2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım gözükmüyorsun bayadır, en son işe başladım demiştin nasıl gidiyor?

ben de meyve sularına başladım, güzel gidiyor şimdilik..
bugün böyle diyinde kayınpederim kaliteli meyve sularından al dedi sağolsun çok ilgilidir, bebek nasıl, sütün yetiyor mu diye arar sorar, kv aramaz o arar
neyse kendim yapıyorum dedim..
katı meyve sıkacağım var ama kızım için hiç kullanmadım, minicik su hazırlıycam diye ona bulaşmayı istemiyorum :44:
cam rende aldım, uğraştırıyor baya ama bu minikler için sağlıklısı neyse biz de onun için çabalıyoruz
sonra süzüyorum kendim, hafif püreli meyve suyu oluyor
mama sandalyesi de abimlerinkini denemelik aldım, aman kalabalık geldi gözüme :))
geri verdim, şimdilik almayı da düşünmüyorum

ya evet çok güzelde,gece kimden yumruk yedigin belli olmuyor
bu arada çok alıştırma cnm yanında yatmasına
sonra ayrılmaz senden..
benim büyük kız(3 buçuk yaşında)dogdugundan beri hala yanımızda yatıyo
canıma tak etti kış geçsin ayıracam yatakları...

Son düzenleme:

evet canım farketmeye basladım cnkü hem bize degmeyince aglıyor hemde emerken uyuyor hep gögsümü istiyor oyuzden napcam bilmiyoruum 1yasına girmeden ayırmaya calısıcam canım
zeynepcim ben zararlı biliyorum uzun süre koymucam günde en fazla yarım saat oda 10dk kahvaltı hazırlarken 10dk ögle yemeginde 10dk aksam yemegi için

2 gün oldu ek gıdaya elmayla başladık bizde..
suyunu içiyor ama püresini diliyle ittiriyo dışarı...
yarında şeftali deneyecem inş yormaz beni...
boğa burcu iştahlı olur derler bakalım görecez...

günaydın kızlarrrr
sabah sabah kadınlar külübüne daldım:))
biz ek gıda işini baya ilerlettik yazayım bir bakın fazla mı veriyorum acaba
kahvaltıda 1 cicibeyi ıhlamurla yumuşatıyorum içine 1 dilim peynir ufalıyorum
az pişmiş yumurta sarısıyla veriyorum dün bir yumurtanın sarısını nerdeyse yedi
akşamda yayla çorbası yedi pirinç yogurt ve nane cok sevdi bunu 3 yk kadar
9 da muz kivi püresi yedi cok sevdi saniyede yuttu :))
dün bunları yedi hergün aynı olmuyor tabi yediği şeyler ve miktarlar cok şükür anne sütünüde daha sık alıyor önceden genelde kafasını cevirirdi mememi görünce şimdi havada kapıyor
benim cadıda gec yatmaya başladı
ama kızlar dün kaynımın ogluna bıraktım akşam eşimle alışverişe gittik
sağolsun kızımla cok güzel vakit gecirmişler cok yoruldu yenge dedi cok oynadık dedi
9:30 da sızdı kaldı
cadıya top aldım fil aldım tavşan aldım ayıcık aldım hiç birini gözü görmedi uykudan
vaktiniz varsa bir güzel oynayın yorul bebişleri

Son düzenleme:
omerin gece uykus duzeni altust olmus durumda
Zombi gibi geziyoruz esimle
Eskiden sabaha kadar gik demezdi simdi 2 3 kere kalkiyor ve tam anlamiyla ayiliyor
Uyut uyutabilirsen tekrar
Surunuyorum gunduzleri
Onunla da ilgilenemiyorum enerjim tukendi

Günaydın kızlarrr
Annemleri az önce yolcu ettim.
4 gün nasıl geçti anlamadım.O kadar güzeldi ki...İnsanın bebek büyütürken yanında bir yardımcının olması ne güze bir şeymiş.Hele bu kişi anne olunca daha da güzel oluyor
Unuttuğum makinayı çalıştırıyor,asamadığım çamaşırları asıp topluyor,ortalığı düzenliyor,yemek ile ilgileniyor,Kayraya bakıyorrrr...
Aaahh ahhh keşke biraz daha kalsalardı :97:.

