Süt sağıp yatacağım birazdan...
Evde misafir olunca insan hiç rahat edemiyor...Kaynana ve görümceler hadi neyse de kayınbaba olunca...............
Habersiz gelmiş olmalarına çok kızgın olsam da onlar sayesinde biraz dinlendiğimi hissediyorum.Hatta kayınvalidem az önce "istersen Kayrayı bu gece ben alayım,sen sabaha kadar rahatça dinlen"dedi....Bu cümleyi bana daha annem bile söylememişken (benim annem azıcık uykuyu severde :)) kaynanamın söylemesi hoşuma gitti doğrusu.
Tabiki kabul etmedim ama düşünmesi bile yeterli.Görümcelerimin biri yemekle ilgileniyo,diğeri çamaşır bulaşığa bakıyor,kaynanada oğluşla ilgilenince bi an kendimi çok rahatlamış hissettim.
Hatta "1 ay göndermem artık sizi" bile dedim yani (e azıcıkta yağcılık yapmak lazım)
Neyse anlayacağınız keyfim çakır...Dur bakalım bu saltanat ne kadar sürecek
Süt sağıp yatacağım birazdan...
Evde misafir olunca insan hiç rahat edemiyor...Kaynana ve görümceler hadi neyse de kayınbaba olunca...............
Habersiz gelmiş olmalarına çok kızgın olsam da onlar sayesinde biraz dinlendiğimi hissediyorum.Hatta kayınvalidem az önce "istersen Kayrayı bu gece ben alayım,sen sabaha kadar rahatça dinlen"dedi....Bu cümleyi bana daha annem bile söylememişken (benim annem azıcık uykuyu severde :)) kaynanamın söylemesi hoşuma gitti doğrusu.
Tabiki kabul etmedim ama düşünmesi bile yeterli.Görümcelerimin biri yemekle ilgileniyo,diğeri çamaşır bulaşığa bakıyor,kaynanada oğluşla ilgilenince bi an kendimi çok rahatlamış hissettim.
Hatta "1 ay göndermem artık sizi" bile dedim yani (e azıcıkta yağcılık yapmak lazım)
Neyse anlayacağınız keyfim çakır...Dur bakalım bu saltanat ne kadar sürecek
kaç gündür sorucam unutuyorum kızlar son emzirdiğiniz memenizi aradan 2-3 saat geçip ikinci öğün gelince değiştiriyormusunuz. benim göğsümde süt olmayınca diğerini veriyorum . normal mı acaba?
turuncu senin adına çok sevindim keyfini çıkar.
benim kıza doktor 4 damla sabah 4 damla akşam vericeksin demişti kan damlası ferrum verdi maşallah kusmadı hatta öğürmedi bile. bana çok geldi 8 damla şimdilik 4 damla vericem. benim ailemde kronik kansızlık o yüzden verirken tereddüt etmedim inşallah yanlış yapmıyorumdur.
ya itiraf ediyorum buluşacak arkadaşlar sizi kıskanıyorum bende orada olmak istiyorum
siyahlale demişin ki eşim izin vermez. yanlış anlamada sakın ondan hep izin mi alırsın bir yere giderken. o gezerken senden izin alıyormu ki.haber verirsin olur biter. daha yolun çok başındasın alıştırma böyle bence.
bu arada ne kadar çok yeni katılan arkadaşlarımız oldu hepiniz hoşgeldiniz.
Cnm ben saat tutmuyorum ama genelde bir ogunde tam emmisse meme bosaliyor diger ogunda diger goguse geciyorumkaç gündür sorucam unutuyorum kızlar son emzirdiğiniz memenizi aradan 2-3 saat geçip ikinci öğün gelince değiştiriyormusunuz. benim göğsümde süt olmayınca diğerini veriyorum . normal mı acaba?
Anammm hay senin agzini opeyim sen sorunca baktim neredeyse kaybolmuslar ya kizzz!!! Doyasiya acabilirim esime gobusumu oleyyyy!!!canım ben sırasıyla veriyorum
artık alıştılar, en son verdiğim sönük oluyor, baya fark ediliyor yani :))
ben de çatlağı olanlara sorayım..
benimkiler azaldı ve renkleri açıldı sanki, sizinkiler de öyle mi?
krem kullanıyorum düzenli olmasa da, acaba fayda mı etti bilemedim :44:
Cnm ben saat tutmuyorum ama genelde bir ogunde tam emmisse meme bosaliyor diger ogunda diger goguse geciyorum
atistirma gibi yapip birakmissa tekrar emmek istediginde yine ayni gogusu veriyorum
Zaten sut varsa o gogus iyice bitene kadar degistirme der annem
Bu arada sizlaya sizlaya sut gekiyor ya tazyikli bir sekilde. Pasamiz oyle gelmeyince begenmiyor gunde 4litre su iciyorum ama bazen yetmiyor istedigi gibi bol bol gelmezse de oggkkk yapiyor
Anammm hay senin agzini opeyim sen sorunca baktim neredeyse kaybolmuslar ya kizzz!!! Doyasiya acabilirim esime gobusumu oleyyyy!!!
