Az once seftali pppuresi yaptim 3kasik verdim ama yuzunu gormeliydiniz eksi geldi sanirim biraz :)
Kızlar bebişlerinizin demir ilacına ne zaman başladınız. Sağlık ocağına kontrole gittiğimizde hemşire ferro sanol verdi günde 10 damla verilecek dedi ama ben vermedim. Doktora sorma fırsatım da olmadı. Doğru mu yaptım bilmiyorum:44:
Rota virüsü aşısını yaptırdım ve öneriyorum...
Günümüzde yediğimiz-içtiğimiz hatta yıkandığımız sudan bile mikrop kapmak çok kolay...Hele kreş ortamları mikrop yuvası...
Hem şimdi hem ilerisini düşünerek aşıyı yaptırdık...Kendi doktorumuz ve tıp okuyan kuzenimde bu aşıyı şiddetle tavsiye ettiler.
Evet zehirli ishalin tedavisi var ama kim bilir o minicik bedeni mikrobu kaptıktan sonra kaç gün hastane köşelerinde kalacak...
Benim erkek kardeşim yıllar önce zehirli ishal olmuş ve annem hala ne kadar çok çektiğini anlatır durur...
Aşının herkese yan etki yaptığını düşünmüyorum.Biz hiç sıkıntı yaşamadık..
Haklısın belki bu virüsten dolayı hastalanan bir bebeği görseydim fikrim kesin farklı olurdu ama aşının olası yan etkileri nedeniyle belkide hiç kapmayacağı bir virüsü bebeğime vermek istemiyorum sanırım birde bu konuda okuyup araştırdığım herşey aşıdan soğuttu beni ayrıca virüsü kapsada iyi bir bağışıklık sistemiyle kolay atlatma ihtimalide var üstelik aşılatamayacağımız okadar çok hastalık varki offf anne olmak ne zormuş 10 gun içinde karar vermemiz lazım ve eşimde yaptırmamaktan yana olmakla birlikte kararı bana bıraktı
Kizlar dogumdan bu yana adet olmadım bugün test yaptım negatif cikti oleyyyyy
Beykoz pirinç unu vermeden once meyve sularıda yada püresiylemi başladın yoksa ilk ek gıdanız pirinç unumu, bende işe başladığımdan sütüm çok azaldı ve kızım 3. ayında çok az kılo aldığından 15 gün sonraki kılosuna göre ek gıda alıştırmalarına başlayabileceğimizi söyledi doktorumuz oyuzden merak ettim canım buarada balık gibiler gerçekten, güldürdün beni çok hoşşsun:)
ben işteyken annem bakıyor kızıma ve birkaç kaşık elma suyu verip tattırdığını ve kızımın bayıldığını daha da istediğini söyleyip itiraflarda bulunuyor ve biz size neler yedirdik anne sütüde verdik birşey olmadı deyip kendini savunuyor:) ama zaten bizde bu az kılo alımla ek gıdaya başlamak zorunda kalacağız gibi görünüyor, memede yada sağarak anne sütü ne rahatlıkmış şimdi yok organik meyvesi sebzesiydi yok ne kadar haşlanacaktı vb. asıl iş şimdi başlıyor beslenme konusunda galiba
ya bide şöyle bi konu var...
pirinç unu için vermeyin ne vitamini ne minerali var diyolar... ayrıca yaşına kadar inek sütü vermeyin diyolar... ee eskiler vermişte nolmuş diyorum bi yandan bi yandanda gıda sektörü malum yok şu gdo lu yok şunda bu katkı maddesi var, işte uzun ömürlü sütlere güvenmeyin içinde kimbilir ne varda ömrünü uzatıyor bilmemne bilmemne... insanın kafası karışıyo... tamam bazı şeylere dikkat etmek gerekir... ama okadarda ince eleyip sık dokumak istemiyorum... nereye kadar dikkat edebilirsinki
Kizlar dogumdan bu yana adet olmadım bugün test yaptım negatif cikti oleyyyyy
Merhaba mayıs anneleri
Bende mayıs annesiyim. 8 Mayıs doğumlu bir oğlum var. Hamileliğimi öğrendiğimden beri sayfayı takip ediyorum. Aktif olarak katılmadım ama sizden çok şey öğrendim. Herkese teşekkür ederim :)
Bayram tatili sonrası nihayet evime döndüm derken dün acı bir haberle karşılaştım,canım anneannem vefat etmiş....bir süre daha katılamıyorum sizlere....şimdilik esen kalın...
