2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

off cok iyi anlayabiliyorum 2.ay asimizda boyle aglama krizine girmisti insan ne yapacagini sasiriyorcoook gecmis olsun turuncum insallah tez zamanda atar ustunden asinin getirdigi huysuzluklari ve eski haline doner keyfi nesesi

Ek gıda ile ilgili sormuştu bir-iki kişi ama şuan nickleri hatırlayamadım
Nasıl uyguladığımı anlatayım.Hatırlarsanız yaklaşık 1 ay önce meyveleri diline sürmeye başlamıştım ben.
Tam olarak ise iki hafta önce başladım alıştırmalara.Elma-şeftali ve armut suyunu verdim önce 1-2 yemek kaşığı kadar.Tabi allerji riski için yeni meyveye geçmeden önce 2 gün beklettim.
Sonra anne sütünü içmek istemediği için hipp pirinçli kaşık mamasından aldım ve sütü ona karıştırıp yarım çay bardağı kadar vermeye başladım 2 günde bir.Ek gıdayı en keyifli olduğu zaman verince daha rahat alıyor.Eğer huzursuz ve çok aç ise kıyamet kopuyor tabi.

Şuan günde yarım çay bardağı pirinçli kaşık maması veriyorum saat 10-11 civarı.Birde İkindi vakti yarım çay bardağı kadar meyve püresi veriyorum.Şu aralar armut tercihimiz çünkü kabızlığımız var biraz.(meyveye bayılıyoruz)
Bugün meyve püresini kaşık mamasına ekleyeceğim ve ilaveten havuç-patates püresi tattırmayı düşünüyorum 1-2 yemek kaşığı kadar.Haftaya da kendi mayaladığım yoğurttan tattırmaya başlayacağım...
Dediğim gibi yeni şeyleri keyifliyken ve çok aç olmadığı zamanlarda veriyorum.Ölçüler ise hala doyacağı miktarda değil.Aslında doktor doyacağı kadar verebilirsin dedi ama ben biraz biraz tattırıp 1 saat sonrasında üzerine anne sütü veriyorum.Şimdilik en önemli gıdamız hala anne sütü olmalı.
Ek gıdaya geçince bol bol su vermek gerekiyor bebişlere çünkü bağırsaklar alışık olmadığı için kabız olabiliyorlar.
Malum pirinç,elma,şeftali,havuç,patates....bunların hepsi masum ama kabız yapan gıdalar.
Ben ara ara paylaşmaya devam ederim ek gıda serüvenimizi

Son olarak bebeklerin dönmesi için acele etmeyin.Kayra 4.ay itibari ile artık çok rahat dönüp kolunu çıkarabiliyor artık.Yatağa yatırınca yanına yastık sıkıştırıyorum dönmemesi için çünkü koyar koymaz hemen dönüyor.Gece o ateşli hali ile kaç kere çevirdim.Kendince oynadığı bu oyunu bozulduğu zaman da çok kızıyor beyimiz.

Bayram tatili sonrası nihayet evime döndüm derken dün acı bir haberle karşılaştım,canım anneannem vefat etmiş....bir süre daha katılamıyorum sizlere....şimdilik esen kalın...

canım başınsagolsun, üzülme diyemiyorum ama süt üzüntü ve stresten çok etkileniyor gerçekten

TURUNCU cok geçmiş olsun atlattınız çok şükür darısı bizim başımıza diyelim bu 4. ay aşısı tecrübeleriniz baya korkuttu beni daha aşımıza var 17 eylülde olacak inş ama 2. ay aşısıda zorlamıştı kızımı ateşi çıkmasada çok huzursuzdu

Kızlar rota virüsü aşısı yaptıran yada yaptırmayan arkadaşlar fikir verebilirmisiniz lütfen, hala düşünüyoruz ve karar veremedik, haftasonu doktorumuz eğer yaptırmayacaksanız aşının önemini bildiğinizi ve yaptırmak istemediğinizi belirten bir yazı imzalamanızı isteyeceğim dedi ve dediki 2013 yılında muhtemelen zorunlu aşılar takvimine alınacakmış rota aşısı, ama ben hala kararsızım çünkü içimdeki ses ısrarla yaptırmak istemiyor offf kabus oldu bu rota aşısı bızde

rota asisini biz yaptirmadik doktorumuz tavsiye ettigini soyledi karar sizin dedi istemedigimizi soyledik herhangi birsey imzalamadik biraz baski gibi geldi bu imzalama mevzusu:44:

