2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Hayatim zaten yola cikmissin yani hastaneye gidince sorsan bence daha verimli olur

çok teşekkür ederim yaa cevap için
sabah otobüsü kacıracagım, işe kalacagım diye acele cıktım , evraklar kaldı evde.şimdi gidip alsam randevuma geç kalırım
öyle kararsız kalmıştım
en iyisi tecrübelilere sormak dedim size sordum

Allah bebişini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin canım
Oy verdiğin için de sana yürekten teşekkürler

Geçmişi okuyamadım ne olmuş bilmiyorum İnşallah yılsonu yoğunluğu biterde bende rahat bi nefes alırım
kızlar oğlumun alttan iki dişi çıkmıştı şimdide üst dişi patlamış dişlerini birbirine sürtüyo nasıl iç gıcıklayıcı bi ses
dikkatini dağıtınca vazgeçiyo çok tepki vermeyeyim diyorum ama yapamıyorum napsam bilemedim varmı bunu yaşayan ???

Ayne ben çocuğu aç bırakıyroum sanırım sadece meyvelerini günlük yediriyorum bunun dışında yoğurt yiyosa çorba yapamıyorum çorba yediyse diğerleri eksik kalıyor 1 haftadır devam sütünü reddediyor ve 2 gündür sadece anne sütü alıyor, herşeye ağzını kitliyor, ısrar edersem eliyle itiyor, kaşığa vuruyor ne yapsam olmuyor geçicidir deyip beklesem mi denemeey devam mı etsem

unutkanlık ve akıl karışıklığı konusunda tavan yapmış durumdayım.kelimel ağzımdan simsonlardaki kedili kadın gibi karmaşık çıkıyor ,çoğu kez aklımdaki şeyle dilimden çıkanın farklı olduğunu farkediyorum.en son da çay tabağı koyup çay bardağı koyduğumu vasayıp çay tabağına çay koyarken kendime gelmemdi.şimdi vitamin b 12 ve enerji içeceği içiyorum.1. çocukta mental olarak çöktüm resmen.

Bebekten bebeğe değişiyor bu dişte huzursuzluk olayı herhalde. Ali'de az huzursuzluk vardı, ama Doğa diş çıkma süreci başladığından beri değişti, başka bir bebek oldu sanki. Nasıl sinirli, nasıl asabi küçücük haliyle serseri Diş jeli sürüyorum biraz geçiyor. Alt iki diş patladığı halde hala geçmedi sinirimiz.

Durun sinirli halinin bir resmini koyayım.

Bizim bu arada evde bebek tartımız var, haftada bir tartıyorum. Akşamları muhallebi/kaşık maması olayına başladığımızdan beri (Doğa az yediği halde) iyi kilo alıyorlar.

Sen bir de o gıcırtıyı 4 dişte gör canım:83: Özellikle benim eşimin gıcıtıya alerjisi var, fenalaşıyo resmen
Benim kızım da uykuda değil ama gün içinde epey bir gıcırdatıyor
Ben yemediği dönemde de çorbasını yoğurdunu meyvesini otomatiğe bağlamış gibi sürekli hazırlıyorum,dr.umuzun da dediği gibi
2 cay kaşığı bile yeter ona,,ne yese kar gibi düşünüyorum. Ağzını hiç açmadığında da zorlamadım,kilo kaybetmesin almayabilir demişti dr.
Önerim: Denemeye devam yani

ceren iyi teyzesi ama nezle oldu sanırım o kadar çok dondurma yediki..yarın kontrolü var bakalım inşallah herşey yolundadır..
çagla iyi ama onunda nezle olması yakındır..ablamızdan geçmez inşallah..
Kızlar heyecanlandım valla arada sadece 20 kişi var acaba hepimiz kocişlere kullandırsak mı geçeriz valla o zaman. Ne zamana kadar devam edecek oylama bilen var mı?
bende hemen eşimi üye yapıyım oy kullanalım..herkes eşini yapsa farkı kapatırız..
ah canım çoookk yorucudur ev taşımak hele o evin düzenlenmesi 2 haftanı alır..kolay gelsin canım

unutkanlık bende de çok fazla hele ki isim hafızam hiç yok..çokmu uykusuzsun canım..genelde uykusuzluk yapıyo bende..
b 12 kullan bakalım iyi gelirse haber ver

