2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

tamam hayatım ii geceler inş alır hayatım mşıl mışıl uyursunuz

Canım bu duruma inan çok üzüldüm senin bu kadar üzüldüğüne daha çok üzüldüm. Yanlış anlama beni ama gerçekten bizleri annelerimiz büyüttü. Ablana ailenden daha çok kızdım ama... Birde şöyle düşün ömere kötü bişey olmasını onlarda istemez emin ol torunları çünki. Sen biraz daha gönlünü ferah tut. Bence yiyeceklerden tatmasında bir mahsur yok zaten olabilecek şeylerden tattırmıyormuyuz? Birde insanın hoşuna gidiyor şapırtıları birşey verince. Belki tattığı için çok iştahlı olcak ömer bilemezsin ki dimi?? sen bence bu kadar takma en azından krema gibi hazır gıdalar tattırmasınlar yada boğazında kalabilecek şeyler vermesinler kabuklu şeftali gibi.. yoksa tatsın ne olacakki.. bende tattırıyorum arada.. sen onlara öyle anlat bişey olursa onun vebalinin altından kalkabilirmisiniz diye.

henüz kimse kalkmamış bende elim kolum uyuştuğundan uyuyamadım kalktım bir kahe yaptım sizlerde de varmı uyuşma hala?? Biberon tutarken bile uyuşuyor....

Gıcık oluyorum bu adamın ben süt sağarken uyumasınaaa.Hem süt sağ hem çocukla ilgilen,beyimizde yan gelsin yatsın!!İlla her seferinde benim mi söylemem lazım çocuğa bak diye....
Şu çocuk bi 6 aylık olsun,biliyorum ben yapacağımı...Sebebide kendisi olacak !!!!!
Bi daha dünyaya gelirsem baba olmak istiyorummm .Ne bu yaaa,günde yarım saat çocuk sevmekle baba olduklarını zannediyorlar.Ağzımızı açınca "sen annesin"deniyor.Anne olduk diye eşşek mi olduk yani !!
Bu adam benim gözümde ikinci bir çocuğu asla hak etmiyor.
Kaynanagilde perşembeye kadar kalıcı gibi...Bunaldım iyice...
Kayra da deli ediyor beni.Ya 5 aylık bir bebek hala 70-80 cc süt içer mi yaaaaa..Bu çocuk süt içmeden nasıl büyüyecek bilmiyorum ki.Ek gıda da vermesem bırakın kilo almayı,bu iştahsızlıkla kilo bile verir .Ağzına biberonu verdiğimde başlıyor kafayı çevirmeye.Sanki zehir akıtıyorum.Kaşık mamasını 120 cc yaptığımda hepsini bitiriyor ama biberondan içmeye gelince yookkk..
Öööfff sabah sabah nasıl bir güne başladım böyle yaaa

kızlar neden bu kadar büyütüyorsunuz şu kaynana kayınpeder olayını
onlar yaşlı insanlar inan ki benim kayınvalidem seninkinin 10 mislidir anlattıklarının yanında ama bir gün bile aklıma dilime onunla ilgili kötü bişey gelmedi
çünkü onlar senın benim gibi düşünemiyorlar bari biz mantıklı olmaya çalışalım
canım ervayı kayınvaliden bile uyandırdıysa kadıncagız sevmek için uyandırmış torununu bu tarafından baksan belki kendini bu kadar üzmeyeceksin
kayınvaliden ervanın kötülüğünü ister mi sadece onlar bizler gibi ince düşünemiyorlar
UNUTMAYALIM Kİ BİZDE YAŞLANACAĞIZ VE KAYINVALİDE OLACAĞIZ BİZİM HAKKIMIZDA BÖYLE DÜŞÜNÜLMESİ HOŞUMUZA GİDER Mİ ?
zeynepcim kaygılarını anlıyorum ama sende biraz rahat olmaya calış bebeğin5 ayı bitirip 6 ya girdiyse tadımlık bişeyler verebilirler sadece hazır gıdalar verilmemesi gerektiğini söyle ailene anlayışla karşılayacaklardır
canım bak sende ne kadar güzel söylemişsin ömere kötü bişey olmalarını istemezler
aynı şekilde senın kayınvalidende ervanın huzursuz olmasını istemez onun kötülüğünü istemez