Aaa regli oldum ama ben plan yapmistik kursagimizda kalacak esimin haberi yok daha adamin yuregine incek
eynep cnm benim malasef annemde babamda rahmetli oldular bu yuzden anne ve baba evinde kalmıyorum ..benim kendi evim var ve suan oğlumla kalıyorum ..neden sormuştun cnm merak ettim
cnm esinin ailesi antepli kendi ailenden hic bahsetmedigin dikkatimi cekti de o yuzden sordum. Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun insallah!
Bak işte kıskanıyon ama boşuna suan katılım o kadar az ki bir tek yavrukedi ben gelirim dedi birde ben varım yani toplam iki kişiyiz .
lillac ta daha belli değil inş izin koparabilir eşinden ve gelir yoksa biz artık yavrukedi ile başbaşa olucaz :)) olsun ne yapalım biz denedik en azından zemin hazırladık nasip değilmiş demek deriz...
Keşke burda olsaydın ve katılsaydın guzelim bize inan çok isterdim
Ben de bugun baktim ama %100 pamuk bulamadim likrali yapmislar hep sevmedim yumusacik olsun istiyorum ve de terletmesinKızlar bebekleriniz için kilotlu çorapları nerden bulup alıyorsunuz ben oğlan için bulamuyorum(bulduklarımda hep dantelli veya tüllü falan , yani kızlar için yapılmış ..ben nasıl bulcam duz renkler ve bebekler için varmı satılan özel bir yer acaba pazara mı baksam bu tip şeyler olur ama bebek için olurmu bilemedim şimdi ...
Ben de bugun baktim ama %100 pamuk bulamadim likrali yapmislar hep sevmedim yumusacik olsun istiyorum ve de terletmesin
Ebebekte gormustum modal coraplar vardi baby needs marka
kızlar gunaydin. ybenim kızımda doğduktan 15 gün sonra capaklanma başladı doktorum bu güne kadar ara vererek 3 ayrı marka ilaç verdi. ilk tobraset iki göze 4 defa 2 damla, gecmeyince aynı sekilde bu sefer netira yine gecmeyince tekrar tobraset. cuma günkü kontrolde arada sırada da olsa olduğu için bu sefer günde 2 kere fucithalmic verdi. kullanmaya başladım şimdilik birşey yok ama bir kez bile olursa hemen haber vermemi istedi. kendi doktorunun haricinde ailemde de hep cocuk doktorları ve ecz bulunmasına rağmen geçiremedim anacim geçiremedim. Cumartesi göz Prof. olan bı yakınımla karşılaştık. gözüne yaptığımız masajı sadece sanki pınarlardaki suyu aşağı siyirir gibi yapmamin yeterli olacağını söyledi . ihmal etmememi çünkü şimdi en önemli vakti olduğunu ekledi. bu yeni masaja başladım artık çünkü digeri ne kadar tırnaklarım kısa da olsa beni sanki pis kötü birşey yapıyormuşum gibi hissettiriyor. biraz uzun oldu ama bildiklerimi paylaşmak istedim.
günaydın kızlar.geçmişi oku oku anca bitirebildim..öncelikle mayıs bebeklerinin hepsine maşallahh nasılda değişip büyüdüler geçen sene bu zaman bi fasülye tanesiydi onlarzaman ne kadar çabuk geçiyo..
kış hazırlaklarından bahsetmişsiniz..benim konserve fasülyeler bozulduyeniden yaptım dondurucuya koydum en sağlıklısı dondurucuymuş emeklerim ziyan oldu kuzuma bibersiz domates yaptım bize 500 grlık kavanozlara yapmıştım Tarık Buğraya 250 grlık kavanoza yaptım çok şeker oldular kendi gibi mini mini:)yavruma ev yapımı peyni ve pekmez kullanıcam ikisinide kvden satın aldık (oğlundan kg başı 3 lira fazladan aldı euheuh)tabii bende telefonda hemen cevabımı verdim..para dosttan kazanılır hesabı oldu seninkide dedim ama bunları torunun kullanıcak bildiğin halde işi ticarete dökmen beni şaşırttı kırıldım anne dedim açıklama yapmasını beklemeden iyi akşamlar dedim telefonu eşime verdim o günden beri görüşmüyorum benim annem torunum katkısız doğal şeyler yesin diye didinip dururken kendileri para peşinde çok sinirlerim bozuldu tarhanayıda annem bi komşusuna sipariş vermiş acısız yapıcak kuzuma..geriyede yazın olan ve kışın bulamayacağımız meyveler kalıyo..onuda marmelat kıvamında yapıp kavanozlarda saklayabiliriz diye düşündüm..bi kaç gün önce denemek için incirle yaptım şekersiz çok güzel olmuş şeftaliylede aynı şekilde hem bize hem Tarık Buğraya şekerli ve şekersiz olarak yapmayı düşünüyorum..
