arkadaslar pirinçunu kacıncı ayda verilir dedim kimse cevap vermedi
canım pirinç unu için erkendir daha, eğer düşünüyosan mama vermek daha mantıklı şu aşamada bence.. 6 aydan sonra ek gıda olarak verilebilir belki ama o zaman bile sadece o yeterli gelmez yanına anne sütü yada devam sütü gerekir.. bir dra danış istersen yinede..arkadaslar pirinçunu kacıncı ayda verilir dedim kimse cevap vermedi
Kayrayı dün 6.30 da yıkayıp karnını doyurdum ve yatırdım.Çok şükür 1-2 kere uyanma haricinde sıkıntımız olmadı.
Ben gece 2 de süt sağmak için uyandım.2.30 gibi işimi bitirdim ve yatağa uzandım Kayranın beslenme saati yaklaştığı için onun uyanmasını bekledim.Saat 2.45 de uykuya biraz olsa dalmış olacağım ki çırpınış sesleri ile uyandım.Bi baktım ki kayra yüzüstü dönmüş ve çırpınıyor.
Şöyle anlatayım.Park yatağın içinin döşeği yok.Bende yorgan katlayıp içine serdim.Biraz sert gibi gelincede yatağın ortasına kayranın ilk doğduğunda üzerine örtmek için annem küçük yorgan yapmıştı.Onu serdim ve üzerine yatırdım.Onun üzerine yatınca biraz yüksekte kaldığı için kenarlarda boşluk kalıyor haliyle.Bizim kuzuda gece dönme çalışmaları yaparken o boşluğa düşmüş.Sıkıştığı içinde çırpınmaya başlıyor ve ben park yatağın çıkardığı o hışırtılı sese uyandım.Aman yarabbim çok kötü oldum yaa.
Ya ben uyanamasaydım.....Kafasını sağa sola çevirecek yer de yok ki kafasını çevirip uyusa.Resmen yüzünün üstündeydi...Rabbim korudu evladımı...Hala düşününce içim ürperiyor...
Esimle tartistik sonra da delice kavga ettik hem de boyle mubarek bir gunde
2gundur 4posta camasir yikadim hepsini utuledim beyefendi gitti dun carsida gezdin durdun sutun azaldi cocuk doymuyor diye bana catti
Evet doymuyor bugun hic sutum yok
Ama carsida keyfimden gezmedim kendime igne bile almadim onun ve benim akrabalarimiza hediye bakmaktan
Neymis bir tabak meyve koymamisim koca ramazan boyunca onune
Gece bana bunu dedi sabah diyor ki gezdin de sutun gitti
Uzuntuden olamaz mi diyorum o kadarcik lafa amma uzulmussun diyor
Hic boyle yappmazdi
Ailesiyle gerildigimizden beri degistigini hissediyoru
Bagirdim cagirdim ve 1ayin sonunda mecbur kalip ogluma mama verdim
Canım seni anlıyorum ama ileride bu şekilde çok rahat edeceksin.Gün içerisinde istediğin kadar koklaş ama gece herkes yerinde yatsın derim ben.
Eve geçince ben de artık Kayrayı odasında yatıracağım.Sorun çıkaracağını zannetmiyorum ama şu emzik olayı biraz yoracak gibi.
Bazı geceler emziği atıyor ve ağlıyor emzik için,tekrar ver,tekrar at şeklinde uykuya dalana kadar devam ediyoruz.
Neyse bakalım alışırız inş.zamanla..
Kuzumuza da çok geçmiş olsun diliyorum.
Bu arada eşine kızmakta çok haklısın.Ben geçen sırf böyle şeyler için tartıştım eşimle.
Bu tartışma kendisini olumlu yönde etkilese de yinede tam istediğim gibi değil maalesef.
Ben istiyorum ki gözünün gördüğü şeyi kaldırsın,her şeyi benden beklemesin veya söylememi beklemesin.Zaten akşama kadar yeterince yoruluyorum.
Bebeği yıkadık mı?Ben bebeği giydirirken sen de küveti boşalt ve kaldır dimi ?
Ben bebeğimi yatırıyorum?Sen de oturma odasındaki oyuncakları kaldır dimi ?
Ben süt mü sağıyorum?Sen de o an bebeği oyala,sütünü içir dimi ?
Ne bileyim ya....Bütün erkekler böyle herhalde...Baba olmak hakkaten çok kolaymış.Her gün işe git-gel,akşamları bebeği yarım saat sev...Bittiii
Evet canım ya dün özellikle aşırı derecede tükürük vardı ağzında,çıkarıp çıkarıp damlatıyordu yavrucak...Kizlar benim kizimin son bir haftadir salgiladigi tukuruklu baloncuklardan kuveti dolardi sanirim sizin bebislerde var mi tukuruk salgisi?
