kızlar sizlere bebeğime söylediğim çocuk şarkılarını yazmak istedim belki sizlerde söylemek istersiniz;
1. şu hendekte bir tavşan uyuyordu, uyuyordu.tavşan bana baksana yakışmıyor bu sana tavşan kaç, tavşan kaç, tavşan kaaaç.
2. evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir küçük çoban varmış yalancılık yaparmış, yalancı yalancı sana kimse inanmaz, yalancı yalancı sözüne kimse kanmaz.
3. bir gün bir hırsız karga haha-haha-haha, bir parça peynir çalmış haha-haha-haha, konmuş bir dalda kalmış haha-haha-haha, etrafı seyre dalmış haha-haha-haha, ordan geçen bir tilki haha-haha-haha, şen sesinle öt demiş haha-haha-haha, aptal karga gag demiş haha-haha-haha, peyniri tilki yemiş haha-haha-haha.
bunları taklitlerle söylüyorum kızım çok seviyor bide canım annemi söylüyorum biliyorum melodisiz olmaz diyceksiniz ama hepimiz iyi birer anneyiz eminim bebişleriniz için güzel bi melodi yaratabilirsiniz herkese sevgiler tüm bebişlere öpücükler
Tatlım ek gıdaya başlayınca bütün o saydığın grupları birleştirmeden önce tek grup ile başlıyorsun.
Ben ilk 1 hafta pirinç maması verdim günde bir öğün.Sonra meyve pürelerine geçtik.
Mesela ilk gün 1 tatlı kaşığı elma püresi,ikinci gün 2 tatlı kaşığı,3.gün 3 şeklinde devam ettim bütün meyvelerde.3.gün sonunda allerji yok ise bebeğimin istediği ölçüde verdim hep.Bazı günler 1 yemek kaşığı yiyip ağlamaya başlardı,bazı günler ise 3-4 yemek kaşığı isterdi.Bizim doktorumuz patron bebektir der her zaman.Yani kararı hep ona bıraktım.
Elmada allerji olmadığını anlayınca bu sefer armuta geçtim.Armuta geçtiğimde elmanın allerji yapmadığını bildiğim için elma-armut ikilisinide verdim mesela.
Armuttada soruyun çıkmayınca şeftaliye geçtik diyelim.Aynı şekilde önceki iki meyvede allerji olmayınca şeftali ile karıştırıp verdiğimde oldu.Umarım anlatabilmişimdir
Şunuda itiraf edeyim ki her meyveyi 3 gün denemedim.Bazen doğaçlama sofrada kavun-karpuz-üzüm emdirdiğimde oldu yani.
Sebzelerde ise ilk havuç püresi ile başladık.Ben cam rendeyi sevmediğim için az su ile haşlayıp o suyu dökmeden blendirden geçiriyorum devamlı ve koyu çorba kıvamında veriyorum bulanmaması için.
En son yoğurdu 1 yemek kaşığı ile başladım.Şuan yine istediği kadarını veriyorum sadece ama genelde 125 mllik kavanozu bitiriyor.
Bu arada devam maması dediğim bildiğimiz devam sütü.Ben sma kullanıyorum mesela.Dün aldığı süt miktarı az olunca bu şekilde takviye yapayım demiştim ama tadı sebzeye fazla benzemediği için beğenmemiştim.
Sebzeyi ise daima kendim hazırlıyorum canım.Devam maması ile yapmak için sebzeyi ince ve ufak ufak doğradım.Azar azar su ilave ederek kısık ateşte iyice yumuşamasını sağladım.Diğerlerinde yaptığım gibi hafif sulu bırakmak yerine bütün suyunu çektirdim.Sonra bu karışımı blenderden geçirip devam maması ile koyu çorba kıvamına getirdim ve oğluşum bayıla bayıla yedi.
Hamsi miii...Çooook severim hatta bayılırım ama benim herif hamileliğimde her hafta yediğimiz için iyice soğudu hamsiden.
Yanınada soğan ve roka salatası olacak ki ohhhh miss.
