Azıcık bekleyelim ozaman ufaklığın pipisi iyileşssin de rahat rahat çıkın. Ben özellikle cuma günleri müsaitim. diğer günler çalışıyorum...
Herkes durumunu yazarsa ortak bişey buluruz.
Madem konu dümenden acilmis :)
benim 40 imdan beri tam gaz devam
Aci macida yok bi iki sefer dayandim simdi eskisinden daha iyi
Ayriyetten afrodizyaga falan ihtiyacimdayok cok sükür depo her zaman full 7 24 müsait :)
bu konuda esimle birbirimz icin yaratilmisiz.
hamileyken bile dogumdan 2 gün önce devamdi
O nazlanirdi hatta.
ayip ayip kizlar aramizdaa
Ben de ayni durumdayim aksama esimin akrabalari geliyor benim de arkadasim oldular cok severim ama yeni evimde ilk agirlama olacak o nedenle tozutmus durumdayim
Sabah temizlikcim geldi ogleye kadar o temizlik yapti ben tiramisu patatesli borek ve galetali pogca
Simdi sana yardimci olabilecek salatayi yapicam tarifini vereyim:
Sehriyeyi azcik salcali tuzlu haslayip yesil sogan dereotu kup kup salatalik ve domatesle karistiriyoruz cok hos oluyor
Sehriye ya da kuskusu yogurtla salatalayinca da bayiliyorum ben
Eger yogurtlu olacaksa ceviz de atiyorum icine
Hadi pinardam is basina!!! Yetisirsem bi de cikolatali top yapicam aksama esimle sozlestik enerji olur :)). Iyice sapittik valla bi de burda konustukca daha da sapitiyorum ben sanirim esimin yolunu gozluyorum boooyle
aboovvvv siyahlalecim sende ne yere bakan yürek yakansın gıııı biran iletiyi ben yazdım sandım
Cnm tuzladan içerenköye kadar mayıs anneleri var gorusmek isteyen ama neresi olur bizim için en guzel yer inan şuan aklıma gelmiyor..bulacagımız yerın bebekli anneler icin rahat bir yer olması sart en azından bebekler için altını rahat değistirebileceğimiz ve ayrıca emzirebilecegimiz bir yer olmalı diye düşünüyorum
Bu arada araştırdım ve bebekler genellikle 6.aydan sonra yabancıları ayırt ediyorlarmış:84: bizim sıpa biraz erken başladı
hamarat mayıs anneleriyiz maşallahiyi misafir ağırlıyosun sanırım, misafirin eksik olmuyo cnm..
söylediklerini de canım çekti gece gecehep beraber sana gelsek mi :))
aynen, hele tatlıya hayır diyemiyorummm..
yemezsem dayanamayıp sonra daha çok yiyorum, koyverdim artık bendeinşallah kilo almam..
ahh ahh eski günler.. arada bi o hallerine dönseler ne iyi olacak..
yetim giydiriyor hesana hediye alıyor ya sen ona bak..
kaynım doğum gününde eltime ne almış bil, mutfağı için aspiratöro da pek mutlu
geçmiş olsun asyaya.. hayvancıklara neler çektirmişsin öyle, çektirdiklerini onlarda senin kızına mı çektiriyor
etme bulma dünyası, sizin savaş süreceğe benziyor
pınardacım tavsiyen, biyologun yorumu harika
kız bunun savaşını veriyor yaa, amaç asyanın uykusunu düzenlemek.
valla komiksiniz ama bizim ev şuan daha komik. kv kızımın uykusunu bozuyor, elinden alıyorum. sallamak istiyor, şimdi uyayacak götüreyim diyorum.. kucağında güzel tutamıyor, emzireyim diyorum :)) ne yapcağımı ne diyeceğimi şaşırdım yaa
tühh, kısmet değilmiş.. adam da pek heveslenmiştirherşeyde vardır bir hayır
baska bir sebeple de aglayip tanidigi kokuda susmus olabilir cnm hemen korkma omerin cani ac olmasa bile meme istiyor bazen ne dede taniyor ne anane kucagima gelmeden huzur bulamiyor resmen. Anne olunca insan herseyi dusunuyor korkuyor di mi ama rahat ol biz onlari cok guzel buyutucez!Kızlar bugün akşam eşimin arkadaşına gezmeye gittik. Ev biraz kalabalıktı. Bizim kızı kim kucağına aldıysa kıyameti kopardı. Memeyle bile susturamadım. Nitekim gezme burnumuzdan geldi ve biz sadece 15 dk kadar oturabildik. Bu kadar erken yabancılaması normal mi ya sizde durumlar nasıl? Gözüm korktu valla;çünkü anne ve babasının dizinin dibinden ayrılmayan bir çocuk olmasını hiç istemem. İnşallah düzelir.
