,bide senin sesininde bebeğe gitmesi,karanlık ortamda bile izleyebiliyorsun.Gerçi çok yeni hani memnun kalmadıgım yönleri zamanla çıkar o nedenle yanlış yönlendirmekte istemem şimdilik memnunum...

Esimle tartistik sonra da delice kavga ettik hem de boyle mubarek bir gunde
2gundur 4posta camasir yikadim hepsini utuledim beyefendi gitti dun carsida gezdin durdun sutun azaldi cocuk doymuyor diye bana catti
Evet doymuyor bugun hic sutum yok
Ama carsida keyfimden gezmedim kendime igne bile almadim onun ve benim akrabalarimiza hediye bakmaktan
Neymis bir tabak meyve koymamisim koca ramazan boyunca onune
Gece bana bunu dedi sabah diyor ki gezdin de sutun gitti
Uzuntuden olamaz mi diyorum o kadarcik lafa amma uzulmussun diyor
Hic boyle yappmazdi
Ailesiyle gerildigimizden beri degistigini hissediyoru
Bagirdim cagirdim ve 1ayin sonunda mecbur kalip ogluma mama verdim

Beykozcum tesekkurler canim cevap icin

Cicek insallah bu mubarek gunde senin ve sutu olmayan tum annelerimizin sutu bol bol gelsin insallahh

Kizlar birde ben 2haftadir pazardan visne erik siyah uzum aldim hepsini ayri ayri kompostu yapip ictim sutum sanki biraz daha artti gibi sizde deneyin ozellikle visne

Hepinizin gecesi mubarek dualari kabul olsun Rabbim evlatlarimizi saglikla buyutmemizi hayirli evlat olmalarini nasip etsin aminn

canım kocaman bir AMİN diyorum inş herkezin sütü olur ve bebeklerimiz her ay en az 1kg alır Allahım inş kabul eder zeynepYUS canım cok üzüldüm kocacınla aranın bozulmasına sanki süt gezerken bitcek bişey sen kocana oku sütü ne kacırır bu elimizde olan bişey olsa emin olsunlar adım bile atmayız ama degil işte karı koca arasına girilmez oyuzden hersey tatlıya baglanır inş

Son düzenleme:

Canım tek çaresi yılmadan denemeye devam etmek herhalde...
Birde farklı biberonları dene istersen.
Biberonu vereceğin zaman emzirir şekilde teninle temas ettirerek ver biberonu.Belki faydası olur bilemiyorum.

Evet haziran annelerinden bir arkadaş bahsetmişti.Tabletin kutusu 60 lira ve ilk haftalar günde 18 tane içerek 1.5 ayda sütünü arttırmış.Ben günde 10 taneden 1.5 ay için hesap yaptığımda 420 lira gibi bir rakam çıktı...Benim kesemi fazlasıyla aşıyor..Günde bir biberon mamaya devam...

Valla ben de anlamıyorum canım.Benimki iki gün önce uyumuyor diye dert yanarken bugün çok uzun bir aradan sonra gündüz 3 saat uyudu.
Hayret ettim valla.
Bir günleri diğer günlerini tutmuyor.

Çok ama çok üzüldüm....
Ben geçen burda eşimle tartıştığımdan bahsetmiştim hatırlarsanız,çok derine inmek istemedim ama o gün ben de eşimden hiç beklemediğim bir tavır ile karşılaştım.Çok ama çok ağladım..Gecem uykusuz ve ağlamakla geçti,sütüm gözle görülür derecede azaldı...Peki o ne yaptı ?
Bir özür bile dilemedi...Ertesi gün hayat kaldığı yerden devam etti...Ben ise herşeyi yutmak zorunda kaldım.

Anlamıyorlar zeynepcim....Onların iç dünyaları gerçekten çok farklı...Dünyaya senin baktığın gözden bakamıyorlar.
Senin sütün üzüntüden gider,o ise gezmekten gittiğini düşünür.
Bir de işin içine aileler girdi mi tutmayın beyleri...Hele içlerinde biriktirdikleri varsa işte böyle ezer geçerler.
Sana kafana takma diyeceğim sütün için ama biliyorum ki başaramayacaksın.Bazı kelimeler insanın içini yakıp geçiyor.
Hele de hala lohusalık psikolojisinden kurtulamamışken...

Bin aydan daha hayırlı olan kadir geceniz mübarek ola...

Rabbim bu gece yapılan dua ve ibadetlerimizi kabul buyursun inşaallah...

uyuma problemi ile ilgili araştırma yaparken bu yazıyı buldum ve sizinle paylaşmak istedim. Bebeğimiz 3-4 aylıkken uyku düzeni oluşturabilirmişiz. Umarım başarırız.

