2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Teşekkür ederim, evet zor günler geçirdik. Başlığa son aylarda ani giriş yaptığım için pek anlatmadım. 32. haftada herşey normaldi, 35. hafta kontrolüne güle oynaya gittik ikizler erken gelmedi diye, bir anda şok olduk. Doğa 3 hafta içinde hiç kilo almamış, benim de tansiyonum yüksek. Ayaklarım falan şişmişti ama normal diye ciddiye almamıştım. 1 hafta daha bekledik, yine aynı durum. Buradaki en iyi çocuk/doğum hastanesine yönlendirdi doktorumuz, hemen yatırdılar beni. Bir günlük idrarda protein testi yaptılar, sonuç o kadar yüksek çıktı ki test sonucu çıkar çıkmaz ertesi güne sezaryen kararı alındı. 17 Mayıs'ta Ali 2600 gram, Doğa 1670 gram doğdu böylece. Doğa'yı ben hiç göremeden hemen çocuk hastanesi yoğun bakımına aldılar, Ali'yi bize verdiler odamıza çıktık. Allahtan babamızın da kalabileceği özel oda ayarlamıştık, yoksa napardık bilmiyorum. Benim tansiyonum hala çok yüksekti, beynim su toplamış, çift görüyorum herşeyi. Biz 6 gün hastanede kaldık, gözlerim 2 haftada falan anca düzeldi. Doğa 10 gün hastanede orta seviye bakımda kaldı, biz her gün yanına gidiyorduk Ali'yi bebek arabasına koyup. 1800 gram olunca eve gönderdiler. Bu arada burada o kadar önem veriyorlar ki bebeklere, bana ve eşime küçük bebeğe bakma eğitim verdiler, giydirme, yıkama, yedirme, herşey.. eğitimi tamamlamadan da çıkarmadılar çocuğu. Beyin ultrasonu yaptılar, hastanedeyken hazır kalça ultrasonu, göz, kulak muayeneleri yapıldı. Allaha şükür bir hastalık vs. komplikasyon geçirmedi çocuğum, doğum kilosuna göre çok güzel büyüdü. O günleri yaşadım şimdi, ne çabuk geçiyor zaman...

Bana da çocuk doktoru bile aman kullanma, tartı kullananlar hep emzirmeyi bırakıyor dedi. Ama dinlemedim, ve bırakmadım da. Gerçeklerle yüzleşmeyi her zaman "ay iyidir, içiyordur yetiyordur" diye kendimi kandırmaya tercih ederim

Canım ben Nestle'nin burada Biscuitcerealien diye bir ürününü veriyorum, bisküvili irmikli kaşık maması. Türkiye'de de vardır eminim, Türkiye'de olmayan hiç bir şey yok Bir kaç çeşit şey denedik, en çok bunu sevdiler. İçine de bir çay kaşığı yağ koyuyorum.
Ben şahsen muhallebi hazırlamaktansa bunu tercih ediyorum, içinde ek olarak vitaminler, demir falan var diye. Bir çok arkadaş güvenmiyor bu ürünlere biliyorum, ama tercih meselesi tabii ki. Sonuçta un da, irmik de dışarıdan hazır alınan şeyler. Onların ne kadar güvenilir olduğu da tartışılabilir.

talay gülmekten altıma kacırcam kızlar siz böyle olun hep hep gülelimmm

Bu arada kim yazmıştı hatırlamıyorum ama dün biri yazmıştı, omlet verdim diye. Bana da fikir oldu, bugün yumurta sarılarına biraz su ekledim, biraz da ricotta, az tereyağında pişirdim. İkisi de (ayılıp bayılarak olmasa da ) yedi, böylece bulamaç yapmadan yumurta yedirmiş oldum. Kimdiyse fikir için çok teşekkür ederim arkadaşlar

Beykoooozz seni topiğin tdk dan sorumlu annesi ve deee GAFLAR KRALİÇESİ ilan ediyorum çok tatlısın
Tatlı cadı eniştemizde doğrucu davutmuş yani diyaloğunuza da koptum

Bugunki menulerimizi paylaşayım hemen; kahvaltı klasik,meyve saati; 1 minik armut, öğlen; pirinçli tavuklu yoğurt çorbası, ikindi; 1-2 adet bebe bisküvili az yoğurtlu(öğlen yediği için) yarım muz, akşama da tam tahılllı muhallebi
anne sütü de var aralarda...
ama mesela bu sabah kalvaltıda sadece yumurta ve peyniri yemiş(genellikle böyle yapıyor bulamaçı sevmiyor),meyvesini 1-2 kaşık yemiş(zaten 10 kaşık falan çıkıyor), çorbasının hepsini yemis(2 kepçe kadar hazırladım sabah),diğerleri için de vakit var daha...
Ben yemesini normal buluyorum, hepsini yemesini beklemiorum ama tatması önemli diye düşünüyorum.
Sizce nasıl kızlar?

