2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

verdirtmedim zaten hayır olmaz dedim biz yerken görünce bebeğiminde canı istiyormuş :D

evet açıkcası arasın istiyorum beni görünce gülüyor atıyor kendini ama durmamazlıkta yapmıyor öyle uslu uslu oturuyor

he oldu canı istiyor.tövbe tövbe.mangal falan da çekiyordur belki çocuğun canı.Allahım sen akıl ver ya....:50::50:

Kızlarr herkese günaydınn....

sadece akşamları giremiyorum foruma sabah oku oku bitiremiyorum şekerlerr, herkese mutlu, bol uykulu, bebişli günler günler diliyorumm, bende hafta ortasında olmanın sevıncındeyim:27:

canım bence bu işler hiç belli olmuyor ya bende sezaryen olucam sütüm gelmicek diye çok üzülüyordum ama genel anasteziyle sezaryen oldum odaya geldim yatagıma geçirdiler yavrumu dayadılar mememe ve daha tam ayılmamıştım bile ama baktılar aa süt geliyor zaten emzir emzir sesleri arasında ayıldım tam olarak hemen emmeye başladı kızım ve sütüm hastanden çıkarken 2 gün sonrasında akıyordu yani düşün bu işler kısmet işi galiba rabbim yavrunun kısmetinde ne varsa onu verecektir endişelenme, allah sağsalim kurtarsın yavrunu kucağına versin inş

kızlar valla bende hamileliğimi çok özelyenlerdenim çünkü harika bir gebelik yaşadım hiç bulantım kusmam herhangi bir rahatsızlığım olmadı çokk şükür allaha inş sonrakilerde böyle olur veeee zeynepcim bende 2., 3., 4. yü falan düşünüyorum valla boyle düşünenleri görmek ne güzel geldi herkes şakamı yapıyorsun diyorda bana:16: 4 tane olsa hayır demem valla ama hepsine çok çok iyi şartlar sunamamak korkutuyor benı sadece neyse 3 tanede karar kılıyorum:16:

azraece canım tatarmısın sen ben eskişehirliyim orada tatar komşu ve rakadaşlarım okadar çok ki çokk severim hepsini, eskişehirliyim deyince tatarmısın derler zaten ama değilim, öpüyorummm mınık tatar kuşunu:16:

canım 4 yıl bekledın demek çok şükür allah vermiş işte yavrunu ne güzel, ben çok iyi bilirim bebek arayan bekleyen insanların üzüntülerini öünkü çok yakınlarım hep defalarca tüp bebek denemeleri sonunda hamile kaldı, canım teyzem tam 10 sene sonra hamile kaldı öyle üzüntüler çektiki allah isteyen herkese versin bu çok başka birşey

canım üzüntünü anlıyorum benım kızımda geceç ay çok az kılo almıştı okadar üzülmüştümki ama anne sütü vermekten vazgeçmedim, sağlıklı olsunlarda varsın zayıf olsunlar şekerim, her anne harikadır ve bebeği için en yeterli olandır, senin yavruna sevginden şüphen varmı ki yavrun senı çok çokk fazla sevıyordur böyle düşünme bırak başkalarıda ne derse desin hem sen söylemessen nerden bilecek değilmi ama

sezeryanda 3 son degilmi yapan vardır ama sakıncalı benim oldugum yerde bir kadın varmıs şimdi köyde kadın burdayken sezeryan olmus gitmiş köye 7tane normal dogum yapmıs sasırdım bende istiyorum cok cocugum olsun ama normal dogum olsun sezeryan olanlar hep hayati tehlikesi oluyor iki akrabam var 2.ciyi yaptılar 3.cü yasak demiş bunu duymak istemiyorum inş yaparım size mutlu haberi veririm:16:

:nazar::nazar::nazar:Kurban olurum ben sizi verene yaaa Allahim nede guzel gulmus prenses Gamzesinden opuver annesi:16:

herkese günaydın bana aymadı gün ama neyse,
biliyorum bu yazdıklarım da okunup geçilecek ama ne bileyim biraz deşarj olmak için yazıyorum heralde. bi süredir bebeğim iştahsız ben zorlamasam hiç ağlayıp yemek istediği yok. nitekim sonucunu da dün öğrendim 15 günde 60 gr. almış sadece. buzdolabı sütümle kaynıyo 2 ay öncesinin sütleri buzlukta yer bırakmadı ama gel gör ki içen yok onları. atmak durumunda kalıcam o sütleri heralde.eşyalar satılıcak bi kaç ay sonra çünkü.sütüm ola ola mama da vermek istemiyorum. dr. bile şaştı bu kadar az almasına. idrar kültürü istedi zoraki. bişey çıkacağını sanmam dedi. ama çözüm de yok! öğrendiğimden beri dünyam başıma yıkıldı çünkü 15 gündür bebeğime ben yalnız bakıyodum daha doğrusu bakamıyomuşum. şimdi dinle kv den nasihatleri işin yoksa. elimden hiçbişey gelmiyo ağlamaktan başka. beni sevmiyo bu çocuk yada yetersizim ona karşı bilemiyorum.:43:

Hayatim kendini yetersiz hissetme cunku sen cok iyi bir annesin:46:benim kizimda mamayi reddediyor cogu zaman o zaman bende mi yetersiz anneyim?boyle dusunup kendini hirpalama duzelirrr acliktan birsey olmaz sagligi yerinde mi tamam annesi istemeyerek ictigi sutten bi hayir bekleme zaten acikicinca zaten icer o sureklide agzina tepme bence hepten icmek,istemez.

of cnm ya inşallah temiz çıkar.çok üzüldüm.iyi olsun yavrumuz.onlar minicik daha ya.başkalarını da unut.düşün ki senden ve eşinden başka kimse yok.takma kafanı tamam mı?sende ona göre davranırsın.arayan da sağolsun aramayan da.ben öyle yapıyorum çünkü.

Cok sagol hayatim insallah bakalim bu aksam cikacak sonuc ona gore olmadi hafta ici bir daha verecem kultur olunca daha itinali olmak lazim bos yere prensesime ilac vermeyeyim

Allahım şifa versin haytım dogru diyosun gercekten bu zamanlarda aileden insan anlayıs iki rahatlatıcı söz istiyor ama ara da bul kendi derdin olunca bir akraba olmaz olmaz ama sen aramasan hal hatır sormasan sen nasıl akrabasın olur nese hayatım inş temiz cıkarda sende bebeişinde rahatlar anne olmak nekadar zormus rabbim annelerin kalbine kendi merhametinin bir parcacıgını vermiş oyuzden anne olunca daha hassas ve korumacı olurmus cok sükür rabbime sende hayatım dua et inş bişey cıkmaz varsada rabbim tez zamanda şifasını dermanını versin

Aminn canim aminn Allah razi olsun ALLAH kimseye dert zeval vermesin bu arada senin umit besenide tuttum yani sari seker:16:

sezeryanda 3 son degilmi yapan vardır ama sakıncalı benim oldugum yerde bir kadın varmıs şimdi köyde kadın burdayken sezeryan olmus gitmiş köye 7tane normal dogum yapmıs sasırdım bende istiyorum cok cocugum olsun ama normal dogum olsun sezeryan olanlar hep hayati tehlikesi oluyor iki akrabam var 2.ciyi yaptılar 3.cü yasak demiş bunu duymak istemiyorum inş yaparım size mutlu haberi veririm:16:

canım inş allah gönlüne versin, sezaryen sonrası normal yapma fikrini kuvvetle destekliyorum ve alkışlıyorum şekerim darısı başıma inş:46:

biliyorum bu yazdıklarım da okunup geçilecek ama ne bileyim biraz deşarj olmak için yazıyorum heralde. bi süredir bebeğim iştahsız ben zorlamasam hiç ağlayıp yemek istediği yok. nitekim sonucunu da dün öğrendim 15 günde 60 gr. almış sadece. buzdolabı sütümle kaynıyo 2 ay öncesinin sütleri buzlukta yer bırakmadı ama gel gör ki içen yok onları. atmak durumunda kalıcam o sütleri heralde.eşyalar satılıcak bi kaç ay sonra çünkü.sütüm ola ola mama da vermek istemiyorum. dr. bile şaştı bu kadar az almasına. idrar kültürü istedi zoraki. bişey çıkacağını sanmam dedi. ama çözüm de yok! öğrendiğimden beri dünyam başıma yıkıldı çünkü 15 gündür bebeğime ben yalnız bakıyodum daha doğrusu bakamıyomuşum. şimdi dinle kv den nasihatleri işin yoksa. elimden hiçbişey gelmiyo ağlamaktan başka. beni sevmiyo bu çocuk yada yetersizim ona karşı bilemiyorum.:43:

canım iştahsız bebekle uğraşmak ne kadar zordur çok iyi bilirim..Biberon ile ağzına sıkarak bitirtiyorum mamasını çünkü kendi haline bırakırsam içmiyor.Birde ek gıdaya başlayınca baya toparladık biz.Çünkü hakimiyet bende oluyor.Oynatarakta olsa ağzını her açtığında bir kaşık veriyorum ve öylelikle yemiş oluyor.Ek gıda öncesinde ise mamasını kaşıkla içiriyordum.
Seninde ek gıdaya geçmeni tavsiye ediyorum...
Kayinvalideymiş oymuş buymuş....Boşver gitsinn...Benim kendi annem oğlumu severken "anne sana bakmamış mııı,anne seni aç mı bırakmışşş"diyerek seviyordu...:37:
Bu arada bebeğin ne kadarlık ve boyu kilosu kaç ?