bebekle uzun süreli misafir gercekten zor oluyor
hem anne cok yoruluyor hemde bebeğin düzeni bozuluyor fakat bunlar olacaktır mecburen
eşinide sana yardımcı olması için uyar canım direk değilde yavaş yavaş güzel sözlerle

biyologcum ikinci ismi mete olan ve efe mi egemi olan kimdi bebeklerinin hatta erkek ismi diycektim unuttum asyanın baska adı varmı

ahahaha
ben asya nın emmemesini asiliğine isyankarlığına ve ergenliğine vuruyorumm:)
isyankar kızım diyorum saçlarda her daim dağınık halil sezai gibi
gebelik mebelik yok senin yüzünden birşey yapamıyorum korkudan beykoz kabusum oldun

canım dilekmete nin kızı nur mete yazmışşş
bende ne güzel kısacıkmış bizimde asya efe yazdım
asya adı efe soyadııı
kısacık oldu yaniii:)herkes bu kadarmı diye soruyormuş onada banada soruyorlar bu kadarmı adı diyeeee
:)

böööğğğğvvvwwwkkkkkkkk
offff bu ara yeme problemi var sanırımmm
eşimin işyerinde arkadaşı sabah gelmiş bizimkini sormuş:)
oda yemiyor ve uyumuyormuşşş 2 ay büyük asya dann....
yani zor bir durummuş ilk defa karşılaştımmm
insan çok kötü hissediyor kendini ama geçicekkkkk cnmmm
buda geçecekkkk
sende benm gibi ergenlik de
isyankar de
inat de
ama geçecekkkkk inş.

Esim de onun kkizacagini tadimizin kacacagini soylememi onerdi.
Iste tek sorun ablam biraz inattir.
Muhtemelen biz yokken sirf inadina verir.
canim Milupa beni aradi da gripten kafami toparlayip konusamadim bugun ben arayacagim haber veririm
Anneme dedim zaten. Bir sıkinti olursa ablamdan bilicem boyle yaparsa da kv cagiririm diye. Krema topkek cart curt ben kendim yemiyorum ogluma nasil vereyim
Evet vebal fikri iyi fikir. Tabi ki benoi de annem buyuttu ama ne malum verdigi herseyin saglikli oldugu ve birgun biryerimden cikmayacagi? Cok sagol cnm. Ben boyle diyeyim. Sonucta birgun ise donecegim ve benden gizli bu tarz seyler verirseniz vebali boynunuza!
Eyvaah gitmediler miiii!!!
Ben uzatilan misafirlikleri hic haz etmem arkadas herkesin duzeni plani programi var ve hastalik olmadikca 1haftayi gecen misafirlige de karsiyim hele ki herseye karisanina!

kızlarr herkese günaydınn, oku oku bitiremedim geçmişi ama yılmadım okudum yani meraktannn:) haftasonu bursadaydık çok güzel geldi değişiklik oldu uzun zamandır gıtmıyordum kv mi birkere daha öpüyorum burdan çok sevıyorum yahuu:) ( çok şükretmeliyim gerçekten)

yaaaaaaaa!planner haberim var dedim hiç sormadın cnm ya(((

şekerim ben onu okudum ama anlamadım sanırım canım ya çok pardon neymiş neymiş merak ettim

hadi bakalım heyecanla bekliyoruz allah gonlune gore versın ve hakkında hayırlısını neyse o olsun canım

canım geçmiş olsun nasıl oldu bebişin

geçmiş olsun canım ya çok sıcaklarda kalmadı artık ama sürekli ishal pişik yapmıştır heralde yavrucugu mustelanın pişik önleyicisini kullanıyorum ben bırazcık kızarıklık olduğunda ama pişik tedavi eden kremide çok iyiyimiş dene istersen canım

canım her yeni işe başlayanla birlikte ben birkere daha üzülüyorum allah yardımcın olsun canım

meleğim çok geçmiş olsun canım ya şimdi daha iyi galiba mahir paşacık canım benımde faranjitim var ama kızıma geçme gibi bir durum olmadı hiç bulaşıcı birşey değilki hem bu anlamadım bende endişelendim şimdi