Bu arada şuan bebişlerimiz daha desteksiz oturamıyorlar canım.Benim kuzuyu görsen mama sandalyesinde,hep ya sağ tarafa ya sol tarafa yatık duruyor...Bişey yedirirken o düştüğü tarafa destek koyuyorum dik durması için
valla şekerim hafif yana kayıyo herseferinde ama yastık falan bide hevesli oturmaya mutfakta biz yemek yerken koyuyorum oda en fazla 15 dakika falan elindeki oyuncağı tepsine vuruyo ses çıkıyoya bi an aaa nerden geliyo diye afallıyo
oooo turuncucum bende büyük paket hero baby bisküvi aldım bitmek üzere 1 kızıma 3 bana diye diye bitirdim ve evet cornflakes gibi yemesi gerçekten çok güzel...
slm hayatımda teknik nedenler ne bebegin nekadar dogdu meraklıyımdır canım oyuzden soruyorum iyisinizdir inş cnkü baya erken gelmiş bebişin...
haklısın tatlım baya erken geldi 33 haftalıkken suyum azaldığı için alınması gerektii 13 gün yoğun bakımda kaldı 1870 ve 46 cm dünya ya geldi paşam şimdi akranlarının 1 ay gerisinden gidiyormuşş elhamdulillah herşey çok iyi .bugün rutin aylık kontrolümüz vardı aşılarıımızı da olduk .her gün her an şükrediyorum rabbime yavrumu bize bağışladı evimize getirmeyi nasip etti diyee.. bu arada sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim .
Demir ilacindan bahsedilmis,biz henuz kullanmiyoruz.6.ay bitince tahlil yapilacak,ona gore karar verecek doktor.Yarin gidecegiz ek gidalarla ilgili bi plan yapacagiz doktorla.gecen gittigimizde cikti vermisti dr,o kagitta pekmezi 6. aydan sonra gunde 1 cay kasigi oneriyordu doktor yalniz soyle bir not dusmus,pekmez demir takviyesi amaciyla degil bebegin yeni tadlara alismasi amaciyla verilecek. ll
Bu doktorların çelişik tavsiyeleri beni öldürecek. Biri demiri ver diyor biri verme. Biri oturt diyor biri oturtma. Biri ek gıdaya başla diyor biri başlama. Uzlaşsınlar artık allah aşkına.
Ben Demir damlasını kullanmaya cesaret edemiyorum bir türlü. Eczacı çocuğa sordum hangisini tavsiye edersin diye,"abla orası biraz karışık biri toplatıldı,birinin içinde paraben çıktı"dedi. Santafer yazmıştı doktor onu aldım geldim.Bi baktım üstünde yazıyor zaten içinde paraben olduğu. Islak mendillerin bile parabensizi tavsiye ediliyorken ben şimdi nasıl vereyim bu damlayı kuzuma. Ben de sizin doktorunuza uyup 6. ayı bekleyeceğim sanırım.Bu arada hangi doktora gidiyorsunuz acaba(tabi ankaradaysanız)?
telde konuşurken gelin dedi bana bakarak bende gelsinler dedim hata bende de var ama ben eşime bana yardım edersen dedim ev temizliğinde ama sağolsun mutfaktaki 2 paspası çırpmaktan başka birşey yapmadı kızda pek durmadıı anca salonu temizleyebildim onunla. sonra yemekti falan uyuttum şimdi belimi dinlendiriyorum daha yapacak çoook işim var nasıl yapacam bilmiyorumya keşke bişey olsa da gelmekten vazgeçseler banada sabah erkenden haber verseler........
bu arada turuncu sen yoğurta ne zaman başladın? birde bu biberonla içirdiğimiz mamalardan yoğurt yapıyorlarmış onu duymuştum.. ben cuma günü başladım ek gıdalara ilk olarak armut elma pirinç mamasıyla verdim içine de birkaç bisküvi koydum ama korkuyorum yedirirken çünki hasbam su içmeyi sevmiyor ağzına sıkıyorum oyunla ama sonra içmiyor 20 cc anca içti bugün mesela. ama süt içiyor baya aceba su ihtiyacını ordan mı karşılıyor..? birde hala 3er 5ercc lik emziriyorum. birde sebzelere ne zaman başladın ne kadar hafta sonra başladın meyvelerden? ben tam emin olamıyorum baya sulu yediriyorum hala katılaştırsam mı artık muhallebi gibi şuan baya sulu yapıyorum. birde 2 öğün veriyorum bak dün saatlerini yazmıştım yediklerinin bir yazayım
8.00 de 6 ölçek süt
10.00 da 5 ölçek süt
12 de elmalı bisküvili pirinc maması 3 bucuk yemek kaşığı
14.30 da 5 ölçek süt
16.30 da elmalı bisküvili pirinç maması 4 yemek kaşığı
20.30 da 6 ölçek süt
gece 2 de 5 ölçek süt
süt dediğimde maması yani hala arada beni emiyor uyurken falan bu sütleride hepsini dibine kadar bitirmeyebiliyor zorlamıyorum arada kusuyor hem sütten hem kaşık mamasından. erva da şuan tam 4 ay 9 günlük. bugün mesela o kadar süt içmedi biraz daha fazla mama yemiş oldu sütünü içmeden uyudu mesela ben yatarken içircem çünki mamasını 7de yedirebildim. ama 3 gündür elma yediriyorum ya 3 gündür sıkıntılı uykuya geçiyor ilk 2 gün çiğ elma rendelemiştim bugün denemek için haşladım da yedirdim ama yine aynı yarın elma vermicem bakalım aynı sıkıntısı olcakmı.