Canım sen bence biberonu değiştir baktın olmadı mamayı değiştir.Hala diretiyorsa o zaman mamayı gece uyurken ver.:2::2:
Arkadaşlar sütüm yetmiyor doktorumuz mama da ver dedi. bebeğim tek göğüs emdiği için sütüm yetmiyor. mamayı da bir türlü yediremiyorum kaşıkla verdim yemiyor biberonla verdim yemiyor çok çaresizim ne yapabilirim(
Annesi mi doldurmuş ne?Aslında eşlerimizin çevresinde örnek olabilecek aileler olsa arkadaş çevresinde yani,belki örnek alıp bende eksiklik var diye düşünecekler.Ama kendi ailesine gide gele onların yaptırımlarını uygulamak daha çok işlerine geliyor herhalde.Sıkma canını biraz daha dirayetli ol bak bebeğine lazımsın sen.Sen en iyisi üzüldüğün,kırıldığın her şeyi eşine anlat anlat ki hatalarını görsün ve yapmamaya gayret göstersin.En doğru yaklaşım iletişim,hem düşündüklerini açarsan sen rahatlarsın.Eşinin de konuştür bakalım onun istek ve şikayetleri neler,dinledikten sonra kafana uygun geelenleri dikkate alırsın unutma bunların hepsi gene senin için..Görüyorsun hala fedakarlığı biz üstleniyoruz,onlara toplumda yapıştırılan bir etiket var ve sıyrılmaları çok zor erkeklerin de işne geliyor hem.Erkeklik yan gelip yatmakmış meğer...Esimle tartistik sonra da delice kavga ettik hem de boyle mubarek bir gunde
2gundur 4posta camasir yikadim hepsini utuledim beyefendi gitti dun carsida gezdin durdun sutun azaldi cocuk doymuyor diye bana catti
Evet doymuyor bugun hic sutum yok
Ama carsida keyfimden gezmedim kendime igne bile almadim onun ve benim akrabalarimiza hediye bakmaktan
Neymis bir tabak meyve koymamisim koca ramazan boyunca onune
Gece bana bunu dedi sabah diyor ki gezdin de sutun gitti
Uzuntuden olamaz mi diyorum o kadarcik lafa amma uzulmussun diyor
Hic boyle yappmazdi
Ailesiyle gerildigimizden beri degistigini hissediyoru
Bagirdim cagirdim ve 1ayin sonunda mecbur kalip ogluma mama verdim
kızlar herkese günaydın yazıp yazmamak konusunda kararsızdım yazayım rahatlayım dedim bende ciddi ciddi boşanmayı düşünenlerdenim ekimde 2 sene bitmiş olacak evliliğimde o bebek için oturmasını bekliyordu evliliğimizin baktım hiç oturacak değil bu evlilik çocuk için direttim Allah da ilk seferinde verdi yoksa çocuksuz boşanıp gitsem bir daha evlenirmiyim kadınız menopozu herşeyi var çocuğum olurmu diye düşündüm şimdi boşansam kızım yanımda daha ne isteyim hayattan Allah hakkımızda neyse hayırlısını versin diye dua ettim akşam hep
Eki Görüntüle 488960 Eki Görüntüle 488962
teyzeleri biz Ece'nin ayakkabılarını daha doğmadan almıştık. bu bayrama nasipmiş markası new born bulamayanlar netten bakabilir
cnm, okrken bile fena oldum. çoook geçmiş olsun. geceleri tavşan uykusu uyuyordum şimdi artık iyice gözüm açık uyuycam sanırım, artık çoook dikkatli olmamız gerekiyo. yavrularımız iyice hareketlendi çünkü. allah hepimizin bebekleriini korusun inşallah.
tekrar geçmiş olsun cnm
Sutum gelmiyor...
Oglum tosuncuk oldu derken sutumuz rizkimiz gitti
Bu gece af gecesi...
Bol bol af dileyecegim...
