2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bebişleri nasıl uyutuyorsunuz bugün bu konudan bahsedelim. benm kız emzik kuıllanmıyor. önceden emip uyuyaakalırdı bende beşiğine yatırırdım şimdi beşiğe koyunca ya hemen uyanıyo ya da 5 -10 dk sonra bende yatağa yanıma alıyorm kulağına eeee diyorum 15 dk sonra uyuyo bu seferde yanıma yatağa alışacak ne yapmalıyım kendi kendine nasıl uyuyacak bunlar

Turuncum kusura bakma ama bir şey diyeceğim sen gerçekten eşine çok iyi bakıyormuşsun,valla annesini hiç aratmamışsın hoş belki de annesi bile bu kadar ilgili değildir yani demem o ki sen her işi üstlenmişsin başından beri bu yüzden o da alışmış bu duruma.Sen başından işin ucundan tutmasına alıştırsaydın şimdi rahat ederdin
lavanta kokulu minik sabunlar ya da torbalar var onlardan koy çekmecene.

Bak biliyordum annesinin parmağı vardır diye...

bnm kızım da emzik kullanmıyor...akşam baya bi oynuyoruz onunla yorulana iyice acıkana kadar zaten uykusunun da geldiği belli oluyor gözlerinden...sonra emziriyorum emzirirken uyuyup kalıyor yatağına yatırıyorum baya bi uyuyor gece kelkınca da kucağımda emziriyorum kızım kıpırdarken uyanıyorum ben zaten gözlerini açmadan hemen veriyorum...emmeye başlayınca uyuyor ama sabahları uykusunu almış oluyor ya erkenden ayaktayız...onun ne zaman uykusu gelirse o zaman uyuyor...kendi uyku saatlerini kendi belirliyor...mesela şimdi anakucağında kendi kendine oynuyor ama belli artık yavaş yavaş uykusunun geldiği...

biz de tatilden döndük kızım kucağa alıştı mı acaba diye korkuyordum alışmamış sevindim...bnm kızım rahatına çok düşkün birisi sıka sıka sevdi mi basıyor çığlığı sonra al al bende durmadı beni sevmedi diyorlar bnm de çok hoşuma gidiyor...:))))...şahsen bu huysuzluğunu büyük eltime yaptı....:))))))....ben sevmiyorum ya kızım da sevmedi onu..kızımı kucağına alır almaz kızım bi bağırdı off ki ne offf...o an gülmek istedim kahkahalarla ama olmadı...:)))))))))))

2gun once tosun oldu oglum sutum yaramis diye seviniyordum sutum gidiverdi
Uykusundan fazla bahsetmeyeyim o yuzden kendi nazarim degiyor resmen
Ama sik sik emzirmek yerine 2saat en az bekletip dolu dolu emzirince donence ya da anakucaginda oynarken siziyor genelde
Gunde 1kere en az omzumda gezerken uyuyor
Gece uykusuna babasi yatiriyor projektorunu fln aciyor
Ayagimda 1 2 kere sallamisimdir onda da gozumden uyku akiyordu ama uyumadi alisik olmayinca oyun sandi
Zaten kendi kendine uyumayi ogrenmesi icin sallamamak lazim
Bugun biraz yorulucaz ama yarin rahat edicez
Sen besigine ilginc seyler koysan odasini cazip hale getirsen? Yanina alisirsa hep onu ister sanki :s