Geçmişi pek takip edemedim.Aklımda kalan konular dan biri oto koltuğu.
Ben şubat tatilinde 3 haftalığına yurtdışına çıkacağım.Maxi cosi markasını araştırdım ve türkiye fiyatları ile karşılaştırdım.Euroyu 2.10 olarak hesap yaptım.
Maxi cosi priori sps enzo 2013: Türkiye ortalama 500 tl / Yurtdışı 208 TL (99 euro)
Maxi Cosi pearl total black 2013 : Türkiye 610 Tl(ebebek) / Yurtdışı 410 TL (195 euro)
Maxi Cosi Tobi total black 2013 : Türkiye 693 TL(ebebek) / Yurtdışı 480 TL(229 euro)

Römer duo plus 2012 : Türkiye 949 TL (ebebek) / Yurtdışı 585 Tl (279 euro)
Römer King plus 2012 : Türkiye TL 760 (ebebek) / Yurtdışı TL 409 TL (195 euro)

Bu yaptığım ufak çaplı internet üzerinden bir araştırma.Yani detaylı bir şey olmamasına rağmen fark fazlasıyla göze çarpıyor.
Tek sorun Kayra Ocak sonu 9 aylık oluyor.9 aya kadar elimizdeki ana kucağı ile idare edip edemeyeceğimiz beni düşündürüyor.Şuan hala rahat görünüyor içerisinde ama 1 ay sonra sıkılmaya başlar gibi.7 ay gibi diğer koltuğa geçmeyi planlamıştım ama 2 ay daha bekleyip yurtdışından mı getirsem diye düşünüyorum.

Sizler benim yerimde olsanız ne yapardınız ?

BUGÜNÜN HERKES İÇİN GÜZEL BİR GÜN OLMASINI DİLİYORUM.UYKUSUZLUK ÇOK ZOR BİR DURUM.ŞUAN 3,5 YADA 4 SAATLİK BÖLÜK PÖRÇÜK BİR UYKUM VAR.YAREN NUR SAĞOLSUN UYUMADI DA UYUTMADI DA ÇOK HUYSUZLANDI.UZUN ZAMANDIR BÖYLE YAPMAMIŞTI.BURNU DÜN AKŞAMDAN BERİ TIKANIYOR HOMUR HOMUR.ASPİRATÖRLE TEMİZLETMİYOR.Bİ YAKLAŞAYIM HEMEN ANLIYOR,KAFAYI ÇEİVRİYOR.SERUM FİZYOLOJİK DAMLAYI DA ÖYLE.İNATÇI YA.ATLA KARAYI SEÇİYORUM VAllahi.inş. hasta olmaz.insan perişAN OLUYOR YA.

DÜN SÜT DURUMUMLA İLGİLİ FİKİRLERİNİ PAYLAŞAN,DESTEK OLAN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM.SİZLERİ GÖRMESEM DE GERÇEKTEN SEVİYORUM VE BEBİŞLERİNİZE DE BAYILIYORUM.Sütüm şimdilik az da olsa geliyor.

bugün saat 3'ten sonra kan tahlilimi alacağım.duyuru yapacam:))yoksa bir 10 gün sonra tekrar edeceğim.önümüzdeki 1 ay zarfında çıkmazsa kaza falan olmayacak daha fazla dikkat edeceğim.çünkü diş problemim hala devam ediyor.kilo da öyle.bunlar aşılmadan gebelik olsun istemiyorum.

İŞTE YOĞUNLUĞUM BAŞLADIĞI İÇİN BELKİ BOL BOL YAZAMAYACAĞIM AMA FIRSat buldukça kaçak göçek yazacağım.Allaha emanet olun.Kendinize ve bebişlerinize dikkat edin.

günaydın fıstık fındık anneleri :))

kızımı küvete dayadım, su tuttum, fırcaladım.. ohh miss
banyo yapınca nasılda mayışıyor, hemencecik uyuyor..
ben şunu farkettim, sabah yıkarsam gündüz iyi uyuyor kızım
bu aralar 2 günde bir yıkadığımdan bizim de gündüz uykularımız şaşıyor
ama yıkadığım günler daha güzel uyuyor

turuncu canım ne güzel geçirmişsin annenle günlerini, buraya da bakmadın hani :))..

oto koltuğunda eğer o zamana kadar eskisiyle idare edebileceksen yurtdışından alman daha mantıklı, en az 200 tl kadar kar edecek gibisin..
ama yok ihtiyaç olur diyorsan, başka yerlerede bakarsın, e-bebek her zaman uygun olmuyor
bilmiyorum ki, biraz bekle istersen, ya da, şubat mart annelerine fln mı sorsan :44:

günaydınn..3 gün ayrı kaldım buralardan özledim valla.ablama gittim Allah kısmet ederse cuma günü doğuma gidicek biraz evine çeki düzen verdik.kocişte il dışındaydı zaten dün akşam geldi birlikte evimize döndük tabiii ben gelir gelmez yavrumu uyuttum hemn mayıs annelerine daldım geçmiş sayfaları okumaya başladımeşimde 3 gün ayrı kaldık sen beni değil annelerini daha çok özlemişsin diye söylendigeçmiş sayfaları bitirdikten sonra ona olan özlemimi gösterdim

Eceye,Asyaya,Mahire maşallahhbiyologcum meleğimle eşlerinizle birlikte görüşmeniz ne güzel olmuş..nerden nereyee diye insan düşünmeden edemiyo