Psikolojim cok bozuldu
Omer zaar zor da olsa 9 9bucuk gibi yatiyor ama ben misafir agirlamaktan uyuyamiyorum
Cocuklu evde 1e kadar oturulur mu ya
Bu gece yine yemege geliyorlar
Dun gece temizlik yaptim masayi kurdum aksam da hizmet kakara kikiri yine gec saat olacak
Zaten gunlerdir uyuyamama sorunum var gozumden uyku da aksa saatler suruyor uykuya dalmam
Esim de bilmez gibi farkli beklentilere giriyor
Dun o yorgunlugun ustune gonlunu yapmaya calistim sonra ortaligi temizle dus al derken 1saat daha gitti ve uykum hepten kacti
Omerle gunduz ilgilenemiyorum oyalayamiyorum cocugumun bir kabahati olmamasina ragmen o etkileniyor en cok
Gozlerim kayiyor su an uykusuzluktan :2:

Valla bacım ben de şaşıp duruyordum bu kızın ne çok misafiri geliyor böyle diye.
Hakkat gelenler kendilerini yemeğe mi davet ettiriyorlar ?
Ben akşam yemeğini bile yetiştiremezken sen öyle yemekli misafir ağlıyorsun...E sende insansın be kuzum.Bırak kabul etme bir müddet...

Gunaydin arkadaslar moralim cok bozuk yaa:50:kizimin bobrek ultrason sonucu temiz cikti ama idrar kulturunde ureme varmis:43:
bir daha tahlil istediler bosyere cocuga antibiyotik vrmeyelim diye dun kostur kostur yaptik idrar ama insallah sonucu temiz cikarda yavrum rezil olmaz hastanelerde:37:esas moralimi bozan sey abilerimin bi arayipta yaa bacim sen hastaneye gidip geliyorsun sonuc ne oldu bize igtiyacin olursa cekinme ara gelelim demiyorlar yaa:43:ben onlarin cocuklarini gece demem gunduz demem hastane hastane gotururdum analarinin ....pireler ucarken
insanin zoruna gidiyor valla kizim olunca dahada cok icerliyorum her seye:43:neyse canlari sagolsun demekten baska birsey gelmiyor dilime:50:yavrum iyi olsunda gerekirse hast.de kamp kurarim:14:

Söz konusu bebekler olunca insan daha alıngan ve hassas oluyor...
Aynı şehirde olupta aranıp sorulmamak üzücü...
Böbrek sonuçlarının temiz olması sevindirici,inşaallah tahlil sonucuda temiz çıkarda rahatlarsınız.

günaydın güzel anneler
bizimde geçen hafta doktor kontrolümüz vardı
oğlumun sağlığı gayet iyi
ama bizdede kilo problemi var oğlum bu ay sadece 300 gr almış doktor mama
ve ek gıda verdi elma püresi armut püresi fala yedir dedi bakalım sonuç ne olacak bir dahaki ay
ama çok moralim bozuldu ya:14:

Canım üzülme...Hepimizin bebeği geçen dönem az kilo aldı ama 5.ayda toparladılar...

off şu insanları hiç anlamıyorum bebeğime hep bişeyler yedirme çabasındalar dün misafirliğe gittim yok turşu verelim yok poğaça verelim eline yok şeker tattıralım ben o kadar dikkat ediyorum daha yeni yenibaşlıyoruz ek gıdaya

bu arada bebeğiniz yabancılamaya başladımı ve siz bi yere gidice sizi arıyormu bizimki kucakta olunca hiç aramıyor beni oturup duruyor

Yok daha neler...Kuru fasülye pilav yokmuydu ?Turşunun yanında iyi giderdi :19:

Aslan oglim benim

Maaşallah fındığınaa :nazar:

Demir ilacına sinir oldum ve çöpe attım !!!
3 hafta kadar ara vermiştim ilaca ama bugün verdiğimde yine ağız dolusu kustu 2-3 kere.
6.ayda tahlil yaptırıp öyle karar vereceğim..

Biz 4 kardeşiz.Annemde sezeryan ile doğum yaptı hep.Doktor en fazla 3 taneye izin vermiş ama 4.numara kaza kurşunu olunca yine mecburen sezeryan olmuş ve ameliyat esnasında yoğun iç kanama geçirince rahim tamamen alınmış.
30 yaşında rahim olmadığı için adetten kesilmiş ve o adet döneminin stresini her ay çekiyor.Üstüne bide erken menopoza girdi...
Velhasılı kelam sezeryan sonrası yapılabiliyorsa normal doğum ama olmuyorsa da en fazla 3 tane...

