ah ben kendimi nerelere vurayim!!! Dunku misafir maratonunun ustune Rabbim verdi bolca sutum geldi ben de usenmedim sagdim ogluma 1ogun olsun diye
Esim sevindi ne zamandir sagamiyordun bak yine eskisi gibi olacak diye
Ben de cocuklar gibi sevindim tabi
Sen kalk o sutu rafta unut dolaba koyma!
Aglamak istiyorum hungur hungur nasil bir salagim ben ya!
Gunaydin canim,
Bozuldumuki sutun? Kacta sagdin? Oda isisinda 8 saate kadar kaliyor sut.(sut posetinde yaziyor)
Verebilirsin bence..
İncirli tatlıdan sözediyorsun ben hep yaparım ve çok güzel bir tariftir,doğumdan sonra hiç uğraşamadım ama dediğin gibi yapmak lazım bakayım sütüme iyi gelecek mi?Tatlim geldimm
1su b cevizi inceli kalinli kiyiyoruz
6 7 inciri kup kup dogruyoruz. Incir sertse ilik suda bekletilebilir.
1su b seker ile 3yumurtayi en az 5dk cirpiyoruz
Uzerine 1su b un ve hamur kabartma tozu ekleyip elde cirpiyoruz
Incir ve cevizi de karistirip yayvan bir borcam ya da tepside firina veriyoruz
Pisince sogumasini bekleyip 2su b. Neskafeli sicak suyla islatiyoruz
2su b. Ancak yetiyor daha az olmamali. Neskafe bardak basina 1tatli kasigi.
4bardak sut 6kasik seker 6kasik unu muhallebi kivaminda pisiriyoruz
Sogutup toz kremsantiyi dogrudan muhallebiye ekleyip cirpiyoruz
Sogumus kekin ustune suruyoruz
Neskafe sekeri kiriyor hafif oluyor incirler sut yaparken ceviz kalitesini arttiriyor
Bana inanilmaz faydasi oldu
Kremsanti istemeyen olursa labne peyniri fln da olur muhallebiyi yumusatmak icin
Omer pasam agliyooooo hemen gelicemmmm
ah ben kendimi nerelere vurayim!!! Dunku misafir maratonunun ustune Rabbim verdi bolca sutum geldi ben de usenmedim sagdim ogluma 1ogun olsun diye
Esim sevindi ne zamandir sagamiyordun bak yine eskisi gibi olacak diye
Ben de cocuklar gibi sevindim tabi
Sen kalk o sutu rafta unut dolaba koyma!
Aglamak istiyorum hungur hungur nasil bir salagim ben ya!
Anam dur hemen dolaba koyuyorum!!
Mutfagim su an 25 derece gece daha soguk olmustur 1gibi sagdim az once farkettim birsey olmamis midir sence?
Posete ve pompanin kilavuzuna da bir baayim
günaydın kızlar bişi sormak istiyorum doğumdan sonra hala adet görmeyen var mı aranızda ben görmedim 1 damla bile normal deniyor ama...merak ediyorum
Kızlar bugün akşam eşimin arkadaşına gezmeye gittik. Ev biraz kalabalıktı. Bizim kızı kim kucağına aldıysa kıyameti kopardı. Memeyle bile susturamadım. Nitekim gezme burnumuzdan geldi ve biz sadece 15 dk kadar oturabildik. Bu kadar erken yabancılaması normal mi ya sizde durumlar nasıl? Gözüm korktu valla;çünkü anne ve babasının dizinin dibinden ayrılmayan bir çocuk olmasını hiç istemem. İnşallah düzelir.
Canım bu aylarda bebekler emmeyi bırakma teşebbüsünde bulunabiliyor.Gerekirse ara uykularında ver ağzına ve emzirmeye çalış ama biberona başlama şimdilik.Bir kaç gün gözlemle bakalım ne yapacak.
Aynı durumu son 15 gündür bizde yaşıyoruz oğlumla 3.5 aylık tam doktorumuz bu aylarda anneyi reddetme sorunu olabiliyormuş uyanıkken asla meme emmiyor sadece uykuda emzirebiliyorum eğer uyanık olduğu zaman 3 saati bulursa ya sütümü sağıp içirip yada biraz mama yapıp öyle uyutuyorum.Ama aç bırakma sakın ağlasada içir...
Bugün ki beslenme düzenimizi size yazayımda bir bakın acaba çok mu veriyorum.
07.00 : 110 cc anne sütü
09.30 : 1 dolu yemek kaşığı kayısı püresi + su (yarım saat sonra az kustu )
12.00 : 120 cc anne sütü ( 120 cc çok geldi herhalde ki beslenmeden sonra aralıklarla kustu hep)
15.00 : 1 dolu yemek kaşığı patates-havuç püresi +su (gaz sonrası çok az kustu)
17.00 : 30 cc kayısı suyu (fena kabız olduğu için kayısıya yüklendim bugün)
18.30 : 120 cc formul mama,hipp yulaf +pirinç unu,2 cicibebe ile hazırlanmış kaşık maması (bikaç kaşık bıraktı ve şükür kusmadan uyudu)
Gece de 1 kere 120 cc anne sütü verirsek gün bitmiş olur.Toplam 470 cc süt almış oluyor.Çok değil ama buna da şükür.