BEBEĞİNİZİ TEK BAŞINA UYUMAYA PROGRAMLAYIN

“Uyusun da büyüsün” lafı boşa söylenmemiştir, bebeklerin uykuya ihtiyacı vardır. Fakat “bebek dediğin uyur da büyür” demek de doğru değil. Psikolog Bihter Mutlu Gencer “Uyku programlanabilen eğitilebilen bir sistemdir. Bu sistemi oturtmak başlangıçta güç olabilir fakat anne babalar kararlı ve tutarlı bir şekilde, yılmadan uygulamaya devam ederlerse olumlu sonuçlara ulaşabilirler.”

Ne kadar da zordur gecenin bir vakti, gözünüzden uyku akarken, cin gibi gözlerle size bakıp oyun oynamak isteyen çocuğunuzu tekrar uyuması için ikna etmeye çalışmak… “Uyusun da büyüsün” lafı boşa söylenmemiştir, bebeklerin uykuya ihtiyacı vardır. Fakat “bebek dediğin uyur da büyür” demek de doğru değil. Psikolog Bihter Mutlu Gencer “Uyku programlanabilen eğitilebilen bir sistemdir. Bu sistemi oturtmak başlangıçta güç olabilir fakat anne babalar kararlı ve tutarlı bir şekilde, yılmadan uygulamaya devam ederlerse olumlu sonuçlara ulaşabilirler.”

Bebeğin uykusunun eğitilmesi gerekiyor. Bu eğitim onun sadece fiziksel değil psikolojik gelişimi için de önemli. Yeni anne – babalar için inanması ne kadar güç olsa da uyku programlanabilen, eğitilebilen bir sistem. Bu sistemi oturtmak başlangıçta çok kolay olmayacak. Ancak anne babalar kararlı ve tutarlı bir şekilde, yılmadan uygulamaya devam ederlerse olumlu sonuç almaları da zor değil.

Gündüz – gece farkını öğretin

Anne karnından yeni çıkmış bir bebeğin gündüzle gece ayrımını bilmesi beklenemez, ama iki üç hafta içinde bu ayrımı yavaş yavaş anlamaya başlıyor. Tabii biraz çaba şart! Psikolog Bihter Mutlu Gencer “Bebeğin en baştan itibaren geceyle gündüzün farkını algılayabilmesi için çabalamak gereklidir. Bunun için de gündüz uykularını sizin yaşamınızı sürdürdüğünüz odada (yani normal yaşam sürerken, televizyonunuz veya müziğiniz açıkken, siz telefonla konuşurken, mutfakta yemek yaparken, vb.) veya odasında ama perdeler açık, oda aydınlık şekildeyken uyuması; gece uykularını da mutlaka kendi odasında, karanlık ve sessiz ortamda uyuması ona bu ayrımın farkına varması için yardım eder. Ayrıca diğer çok önemli bir konu bebeğinize gün içinde istediğiniz kadar sevgi gösterin, onu bol bol öpün, kucaklayın, onunla konuşun, uykudan uyandığında gürültülü sevinç gösterilerinde bulunun; fakat geceleri uyandığında onunla minumum kontakta bulunmaya çalışın. Beslenecekse besleyin, altı değişecekse değiştirin fakat onunla konuşmamaya, sosyal iletişimde ve fiziksel temasta bulunmamaya, eşinizle konuşmak durumundaysanız kısık sesle konuşmaya ve işinizi en kısa sürede halledip onu tekrar yatağına koymaya gayret edin. Nasıl olsa sabah olduğunda bol bol sarılmak için bebeğiniz yine sizin! En başlarda sürekli odasına kadar gidip yorulmak istemiyorsanız bebeğinizi kendi odanızda (ama mutlaka kendi yatağında) yatırabilirsiniz fakat bu uygulamayı bebeğiniz 2 aylık olduğunda bitirmelisiniz. Doğumundan itibaren bebeğinizi kendi odasında yatırmanızın size şu açıdan faydası olabilir: en baştan siz de bu düzene alışırsınız ve 2 ay sonra kendi odasına almakla ilgili bir sıkıntı yaşama riski söz konusu olmaz.”

Toplam uyku saatini belirleyin.