Biz 2dozu da yaptirdik bir sorun olmadi
Yegenim bu virusten dolayi 2gun hastanede yatmisti
Onun o hallerini dusundukce yaptirmaya karar verdim
Neden bu kadar kararsizsiniz ki bir zarari yok sonucta asi

rota asisini biz yaptirmadik doktorumuz tavsiye ettigini soyledi karar sizin dedi istemedigimizi soyledik herhangi birsey imzalamadik biraz baski gibi geldi bu imzalama mevzusu:44:

Evet aynen baskıcı bir tavırdı gerçekten doktorumuz kendi çocuğuna yaptırmamış ve virüsü kapıncada 5 gün hastanede yatmak zorunda kalmışlar bu yüzden çok ısrarlı yaptırmamız konusunda, ama içimdeki sese güvenmek istiyorum umarım pişman olmam

Biz 2dozu da yaptirdik bir sorun olmadi
Yegenim bu virusten dolayi 2gun hastanede yatmisti
Onun o hallerini dusundukce yaptirmaya karar verdim
Neden bu kadar kararsizsiniz ki bir zarari yok sonucta asi

Haklısın belki bu virüsten dolayı hastalanan bir bebeği görseydim fikrim kesin farklı olurdu ama aşının olası yan etkileri nedeniyle belkide hiç kapmayacağı bir virüsü bebeğime vermek istemiyorum sanırım birde bu konuda okuyup araştırdığım herşey aşıdan soğuttu beni ayrıca virüsü kapsada iyi bir bağışıklık sistemiyle kolay atlatma ihtimalide var üstelik aşılatamayacağımız okadar çok hastalık varki offf anne olmak ne zormuş 10 gun içinde karar vermemiz lazım ve eşimde yaptırmamaktan yana olmakla birlikte kararı bana bıraktı

Bayram tatili sonrası nihayet evime döndüm derken dün acı bir haberle karşılaştım,canım anneannem vefat etmiş....bir süre daha katılamıyorum sizlere....şimdilik esen kalın...

cnm başın sağolsun.... yazının devamını okuyunca içim sızlayarak biricik ananem geldi aklıma....

ayyy cnm çok şükür geçti, seninle birlikte bizde burda endişeli şekilde bekledik.... Rabbim o dilsiz yavrucukların acısını yaşatmasın bize.. insanın eli ayağına dolaşıo, anlamıyorum da bazen neden mızmızlandığını...

ek gıdalar içnde çok hızlı bir geçiş gibi geldi bana, ben mi çok küçümsüyorum anlamadım... ayrıca o kavanozlardaki meyva mamaları ne kadar sağlıklıdır ki, ben evde kendim hazırlamak isterim, bazı dr.lar 6. dan önce su dahil birşşey verilmesini önermio, bazıları meyva ve yoğurtla alıştırmalaraa başlanmalı diyor. bende ne yapacağımı şaşırdım... kayra bebek bu ay ne kadar almış kilo...

bu eşlerinde tüm sorumluluğu kucağımıza atmasına sinir oluyorum.... burda bi ark. tanıdık prof. ların bu aşıya sıcak bakmadığını söylemişti. bir tanıdığımızın kızı rotavirüs olupta 15 gün hastanede yatınca ve dr umudu kesince yaptırmaya karar vermiştim. ama sonrasında okuduğum bir yazı fikrimi değiştirdi. anne sütü ile beslenen bebeklerde bağışıklık gelişeceğinden riskli olmaması beni etkiledi. o bebek anne sütü ile beslenemedi için o hastalığa yakalanmış ve zor atlatmıştı.... yüreklerimi ferah tutmak gerek... zeynepyus da dediği gibi her hastalık için aşı yaptıramayız. bizim ülkemizde bu hastalık çok yaygın olmadığı için sanırım devlet zorunlu tutmuyor.

kizlar buharda meyve sebze haslamak icin buharli pisirici alacaktim
Aklima ikeadaki kevgirli makarna tencereleri geldi
Kullananiniz var mi? Ek gida oncesi hazirliklar tam gazzz

ya şu bşeyler tattırma konusunda aslında çoook sabırsızım ama daha bişey vermedim bebiişimn ağzına... çok erkenmi acaba? bi yandanda bize vermişler bişeymi olmuş sanki diye düşünüyorum...

