2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

çok geçmiş olsun cnm..şimdiden böceğede mi geçmiş olsun desekben olsam böceğin yerinde poposunu ıssırırdım belkide butlarını(baldırları yanii ben oğlumunkine but diyorum da:)) ) hiç gülücek halim yokken iboya çok güldüm sabah ki gülme krizine girmiş halimden eser kalmadı..şu kitapta beslenmeyle ilgili bi şeyler varmı cnm yaa bende alim kitabı..mayıs anneleri sayesinde kitap ayın en çok satan kitabı olurmuş

OKYANUSUNKALBI benim kizim da cok kusuyor emzirmeden sonra,uyurken,kalkarken..kiyafet yetistiremiyorum 3_4 kez üst degstiriyorum.dr.a göürdük tahlillerde bisey cikmadi.
diş çikardadan olabilir mi acaba???

illa enfeksiyon olacak diye bisi yok tabi emzirikten sonra hemen kaldirma sarsilmaktanda kusuyorlar

Geç kaldım herhalde ama en basiti makarna veya patates salatasını önerirdim.

kızımı böcek ısırmış yaaa
dr öyle dediiii
yüksek girişte oturuyorum sitemiz bahçeli heryerde de sineklik varr nerden girdi hayin böcek kızımın ta kafasını kolunu yemişşş:)

Kıyamam ben kuzuma...İyi ki öyle çok kötü bir yan etkisi olmamış.Çok geçmiş olsun canım.
İboyada çok güldüm valla

Vay beee...Bizim topikte ne hatunlar varmış...
Azcık bizede bulaştırın da bizim heriflerde bayram etsinler

Meleğimmm kaç gündür aklımdasın güzelim ama bi türlü fırsat bulup yazamadım.Mahir paşa nasıl oldu ?

Canım karnı doymuyormu acaba diyeceğim ama azcık emip uyuduğu için süt olsada karnını doyurmuyordur.
Artık 4 aylık olmuşunuz,gece yatmadan kaşık maması mı versen ?
Yani gecede 5 kere kalkmak çok yıpratıcı.Ben Kayraya 7de kaşık maması verdim ve yatırdım.Gece 2 gibi kalkar beslenmek için,sonra ki kalkışında zaten sabah olmuş olur.Yani 1 kere kalkıyor geceleri.

OKYANUSUNKALBI benim kizim da cok kusuyor emzirmeden sonra,uyurken,kalkarken..kiyafet yetistiremiyorum 3_4 kez üst degstiriyorum.dr.a göürdük tahlillerde bisey cikmadi.

Canım diş kusma yapmaz ki.Sadece huysuzluk,ateş,iştahsızlık falan yapar.
Acaba çok hareketli oldukları için mi kusuyorlar ki.Çözemedim ben de bizim durumu.

Canım bu aylarda bebekler emmeyi bırakma teşebbüsünde bulunabiliyor.Gerekirse ara uykularında ver ağzına ve emzirmeye çalış ama biberona başlama şimdilik.Bir kaç gün gözlemle bakalım ne yapacak.

Aynı durumu son 15 gündür bizde yaşıyoruz oğlumla 3.5 aylık tam doktorumuz bu aylarda anneyi reddetme sorunu olabiliyormuş uyanıkken asla meme emmiyor sadece uykuda emzirebiliyorum eğer uyanık olduğu zaman 3 saati bulursa ya sütümü sağıp içirip yada biraz mama yapıp öyle uyutuyorum.Ama aç bırakma sakın ağlasada içir...

Bugün ki beslenme düzenimizi size yazayımda bir bakın acaba çok mu veriyorum.

07.00 : 110 cc anne sütü
09.30 : 1 dolu yemek kaşığı kayısı püresi + su (yarım saat sonra az kustu )
12.00 : 120 cc anne sütü ( 120 cc çok geldi herhalde ki beslenmeden sonra aralıklarla kustu hep)
15.00 : 1 dolu yemek kaşığı patates-havuç püresi +su (gaz sonrası çok az kustu)
17.00 : 30 cc kayısı suyu (fena kabız olduğu için kayısıya yüklendim bugün)
18.30 : 120 cc formul mama,hipp yulaf +pirinç unu,2 cicibebe ile hazırlanmış kaşık maması (bikaç kaşık bıraktı ve şükür kusmadan uyudu)

Gece de 1 kere 120 cc anne sütü verirsek gün bitmiş olur.Toplam 470 cc süt almış oluyor.Çok değil ama buna da şükür.
Yani okuyunca fazla görünüyor ama verdiğim sadece 1 yemek kaşığı zaten.

