Tatlım su isin pratiğini banada yaz valla ben ev islerine yetişecek diye canım çıkıyor gerçi bende temizlik takıntısı var benim kv amannn boşar kizim keyfine bak temizlik yapacam diye yorma kendini der ama annem oyle değil evime geldiginde her yer derli toplu ve temiz olacak yoksa söylenir....
Birde eşya cok benim evimde o yüzden çabuk dağılıyor
çiçek_çiçek canım kabızlığıda sordum.Aynen z.yağı içir ilk etapta ilaç önermiyorum dedi.
bugün ki beslenme düzenimiz;
06.30 : 130 cc anne sütü
09.30 : yarım elma ve yarım armut püresi(yaklaşık 100 cc yedi)
12.00 : 120 cc anne sütü
15.00 : 125 cc sebze püresi (ıspanak,patates,havuç,soğan ve kimyon karışımı bayıla bayıla yenildi)
17.00 : 70 cc yoğurt (ilk gün tadı değişik gelmişti ama bugün çok severek yedi)
18.30 : 120 cc kaşık maması
Gece 120 cc anne sütü
Maaşallah diyeyim ek gıda düzenimiz yavaş yavaş oturuyor artık.Oynayarak,zıplayarak ve şebeklikler yaparak geçiyor işte öğünlerimiz.Süt öğünleri ise bin bir zorlukla,gerektiği yerde ağzına sıkılarak bitiriliyor.
En güzeli ise hiç kusmamızın olmaması...
slm kızlar sizlere bişey danışmak istiyorum. oğlum son bir aydır neredeyse haftada bir kakasını yapıyor. anne sütü alan bebekler kabız olmaz diyolar ama napıcağımı şaşırdım. benimle aynı durumu yaşayan varmı ne yapmalıyım oyyyy oyyyy........
maşallah turuncubugün ki beslenme düzenimiz;
15.00 : 125 cc sebze püresi (ıspanak,patates,havuç,soğan ve kimyon karışımı bayıla bayıla yenildi)
Gece 120 cc anne sütü
Maaşallah diyeyim ek gıda düzenimiz yavaş yavaş oturuyor artık.Oynayarak,zıplayarak ve şebeklikler yaparak geçiyor işte öğünlerimiz.Süt öğünleri ise bin bir zorlukla,gerektiği yerde ağzına sıkılarak bitiriliyor.
ben pratik süpürge aldım uzun olanlar varya onlardan fişe takılı hemen bişey dökülsün orayı süpürüp basucumda duruyor bende 3beşik var bitanesi ardiye gibi içine atıyorum fazlalıkları tülünü kapatıyorum fazla görünmüyor sonra gezerken yerleştiriyorum
biz yasadik canim. once birden azaldi 3aylik oldugunda kuzum gunde iki sonra bir oldu zeytin yagi surmeye basladim poposuna 24saati doldurup yapmadiginda daha sonra iki gunde bir yada uc gunde bir olmaya basladi artik zeytin yagida fayda etmiyordu anlayacagin sonra gliseron kansuk diye bir fitil onerdi drumuz ceyrek fitil koydugumuzda yapiyordu yavrucak yankiz dr anne sutunun kabiz yapmadigini hatta normal old bizede soyledi ama sunuda ekledi sen kabizsan oda kabiz olur dedi ve malesef bendede oyle sorunlar hep var..ben bir hafta asiri lifli gida yemekten cocuk ishal olduhala gubde birkac kez yapiyor ortayi bulamadik suan normal olan ne onu bilmiuorum cunku cok sulu yapiyor bazen. ..
once zeytin yagi sur poposuna fayda etmezse dedigim gibi fitili al ve uygula nacizane fikrim
Bence psikoloğu düşünerek çok doğru kararlar almışsınız,işte medeni olmak budur...Çok tşk ederim canım ,ya ben her mamasına z.yağı ilave ediyorum ama onun haricinde bide direk ağzına verimmi yoksa yeterlimi mamasındaki.
