2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

anammm iyiki kızımla bugün öğlene kadar uyudukkkk
amma kaynatmışsınız hızlıca taradımmmm
ne deli forum burası yahuuuuuuu uehueheuhehe deli mayıs anneleri:)

hepinize kocaman günaydınnn mutlu bir gün diliyorummmmmmm

arkadaşlar gerekeni söylemiş cnm ilavelerim varrrr
mutlaka bir göğüs kalkanı alll ama mutlaka allllll
çok dua edersinnnn
silikon göğüs ucunu benm kızım almadı ama benm ucum hiç yoktu azıcık bileeee
eme eme büyüttüü öyle bir vakumlarkiiii görürsün annesiii
ve son olarakkk emzirme beyindeeee başlayan bir olayyy bence tabiii
süt gelirmi gelmezmii dersen hata edersinnn
sütün gelecek ve emzirceksn inş.... öyle düşünnnn
bende sez. oldumm gecesinde emzirdimmm
ilk denememde annem kv hemşire herkes mememe parmak uzattı rahat emzireyim diye olmadı vermicem meme dedimmm
bekledim gece hastanede eşime dedim ki ver kızımııı
verdim tek başma cok cok cok çektii çekiş o çekişşş:):)çok şükür....
ben hazır değildim nedense bir 10 saat fln emzirmedim istemedim meme vermekk çok ilginçç:)
hadi bakalım güzelce doğur gellll bizede haber verrr

anammm aynı bennnnn
kocama ağzın kokuyo diye yapmadımı bırakmadımm
doğumdan sonra kokmuyormuş aşkım dedimmm
dayak yicektim
asla öptürmedimm hahahahahaha:)

cnmm koy tavrınıııı
neden koymuyorsun ne derlerse desinn
bu bebek benm ve ben böyle istiyorum demelisinnnn

benmkide başka kucakta pek memnunn kucaga pek almadıgımdannn
ama beni gördümüüüü taaaa gözümün içine içine bakıyoooo:)

şeker satlarımın aynıymışşşş:)
benmde kolunu soktu dr.um kafasına elleyebilsem suni vercem biyolog ama elleyemiyorum diye baya bi inceledi beni:1:
sez.a alıcam kusuruma bakma dedii wallaaa iikide öyle yapmışşş
ben suni sancı vern diye ağlıyordum beni kesmeyinnnnn yapmayınnnnnnnnnnnnnnnnn:):):

bende aynısını yapıyorum cnm bnmmm
vermiyorummm
hemşire ver dedi ptesi kontrolde yine:)
veremem dedim gülüyorrrr
bende tahlilden sonra vercemmm iğrenç yaaaa
dvit3 te çok iğrenççç
çocukk yüzünü buruşturuyorrr
ama ferrum kusturuyooo püfffffffffff

canım sanasol yazdı doktorum içinde devit3te var ve b1 b3 vitaminleri falan var aldıgımda bebegime verdigimde tattıgımda anladım o vitamini bende kullanmıstım küçükken cok lezzetli bebegime veriyorum kalanını ben sıyırıyorum :27:

Merhaba arkadaşlar...Bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz..Ben maalesef sallayarak uyutuyorum, uyku düzeni daha çok 4. aydan sonra oturuyormuş
tavsiyelerinizi bekliyorum...

kızlar madem doğum fotoğraflarından konuştunuzzz bende ameliyathanede çekilen fotolarımı ekliyorum:)
ilk günkü gibi aklımdaaa en özel anlarımız buyrunnnnn:):nazar::nazar::nazar:
$DSCN0789.webp
$DSCN0786.webp
$DSCN0787.webp
$DSCN0788.webp

akşam ikeadaydımmm
kızımı mama sandalyesine asya yı oturttuğum anda almaya karar verdik eşimle öyle mutlu görünüyordu kiii
mama kasesi mama kaşıkları önlükleride aldımmm
kızım ek gıdaya hazırdır komutanımmm:)
$DSCN0794.webp
$DSCN0790.webp
$DSCN0792.webp
$DSCN0791.webp

şuanda sandalyesinde bana bakıyorrr
bütün kaseleri yere fırlattııı kahkaha atarakkk
şimdide tepsisine vurarakkk sesler çıkarıyoorrr:)

uyandığında uyuması gerekirdi ama bu hali hoşuma gitti bu akşam 1 saat uykuya ara verebilirizz sanırım:1:

Merhaba arkadaşlar...Bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz..Ben maalesef sallayarak uyutuyorum, uyku düzeni daha çok 4. aydan sonra oturuyormuş
tavsiyelerinizi bekliyorum...