Ayrıca Zeynepyuscuğum beni merak ettiğin için sağol,galiba çok özele girmemem gerekiyor sıktım sanırım arkadaşları,artık sadece bebişimle ilgili yazmaya karar verdim.

canım benımde aklımdaydı ve merak ediyordum annenle aranızın ıyı olmasına cok cook sevındım ayrıca boyle dusunmenede kızdım kendı adıma benı hıc sıkmıyor canım burada bırbırımıze moral oluyoruz bırazda olsa oyle düşünme lutfenn

canım çok geömiş olsun sizede herkeste bir hastalıktır gıdıyor yahuu ıyı bakın kuzucuklara allah şifa versin canım

kızlar dün bebegim yataktan yuvarlanıp düstü esimede söyleyemedim umarım bışi olmaz

canım çok geçmiş olsun allah korusun yavrularımızı yoksa bızım korumamaızda sınırlı işte umarım bişeyi yoktur ama yınede doktora goturseydın ıhmal etmeseydın canım ya haber ver bızede canım

mesj tekrarııı..........

biyolog benım kızımdada vardı canım memeyı reddetme durumları ama son bir iki gündür gayet ıyı eskisi gibi emiyor yine yani 3-4 gun falan surmustu reddetme durumu umarım cabuk duzelır asya cunku cok moral bozucu bır duurm anlıyorum senı ama butun bebeklerde oldu burdada zaten duzelır canımcım yılmadan memeyı daya agzına ben oyle yaptım

bence o gidince üzüntüden aklıma o gelmeye bilir aramızda asker yolu beklemiş olan varmı

beykoz sekerım bende flort zamanlarımda beklemıstım sevdıceğimi ama kısa donem ve cok rahat bıryerde yapmıştı askerliğini interneti bile vardı ve biz hergece saatlerce msn de konusuyorduk şekerim çok şanslıydık valla ama yınede çokkkk özleniyor allah yardım etsın sana canım benım

canım valla ablana daha cok kızdım ya bune boyle benımkı yedı senınkıde yesın herkesın cocugu kendıne canım aaa ızın almakla ıyı yapmıssın ozmana sekerım fırsatın varsa kullan tabı ya kendı yakınlarımız boyle yaparsa yabancı bır bakıcıya nasıl bırakılır bu bebekler cok can sıkıcı gerçekten

canımmm sizede geçmiş olsunn allah şifa versin tez zamanda

canım en çok yardım edenınde bıle bir rahatlık var yanı sonuçta keşke baba olsaydım dıyor galıba herkes bırazcık ama insan yorgunluktan abartıyor bazen fazlaca kv lerde gıder yakında sayılı gun cabuk gecer canım merak etme fızıksel dınlenmenın tadını cıkar en azından bırak herseyı onlar yapsın sonra kayranın duzenını tekrar oturtursun nasılsa

anamm bursanın neresine geldin şekerimmm
kv dene selamımı söyle benmkiyle bir ara kaynaştırıverelimmm belki bulaşırrr:):)

asyacımın emmemesi geçecekkk
o inatsa anası ondan inattt bilmiyorki garibemmmm:)
dayamıyorum da tepiyorum memeyi:)
forumda bu tepme lafım meşhurdur huheuheueheu

kızlarrr salonum ve yatakodam direk okula bakıyor...
şuandaa garip şarkılar söylüyorlarrr
evimde var bi şenlik havasııııı
tenefüs zilleri ders zillerii
öğretmenlerin anlatıığı derslerr evimde
çocukların şarkıları türkülerii beden eğitimi derslerii:)
offff
çalıştığım güzel günleriii mini mini öğrencilerimi özledimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
işe başlayanlar evde olmak ister benim gibi evde duranlarda iş isterrrrrrrrrrrrrrr
özel derslerime başlasamm bari yahuuuu biri kocama durumu izah etseeee
alışık olmayana ne zor evde oturmakk hemde kimsesiz bir başınaaaa
siz olmasanız ben naparım yahuuuuu saolun varolunn walla şimdi herkese tek tek sarılıp kucaklayasımm geldiiiiii