Gunaydin arkadaslar moralim cok bozuk yaa:50:kizimin bobrek ultrason sonucu temiz cikti ama idrar kulturunde ureme varmis:43:
bir daha tahlil istediler bosyere cocuga antibiyotik vrmeyelim diye dun kostur kostur yaptik idrar ama insallah sonucu temiz cikarda yavrum rezil olmaz hastanelerde:37:esas moralimi bozan sey abilerimin bi arayipta yaa bacim sen hastaneye gidip geliyorsun sonuc ne oldu bize igtiyacin olursa cekinme ara gelelim demiyorlar yaa:43:ben onlarin cocuklarini gece demem gunduz demem hastane hastane gotururdum analarinin ....pireler ucarken
insanin zoruna gidiyor valla kizim olunca dahada cok icerliyorum her seye:43:neyse canlari sagolsun demekten baska birsey gelmiyor dilime:50:yavrum iyi olsunda gerekirse hast.de kamp kurarim:14:

canim gecmis olsun bebegim iki aylikken idrarinda enfeksiyon cikmisti malesef cok sukur atlattik ilac ile stres yapmana hic gerek yok yeterki dermanli dert versin allah...abinlerin yaptigi hos degil gercekten insan yardim almasa bile dusunulmek istiyor degil mi erkekler boyle iste kiz kardes cok farkli benim olmadigi icin cok ozeniyorum insallah ikinci bir cocuk yaparsam kizim olur :34:

Evet bu komple memeyi verme uyarısını sağlık ocağındaki hemşire de yaptı. Oda hep aklımda. Bir de şu meme uçlarından ben de alırım diyorum senin gibi. Ara ara onlarla emziririm. Ara ara da kendi mememle. Böylelikle daha az tahriş olurmuş gibi geliyor. Bir de işe yarar mı bilmiyorum ama birkaç gündür 10' olacak şekilde meme uçlarıma masaj yapıyorum acıyor ama sanki zamanla alışıyor gibi. Daha dayanıklı oluyor. Birde benim meme ucum yok maalesef. Onun için de işe yaramasını umuyorum bu masajların. Uçlarımı çıkaracak şekilde ovalıyorum. Başka aklıma birşey gelmiyor şuan. Yalnız 10 dakikanın sonuna doğru mememin ucundan sarı bir sıvı geldi en son yaptığımda. 1 damlaydı ama geldi yine de.. Ben de alakası var mı bilmiyorum ama sütüm gelecek diye sevindim. Elimde yapış yapış oldu çünkü :=)))

bana da hemsireler yardim ederken emzirme konusunda hep ayni seyleri soylediler ama ilk gundeb kolay olmuyor bilsende yapamayabiliyorsun zaten gogusler ikinci gun itibari ile kizarip yaniyor ben hastaneden cikacagim gun ayaklarimi yerine vuruyordum acidan eve giderken eczden aventin silikon ucunuda almistik iste o benim kurtaricim oldu tavsiye ederim...

canlar ayıp ediyorsunuz ama.diyet falan yapmayın ya.halimi gördünüz benim acil ihtiyacım var.ama hepten sütüm kesilir diye bilinçli birşey yapmıyorum.zaten süt arttırıcı olsun diye özel bişey de yeyip içmiyorum bilmiyorum ne yapacam.kv. dün bende kur'ân okuttu.benimle yaşıt bir kaynım vardı.onun 5. senesini okuttu.neyse komşular gelmiş süt yapıcı ve ödem attırıcı olarak sıcak su,maydonoz sapları ile birlikte,limon kesilecek 4'e bölünüp içine atılacak.2,5 ltlik hazırlamış.akşam gidince gördüm.bu ne dedim.bunu içeceksin dedi bana 10 gün sonra farkediyormuş.dün şifa niyetine burnumu tıkaya tıkaya bitirdim ama wcye gitmekten yoruldum valla:52::52::52::52::52:

aslinda sut yapimi ile alakasi yok bize kilo aldiran seylerin ama vazgecmek zor yahu
:1: yani ekmegin arasina sigara boregi koyup yiyen bir annanem var benim :9: bunlari gorerek buyuduk :9:

ecesuelif masallah bebisine :nazar: annem ne yapiyor dercesine bakmis zaten bizimkide oyle gulduruyoruz tam cekicez surat birden kesif yapmak icin ciddilesiyor:1:

of cnm ya inşallah temiz çıkar.çok üzüldüm.iyi olsun yavrumuz.onlar minicik daha ya.başkalarını da unut.düşün ki senden ve eşinden başka kimse yok.takma kafanı tamam mı?sende ona göre davranırsın.arayan da sağolsun aramayan da.ben öyle yapıyorum çünkü.