İnan çok sevindim sanki kendi çocugum yedi hepsini çünkü iştahsızlığın nedemek oldugunu iliklerime kadar yaşıyorum.Ama kaşıkla birşeyler yedirirken bende daha rahatım en azından kendırabiliyorum ama yinede çok severek yemiyor.Daha sebzeye geçmedim düzenim tam oturmadı ama yavaş yavaş şekillenir şu tatile bi gidip gelelim de asıl tam olarak ozaman başlarız.Bugün bir ev gezmesine gittim ek gıdalardan bahsederken yarım şeftali verdim deyince bi arkadaş okadar çok üstüme geldiki çok sinirlendim ya sanki ilk vermemde yarım vermişim yaa tabiki önce tattırdım yavaş yavaş arttırdım şuanda yarım porsiyorn veriyorum şimdi seni okuyunca raahatladım kendimden şüphe ettirdi bani kadın
PINAR: Evde durumlar fena değil oturup konuştuk detaylı, çabalamaya karar verdik,konuşsakta bir türlü tam çözemediğimiz bir sorun içinde psikoloğa gitmeye karar verdik.En azından ikimizde birşeylerin düzelmesini istiyoruz.Perşembe günü 2 haftalık bir tatile çıkıyoruz inşallah ikimizede hatta üçümüzede iyi gelirBu arada sizi çok özleyeceğim bu süre zarfında lütfen beni unutmayınnnnnnnn
Ya kızlar sizlerden aldığım tiyolarla uyku düzenimi oluşturmayı baya baya başardım hep hayal ettiğim bir şeydi kendi kendine uyuması ama bu tatil tüm emeklerimi boşa çıkarabilir.Sizce dönünce tekrar sağlayabilirmiyim
Gece 120 cc anne sütü
MyBabyLove ;kan damlasını özel doktorumuz 4.ayda başlamamızı istedi.Bazı doktorlar 6.aydan itibaren verebiliyorlar.Her doktor farklı düşünüyor bu konuda.Bizim erken başlamamızdaki en büyük etken benim gebelikte demir ve kanımın oldukça düşük olmasıydı.
Birde iştahsız bir bebek olması da bu konuda büyük rol oynadı.
Bakalım damla sonrası kusmalar devam ederse mecburi olarak bırakacağız bizde...
Gece 120 cc anne sütü
ben pratik süpürge aldım uzun olanlar varya onlardan fişe takılı hemen bişey dökülsün orayı süpürüp basucumda duruyor bende 3beşik var bitanesi ardiye gibi içine atıyorum fazlalıkları tülünü kapatıyorum fazla görünmüyor sonra gezerken yerleştiriyorum
slm kızlar sizlere bişey danışmak istiyorum. oğlum son bir aydır neredeyse haftada bir kakasını yapıyor. anne sütü alan bebekler kabız olmaz diyolar ama napıcağımı şaşırdım. benimle aynı durumu yaşayan varmı ne yapmalıyım oyyyy oyyyy........
Hamilelikte hormonlarin etkisiyle dokulmuyormus,o dokulmeyen saclar dogumdan 3-4ay sonra dokulmeye baslayip genellikle 6. ayda dokulme son buluyormus.O saclar mutlaka dokulecekmis,biz sacimizi sikca tarayarak o dokulmesi gereken saclari dokup o donemi hizlandirabilirmisiz.O dokulen saclarin yerine yenisi cikacakmis.dr yorumudur
Ani bebek ölümleri için keçi sütü
Bebeklerde görülen ani ölümleri engellemek için keçi sütü öneriliyor. Kanser tedavisinde kullanabilecek keçi sütü bulunuyor. Astım, alerji ve öksürük gibi hastalıklarda keçi sütünün çok faydası bulunuyor. Egzama gibi hastalıkların tedavisinde keçi sütü kullanılıyor.
doktorların raporlarına göre 'astım, alerji ve öksürük' gibi pek çok hastalıkların tedavisinde ilaçların etkili olmadığı halde, keçi sütünün olumlu sonuç verdiğini söylemesi keçi sütünü kıymete bindirdi.
Keçi sütünden yapılmış ürünlerin Avrupa'da özel healt shoplarda özel fiyatlarla satıldığı ve bebeklere anne sütünün alternatifi olarak verilebileceği bildirildi.
