2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ay hayatim gitsen bı dert gitmesen ayrı dert:(uyuyan cocuğu yatağından kaldırmalarına mı?yoksa incelik yapıp gitmene istinaden yine ERVA yı uyandırmaları mı?canım valla Allah sabır versin birde torunlarını böyle akrabalarına peskes çeker gibi davranmaları beni sinirden ziplatiyor yaaaaa neyse tatlım sabret valla eslerimiz icin degilmi bu olanlara goz yummamız.
Ama benim esim beni nisanliyken uyarmıştı ailemle cok samimi olma yüz verme yoksa zararlı çıkarsın diye bende ne olacak ki?diye merak ederdim gercekten de haklıymış ben yüz verdim tabi annesi bizde kalmak icin kendini zorla davet ettiriyordu birde hic bir ise güce el sürmedigi gibi yer icer yatar kalkar giderdi:( günde iki uç kez arayıp geyik yapardı:(kp desen o bize yakın oturuyor cocuk uyurken odasına gire çıka gire çıka uyandırır kızımı aglayincada atar kucağıma arkasına bile bakmadan çeker gider:(Seni cok iyi anlıyorum canım benim Allah sabır versin valla ne deyim:((((

Günahını almak istemiyorum yanında gördüm uyanmıştı zaten erva omu uyandırdı yoksa erva kendi mi uyandı bilmiyorum ama ervanında pek öyle huyları yoktur. Kv garip insan olur bazen o yüzden herşey olabilir. Allah sanada sabır versin canım bizimkilerle biz o kadar sıkı fıkı değiliz başta yaşanan bazı olaylar beni iyice uzaklaştırdı onlardan da. Artık telefonla müsaitmisiniz diyerek gelir gideriz en son kv ervanın kuranına gelmişti.. Hakkına girmeyim yine eltimin bebeğine bakıyor o çalıştığı için de yine de istese onun izinli günlerinde gelebilir. Amaaan herkes kendi bilir... Eşim bile.. ben kızımla mutluyum gerisi boşşş... Kızımın babası olarak ona da sabrediyorum bazen ama sevgi olmasa tabiki çekilmez.. ALLAH HEPİMİZİN YUVASINI CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHCE EYLESİN EŞLERİMİZLE ARAMIZI BAL KAYMAK YAPSIN.. KAPIMIZIN DIŞINDAKİ HERKESİ DE İSLAH ETSİN BİZLERE DE ONLARA DAYANACAK GÜÇ SABIR VE TAHAMMÜL VERSİN. Tabi birde kendimize bakmamız lazım aceba bizlerin kv biraraya gelse neler kaynatırlar... :1:

Günahını almak istemiyorum yanında gördüm uyanmıştı zaten erva omu uyandırdı yoksa erva kendi mi uyandı bilmiyorum ama ervanında pek öyle huyları yoktur. Kv garip insan olur bazen o yüzden herşey olabilir. Allah sanada sabır versin canım bizimkilerle biz o kadar sıkı fıkı değiliz başta yaşanan bazı olaylar beni iyice uzaklaştırdı onlardan da. Artık telefonla müsaitmisiniz diyerek gelir gideriz en son kv ervanın kuranına gelmişti.. Hakkına girmeyim yine eltimin bebeğine bakıyor o çalıştığı için de yine de istese onun izinli günlerinde gelebilir. Amaaan herkes kendi bilir... Eşim bile.. ben kızımla mutluyum gerisi boşşş... Kızımın babası olarak ona da sabrediyorum bazen ama sevgi olmasa tabiki çekilmez.. ALLAH HEPİMİZİN YUVASINI CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHCE EYLESİN EŞLERİMİZLE ARAMIZI BAL KAYMAK YAPSIN.. KAPIMIZIN DIŞINDAKİ HERKESİ DE İSLAH ETSİN BİZLERE DE ONLARA DAYANACAK GÜÇ SABIR VE TAHAMMÜL VERSİN. Tabi birde kendimize bakmamız lazım aceba bizlerin kv biraraya gelse neler kaynatırlar... :1:

amin canım aminnn

Son düzenleme:
agzından bal damlıyor canım inş hayatım yakına düser saol bana herkez bak askerligi var zor olur derdi ama ben ne olursa olsun onla yasadıgım günleri yasamamıs olmaya tercih ederim onla gecirdigim salise bile bana bir lütuf inş rabbim onu sag salim bana ve evladına bagıslar:43:

amin cnm, Allaha emanet olsun tüm askerlerimiz. Rabbim ailelerine, evlatlarına, eşlerine bağışlasın hepsini..
sen güzel düşün güzel olsun, çok özlüyorsun ama sayılı gün çabuk geçiyor sonuçta.

Oooo benimki pek sever sohbet ortamlarını ev ayakkabılarını giyer tıkır tıkır gezer valla kokostur yani ama dedi kodumu yapmaz duyarsam tepkimi bilir yani:47:

kızlar günaydın.. uzun zamandır giremedim. zaten 1,5 haftar kv de kaldık.
geçmiş almış başını gitmiş. artık sayfa atlaya atlaya okudum mecburen..
gelelim ben ve azraya:(
ikimizde hastayız. öyle zor bir durumdayımki. kızım nezle olmuş:43:
dr ilaç verdi ama zorda kalırsan kullan dedi.
burnunu boşalt ve bolca emzir baktın düzelmiosa ilacı kullan dedi.
serum fizyolojık işe yaramadı sprey aldım. ama şöyle burnu bi boşalmadı gitti.
bi öksürüyo ki içim parçalanıyo. hele gece nefes alışını duysanız :43:
geceleri havlu ütüleyip göğsüne koyuyorum işe yarıyo biraz allahtan.
kızımı iyileştirmeye çalışırken üzerine ben hastalandım.
burnum tıkalı, gözlerim kıpkırmızı kulaklarım sanki patlıcak gibi boğazım kötü.
azraya geçmesin diye kovboy gibi bi tülbent geçiriyorum ağzıma emzirirken.
onun haricinde zaten yaklaşmıyorum ama yalnızlıktan mecbur kalıyorum.
bunun üzerine yarın aşımız var.
ilaç kullanmadan atlatmak istiyorum ama nasıl olcak bilemiorum..
azra bi iyleşse kızlar dua edin bizede:43:
Insallah tez zamanda iyilesirsiniz canim. Azra prenses o tatli burnuyla rahaat rahat nefesler alir
bizim kız 9 mayıs doğumlu 7.900 gr. 66 cm boy. sütüm şimdilik doyuroyr. her kes daha birşey vermiyrm diye bana ve eşime söyleniyor. doktorum verme gelşişimi iyi 5 ay sonunda başla diyo. bize her gelen çocuğa birşey vermeye çalışıyo verme dememize aldırış eden yok. doktorla çocuk büyütülür mü deyip üzüm tıkıştırıyorlar çocuğun ağzına:( bayramın geçmesini bekliyrm ek gıda için bayramsa bir hafta kv da kalacağız. orda vermek istemiyrm evde dönünde kandi kafama göre verilmesi gerekene göre başlayacağım bilinçsizced her şeyi bayram da kızın ağzına vermelerini istemirm:(
Ayni durumdayim ve bugun esimle bu yuzden tartistik ailem ne bulsa omere vermek istiyor esim kiziyor ben arada kaliyorum :(

kızlar herkese hayırlı geceler...uzun zaman olmuş girmeyeli yazmayalı..kızım yarı ayını tamamladı..6 nın içindeyiz...nasıl geçti anlayamadım bunca zaman..ağladı,gazı,kakası,uykusu derken farketmiyor insan demek ki.kurbandan sonra işe başlıycam...bakınca herkese, çok okuyamasam da türlü türlü meşguliyetleriniz var..en başta yavrularımız olsa da..Allah dayanma gücü versin tüm annelere.. dualarım ve tüm iyi dileklerim sizlerle arkadaşlar...tanımasam da sizi .9 aylık serüvenimin en canlı şahitlerisiniz..özlemişim..