[COLOR="#FF0000"]slm canlar herkese hayırlı günler diliyorum
ZEYNEPYUS üzülme canım sadece sen yaşamıyorsun bu durumları bizde kayınvalidemlere gidince eşimle kedi köpek gibi oluyoruz
evimize gelince herşey bitiyor yeni evli gibi oluyoruz sana nacizene tavsiyem kimse için eşinle aranı açma eşin suçlu olsa bile konuşsun dursun sen hep iyi görün ailesi hakkında olumsuz yorumlar yapma eşinin yanında boşuna huzurunuzu bozmayın başkaları yüzünde
AZRAECE canım hakkınızda hayırlısı olsun ama biraz daha sabret deneyın biraz daha oturup adam akıllı konuşun boşanmak çözüm mü gerçekten diye
TURUNCUCUM geçmiş olsun canım cok dikkatli olmak gerekiyor ben uyurken biye tedirgin uyuyorum sürekli kalkıp kontrol ediyorum yanında hiç bişey bırakmıyorum agız mendilini yatıgının neresine koysam bir bakıyorum ki eline almış şok oluyorum benım kızımda artık dönüyor ve canımcım en güvenlisi ortepedik yataklar imkanın varsa onlardan al
kızlar ben kızımı başlarda sallayarak uyuturdum artık sallamıyorum geceleri hariç gündüz emziirip altını değiştirip atıyorum beşiğine yada salona tv acıyorum ona bakıyor saga sola bakıyor yoruluyor bir bakmışıp uyumuş gitmiş çünkü cok uykusu gelmiş oluyor ve 1 saatten önce uyanmıyor
sizlere tavsiyem bebeğin uyku saati geldi diye illaki uyutmaya çalışmayın o uykusu gelince sen uyanık tutmaya çalışanda durmaz
az önce yıkadım emzirdim attık beşiğine uyuyakalmış [/COLOR]

Benim gece rahat uyuyor gündüz ise 2 ssat falan uyanık kaldı mı kucağıma alıp hafifçe sallayarak evi dolaşıyorum kızım da uykluyor o arada bazen hemen uyanıyor bazen de uyuya kalıyor.Ana kucağında da uyutmaya çalışıyorum fakat uzun süre uyumuyor.Aslında kucağımda yürürken bir de arbada uyumasının nedeni anne karnında biz yürürken hep hareket halindeydik e tabi bebişlerimiz de biz kıpırdadıkça hareketleniyordu o şekilde uyuyorlardı.Demek ki bu alışkanlık taa bebeğime hamileyken varmış.

Allah dualarını kabul eder inşallah...Bebeğinizle mutlu huzurlu bir ömür dilerim...

Kızlar az evvel kızım hepsi olmasa da gene kustu,ilaç da kullanıyor oysa...Acaba 2 saat arayla beslediğim için olabilir mi,sizler kaç saat arayla besliyorsunuz?Aslında benim süreyi kısa tutmamın nedeni hani beslemek saatlerimi alıyor ya dolayısıyla öğün atlıyorum .Bu bakımdan acele ediyorum beslenmesinde.Doğru mu yapıyorum sizce?Doktora kalsa 4 saat ara ver bak bakalım kusuyor mu gene,ama ben kusmasa da nasıl 4 saat aralıkla besleyeyim ki?

Gündüzleri uykusunun geldiğini anladığımda kucağıma alıp seviyorum,öpüp kokluyorum.Sonra da hadi yatalım kuzum diyerek yatağına bırakıyorum.Emziğini veriyorum,elinede uyku arkadaşını sıkıştırıyorum,biraz başını ve yanağını okşamaya devam edip öpücük veriyorum ve yanından ayrılıyorum.Bu şekilde kendi kendine uyuyor...
Gece de rutin olarak önce banyo yapılıyor sonra yine aynı şekilde koklaştıktan sonra yatağına bırakıyorum ve uyuyor.

Huysuz olduğu günlerde ise kucağıma sıkıştırıp şşşt-pat yöntemini uyguluyorum.Yani kulağına şşşş sesi yapıyorum diğer elimle de poposunu tıpışlıyorum.Tam uykuya dalmadan yatağına bırakıyorum ki o şekilde kucakta uyumaması gerektiğini öğrensin diye..

