kitabı almayı düşünen arkadaşlarımmm
canlarımm sabırsızsanız almayın şekerim:)
tam 50 dk lık maratondan sonra uyuttum asya yı
inat ettim ama uygulucam kitabııı
gözlerinden uyku akıyor kucağımda bi sallasam yada emzirsem 1 dk içinde uyucakk
yapmadım ama yatır kaldır şş pat uyuttumm
bir taraftanda allahım günaha giriyorsam affet başka çarem yok diye dua ettimmm
50 dk sürdü çünkü hastaneye gitmek için uykusundan uyandırdım kızımııı
çok sabır lazım çoooooooooookkkkkkkkkk
ama başardımmmmm tekrar....
inş emeklerim boşa gitmezz...
tahribatt çok canım
kafasında ve kolunda çapı 1 cm olan kabarıklık ve çiban tarzı birşey....
yatak odasını talan ettim
parkyatağı söktüm herşeyin içine dışına baktımmm
yatak bazamı kaldırdım komidinleri tek tek inceledimmm
tüm evi detaylı süpürdümmmm
örümcek ağı bile bulamadım evdeeee
bi bulsam o böceği ayaklarını tek tek yolup işkence edicemm
okurken laboratuarda az böcek kurbağa yılan balık kesmedim
az kuş tüyü yolmadımmm:):)
herkes tiksinirdi hoca beni ve yakın bi arkadaşımı çağırıdı pis işleree:)
ellerimiz kanlı çıkardıkkkkk
15 gün solucan bile baktık yurt odasında kesmek için besledik
adıda iboydu hhahahahaha
yurt bahçesine çıkarır gezidirirdikkkk
ay ne günlerdiiii
o böceği bi bulayım bak neler yapıcammmm
OKYANUSUNKALBI benim kizim da cok kusuyor emzirmeden sonra,uyurken,kalkarken..kiyafet yetistiremiyorum 3_4 kez üst degstiriyorum.dr.a göürdük tahlillerde bisey cikmadi.
diş çikardadan olabilir mi acaba???
Kızlar bugün akşama yakın arkadaşlar gelecek,gerçi herzaman gelirler fakat bu kez gecikmiş bir hayırlı olsuna geliyorlar ben üzümlü kek yamayı düşünüyorum fazlasına vaktim olamayacak tuzlu olarak pratik bir tavsiyeniz var mı?
kızımı böcek ısırmış yaaa
dr öyle dediiii
yüksek girişte oturuyorum sitemiz bahçeli heryerde de sineklik varr nerden girdi hayin böcek kızımın ta kafasını kolunu yemişşş:)
Aramizda o kadar büyük etkilesim var ki kavga etsek bile iki muctj mucuk isi bitiriyor.
bi keresinde elele tutusunca ates cikmisti cizirt etti ikimizde baktik mavi bi isik cikti elektrigimizden :)
biz ayrilamiyosak bundandir yani bence de evlilikte cinsellik çok önemli
Hay allah bocekte bulamamıs mı baska ısırıcak sey ..ee biliyor dunya tatlısı nerde, bocek bile ısırdı biz halaan opemedik bile imrendim simdi yaa ...cnm saka bir yana cok gecmiş olsun ins tahribat çok olmamıstır
KItap uygulamalarında da basarılarının devamını dılerım sekerım ..
selamlar uzun zamandır yazamamıştım nasılsınız..
ıkı oglanla ugraşmak zor bu hafta buyuk oglum kreşe gıttıde bıraz rahatladımm
oglum gecelerı emdıgı ıcın ıkı saat bır uyanıyor azcık emıyor sonra uyuyor tekrar uyanıyor sabah kadar 4 aylıgız ama en az 5 kere kalkıyorum
ılk oglumda oyleydı
sızınkıler nasıl gece uykuları
OKYANUSUNKALBI benim kizim da cok kusuyor emzirmeden sonra,uyurken,kalkarken..kiyafet yetistiremiyorum 3_4 kez üst degstiriyorum.dr.a göürdük tahlillerde bisey cikmadi.
kızlar sabah 8:00 dan beri Tarık Buğra 2 kere emdi çok moralim bozuk çookk2 sinde de göğsümde 5 dk anca durmuştur sabah 8 den bu yana 10 dk lık emmek nasıl yeter sütümde var halbu ki sağıp biberonlada vermek istemiyorum..kaşıkla vermeyi denedim dudaklarını resmen kilitliyo kafasını sağa sola çevirip duruyo..ne yapıcam bilmiyorum oofff
kızlar sabah 8:00 dan beri Tarık Buğra 2 kere emdi çok moralim bozuk çookk2 sinde de göğsümde 5 dk anca durmuştur sabah 8 den bu yana 10 dk lık emmek nasıl yeter sütümde var halbu ki sağıp biberonlada vermek istemiyorum..kaşıkla vermeyi denedim dudaklarını resmen kilitliyo kafasını sağa sola çevirip duruyo..ne yapıcam bilmiyorum oofff
Bugün ki beslenme düzenimizi size yazayımda bir bakın acaba çok mu veriyorum.