Bu aralar oğlumla yapışık uyuyoruz.Kıstırıyorum kolumun altına,hem bakışıyoruz hem koklaşıyoruz,birazda annenin yüzünü mıncıklayarak uykuya dalıyoruz...
Aslında yatağına bıraktığımda bir müddet oyalandıktan sonra uyuyor ama bu sarılarak uyutma yöntemi kolayıma geliyor.Birde ben doya doya emziremediğim için o ten temasını bu şekilde kuruyoruz gibi.
Bakalım belki tekrar kendi kendine uyutmayı öğretebilirim.

Ortalığı toparlayıp yatayım en iyisi...Sabah 5te başlamıştı bugün mesai.
Umarım yarın sabah en azından 6ya kadar uyur paşam .

Son düzenleme:
kızlar madem doğum fotoğraflarından konuştunuzzz bende ameliyathanede çekilen fotolarımı ekliyorum:)
Eki Görüntüle 530423
Eki Görüntüle 530424
Eki Görüntüle 530425
Eki Görüntüle 530426

akşam ikeadaydımmm
kızımı mama sandalyesine asya yı oturttuğum anda almaya karar verdik eşimle öyle mutlu görünüyordu kiii
mama kasesi mama kaşıkları önlükleride aldımmm
kızım ek gıdaya hazırdır komutanımmm:)
Eki Görüntüle 530428
Eki Görüntüle 530429
Eki Görüntüle 530430
Eki Görüntüle 530431

uyandığında uyuması gerekirdi ama bu hali hoşuma gitti bu akşam 1 saat uykuya ara verebilirizz sanırım:1:

Yorum yapmadan gidemedim..:1:
Çok tatlı görünüyorrrr bu fıstıkkk...Isırasım geldiiii her yerinii.:16:
Mama sandalyeniz ve diğer cicileriniz hayırlı olsunn.Annesinin elinden mislerrr gibi mamalar yesin Asyam

Nasil guzelsin sen oyle yaa Allah bahtinid a guzel yazsin prenses!

Sifa olsun tesekkur ederiz 2hafta sonra teker teker deneriz bakalim bizimkiler sevecek mi

benimki duzene girdi 4.yu oldum ama bazilarini sutu koruyor

Ben bildigin damizlik ciktim yumurtlama tam gaz!

Bu arada prensesine layik olabilirsek ne mutlu kizina bayildim!:8:

bende her ay oldum canım 40 cıktıktan 17.ci gün oldum ve her ay oldum canım daha kontrole gitmedim yakında gitcem:27:

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Dediğim gibi ozaman hastaneye giderken slikon meme ucu alacaktım, kalkan da alırım. Biriktirdiği sütü verilmez diyordum ama veriliyormuş demekki. Ben de sırayla dolaba atar sonra birleştiririm. Allah'ım beni neler bekliyor diyorum bazen... Evime, bebeğime, kendime, ( bir de bizim köpeğimiz var. ) ona... Eşime nasıl yetişeceğim acaba.... Herhalde zamanla ben de bir düzen oturturum. Neyse bunları dşünmek şimdi insanı yorar. Ben kalkanı dşüneyim en iyisi :9::9::9::9:

Kalkan mutlaka al canim,ben hastanede takmaya basladim ve masallah yara falan olmadi goguslerimde cok sukur.hastaneye giderken humana still tea ve hurma da almani tavsiye ederim.Allah saglicakla yavrunu kucagina almayi nasip etsin ins.