oooo turuncucum bende büyük paket hero baby bisküvi aldım bitmek üzere 1 kızıma 3 bana diye diye bitirdim ve evet cornflakes gibi yemesi gerçekten çok güzel...
cnm temizlik yaparken balıkçı geçti çok taz oluyorrr:)
camdan alışveriş yaptımm çok sevdim
arkasından dedim yeşillik roka satanda geçse diye ama cıksss onları eşime aldırdım gelirken:)
sen gel ben sana yaparım kokusuz hamsiii fırındaaa süper hep kızarmış lezzetinde hem kokusuz hemde besini ölmemişşş:)
bebelerin püskevitlerini yemeyinnnnnn bakimmmmm
kızlar hepinize iyi akşamlar.
bizde dün 4. ay aşılarımızı yaptırdık. kzım ateşlendi ama çok şükür atlattık.
korktuğum gibi geçmedi ama ateşi bgnde sürdü. 37 ile 37.6 arası gitti geldi hep.
en son ılık bir banyo yaptırıp emzirdim ve yatırdım. bgn tamamen iyileşir azra'm inşallah.
4. ay ölçümlerimizde şöyle..
sağlık ocağına göre: kilo 6.800 boy 66 baş çevresi 41,5
doktorumuza göre: kilo 6.700 boy 69 baş çevresi 42
çok şükür sağlığımız iyi, önemli olanda bu değilmi
gelelim bnm sorularıma:
1. ben kızımı hiç oturtmaya çalışmadım bugüne kadar. kucağımda oturuyo tabiki ama destekle oturtmayı fln denemedim.
azra'nın dr.u 90derece dik oturtma daha eğik olsun falan deyince bende yanlış yapmış olurum diye denememiştim.
bnde yavaş yavaş başlayım ozaman değilmi? sizler yatar vaziyetteyken kollarından tutup oturur duruma getirerekmi başladınız birde?
2. sağlık ocağından santafer verdi dr. ama 8 damla dedi. çok değilmi? bn kiloya göre verildiğini biliyorum. 7 damla veriyim diorum siz neye göre veriosunuz?
son olarak ek gıda araştırması yaparken aşağıdaki linkte çok güzel tarifler gördüm paylaşmak istedim.
zaten ne varsa kadınlar kulübünde var
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis-anneleri/227139-bebekler-icin-ek-gida-tarifleri.html
veeee veeee veeee turuncu
allah senden gerçekten razı olsun.. öyle güzel cevaplıyosun öyle güzel bilgiler aktarıyosunki, valla çoğu doktora taş çıkarırsın sen
haklısın tatlım baya erken geldi 33 haftalıkken suyum azaldığı için alınması gerektii 13 gün yoğun bakımda kaldı 1870 ve 46 cm dünya ya geldi paşam şimdi akranlarının 1 ay gerisinden gidiyormuşş elhamdulillah herşey çok iyi .bugün rutin aylık kontrolümüz vardı aşılarıımızı da olduk .her gün her an şükrediyorum rabbime yavrumu bize bağışladı evimize getirmeyi nasip etti diyee.. bu arada sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim .
turucummmmmm beni ösledin haaaa bende seni ösledim balımmm
bende kan ilaCI vermiyorum pekmez organik köyden gelcek onu vercem ama kiloya göre vericeksin dedi doktorum 7damla ver dedi gün boyu meyva sularına damla damla sıkıp bir güne yayabilirsin dedi
bide bebegim 2.5 aylıkken oturmaya basladı tek duramıyor tabi yanında dayanacak bişeyleri olmalı ben yastıkların arasına oturtuyorum kraftın mama sandalyesi vardı carrefourda ona oturttum cok rahat durdu yanları tuttu onu
ninni konusuna gelince bende fiks 1tane eee benim oglumun esi var eee benim oglumun uykusu var eeeeeee ( oglusumun adıda enes ) millet diyor oyuzden mi eeeeliyosun diye napıyım kafamda bu yer etmiş bebişim alıstı bunu duyunca kafasını cevirip kapıyor gözlerini uyumıycaksa bile ben eeee diyorum kafasını döndürüyor degiştirmeme lüzum yok bir taneyle idare etsin
bugun gögüslü patatesli soslu fırında yaptım ve lahana dolmasınıda eşimin teyzesiyle sardık salata cıtır ekmek misss kilo vercem dedikce yiyorum ben yavvv ....
biyologcum sende evi bebek magazasına cevircen ha almadıgın bir ben kaldım
kizimin memeyi agzina alip fondip hizinda emmesi ve gece 2saatte bir kakmasi yuzunden zombi olduk beyimleustune birde uykuya gecislerdeki zorlanmasida cabasi uyaniyor emziriyorum uyuyor yatagina koyuyorum ikidakka sonra mikir mikir
dun gece tuzak kurduk kizimizasagdigim sutlerden birini biberonla vereyim dedim acikmasini ve uyanmasini bekledik 125cc hazirladim acemiyiz tabi sutu ilitana kadar bizim kuzu iyice canlandi uyku gitti sonra sutu icir uyut derken 1,5saat gitti e ne anladik bu isten sonra 3saat sonra kalkti
3 aylikken hatta daha oncesi bile 2 kez kalkardi simdi ne oldugunu anlayamiyorum
:44: sut doyurmuyor diyicem ama kendisi kisa emiyor 1 hafta onceki kontrolde 600 gra, all,isti doktor ek verme demisti
sizce nedir bi sendrom kizlar baska ne denesem? tracy nin kitabindaki gibi dolu mide ile yatirsamda sonuc ayni puffff
Bu doktorların çelişik tavsiyeleri beni öldürecek. Biri demiri ver diyor biri verme. Biri oturt diyor biri oturtma. Biri ek gıdaya başla diyor biri başlama. Uzlaşsınlar artık allah aşkına.
Ben Demir damlasını kullanmaya cesaret edemiyorum bir türlü. Eczacı çocuğa sordum hangisini tavsiye edersin diye,"abla orası biraz karışık biri toplatıldı,birinin içinde paraben çıktı"dedi. Santafer yazmıştı doktor onu aldım geldim.Bi baktım üstünde yazıyor zaten içinde paraben olduğu. Islak mendillerin bile parabensizi tavsiye ediliyorken ben şimdi nasıl vereyim bu damlayı kuzuma. Ben de sizin doktorunuza uyup 6. ayı bekleyeceğim sanırım.Bu arada hangi doktora gidiyorsunuz acaba(tabi ankaradaysanız)?
bende kan ilaCI vermiyorum pekmez organik köyden gelcek onu vercem ama kiloya göre vericeksin dedi doktorum 7damla ver dedi gün boyu meyva sularına damla damla sıkıp bir güne yayabilirsin dedi
bide bebegim 2.5 aylıkken oturmaya basladı tek duramıyor tabi yanında dayanacak bişeyleri olmalı ben yastıkların arasına oturtuyorum kraftın mama sandalyesi vardı carrefourda ona oturttum cok rahat durdu yanları tuttu onu
ninni konusuna gelince bende fiks 1tane eee benim oglumun esi var eee benim oglumun uykusu var eeeeeee ( oglusumun adıda enes ) millet diyor oyuzden mi eeeeliyosun diye napıyım kafamda bu yer etmiş bebişim alıstı bunu duyunca kafasını cevirip kapıyor gözlerini uyumıycaksa bile ben eeee diyorum kafasını döndürüyor degiştirmeme lüzum yok bir taneyle idare etsin
bugun gögüslü patatesli soslu fırında yaptım ve lahana dolmasınıda eşimin teyzesiyle sardık salata cıtır ekmek misss kilo vercem dedikce yiyorum ben yavvv ....
