2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Esimle cok zor evlendik. Kisa surede ama zor...

Hep Ismi Azam'a sigindim ve Rabbim karsiliksiz birakmadi dualarimi

Simdi ne desem bir sekilde annesine baglayip savunmaya geciyor

Artik tahammul edemiyorum hamileyken de lohusayken de simdi de hep annesi

Eskiden anneMM derdim simdi onun annesi oldu gozumde

Bugun bir tane bulasik legeni kirdim tezgaha sertce vurunca...

Yavrum iki dakika falan seslerimize anlam veremedi. Ellerini kavusturup dusunur gibi etrafa bakindi

Sonra ben aglamaya basladigimda gulmeye basladi

Ben esime soyleniyorum Omer guluyor agliyorum guluyor ibret gibi

Allahim yuvalarimiza huzur ver gonullerimize esenlikler ver nefsimizin oyuncagi etme

Aminn

arkadaslar pirinçunu kacıncı ayda verilir dedim kimse cevap vermedi
canım pirinç unu için erkendir daha, eğer düşünüyosan mama vermek daha mantıklı şu aşamada bence.. 6 aydan sonra ek gıda olarak verilebilir belki ama o zaman bile sadece o yeterli gelmez yanına anne sütü yada devam sütü gerekir.. bir dra danış istersen yinede..

cnm, okrken bile fena oldum. çoook geçmiş olsun. geceleri tavşan uykusu uyuyordum şimdi artık iyice gözüm açık uyuycam sanırım, artık çoook dikkatli olmamız gerekiyo. yavrularımız iyice hareketlendi çünkü. allah hepimizin bebekleriini korusun inşallah.
tekrar geçmiş olsun cnm

Canim bende doktora gitmeden once 5. ayda pirinc kasik mamasi var ondan baslarim diye dusunmustumki doktor bana 6. aydan once kesinlikle mama ve anne sutu disinda birsey verme dedi ,,ki benim oglan normalin altinda kilosu olmasina ragmen boyle soyledi.Bence baslama canim 6. aydan once ama cok sutum az ve yetmedigini dusunuyorsan mama verebilirsin gerci mamayada gonlum razi degil , mecbur kalinca insan iste ..:44:

zeynepYUS -lillac -melegim34 = canlarım cok saolun benim bebegim kilo olarak normal ama bu ay biraz az aldı 500gr ama 4,5 cm uzamıs doktorum cok iyi dedi ben pirinçununun nezaman verilecegini bilmiyorum doktorada sormadım böle kilosu azalırsa sorcaktım ama dedim ya benim arkadaslarım bilir anneler yeri gelir doktor yeri gelir ögretmen yeri gelir tamirci temizlikçi olmazmı omuzlarımızda bukadar meslek tasımıyomuyuz ve nitekim cevabımı aldım sayenizde cok saolun hakkınızı helal edin

Son düzenleme:

canım yaaaaaaaaaaaaaaaaaa
o kadar yoruluyoruz ki inan birisi bazn su getirse diye beklıyoruz ama bu erkekler böyle rahat insanlar..hiç yaptıkların gözükmüyor...geçenlerde ben de tartıstım vay efendim bana sunu mu yaptın bunumu yaptınnn..bende dayanamadım yapıştırdım cevabııııııııııııııııııııııııııı ahhhhhhhhhhh dedim çok istiyosan kendine yeni bi karı al dedim

sıkıyosa bi daha desin ...rüyasında görürü baharııı..ben kızınca bebğimi vermiyorum bide hiç konuşmuyorummm...bizim kavgalar bayağı büyük oluyor..sinirden biribirimizi yiyoruzz bazı dönemlerde neyse üzülme herkes yaşıyodur eminimmm

dinlen sütünde olur merak etme bozma moralini

kızlar herkese günaydın yazıp yazmamak konusunda kararsızdım yazayım rahatlayım dedim bende ciddi ciddi boşanmayı düşünenlerdenim ekimde 2 sene bitmiş olacak evliliğimde o bebek için oturmasını bekliyordu evliliğimizin baktım hiç oturacak değil bu evlilik çocuk için direttim Allah da ilk seferinde verdi yoksa çocuksuz boşanıp gitsem bir daha evlenirmiyim kadınız menopozu herşeyi var çocuğum olurmu diye düşündüm şimdi boşansam kızım yanımda daha ne isteyim hayattan Allah hakkımızda neyse hayırlısını versin diye dua ettim akşam hep