Yorum yapmadan gidemedim..:1:
Çok tatlı görünüyorrrr bu fıstıkkk...Isırasım geldiiii her yerinii.:16:
Mama sandalyeniz ve diğer cicileriniz hayırlı olsunn.Annesinin elinden mislerrr gibi mamalar yesin Asyam

saol cnm benmmm
durr bakalım nereye gidiyorsunnn
benim maceramda sana çok ihtiyacım varrr turuncucummm
ben yarın armut tattırarak başlamayı planlıyorummm
ilk gün bir tatlı kaşığı 2. gün 2 tatlı kaşığı 3. gün birkaç yemek kaşığı şeklindeee
alerji olmazsa içerisine elmada ilave ederek devam ediyormmm yanlış hatırlamıyorum inş. yazdıklarınıı...

bu arada normal yoğurt verebiliyormuyum yine tadımlıkkkk tamamen yediğinde mayalarımmmm

birde havuç patates pürelerine meyvelerden sonramı başlıcam alerji testi için canımmm
bu sorularımı herkes cevaplayabilirr turuncucum çok başını ağrıtıcam sanırım:26::26::26::26::26:
yanlışım ve eksiğim varsa cnm bilgilendirmen benm için süper olur duacınım wallaaaa
bu arada bu sabah 1 çay kaşığı organik pekmeze başladım bileeee:46::46::46:

bu arada diğer tariflerini pc me kaydettim bileeee....
mama defterimde hazırrrrr hepsini not alıcammm .....

Kalkan mutlaka al canim,ben hastanede takmaya basladim ve masallah yara falan olmadi goguslerimde cok sukur.hastaneye giderken humana still tea ve hurma da almani tavsiye ederim.Allah saglicakla yavrunu kucagina almayi nasip etsin ins.

Amin cani insallahh. Ben de hemen takmayi dusunmustum kalkani. Madem koryor en bastan onlem almak en iyisi olur. Cayi da o sabah 1 fincanlik posetim var. Onu icip gidecegim hemen.

Arkadaşım sana da gelmiş geçmiş olsun gerçekten. Hiç kolay olmamış.. Evet geçenlerde de sancı sormuştum :) Hahah.... Suni ancı da gerçekten zormuş yaa. Herkes aynı şeyi söylyor ve başarı oranı çok dşün sanıyorum. Sonu neredeyse hep sezeryan yani. Umarım ben de çabuk toparlanırım. Şun hiç açılmam yok ama bakalım cuma günü çıkcak mı değişiklik... Offf bebeği karnımdan çıkarmanın bukadar zor olacağını hiç düşünmemiştim. Hep olumlu dşnmüştüm. Sancım gelecek gidip doğumumu yapacağım diye. Kendini şartlandırmamak lazımmışş...

O kalkanlardan ben de alacağım hastaneye giderken. Daa doğrusu o meme ucu olanlardan. Sanırım senn de onu diyorsun. Birde kalkanlar var ya içinde süt de biriktiriyor. Gerek yok sanırım onlara. Göğüs pedi aldım nasılsa Birde onun içinde biriken bebeğe saklanır mı gerçekten bilemedim.. Ayrıca zaten ne kadar birikir ki ? Birde onu 45 dakikadan fazla takamıyormuşsun sanıyorum. Ayrıca daha ne alınacak yaaa :D Al al bitmedi :) Daha ne alacağız yani kıyafet,, bez vs. dışında ?

Ay birde o göğüs yaraları var demiiii:=)))) Onun için de tavsiyelerinizi alırım muhakkak :D Ayrıca hastaneye giderken alacağım o göğüs ucundan. Cuk cuk emsiz inşallah bebeğiiimmmm....

Canım sen de kalkanı şiddetle tavsiye ediyorsun yani. Alırım onu da ozaman. Meme ucunun bir yere değmemesi dinlendiriyor ozaman. Bu pedler de acı veriyor mu? Canım bu arada ilk etapta belki herkes başına üşüşüp yardım etmeye çalışınca sıkıntı basmıştır sana. Sonra da açılmışsındır.. Ay ben neler yaşayacağım acaba :D Çok merak ediyorum..... Cok cok emecek oğlum. Artık iyice emin oldum. Sizi dinledikçe moral buldum çok teşekkür ederim...

Sağol canım cevabın için.. Ben de hala daha pişmanlık hissediyordum ama bebek inmezse inmiyor demekki. Artık ne diyim ben bu oğlana :) Daha şimdiden sözümüz ge.miyor... Okadar istedim normal doğumu ama nasip böyleymiş. Senin de zor geçmiş doğumun. Gelmiş geçmiş olsun canım.