BIYOLOGcum Omer de 2-3 hafta once oyleydi hatta yazmıstım tum fonksiyonum bitti gibi hissettmiştim beni reddedince ama toparladı
sanırım dişleri ya da bizim bilmediğimiz bir gelişim süreci yüzünden oluyor sabret cnm pes etmeden emzir

BEYKOZum asker yolu zordur ama taze kan olur can olur ilişkinize
hem belkş yakın biryere çıkar kısa dönem fln olur
döner dönmez de o hasretle 2 numarayı patlatırsınız zatn

bebişleri hasta olan kızlar gelişmeleri de yazın iyileştiler mi merak ediyorum Mahir Yusuf Ömer Nur ve diğer bıdıklar hiç hasta olmasın hemen azcık olup bağışıklıkları gelişşsin güçlensin o kadar!!

MYBABYLOVE mıydı karnıyarıgı közleyip yapan? resmen canım çekti birkaç tane közleyip atacağım buzluğa dediğin gibi daha sağlıklı olur. hoş buzlukta son koltuklar dün domates koydum konserve yapacaktım vakit kalmadı kurban da geliyor nofrostlar daha geniş olsa keşke!

kızlar dün annemle ablam konusunu çok problem etme diyenler olmuş ama elimde değil söz konusu oğlumun sağlığı
bu bebişlerin bağışıklık sisteminın gelişimi ilk 1 yıl çok önemli 3 yaşına kadar da devam ediyor
ben bu dönemde çocuğuma vereceğim her zararlı gıdanın vebalini kendim taşıyacağım en başta bu yavrucaklar bize emanet
tabi ki ananesi teyzesi ağzına peynir de verecek yemek yerken suyuna da banacak ama ben ilk 1yıl tuzlu şekerli salçalı şeyler vermeyeceğim verenlerle de kalp kırmadan uzlaşmanın yolunu arayacağım
dün gece 2ye kadar uyuyamadım düşünmekten
önemli bilgilerden derlediğim bir not defterim var onu kitapçık gibi çıktı alacağım ömeri bırakırken anneme vereceğim
zaten o da diyordu ksüt kaç saat dışarda kalıyor akşam kaçta uyuyordu yazarsın bana diye

hazır yazmışken sevimli fontlarla birkaç hatırlatıcı not düşeceğim

6.ay kontrolümze gidrken de annemle ve ablamla gideceğim 3tane enjeksiyon var ben duramam siz gelin diye
gitmeden doktorumla görüşeceğim sıkı sıkı tembihlesin beslenme detaylarını anlatsın
doktor söyleyince ikna olurlar belki

ablamın huyudur inadına yapar dğün akşam da verme dedikçe kremayi vermeye çalışıp kahkahalar attı siz görün neler vericem neler hahahahaaaa

canım bursada emirsultan türbesinin hemen yannda oturuyor kv, kaynaştıralım şekerim bulaşsın valla burdaki butun kv lere süreceö kvmin elini:) buarada rahatmı batıyor sana şekerim ya otur işte ne guzel asyacıgınla valla haftasonu oyle cabuk gectı kı doyamadım kızıma bende asla evde oturamam diyen bırı oldum hep ama soz konusu mınık yavrucugum olunca fıkrım çokkkk değişti çokkk