yavrukedi yalnız değilsinkizimin memeyi agzina alip fondip hizinda emmesi ve gece 2saatte bir kakmasi yuzunden zombi olduk beyimleustune birde uykuya gecislerdeki zorlanmasida cabasi uyaniyor emziriyorum uyuyor yatagina koyuyorum ikidakka sonra mikir mikir
dun gece tuzak kurduk kizimizasagdigim sutlerden birini biberonla vereyim dedim acikmasini ve uyanmasini bekledik 125cc hazirladim acemiyiz tabi sutu ilitana kadar bizim kuzu iyice canlandi uyku gitti sonra sutu icir uyut derken 1,5saat gitti e ne anladik bu isten sonra 3saat sonra kalkti
3 aylikken hatta daha oncesi bile 2 kez kalkardi simdi ne oldugunu anlayamiyorum
:44: sut doyurmuyor diyicem ama kendisi kisa emiyor 1 hafta onceki kontrolde 600 gra, all,isti doktor ek verme demisti
sizce nedir bi sendrom kizlar baska ne denesem? tracy nin kitabindaki gibi dolu mide ile yatirsamda sonuc ayni puffff
haklısın yaa..Bu doktorların çelişik tavsiyeleri beni öldürecek. Biri demiri ver diyor biri verme. Biri oturt diyor biri oturtma. Biri ek gıdaya başla diyor biri başlama. Uzlaşsınlar artık allah aşkına.
Canım bel fıtığı ile misafir ağırlamak çok zor olacaktır senin için...Neyse artık yapacak bir şey yok...Eşinin sana bol bol yardımcı olmasını diliyorum.
Menüde dikkatimi çeken şey gündüz 2-2.5 saat aralıklarla 5 veya 6 ölçek mama vermiş olman.Bu miktar açıkcası bana çok fazla geldi.Artık büyüdükleri için verilen miktarda sorun yok ama bu miktar veriliyorsa en az 3.30 hatta 4 saat bile beklenebilir.
Bebeğin acıktığı için mi veriyorsun yoksa saati geldiği için mi veriyorsun ?
Birde eğer süt içiyorsa pirinç mamasına fazla yüklenme derim.Çünkü o mamalar bolbol kilo aldırıyor sadece.Yani günde 1 öğün ihtiyacını fazlasıyla karşılayacaktır.Bence bebeğin çok fazla mama tükettiği için artık ek gıdaya başlamalısın.Yani o fazla olan bir öğün pirinç mamasını çıkarıp meyve püresi ekleyebilirsin yerine.
Elma kabızlık yapan bir meyve olduğu için biraz rahatsız etmiş olabilir.Armutu önerebilirim...
Ben yoğurda 4.5 aylık iken başladım.Her gün verdiğim söylenemez.Haftada 3-4 kere falan veriyorum şimdilik.
Hahaha....
Bende büyük paket almıştım ve dibi görünüyor sayemde
Yedikten sonra da diyet yapacağım diyorum :))
Oooh afiyet olsun canım...Ben hamsiyi mısır ununa bulayıp tavada çok az yağ ile kızartıyordum.Fırında çıtır çıtır oluyor mu ?
Hamsiyi fırında kurutmadan nasıl çıtır çıtır kızartabilirim ?
Yukarda altını çizdiğim cümleye koptum
Maaşallah kuzuna..Bu sağlık ocaklarının ölçümleride beni öldürüyor valla.Özel doktorla yapılan boy ölçümü arasında 3 cm fark var.
Kilosuda gayet güzel ama en önemlisi sağlığının yerinde olması tabi ki.
Oturtma konusu ise ben kucağımda 90 derece olacak şekilde oturtuyorum ama öne eğilmemesi için elimle destekliyorum.Çünkü bırakırsam lastik bebeler gibi burnu yapışıyor yere
Ben oturabilmesi için özellikle bir şey yapmadım.Önce yatar durumdayken ellerinden tuttuğumda hafif oturur gibi yapıp sonra ayağa kalkardı,şimdi ise ellerinden tutup kaldırdığımda tam oturuyor,ben ellerini tutmaya devam ettikçede öyle oturuyor düşmeden.
Santafer 8 damla çok gibi geldi bana.Biz 6600 kilo iken doktor 5 damla ile başlatmıştı santafere fakat kusma problemi olunca bırakmak zorunda kalmıştık.Bence sen de 5 damla ile başla,sıkıntı çıkmazsa en son kilosuna göre ayarlarsın damlasını.