canım kalkanlarım 5dkkada sızacak kadar doluyodu hep bosaltıp geliyodum bebegime birkez vereyim dedim kasıkla verdim ıyyykk yaptı almadı bende bir daha vermedim pedlerde yara olmadan kullan yara olnca degmesin bişey diye cıplak gezip soguk suda yıkıyodum ama yok kalkan aldım karbonatlı su 1numara sürdüm düzeldi onuda gec sürdük kv gec hatırladı benim memeler kopmaya 5sn kala:27: nese hayatım gögüs pedlerin kısa sürede doluyor oyuzden sürekli degiştirki oda nefes aldırmadıgı için tahriş yapar ve 40ın dolana kadar katiyen sütyen takma ben 40ma yakındı taktım tas oldu bir gögsüm bebegimi hep ordan emzire emzire ilerlemeden atlattım attım sütyen falan gögüsler fora sekilde gezdim yataga düşürüyormus neyseki hemen hallettimde gecti...

[

allahım 2.ci fotoya bayıldım ya totoşu çevirmiş ağlıyo tütütüt maşallahhhhhhh:nazar::nazar::nazar::nazar:

arkadaşlar uzunca bir aradan sonra merhaba, uzun süredir giremiyordum çünkü amcamı kaybettik ve eve döndüğümden beri de yeniden düzen oturtmaya çalışıyordum.
sizlerle çok önemli bir şey paylaşma istiyorum, bugun sağlık ocağında demir ilacı almaya gittim ve demir ilaçlarının sağlık bakanlığının emri ile kaldırıldığını öğrendim, içerisine boya bulaşmış ve artık vermiyorlarmış, resmen şok oldum..... ayrıca her ay gözlem yapılıyordu bu ay hemşire her ay yapmıyoruz dedi, çok sinirlendim, sanki ben yalan söylüyorum... ismini almayı akıl edemedim şikayet etmek için.....

basın sagolsun canım bu bilgilendirmen için sagol sadece ferro sanoldamı yoksa hepsindemi

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Dediğim gibi ozaman hastaneye giderken slikon meme ucu alacaktım, kalkan da alırım. Biriktirdiği sütü verilmez diyordum ama veriliyormuş demekki. Ben de sırayla dolaba atar sonra birleştiririm. Allah'ım beni neler bekliyor diyorum bazen... Evime, bebeğime, kendime, ( bir de bizim köpeğimiz var. ) ona... Eşime nasıl yetişeceğim acaba.... Herhalde zamanla ben de bir düzen oturturum. Neyse bunları dşünmek şimdi insanı yorar. Ben kalkanı dşüneyim en iyisi :9::9::9::9:

canım ben cok zor bir bebek büyütüyorum huysuz ama kocama hızlı sekildede olsa alakadar olmuslugum vardır o işede yetişiyordum yani zaten ilk 40gün kanamadan yasak sonrası ooo bebek gözünü kapadıgı anda :ssz: :52:

Ay cok guzel olmustur yaa ben fotografci ayarlamistim doguma girsin diye suni sanci olunca dedim ogleden sonra gel anca dogum olur ama acil sezeryana alininca kizcagiz gelememisti doguma cok uzulmustum yaa ama olsun kedişimin fotolari boy boy ama iste o anida cok istemistim kismet degilmis:50:
saglik olsun ama cok guzel kareler cikiyor
Benim esim profesyonel fotograf cekiyor doguma kamera ve foto makinasiyla girdi hasta bakicilar kameraya yer ayarlamis butun dogumu cekmisler arasira izliyorum ama muzik actirmistim agladigim anlasilmiyor
Butun dogum boyunca dua ederek agladim bastan sonra hissettim anlatmaya dayanamiyorum gozlerim doluyor muthisti
Omerin her anini cekmis babasi ama cisini yaparken yakalayamamis :)
Senin bidiginin ayagi yeter canim sahane birsey o!
Arkadaşım sana da gelmiş geçmiş olsun gerçekten. Hiç kolay olmamış.. Evet geçenlerde de sancı sormuştum :) Hahah.... Suni ancı da gerçekten zormuş yaa. Herkes aynı şeyi söylyor ve başarı oranı çok dşün sanıyorum. Sonu neredeyse hep sezeryan yani. Umarım ben de çabuk toparlanırım. Şun hiç açılmam yok ama bakalım cuma günü çıkcak mı değişiklik... Offf bebeği karnımdan çıkarmanın bukadar zor olacağını hiç düşünmemiştim. Hep olumlu dşnmüştüm. Sancım gelecek gidip doğumumu yapacağım diye. Kendini şartlandırmamak lazımmışş...
O kalkanlardan ben de alacağım hastaneye giderken. Daa doğrusu o meme ucu olanlardan. Sanırım senn de onu diyorsun. Birde kalkanlar var ya içinde süt de biriktiriyor. Gerek yok sanırım onlara. Göğüs pedi aldım nasılsa Birde onun içinde biriken bebeğe saklanır mı gerçekten bilemedim.. Ayrıca zaten ne kadar birikir ki ? Birde onu 45 dakikadan fazla takamıyormuşsun sanıyorum. Ayrıca daha ne alınacak yaaa :D Al al bitmedi :) Daha ne alacağız yani kıyafet,, bez vs. dışında ?
Ay birde o göğüs yaraları var demiiii:=)))) Onun için de tavsiyelerinizi alırım muhakkak :D Ayrıca hastaneye giderken alacağım o göğüs ucundan. Cuk cuk emsiz inşallah bebeğiiimmmm....
Canım sen de kalkanı şiddetle tavsiye ediyorsun yani. Alırım onu da ozaman. Meme ucunun bir yere değmemesi dinlendiriyor ozaman. Bu pedler de acı veriyor mu? Canım bu arada ilk etapta belki herkes başına üşüşüp yardım etmeye çalışınca sıkıntı basmıştır sana. Sonra da açılmışsındır.. Ay ben neler yaşayacağım acaba :D Çok merak ediyorum..... Cok cok emecek oğlum. Artık iyice emin oldum. Sizi dinledikçe moral buldum çok teşekkür ederim...
Sağol canım cevabın için.. Ben de hala daha pişmanlık hissediyordum ama bebek inmezse inmiyor demekki. Artık ne diyim ben bu oğlana :) Daha şimdiden sözümüz ge.miyor... Okadar istedim normal doğumu ama nasip böyleymiş. Senin de zor geçmiş doğumun. Gelmiş geçmiş olsun canım.
ayvanin mevsimi geldi
Cekirdeklerini suya koy ve 1gun bekler
Merheme donusecektir
Benim goguslerim kaniyordu aglaya aglaya emzirdim gunlerce
Bursada unlu bir cilt doktoru esime yazmis bunu
Annem zaten hazirlamisti ananemden kalma bilgilerle
Gogus kalkani ve ayva merhemi sayesinde emzirmekten vazgecmedim

Sut biriken kalkanlar gogsunden akanlar uzerini uslatmasin diye iyi oluiyor bebege vermiyorsu
Ben bebegin emebilecegi gibi olanlari kullanmadim bana alissin diye
Merhemimi surup kalkan taktim

nefes alamıyorum sanki boğuluyorum bi ağlasam birdaha durduramam kendimi herhalde karnı tok ama gözleri kapalı ağllıyor uumuyor uyumuyor uymuyor yüz kez kalkıyor bi yerimi ağrıyor yoksa huyumu böyle çıldıracağım resmen her sabah bi önceki günü unutuyorum gülüşüyle sıfırlanıyorum ama akşam olunca kabus başlıyor offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff şunu yazarken bile 4 defa kalktım

saol cnm benmmm
durr bakalım nereye gidiyorsunnn
benim maceramda sana çok ihtiyacım varrr turuncucummm
ben yarın armut tattırarak başlamayı planlıyorummm
ilk gün bir tatlı kaşığı 2. gün 2 tatlı kaşığı 3. gün birkaç yemek kaşığı şeklindeee
alerji olmazsa içerisine elmada ilave ederek devam ediyormmm yanlış hatırlamıyorum inş. yazdıklarınıı...

bu arada normal yoğurt verebiliyormuyum yine tadımlıkkkk tamamen yediğinde mayalarımmmm

birde havuç patates pürelerine meyvelerden sonramı başlıcam alerji testi için canımmm
bu sorularımı herkes cevaplayabilirr turuncucum çok başını ağrıtıcam sanırım:26::26::26::26::26:
yanlışım ve eksiğim varsa cnm bilgilendirmen benm için süper olur duacınım wallaaaa
bu arada bu sabah 1 çay kaşığı organik pekmeze başladım bileeee:46::46::46:

bu arada diğer tariflerini pc me kaydettim bileeee....
mama defterimde hazırrrrr hepsini not alıcammm .....