Bebek 3-4 aylık olduğunda artık yatağına konulduğunda ve tek başına uyuyabilme eğitimine başlamak için hazır duruma geliyor. Bilindiği gibi bebeklerin genel olarak aylara göre toplam uyku saatleri var. Örneğin yeni doğmuş bir bebek günde 16-18 saat uyur ve bu süre gittikçe azalır. 3-4 aylık olduğunda genelde iki-üç kısa gündüz uykusuyla birlikte toplam 13-14 saat civarında uyur. Ancak toplam uyku saati bebekten bebeğe değişebilir. Yapılacak ilk iş sizin bebeğinizin bir günde toplam kaç saate ihtiyacı olduğunu saptamaktır. Bunun için birkaç gün boyunca bebeğinizin uykusuna hiç müdahale etmeden ufak bir deftere kaydını tutabilirsiniz. Gece saat 12den ertesi gece 12ye kadar uyuduğu saatleri toplayarak bebeğinizin genel olarak uyku ihtiyacını öğrenmiş olursunuz. Örneğin bebeğiniz toplam 13-13,5 saat uyuyor, fakat uykular çok düzensiz: gece 2 saat uyanık kalıyor, 5’te tekrar uykuya dalıyor, sabah 10’da uyanıyor, gündüz bazen hiç bazen de üç kısa uyku uyuyor. Oldukça karışık olan böyle bir düzeni bile normale çevirip, bebeğinizi yatağına koyduğunuzda kendi kendine uyumasını sağlamanız mümkün. Ancak bir süre yorulup uykusuz kalmayı, bebeğinizin odasıyla kendi yatağınız arasında mekik dokumayı göze almalısınız.

Programa başlayın

Bihter Mutlu Gencer, “Bebeğinizin uykusunun kaydını tuttuktan sonra derin bir nefes alıp karar verin ve her sabah bebeğinizi aynı saatte uyandırmaya, 2 veya 3 kısa gündüz uykusu uyutmaya ve akşamları da aynı saatte yatırma programına başlayın.” Diyerek şöyle devam ediyor: “Unutmayın amacımız sonuçta bebeğinizin tek başına ve önceden belirlediğiniz ihtiyacı olan saat kadar uyumasını sağlayabilmek. Bebeğin uykuya daldığı ve uyandığı saatlerin kaydını tutmaya devam edin. Programı uygularken uyuyan bebeğinizi saati geldiğinde uyandırmaktan çekinmeyin, ayrıca arabada giderken zamansız uykusu gelen bebeğinizi uyutmamaya çalışın. (lütfen büyüklerin “uyuyan çocuk uyandırılır mı”, veya “uykusu var bırak uyusun” sözlerine kulak asmayın-ilerde bir türlü uyumak istemeyen çocuğunuzu uyutmak için siz uğraşmak zorunda kalacaksınız) En başlarda bebeğinizin uyku düzeni hemen oturmayacaktır çünkü malum “onun alışmış olduğu düzen, düzensiz uyku”dur. Gece 12’de uykusu gelen bebeğinizin uykusunu yavaş yavaş 11:30’a, ertesi gün 11’e ve bu şekilde sonuçta bebekler ve küçük çocuklar için en uygun uyuma saatleri olan 8:00-9:00 arasına çekebilirsiniz.”

Bin aydan daha hayırlı olan kadir geceniz mübarek ola...

Rabbim bu gece yapılan dua ve ibadetlerimizi kabul buyursun inşaallah...

Allah razi olsun kizlar kandil mesaji yazmissiniz , Amin ins kabul edilir dularimiz ..gecen sene kandilde bebeklerimiz karnimizdaydi cogumuzun ve habersizdik ,ben hep derim benim oglum ramazan bebegi diye allah hepsinin bathlarini acik eyler ins .
Hepinizin kadir gecesi mubarek olsun bol dua ile kalin

Canim ben inan bu erkek milletini anlamadigin icin uzun bir sure evlilige yanasmadim ki yasim gectikcede direndim ve hep yapamam nasil bir erkek mantigina tahumul edebilirim diye dusunuyordum dum dum ki iki yil kadar oncesine.. acaba olur mu dusuncesine kapildim hadi evleneyim zaten babamda olmeden once bana son soyledigi seydi "evlen kizim ailen olsun "seklinde idi..evlendik ve cok tatli bir oglum var hemen cocuk olsun dedik malum yas geciyor , hamileligimin basindan itibaren basladi sikintilar her gecen gun ben ezildigimi hissetmeye basladim sanki evin her isi bana yuk geliyordu ve surekli neden ben yapmak zorundayim bunlari diye soylenip duruyordum .Suan esimle surekli sorunlar yasiyorum hep ayni tarz seyler ;sen neden bunu yapmiyorsun seklinde. belki iyi es olamaz ama belki iyi bir baba olursa umidi beni ayakta tutuyor , cocuklarimizin bir aileye ihtiyaci var ..iste bu dusunce beni hep geri adim atmaya sevkediyor .ins bu mubarek gunde mevlam dualarimizi kabul ederde ciftlerin arasina muhabbet verir, eslerimizi biraz dusunmeye ve insafli olmaya sevkeder
Seninde esinle aranin duzelmesini cani gonulden isterim

cnm çok teşekkürler rabbim dualarını kabul etsin inş..
bende bu gecee huzur ve sağlık için dua edicem kısmetse...
huzursuz evlilik çok yorucuymuşşş
benim eşimle sıkıntım yok çok şükür ama 3. şahıslar yüzünden çok geriliyoruz kv falan yok yıprattı beni...
umuyorum herkess için hayırlı olur bu gece

sizlerden de razı olsun, helal olsun. bu arada kızlar ben 3 gündür kızıma sabahları aktardan aldığım rezene anason kimyon karışımından 3 çay kaşığı veriyorum acayip uyutuyor tavsiye edrim:))

