2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kimin nasıl uyuttuğuna karışmadığının farkındayım canım..alışkanlık olmaması için düşünceni ifade ettin ve uyardın sadece:34:bebek doğmadan önce yapmıycam dediğimiz çok şey oluyoda,doğduktan sonra söylediğimiz çoğu şey uçup gidiyo:)bende çok mecbur kalınca sallıyorum:107:

Hahahahah....Kayra bana tükürdüğüm şeylerin hepsini geri yalattı.:27:
Bir güzel boyumun ölçüsünü aldım anlayacağın.
Ayağımda ASLA sallamam !! (uyumayınca öyleee bir sallarsın kiiii )
Yemiyorsa aç kalsın,acıkınca yer ( yemeyince öylee bir peşinden koşarsın kiii )
Kucağa alışmasını istemiyorum. (zırlayınca öylee bir kucağına alırsın kii )
İştahsız bebelerin analarına kızardım yedirmeyi öğretmemiş diye (şuan aynısını yaşıyorum ama sorun anada değilmiş öğrendim )
Daha bunun gibi bir çok şey.Artık konuşurkern 40 kere düşünüp öyle söylüyorum :33:

yakışmak ne demek harikaaa harikaaaaaaaaaaaaaaaaa

zeynepcim saol cnm tariflerin için....
takıldımı ararım seni olmadı ama mantığı oturttum şuanda....
tek bir sorum daha var...
meyve verdik aynı gün öğlen sebze püresi verebiliyormuyum en baştaaaa
alerji testi için aynı gün verilmemesimi gerekiyorrr???? son soruyduuu:1:

tatlıcadı: evet mika cnm
ikeadan aldım bul mak. ve mikrodalgaya girebilir dio etiketinde....

6lı kaşık ve 6 lı kase şeklinde...
mika olması ii oldu asya çünkü çat çut yerlere fırlattım hem kırılmıyor hem kafasına vurdugunda canı acımadııı
çokta uygun piyasadaki kaselere oranla fiyatıııı:)

15 dk önce ilk meyve suyunu verdim ama cıksss:)
benm kızım iğrençmiş gibi attı
sanırım bu süreç böyle başlıyorrrrr ben çok hevesli o aynı orandaaa karşııı
bakalım noclakkk:):):)

Bugün erkencisinizzzz.Ben sizi uyuyor sanıyordum :9:
Asyacıkta alışmış tabi annesinin miiisss gibi sütüne :1:.
Valla ek gıda çook sabır istiyor canım.Bak bize 1.5 ay oldu hala düzenimiz şaşıyor.
Bu arada az önce anlattığım gibi aynı gün meyve-sebze verilmiyor.Karışımlar allerji riski ortadan kalktıktan sonra veriliyor.

İKEA nın sitesinden baktım canım fiyatı görünce böyle kaldım:53:fiyatı çok uygunmuş..bende mama sandalyesiyle dökülmeyen mama tabağı siparişi verdim bakalım nasıl bi şey..dökülmeyeceğine pek inanmıyorum ama neysee:)ben şu anda evde bulunan cam kaselerden kullanıyorum..
meyve suyuna gelince bende ilk meyve suyuyla başlayim sonra püre şeklinde verim dedim ama benim sıpam aynı dediğin gibi bi yudum içti yüzünü burşturdu sonrada ağzından attı sonrasında meyve suyunu tekrar denemedim ama kıvamı yoğun olan şeyleri daha güzel yiyo.püreleri hiç atmıyo ağzından..su bile içerken:120:yapıyo içmiyo..su sevmedi ne yapıcaz bilmiyorum:31:

Benim oğlana iki biberon hazırladım aynı sıcaklıkta.
Birine suyu koydum diğerine anne sütü.Suyu verince cukk cuk içti,anne sütüne veya mama gelince böğkkkk yaptı.
Lıkır lıkır içiyor suyu.Ayrıca rezene çayı ve ıhlamurada bayılıyoruz.Süt veya mama olmasında ne olursa olsun :19:
Sen de ılık vermeyi dene bakalım.