Yani okuyunca fazla görünüyor ama verdiğim sadece 1 yemek kaşığı zaten.
evt canım bebekler bu aylarda bırakabiliyomuş..ne şebeklikler yapıyorum emsin diye banamısın demiyo sıpa çok inatçı..öyle bi boğuşuyo ki ter içinde kalıyo..pes etmeden sürekli emzirmem lazım..memeyi bıakmak için daha çok küçükAnnem 4.ayda birakmayi isterdiniz hep dedi bugun. kitaplarda da oyle yaziyor. Pes etmememiz lazim Omer de memeye gelince bazen yay gibi geriyor sirtini ki biliyorsunuz tam bir memekolik ama demek ki 4.ay sendromuna giriyor bidiklar. Hic uzulme gerekirse biraz ek gida mama verirsin ama memeyi almiyor diye vazgecme turlu oyunlarla devam etmeliyiz
Bi bak bencede canim, ben cok sicaklarda bile gece sagip ertesi gun verdim oda ısısında,
bozulmadikca bisey olmaz,sifa olsun bebisine...Zaten bu anne sutu kadar daha psikolojik
bi icecek gormedim
ben de henüz regl olmadım dün kızkardeşime sordum onun 4.5 yaşında bi oğlu var, doğumdan sonra tam 9 ay regl olmamış...günaydın kızlar bişi sormak istiyorum doğumdan sonra hala adet görmeyen var mı aranızda ben görmedim 1 damla bile normal deniyor ama...merak ediyorum
kızlar benim yöntem işe yaracak sanırım...
kitabı aldığımdan beri kızım emziği ağzında yatağında uyuyorrr...
tabi başında beklemem gerekiyor bu bazen 1 saat bazen 20 dk bazende 5 dk sürüyor..
önemli olan uykusunu takip etmek ilk belirtide yatağına götürüp dikkat dağıtmadan onu yatağında mutlu etmek...
ağlarsa kucakta sakinleştirmek ama hoplatıp zıplatmak yok sallamakta yok --sakince...
sakinleşince tekrar yerine koymak...
asya bazen yüzüstü dönüyor ve poposuna hafif şşş/ pat uyguluyorum...
bu arada müzik kutusu devamlı çalıyor...
ve belki defalarca kere emziği eliyle çıkarıyor başında ona görünmeden geri ağzına veriyorum...
merak edenler için yazdım....
memede ayakta kucakta uyutmaya son...
umuyorum kısa zamanda yatağına koydugumda başında beklemeden uyuyabilirrrr hedefim bu....
inş. gerçekleşirrr...
kitabı okuyanlara bir-kaç sorum war... mesela zeynepcimm:)
easy yöntemindeki 4 saat kuralını uygulayabiliyormusun...
kitapta 2 gün gözlem ve sabah 7de kalkarak rutine başlamayı şiddetle tavsiye ediyor...
bunu yaptınmı....
ben 2 saat uyutmayı henüz başaramadımm sen yapabildinmi...
uyandıktan sonra sonraki 40 dk ya bir kere geçtik ama onun dışında gözü açık halde kalkmadan 15 dk oyalanabildik sonra gülücüklerrr:)
ve işin doğrusu sabah 7de kızımıda uyandırıp rutine başlatmak beni aşacak sanırım
ben uyandıktan sonra emziriyorum ve oynuyoruzzz
bu zaten hep olan birşeydi...
sonraki 1 saat 15 dk içinde tekrar uyuması gerekiyor
ben 1 saat sonra yatağına götürüp oyalamaya başlıyorumm ve 50 dk ila 20 dk arasında uykuya geçiş yapıyoruz..
yapamadığımızda oldu:):)
1 saat max. geri uyanıp beslenmek istiyoruz...
şuan için kendi kendine uyumaya alıştırmak benm için yeterli çünkü saatleri tutmasada rutinimizz var zatenn:):)
hem paylaştım merak edenler için hemde soru sordum şekerlerim uzun oldu özür dilerim...
aynı zamanda şu kitapları almam lazım ilk fırsatta bir avm ye gitmem lazım, acayip merak ettim
Kesinlikle!
Ordu gibi misafir agirladin kizim uyumican mi diyor esim :) kizlar ben anormal oldum ya bu kadar istemem normal degil bence 2. Hop geliyorum fln derse isimiz is
Hos esim yastiginin altinda onlemiyle uyuyor ama korkuyorum her seferinde
Su spiralleri bi taktirsak
merhabalar kızlar yazmasamda devamlı takipteyim oğlum 4 alık oldu hala dönmüyor aranızda varmı yani sağa sola dönüyor ama tam yüzüstü dönmüyor bende bekliyorum dönsün diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?