Annem 4.ayda birakmayi isterdiniz hep dedi bugun. kitaplarda da oyle yaziyor. Pes etmememiz lazim Omer de memeye gelince bazen yay gibi geriyor sirtini ki biliyorsunuz tam bir memekolik ama demek ki 4.ay sendromuna giriyor bidiklar. Hic uzulme gerekirse biraz ek gida mama verirsin ama memeyi almiyor diye vazgecme turlu oyunlarla devam etmeliyizkızlar sabah 8:00 dan beri Tarık Buğra 2 kere emdi çok moralim bozuk çookk2 sinde de göğsümde 5 dk anca durmuştur sabah 8 den bu yana 10 dk lık emmek nasıl yeter sütümde var halbu ki sağıp biberonlada vermek istemiyorum..kaşıkla vermeyi denedim dudaklarını resmen kilitliyo kafasını sağa sola çevirip duruyo..ne yapıcam bilmiyorum oofff
Var tatlimçok geçmiş olsun cnm..şimdiden böceğede mi geçmiş olsun desekben olsam böceğin yerinde poposunu ıssırırdım belkide butlarını (baldırları yanii ben oğlumunkine but diyorum da:)) ) hiç gülücek halim yokken iboya çok güldüm sabah ki gülme krizine girmiş halimden eser kalmadı..şu kitapta beslenmeyle ilgili bi şeyler varmı cnm yaa bende alim kitabı..mayıs anneleri sayesinde kitap ayın en çok satan kitabı olurmuş
Ay bu forumun adını KUDURUK MAYIS ANNELERİ diye değiştirmek lazım
Cnm tuzladan içerenköye kadar mayıs anneleri var gorusmek isteyen ama neresi olur bizim için en guzel yer inan şuan aklıma gelmiyor..bulacagımız yerın bebekli anneler icin rahat bir yer olması sart en azından bebekler için altını rahat değistirebileceğimiz ve ayrıca emzirebilecegimiz bir yer olmalı diye düşünüyorum
merhabalar kızlar yazmasamda devamlı takipteyim oğlum 4 alık oldu hala dönmüyor aranızda varmı yani sağa sola dönüyor ama tam yüzüstü dönmüyor bende bekliyorum dönsün diye
Kesinlikle!
Ordu gibi misafir agirladin kizim uyumican mi diyor esim :) kizlar ben anormal oldum ya bu kadar istemem normal degil bence 2. Hop geliyorum fln derse isimiz is
Hos esim yastiginin altinda onlemiyle uyuyor ama korkuyorum her seferinde
Su spiralleri bi taktirsak
Ben fazla olduğunu dşünmüyorum aksine sütü az bile alıyor,ek besin konusunda da gayet ölçülüsün.Gerçi şu ek besini yedirme miktarı standart olarak nedir bilmiyorum ki bir soruşturmak gerekiyor.Bugün ki beslenme düzenimizi size yazayımda bir bakın acaba çok mu veriyorum.
07.00 : 110 cc anne sütü
09.30 : 1 dolu yemek kaşığı kayısı püresi + su (yarım saat sonra az kustu )
12.00 : 120 cc anne sütü ( 120 cc çok geldi herhalde ki beslenmeden sonra aralıklarla kustu hep)
15.00 : 1 dolu yemek kaşığı patates-havuç püresi +su (gaz sonrası çok az kustu)
17.00 : 30 cc kayısı suyu (fena kabız olduğu için kayısıya yüklendim bugün)
18.30 : 120 cc formul mama,hipp yulaf +pirinç unu,2 cicibebe ile hazırlanmış kaşık maması (bikaç kaşık bıraktı ve şükür kusmadan uyudu)
Gece de 1 kere 120 cc anne sütü verirsek gün bitmiş olur.Toplam 470 cc süt almış oluyor.Çok değil ama buna da şükür.
Yani okuyunca fazla görünüyor ama verdiğim sadece 1 yemek kaşığı zaten.
Valla ben ikinize de güldüm siz de komiksiniz...Ay ne bileyim aklım başımda mı bu aralar,biyoloğun çırpınızını nasıl unutmuşum ben de anlamadım.hamarat mayıs anneleriyiz maşallahiyi misafir ağırlıyosun sanırım, misafirin eksik olmuyo cnm..
söylediklerini de canım çekti gece gecehep beraber sana gelsek mi :))
aynen, hele tatlıya hayır diyemiyorummm..
yemezsem dayanamayıp sonra daha çok yiyorum, koyverdim artık bendeinşallah kilo almam..
ahh ahh eski günler.. arada bi o hallerine dönseler ne iyi olacak..
yetim giydiriyor hesana hediye alıyor ya sen ona bak..