07.00 : 110 cc anne sütü
09.30 : 1 dolu yemek kaşığı kayısı püresi + su (yarım saat sonra az kustu )
12.00 : 120 cc anne sütü ( 120 cc çok geldi herhalde ki beslenmeden sonra aralıklarla kustu hep)
15.00 : 1 dolu yemek kaşığı patates-havuç püresi +su (gaz sonrası çok az kustu)
17.00 : 30 cc kayısı suyu (fena kabız olduğu için kayısıya yüklendim bugün)
18.30 : 120 cc formul mama,hipp yulaf +pirinç unu,2 cicibebe ile hazırlanmış kaşık maması (bikaç kaşık bıraktı ve şükür kusmadan uyudu)
Gece de 1 kere 120 cc anne sütü verirsek gün bitmiş olur.Toplam 470 cc süt almış oluyor.Çok değil ama buna da şükür.
Yani okuyunca fazla görünüyor ama verdiğim sadece 1 yemek kaşığı zaten.
Canım teşekkür ederim ben pratik tuzlu halkalı çörek yaptım,senin tarifi mutlaka deneyeceğim çünkü bu lezzeti hiç tatmadım.
Tatlım ayağında sallayarak uyutmayı denedin mi?Bir kaç defa dene ben denedim ve başardım şimdi gündüz öyle uyutuyorum.Ayağımda uyumaya hazırlanırken emzik veriyorum ağzına o da yatıştırıyor benim kızı.
AZRAECE canim dua et de kocişin hediye almis.benimki pastayi almis gelmis hani hediyem diyorum bi kese cikardi ipinden kolyeme takti bi bakarimki altin bu ne dedim sana altin aldm dedi napaym bunu kolye falan alsaydn dedim ama onlar bozulunca fhyat düsüyo demezmi.ben biliyorum zaten borcu icin altin yaptirmis bnada numara cekiyo.sonrada hani pastamm adi bana tadi ona onuda kendi icim almis
BIYOLOG ilahi güldürdün beni böcegi Allah eline üşürmesin diyorum
çok geçmiş olsun cnm..şimdiden böceğede mi geçmiş olsun desekben olsam böceğin yerinde poposunu ıssırırdım belkide butlarını (baldırları yanii ben oğlumunkine but diyorum da:)) ) hiç gülücek halim yokken iboya çok güldüm sabah ki gülme krizine girmiş halimden eser kalmadı..şu kitapta beslenmeyle ilgili bi şeyler varmı cnm yaa bende alim kitabı..mayıs anneleri sayesinde kitap ayın en çok satan kitabı olurmuş
hoşgeldin tekrar meleğin34 bende sürmeneliyim, belki de tanışızdırbu arada geçmiş olsun sünnet için. dün akşam netten bi bakıyım dedim nasıl oluyor, daha başından kapattım, iyi ki benim kızım var dedim, yoksa ben asla dayanamazdım...