Hiç başa çıkamadığım durumlarda ise atıyorum ana kucağına ve sallıyorum(bu yöntemi ayda 1 falan anca yapıyorumdur)

Çook haklısın güzelim..
Nasıl olsa ev hanımıyım diye herşeyi eline verdim,1 yıllık evlilikten sonra ben yıpranmaya başlayınca bazı görevleri ona yüklemeye başladım.
Yani aslında herşeyi yapar ama benim söylememle.Benim tek isteğim ben söylemeden yapsın bazı şeyleri.

Dediğim gibi asla hakkını yemek istemiyorum eşimin.Ben çok üstüne düştüm evet ama üstüne düşmediğim zamanlarda bunu hiç yüzüme vurmadı.3 senedir sofraya ne koyarsam yer,özel yemek siparişi asla olmaz.Hiç yemek yapmadığım günlerde gıkını bile çıkarmaz.Bir dediğimi iki etmez.Hele şu mübarek ramazan ayında tencere yemeğini çok nadir yapabildim.Karpuz-peynir-yumurta koydum önüne,karnını doyurup "eline sağlık" dedi her seferinde.Çayını demleyip önüne koyarsam içer,yoksa istemez niye demlemedin diye.
Sahuru hiç hazırlamadım,sadece akşamdan "mesela şunu yiyebilirsin"şeklinde fikir verdim ve yattım.
Gece Kayrayı beslemeye kalktığımda 1-2 kere bu işi ondan rica edince şimdi alıştı "sen uyu ben doyururum" diyor.....
Yani çok uyumlu bir eşim vardır ama tek isteğim ben söylemeden yardımda bulunması...

Bazen bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya hani...Sizinkide öyle olmuş...

Gördüğüm kadarı ile seninde eşin evet çok yardımcı ama bizlerinde haklı olarak şu dönemde daha fazla yardıma ihtiyacı var...

Bak sen de aynı benim gibi kendinden ödün vererek,bazi yerlerde yine kendini suçlayarak bişeyleri düzeltmeye çalışmışsın...Umarım bizlerin bi yerlerde bir eksik yaptığımızı fark ettiğimiz gibi eşlerimizde bazı hatalarını görebilirler...

Yuvanız aşk koksun...Huzurunuz,bereketiniz,mutluluğunuz daim olsun...

Gecmıs olsun turuncucum Rabbim yavrularımızı korusun. Cemalnur Sargut var bilirsin belki o demiştiki Gulbenın programında cocuklarınızı Allaha emanet edın diye. Kendisi oglu eve gec kaldıgında evinde paniklemiş napsam napsam dıye sonra dusunmus ben ne yapabılırım kı onu nasıl koruyabılırım kı demıs sonunda Allaha emanet etmenın ona teslım olmanın en garantı oldugunu düşünmüş. Kendımız korumaya kalkarsak ben yaparım diye Rabbım bıze demesın al kulum sen koru diye napabılırız kı? Allah cümlemizin yavrusunu korusun.

kızlar siz benim yerimde olsanız napardınız? eşim ankaralı babası 12 yaşındayken ölmüş kv 32 yaşında 2 çocukla dul kalmış evlenmemiş ya eşimin gözünde kutsal melek anne. eşim liseden sonra asker olunca evden ayrılmış. bunlar ana kız asosyal bişey olup çıkmışlar onlara göre dünyanın en güzel en akıllı en harika insanları kendileri. beni baştan istemediler hatta lojman için nikahı haziranda kıydık temmuzda düğünümüz olacaktı ama baktım olmuyor düğüne 2 hafta kala ayrıldım boşanma davası açtım ama bırakmadı peşimi bende çok sevmiştim. evlendik kvler çocuk olasıya kadar evime gelmediler hamileyken telden bana demediklerini bırakmıyorlardı gözümün yaşını dindirmediler eşim her defasında idare et ne var demeyle geçirdi çocuk olunca değişir dedim ama tam tersi ailesi geldi ya bize anladım ki ben bunun hiç ailesi olamamışım. yine zamana bırakırdımda Allah beni sınıyor eşimin ekimde gemisi tersaneye bakıma giriyor en az 1 sene süreliğine. kvdelerde kızı vergi müfettişi yardımcısı oldu 6 aydır ordalar şimdi eşim benden eminimki istanbula gelmemi bekleyecek düşünebiliyormusunuz o kadınla bütün gün aynı evde. eşimle aram doğumdan beri bozuk arada kıbrısa gitti geldi iyice koptuk ramazan diye ikimizde hiç açmıyoruz ne yapacağız istanbul işini diye baktım bana rest çekecek geleceksin filan diye toplanıp annemlere dönücem.ece ilk ay 1100gr ikinci ay 1 kilo almıştı bu ay ilk 15 ün için 200 gr aldı düşünmekten sütümün kalitesi gitti sütüm var deli gibi yiyorumda ama çok sulu bakalım cuma doktoru napıcak mama vericekmi . çocuğumun rıskına sebep oluyorlar Allah onları bildiği gibi yapsın. nolucak halim hiç bilmiyorum