Allahım şifa versin haytım dogru diyosun gercekten bu zamanlarda aileden insan anlayıs iki rahatlatıcı söz istiyor ama ara da bul kendi derdin olunca bir akraba olmaz olmaz ama sen aramasan hal hatır sormasan sen nasıl akrabasın olur nese hayatım inş temiz cıkarda sende bebeişinde rahatlar anne olmak nekadar zormus rabbim annelerin kalbine kendi merhametinin bir parcacıgını vermiş oyuzden anne olunca daha hassas ve korumacı olurmus cok sükür rabbime sende hayatım dua et inş bişey cıkmaz varsada rabbim tez zamanda şifasını dermanını versin

canim gecmis olsun bebegim iki aylikken idrarinda enfeksiyon cikmisti malesef cok sukur atlattik ilac ile stres yapmana hic gerek yok yeterki dermanli dert versin allah...abinlerin yaptigi hos degil gercekten insan yardim almasa bile dusunulmek istiyor degil mi erkekler boyle iste kiz kardes cok farkli benim olmadigi icin cok ozeniyorum insallah ikinci bir cocuk yaparsam kizim olur :34:

bana da hemsireler yardim ederken emzirme konusunda hep ayni seyleri soylediler ama ilk gundeb kolay olmuyor bilsende yapamayabiliyorsun zaten gogusler ikinci gun itibari ile kizarip yaniyor ben hastaneden cikacagim gun ayaklarimi yerine vuruyordum acidan eve giderken eczden aventin silikon ucunuda almistik iste o benim kurtaricim oldu tavsiye ederim...

aslinda sut yapimi ile alakasi yok bize kilo aldiran seylerin ama vazgecmek zor yahu
:1: yani ekmegin arasina sigara boregi koyup yiyen bir annanem var benim :9: bunlari gorerek buyuduk :9:

Tatlim valla biz dr a gittik hamila kalmadan once hersey yolunda yumurtan tam kivamina gelmis bu hafta devam:9:dedi peki cinsiyet ne istiyorsunuz dedi esim tabiki saglikli olsun da ama kizda olsun demisti:1:dr bize bi takvim soyledi ona gore yaptik ve kizi tutturduk:16:kim bilir belkide olacagi vardi da kiz oldu bu kisim hep saibeli kalacak yani:44:ALLAH İN dedigi olur tabiki cok sukur saglikli bir evlat verdi bize aklinizda bulunsun yani cinsiyet olayi erkekten degil kadinin yumurtasinin hazir olmasindan kaynakliymis:1:

Tatlim valla biz dr a gittik hamila kalmadan once hersey yolunda yumurtan tam kivamina gelmis bu hafta devam:9:dedi peki cinsiyet ne istiyorsunuz dedi esim tabiki saglikli olsun da ama kizda olsun demisti:1:dr bize bi takvim soyledi ona gore yaptik ve kizi tutturduk:16:kim bilir belkide olacagi vardi da kiz oldu bu kisim hep saibeli kalacak yani:44:ALLAH İN dedigi olur tabiki cok sukur saglikli bir evlat verdi bize aklinizda bulunsun yani cinsiyet olayi erkekten degil kadinin yumurtasinin hazir olmasindan kaynakliymis:1:

Allah Allah ben anlamadım.erkeğin sperminde bulunan kromozom belirliyor diye biliyorum cnm.kadındaki kromozom hep aynı x kromozomu olarak sabittir.erkek sperminde x kromozomu salgılar ve birleşirse kız, y kromozomu salgılar ve birleşirse de erkek evlat olur siye biliyoeum.xx kız, xy erkek.fen bilgisi dersi gibi oldu ama öyle yani:)))

canım iştahsız bebekle uğraşmak ne kadar zordur çok iyi bilirim..Biberon ile ağzına sıkarak bitirtiyorum mamasını çünkü kendi haline bırakırsam içmiyor.Birde ek gıdaya başlayınca baya toparladık biz.Çünkü hakimiyet bende oluyor.Oynatarakta olsa ağzını her açtığında bir kaşık veriyorum ve öylelikle yemiş oluyor.Ek gıda öncesinde ise mamasını kaşıkla içiriyordum.
Seninde ek gıdaya geçmeni tavsiye ediyorum...
Kayinvalideymiş oymuş buymuş....Boşver gitsinn...Benim kendi annem oğlumu severken "anne sana bakmamış mııı,anne seni aç mı bırakmışşş"diyerek seviyordu...:37:
Bu arada bebeğin ne kadarlık ve boyu kilosu kaç ?

Valla bacım ben de şaşıp duruyordum bu kızın ne çok misafiri geliyor böyle diye.
Hakkat gelenler kendilerini yemeğe mi davet ettiriyorlar ?
Ben akşam yemeğini bile yetiştiremezken sen öyle yemekli misafir ağlıyorsun...E sende insansın be kuzum.Bırak kabul etme bir müddet...

Söz konusu bebekler olunca insan daha alıngan ve hassas oluyor...
Aynı şehirde olupta aranıp sorulmamak üzücü...
Böbrek sonuçlarının temiz olması sevindirici,inşaallah tahlil sonucuda temiz çıkarda rahatlarsınız.

Canım üzülme...Hepimizin bebeği geçen dönem az kilo aldı ama 5.ayda toparladılar...