Hepinize hayirli kandiller...
kızlar herkese günaydın yazıp yazmamak konusunda kararsızdım yazayım rahatlayım dedim bende ciddi ciddi boşanmayı düşünenlerdenim ekimde 2 sene bitmiş olacak evliliğimde o bebek için oturmasını bekliyordu evliliğimizin baktım hiç oturacak değil bu evlilik çocuk için direttim Allah da ilk seferinde verdi yoksa çocuksuz boşanıp gitsem bir daha evlenirmiyim kadınız menopozu herşeyi var çocuğum olurmu diye düşündüm şimdi boşansam kızım yanımda daha ne isteyim hayattan Allah hakkımızda neyse hayırlısını versin diye dua ettim akşam hep
Merhaba kızlar dünden beridir gelememiştim kızımla cebelleşmekten vaktim bir türlü olmadı,yemek,banyo,çamaşır derken günü dinlenmeden bitirdik...
Bu arada dün kandildi,hepiniz kandili mübarek dualarınız kabul olsun..
Turuncum,Kayranın başına gelenleri okudum hem üzüldümhem de bir şey olmadığı için çok rahatladım.İnan yazdığını satır satır okurken hızla sonunda inşallah bir şey olmamıştır diye yazının sonuna bakıyordum.Allaha şükür iyi...Geçmiş olsun tekrar.
Canım benim ve aynı zamanda bütün hanımlar eşlerimizin bize yardımcı olmasını istiyorsak biraz taktik uygulayacağız,mesela bebeği yıkarken tatlım bir zahmet leğeni kaldırı mısın,teşekkür ederim sen olmasan yetişemem valla deyip pohpohlamak lazım.Öyle olunca emin olun göğüsleri kabarıyor ve artık övgü alınca yapmaktan kaçınmıyorlar.Zamanla da siz söylemeden o leğeni görünce kendi kaldırıverecektir.Bunu aşmak biraz zaman alacak ama kızlar sabrın sonu selamettir unutmayın.Bizim beyler pohpohlamayı seviyor ona iş yaptırın sonra başlarda övgü,ikram,öpücük şeklinde ödüllendirin hoşuna gidecek ve yardımcı olmaya alışacaktır.Ben olayın psikolojik yanından bakarak eşlerimizi nasıl yönlendirebiliriz kısmından bahsettim bence uygulayın denemek karınıza demi...En azından ben bunu başarabiliyorum Allaha şükür.Biyologun da dedği gibi hep 3.şahıslar huzurumuzu bozuyor...
kızlar bişi sorucam; ben ne yapsam kızımın dolap kokusuna çare olamıyorum, yıkayıp koyduğum kıyafetleri dolabın kokusunu alıyor sinir oluyorum... sanki hiç yıkanmamış gibi hiç deterjan kokmuyor. acaba deterjandan mı dalin sıvı kullanıyorum, sıvının daha sağlıklı olduğunu düşünüyordum ama ben biraz koku hastasıyım, bu kez granürlü denicem. sizde aynı sorunu yaşıyor musunuz...
canım yaaaaaaaaaaaaaaaaaa
o kadar yoruluyoruz ki inan birisi bazn su getirse diye beklıyoruz ama bu erkekler böyle rahat insanlar..hiç yaptıkların gözükmüyor...geçenlerde ben de tartıstım vay efendim bana sunu mu yaptın bunumu yaptınnn..bende dayanamadım yapıştırdım cevabııııııııııııııııııııııııııı ahhhhhhhhhhh dedim çok istiyosan kendine yeni bi karı al dedim
sıkıyosa bi daha desin ...rüyasında görürü baharııı..ben kızınca bebğimi vermiyorum bide hiç konuşmuyorummm...bizim kavgalar bayağı büyük oluyor..sinirden biribirimizi yiyoruzz bazı dönemlerde neyse üzülme herkes yaşıyodur eminimmm
dinlen sütünde olur merak etme bozma moralini
Merhaba kızlar dünden beridir gelememiştim kızımla cebelleşmekten vaktim bir türlü olmadı,yemek,banyo,çamaşır derken günü dinlenmeden bitirdik...
Bu arada dün kandildi,hepiniz kandili mübarek dualarınız kabul olsun..
Turuncum,Kayranın başına gelenleri okudum hem üzüldümhem de bir şey olmadığı için çok rahatladım.İnan yazdığını satır satır okurken hızla sonunda inşallah bir şey olmamıştır diye yazının sonuna bakıyordum.Allaha şükür iyi...Geçmiş olsun tekrar.