kaynım doğum gününde eltime ne almış bil, mutfağı için aspiratöro da pek mutlu
geçmiş olsun asyaya.. hayvancıklara neler çektirmişsin öyle, çektirdiklerini onlarda senin kızına mı çektiriyor
etme bulma dünyası, sizin savaş süreceğe benziyor
pınardacım tavsiyen, biyologun yorumu harika
kız bunun savaşını veriyor yaa, amaç asyanın uykusunu düzenlemek.
valla komiksiniz ama bizim ev şuan daha komik. kv kızımın uykusunu bozuyor, elinden alıyorum. sallamak istiyor, şimdi uyayacak götüreyim diyorum.. kucağında güzel tutamıyor, emzireyim diyorum :)) ne yapcağımı ne diyeceğimi şaşırdım yaa
tühh, kısmet değilmiş.. adam da pek heveslenmiştirherşeyde vardır bir hayır
Bugün misafir vardı benim kızda çok yadırgadı hemen ağlayıverdi gerçi sonra alıştı ama kucağa gitmedi.Kızlar bugün akşam eşimin arkadaşına gezmeye gittik. Ev biraz kalabalıktı. Bizim kızı kim kucağına aldıysa kıyameti kopardı. Memeyle bile susturamadım. Nitekim gezme burnumuzdan geldi ve biz sadece 15 dk kadar oturabildik. Bu kadar erken yabancılaması normal mi ya sizde durumlar nasıl? Gözüm korktu valla;çünkü anne ve babasının dizinin dibinden ayrılmayan bir çocuk olmasını hiç istemem. İnşallah düzelir.
Eeee Zeynepciğim nerde süt dolduran tarifin,acil lazım çünkü?Anamm sizin alayiniz gelsin bana butun gece neler yaparim neler!
Kizlar bu arada bi tarif yazicam tam bir sut bombasi ve yeyip tarifini istemeyen gormedim bu gecenin de gozdesi oldu yine :)
baska bir sebeple de aglayip tanidigi kokuda susmus olabilir cnm hemen korkma omerin cani ac olmasa bile meme istiyor bazen ne dede taniyor ne anane kucagima gelmeden huzur bulamiyor resmen. Anne olunca insan herseyi dusunuyor korkuyor di mi ama rahat ol biz onlari cok guzel buyutucez!
Annem 4.ayda birakmayi isterdiniz hep dedi bugun. kitaplarda da oyle yaziyor. Pes etmememiz lazim Omer de memeye gelince bazen yay gibi geriyor sirtini ki biliyorsunuz tam bir memekolik ama demek ki 4.ay sendromuna giriyor bidiklar. Hic uzulme gerekirse biraz ek gida mama verirsin ama memeyi almiyor diye vazgecme turlu oyunlarla devam etmeliyiz
Var tatlim
Aksam gelen arkadaslara okuttum biraz. Oglu 2.d yasinda hala kasik mamasi yiyor. Bence basucu kitabi olmasa bile tracy hogg ve babywise kitaplari iclerindeki bazi cok faydali detaylarla cok isimize yarayacak. Ben babywisedan tam ogun doyurmayi ogrendim gerisini uygulamiyorum ama bu bilgi bile yeter
Evet o spirallerden mutlaka taktirilmali. Yanliz adetliyken mı adet ten sonra mı takiliyordu
merhabalar kızlar yazmasamda devamlı takipteyim oğlum 4 alık oldu hala dönmüyor aranızda varmı yani sağa sola dönüyor ama tam yüzüstü dönmüyor bende bekliyorum dönsün diye
Ben fazla olduğunu dşünmüyorum aksine sütü az bile alıyor,ek besin konusunda da gayet ölçülüsün.Gerçi şu ek besini yedirme miktarı standart olarak nedir bilmiyorum ki bir soruşturmak gerekiyor.
Eeee Zeynepciğim nerde süt dolduran tarifin,acil lazım çünkü?
kilosu şuan 6800 civarı.Boyu 63 cm.
Sütün miktarını azaltamam çünkü artık 4.5 aylık oldu ve en az 120 cc içmesi gerekiyor.
Ek gıdayı ise sadece 1 yemek kaşığı veriyorum ve sonraki beslenme için en az 2.5 saat bekliyorum.
Bizim kusma problemimiz hem ek gıdaya başlama döneminde hemde dönmeye ve oturmaya başladığı zamana denk geldi.Yani bazen yemeğin sonrasında gaz çıkarırken kusuyor bazende tam dik oturduğunda veya döndüğünde veya kucakta gezerken kusuyor.Yani şuan ek gıdanın mı yoksa yemek sonrası bu hareketlerinmi kusmaya yol açtığını gözlemleyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?