2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

turuncuuuu kayra dun aksam nasildi dinlendirdi mi annesini?
Sana bir onerim var
Hemen pazartesi icin gundelikci tutsan ev isiyle ugrasmak yerine guzel bir tatli yapsan ve Kayra.yla oynasan
Havalar orda nasil bilmiyorum ama guzelse ve Kayra da arabasini seviyorsa eevin temizlenirken termosuna guzel bir cay ya da komposto koyup parka ciksan
Ben orda yalniz oldugunu bildigimden icime dert oldu canin sikilmasin artik

ah ben kendimi nerelere vurayim!!! Dunku misafir maratonunun ustune Rabbim verdi bolca sutum geldi ben de usenmedim sagdim ogluma 1ogun olsun diye
Esim sevindi ne zamandir sagamiyordun bak yine eskisi gibi olacak diye
Ben de cocuklar gibi sevindim tabi
Sen kalk o sutu rafta unut dolaba koyma!
Aglamak istiyorum hungur hungur nasil bir salagim ben ya!

Son düzenleme:

Gunaydin canim,
Bozuldumuki sutun? Kacta sagdin? Oda isisinda 8 saate kadar kaliyor sut.(sut posetinde yaziyor)
Verebilirsin bence..

Gunaydin canim,
Bozuldumuki sutun? Kacta sagdin? Oda isisinda 8 saate kadar kaliyor sut.(sut posetinde yaziyor)
Verebilirsin bence..

Anam dur hemen dolaba koyuyorum!!
Mutfagim su an 25 derece gece daha soguk olmustur 1gibi sagdim az once farkettim birsey olmamis midir sence?
Posete ve pompanin kilavuzuna da bir baayim

İncirli tatlıdan sözediyorsun ben hep yaparım ve çok güzel bir tariftir,doğumdan sonra hiç uğraşamadım ama dediğin gibi yapmak lazım bakayım sütüme iyi gelecek mi?

Ttlım kaç saat dışarda kaldı ?Benim bildiğim 6 saat durabilirmiş,6 saati geçmediyse dolaba koymadan ver bebişine.Bak buna üzüldüm işte

Anam dur hemen dolaba koyuyorum!!
Mutfagim su an 25 derece gece daha soguk olmustur 1gibi sagdim az once farkettim birsey olmamis midir sence?
Posete ve pompanin kilavuzuna da bir baayim

Bi bak bencede canim, ben cok sicaklarda bile gece sagip ertesi gun verdim oda ısısında,
bozulmadikca bisey olmaz,sifa olsun bebisine...Zaten bu anne sutu kadar daha psikolojik
bi icecek gormedim

günaydın kızlar bişi sormak istiyorum doğumdan sonra hala adet görmeyen var mı aranızda ben görmedim 1 damla bile normal deniyor ama...merak ediyorum

günaydın kızlar bişi sormak istiyorum doğumdan sonra hala adet görmeyen var mı aranızda ben görmedim 1 damla bile normal deniyor ama...merak ediyorum

Gunaydin canim,
Bende gormedim,gayet normalmis (dr.a gittim).
Bi arkadasim 1 sene olmadi dogumdan sonra,uzerine bide hamile
kaldi,bebis dogdu fln derken...3senedir olmuyo,onunda dr.u normal demis.
Hic tatlı canını sıkma...

bizdede ayni canim ani seslere yabanci ses ve goruntuye karsi cok duyarli bizimkide once uzaktan bi bakiyo sonra guluyo

zeynepcim sutu kokla anne sutu bozukdugunda cok kotu kokuyor sorun yoksa devam

turuncum Allah kolaylik versin insallah bugunleri unutturacak kadar istahli bir bebis olur kayra ilerleyen gunlerde sikma canini...

biyologcum asya ya gecmis olsun dikkat et haserelere

günaydın nasılsınız şekerler:)zeynep sütüne çok üzüldüm cnm yaa onun 1 damlası bile o kadar değerliyken senin öğünlük sütün gitmiş ama olmuş artık olan..sütün daha da çoğalırda Ömer e daha fazla süt çıkar inş