uzun zamandır bende topiği takip edemiyorum, kızım gün geçtikçe huysuzlaşıyor. çok bunalıyorum. geçmişe hafif bir göz attım...öfff şimdi koydum yerine gene başladııııııııııııı
tahribatt çok canım
adıda iboydu hhahahahaha
ay ne günlerdiiii
Cnm hosbulduk valla gunler nasıl geciyor anlamıyorum geleli 12 gun olmus bile off ..Sunnet evt zor cok dıkkat etmek lazım pipisi mikrop kapmasın veya baskıya maruz kalmasın diye ama benim velette masallah hiç durmuyor habire hareket halinde nasıl bu durumda iyileşir artık allah kerim
Surmene demek kız biz akraba cıkmayalım bide :))valla hemsolarım cok burda masallah
cnm gecmiş olsun .. o kadar cok seyden yavruları korumaya calısıyoruz ki birde bunlara örümcekte eklenince biz valla en iyisi asker gibi dikelelim bu cocukların basına hiçbir yerede kımıldamayalım(
Bu kıtabıda bence uygulamaya devam et mutlaka tutar biraz sabır cnm
Iboya da uzuldum gıı hızmetlerının karsılıgında olup gıtmıs zavallım..böyle bende gecmısı hatırladım sayende bizim universte yıllarında kaldıgımız evde bizi hic terketmeyen kertenkele vardı, isim koymustuk bizde Şukufe diyorduk bizde ona:))
merhaba turuncu bebeginin kilosu nasil eger bu kadar kusuyorsa miktarlari azalt öyle dene bana cok gibi geldi ek gidalardanda kusuyor olabilir
cnm sagol sordugun ıcın bizim Mahir pasanın pipisi halan kızarık teyzesi iyileşsin diye evdeyiz surekli( ya guya gezmeye geldık ama tıkandık eve zamanımız gıdıyor neyse oglan iyi olsunda razıyım evde sıkılmayada .Kayranın ne kadar zamanda iyileşmişti hatırlıyormusun cnm
evet şekerler beni alkışlayabilirsinizzz
hahaha ben böyle yapınca eşim kızıyo başlarım özgüvenine diye neysee...:)
dün akşam kitapta dediği gibi 23:00 olmadan kızımı uyandırıp doyurdum...
bu gece 1-2 arası uyanmasını engellemek içinmişş...
ve evett uyanmadı sabah 5:30 da besledim bir tek...
yani kızım 23:00 dan sabah 09:30 a kadar uyudu bir kere beslenerek...
sabah 07:30 da herzamanki gibi kalktı
ben hemen emzirirdim..
kitapta ağlamıyorsa oyalanmasına izin verir tekrar uyuyacaktır uyumazsa yatır/kaldır yöntemiyle uyutun yazıyordu...
evet ellemedim ve asya yüzüstü dönmüşş oynadı oynadı ve uyumuşş.
tabi onu izlerken bende uyumuşum...
:)çok mutluyum kısacası harika bir uyku uyudum...
gerçi gece çok geç yattım kitabı okucam diye....
eşim hadi uyusana diyor...
1 sn gece uyanırsa ne yapmam gerektiğini arıyorum dedimm gülüyorrr:)
ama en önemlisi anlattıklarım onunda aklına yattı ve bana yardımcı olacağını söyledi ki bu da bu kitabın bir parçası...
yani tesadüfmüydü bilemiyorum....
ama ben bugün mutluyum...
yinede kızımın kafasında ve kolunda kocaman 2 kızarıklıkla uyandık bugün sivrisinek gibi ama baya kızarmış...
selamlar uzun zamandır yazamamıştım nasılsınız..
ıkı oglanla ugraşmak zor bu hafta buyuk oglum kreşe gıttıde bıraz rahatladımm
oglum gecelerı emdıgı ıcın ıkı saat bır uyanıyor azcık emıyor sonra uyuyor tekrar uyanıyor sabah kadar 4 aylıgız ama en az 5 kere kalkıyorum
ılk oglumda oyleydı
sızınkıler nasıl gece uykuları
Bugün ki beslenme düzenimizi size yazayımda bir bakın acaba çok mu veriyorum.
07.00 : 110 cc anne sütü
09.30 : 1 dolu yemek kaşığı kayısı püresi + su (yarım saat sonra az kustu )
12.00 : 120 cc anne sütü ( 120 cc çok geldi herhalde ki beslenmeden sonra aralıklarla kustu hep)
15.00 : 1 dolu yemek kaşığı patates-havuç püresi +su (gaz sonrası çok az kustu)
17.00 : 30 cc kayısı suyu (fena kabız olduğu için kayısıya yüklendim bugün)
18.30 : 120 cc formul mama,hipp yulaf +pirinç unu,2 cicibebe ile hazırlanmış kaşık maması (bikaç kaşık bıraktı ve şükür kusmadan uyudu)
Gece de 1 kere 120 cc anne sütü verirsek gün bitmiş olur.Toplam 470 cc süt almış oluyor.Çok değil ama buna da şükür.
Yani okuyunca fazla görünüyor ama verdiğim sadece 1 yemek kaşığı zaten.