Sinemisede maşallah en son dudakları büzülmüş bi bal görmüştük şimdi büyümüş fıstık çok tatlı çokbenim oğlum gibi kara kaşlı kara gözlü:)benim sıpam bana hiç benzemiyo ben kumral yeşil gözlü..oğlum esmer zeytin gözlü gözrengi değişmez artık heralde kara gözlü oldu yavrum

beykozcum bebeğiniz hayırlı olsun darısı senin başına mı desek:118:

nagihancım sütünün azalmasına çok üzüldüm canımm..sütüm azaldı diye kafana takma ve düşünmemeye çalış o bile çok etkiliyo inş çoğalır en kısa zamanda sütün bol bol su ve süt iç

Okyanusunda tahlileri temiz çıkmış çok şükür Mybabaylove ön sayfalarda çok güzel ve çok içten bu dua etmişsin canım..aminnn

cok geziyor musunuz? Ve Kayra.nin keyfi nasil?
Omer hem boydan hem enden sigmaz oldu ve oyuncagiyla takilarak ters gitmek artik beyefendiye yetmiyor
Biz o nedenle yurtdisina gidip gelme planimiz ve yurtdisindan gelecek arkadaslarimiz olmasina ragmen bir an once alacagiz
Ama idare edebiliyorsaniz bekleyip disaridan getir derim
Taxfree ile beraber 500tl civari fark olur bu da 1akulu araba 1mama sandalyesi demek

Canım 2-3 ayda bir şehir dışı yapıyoruz sadece.Oturduğum yer küçük olduğu için en uzak yer 5-10 km oluyor.Zaten haftasonları anca çıkıyoruz dışarı ama önümüz kış.Çok da fazla çıkamayız gibi.
Kayra arabaya bindiğinde her şeyi unutuyor.Çıtı çıkmıyor .
En olarak rahat sığıyor ama boy olarak aşağıya kayınca ayaklar biraz dışarı çıkıyor ama çok sorun değil gibi şimdilik.Evet şimdilik idare ediyoruz ama 3 ay daha idare edebilirmiyiz bilmiyorum.
Belkide sorun çıkarana kadar beklerim,çok rahatsız olduğunu düşündüğümde burdan alırım artık bir tane...

kızlar herkese merhaba

yarın 5. ayımız doluyor ama annem bugün sağlık ocağına kontrole götürdü kızımı 900 gram almış, 7400 gr ve 71 cm olmuş o kadar sevindimki memeyi hala redderek emiyor zatende sütüm az ama ek gıdaya geçiş kararım iyi olmuş sanırım, zeynep ada'm 1. ayından beri ilk defa mutlu etti beni kılo alımıyla

maşallah planner, kızın ne güzel büyümüş
benim kızımda emmeye pek hevesli değil
inşallah ek gıdaya geçince yüzümü güldürür

abovvv kız ben öyle bir durum yasarsam hepiniz bana tasınırsınız saka bir tarafa ben düşünmüyorum (düşünüyordum vazgectim enes sagolsun burnumdan getirince ve eşimin askerligi kesin bir dille onaylayınca ve ben hala bir bebegin sorumluluguna zor alısıyorken yok hayatım) isteyenlere nasip etsin rabbim

Bizde bugün 5. ayımızı doldurduk.. (16 Mayıs doğumluyuz) Cuma günü kontrole götüreceğim.. bakalım boy ve kilomuz nasıl? Çok merak ediyorum

maşallah planner, kızın ne güzel büyümüş
benim kızımda emmeye pek hevesli değil
inşallah ek gıdaya geçince yüzümü güldürür

canım inş ek gıdaya geçmesem bukadar kılo almazdı belki gerçi henuz ek gıdayı bir öğün haline getiremedik meyve püreleri ve sebze püreleri veriyoruz 2-3 tatlı kaşığı kadar, hem sütüm azalıyor hemde zeyno hanım meme emmek istemiyor eskisi gibi istekli değil önceden havada kapıyordu şimdi ağzını kapatıyor ama annesinin hışmından korkup açıyor ağzını yavrum napsın çok üzülüyorum hevesli emmiyor olmasına ama yapacak birşey yok gittiği yere kadar zorlucam memeye, doktora kalsa henüz başlama demişti ek gıdaya ama ben yinede içimdeki sese güveniyorum

Bizde bugün 5. ayımızı doldurduk.. (16 Mayıs doğumluyuz) Cuma günü kontrole götüreceğim.. bakalım boy ve kilomuz nasıl? Çok merak ediyorum

canım bizde hep meraklardayız annem dayanamayıp bugunden goturdu kontrole düşün yani haftasonu doktoruna gidemiyeceğiz çünkü eskişehire gidiyoruz kuzenimin düğünü var bayram sonrasına kaldı doktor kontrolümüz, ek gıda konusunda ne diyecek çok merak ediyorum heralde onu dinlemeyip ek gıdaya geçtiğimi anlar

Kızlar star tv de melek baykalı müsaitseniz açın.
Prof dr.hilal 0-1 yaş arası bebekleri anlatıyor.
Kayra mızmızlanıp duruyor.İnşaallah sayredebilirim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…