kuzum çalışmaya ya da gezmeye alışana evde oturmak zor ama inan işe başlayacak olduğıumu düşündükçe afakanlar basıyor
evde de duramıyorum o ayrı ama bence bir bayan fabrika ortamında ya da akşamlara sarkan uzun çalışma saatleriyle çalışmamalı
eskiden olsa kariyerimi bırakmam derdim çok emek verdim yeni evliyken eşimden ayrı kalıp yurtdışına gittim ama çocuk olduktan sonra aile ne demekmiş anlıyor insan
şimdi ne oğlumu ne eşimi bırakırım iş için
o yüzden hesap kitap yaptık ev almamıza rağmen gerekirse bir süre standardımızı düşürelim ama birkaç ay daha oğlumla kalayım istedik
kurban tatilinde hava sıcak olan biryere uçakla gitmeyi düşünmüştük vazgeçtim

şöyle daha rahat çalışma saatler daha esnek bir iş hayal ediyorum doğumdan beri
kendi işimizi kurmayı düşündüm ama onun da yükü ağır olur
belki üniversiteye dönerim ya da burada daha rhat bir pozisyon isterim ama n'olursa olsun oğlum eşim ve evime daha fazla zaman ayırmak istiyorum Allah nasip ederse

SEARCHBLUE MELEĞİM OKYANUSUNKALBİ bebişleriniz nasıl oldu ya merak ediyorum
PLANNER senin kaynananı da çok kıskanıyorum bilmiş ol!

selaaamm kizlar yazmaya ancak vakit bulabildim 3 gundur

4.ay asilarimiz cuma gunu olduk ates olmadi ama kizim huysuzlandi aksamlari susmadan agladi uzun uzun icim cikti yaa :-\
doktordan ciktigimizda arabayi parkettigim yerde bulamadim sok oldum birguzel cekmisler esim isteydi allahtan annem yanimdaydi cok sinir bozucuydu gercekten hem maddi (150 tl ceza odedim )

melegim mahirde hasta olmus cok gecmis olsun bende o gun ikimiz bulusalim istersen diycektim ki mahirin ateslendigini gorunce bisi demedim kismet olmadi bi turlu

zeynep cim insallah su yeme olayini tatlilikla halledersin herseyi anladimda pasta kremasi biraz kotu niyetli olmus yazik yani omere. .. milupa ile gorusmeni heyecanla bekliyoruz

kizlarcim bende ufaktan ek gida olayina baslayayim diyorum doktor bir ay sonra dedi ama merak ediyorum... seftali suyu vereyim dedim su cikmadi kocaseftaliden peki armut u nasil vericem ?

PLANNER senin kaynananı da çok kıskanıyorum bilmiş ol!

canım eminim sen dahada ıyı bır kv olacaksın herkesde senı kıskanacak şekerimm:)

canım artık şeftali mevsımı geçiyor sanırım ondan çok suyu çıkmamıştır elma armut suyu ile başla istersen ben şeftali bitmeden tatsın diye vermiştim geçen ay bol bol şimdide armut ve elma veriyorum canım

ahh Emirsultan ne güzeldir! şimdi meydana şahane binalar yaptılar Ömer büyüsün çok istiyorum Eski Bursa'da yaşamayı

tatlım biz meyve alırken 1tane de yumuşak sulu alıyoruz ömer için
armut veriyorum 2 gündür cam rendede hemen daılıverdi sulu bir püreye dönüştü
ama meyve sertse cam rendeden sonra blender ya da tülbentle süzme yapılabilir

bu arada armut yedirdikten sonra tetikte olun resmen bombardıman yaptı kokusu saatlerce çıkmadı evden kendi suratı bile değişti kokuyu aldı galiba