Birine suyu koydum diğerine anne sütü.Suyu verince cukk cuk içti,anne sütüne veya mama gelince böğkkkk yaptı.
Lıkır lıkır içiyor suyu.Ayrıca rezene çayı ve ıhlamurada bayılıyoruz.Süt veya mama olmasında ne olursa olsun :19:

turuncu rezene çayı ve ıhlamuru nekadar veriyorsun canım rahatlatıyordur sanırım değilmi, buarada ek gıda konusunda bizde meyve suları ve meyve pürelerini denedikten sonra artık sebzelere geçtik ama meyveler kadar tatlı gelmedi tabi ilk deneme patates püresi içine azıcıkta zeytin yağı kattık hiç beğenmedi tadını ama yedi yinde, bugün havuç püresine geçiyoruz oda daha tatlı beğenebilir diye umut ediyorum bakalım görücez

günaydın kızlar mutlu huzurlu bir gün diliyorum tüm anne ve bebişlere
kızlar şu kan damlası benim kafa mı cok karıştırdı
internetten biraz araştırdım herkes bişey söylüyor
sağlık bakanlıgı tarafından bazılarının toplatılma kararı alınmış onun dışında dişte karartı yaptı diyenler var
kimisi tahlil yapıyor eksiklik yoksa vermıyorlar
kimisi kabızlık yaptı kimisi kusma yaptı diyor
bizde dünden beridir ferro sanol kullanmaya başladık
dün direk verdim midesi bulandı ama kusma falan yoktu 2 kaşıkta su verdim peşine
annem sütüne koy ver dedi bu günde emzirdim damlayıda sütüme koydum kaşıkla verdim sişlerine deymeyecek şekilde verdim daha kolay içti uyudu
ama verip vermemekte cok kararsızım
yiğenime vermedi yengem su an cok kansız
offfffff kafam cok karıştı yardımmmmmmm:44:

Bugün erkencisinizzzz.Ben sizi uyuyor sanıyordum :9:
Asyacıkta alışmış tabi annesinin miiisss gibi sütüne :1:.
Valla ek gıda çook sabır istiyor canım.Bak bize 1.5 ay oldu hala düzenimiz şaşıyor.
Bu arada az önce anlattığım gibi aynı gün meyve-sebze verilmiyor.Karışımlar allerji riski ortadan kalktıktan sonra veriliyor.

erkenciyiz cnmm şimdi uyuttum cadı lideriniii:)
cvebın için teşekkr ederimmmm
zor bir süreç olduğunu biliyordum ama yaşayıp görücez sanırım derecesini:)
benmde amacımm en azından bu 1-1,5 aylık süre içerisinde alerji testlerini yapmakk
yada yerse şayet keyifleee bizimle birşeyler yedirmekkk biz yemek yerkenn...
çünkü akşam yemeklerinde masaya çok hevesli kucakta durdugundan aldık mama sandalyesinideee
tabaklara falan el atıyoo örtüyü çekiştiriyoo
hatta süpüremedim asya uyuyo diye akşamdan kalan kırıntılar hala mutfakta yerdeee:):):)

İKEA nın sitesinden baktım canım fiyatı görünce böyle kaldım:53:fiyatı çok uygunmuş..bende mama sandalyesiyle dökülmeyen mama tabağı siparişi verdim bakalım nasıl bi şey..dökülmeyeceğine pek inanmıyorum ama neysee:)ben şu anda evde bulunan cam kaselerden kullanıyorum..
meyve suyuna gelince bende ilk meyve suyuyla başlayim sonra püre şeklinde verim dedim ama benim sıpam aynı dediğin gibi bi yudum içti yüzünü burşturdu sonrada ağzından attı sonrasında meyve suyunu tekrar denemedim ama kıvamı yoğun olan şeyleri daha güzel yiyo.püreleri hiç atmıyo ağzından..su bile içerken:120:yapıyo içmiyo..su sevmedi ne yapıcaz bilmiyorum:31:

cnm aynı şekilde 5li önlükte aldım yine uygun fiyata
havlu arkası cırtcırtlıı
sadece mama zamanı kullanılırrr
lekesi çıkmazsa çamaşır suyu nasılsa beyazzzz
diğerleri kirlenmemiş olurrr:):)
banada uygun geldii ne biliim ben bi bakınayım derken almışım hepsiniiii iide yapmışımmmm
şuanda hafif kıvamlı ve hafif sulu şekilde verdiğimde ikisinide yüzünü buruşturarak attı neyse çok önemli değill:)
asya nın fendiine karşı biyoloğun fendiii:27::27::27::27:
o inat ben inat babası bizden inat yuvarlanıp gidiyoruzzzzzzz:emir_bebek:

İştahsız bebelerin analarına kızardım yedirmeyi öğretmemiş diye (şuan aynısını yaşıyorum ama sorun anada değilmiş öğrendim )
Daha bunun gibi bir çok şey.Artık konuşurkern 40 kere düşünüp öyle söylüyorum :33:

euheuh aynı benim gibi:9:ayakta sallayanlara niye alıştırdın ben alıştırmıycam,mecbur kalınca hooop ayağa..kucakta zıplatanlara amannn zıplatılırmı hiç hiç ben yapamam,şimdi kucakta dik tutunca sıpa otomatiğe bağladı zıp zıp zıplıyo..yemiyorsa bırak kalsın acıkınca mecbur yiycek derdim,bi dönem emmediğinde ağzına bi damla süt gitsin diye 40 takla attım..söylemesi çok kolaymış ama iş söylediklerimizi uygulamaya gelince ıı ıhh:1:şimdi anneme,ablalarıma bu zaman kadar etrafımdakilere yapmıycam,etmiycem derken hava atıyomuşum diyorum:52:bakalım daha neler yaptırıcaklar bu sıpalar bize

denemem mi canım ılık su da denedim içmedi..sıvı oılarak sadece anne sütü tüketiyo.ek gıdalarada başladık gibi bi şey kabız olmasından korkuyorum..rezene veya ıhlamur denesem bizim için erken mi canım?:26:en azından su ihtiyacını onlarla karşılayabilir..
kaşık mamasınıda 500 gr 1 paket aldım sadece(ballı irmikli)..sütlü pirinçli olanı ise milüpanın hediye numune mamasıydı..elimdeki paketi bitirince senin tariflere geçicem
kaşık mamamız,pirinç unumuz,irmiğimiz,devam sütümüz,cic bebemiz,tasımız,tabağımız,kaşığımız herşeyimiz hazır:1:bu günde sandalyemiz geldimi herşey tamam.şu ek gıdaya başlama beni çok heycanlandırdı:1:
bu arada ben üzümü 2 gün verdim canım bu gün armut vericektim kakasını yapsın diye ama bu günde üzüm verim..
şu kabak püresinden falanda hiç hoşlanmıyorum aslında..püre yerine çorba yapsam çorbalara geçsem hızlımı davranmış olurum:26:

günaydın kızlar mutlu huzurlu bir gün diliyorum tüm anne ve bebişlere
kızlar şu kan damlası benim kafa mı cok karıştırdı
internetten biraz araştırdım herkes bişey söylüyor
sağlık bakanlıgı tarafından bazılarının toplatılma kararı alınmış onun dışında dişte karartı yaptı diyenler var
kimisi tahlil yapıyor eksiklik yoksa vermıyorlar
kimisi kabızlık yaptı kimisi kusma yaptı diyor
bizde dünden beridir ferro sanol kullanmaya başladık
dün direk verdim midesi bulandı ama kusma falan yoktu 2 kaşıkta su verdim peşine
annem sütüne koy ver dedi bu günde emzirdim damlayıda sütüme koydum kaşıkla verdim sişlerine deymeyecek şekilde verdim daha kolay içti uyudu
ama verip vermemekte cok kararsızım
yiğenime vermedi yengem su an cok kansız
offfffff kafam cok karıştı yardımmmmmmm:44:

canım dün bu ilaçlarla ilgili bir yazı eklemişti arkadaşlar buaraya onada bir göz at istersen ama zaten bir çok çelişkili söz ve fikir var bu konuda doktorlar arasında bile, ben kendimden örnek verebilirim sana bizim doktorumuz 6. ayda test sonucu değerlerine göre bakarız duruma ozman konusuruz ayrıntılı demişti ve biz başlamadık henüz ve demir eksikliğinin kalıtımsal bir yönü varsa eğer ben hiçbir zaman demir eksikliği yaşamadım ne hamileyken nede doğum sonrası ki hep takip edildi ama gerek duyulmadı oyuzden kızındada demir eksikliği çıkmaz muhtemelen dedi doktorumuz birkaç ay sonra pekmez takviyesi yaparak gitmeyi düşünüyorum ben ve demir damlası vermeyi hiççç düşünmüyorum

canım dün bu ilaçlarla ilgili bir yazı eklemişti arkadaşlar buaraya onada bir göz at istersen ama zaten bir çok çelişkili söz ve fikir var bu konuda doktorlar arasında bile, ben kendimden örnek verebilirim sana bizim doktorumuz 6. ayda test sonucu değerlerine göre bakarız duruma ozman konusuruz ayrıntılı demişti ve biz başlamadık henüz ve demir eksikliğinin kalıtımsal bir yönü varsa eğer ben hiçbir zaman demir eksikliği yaşamadım ne hamileyken nede doğum sonrası ki hep takip edildi ama gerek duyulmadı oyuzden kızındada demir eksikliği çıkmaz muhtemelen dedi doktorumuz birkaç ay sonra pekmez takviyesi yaparak gitmeyi düşünüyorum ben ve demir damlası vermeyi hiççç düşünmüyorum

bende cok çelişkide kaldım pofffff

kızlar madem doğum fotoğraflarından konuştunuzzz bende ameliyathanede çekilen fotolarımı ekliyorum:)
ilk günkü gibi aklımdaaa en özel anlarımız buyrunnnnn:):nazar::nazar::nazar:
Eki Görüntüle 530423
Eki Görüntüle 530424
Eki Görüntüle 530425
Eki Görüntüle 530426

akşam ikeadaydımmm
kızımı mama sandalyesine asya yı oturttuğum anda almaya karar verdik eşimle öyle mutlu görünüyordu kiii
mama kasesi mama kaşıkları önlükleride aldımmm
kızım ek gıdaya hazırdır komutanımmm:)
Eki Görüntüle 530428
Eki Görüntüle 530429
Eki Görüntüle 530430
Eki Görüntüle 530431

şuanda sandalyesinde bana bakıyorrr
bütün kaseleri yere fırlattııı kahkaha atarakkk
şimdide tepsisine vurarakkk sesler çıkarıyoorrr:)

uyandığında uyuması gerekirdi ama bu hali hoşuma gitti bu akşam 1 saat uykuya ara verebilirizz sanırım:1:

biyologcum çok güzel fotolar.insan o zamanlara geri dönüyor.çok duygulandım vallahi.yerim ben o beyaz meleği.evet evet beyaz melek.Allahım ne kadar duygu yüklü bir an ya.Allahım yaşamak isteyen herkese nasip etsin.tatlım ya:))))

:18: off off o günleri bizde geçirdik ve çok şükür geri de kaldı,,, faydası mutlaka olmuştur bol bol okudular bizi.... şimdi beni gördüğünde deliriyor emmek için :9: ama artık ne yazık ki sütüm azaldı ve onu doyurmuyor :19: pirinç maması veriyorum bir aydır ve yavaş yavaş ek gıdalara geçiş yaptık, bu ay 400 gr almış mama da vermeme rağmen, o kadar hareketli ki bir de uykusu çok düzensiz, cenazeydi oy du buydu derken hepten bozuldu,, sanırım onunda etkisi var....