şu tarifi yazarmısın tatlım rica ediyorum:)

Kizlar benim kizimin son bir haftadir salgiladigi tukuruklu baloncuklardan kuveti dolardi sanirim sizin bebislerde var mi tukuruk salgisi?

war cnm warrrr heryerimiz baloncukkkk:)

Sutum gelmiyor...
Oglum tosuncuk oldu derken sutumuz rizkimiz gitti
Bu gece af gecesi...
Bol bol af dileyecegim...
Hepinize hayirli kandiller...

canım yaaa Allahım bebeginin yüzü suyu hürmetine inş geri gönderir sütünü benimde az buaralar bebegim bütün gün memede ama az aldı cnkü artık yetmiyo gibi geliyor bana sanki ilk dogdugu zamanlardaki gibi sürekli meme istiyor napcam bilmiyorum buarda pirinçunu bebeklere kacıncı ayda verilmeli...

Kizlar benim kizimin son bir haftadir salgiladigi tukuruklu baloncuklardan kuveti dolardi sanirim sizin bebislerde var mi tukuruk salgisi?

ayyy sorma yaa bizde de aynı durum var...tükürüğünü baloncuk yapıp duruyor sonra da üstünü ıslatıyor...sanırım yavaş yavaş önlük takmaya başlayacağız...

herkes babalardan sıkayet etmısss bızım babamızda pek yardımcı olmaz yardımcı olmadıgı gıbıde ısteklerı bıtmezzz yemegı cayı tatlısı meyvesııı tastamam gelecek önüneee delı oluyorum yaaa gecen gece sahura kalkamamısızzz bu sabah sıtem edıooo bı daha sakınnn saatını kurmadan yatma flnnn sankı hazırladııgmda bı allah razı olsun dıodaaaa sınır oluyorummm yardım ettıgını sanıooo arada oyalıoo ben yemek yaparken flnn ondada yarım saatte pes edıoo ana kucagına koyup yanıma getııroooooo ıse baslayınca nasıl ıdare etcem bılmıorummm sanırım yardımcı kadın alcamm bende ınsanım sonuctaaa yapsın yemegımı temızlıgımıııı bosamı calıısom yaaa psıkolojım bozuldu ıyıceee vallaaaa sureklı ısler donuoo beynımdee camasır yıka asss utulee kaldırrr yemek yap cay yappp bulasıkkk temızlıkkkk cocukk aglar bı yandan kadın olmak cok zorrr ama ben oğlumu asla bole yetıstırmıcem gerektıgınde ütüsünüde kendı yapacakkkk hep anneler sımartıooo ztnnn

ayyy sorma yaa bizde de aynı durum var...tükürüğünü baloncuk yapıp duruyor sonra da üstünü ıslatıyor...sanırım yavaş yavaş önlük takmaya başlayacağız...

ooo biz onluk kullanmaya baslayali nerde ise bir ay olcak, en az gunde iki kez onluk takiyoruz ..cok uretiyor benim velet masallahi var

canım size nazar mı değdi yaa.. eşinle iyiydin, bebişin gelişimi guzeldi.. Rabbim bu mübarek günde ailene huzur mutluluk versin, seni ve bebişini nazardan korusun, sütünü tekrar artırsın inşallah.. bol bol felak nas oku cnm.. eşin çok anlayışsızlık yapmış, senin üstüne gelince sütün artar mı sanıyor.. umarım o da tez zamanda hatasının farkına varır, çabucak eski halinize dönersiniz..

bu arada sütüm gelmiyor diye stres yapma.. arada benimki de çok azalıyor sık sık emzirmek gerekiyor.. ver memeni bebişine ve dua et.. hem sana süt yokmuş gibi gelir ama bebişin sütü çeker..

turuncu, meleğim kızlar sıkıntınız olduğunda yazın buraya.. inanın iyi geliyor.. geçen annemle olan problemimi yazmıştım ya sonrasında baya rahatladım ben.. ayrıca konuşmam gerektiğini fark ettim ve konuştuktan sonra sorunu büyük oranda çözmüştük .. evde kapanıp kalıyoruz, çoğu zaman kimse olmuyor yanımızda, bari burda birbirimize destek olalım

hakkaten canım yaa, ramazan bebeleri bunlar amin cnm inşallah hayırlı evlatlar olur kuzularımız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…