Merhaba kızlar dünden beridir gelememiştim kızımla cebelleşmekten vaktim bir türlü olmadı,yemek,banyo,çamaşır derken günü dinlenmeden bitirdik...
Bu arada dün kandildi,hepiniz kandili mübarek dualarınız kabul olsun..
Turuncum,Kayranın başına gelenleri okudum hem üzüldümhem de bir şey olmadığı için çok rahatladım.İnan yazdığını satır satır okurken hızla sonunda inşallah bir şey olmamıştır diye yazının sonuna bakıyordum.Allaha şükür iyi...Geçmiş olsun tekrar.
Canım benim ve aynı zamanda bütün hanımlar eşlerimizin bize yardımcı olmasını istiyorsak biraz taktik uygulayacağız,mesela bebeği yıkarken tatlım bir zahmet leğeni kaldırı mısın,teşekkür ederim sen olmasan yetişemem valla deyip pohpohlamak lazım.Öyle olunca emin olun göğüsleri kabarıyor ve artık övgü alınca yapmaktan kaçınmıyorlar.Zamanla da siz söylemeden o leğeni görünce kendi kaldırıverecektir.Bunu aşmak biraz zaman alacak ama kızlar sabrın sonu selamettir unutmayın.Bizim beyler pohpohlamayı seviyor ona iş yaptırın sonra başlarda övgü,ikram,öpücük şeklinde ödüllendirin hoşuna gidecek ve yardımcı olmaya alışacaktır.Ben olayın psikolojik yanından bakarak eşlerimizi nasıl yönlendirebiliriz kısmından bahsettim bence uygulayın denemek karınıza demi...En azından ben bunu başarabiliyorum Allaha şükür.Biyologun da dedği gibi hep 3.şahıslar huzurumuzu bozuyor...
Kizlar benim kizimin son bir haftadir salgiladigi tukuruklu baloncuklardan kuveti dolardi sanirim sizin bebislerde var mi tukuruk salgisi?
Evet canım ya dün özellikle aşırı derecede tükürük vardı ağzında,çıkarıp çıkarıp damlatıyordu yavrucak...
Canım sen bence biberonu değiştir baktın olmadı mamayı değiştir.Hala diretiyorsa o zaman mamayı gece uyurken ver.
Annesi mi doldurmuş ne?Aslında eşlerimizin çevresinde örnek olabilecek aileler olsa arkadaş çevresinde yani,belki örnek alıp bende eksiklik var diye düşünecekler.Ama kendi ailesine gide gele onların yaptırımlarını uygulamak daha çok işlerine geliyor herhalde.Sıkma canını biraz daha dirayetli ol bak bebeğine lazımsın sen.Sen en iyisi üzüldüğün,kırıldığın her şeyi eşine anlat anlat ki hatalarını görsün ve yapmamaya gayret göstersin.En doğru yaklaşım iletişim,hem düşündüklerini açarsan sen rahatlarsın.Eşinin de konuştür bakalım onun istek ve şikayetleri neler,dinledikten sonra kafana uygun geelenleri dikkate alırsın unutma bunların hepsi gene senin için..Görüyorsun hala fedakarlığı biz üstleniyoruz,onlara toplumda yapıştırılan bir etiket var ve sıyrılmaları çok zor erkeklerin de işne geliyor hem.Erkeklik yan gelip yatmakmış meğer...
Canım sütün için endişelenme o anki stresten azalmıştır yorgunluktan da olabilir 1-2 güne kalmaz düzelir.Ben yorgun olduğum zaman sütüm çok verimli gelmiyor.Yanındayız diycem biliyorum sana yetmeyecek keşke daha yakınında olsaydık da ilgilenseydik arkadaşımızla.İnan her evde bu ve buna benzer sıkıntılar yaşanıyor önemli olan karşılıklı iletişimle bunu toparlayabilmek,eminim sen buna açıksın ve eşinin de özverili olmasını haklı olarak istiyorsun burdan sana sadece konuş ve duygularını onunla paylaş diyebiliyorum.Sağlıcakla kal...