çalışırsam eminim ertesi gün ben işe gitmem dicemm adım gibi biliyorum ama
cidden çalışan ve durmadan gezen( ki kendisi ben olurum) evde durmak yemek yapmak iş yapmak çocuk bakmak çok zor...
eşim temizlik yapma yemekte yapma kızınla keyfine bak der heppp
duruncada durulmuyor ki işte öyleeeeee
sizde haklısınız da buna da alışılmıyor kii
ben ist dayken nasıl olsa evlenicem diye düzenli bir işim yoktu
öğleye kadar ücretli öğretmenlik yapıyordum
öğleden sonrada özel ders veriyordum
h sonlarıda durmadan geziyordummmmm
kızıma bakmak dünyanın en kusursuz şeyii hiçbirşeye değişilmez ama sıkılınca da anlatıp rahatlayayım yahuuu:)

planner bende zeynep gibi seni kıskandımmm walla...
bazen diyorum ki evde durduğumdan kafam boş ondan takıyorum böyle şeyleree:)
çalışırken durmadan soru hazırla konu hazırla laf anlat ders anlatttttt yatağa yattımı hooop uykuya geçiyordummmm
neyse ya kocammm saolsunnn bu konuyuda yoksayarızzzz:):):)

kızlar gıda mühendisleri odası başkanı ile görüştüm doğrudan onun ağzından birkaç bilgi yazıyorum:

her meyve ve sebze mevsiminde iken daha faydalı.çocuklarınıza taze iken mevsiminde tükettirin. bırakın armutu seneye yazın yesin ama mevsiminde yesin

mevsim dışında kullanmak istiyorsanız önceliği dondurucuya verin. dondurucuda saklanan gıdaların besin değeri konserve edilenlere göre daha fazla korunur.

açıldığında tekrar kaynatılacaksa konserve yapılabilir ama doğrudan açılıp tüketilecekse konserve tercih etmeyin. (meyve püresi hazırlayıp konserve yapmayı sormuştum vişne kızılcık gibi şeyleri doğraman dolapta saklayın dedi)

hazır süt alacaksanız önceliği raf ömrü 3 4 günü geçmeyen günlük sütlere verin. bu sütlerdeki faydalı besinler uht ya da homojenize kutu sütlerden daha fazladır. (2 büyük süt yoğurt firmasıyla da yazışmıştım bebeğiniz varsa günlük tercih edin demişlerdi. uht ve homojenizasyon işlemleri sütün içindeki faydalı bakterileri de yok edebiliyor)

yoğurt mayalayacaksanız bulabiliyorsanız keçi sütü ile mayalayın.

sebze çorbaları ya da meyve suları/pürelerini hazırladıktan sonra kalanını saklamayın! dalından kopan herşey dalından koptuğu andan itibaren besin değerlerini kaybetmeye başlar. işlem uygulayıp havayla temas ettirdikten sonra tüketmek ve kalanını saklamamak gerekir. saklanan ürünün posadan farkı kalmaz çocuğunuza posa yedirmiş olursunuz. (bunu üstüne basarak söylediğinden ben de vurgulayayım dedim )

raf ömrü uzun olan her gıda zararlı demek değildir. evde yapılan konserveler gibi hazır salçalar da vakumlama yöntemiyle üretiliyor ve bu tip gıdalar bilinenin aksine çok sıkı kontrollerden geçiyor.

aklımda kalanlar bunlar kızlar
belki çoğunu biliyoruz zaten ama bir bilenden duymak rahatlatıyor insanı

ben dün yaptığım gibi domatesimin kalanını da buzluğa koyacağım.
hava almaması için paketledikten sonra kese kağıtlarına ya da folyoya sarıp koyuyorum.

ömere de kışın kış meyve sebzelerini yedireceğim.
zaten domates fasulye bamya ve patlıcan koymuştum onları yiyemez. kızılcığın da suyunu yapar kendim içerim