Mama sandalyenzi hayirli olsun hayatim yediginden ictiginden sifa bulsun!

Normalde meyvelerin suyuyla 1 2 3kasik seklinde baslayip bir sonraki denemede kivami arttiriyorsun
1kasik suyundan
1kasik su 1kasik puresinden
1kasik su 2kasik puresinden

Ilk 3gun bu sekilde verdikten sonraki seferde tamamen pure verebilirmisiz

Ben 1kasik uzum suyu verdim.Ertesi gun 2kasik verecektim baktim kesmiyor 3 4kasik verdim

Armutu da ilk gun suyundan 1verecektim Omer daha da isteyince 3 4kasik yedi
Normalde 2gun 1kasik pure 1kasik suyundan katacaktim bizim oglan armutu sevince komple pureyi yedi :nazar:

Guvenli bolgede kalmak icin bastan suyunu ver eger guzel yutuyorsa devamini verirsin
Bir kuralii yok yani bebege gore degisiyor

Seftaliyi de pure haline getirdim ilk kasigi suyundan verdim 2.kasikta puresinden baktim yiyor pureden devam

Farkli turlerin donusumu de soyle oluyor:
Meyveler ogleden once
Sebze corbalari ogle /ogleden sonra
Yogurt aksama dogru

BIRCOK YORUMA CVBIM VAR AMA ENERJIM BITTI
Misafirim yeni gitti cunku!:47:
ben anlamiyorum ya cocuklu evde bu neyin oturmasi
Esim diyor ki fazla sohbete daliyorsun omer uyuyunca onlar da oturuyor
Ama napiim konusmayayim mi
Sasirdim kaldim ya yorgunluktan bittim tukendim ayaklarim zonkluyor
Mutfak dag gibi yigildi hufff istemiyorum bir sure misafir :19:

Allah esimden razi olsun cay servisi yapti butun gece ona da kiyamadim :34::34::34:
UGURBOCEGIM ozel mesaj atamadim BIYOLOGa telden yazarim sana iletir cnm kuusra b akma :(

sabah oğlumla bi gezmeye çıktık ammada yazmışsınız hatunlarr:1:sabah 09:00 da çıktık 19:00 da geldik kuzumla..benim sıpa sokak hastası etrafı izlemeye bayılıyo:27:

dilekcimuyku tulumunuz çok şeker olmuş güle güle kullansın bıcırık..amaaaa kızın daha şeker.maşallah yavruya:nazar:benim le bebe mama sandalyesi yalan oldu şekerim:1:stoklarda kalmamış ne çok satılıyomuş:37:bende kraft idol aldım yarın ulaşıcak elimize inş

turuncutarifler için sağol canım..hepsini kaydettim çok işimize yarıycak bunlar bizim..muhallebilere ben bile baıldım yanii:1:kırık pirinç+süt+tarçın ımmm:56:bunu okuyunca canım sütlaç istedi:1:yarasın Kayra ya hepsii..bi topic mi açsak turuncudan tarifler:44::9:

biyologAsya ya hayranımmm:nazar::nazar:cicileriniz hayırlı olsun..mama kaselerini çok beğendim cıvıl cıvıl..mika mı onlar canım?bu arada ek gıdaya bende yavaştan başladım..
ilk olarak şeftali verdim 3 kaşıkla başlıycaktım sıpam devamı için ağlayınca 5 kaşık verdim(mama kaşığı) 2.gün 7 kaşık 3.gün 9 kaşık. versem daha yer ama fazla olur diye vermedim
sonra ki 3 gün elma yine her gün arttırarak
sonraki 3 gün:1 gün öğlen 70 cc ile hazırlanmış sütlü pirinçli kaşık maması saat 16:00 da üzüm(kabuklarını soyup iyice ezdim)
2 gün öğlen 80 cc ile hazırlanmış ballı irmikli kaşık maması 16:00 da üzüm
bu gün kabak+pirinç püresi verdim 16:00 da şeftali püresi+1 tane cici bebe+1 çay kaşığı pekmez
benim kuzu ballı irmikli kaşık maması dışında hepsini sevdi..en çok üzümü sevdi yuttuğu anda devamı için ağlamaya başladı:1:yarın armut vericem:56:bu şekilde başladım..turuncum bi göz at engin tecrübelerinle bi yorum yap verdiğim kaşık mamaları çok değil dimi?

Back
X