kizlar cok moralim bozuk... Herkes Omer.e birsey yedirme cabasinda oglumu 1dk yalniz biraksam dondugumde agzina birsey tikarlarken ya da tikmisken buluyorum. Tikmak diyorum cunku hemen acele ile ve parmakla agiza sokulmus oluyor genelde :( gecenlerde peynir gordum dudaginda nneme kizdim. o tuzlu mu yagli mi baktin mi diye. Annem bozuldu seni ben buyuttum bak muhendus oldun ne zararini gordun vs vs... Babam seftaliyi kabuguyla agzina sokarken yakaladim bu 3gun armut yiyecek verme dedim. Ben odadan ciktim yine vermeye kalkmis annem Zeynep gorurse kizar yapma diyordu. Ya Zeynep kizar ne demek siz bilincli olarak vermeseniz ya!! Bu aksam film koptu ablam hazir yaspastanin kremasini tikiverdi Omerin agzina kahkahalar esliginde. Ya napiyorsun dememe kalmadi. Hemen kalkip agzindan cikardim ama ablamlar hala guluyordu. Sinirden yazamayacagim tartistik ama tartisirken bile 'sen dor neler verecegiz ise basla da gorursun gununu ...' Boyle sacma sapan laflar ettiler... Kocama sarilip aglamak istiyorum :( o da cok kizdi haliyle nasil birakacagiz kalplerini kirarim annem gelsin falan filan... Hufffffffffffff karsiki daglar hufff

kizlar cok moralim bozuk... Herkes Omer.e birsey yedirme cabasinda oglumu 1dk yalniz biraksam dondugumde agzina birsey tikarlarken ya da tikmisken buluyorum. Tikmak diyorum cunku hemen acele ile ve parmakla agiza sokulmus oluyor genelde :( gecenlerde peynir gordum dudaginda nneme kizdim. o tuzlu mu yagli mi baktin mi diye. Annem bozuldu seni ben buyuttum bak muhendus oldun ne zararini gordun vs vs... Babam seftaliyi kabuguyla agzina sokarken yakaladim bu 3gun armut yiyecek verme dedim. Ben odadan ciktim yine vermeye kalkmis annem Zeynep gorurse kizar yapma diyordu. Ya Zeynep kizar ne demek siz bilincli olarak vermeseniz ya!! Bu aksam film koptu ablam hazir yaspastanin kremasini tikiverdi Omerin agzina kahkahalar esliginde. Ya napiyorsun dememe kalmadi. Hemen kalkip agzindan cikardim ama ablamlar hala guluyordu. Sinirden yazamayacagim tartistik ama tartisirken bile 'sen dor neler verecegiz ise basla da gorursun gununu ...' Boyle sacma sapan laflar ettiler... Kocama sarilip aglamak istiyorum :( o da cok kizdi haliyle nasil birakacagiz kalplerini kirarim annem gelsin falan filan... Hufffffffffffff karsiki daglar hufff

sorma cnm ya,
anneme tuz, salça, şeker 1 yaşına kadar yok dememe rağmen geçenlerde yemeğin suyuna minik ekmek bandırıp veriyor :47:
insanın tepkisini ölçüyorlar bir de sırıtıp.
baştan anlaşalım demek lazım heralde, yoksa işe başlayınca nolcak yaa :50:
onun annesi gelse aynısı olmayacak sanki.
anne gibi kimse olmuyor işte :((

sorma cnm ya,
anneme tuz, salça, şeker 1 yaşına kadar yok dememe rağmen geçenlerde yemeğin suyuna minik ekmek bandırıp veriyor :47:
insanın tepkisini ölçüyorlar bir de sırıtıp.
baştan anlaşalım demek lazım heralde, yoksa işe başlayınca nolcak yaa :50:
onun annesi gelse aynısı olmayacak sanki.
anne gibi kimse olmuyor işte :((

Sorma ya delirttiler beni saatlerdir dusunuyorum kirmadan nsl anlatirim diye... Hakkim varsa helal etmem dicem son care. Ablam inadina yapiyor benimki yedi ya bu da yicek diyor lafa bakar msn! Esimle konustuk yilbasina kdr ucretsiz alicm insaallah... Uyuyamiyorum dusunmektn yavroum o benim yaa