Yok daha neler...Kuru fasülye pilav yokmuydu ?Turşunun yanında iyi giderdi :19:

Maaşallah fındığınaa :nazar:
sorma haftada en az 2gecemiz is cikisi misafir agirlamakla geciyor
Basimin ustunde yerleri var misafiri severim ama ben de nihayetinde bebekli bir kadinim
Annem arasira bioregimi tatlimi yapip yolluyor ama hem ona kiyamiyorum hem gurur yapiyorum
En kotusu de yorulunca sutum azaliyor ve gun icinde oglumla vakit geciremiyorum
Yemek yapayim bu sefer dedim, tek tek hamurisi zorluyor
Sofrayi cay servisini geceden hazirladim
Mutfagi banyoyu temizledim
Ama Omer yine huysuzlandi surekli benimle oynamak istiyor daha bir kap yemek yok
ZEYNEPcim inan seni çok iyi anlıyorum.misafiri bende o yüzden kabul etmek istemiyorum.bahsettiğin etkenler yeterince yoruyor e zaten dinlenemiyoruz.biraz bahane yaratmaya çalış.gelene gelme olmuyor ama ne bileyim pembe yalanlara başvur.
eşler bazen o konularda anlayış gösteremiyor ama o durum da yine sana kalmış bişey.
iste ben esime kiyamadigimdan reddedemiyorum cunku isten gelince Omere o bakiyor bir emzirmesi eksik
Diger anlamda hos tutmak istiyorum aslina bakarsan ben de ozluyorum ama cok yorgunummmmm
Aslan oglim benim
O aslana kocaman bir masallahh :nazar: tanistigimiza memnun oldum aslan beyy!
zeynepcim ya gece uykusu olmayınca gün geçmek bilmiyor bende bir ara evimde öyleydim. 12 1 gibi yatıyordum ece de saat 6 dedimi ayakta. vücudumuz ne zaman dinlenmiş oldu ki. o zaman resmen işkence çekiyordum tabi bu eceyede yansıyordu gergin sinirli oluyordum baktım olmuyor erken yatmaya çalıştım. sende üstüste kabul etme misafir uydur birşeyler yalan söyle gerekirse. ömerden senden önemlimi
of gece 1de uyuyabilsem ne ala
Omer 9 9bucuk gibi yatsana ben 2den once gozumu kirpamiyorum bile
3 4gundur boyle
Sabah 6da uyandiginda emzirip uyutuyordum gece stresli gecince sutum az oluyor 6da doymayinca uyuyamiyor
Esim beni de pispislamayi denedi dun gece ama kendi uyuyakaldi :)

Cnm esin neden yaninda degil?
Abiler kardesler evlenince degisebiliyor maalesef
Hasta oldugunuzu biliyor da mi gelmiyor yoksa hic mi arayip sormuyor?
Kendi kendine yetiyorsun ya buna da sukur ve de cokk gecmis olsun insallah birsey cikmaz
günaydın güzel anneler
bizimde geçen hafta doktor kontrolümüz vardı
oğlumun sağlığı gayet iyi
ama bizdede kilo problemi var oğlum bu ay sadece 300 gr almış doktor mama
ve ek gıda verdi elma püresi armut püresi fala yedir dedi bakalım sonuç ne olacak bir dahaki ay
ama çok moralim bozuldu ya:14:
Artik iyice hareketlendiklerinden az aliyorlar
Omer de fazla almadi bu ay arasira evdeki tartida bakiyoruz hatta esim alismis 1,5kilolari gormeye mama verelim diye tutturdu
Israrla mama almiyorum eve
Su anki goruntusu ve sagligi gayet iyi ek gidaya baslayinca acigi kapatacagiz merak etme
off şu insanları hiç anlamıyorum bebeğime hep bişeyler yedirme çabasındalar dün misafirliğe gittim yok turşu verelim yok poğaça verelim eline yok şeker tattıralım ben o kadar dikkat ediyorum daha yeni yenibaşlıyoruz ek gıdaya

bu arada bebeğiniz yabancılamaya başladımı ve siz bi yere gidice sizi arıyormu bizimki kucakta olunca hiç aramıyor beni oturup duruyor
Sen ablamin Omere pasta kremasi verdigini biliyor muydun?
O geceden sonra 2ay ucretsiz izin almaya karar verdim :47::40:

Dun de annem tutturmus kofte verelim diye! Annecim tatli tuzlu yemeyecek torununun iyiligi icin diyorum anlatamiyorum. Seni nasil buyuttum deyiveriyor. Belki reflum bu yuzden basgosterdi ya da baska bir sorun var ama bilmiyoruz neden zararli oldugu kesin olan birseyde diretiyorsun ki diyordum. En azindan yalasin deyip kfteyi yalatti. Kizarmis ve disi komple kizartma yagi olan bir kofte:47: hemen emzirdim dua ettim zararini grmesin diye. Dolaptan armut kaptim rendeledim vereceksen sebze meyve ver benim ogluma baska sey verme diye kizdim. Armutu yedirirken Omer daha da daha da diye aglayinca hsuna gitti. Bak. Bu tatlara aliskin zararli tatlara aliskin degil sen alistirirsan vebali senindir diyecegim bir dahakine. Isi biraktiracaklar bana o olacak:47:

anammm iyiki kızımla bugün öğlene kadar uyudukkkk
amma kaynatmışsınız hızlıca taradımmmm
ne deli forum burası yahuuuuuuu uehueheuhehe deli mayıs anneleri:)

hepinize kocaman günaydınnn mutlu bir gün diliyorummmmmmm

Arkadaslar merhaba... size birsey soracagim. Cuma gunu suni sanci denenecek, lmadi sezeryan... sutum gemezse diye soruyorum. Siz bebeklerinize mama alirken probiyotik bilmemneler de aldiniz mi ik sferinde? Gecenlerde bir arkadasim dogum ypti. Sutu gelmeyince probiyotik bimemne aldik dedi. Eczanede topamda 170 tl odemisler. Hazirlikli olmak adina soruyorum. Cevap verirseniz cok sevinirim.
arkadaşlar gerekeni söylemiş cnm ilavelerim varrrr
mutlaka bir göğüs kalkanı alll ama mutlaka allllll
çok dua edersinnnn
silikon göğüs ucunu benm kızım almadı ama benm ucum hiç yoktu azıcık bileeee
eme eme büyüttüü öyle bir vakumlarkiiii görürsün annesiii
ve son olarakkk emzirme beyindeeee başlayan bir olayyy bence tabiii
süt gelirmi gelmezmii dersen hata edersinnn
sütün gelecek ve emzirceksn inş.... öyle düşünnnn
bende sez. oldumm gecesinde emzirdimmm
ilk denememde annem kv hemşire herkes mememe parmak uzattı rahat emzireyim diye olmadı vermicem meme dedimmm
bekledim gece hastanede eşime dedim ki ver kızımııı
verdim tek başma cok cok cok çektii çekiş o çekişşş:):)çok şükür....
ben hazır değildim nedense bir 10 saat fln emzirmedim istemedim meme vermekk çok ilginçç:)
hadi bakalım güzelce doğur gellll bizede haber verrr

kızlar ne çok kaynatmışsınız yaa oku oku zor bitirdim!bütün bebeklere maşallahh hepsi bal gibiler..

azraece ben bu Ece cik için hiç iyi şeyler düşünmüyorum:1:gördüğüm anda suratımda böyle :52: bi gülüş belirdi..bu nasıl tatlı nasıl güzel nasıl şirin bi bebektir böyle..Allahım nasıl güzel yaratmış bu şirineyi:nazar::nazar::nazar:bu minnoşun adı bundan sonra ŞİRİNE olsunnn:9:

biyolog canım şu öğürmelerinde ve böğürmelerinde kendimi buldum:60:ne günlerdi evimden tiksinmiştim..bitkisel hayattaki insanlar gibi olmuştum aynı:1:hastanedekilerle kanka olmuştum habire serum yemekten:)1 gün saymıştım hiç unutmam 31 kez kusmuştum:9:artık kusmaktan boğazı bırak burnumdan bile kan geliyodu..inş 2 . hamileliğimiz kolay geçer:31:

lilifresenin yazdıklarında da oğlumu buldum:)bizimki 1 ay sürdü..tam memeyi bırakma döneminde benim bel ağrım bi tuttu emziremedim bi kaç kez mama vermek zorunda kladım bi kaç kezde sütümü sağarak biberon kullandım..emzirmek için her kucağıma aldığımda kendini kasmalar,ağlamalar,öğürmeler..sadece geceleri uyurken emzirdim senin gibi kilo alımı azalıcak diye beklerken 1 önceki aydan daha fazla kilo aldı..daha önce geceleri uyuduğunda emzirmek için uyandırmıyodum..pes etmeden çok savaştım..geceleri uyumadım oturdum emzirdim..pes etmedim ben kazandım:)2 karış boylarıylada nasıl inatçı oluyolar..sen daha inatçı ol canım..gece-gündüz sürekli emzirmeye çalış..sakın aç kalıyo diye üzülüp mama verme..bizim doktorumuz kaşıkla beslememide istemedi..sen doktorunla bi görüş gerekirse sütünü sağ kaşıkla besle canım bebeğini..Allah yardımcın olsun inş çabuk atlatır bebeğin bu dönemi..çok mu yazdım ne:26:

anammm aynı bennnnn
kocama ağzın kokuyo diye yapmadımı bırakmadımm
doğumdan sonra kokmuyormuş aşkım dedimmm
dayak yicektim
asla öptürmedimm hahahahahaha:)

