Canım öncelikle eşine kocamaaaanGünaydın kızlar.
Herkez uyuyorken süt sağayım dedim....
Hepinizede beni anladığınız ve duygularınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Dün gerçekten kabus gibi bir güne başlayınca ipleri iyice elden bıraktım.Kayra bile benim yüzümden çok huysuzdu...
Şu aralar hepinizinde benzer uyku sorunları ile uğraştığını görünce biraz da olsa rahatladım diyebilirim...Malum benim oğlan akşam 7den sabah 6ya kadar uyuyan bir bebekken birden böyle uykusu değişince afalladım.Üstüne uykusuzluğumda etkilenince kendimi bile tanıyamadım...
Misafirin habersiz gelmesi meselesine gelince...Ben misafire yedirip içirmeyi çok severim,hiç biri gözüme gelmez ama plansız programsız gelen misafiride hiiiiç sevmem...Nitekim kaynanagilde normalde haftaya geleceklerdi.Ben de her gün bir odayı temizlersem onlar gelmeye işlerim biter diye hesap ediyordum ama olmadı...Dün yola çıktıktan sonra oğullarını aramışlar biz geliyoruz diye.Eşimde onlardan sonra hemen bana hbr verdi ki çok iyi bilir plansız durumlardan nefret ettiğimi.
Her neyse o sinirle başladım evi toparlamaya ama Kayra ile ilgilenemediğim için çocuk ortada sürekli ağladı.Bi onu avuttum bi temizlik yaptım...Tabi beni bu duruma düşürenlerede çok kızdım.Sonra eşim geldi yardıma ve onlar gelmeye 5 dakika kala banyoya girdim ve bitmişti herşey.Yemeği yetiştiremedim ama eşimde zaten "boşver hbr vermeden gelirlerse yemeksiz kalırlar"dedi...Hatta onlar geldikten sonra ben yemek yaparken onların yanında "ben sana demedim mi yemek yapma diye"dedi
Ben de tabi her cümleden sonra "biz sizi haftaya bekliyorduk ,o yüzden hiç hazırlığım yok " diyerek laf attım...Bekar görümcelerim çok yardımcı oluyorlar,onları çok seviyorum ama yinede böyle olmamalıydı..
Artık gidene kadar vurgularım habersiz gelmelerini....
Yanında olması senin için rahatlatıcı olmuştur.
Kendini toparlamana sevindim,yazdıkların çok özverili olduğunu gösteriyor.Çok doğru bir tutum sergilemişsin onlara....Onlar kendilerini düşündükleri için istedikleri gün atlayıp gelmişler,sen de kendini yani Kayrayı düşün ihmal etme evladını.Bırak ne iş varsa onlar yapıversin.Öptüüüüm.
günaydın kızlar.geçmişi oku oku anca bitirebildim..öncelikle mayıs bebeklerinin hepsine maşallahh nasılda değişip büyüdüler geçen sene bu zaman bi fasülye tanesiydi onlarzaman ne kadar çabuk geçiyo..
kış hazırlaklarından bahsetmişsiniz..benim konserve fasülyeler bozulduyeniden yaptım dondurucuya koydum en sağlıklısı dondurucuymuş emeklerim ziyan oldu kuzuma bibersiz domates yaptım bize 500 grlık kavanozlara yapmıştım Tarık Buğraya 250 grlık kavanoza yaptım çok şeker oldular kendi gibi mini mini:)yavruma ev yapımı peyni ve pekmez kullanıcam ikisinide kvden satın aldık (oğlundan kg başı 3 lira fazladan aldı euheuh)tabii bende telefonda hemen cevabımı verdim..para dosttan kazanılır hesabı oldu seninkide dedim ama bunları torunun kullanıcak bildiğin halde işi ticarete dökmen beni şaşırttı kırıldım anne dedim açıklama yapmasını beklemeden iyi akşamlar dedim telefonu eşime verdim o günden beri görüşmüyorum benim annem torunum katkısız doğal şeyler yesin diye didinip dururken kendileri para peşinde çok sinirlerim bozuldu tarhanayıda annem bi komşusuna sipariş vermiş acısız yapıcak kuzuma..geriyede yazın olan ve kışın bulamayacağımız meyveler kalıyo..onuda marmelat kıvamında yapıp kavanozlarda saklayabiliriz diye düşündüm..bi kaç gün önce denemek için incirle yaptım şekersiz çok güzel olmuş şeftaliylede aynı şekilde hem bize hem Tarık Buğraya şekerli ve şekersiz olarak yapmayı düşünüyorum..
turuncu kv lere ben bile çok sinirlendim..seni çok iyi anlıyorum ama gelmişler yapıcak bi şey yok artık hem görümcelerinde yardım ediyolarmış sen sadece Kayrayla ilgilen gerisini onlara bırak
bu arada benimde çok sinirlerim bozuk Tarık Buğranın emmemek için direnişleri,uyku düzeninin bozulması benide çileden çıkardı..bi kaç gündür bende oturup ağlıyorumkendi sütümü kaşıkla verdim onuda kabul etmiyo,en sonunda pes ettim yine biberon verdim..unutmuş biberon emmeyi tutamadı unuttuğunu görünce çok sevindim biraz ağzına sıktım sütü içmedi ağzını açık tutuyo sıpa yutmasın diye mama verdim,mamayıda unutmuş midesini bulandırdı..hep ağlama modunda gezmeyi seviyo diye dışarı çıkardık dün..dışarda uyuyan çocuk 5 dk bile uyumadı hep mızıldandı..gece uyku aralarında da hep mızmızlanıyo..bende bi hevesle düzelsin diye bekliyorum...bu arada benim minnoş meeee demeyi öğrendi habire kuzu gibi meeee diyip duruyo bizden şimdilik bu kadar çok yazdım farkındayım ama bi kaç gündür yoktum ona sayın artık şekerler oğlum kızlarınızı bende sizleri öpüyorum
Tatlım şeftali marmeatını nasıl yaptın yani şekersiz olanını?Peki bozulmaz mı,daha önce şekersizinden yapmışlığın var mı?Ben de kızıma yapıp saklayayım diyorum.