şimdi milupadaki kadını arayacağım defalarca aramış ömeri emzirirken
ürünlerinin nerede yetiştiğini soracağım elma püreleri fln var ya işte o elma nerede yetişiyor bana bi deyiversinler

zeyneppcimm çk saol wallaaaa cnmmm
bu arada keçi sütü kipalarda var cnmmm
cam şişede günlük:)

canım eminim sen dahada ıyı bır kv olacaksın herkesde senı kıskanacak şekerimm:)
inşallah canım ya inşallah
evlatlarımın yuvasında adım bir dudak bükümüyle geçse içime dert olur inşallah onları anlayabilen bir ebeveyn oluruz hayatlarında olduğumuz için şükrederler inşallah gelinim onlara gideceğim zaman kara kara düşünmeye başlamaz inşallah oğlumla da gelinimle de iletişimim iyi olur da sorun yaşasak bile kolayca atlatırız
benim bir defterim var sık sık yazıyorum
kv olunca yapılacaklar ve yapılmayacaklar
mesela yatılı gideceksek dönüş zamanımızı da muhakkak söyleyeceğiz. gidip günlerce kalıp off ne zaMAN GİDEr acaba diye düşündürmeyeceğim inşallah.

benim eşim de her geçen gün daha da farkına varıyor
doğumgunumde bir alo bile demediler eşim farketti benimkini de hiç kutlamadılar zaten hayatım onlar böyle boşver deyip gönlümü aldı
zaten kim ne yaparsa yapsın eşim gönlümü aldıktan sonrasının önemi yok
ha isterdim ki o da üzülmesin onun ailesiyle hep iyi olalım böyle arada kalmasın ama n'apalım o üzülmesin diye saklıyordum kendimi yeyip bitiriyordum daha kötü oluyordu şimdi biliyor daha iyi oluyor

kızlar bana bi yardımcı olun..ben bu kıyafet konusunda dengedemiyim dengeyi bulamıyomuyum karar veremedim..evimin sıcaklığı 25 derece..üzerine çıtçıtlı pamuklu body ve uzun kollu pamuklu bi tişört giydiriyorum..uyuyp uyandığında terli olup olmadığını kontrol ediyorum terliyse değiştirip üzerine aynı şekilde body+uzun kollu tişört +penye yelek giydiriyorum..burun hala tıkalı hastalığı tam atlamadı daha ama hasta diye çok fazla giydirmek olmaz terletmek ve üzerinde kuruması daha çok hasta eder..benim giydirdiklerim normal mi sizce?

Merhabalar az önce sağlık ocağından geldim 7.800 kg olmuş. Maşallah kuzuma çok sevindim.

Canım üzme kendini boşuna önemli olan bebeğinin karnının doyması değilmi bak kaşıkla yaptığınmamayı yiyormuş işte daha ne? Onuda sütünle yapıyorsundur muhtemelen. Belkide sütü sevmiyordur yoğurtu seviyormu? 6 aylık olduktan sonra kahvaltılarada başlarsın peyniride öyle verirsin olur gider kalsiyumu öyle alır belki her daim 80 cc süt içmeye devam eder nerden bileceksin. Ya kaşıklada yemek istemeseydi o zaman ne yapacaktın?

Canım elbette nice kv den iyi gene kendi halinde benden iş beklemez yüksünlüğü olmaz kendi işini kendi halleder gidip birine dedikodumu yapmaz dışarıya laf vermez ama bazen böyle arkadan arkadan iş çevirmeler olur ya ona gıcık oluyorum... Evet büyük ihtimalle sevmek için uyandırdı (eğer uyandırdıysa) ama canım çıkıp gelebilir diyorum ya 40ındaki kuranında geldi bir tek elini birşeye sürmedi zaten hepsini annem yaptı başka gelmedi evime. Böylemi özlenir torun canım peki? Hem bana yakın bir yere geliyor hem bana uğramıyor hem beni çağırıyor torununu sevmek için. Hemde direk de uyandırda sevelim biraz diye niye gizliden gizliden uyanırıyon. Hem ne olursa olsun çocuk uyandırılmaz ki ya uyurken sevsin iyi bişey mi yapıyor uyandırmakla vicdan mı bu ben bile KIYAMIYORUM kızımı uyandırmaya. bayramda bir çorap almadı torun sevgisi bu mu? Sevmesin daha iyi. Şimdi birde şöyle bir durum var ben gıcık oldum ya bir kere her dediği batıyor zaten o da bana sanırım gıcık çünki hiçbirşey sormadım ona daha neyi nasıl yapayım diye çocukla ilgili. Burası olduğu için resmen kimseye ihtiyacım kalmıyor.