Canım şu boşanmayı aklından çıkarıver yoksa düşündüğün şey başına gelir,inşallah bebeğin evin bereketi uğuru ve mutluluğu olmuş ve öyle de devam eder...

Beykozum ben pirinç unu 4.ayda verilir diye biliyordum ama şimdi Kayra ya bakınca sanki biraz daha erkenmiş gibi geliyor.
Hele bide bizim bitmeyen gaz problemimiz olunca ek gıdadan daha da korkar oldum.
Bebeğinin doymadığını hissettiğinde mama verirsin canım arada.Mamalarda güzel kilo aldırıyor artık.Bugün dr.a gittiğimde sorarım olmazsa yine.

Çok teşekkür ederim canım.Allah'a emanet yavrularımız...Gerçekten annelik iç güdüleri çok farklı bişeymiş...Kayranın o çırpınış seslerini duyup uyandım ama gece eşim yemek siparişi vermiş sahur için,iki kere falan zile basılmış hiiiç duymamışım...
Annelik böyle birşey işte..
.

Sutum gelmiyor...
Oglum tosuncuk oldu derken sutumuz rizkimiz gitti
Bu gece af gecesi...
Bol bol af dileyecegim...
Hepinize hayirli kandiller...

Tatlım seni çok merak ediyorum.İnşaallah sabaha kadar göğüsleri süt dolar diye dua ettim...
Dün çok üzülmüştüm sana,aklıma takılıp durdun öyle...
Hadi güzel haberlerle gel...

Rabbim eşlerimizle geçim dirliği versin...Evlerimize huzur,mutluluk,bereket versin...Çoluğumuza çocuğumuza sağlık ,sıhhat,afiyet versin...

Bizi kim pohpohlayacak peki ?...
Neden hep bize süperanne muamelesi yapıyorlar....:2:
Senin dediğin o yöntemleri ben de denedim ama maalesef faydası o anlık oluyor.Hiç devamı gelmiyor.100 kere desem şu küveti kaldırırmısın diye kaldırır ama 1 kere söylemesem o küvet ortadan kalkmaz.Ben de artık söylemekten sıkılıyorum.İstiyorum ki o da benim gibi ortada görüpte rahatsız olduğu şeyi kaldırsın dimi ?
Neyse yine de hakkını yemek istemiyorum eşimin.Bebek doğdu doğalı hiç ilgilenemez oldum kendisiyle.Hele ramazanda hepten saldım kendimi.Akşama yemeğini yetiştirirsem benden iyisi yok.Herifin önüne bir bardak çay bir tabak meyve koymaz oldum.Sahuru desen kendi hazırlayıp karnını doyuruyor...Ağzını açıpta tek kelime etmiyor,hoş etse de verecek cevabım hazır olur ama bu şekilde ilgiye alışmış biri için yine iyi idare ediyor.
Ben ki eşimin çorabına kadar herşeyini hazırlar eline verirdim.Ütüsüz tişört giydirmez,banyodan çıkınca havlusunu hazırda bekletirdim...
İşe gideceği zaman geceden kıyafetlerini hazırlardım...Yani bu kadar ilgiliyken birden bire herşey değişti...
Ne yapalım bir müddet bu şekilde idare edeceğiz.

günaydınnn tatlı bebişler, bebişler çünkü eminim annelerinizde benim gibi uyumak istiyorlardır eminim, sizler neden uyanmak için bu kadar acele ediyorsunuz anlamıyorum

kızım uzun zamandan beri ilk kez bu saatte ayakta ve bende sahurda yattığım için inanılmaz yorgun ve uykusuz ve bi o kadar da gergin..... uyumamakta direnen kızımla nasıl başedicem bilemiyorum, daha doğrusu kızgınlığımı nasıl dizginlicem, uykusuzluk yetmezmiş gibi komşununda sabah sabah ankara havası bitirdi beniii nedir bu yaa sabah sabah....

kızlar bişi sorucam; ben ne yapsam kızımın dolap kokusuna çare olamıyorum, yıkayıp koyduğum kıyafetleri dolabın kokusunu alıyor sinir oluyorum... sanki hiç yıkanmamış gibi hiç deterjan kokmuyor. acaba deterjandan mı dalin sıvı kullanıyorum, sıvının daha sağlıklı olduğunu düşünüyordum ama ben biraz koku hastasıyım, bu kez granürlü denicem. sizde aynı sorunu yaşıyor musunuz...