Ben de ayni durumdayim aksama esimin akrabalari geliyor benim de arkadasim oldular cok severim ama yeni evimde ilk agirlama olacak o nedenle tozutmus durumdayim
Sabah temizlikcim geldi ogleye kadar o temizlik yapti ben tiramisu patatesli borek ve galetali pogca
Simdi sana yardimci olabilecek salatayi yapicam tarifini vereyim:
Sehriyeyi azcik salcali tuzlu haslayip yesil sogan dereotu kup kup salatalik ve domatesle karistiriyoruz cok hos oluyor
Sehriye ya da kuskusu yogurtla salatalayinca da bayiliyorum ben
Eger yogurtlu olacaksa ceviz de atiyorum icine
Hadi pinardam is basina!!! Yetisirsem bi de cikolatali top yapicam aksama esimle sozlestik enerji olur :)). Iyice sapittik valla bi de burda konustukca daha da sapitiyorum ben sanirim esimin yolunu gozluyorum boooyle
aynen, hele tatlıya hayır diyemiyorummm..Ay kızlar ben bu emzirme sürecinde tam obur oldum:131:. Yemek yiyorum 1-2 saat sonra sanki hiçbir şey yememiş gibi gözüm dönüyor . Doğumdan hemen sonra beni görenler sen nerenden doğum yaptın diyorlardı. Üstelik sezeryan oldum ama hiç kilo kalmamıştı; ama hamilelik sürecinde almadığım kiloları şimdi alacağım kesin. Hatta şu an kesin 3-4 kilo almışımdır. Biri beni durdursuuuuuuun:84:
kızlar hepinize koccaman koccaman teşekkür ediyorum burada hiç görmediğim ama çok sevdiğim arkadaşlarım oldunuz iyi ki varsınız. daha hediyemi göremedim:) şimdi lojmanlara kargo giremiyor. askeri hat var tel açınca kapıdan gidip alıyon. annem sabah sabah tutturdu taksana fişini telin diye hayırdır dedim arkadaşların adresini aldı bizden hediye yolladılar deyince sürpiz gitti:) iyi taktıkda bu arada karşı komşum doğum günüm için lojman içindeki gazinoya gidelim dedi o arada gelmişler ki arkadaşıma dönmüşler yok diye akşama eşim alacak artık kargoyu bilmem anlatabildimmi:) ama babamın hediyesi saks mavisi uzun triko kazağı kardeşim onun adına verdi ama m beden l olsa daha iyi olurdutabi bir de eşimin hediye mevzusu var açık açık ondan hediye istemedim biz çıkarken adam o kadar romantik şeyler yapıyordu ki çatıda yıldızlarmı izlemedik her yere mumlar mı yakmadı kendi yaptığı yemekler güller ayılar balonlar ahh ahh. bekar evi olunca bende zırt pırt gidiyordum:) ama evlendik adam değişti hediye kutusunu elime tutuştur o kadar. geçen hafta arkadaşıma birkenstock terlikler var ondan alayım bir de hani kilo aldı ya eşorfman takımı alayım demiş sanki yetim giydiriyor sinir oldum bana bundan sonra hediye alma mutsuz oluyorum dedim o da bana kızdı sana yaranılmıyor diye
geçmiş olsun asyaya.. hayvancıklara neler çektirmişsin öyle, çektirdiklerini onlarda senin kızına mı çektiriyorkitabı almayı düşünen arkadaşlarımmm
canlarımm sabırsızsanız almayın şekerim:)
tam 50 dk lık maratondan sonra uyuttum asya yı
inat ettim ama uygulucam kitabııı
gözlerinden uyku akıyor kucağımda bi sallasam yada emzirsem 1 dk içinde uyucakk
yapmadım ama yatır kaldır şş pat uyuttumm
bir taraftanda allahım günaha giriyorsam affet başka çarem yok diye dua ettimmm
50 dk sürdü çünkü hastaneye gitmek için uykusundan uyandırdım kızımııı
çok sabır lazım çoooooooooookkkkkkkkkk
ama başardımmmmm tekrar....
inş emeklerim boşa gitmezz...
tahribatt çok canım
adıda iboydu hhahahahaha
ay ne günlerdiiii
tühh, kısmet değilmiş.. adam da pek heveslenmiştirKizlar kocisimle ask yapalım bu gece dedik bendekide sans yaaa regli oldum hadi hayırlısı. Adamcagizida heveslebdirmistim oysaki(
Cnm bizde anadolu yakasında bulunan mayıs anneleri ile kısa bir sure once görüşme planları yapıyorduk..hatta herkese orta bir yer bulup goruselim dedik yalnız benim oğlan yeni sünnet oldu bu yuzden az iyileşsin öyle ayarlama yaparız diye düsünüyordum ama seninde fikrin bu yönde ise hep beraber bir karara bağlayıp bu işi yapalım derim kızlar malum benimde cok zamanım yok tr ye gecici sure için geldim ve gelmişkende tanışmak çok isterim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?