turuncu kv lere ben bile çok sinirlendim..seni çok iyi anlıyorum ama gelmişler yapıcak bi şey yok artık hem görümcelerinde yardım ediyolarmış sen sadece Kayrayla ilgilen gerisini onlara bırak
bu arada benimde çok sinirlerim bozuk Tarık Buğranın emmemek için direnişleri,uyku düzeninin bozulması benide çileden çıkardı..bi kaç gündür bende oturup ağlıyorumkendi sütümü kaşıkla verdim onuda kabul etmiyo,en sonunda pes ettim yine biberon verdim..unutmuş biberon emmeyi tutamadı unuttuğunu görünce çok sevindim biraz ağzına sıktım sütü içmedi ağzını açık tutuyo sıpa yutmasın diye mama verdim,mamayıda unutmuş midesini bulandırdı..hep ağlama modunda gezmeyi seviyo diye dışarı çıkardık dün..dışarda uyuyan çocuk 5 dk bile uyumadı hep mızıldandı..gece uyku aralarında da hep mızmızlanıyo..bende bi hevesle düzelsin diye bekliyorum...bu arada benim minnoş meeee demeyi öğrendi habire kuzu gibi meeee diyip duruyo bizden şimdilik bu kadar çok yazdım farkındayım ama bi kaç gündür yoktum ona sayın artık şekerler oğlum kızlarınızı bende sizleri öpüyorum
canım ben sırasıyla veriyorum
artık alıştılar, en son verdiğim sönük oluyor, baya fark ediliyor yani :))
ben de çatlağı olanlara sorayım..
benimkiler azaldı ve renkleri açıldı sanki, sizinkiler de öyle mi?
krem kullanıyorum düzenli olmasa da, acaba fayda mı etti bilemedim :44:
canım kızım 8,30 da en geç 9 da emip uyuyorkaç saat uyuyordu ki cnmmm?????? merak etiim...
birde gece yatarken mesela diyelim 23:30 da yatıcaz ama bebiş uyuyooo
ben alıyorum altını değiştiriyorum bolca kremliyorum sabaha kadar değiştirmediğimdenn
sonra emziriyorum...
böylece 5'e kadar fln uyuyooo:) yani bu asya gibi gece sık uyanan bebek anneleri için mucizevi bir olayyy:)
benden de bu gelsin bariii
canım aşagı yukarı 2 saate birtosti geceleri kaç saatte bir emziriyorsun?
kaç gündür sorucam unutuyorum kızlar son emzirdiğiniz memenizi aradan 2-3 saat geçip ikinci öğün gelince değiştiriyormusunuz. benim göğsümde süt olmayınca diğerini veriyorum . normal mı acaba?
kizlar gecen senenin tarhanasini tuketiyor musunuz hala? Annemden tarhana istemistim koca paket yollamis gecen seneninmis meger. Icime sinmedi
BIYOLOG yarin durumun nasil oglenleyin Korupark.ta bulusalim mi? Ozelden cep telimizi paylasalim misafirim sabah giderse Korupark.a damlarim 20 dk icinde ne dersin?
:26:
canım kızım 8,30 da en geç 9 da emip uyuyor
ben alıp emzirmesem 12 de mızıldanıyor emmek için
sonra 3.5 gibi emerdi
sonrada sabah 7 gibi
şimdiki emzirme periyodum
8:30 emip yatma
10:00 da emziriyorum
1:30 da emziriyorum
3:30 da emziriyorym
5:30 da emziriyorum
7:30 da kalkıyor emiyor 1 saat sonra dayanamıyıp uyuyor yani nerdeyse her 2 saatte bir emziriyorum belki sizlere cok gelebilir ama benim kızım gecen ay 400 gr aldı bir arkadasım dedi geceleri sen al emzir diye ve kızım 20 günde 600 gr aldı
canım aşagı yukarı 2 saate bir
biz gündüzd böyleyiz 2 saati doldurmadan emmiyor zeynep nisa
demek ki o zaman açıkıyor
canım bir sağı bir solu veriyorum
Kızlar bebekleriniz için kilotlu çorapları nerden bulup alıyorsunuz ben oğlan için bulamuyorum(bulduklarımda hep dantelli veya tüllü falan , yani kızlar için yapılmış ..ben nasıl bulcam duz renkler ve bebekler için varmı satılan özel bir yer acaba pazara mı baksam bu tip şeyler olur ama bebek için olurmu bilemedim şimdi ...
haydi buluşalım şekerimmm
gece geç geldim görmedim kusuruma bakmaaa...
ben şimdi numarayı özelden yolluyorum sana haberleşelimmm:)
servis gelicekti bugün ama gelmeden önce ararlar nasılsaaa:)
ara çıkkk yapalım süper tam spontane oldu bu durummm:)
cnm benm bana çok gelmedi neden...
ben doğumdan beri hep 2 saatte bir kalktım...
belki de ondandır kızım en az 800 gr aldım bence devam edebilirsin...
şimdi kilosu oturdugundan kalkmıyor sanırım...
inş. başarılı olursun cnm benm paylaş mutlaka bakalım nasıl gidecek fındığının kilosuu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?