ya şu bşeyler tattırma konusunda aslında çoook sabırsızım ama daha bişey vermedim bebiişimn ağzına... çok erkenmi acaba? bi yandanda bize vermişler bişeymi olmuş sanki diye düşünüyorum...

arkadslar ben 3gündür pirinç unu veriyorum hatta baya yiyor öncesinde ve sonrasında üstüne anne sütünüde cok içiyor bu cocuk balıklar gibi doydugunu anlamıyor sanırım

arkadslar ben 3gündür pirinç unu veriyorum hatta baya yiyor öncesinde ve sonrasında üstüne anne sütünüde cok içiyor bu cocuk balıklar gibi doydugunu anlamıyor sanırım

Beykoz pirinç unu vermeden once meyve sularıda yada püresiylemi başladın yoksa ilk ek gıdanız pirinç unumu, bende işe başladığımdan sütüm çok azaldı ve kızım 3. ayında çok az kılo aldığından 15 gün sonraki kılosuna göre ek gıda alıştırmalarına başlayabileceğimizi söyledi doktorumuz oyuzden merak ettim canım buarada balık gibiler gerçekten, güldürdün beni çok hoşşsun:)

ben işteyken annem bakıyor kızıma ve birkaç kaşık elma suyu verip tattırdığını ve kızımın bayıldığını daha da istediğini söyleyip itiraflarda bulunuyor ve biz size neler yedirdik anne sütüde verdik birşey olmadı deyip kendini savunuyor:) ama zaten bizde bu az kılo alımla ek gıdaya başlamak zorunda kalacağız gibi görünüyor, memede yada sağarak anne sütü ne rahatlıkmış şimdi yok organik meyvesi sebzesiydi yok ne kadar haşlanacaktı vb. asıl iş şimdi başlıyor beslenme konusunda galiba

ya bide şöyle bi konu var...
pirinç unu için vermeyin ne vitamini ne minerali var diyolar... ayrıca yaşına kadar inek sütü vermeyin diyolar... ee eskiler vermişte nolmuş diyorum bi yandan bi yandanda gıda sektörü malum yok şu gdo lu yok şunda bu katkı maddesi var, işte uzun ömürlü sütlere güvenmeyin içinde kimbilir ne varda ömrünü uzatıyor bilmemne bilmemne... insanın kafası karışıyo... tamam bazı şeylere dikkat etmek gerekir... ama okadarda ince eleyip sık dokumak istemiyorum... nereye kadar dikkat edebilirsinki

herkese selamalar..bizim kontorulumuz cumaydı ama benden aldığı üşütme nedeniyle huysuz kızım iyice huysuz olduğu için dün gittikk aşıya..
çok şükür korktuğum gibi olmadı..2 ay aşısı benı çok tecrübelendirid..nasıl ağlamıstı yavrum 2 saat boyunca..

dünde asıdan 1 saat önce karpolü tıkktım sonra 4 satte bir ölçek verdim..aksam 6 ve geceyi vermedim sabah 3 te verdim masallah sıkıntımız olmadı.bide ellerını ayaklarını açtım ve ip askılı badiyle uyuttum...zaten buz giibyid acaba giydirsemmi diye düşündüm:)

2 ayda 1200 gr almıs.dr gayet iyi dedi..yavas yavas meyve tattırmaya basladım..özellikle susmayınca dayıyorum limonu:)ne kötü anneyimama emme refleksin den dolayı yüzünü eksitim emiyor...daha yeni 6 kg olduk maalesf..boyumuzda 64.5..kılo az alıyor dedim dr da gelişim tablaosunda gayet iyi yükseliyor zaten bebekler çok kılo almaz bu dönemde dedi.300 gr alsa bıle oluyormus.önemli olan kaç gr aldığı değilmişş.

bu aarada aoç nın keçi yoğurdundan alıp vermemı ve yavas yavas çorba ve meyvelerden vermemı söyledi..ama 1.2 kasık..bebek kasığıyla..gelecek ay gıdalara baslıcaz..

kendınıze iyi bakın.turuncu kayra 24 nisan da mı doğdu..öyleyede baharla aynı

bu arada izinler ne durumda kimse işe başlamıyacakmı yahu..benim 1 ayım kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…