Canım bu aylarda bebekler emmeyi bırakma teşebbüsünde bulunabiliyor.Gerekirse ara uykularında ver ağzına ve emzirmeye çalış ama biberona başlama şimdilik.Bir kaç gün gözlemle bakalım ne yapacak.

evt canım tam bırakma dönemindeyken bel ağrım tutunca emziremedim 1hafta biberonla mama verdim..maalesef biberona alıştı..sadece geceleri emiyo uyku arasında..akşam acaba karnı mı tok diye düşündüm ki mümkün değil boş biberonu verdim ağzına dudaklarını kilitliycek mi diye bi kaptı biberonu nasıl çekiyo..hemen çektim ağzından..biberona fena alışmış

ben bu söylediğinin tam tersini yapıyorum..zaten biberona yeterince alışmış mama yapıp ve sütümü sağıp biberonla verirsem beni tamamen bırakır diye düşünüyorum..şu saatten sonra biberon kullanmayı düşünmüyorum..bütün biberonları kaldırdım..aç kalınca mecburen emicek düşüncesindeyim..akşama kadar aç kaldı akşam uyumadan önce yaklaşık 1 saat emdi..az önce uyku arasında yine emzirdim..yatmadan önce yine emziricem öğlen ki açığı gece kapatıyoruz napalım:)
bence çok değil canım..ben Tarık Buğraya mama verdiğim zaman gün içinde su da veriyodum su verdikten sonra kusuyodu..şu nda mama vermiyorum su da vermiyorum ve kusmuyo..acaba verdiğin su mu fazla geliyo?bence doktora götür canım belki midesinde bi problem vardır kuzucuğun

evt canım bebekler bu aylarda bırakabiliyomuş..ne şebeklikler yapıyorum emsin diye banamısın demiyo sıpa çok inatçı..öyle bi boğuşuyo ki ter içinde kalıyo..pes etmeden sürekli emzirmem lazım..memeyi bıakmak için daha çok küçük

kızlar yukarıda yazdıklarımı dün gece yazdım tam göndericem site yapım aşamasına girmiş bende onları kopyaladımmm:)şimdi gönderdim..
sabah eşim beni uyandırdı sessizce Tarık Buğra yı izle dedi..bizimki bu aralar ayaklarıyla pek bi haşır neşir ağzına götürmeye çaılıyo,çorabını çekerek kalkmaya çalışıyo..çorabını çekerken çıkarmış sıkı sıkı yapışmış onunla sohbet ediyoduçorabı renkli çizgiliydi hoşuna gitmiş anlaşılan..eline oyuncak verdiğim zaman öyle uzun süre oynamıyo..bundan sonra çorap vericem eline oynasın..sohbeti bittikten sonrada elinde çorabıyla sızdı kaldı kuzucum...çok tatlı bu bıdıklar bakalım daha nelerine tanık olup keyifle izliycez

Bi bak bencede canim, ben cok sicaklarda bile gece sagip ertesi gun verdim oda ısısında,
bozulmadikca bisey olmaz,sifa olsun bebisine...Zaten bu anne sutu kadar daha psikolojik
bi icecek gormedim

Kizlar biryerde 4 biryerde 8saat yaziyor
Ben farkettigimde 7saattir oda sicakliginda kalmisti ama omer uyudugundan vermem mumkun degildi dolaba koydum

O ladar sure disarda kalip omru bitiyor mudur acaba. Tekrar dolaba girince kullanilabilir mi bir bilgi bulamadim ama icime sinmeyecek sanirim.