Ellerde, yüzde veya cinsel organlarda oluşan egzamalar genellikle alerjik tepkilerden kaynaklanır; örneğin bebeklerde sıklıkla görüldüğü gibi, inek sütü bu alerjik tepkilere yol açabilir.
Uzmanlara göre egzama sıkıntısı çeken herkes, süt ve süt ürünlerinden uzak durmalı, inek sütü yerine keçi sütü ve soya sütü tercih etmeli.
UZMANLAR 'KEÇİ SÜTÜ SAĞLIKLI' DEDİ, KEÇİ PEYNİRLERİ YOK SATIYOR
Bursa'nın köklü peynircilik kuruluşlarından Yenigelenler Süt Mamulleri'nden Bülent Ergin, uzmanların açıklamalarının ardından keçi peynirine olan ilginin arttığını söyledi.
Ergin, "Anadolu'nun değişik yörelerinden onlarca çeşit peyniri müşterilerimize sunuyoruz, ancak son zamanlarda moda keçi peyniri oldu. Senelerdir vitrinimizde yer alan keçi peyniri medyadaki haberlerin ardından kıymete bindi. Gerçekten lezzeti ve kalitesiyle dikkat çeken keçi peyniri artık 'yok' satıyor. Vatandaşlarımız özellikle keçi peyniri soruyor. Geçen yıllarda vitrinden indirmek zorunda kalıyorduk, ama şimdi vatandaşlarımız özellikle keçi peynirini soruyor" diye konuştu.
Uzmanların, "ıÜüKeçi doğada otluyor, yeni filizlenen dallarla besleniyor, doğada beslendiği için suni yem yemiyor, sütü de sağlığa çok yararlı oluyor" açıklamalarının ardından keçi sütü değere bindi.
Anadolu'da daha önce satılmakta zorlanan keçi sütlerine büyük ilgi var. Özellikle yurdun dört bir yanında özel peynircilerde bulunan keçi peynirlerine de büyük ilgi var. Peynirciler, keçi peynirini, 'yok' satıyor. Sektör temsilcileri bu ilgiyi uzmanların medyada 'keçi sütü yararlı' açıklamasına bağlıyor.
Bursa dışından ve Amerika başta olmak üzere birçok ülkeden siparişler aldıklarını anlatan Bülent Ergin, müşterileri ile arasında özel bir ilişki geliştirdiklerini kaydetti.
Yarım kilo zeytin için şehrin öbür ucundan otobüse binip gelen müşterileri olduğunu belirten Ergin, "Yıllardır aynı lezzet, aynı kalite ve güvenle hizmet veriyoruz. Başta keçi peyniri olmak üzere özellikle gurbetçilerimizden aldığımız siparişler arttı" dedi.
Kaynak: A.A
Eline sağlık sagol bizi aaydınlattıgın için hepsi iyi hoş ama ben dağda yaşayan organik keçiyi nerde bulucamda sutunu alıcam kafama o takıldıda yani bu zamanda hormonlu yem yemiyen buyuk ve kucuk baş hayvan yok gibi :26:
Büyük marketlerde genelde oluyo canım. bende eşimin teyzesi köyde yaşıyo onlara budurtucam keçi sütü ve keçi peynirini. birde anne peyniri diye bir tarif buldum onuda sizinle paylaşayım;1 bardak inek sütü cezvede kaynatılacak kaynayıncada bir tatlı kaşığı elma sirkesi konulaçak sonrada tülbentte süzülecek bunu buldum labne peynir gibi yumusacuk oluyormuş. deneyecem bakalım kahvaltıya gecince.
peynir konusunu pampiş açmışken..merak ettiğim bi şeyi sizlere sormak istiyorum kızlar..kv inek sütünden peynir yapıyo aynı pampişin dediği gibi kaynatıyo fakat içine peynir mayası kullanıyo..tanık oldum gayet steril bi ortamda yapılmış oluyo..ek gıdada kahvaltıya geçtiğim zaman ben bu peynirden bebişime verebilirmiyim?sabah herkesten cevap bekliyorum gözden kaçmasın diye büyük yazdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?