canım ya,eşin seni seviyor ama sorun kv işte .. niye bu kadar takmışlarki sana.. dediğin gibi eşin onu gerçekten gözünde büyütmüş, sonuçta annesi de yani.. hiç annesine sıfat takma, onun yanında kötüleme derim, sadece olanları ve senin bunlardan ne kadar etkilendiğini konuş onunla.. bunları güzelce konuşun, bir kaç gün idare edebilirsin belki ama uzun süre onlarla kalmanın huzur getirmeyeceğini fln de bakalım.. ya bunlar yüzünden seven insanlar ayrılmanın eşiğine geliyor ya çok kötü..

pinarda canım sen Doğaya kaç saatte bir kaç ml veriyorsun ?
Kusmalar artınca 2 saatte bir bazen de 2,5 saatte veriyorum.Öğünleri denk olsun diye fakat kusunca çok da başarılı olamıyorum.
izmirde hello baby mağazası var oradan aldım
İzmirin neresinde ben de bayram tatiline gitcem İzmire?

Canım benim sen eşinle ayrı gayrı oldukça kaynananın ekmeğine yağ sürmüş olacaksın sen mutsuzlaştıkça başkaları bundan feyz alacak.Bunu bile bile yuvana kimsenin zarar vermesine izin verme tabi kendinden ödün de verme.Kaynanana kesinlikle 1-2 gün dışında fazla gidip kalayım deme eşinin aranızdakileri bile bile bunu senden istememesi gerekiyor.Sana mı kaldı ki hanfendinin yalnızlığını gidermek...

hala satmayı düşünüyorsan ben bi alıcı buldum da mesaj sayım az olduğundan ben sana özelden mesaj atamıyorum sen bana mail adresini ya da telefonunu atarsan sevinirim

maşallah asyaya çok tatlı olmuş.. kendi de, eşofmanı da, ayakkabıları da pek şirin

bu arada ben kızıma bayramlık elbise fln almadım kendime aldım ne kötüyüm dimi.. amaaan ona o kadar çok elbise geldiki, şimdi arasam onlar kadar güzelini bile bulamam.. hele abimin aldıkları çok güzel onları giydircem.. kendime almak iyi geldi ama eski kıyafetlerim güzel durmuyor napim, bişeyler üstüme yakışsın istedim :))

biyologcum kızın ne güzel olmus süslü ananın süslü kızı cok tatlı olmus kızının maasallahı var zaten taliplerin coklugundan belli güzelligi

azraececim durumuna cok üzüldüm su kayınvalideler nden böle yaparlar evladım iyi olsun diyip kırıp dizini oturmazda o burunlarını sokarlar tamam ogludur tabi görcek ama gelininide görcek torununu görmeye gelcek ogluna gercek deger veren ona dair ne varsa deger verir kırmıyım der ne biliyim ben erkek cocugu büyütüyorum inş onlar gibi olmam gelinim yada gelinlerim yanımda olmak için can atarlar gercek annelri gibi olamam ama gercek annesinden sonra beni anne bilirler ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…