Canım benim ve aynı zamanda bütün hanımlar eşlerimizin bize yardımcı olmasını istiyorsak biraz taktik uygulayacağız,mesela bebeği yıkarken tatlım bir zahmet leğeni kaldırı mısın,teşekkür ederim sen olmasan yetişemem valla deyip pohpohlamak lazım.Öyle olunca emin olun göğüsleri kabarıyor ve artık övgü alınca yapmaktan kaçınmıyorlar.Zamanla da siz söylemeden o leğeni görünce kendi kaldırıverecektir.Bunu aşmak biraz zaman alacak ama kızlar sabrın sonu selamettir unutmayın.Bizim beyler pohpohlamayı seviyor ona iş yaptırın sonra başlarda övgü,ikram,öpücük şeklinde ödüllendirin hoşuna gidecek ve yardımcı olmaya alışacaktır.Ben olayın psikolojik yanından bakarak eşlerimizi nasıl yönlendirebiliriz kısmından bahsettim bence uygulayın denemek karınıza demi...En azından ben bunu başarabiliyorum Allaha şükür.Biyologun da dedği gibi hep 3.şahıslar huzurumuzu bozuyor...
Annesi mi doldurmuş ne?Aslında eşlerimizin çevresinde örnek olabilecek aileler olsa arkadaş çevresinde yani,belki örnek alıp bende eksiklik var diye düşünecekler.Ama kendi ailesine gide gele onların yaptırımlarını uygulamak daha çok işlerine geliyor herhalde.Sıkma canını biraz daha dirayetli ol bak bebeğine lazımsın sen.Sen en iyisi üzüldüğün,kırıldığın her şeyi eşine anlat anlat ki hatalarını görsün ve yapmamaya gayret göstersin.En doğru yaklaşım iletişim,hem düşündüklerini açarsan sen rahatlarsın.Eşinin de konuştür bakalım onun istek ve şikayetleri neler,dinledikten sonra kafana uygun geelenleri dikkate alırsın unutma bunların hepsi gene senin için..Görüyorsun hala fedakarlığı biz üstleniyoruz,onlara toplumda yapıştırılan bir etiket var ve sıyrılmaları çok zor erkeklerin de işne geliyor hem.Erkeklik yan gelip yatmakmış meğer...
Canım sütün için endişelenme o anki stresten azalmıştır yorgunluktan da olabilir 1-2 güne kalmaz düzelir.Ben yorgun olduğum zaman sütüm çok verimli gelmiyor.Yanındayız diycem biliyorum sana yetmeyecek keşke daha yakınında olsaydık da ilgilenseydik arkadaşımızla.İnan her evde bu ve buna benzer sıkıntılar yaşanıyor önemli olan karşılıklı iletişimle bunu toparlayabilmek,eminim sen buna açıksın ve eşinin de özverili olmasını haklı olarak istiyorsun burdan sana sadece konuş ve duygularını onunla paylaş diyebiliyorum.Sağlıcakla kal...
Tatlım seni çok merak ediyorum.İnşaallah sabaha kadar göğüsleri süt dolar diye dua ettim...
Dün çok üzülmüştüm sana,aklıma takılıp durdun öyle...
Hadi güzel haberlerle gel...
Rabbim eşlerimizle geçim dirliği versin...Evlerimize huzur,mutluluk,bereket versin...Çoluğumuza çocuğumuza sağlık ,sıhhat,afiyet versin...
Bizi kim pohpohlayacak peki ?...
Neden hep bize süperanne muamelesi yapıyorlar....:2:
Senin dediğin o yöntemleri ben de denedim ama maalesef faydası o anlık oluyor.Hiç devamı gelmiyor.100 kere desem şu küveti kaldırırmısın diye kaldırır ama 1 kere söylemesem o küvet ortadan kalkmaz.Ben de artık söylemekten sıkılıyorum.İstiyorum ki o da benim gibi ortada görüpte rahatsız olduğu şeyi kaldırsın dimi ?
Neyse yine de hakkını yemek istemiyorum eşimin.Bebek doğdu doğalı hiç ilgilenemez oldum kendisiyle.Hele ramazanda hepten saldım kendimi.Akşama yemeğini yetiştirirsem benden iyisi yok.Herifin önüne bir bardak çay bir tabak meyve koymaz oldum.Sahuru desen kendi hazırlayıp karnını doyuruyor...Ağzını açıpta tek kelime etmiyor,hoş etse de verecek cevabım hazır olur ama bu şekilde ilgiye alışmış biri için yine iyi idare ediyor.
Ben ki eşimin çorabına kadar herşeyini hazırlar eline verirdim.Ütüsüz tişört giydirmez,banyodan çıkınca havlusunu hazırda bekletirdim...
İşe gideceği zaman geceden kıyafetlerini hazırlardım...Yani bu kadar ilgiliyken birden bire herşey değişti...
Ne yapalım bir müddet bu şekilde idare edeceğiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?