çok teşekkür ederim cnm, çıkan hbrler o konuda, sağlık bakanlığını aradım bilgi almak için eczacılar odasının telini verdi aradım ama mesai saati bitmişti ve bilgi vermediler... yrn öğrenirsem sizlerle de paylaşırım... insan ne yapacağını şaşırıyor. bu hbr çıkalı bi kaç ay olmuş, peki drumuz geçem ay neden verdi anlamıyorum yaaaaa... kime güvencezz yaa offf offff:47:

bu arada siz her ya sağlık ocağına izlem için götürüyormusunuz....

cnm bende kan ilacı vermeyeceğim ortada bir sürü ihtimal dolaşırken kızma içiremem.tahlilleri olsun tekrar düşünürüm belki.

sağlık ocağına ben hergün gidiyorum sırf emzirmek için.kv. getiriyor kızımı sağolsun.orada da biz kendimiz haftalık yada on günde bir tartıyoruz.onun dışında da aylık bir kere değerlerini ölçüp yazoıyorlar.ama asıl önem verdiğim erdem has.'deki doktorumun söyledikleri ve ölçümleri cnm.

Eki Görüntüle 530712 Eki Görüntüle 530713 Eki Görüntüle 530711 Eki Görüntüle 530710

sonunda jokere gidip bu harika şeyi aldım kızıma yakışmışmı teyzelerii.:16:
allahimmm harika olmus! Gordugumde yegenimin uzerinde hayal etmistim bu kadar yakisacagini tahmin etmemistim! Bir tane de ben mi alip koysam kenara ya belki ilerde kizim olur :26: masallah yaaa masallah
yakışmak ne demek harikaaa harikaaaaaaaaaaaaaaaaa

zeynepcim saol cnm tariflerin için....
takıldımı ararım seni olmadı ama mantığı oturttum şuanda....
tek bir sorum daha var...
meyve verdik aynı gün öğlen sebze püresi verebiliyormuyum en baştaaaa
alerji testi için aynı gün verilmemesimi gerekiyorrr???? son soruyduuu:1:

tatlıcadı: evet mika cnm
ikeadan aldım bul mak. ve mikrodalgaya girebilir dio etiketinde....

6lı kaşık ve 6 lı kase şeklinde...
mika olması ii oldu asya çünkü çat çut yerlere fırlattım hem kırılmıyor hem kafasına vurdugunda canı acımadııı
çokta uygun piyasadaki kaselere oranla fiyatıııı:)

15 dk önce ilk meyve suyunu verdim ama cıksss:)
bnm kızım iğrençmiş gibi attı
sanırım bu süreç böyle başlıyorrrrr ben çok hevesli o aynı orandaaa karşııı
bakalım noclakkk:):):)
tatlim ilk asamada ayni gun vermiyorsun
Her yeni besini 3gun deniyorsun alerjisi olmadigindan emin olunca ayni gun verebilirsin

Dun gece Omer hic durmayinca esim yanimiza aldi mis kokulu yattik 3e kadar
Sonra yine mizmizlaninca esim sen git ben bakarim dedi
Emzirip diger odaya gectim bir uyumusum 7ye kadar nasil gecti anlamadim
Esimin gozleri kan canagi gibiydi hic uyumamis Omer
Ustune bir de kaka yapmis sabaha dogru
Esim altini degistiriyor ama kakasini temizleyemiyor diye 1saat oyalamis ben biraz daha uyuyp dinleneyim istemis
Tabi bugune dek pisik gormeyen popo kizarmis pancar gibi
Surdum zeytinyagini sivadim bir guzel
2saate cillop gibi olmus pisik sorunu yasayanlara denemelerini oneririm :8:

:18: off off o günleri bizde geçirdik ve çok şükür geri de kaldı,,, faydası mutlaka olmuştur bol bol okudular bizi.... şimdi beni gördüğünde deliriyor emmek için :9: ama artık ne yazık ki sütüm azaldı ve onu doyurmuyor :19: pirinç maması veriyorum bir aydır ve yavaş yavaş ek gıdalara geçiş yaptık, bu ay 400 gr almış mama da vermeme rağmen, o kadar hareketli ki bir de uykusu çok düzensiz, cenazeydi oy du buydu derken hepten bozuldu,, sanırım onunda etkisi var....