Sorma ya delirttiler beni saatlerdir dusunuyorum kirmadan nsl anlatirim diye... Hakkim varsa helal etmem dicem son care. Ablam inadina yapiyor benimki yedi ya bu da yicek diyor lafa bakar msn! Esimle konustuk yilbasina kdr ucretsiz alicm insaallah... Uyuyamiyorum dusunmektn yavroum o benim yaa

Tatlim kendini hirpalama yaa bunun en güzeli eşinin kızdığını ve görürse kalp kırar tatsizlik olmasın demek:19:eşinin ailesi icinde senin kıza bileceğini falan söylesin danışikli dövüş :41:yani Allah sabır versin canım

slm şekerler:51:nasılsınız?kuzular nasıl?geçmişi sayfalar atlayarak okuyabildim..
ben ve yavrumda griple mücadele edenlerdeniz:(ikimizde berbat bi durumdaydık..Tarık Buğra ya antibiyotik ve soğuk algınlğı için şurup kullanmaya mecbur kaldık..burun ve göz içinde damla kullanıyorum..gözleri çok akıyo yavrumun içim gidiyo öyle görünce:2:damla ve kaynatılmış ve ılıtılmış suyla pansuman yaptım her gün bi kaç kez iyi geldi çok şükür bu gün daha iyiydi..

meleğim mahire çok geçmiş olsun canım..şu anda iyileştimi bilmiyorum sayfaları atlayarak okuyabildim..iyilşemediyse inş tez zamanda iyileşir..bu kuzulara hastalık hiç yakışmıyo..gül gibi soluyolar hemen..

zeynepcim Allah yardımcın olsun annene ve ablana çok şaşırdım..özellikle pasta kremasına böyle kaldım:53:

beykozcum Allah eşini ve tüm askerlerimizi ailelerine bağışlasın...bak yanında ikinizin bi parçası olan minik erkekin var yanlız değilsin canım:34:

biyologcum Asya inş kısa sürede tekrar emmeye başlar biliyosun biz aynı sorunu 1 aydır yaşıyoruz..2 gündür düzeldi..hissettiğin duyguları anlayabiliyorum aynı şeyleri bende çok düşünüp üzüldüm..yapmadığım şey kalmamıştı..farklı odalarda emzirmek,karanlık oda,yakama oyuncak takmak,ayakta,kucakta,yatarak ,sallayarak,konuşarak,sessiz ve yanlız kalarak ııı ııhhh hiç biri işe yaramamıştı bizde:1:inatçı sıpam ağlayıp,kasıp duruyodu kendini..sadece gece uyurken emiyodu..2 gündür emmeye başladı..kendimi istenmeyen anne ilan etmiştim:1:kendiliğinden düzeldi..şimdi sadece emdiği zaman en ufak bi ses duyduğunda hemen emmeyi kesiyo ve sese dönüyo..emdiği zaman çıtt çıkarmıyoruz evde:9:inş sizinki böyle uzun sürmez canım..sen sürekli emzirmeye çalış

bu arada benim kuzu dün mızmızlanırken bende onu taklit ettim sustu suratımı izledi.sonrasında baktım dudakları büzdü ağlıycak..daha sonra babasına gülücükler atarken ağlama taklidi yaptım yine dudaklarını büzdü benimde dötünü ve dudişlerini ıssırasım geldi..gün geçtikçe bunlar iyice ballanıyolar :16:
kızlar grip salgınına dikkat..Tarık Buğrayı doktora götürdüğümüzde grip olan çoook kişi vardı..doktorumuz bile gripti..bi süre yavruları kalabalık ortamlardan uzak tutun
hasta olan anne ve bebişlere geçmiş olsun..hepinizi çok öptükk:16:

biyologcum ikinci ismi mete olan ve efe mi egemi olan kimdi bebeklerinin hatta erkek ismi diycektim unuttum asyanın baska adı varmı :27:

slm şekerler:51:nasılsınız?kuzular nasıl?geçmişi sayfalar atlayarak okuyabildim..
ben ve yavrumda griple mücadele edenlerdeniz:(ikimizde berbat bi durumdaydık..Tarık Buğra ya antibiyotik ve soğuk algınlğı için şurup kullanmaya mecbur kaldık..burun ve göz içinde damla kullanıyorum..gözleri çok akıyo yavrumun içim gidiyo öyle görünce:2:damla ve kaynatılmış ve ılıtılmış suyla pansuman yaptım her gün bi kaç kez iyi geldi çok şükür bu gün daha iyiydi..

meleğim mahire çok geçmiş olsun canım..şu anda iyileştimi bilmiyorum sayfaları atlayarak okuyabildim..iyilşemediyse inş tez zamanda iyileşir..bu kuzulara hastalık hiç yakışmıyo..gül gibi soluyolar hemen..

zeynepcim Allah yardımcın olsun annene ve ablana çok şaşırdım..özellikle pasta kremasına böyle kaldım:53:

beykozcum Allah eşini ve tüm askerlerimizi ailelerine bağışlasın...bak yanında ikinizin bi parçası olan minik erkekin var yanlız değilsin canım:34:

biyologcum Asya inş kısa sürede tekrar emmeye başlar biliyosun biz aynı sorunu 1 aydır yaşıyoruz..2 gündür düzeldi..hissettiğin duyguları anlayabiliyorum aynı şeyleri bende çok düşünüp üzüldüm..yapmadığım şey kalmamıştı..farklı odalarda emzirmek,karanlık oda,yakama oyuncak takmak,ayakta,kucakta,yatarak ,sallayarak,konuşarak,sessiz ve yanlız kalarak ııı ııhhh hiç biri işe yaramamıştı bizde:1:inatçı sıpam ağlayıp,kasıp duruyodu kendini..sadece gece uyurken emiyodu..2 gündür emmeye başladı..kendimi istenmeyen anne ilan etmiştim:1:kendiliğinden düzeldi..şimdi sadece emdiği zaman en ufak bi ses duyduğunda hemen emmeyi kesiyo ve sese dönüyo..emdiği zaman çıtt çıkarmıyoruz evde:9:inş sizinki böyle uzun sürmez canım..sen sürekli emzirmeye çalış

bu arada benim kuzu dün mızmızlanırken bende onu taklit ettim sustu suratımı izledi.sonrasında baktım dudakları büzdü ağlıycak..daha sonra babasına gülücükler atarken ağlama taklidi yaptım yine dudaklarını büzdü benimde dötünü ve dudişlerini ıssırasım geldi..gün geçtikçe bunlar iyice ballanıyolar :16:
kızlar grip salgınına dikkat..Tarık Buğrayı doktora götürdüğümüzde grip olan çoook kişi vardı..doktorumuz bile gripti..bi süre yavruları kalabalık ortamlardan uzak tutun
hasta olan anne ve bebişlere geçmiş olsun..hepinizi çok öptükk:16:

canım cok gecmiş olsun yavrunada sanada inş gecer ve bidaha ömür boyu bulasmaz melegim ben sana yazmadım sanırım cok üzüldüm ama baska konuya geciyorum okurken unutuyorum nedir bu unutkanlık anlamadım hayatım nese inş bebişin iyileşmiştirde bana gelip kızarsın beykoz insan bir gecmiş olsun yazar dersin cok haklısın canım yaslılıgıma ver mal gibiyim bide temizlik bebek koca bebeklede ugrasınca kafa kalmadı tatlıcadım ve melegim inş bidaha siz basta olmak üzere tüm bebeklerimize ve güzeller güzeli annelerine hastalık gelmez kıyamam onlara valla şimdi filmlerde bile bebek görünce ve o bebeklere kötü adamlar dokununca aglayasım geliyor ve kanalı degiştiriyorum annelik zormus be :43: ve duan için Allah razı olsun kabul eylesin tatlım bütün askerlerimize Allahım yardım etsin sanırım 2013 baslarında gidicek yada ilk dogum gününü yaparız oglusumun öyle gider ben konustukca dayanamıcam zarıl zurul salya sümük aglıcam sustummm:25:

canım lütfen böyle düşünme...ben sırf annenin gelip gelmediğini ve neler olup bittiğini merak ettiğim için önce ki sayfaları karıştırıp durdum öyle..Belki yazmışındır da ben yoğunluktan görememişimdir diye düşündüm.
Bu arada kızına bittim...Maaşallah çok tatlııı:nazar:
Sağol canım,ayrıca biliyorum ki çok ama çok incesin.Herkese yetişecek kadar düşüncelisin...Allah seni çocuğuna ve eşine bağışlasın...Her şey şimdilik yoluna giriyor yavaş yavaş diyelim,ayrıca kendi meselelerimle meşgul etmeyeceğim konusunda kararlıyım,öpüldün...
Şuan o kadar yorgunum ki...:18:
Misafirler gitmeden biraz kış hazırlığı yapayım dedim.
Derin dondurucuya közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan koydum.
Konserve domatesli yeşil fasülye,domatesli patlıcan ve acı biber sosu yaptık.
Haftaya da biraz karnıyarıklık ,birazda kahvaltılık kızartma koyarsam kışa hazır olmuş olurum

Ben de minik minik kavanozlar aldım bebişime yoğurt ve konserve için...Bugün yarın başlayayım diyorum meyve ve yoğurda...Bu arada meyvenin rendelenmişini mi yoksa sadece suyunu mu vereceğim?
Zeynepyuscuğum milupayı arayacaktı ne yaptı acaba?

Bak hiç iyi olmamış,canım benim sen ne kadar tembihlesen de gene gizliden yaparlar gibime geliyor.Acaba kakasına bakarım verdiğinizi anlarım,ya da siz bunları veriyorsunuz diye bebeğim artık sütümü almıyor gibisinden demeç ver sitemli bir şekilde bakarsın vicdana gelirler:)Tabi ailelerimiz hassas oldukları için üslubumuzu da ona göre takınmalıyız...

daha var canım ama efkarlandım bebegim yasına girdikten sonra gitcem diyo bilmiyorum ama üzülüyorum cok nese sevinçli olmalıyım ben üzülmemeliyim beykoz gülmeli dimi :ssz:

Tatlım iyi düşünmüş biliyorum zor fakat bu iş önünde sonunda olacak...Bırak bebek küçücükken gitsin,bebişiniz büyürse daha zor olur.Buna sadece sen değil artık oğlun da çok üzülür ve belki babasız kalışı psikolojik olarak da iyi olmayabilir,o yüzden hayırlısıyla hemencecik gitsin de hemencecik gelsin...Allah sana da sabır versin...

Beykozcuğum hadi ben kaçıyorum sütümü sağdım gidip kızımı beslemeye koyulayım,Alahhım inşallah beni yormadan alır.Biyolog gibi ben de 3 gündür sıkıntılıyım bu beslenme konusunda artık uykusunda da almıyor çünkü...cUMARTESİ DOKTORA GÖRÜNDÜK BİR ŞEY ÇIKMADI OYSA...hUYSUZLUĞU GİTMEDİ BİR TÜRLÜ...iYİ GECELER TATLIIIM.

Son düzenleme:
Tatlım iyi düşünmüş biliyorum zor fakat bu iş önünde sonunda olacak...Bırak bebek küçücükken gitsin,bebişiniz büyürse daha zor olur.Buna sadece sen değil artık oğlun da çok üzülür ve belki babasız kalışı psikolojik olarak da iyi olmayabilir,o yüzden hayırlısıyla hemencecik gitsin de hemencecik gelsin...Allah sana da sabır versin...

arkadaslar biri vardı belki konustugumuz kişilerden biridir hamileyken eşi evden gitmişti evde dogalgaz kapalıydı soguktu ve kv aramıstı bin tane laf işitmişti sonra esiyle barışmıştı kimdi o merak ettim ne oldu arası bebegi turuncum sen bilirsin sevgi sende...

Back
X