Gitti bir parmak kaymak gittiiii her zaman olmuyordu boyle canim sagolsun arik olan oldu
Kocayla fanfis dusunmekten oglumun rizkini hic ettim bundan sonra tarihi yazar yazmaz dolabaa

kızlar benim yöntem işe yaracak sanırım...
kitabı aldığımdan beri kızım emziği ağzında yatağında uyuyorrr...
tabi başında beklemem gerekiyor bu bazen 1 saat bazen 20 dk bazende 5 dk sürüyor..
önemli olan uykusunu takip etmek ilk belirtide yatağına götürüp dikkat dağıtmadan onu yatağında mutlu etmek...
ağlarsa kucakta sakinleştirmek ama hoplatıp zıplatmak yok sallamakta yok --sakince...
sakinleşince tekrar yerine koymak...
asya bazen yüzüstü dönüyor ve poposuna hafif şşş/ pat uyguluyorum...
bu arada müzik kutusu devamlı çalıyor...
ve belki defalarca kere emziği eliyle çıkarıyor başında ona görünmeden geri ağzına veriyorum...

merak edenler için yazdım....
memede ayakta kucakta uyutmaya son...
umuyorum kısa zamanda yatağına koydugumda başında beklemeden uyuyabilirrrr hedefim bu....
inş. gerçekleşirrr...

kitabı okuyanlara bir-kaç sorum war... mesela zeynepcimm:)
easy yöntemindeki 4 saat kuralını uygulayabiliyormusun...
kitapta 2 gün gözlem ve sabah 7de kalkarak rutine başlamayı şiddetle tavsiye ediyor...
bunu yaptınmı....
ben 2 saat uyutmayı henüz başaramadımm sen yapabildinmi...
uyandıktan sonra sonraki 40 dk ya bir kere geçtik ama onun dışında gözü açık halde kalkmadan 15 dk oyalanabildik sonra gülücüklerrr:)
ve işin doğrusu sabah 7de kızımıda uyandırıp rutine başlatmak beni aşacak sanırım

ben uyandıktan sonra emziriyorum ve oynuyoruzzz
bu zaten hep olan birşeydi...
sonraki 1 saat 15 dk içinde tekrar uyuması gerekiyor
ben 1 saat sonra yatağına götürüp oyalamaya başlıyorumm ve 50 dk ila 20 dk arasında uykuya geçiş yapıyoruz..
yapamadığımızda oldu:):)
1 saat max. geri uyanıp beslenmek istiyoruz...

şuan için kendi kendine uyumaya alıştırmak benm için yeterli çünkü saatleri tutmasada rutinimizz var zatenn:):)

hem paylaştım merak edenler için hemde soru sordum şekerlerim uzun oldu özür dilerim...

Son düzenleme:
slm tatli cadi benim bebegim biberon emmeyi bilmiyor hic kullanmadim mama ve sútúmú cay kasigi ile veriyorum ne kadar icerse zorlamadan kkesinlikle 2 saatten fazla ac kalmiyor bence ac birakmak dogru degil

ayyy cok sevindim ya insallah boylece devam eder biz 4saati uygulayamiyoruz cnm cunku omer uyanir uyanmaz emiyor 1sa sonra yine emmek istiyor ama 3,5saat gibi rutine girdik sayilir. Bu donemde birakmaya cok meyilli olduklarindan zorlayamiyorum ama kendi kendine uyuyor cogunda o bile yetiyor

aynı zamanda şu kitapları almam lazım ilk fırsatta bir avm ye gitmem lazım, acayip merak ettim

Ben bugun omeri ananesine birakip carrefour.a gidecegim hem de 10gun daha rapor alacagim son kez.
2ogunluk sut birakacagim 4-5saat yeter ama o kadar ayri kalamam kuzumdan.
Kendime birkac pantolon almak istiyorum kalcalarim buyumus eskiler olsa bile dar oluyor hosuma gitmiyor

Bu arada kizlar marks&spencer.dan bebek kiyafeti alan oldu mu? Benim cok hosuma gittiler hatta bayildim penyeleri mothercare gibi uzun omurlu olur mu merak ettim.

Sana doğum yaramış güzelim hormonların coşmuş bende de tam tersi hep kaçış hep kaçış, bakalım nereye kadar kaçabilecem

merhabalar kızlar yazmasamda devamlı takipteyim oğlum 4 alık oldu hala dönmüyor aranızda varmı yani sağa sola dönüyor ama tam yüzüstü dönmüyor bende bekliyorum dönsün diye

Valla benimki sadece sağa dönüyordu birkaç gündür onu da yapmıyor bu bebekleri anlamak çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…