Son düzenleme:

bence çok değil turuncu..ben sadece anne sütü veriyorum..gündüzleri 2,5-3 saatte bir...120cc kadar..bir biberonu yarım saatte bazen 1 saatte zorla bitiriyor...bazen de bitirmiyor..geceleride bazen 1 bazen de 2 defa kalkıyor oğlum...

kız pınarda ne ayağı şekerimmm....
kitaptaki taktiği uygulamaya çalışıyorumm:):)
hata yapmaz ve sabırlı olursam kızım uykusu geldiğinde müdahele etmeden kendi kendine uyuyacakkk:):)

hihahahahahahaha
böcek elime düştüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
daha doğrusu küçük kara bir örümcekkkkkk
örümcek olduğu için eziyet edemedim ama öldürdümmm....
günah biliyorum ama bahçeye attığımda yine benim evime giriyorlar...

kızlar ibo bizim yurtta fenomendi o sıralar...
oda arkadaşım sınıf arkadaşımdı
herkes iboyu görmeye gelirdi bizim odaya
bazen kantine indirirdikk
eski jole kutusuna toprak doldurmuştukkk içinde yaşardı ibo
günde bir kere tuzlardık ve sulardık toprağı:):)

hocalarımız bile ibo ibo diye gülerlerdi bize...
15 gün baktık dile kolay toprağı bol olsunnn:):)
ama kesilmesine gönlümüz razı olmamıştııı
hocamız bizden sonraki derste kesmişş
sonra geldi bize başınız saolsunaaa....
100 ü kapmıştık amaaa:):):)solucan beslemişizzzz yaniiii

merhaba turuncu bebeginin kilosu nasil eger bu kadar kusuyorsa miktarlari azalt öyle dene bana cok gibi geldi ek gidalardanda kusuyor olabilir

Cnm hosbulduk valla gunler nasıl geciyor anlamıyorum geleli 12 gun olmus bile off ..Sunnet evt zor cok dıkkat etmek lazım pipisi mikrop kapmasın veya baskıya maruz kalmasın diye ama benim velette masallah hiç durmuyor habire hareket halinde nasıl bu durumda iyileşir artık allah kerim
Surmene demek kız biz akraba cıkmayalım bide :))valla hemsolarım cok burda masallah

cnm gecmiş olsun .. o kadar cok seyden yavruları korumaya calısıyoruz ki birde bunlara örümcekte eklenince biz valla en iyisi asker gibi dikelelim bu cocukların basına hiçbir yerede kımıldamayalım (
Bu kıtabıda bence uygulamaya devam et mutlaka tutar biraz sabır cnm

Iboya da uzuldum gıı hızmetlerının karsılıgında olup gıtmıs zavallım..böyle bende gecmısı hatırladım sayende bizim universte yıllarında kaldıgımız evde bizi hic terketmeyen kertenkele vardı, isim koymustuk bizde Şukufe diyorduk bizde ona:))

cnm sagol sordugun ıcın bizim Mahir pasanın pipisi halan kızarık teyzesi iyileşsin diye evdeyiz surekli ( ya guya gezmeye geldık ama tıkandık eve zamanımız gıdıyor neyse oglan iyi olsunda razıyım evde sıkılmayada .Kayranın ne kadar zamanda iyileşmişti hatırlıyormusun cnm

Reflü olabilir...Benimkide öyledi reflü teşhisi koydu doktor..Ama çok önemli değil 1 yaşına kadar geçer dedi..İlaç kullanıyoruz ama..Ş
imdi azaldı kusmaları..