çok teşekkür ederim cnm, çıkan hbrler o konuda, sağlık bakanlığını aradım bilgi almak için eczacılar odasının telini verdi aradım ama mesai saati bitmişti ve bilgi vermediler... yrn öğrenirsem sizlerle de paylaşırım... insan ne yapacağını şaşırıyor. bu hbr çıkalı bi kaç ay olmuş, peki drumuz geçem ay neden verdi anlamıyorum yaaaaa... kime güvencezz yaa offf offff:47:

bu arada siz her ya sağlık ocağına izlem için götürüyormusunuz....

bizim 5.ay yoktu 6.ay asısı var gelin dedi hep aşıya cagırdı 3. ay sadece kontrole cagırdı okadar kısaca her ay gittik hayatım:34:

turuncu canim yatabilsem yatacagim da son gun malum ve hastayim. Ayrica da bu koca gobekle artik uyumak namumkun :27:

Son düzenleme:
nefes alamıyorum sanki boğuluyorum bi ağlasam birdaha durduramam kendimi herhalde karnı tok ama gözleri kapalı ağllıyor uumuyor uyumuyor uymuyor yüz kez kalkıyor bi yerimi ağrıyor yoksa huyumu böyle çıldıracağım resmen her sabah bi önceki günü unutuyorum gülüşüyle sıfırlanıyorum ama akşam olunca kabus başlıyor offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff şunu yazarken bile 4 defa kalktım

cnm kardeşim bu gece kızım beni 02:30'a kadar uyutmadı.yat kalk,yat kalk.devamlı böyle.yastığa kafamı koyduğum anda kalktı hep.sinirim bozuldu.ama dedim sakin ol,geçecek.arada olur böyle şeyler falan filan.sabah da 06'dan beri ayaktayım ve işe geldim.uykusuzum,burnum tıkanmaya ve boğazım da yanmaya başladı.inşallah heeepsi geçici bir durumdur.sabır diliyorum cnm sana

Ay sen ne fenasin... :)))) bakalim su goguslerim benim ne olacak? Zaten burada yazarim... kalkan da iyice kafa karisikligi oldu. Alip tecrube edimk lazim. Gorecegim neler oacagini...

Kalkan hakkida bir gorus daha. Bakalim ben neer yapacagim goguslerime. Ayricabu ayva cekiregi cok ilgincmis. Cok tesekkur ederim. Az bir suya koyacagiz herhalde demi.

evet canım o ayva cekirdegini az suda bekletince jel oluyor ben yapmıstım yüze sürünce yumusatıyormus güzelleştiriyormus diye denedim cok rahatlatıcı yüzümün nefes aldıgını hissettim güzekkik konusunda hala aynıyım :27:

günaydınnnn..herkese güzel bi gün diliyorumm..bu gün güne erken başladım..06:30 da ayaklandım:)uzun zamandan beri ilk defa bu saatte uyanabildim..az önce uyumak için tekrar yatağıma gittim alt kattan gelen gürültüyle uyumak ne mümkün!:47:gittim kapısını çaldım nazik bi şekilde saatin çok erken olduğunu bebeğimin uyuduğunu işini daha sonra yapmasını rica ettim.çivi mi çakıyo sabah sabah ne yapıyosa:47:aldığım tepki beni şok etti. rahatsız olduğum halde ben kibar davranırken,karşımda ki şahıs yandaki kadının bebeği ağlıyo kimse ona bi şey demiyo,ben çocuklu insanım şimdi müsaitim şimdi yaparım işimi,daha bi sürü gereksiz cümleler...çığrımdan çıktım içimi döktüm sabah sabah..geçen gecede elektirikli süpürge çalıştırdı:47:1 değil 5 değil kaç kez uyardık hatırlamıyorum laftan anlamıyo kadın:47:nefret ediyorum bencil insanlardan:47::47:
kuzumda gece çok uyandı nedense..sütüm mü yetmiyo acaba,doymuyo mu diye düşündüm:(belkide diş çıkarıcak onun verdiği huzursuzluk..dilleri yok ki anlatsınlar dertlerini yavrucaklar..ağlayınca hiç dayanamıyorum yavruma eşim biraz ben ilgilenim sen uyu nöbetleşe bakalım teklifinde bulundu ama kabul etmedim.kuzum huzursuzken ben nasıl uyuycam ki..aldık güzelce ortamıza yatırdık:1:biz kenarlara büzüştük paşa ortaya bacaklarını açtı bi güzel yayıldı:37:bi güzell uyudu hala aynı şekilde uyuyoo..bizimle yatmak istiyomuş demek ki sıpa:emir_bebek:
şimdiden akşama ne yemek yapsam diye düşünüyorum:44:her gün aynı şey düşün dur..acaba ne yemek yapsam klasikleşmiş soru:31:

bizimde 2 çocuklu üst komşumuz gecenin bir yarısı süpürge açılır,tepemizde dır dır,bazen bişeyler çakıyorlar evin içinde inşaat var sanıyorum.çocuklarında bi kudurmaca,koşturmaca.evde maç yapıyorlar ailecek sanırım.ki zaten yukaırda biri öksürse aşağıdan duyuyorum.henüz kapılarına gitmedim ama devam ederse gidecem.çünkü kızımın en ufak ani sese ödü patlıyor.korkuyla etrafına bakıyor.

Eki Görüntüle 530712 Eki Görüntüle 530713 Eki Görüntüle 530711 Eki Görüntüle 530710

sonunda jokere gidip bu harika şeyi aldım kızıma yakışmışmı teyzelerii.:16:

HİİİİHHHH Allah'ım zeynep adamıza sen ne giydirdin annesi?ne yakışmış ne tatlı olmuş maaşallah subhanallah ya.yerim onun o gülen güzel ağzını ya.çok yakışmış cicisi annesi.bak şimdi sarılıp,koklamak geldi onu içimden ya.:16::16:tatlım benim.güzel kızım.

bu arada plannercim çok kıskandım ben ya bende alayım bari yavruşa.nerde bakim bu joker mağazalarına:52::52:

Evetttt Beykoz itiraf ediyorummmm:52: hakkimda ne dedi kodu yapiyorsun diye gizli bir rumuz actim ha ha hahhhh
maasallah valla annesi buyuyunce yakisikli ve fit bir delikanli olacagi belli Allahim korusun yavrularimizi:nazar:

inanamıyorum kv ben seni cok severim elini ayagını öpem hakkında kötü söz söylememişem :52: valla yüz güzelligide olsunda en önemlisi karakterleri güzel olsun insanları sayıp sevmeyi merhamet etmeyi bilsinler hepsi suanki temizligiyle kalıp rabbim cennetine kabul etsin AMİN!!!

çokkk haklısın turuncu.

Allah nazarlardan saklasın ne guzel bebişler bunlar böylee saglıkla anneleri babalarıyla buyusunler inşallah :) kızlar ne olur yolda bebegnızı sevmek ısteyenlere,bizee kızmayıınn valla kötu nıyetle bakmıyoruz o kadar tatlılar kı kendımızı tutamıyoruz sız esırgeyıp sakladıkca da cok utanıyoruz :) bebek ama ya nasıl sevılmez nasıl duralım dı mı ama şimdiiii hepinizin o tatlı yavurlarının mınık ellerınden öpuyorumm .basımızın tacı guzel anneleeer :)

Back
X