Çok geçmiş olsun canım ama atlatmışsınız ne güzel o günleri..Şimdi bebeğinin sağlıklı olmasına çok sevindim.Güle güle büyüt paşayı.
İvettt çok ösledimm....
Ninniyede bayıldım valla...Sabah sabah güldürdün beni...Eeee her anne bebeğinin ne istediğini çok iyi bilir.Seninki eeee'ye alıştığı için dandini söylesen "annem ne söylüyor acaba" diye düşünür herhalde
Canım o sendromun adı "keyfim ne isterse onu yaparım" .....
Bazı geceler bizde de aynısı oluyor.Yat kalk yapa yapa zombi gibi oluyoruz ama 1 hafta sonrasında tekrar eski düzene giriyoruz.Acaba karnı mı aç diye düşünüyorum ben de ama zaten biberon ile beslediğim için verilen miktarı biliyorum.
Biberon ile anne sütünü gece vermek biraz zor oluyor.Ben termosa yatmadan önce kaynamış suyu koyuyorum.Sütü ısıtacağım biberonun cam olması gerekiyor çünkü plastiklerde çok zor ısınıyor.Bebeğimden acıkma sesi gelince hemen açıyorum termosu ve boşaltıyorum ısıtma kabına.Cam biberonuda oturtuyorum içine ve ara ara çalkalayarak 2 dakikada ısıtıyorum.
Çok ama çok haklısın....O yüzden en güzeli annelik iç güdüleri ile hareket etmek diyorum...
korktuğum gibi geçmedi ama ateşi bgnde sürdü. 37 ile 37.6 arası gitti geldi hep.
en son ılık bir banyo yaptırıp emzirdim ve yatırdım. bgn tamamen iyileşir azra'm inşallah.
gelelim bnm sorularıma:
1. ben kızımı hiç oturtmaya çalışmadım bugüne kadar. kucağımda oturuyo tabiki ama destekle oturtmayı fln denemedim.
azra'nın dr.u 90derece dik oturtma daha eğik olsun falan deyince bende yanlış yapmış olurum diye denememiştim.
bnde yavaş yavaş başlayım ozaman değilmi? sizler yatar vaziyetteyken kollarından tutup oturur duruma getirerekmi başladınız birde?
2. sağlık ocağından santafer verdi dr. ama 8 damla dedi. çok değilmi? bn kiloya göre verildiğini biliyorum. 7 damla veriyim diorum siz neye göre veriosunuz?
son olarak ek gıda araştırması yaparken aşağıdaki linkte çok güzel tarifler gördüm paylaşmak istedim.
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis-anneleri/227139-bebekler-icin-ek-gida-tarifleri.html
allah senden gerçekten razı olsun.. öyle güzel cevaplıyosun öyle güzel bilgiler aktarıyosunki, valla çoğu doktora taş çıkarırsın sen
kizimin memeyi agzina alip fondip hizinda emmesi ve gece 2saatte bir kakmasi yuzunden zombi olduk beyimleustune birde uykuya gecislerdeki zorlanmasida cabasi uyaniyor emziriyorum uyuyor yatagina koyuyorum ikidakka sonra mikir mikir
Canım bel fıtığı ile misafir ağırlamak çok zor olacaktır senin için...Neyse artık yapacak bir şey yok...Eşinin sana bol bol yardımcı olmasını diliyorum.
Menüde dikkatimi çeken şey gündüz 2-2.5 saat aralıklarla 5 veya 6 ölçek mama vermiş olman.Bu miktar açıkcası bana çok fazla geldi.Artık büyüdükleri için verilen miktarda sorun yok ama bu miktar veriliyorsa en az 3.30 hatta 4 saat bile beklenebilir.
Bebeğin acıktığı için mi veriyorsun yoksa saati geldiği için mi veriyorsun ?
Birde eğer süt içiyorsa pirinç mamasına fazla yüklenme derim.Çünkü o mamalar bolbol kilo aldırıyor sadece.Yani günde 1 öğün ihtiyacını fazlasıyla karşılayacaktır.Bence bebeğin çok fazla mama tükettiği için artık ek gıdaya başlamalısın.Yani o fazla olan bir öğün pirinç mamasını çıkarıp meyve püresi ekleyebilirsin yerine.
Elma kabızlık yapan bir meyve olduğu için biraz rahatsız etmiş olabilir.Armutu önerebilirim...