cnmm koy tavrınıııı
neden koymuyorsun ne derlerse desinn
bu bebek benm ve ben böyle istiyorum demelisinnnn

benmkide başka kucakta pek memnunn kucaga pek almadıgımdannn
ama beni gördümüüüü taaaa gözümün içine içine bakıyoooo:)

mavi battaniye galiba arkadaslar kim cumaya doguma gidecek ti yaaa?ayyy benim kafa durdu valla yaa :44:
neyse allah insallah hayirli dogumlar nasip eder saglikli sihhatli kucagina almayi nasip eder gecen sanciyi sormustu cevap yazamadim ama suni sanci benim ihtisas alanim:9:benim kizim 10 mayis dogumlu ve dogmasi gereken tarihte dogdu ammaaaa
suni sanci verdiler cunku hic bir belirti yoktu acilma kasilma kanama vs...saat09:00 da sanci verdiler oglen15:00 e kadar cektim ama icimi sokuyorlardi sanki yaaaaa 2cm anca acildi ama kizim sanki mideme oturmus gibi hic assagi inmedi korktu yavrum:9:
tansiyonum yukselince birde hemsire en son bilegine kadar sokup muayene etti bebege ulasamiyorum deyince herkez bir panik benim tansiyon 16-17 geziyor sezeryan oldum canim cok kilolu oldugum icin zorlandim sadece ama o halimle bile 2-3 gunde toparladim bebegini riske atma ve dr una riayet et derim once bir pelvik muayene yapsaydi ben cok pismanim simdi keske yaptirsaydim diye mm egrilik bile olsa rahim boynunda bebek normal dogamiyor bosu bosuna cektigim sanciyla kaldim
Allah hakkinizda hayirlisini versin sag saglim al yavrunu kucagina insallah:nazar:

şeker satlarımın aynıymışşşş:)
benmde kolunu soktu dr.um kafasına elleyebilsem suni vercem biyolog ama elleyemiyorum diye baya bi inceledi beni:1:
sez.a alıcam kusuruma bakma dedii wallaaa iikide öyle yapmışşş
ben suni sancı vern diye ağlıyordum beni kesmeyinnnnn yapmayınnnnnnnnnnnnnnnnn:):):

Demir ilacına sinir oldum ve çöpe attım !!!
3 hafta kadar ara vermiştim ilaca ama bugün verdiğimde yine ağız dolusu kustu 2-3 kere.
6.ayda tahlil yaptırıp öyle karar vereceğim..

bende aynısını yapıyorum cnm bnmmm
vermiyorummm
hemşire ver dedi ptesi kontrolde yine:)
veremem dedim gülüyorrrr
bende tahlilden sonra vercemmm iğrenç yaaaa
dvit3 te çok iğrenççç
çocukk yüzünü buruşturuyorrr
ama ferrum kusturuyooo püfffffffffff

lillac ne diyim ki gozum kaldisuanda kilonda :52:

valla banada surekli emzir giderdiyorlar ama gitmiyor sabit ne alis var nede veris :27: oyle cok bisi de yemiyorum :37:hey gidi hey eskiden yiyip kilo almayan bir insan olarak namim sanim vardi simdi bende inanamiyorum bu kiloya aynadaki bana :21:

Ay aynen ben de öyleydim, arkadaşlar biz senin kadar yesek 100 kilo oluruz herhalde diyolardı. Dpğumdan sonra hemen eski kiloma düştüm ama emzirme döneminde 4 kilo aldım. Evet belki emzirme döneminde kilo veriliyodur ama ben afedersiniz ö..z gibi yediğim:125: için aldım başımı gidiyorum hey gidi eski günler heyyyyy

Sen ablamin Omere pasta kremasi verdigini biliyor muydun?
O geceden sonra 2ay ucretsiz izin almaya karar verdim :47::40:

Dun de annem tutturmus kofte verelim diye! Annecim tatli tuzlu yemeyecek torununun iyiligi icin diyorum anlatamiyorum. Seni nasil buyuttum deyiveriyor. Belki reflum bu yuzden basgosterdi ya da baska bir sorun var ama bilmiyoruz neden zararli oldugu kesin olan birseyde diretiyorsun ki diyordum. En azindan yalasin deyip kfteyi yalatti. Kizarmis ve disi komple kizartma yagi olan bir kofte:47: hemen emzirdim dua ettim zararini grmesin diye. Dolaptan armut kaptim rendeledim vereceksen sebze meyve ver benim ogluma baska sey verme diye kizdim. Armutu yedirirken Omer daha da daha da diye aglayinca hsuna gitti. Bak. Bu tatlara aliskin zararli tatlara aliskin degil sen alistirirsan vebali senindir diyecegim bir dahakine. Isi biraktiracaklar bana o olacak:47:

pasta kreması mı
neden bu kadar cahil bu insanlar aslında onlara göre onlar çok bilgili tecrübeli 22 yaşında anne olan ben cahilim

Back
X