Gıcık olma mevzuma gelince hala gün gibi aklımda ben lohusa annem yanımda 15. gün bize geldiler oturmaya kızıma da ısrarla meme dayıyorum başka birşey vermedim oda iyice zayıfladı ha süt geldi ha emecek emdikce gelir birde neyse uğraşa uğraşa oda zayıfladı ama gayet hareketli mayısık değil kıpır kıpır bir bebek. o gece doktora götürdüm ki artık hiç uyumadı susmadı sürekli memede durmak istedi. Neyse kızım 550 gram kadar kilo verince doktora dedim artık ben mamaya başlicam dedim kızım emmiyor sütüm gelmiyor oda başla dedi. eve geldik o gece başladık. ve onların geldiğinde zaten mama içiyordu. Allahım bir görsen onları sen bu çocuğu neden bu kadar zayıflattın nolacak böyle benim ilk çocuğum böyle öldü herkesin sütü yaramazmış seninkide yaramamış sütün yok sen emzirme bırak sadece mama ver ama varya o anı anlatamam görümcem eltim kaynım hep bizdeler izah etmeye çalışıyorum bakın diyorum durumun farkındayım ben mamaya başladım zaten emziriyorum üstüne mama veriyorum ama yoook duymuyorlar beni neymiş emzirirsem çenesi yorulur mama içemezmiş. ama öyle birşey yok ki ben görmüyormuyum içiyor çenesi çok kuvvetliydi kızımın. velhasıl kaynıma varana kadar YA KIZIM BİRAZ LAF DİNLE dedi hiç aklımdan çıkmaz düşün ya ona ne. Eşimi tembihliyorlar aman sakın emzirmesin mama versin diye. Bende dedim bu benim çocuğum (kötülüğünü istermiyim anlamında) onlar olurmu hepimizin çocuğu dediler. Onlar gittiler her emzirdiğimi gördüğünde eşim bana gene mi emziriyon he sen devam et böyle kafamın etini yedi annemde alındı üstüne oda 3 çocuk büyütmüş kardeşim 10 yaşında arası çok gecmiş değil yani. Ağlattılar beni bunalıma soktular o gün bugündür eli yüzü yıkadım onlardan. Anlatabildim mi tosti canım yoksa Allah rızası için katlanıyorum onlara şuandan itibaren sadece eşimin hatrı için. Eğer sütüm gelecektiyse ve onların stresinden gelmedyse zaten onlara hakkımı helal etmiyorum bile. Bu ne ki canım ya anlatmak istemiyorum anlattıkca gözümde canlanıyor düşünki bana bir nikah kıyılıyor belediyede altınlarım alınıyor ki babam rızasız verdi beni okuyordum diye ve kına gecemi mükemmek yaptı yani herşeyiyle yine de. neyse kv ve kp benim köyden takılan altınlarımı benim kendi ailemin taktığı cumhuriyetlere varana kadar aldılar borc yapmışlar diye ama onlarıda helal etmedim işimiz düştüğünde bize sırt döndüler çünki aman para isteme onlardan ceplerinde akrep var. Paramız yok okuyorum özele gidiyordum çalışma durumum yok aynı zamanda akşamları formasyon alıyordum eşimin kazandığı yetmiyordu onlarda bi işleri için kredi çekecekti bana doldurttular formu neyse eşim dedi ya 1000 tl de bana çekermisiniz dedi amaaan görmeliydiniz nasıl ayaklandılar olmaaaz çekemeyiz zaten faiz ödeyeceğiz babası dedi ya oğlum ben isteyemem senden para sen vermezsin boşver kalsın dedi ama biz çok sıkışıktık. of neyse yaa daha fazla sinirimi bozmicam. Allaha havale ettim.

Tosticim lafım sana değil üstüne alınma lütfen sadece baya bir aşamadan gectim yani sağolsunlar onu demek istedim..4 yıllık evliyim 5e gidiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…