Ben yoğurda 4.5 aylık iken başladım.Her gün verdiğim söylenemez.Haftada 3-4 kere falan veriyorum şimdilik.
Hahaha....
Bende büyük paket almıştım ve dibi görünüyor sayemde
Yedikten sonra da diyet yapacağım diyorum :))
Oooh afiyet olsun canım...Ben hamsiyi mısır ununa bulayıp tavada çok az yağ ile kızartıyordum.Fırında çıtır çıtır oluyor mu ?
Hamsiyi fırında kurutmadan nasıl çıtır çıtır kızartabilirim ?
Yukarda altını çizdiğim cümleye koptum
Maaşallah kuzuna..Bu sağlık ocaklarının ölçümleride beni öldürüyor valla.Özel doktorla yapılan boy ölçümü arasında 3 cm fark var.
Oturtma konusu ise ben kucağımda 90 derece olacak şekilde oturtuyorum ama öne eğilmemesi için elimle destekliyorum.Çünkü bırakırsam lastik bebeler gibi burnu yapışıyor yere
Ben oturabilmesi için özellikle bir şey yapmadım.Önce yatar durumdayken ellerinden tuttuğumda hafif oturur gibi yapıp sonra ayağa kalkardı,şimdi ise ellerinden tutup kaldırdığımda tam oturuyor,ben ellerini tutmaya devam ettikçede öyle oturuyor düşmeden.
Santafer 8 damla çok gibi geldi bana.Biz 6600 kilo iken doktor 5 damla ile başlatmıştı santafere fakat kusma problemi olunca bırakmak zorunda kalmıştık.Bence sen de 5 damla ile başla,sıkıntı çıkmazsa en son kilosuna göre ayarlarsın damlasını.
Çok geçmiş olsun canım ama atlatmışsınız ne güzel o günleri..Şimdi bebeğinin sağlıklı olmasına çok sevindim.Güle güle büyüt paşayı.
İvettt çok ösledimm....
Ninniyede bayıldım valla...Sabah sabah güldürdün beni...Eeee her anne bebeğinin ne istediğini çok iyi bilir.Seninki eeee'ye alıştığı için dandini söylesen "annem ne söylüyor acaba" diye düşünür herhalde
Canım o sendromun adı "keyfim ne isterse onu yaparım" .....
Bazı geceler bizde de aynısı oluyor.Yat kalk yapa yapa zombi gibi oluyoruz ama 1 hafta sonrasında tekrar eski düzene giriyoruz.Acaba karnı mı aç diye düşünüyorum ben de ama zaten biberon ile beslediğim için verilen miktarı biliyorum.
Biberon ile anne sütünü gece vermek biraz zor oluyor.Ben termosa yatmadan önce kaynamış suyu koyuyorum.Sütü ısıtacağım biberonun cam olması gerekiyor çünkü plastiklerde çok zor ısınıyor.Bebeğimden acıkma sesi gelince hemen açıyorum termosu ve boşaltıyorum ısıtma kabına.Cam biberonuda oturtuyorum içine ve ara ara çalkalayarak 2 dakikada ısıtıyorum.
Çok ama çok haklısın....O yüzden en güzeli annelik iç güdüleri ile hareket etmek diyorum...
gelelim bnm sorularıma:
ben ellerinden tutuyorum cnm
önce zorlandı şimdi alıştıı
tabi gazada getiriyorumm
hoooopppp diye kalkıncada aferim sanaaa diye coşkuylaaa karşılık veriyorum:)
yani ben yüzüstü yapınca da aferim sana diyorum...
böylece güzel yaptığı şeyleri takdir ediyorum oda anladı artıkkk
aferim deyinceee çok mutlu oluyor:)
bu arada ben kan ilacı vermiyorum...
bir iki verdim bıraktımmm
benmkide 7900 iken 8 damla demişti hemşire kilosu kadar damla dediii bana...
bende durumlar iyi değil. herkesle kavga ediyorum. buraya bile yazmaya elim varmadı okuyup geçtim. ece çıldırmanın eşiğinde izmire geldiğimizden beri eğer ayakta ve kucakta durmazsa katıla katıla gözyaşlarıyla ağlıyor. bir türlü evimden 1 sene ayrı kalmayı kabullenemiyorum. her zaman koşa koşa geldiğim baba evim batıyor bana. sinirlerim çok bozuk anlıyacağınız ece de böyle olunca onu bile kucağıma almak istemiyorum annemler bakıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?