hangi marka anlamadım cnm yoğurt için. bizim dr da kendim yapmamı söledi.... belki keçi sütü ile yapmalıyımm
ben pzartesi başlıyorum ne yazık ki
Merhaba mayıs anneleri
Bende mayıs annesiyim. 8 Mayıs doğumlu bir oğlum var. Hamileliğimi öğrendiğimden beri sayfayı takip ediyorum. Aktif olarak katılmadım ama sizden çok şey öğrendim. Herkese teşekkür ederim :)
Bu arada kavanoz mamalarına karşı değilim.Dışarı çıktığımda mecbur kalırsam kullanmayı düşünüyorum.Araştırdığım kadarı ile tamamen vakumlama yöntemi ile sebzelerin tazeliği korunmuş oluyor.Ben her sene konserve yaparım ve içinde katkı maddesi yokken 1 sene boyunca yeriz.Bu da aynı şekilde hazırlanıyor.
Ben şimdiden kış için :
-erik kompostosu konservesi
-şeftali kompostosu konservesi
-domates konservesi
-menemen konservesi
yaptım.Organik patlıcan ve yeşil fasülye alınca onlarında konservesini yapacağım.
Kışın hem pratik hem çok lezzetli oluyor.
Tatlı anneler ve minik bebekleri merhabalar,
Geçen gün oğlumun testislerindeki ufalma ve kararma ile ilgili olarak kendi doktoruma telefonla, annemlerin yanında olduğumdan buradaki hastanede bir çocuk doktoru ve bir ürolog'a sordum. Yaşanan durum son derece normalmiş..
Isının azalması, nem gibi etkenlerden dolayı böyle bir büzüşme ve renk kararması olabilirmiş zaren bir süre sonra kendi kendine tekrar düzelirmiş. Sadece eğer ŞİŞME ve KIZARMA olursa hemen doktora gidilmesi gerekiyormuş.
Böyle birşey gözlemleyen olursa endişelenmesin diye paylaşmak istedim. Annemde bende bu konuya tamamen uzak olduğumuzdan oğlu olmuş tutmuş ..... Koparmış durumu olduk. Doktordan çıktıktan sonra kendi halimize güldük.
Hepinize ilginiz için teşekkür ederiz.
arkadslar ben 3gündür pirinç unu veriyorum hatta baya yiyor öncesinde ve sonrasında üstüne anne sütünüde cok içiyor bu cocuk balıklar gibi doydugunu anlamıyor sanırım
Günaydın kızlar...
Çok şükür kuzumun ateşi dün gece düştü.Ne berbat bir aşıymış bu ya...Perişan etti bizi.Ağlama krizine girdiğinde ortalık ayağa kalkıyordu valla.Yarım saat susturamıyorduk.En son ayağımda sallaya sallaya uyutuyordum.
Doğduğundan belli ilk defa bu kadar ağladığını duydum.
Yapmadığımız şey kalmadı ateşinin düşmesi için.Ilık banyolar,soğuk kompresler,sirkeli sular...
Doktor bazı bebeklerde böyle inatçı ateş görülebiliyor dedi.Yani her bebekte aynısı olmuyormuş ama yinede aşı öncesi fitili atın derim.
2 tane bacaktan iğne vuruldu.Biri zatürre aşısı diğeri karma aşı.Biri vurulurken hiç ağlamadı ama diğeri biraz ağlattı.
Şuanda hala bacağına dokunmamızı istemiyor.Birazda aşı yerinde şişlik oldu.Buz koyarak ağrısını hafifletmeye çalıştık.
İştahı fazlasıyla kesildi.Elimde biberonla peşinde dolanıyorum artık.Mızmızlığımız hala devam ediyor ama inşaallah en kısa zamanda toparlanır çünkü artık oğlumu tanıyamıyorum
Kabus gibiydi gerçekten.....
aha benim konum negatifmi hımm mutluysan sorun yok cok gecmiş olsun siyahlaleeeeeee
tatlım atatürk orman çifliği..:)
benım biraz daha var kolay gelsin kim bakacak canım
aha benim konum negatifmi hımm mutluysan sorun yok cok gecmiş olsun siyahlaleeeeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?