mutlu-anne yukarıya yazacaktım unuttum evet kızım nerdeyse 4 yaşında
ama inan unutmuşum ne yedirdim ne zaman yedirdim yani 2.ci çocuk la yine
sil baştan başlıyosun hiç bir şey farketmiyo..hatta ilk çocukta daha bir özenliydim dikkatliydim
çağlaya biraz haksızlık yapıyorum heralde
gidiyim süper bir yemek yapıyım yavruma

bir dönem ben de öyle olmuştum canım
kısır döngüye girmiş gibi kötü hissediyor insan
çok bunalıyordum dışarıya kalabalığa alışmıştım, üstüne uykusuzluk, üstüne akın akın misafir, azıcık mola vereyim dinleneyim desen ev alıp başını gider sonra toparlamak daha zor, bir öğün ek gıda atlayamazsın her daim hazır asker olacaksın...
eşimden destek istedim ben
eve de daha sık yardımcı almaya başladım
şimdi karınca gibi birşey kirlenir kirlenmez yıkıyorum
oda dağılır dağılmaz topluyorum
geridönüşüm kutusu gibiyim herşeyi hemen eski haline dönüştürmeden oturmuyorum
eşimle ve oğlumla daha rahat zaman geçirebilmek için bu kadar koşturmaya değer diye düşünüp teselli ediyorum kendimi

ben dün holde yürürken duvara tosladım resmen! o kadar yorgun ve uykusuzum
ömere muhallebisini yedrirken kalakalmışım oturarak bilincim kapanmış uyumuşum çocuk dürtüyor da uyandırıyor düşün!
ama sonsuza dek sürmeyecek elbet alışacağız bu tempoya

cnm ömer de bir dönem gündüzleri emmek istemiyordu
sebebi sütün dolu dolu gelmemesiydi sanırım
o yüzden memeyi teklif etme aralıklarımı uzattım
sabah emzirdim sonra iyice süt birikince öğleden sonra tekrar
beyefendinin aza tahammülü yok ille dolacak ağzı
gündüz deli gibi koşturmaktan süt de zor birikiyordu o nedenle bu şekilde 2 kere dolu göğüsle vermeye başladım
sonra o emmeyi kabul ettikçe süt de arttı çok şükür
yine o dnem gece süt aha kolay biriktiği için gece uyanmalarında pışpışlasam uyuyacağı halde emziriyordum
beyne süt yetmiyor komutunun gitmesi lazımmış
şimdi her saat başı 2bardak su içiyorum ve işe başlamama rağmen sütüm kendine geldi stok yapabiliyorum
pes etme son damlasına kadar emzir bizim bir tanıdığın oğlu 2 ay hastanede kaldı sütü azaldı sadece gece emziriyor gün içinde mama veriyordu 5.ayda tamamen emerek beslenmeye başladı
inşallah gönlüne göre olur canım

bizim dişlerin tamamı tek seferde çıkacak sanırım :):)
di eti semsert taş gibi oldu terminatör gibi geziyor ne versen ısırıp koparıyor heryerde damağını kaşıyor sehpa kenarı oyuncak kenarı kaşık mama sandalyesi aklına neresi gelirse
hırsından öğüslerimi öyle ısırıyor ki o diş çıkarana kadar ben dişlerimi sıkmaktan dişsiz kalacağım
.kizlar yaaa hepiniz iyisiniz dir insallah kuzularinizda iyilerse bugun is guc yapmayin valla uzatin ayaklari alin kahveleri elinize ohhhh keyif yapin anasini satayim bir daha mi gelecez dunyaya yaaaairgat gibi is is is is
ay bayıldım şu IRGAT GİBİ yorumuna :):):) sen çok yaşa e mi uykusuzluktan yorgunluktan perişan olmuş bu zavallı çalışan anneyi kopardın sabah sabah :)