Kuzum ben daha saglikli olur diyee granul aldim ama dalin sivinin yarisi kadar kokmuyor
Dolap nasil kokuyor bu arada? Hala mobliya kokuyorsa bebek icin zararli olur
Ben 4 5 defa sirkeli bezle silip cereyan ettirmistim odayi 2 3 gun tekrarladim pimpirikliligimden

Ben de begenmiyorsan yenisini bulursun zaten benle yaslanamayuacaksin dedim ama sonra bin pisman oldum
Allah agzimdan cikanin tam tersini gostersin de onunla yaslanayim istiyorum ben
Mubarek gunde o lafi ettigim icin bin kere tovbe ettim Allah oyle bir gosterir ki lafim bogazimda kalir diye cok korktum

Ben zaten hep konusmaktan anlatmaktan dinlemekten yanayim ama mevlidde ailesiyle aramiz bozulunca mantigini kaybetti sanki
1gun bekledim utu yaparken konuyu actim orali olmayinca da cildirdim yazik yavrum gece ciglik cigliga uyandi belki de bizim kavgamizdan etkilendi oyle vicdan azabi duydum ki
Gogsumuze bastirdik aramiza yatirdik gecenin 4unde gulucukler sevinc cigliklari inanamazsiniz sanki hep yanyana olun der gibi

Denenebilecek her yolu denediginden emin olmadan bunu yapma...
Dun dusunurken aklima geldi de
Hayatta kimse dort dortluk degil herkesin kusurlari var
O kusurlar tolere edebilecegin seylerse birak kusur kalsin
Bu sorunumuz olmasa baska hic sikintimi yok cok sukur. Esim super konuskan ve ailesiyle dengeyi sahane kuran biri olsa da Allah korusun baska derdim olsa naparim? Basedebilecegim sorunlar icin kendimi ve ailemi hirpalamayacagim artik...

cok sagol cnm. Butun gece dua ettim oglumun rizkiyla sinama bizi diye. Gece omer ciglik cigliya uyandiginda 5saattir dinleniyordu goguslerim ama her zamanki gibi dolmamisti. Yine de ikisi birden oglumu doyurmaya yetti
Sabah biri dolu biri bostu omer emdikce sizi seklinde gelmeye basladi
Alisik oldugum kadar yok hala ama buna sukur. Cok sukur!

Ben de esimin hakkini yiyemem evi toplar omerin altini degistirir iftarda salata sahurda cay ondadir ama benim yetisemediklerim icin fazla elestiri yapar oldu bu aralar
Cok duzenli tertipli oldugundan cocuklu halim ona daginik geldi sanirim daha duzenli bir hayatimiz olsun istiyor
Ben maalesef dun bagirarak oyle istiyorsa tasin altina elini sokmasi gerektigini soyledim
Ben de her bulasik camasir utu vs.de ona laf soylesem nasil gecim olacak ki?
Aksam ezanina dogru sutu buzluktan indirdim arabayi aldim ciktim
Nasilsa sayende sutum de gitti omere her turlu bakabilirsin diye
Oglum sakindi yoksa birakamazdim
Biraz hava aldim dusundum sanki ayriymisiz gibi ve dusunmeye bile dayanamadim cok seviyorum esimi
Hemen dondum omer sorun cikarmamis yemeklerim hazirdi ezan okunmaya baslayinca girmistim bittiginde sofradaydik :)
Aksam her zamanki gibi yanyana olmasa da ibadetimizi yaptik onun sevdigi pikeyi serdim bu hafta hic sahur hazirlamamistim kalktim guzel bir sofra kurdum sonra omeri aramiza alip misil misil uyuduk...gerci omer durmamis babasi 1 saat kadar ugrasmis sonra kendi odasina yatirmis. Aramizdayken senle benle oynmaktan uyumadi diyor.yuzume dokunup duruyordu zaten ben sizdigimda...cok fazla geldi bana bu tartisma. Sozler bagirislar kirilanlar. Oglumun kabusu. Kadir gecesi... Allahim bizi bir daha sasirtma esimi ve oglumu basimdan eksik etme. aminnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…