şukufeee:)
muhteşem yaaa ben yalnız yaşıyorken benimde bir kertenkelem vardı...
birde kedimmm
akşama kadar kertenkele önde kedi arkada uehueheue

mahiriii yerim yaaaa dötünü öpsün teyzesiii
doğmuş büyümüş sünnet olmuşta pipisi kızarmışşşş:)

merhaba turuncu bebeginin kilosu nasil eger bu kadar kusuyorsa miktarlari azalt öyle dene bana cok gibi geldi ek gidalardanda kusuyor olabilir

kilosu şuan 6800 civarı.Boyu 63 cm.
Sütün miktarını azaltamam çünkü artık 4.5 aylık oldu ve en az 120 cc içmesi gerekiyor.
Ek gıdayı ise sadece 1 yemek kaşığı veriyorum ve sonraki beslenme için en az 2.5 saat bekliyorum.
Bizim kusma problemimiz hem ek gıdaya başlama döneminde hemde dönmeye ve oturmaya başladığı zamana denk geldi.Yani bazen yemeğin sonrasında gaz çıkarırken kusuyor bazende tam dik oturduğunda veya döndüğünde veya kucakta gezerken kusuyor.Yani şuan ek gıdanın mı yoksa yemek sonrası bu hareketlerinmi kusmaya yol açtığını gözlemleyeceğim.

canım bizim pipide hiç kızarıklık olmadı ve dikişlerin tam düşmesi 10 günü buldu.Yani yarası 4-5 günde iyileşti ,4-5 günde dikişlerin düşmesi sürdü.

çok güzel maaşallah..Yatır-kaldır yöntemini biraz anlatır mısın?

benim kızım gece bir kez uyanıyor. ama huysuz uyuduğu zamanlar 2 saatte bir uyanıyor..

turuncu ek gıdalar biraz fazla değil mi? dün sağlık ocağına gittim kızım çok ağlıyordu, bi yerinde ağrı varmı die kontrol ettirdim, meme emmeyi reddettiği için pirinç maması veriyorum, dr sordum, sindirim sistemi henüz gelişmediği için zarar verebilirsin dedi, ama ben yine de devam edicem, annemler bizi öle büyütmüşler, çok şükür sağlıklıyız... bende yrn ilk kez kabak+patates+havuç püresi denicem, çok mu karışık olur ki.... üfff bu ek gıdalar çok yoruyor beni....

canım asya yüzüstü dönmeye başladığından beri kusuyor...
emzirmeden 2 saat geçsede kusuyor...
walla dönüyor oylanırken bir bakıyorum kafası gözü kusmuk olmuşş...
ama bu demek değil ki kayranın kusması normall...

yani asya dönebildiğinden beri kusuyor canımmm
bende hep karnının üstüne yatmasına yordum...
endişe duymuyorum şimdilikkk

hamarat mayıs anneleriyiz maşallah iyi misafir ağırlıyosun sanırım, misafirin eksik olmuyo cnm..
söylediklerini de canım çekti gece gece hep beraber sana gelsek mi :))

aynen, hele tatlıya hayır diyemiyorummm..
yemezsem dayanamayıp sonra daha çok yiyorum, koyverdim artık bende inşallah kilo almam..

ahh ahh eski günler.. arada bi o hallerine dönseler ne iyi olacak ..
yetim giydiriyor he sana hediye alıyor ya sen ona bak..
kaynım doğum gününde eltime ne almış bil, mutfağı için aspiratör o da pek mutlu

geçmiş olsun asyaya.. hayvancıklara neler çektirmişsin öyle, çektirdiklerini onlarda senin kızına mı çektiriyor
etme bulma dünyası, sizin savaş süreceğe benziyor

pınardacım tavsiyen, biyologun yorumu harika
kız bunun savaşını veriyor yaa, amaç asyanın uykusunu düzenlemek.
valla komiksiniz ama bizim ev şuan daha komik. kv kızımın uykusunu bozuyor, elinden alıyorum. sallamak istiyor, şimdi uyayacak götüreyim diyorum.. kucağında güzel tutamıyor, emzireyim diyorum :)) ne yapcağımı ne diyeceğimi şaşırdım yaa
Kizlar kocisimle ask yapalım bu gece dedik bendekide sans yaaa regli oldum hadi hayırlısı. Adamcagizida heveslebdirmistim oysaki (
tühh, kısmet değilmiş.. adam da pek heveslenmiştir herşeyde vardır bir hayır

Azıcık bekleyelim ozaman ufaklığın pipisi iyileşssin de rahat rahat çıkın. Ben özellikle cuma günleri müsaitim. diğer günler çalışıyorum...
Herkes durumunu yazarsa ortak bişey buluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…