al benden de o kadar
akşam hiç uyumadı kök söktürdü bize diyorum annem diyor ki"bütün gün toplasan 2dk bile ağlamadı saati gelir gelmez uyudu"
yalan söylüyorum sanki :)
ben evdeyken de gündüz terminatör gibiydi babası gelince güreşir boğuşur öpüşür koklaşır uyurdu gık deemzdi
benim de hiç durmadı diyecek yüzüm olmazdı :)
ama eşim güzel bir tespit yaptı : biz bütün gün onlarla beraber olduğumuzdan bir süre sonra sıkılıyoruz ve yeterince enerjik oynayamıyoruz
o da sıkılıyor sürekli hareket istiyor
annemlerdeki kalabalığa bayılıyor ya da babası gelince 2 saat içinde deli gibi eğleniyorlar ama benle 9-10saat sürekli oyun oynayamıyor haliyle

günaydın kızlar....yaman a öğle menüsü düşünüyorum şimdiden....eskiden çalışırken yarın ne giyicem derdi vardı....şimdi yarın yamana değişik ne yapsam derdindeyim....

sorma ya al benden de o kadar
sürekli ne yedirsem diye düşnüüp duruyorum
sana da yazayım fikir olur:

haftaya her zaman kıymalı soğanlı erişteli yeşil mercmek çorbasıyl başlıyoruz. havuç ıspanak gibi kök sebzelerin arasına da 1 gün koyuyorum.
-kıymalı yeşil mercimek
-tavuklu şehriye
-kıymalı havuçlu kabaklı patatesli püre
-etli/kıymalı tarhana
-yayla çorbası (dinlenme günü)
-kıymalı kırmızı mercimek
-tavuklu patates çorbası
-kıymalı karnıbahar
-kıymalı brokoli
-fırında balık patates havuç
-kıymalı/etli brüksel lahanası
-kıymalı yarma çorbası

vb vb
kızlar ya ek gıda topiğinde tarifler var ama şöyle liste olarak çorba çeşitlerimizi yazsak mı?
işe başlayınca kafa zaten dolu oluyor geçen üstüste 2 gün aynı şeyi götürmüşüm anneme

Huzurevinin bahçesinde iki tonton yaşlı adam bi banka oturmuş laflıyorlar, -Aaah ah.. yaş oldu 73.. elim ayağım tutmuyor, her tarafım ağrıyor.. benle aynı yaşta değil misin ya sen kendini nasıl hissediyorsun? -Yeni doğmuş bir bebek gibi.. - A aa? Nasıl yani? - Kafada saç yok, ağızda diş yok, galiba az önce de altıma yaptım....

anneZEYNEP ömer paşaya geçmiş olsun canım allah korusun ve birdaha göstermesin hiçbir yavrumuza inş,

buarada biz flor ve hiç bir vitamin takviyesi ve demir vb. kullanmıyoruz. dviti zaten ilk bir ay günaşırı falan kullanmıştık sonra bıraktık, demir değeri iyi olduğundan hiç başlamadık bile, diğer vitaminler ile ilgili olarak ise zeyno her renk meyve sebzeyi (organik) hergün ve miktar olarakta oldukça çok iyi sayılacak kadar yiyor, ek gıdaya geçiş sonrasında kılo alımı ve boy uzamasıda çok iyi olunca doktorumuz bize hiç vit takviyesinden bahsetmedi, hersefrinde ben sordum ama zeyno için gerek olmadığını gayet iyi ve sağlıklı deyip önermedi hiç floruda tavsiye etmediğini söylemişti doktorumuza güveniyorum ve kendi annelik iç sesimede ama inş doğruyu yapıyorumdur da diyorum tabiykii:26: zaten her halde yapıp yada yapmadığı diğer şey için en çok endişe duyan kişiye "anne" denir diye düşünüyorummm

canımm valla şuu yorgun halimde güldürdün beni şekerimmm sagoll

kızlar bende kocişimi üye yaptım ama haberi yok ZADACAN..
henüz aktifleşmedi umarım oylama bitmemiştir..aktifleşince kullancam hemen..erkek üye kabul etmiyolarmış bende ablama veririm olmazsa üyeliği:))

mutluanne karikatür süperdi koptum..

ilkimcim çok saol güzel dileklerin için. teşekkür ederiz kızımla..bestemi ve seni öpüyoruz...

Aklıma da geldi walla görünce zadacanı hadi bakalım hayırlı ugurlu olsun oylarımız
Özletiyosun sende kendini ve ZeynepAda'yı lillac gibi Madem görüşemiyoruz yeni yıldan sonra bi resim güncellemesi bari yapalım kızlar

kızlar bugün bizim şirkette yılbası eğlencesi var arayıp çağırdılar aynı şekilde eşiminde şirketinde yılbaşı partisi var...ben benimkine gitmeyi düşünmüyorum zaten carsamba işe başlıycam hepsini görcem sorada hep birlikteyiz..
eşiminkine gitmek istiyorum çalıştığı yere gitmedim hiç birsürü kızın içinde çalışıyor
eşime güvenmediğimden fln deilde görmek istiyorum ortamı bölede bir fırsat varken gitsemmi ayıp olurmu bilemedim..
kocişe sordum geleyimmi diye istiyosan gel tabi dedi..işe başladıktan sonra bidaha gitme sansım olmayacak..
eşim kızıda getir diyo..ben kızı anneme bırakmak istiyorum..çünkü eşim arabayla üsküdara kdr gitmiş otoparka parketmiş ve karsıya ole geçmiş..şimdi ben karsıya arabayla gitsem dönüşte aksam trafiği fln olcak kız arkada tek basına okadr oturmaz aglar gibime geliyor..ee taksiyle gitsem donuste motordu fln kız üşür..bilemedim napım kızı goturmeden tek bnm gitmem ayıp olurmu onuda bilemedim napım sızce? gidimmi gitmiyimmi

Giyin süslen git walla sekerim, senin ruhun için de bir değişiklik olur,bi hava almış olursun,
Zeyno'yu bilemedim hava güzel ama çocuk hırpalanır dersen götürme..Ama gittt mutlaka,ben olsam kaçırmazdım

TEŞEKKÜR EDERİM CANIM ALLAH KİMSEYİ EVLADIYLA SINAMASIN DERMANSIZ DERT VE ŞİFASIZ HASTALIK VERMESİN

ben de annelik içgüdülerime güvenerek floru ve vitamini kestim
floru zaten 2 kere fln vermiştim sonra huylandım bi tiksinti geldi :)
vitamini de veriyordum ama o kadar meyvenin sebzenin içine yakıştıramıyordum
şimdi sadece demir değerimiz düzelene kadar ferrosanole devam!!

KIZLAR AYNI BİLGİSAYARDAN ÜYELİK AÇIP OY VERİYORSUNUZ SANIRIM
AMA IP ADRESLERİ ÇAKIŞAN ÜYELKLER İPTAL OLUYYOR HABERİNİZ OLSUN
BEN DE BİRKAÇ ARKADAŞA DUYURDUM 2 OY DAHA KAPTIK EŞİME DE SOYLESEM Mİ DİYORUM AMA SONRA DEVAMLI TAKİP EDER YORUMLARIMI :S

cnm gündüz muhabbetleri çok güzel katılamadığım için çok üzülüyorum ama az kaldı işe başlayınca daha rahat girebilcem inş..
evet yapalım cnm bencede yeni resimler..en azından böle görüşmüş oluruz..

Giyin süslen git walla sekerim, senin ruhun için de bir değişiklik olur,bi hava almış olursun,
Zeyno'yu bilemedim hava güzel ama çocuk hırpalanır dersen götürme..Ama gittt mutlaka,ben olsam kaçırmazdım

allahhh acayip gaza geldim şekerim hazırlanmaya başlayayım ben..saol tatlım..annem birazdan damlar bize zeyno konusunu onada sorım bakım ne dicek..

canımm benceee zeynep ada'yıda götürebilirsin ama gideceğiniz ortam uygunsa tabi nasıl bir parti olacak yani bu:26: çünkü bebeğiniz olduğunu biliyorlar ya hem mınnoşunu görmek istemiş olabilirler hemde yeni tanışacağın insanlar olacakya bebek ilişkileri ve sohbeti daha sıcak hale getirebilir diğer taraftan eğer bebekle gitmek yol açısından problem olacaksada mınnoşuna yazık üşütme ve sıkılmasın yolda ve senin tek gitmende ilk kez tanışacaksan arkadaşlarıyla ortama daha çok konsantre olmanı sağlar yani bebek seni meşgulde edebilir:26: madalyonun iki yüzünüde düşündümm vee sanırım benimde kafam karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…