zeynep daha ne bekliyorsun 60 oy nedemek canımmmm cabuk herkezi ikna et bak 223 oldular biri bizi gözetliyor taktiklerimizide görmüşlerdir

ne atılcaz nekadar aktif insanlarız deger veriyoruzki topigimize ugrasıyoruz hemde tek bilg. olan tekmi üyelik alabilir sacma bence herkez alabilir hem erkekleri ilgilendiren sperm azlıgı konuları var ne yani üye olamazlarmı sanmam biz azimliyiz topigimi kimseye ezdirmem 1.olmalıyız bu yolda hersey mübah

zeynep daha ne bekliyorsun 60 oy nedemek canımmmm cabuk herkezi ikna et bak 223 oldular biri bizi gözetliyor taktiklerimizide görmüşlerdir

koptum yine,, ya benimde aklıma bi fikri geldi
acaba diger annelerden de mi oy istesek, hani 1. olamayacak olanlardan,ayıp olur mu acaba,küfür yer miyiz?nasılsa 1den fazla guruba oy verilebiliyor:26:

acaba diger annelerden de mi oy istesek, hani 1. olamayacak olanlardan,ayıp olur mu acaba,küfür yer miyiz?nasılsa 1den fazla guruba oy verilebiliyor:26:

canım küfür yersek adını veririm mutlu_anne zorladı beni derim okadar yapmayalım o annelerinde duyguları var dedim derim

kızlarrr ben oy için komşunun kızına rica ettim euheuheueh
üye oldu lakinn oy kullanamıyo aynı plannerin dediği gibi oy kullanma yetkiniz yok yazıyomuş:44:
olmaz ki ama böyle
biz didinipp uğraşıp eşe dosta haber salıyoruz oy kullanamıyolar
kızlar eşinizi,dostunuzu,komşunuzu,memleketteki akrabalarınızı hepsini arayın euheuheuh
çok az bi fark kalmışş

mutlu_anne sende bi oyu az olan annelere rica et bakim ne diycekler

Son düzenleme:

bende sorıyım canlarım umut fakirin ekmegidir dimi

canım küfür yersek adını veririm mutlu_anne zorladı beni derim okadar yapmayalım o annelerinde duyguları var dedim derim

İşin tuhafı biz oy istedikçe onlara oy gidiyo, ya birileri bizim topiğe gıcık oluyo(o zaman okuma anacım)
ya da ikisi de "Ma" ile başlıyo diye hataya düşüyorlar anlamadım walla
Hırslarımızın kurbanı olmayalım, hak edene hakkını verelim arkadaşlar
Biz 1.olursak çok mutlu olacağız, hani ayağını sıkan ayakkabıdan çıkarınca bi rahatlama olur ya,,işte öyleUmarım anlatabilmişimdir

şimdi kociş aradıı yeni bi üyelik almışş o da oy kullanamıyomuş..bu arada ziyaretçi olarak bi kaç sayfa okumuş
aşkım seni seviyorum bundan sonra beni arama burdan görüşürüz seninle euheuheueh
arkadaşta oluruz birbirimize sevgi ve aşk dolu mesajlarda göndeririz
uğraştığın için

bende sorıyım canlarım umut fakirin ekmegidir dimi

sor tatlım sor..hal hatır sorarak başla sonra oy iste

canım dua ediyorum ondan iyi hal hatırmı olur ben gercekten onlar haketmiyor falan için degil aksine onlarda okadar iyilerki bebekleri için bizim gibi ugras veriyorlar varsın 1. olmayalım ama bilinsin topigimize sahip cıktıgımızzz

Son düzenleme:

yaa kızlar benim minnoşum fazlamı meyve yiyor acaba, mira meyve öğününde sadece küçük bir armutmu yiyor? zeyno meyve öğününde küçük bir elma, yarım armut, 3/4 muz yiyor yaaa:26: hatta daha olsa yer belki okadar yaniii:26:

bence süper bir fikirr ama onlarında hepsi kendi gruplarına oy vermiştir yani heralde, oy vermeyen kalmışsa denenebilirr

3 oy daha gözlerimin önünde verildi ama onlar da arayı açtı
oğluma yazacak güzel bir anı olsun diye kırk takla atıyorum
şimdi babaZEYNEP de oy verecek

Bütün meyveleri gün aşırı tattırıyorum ben ama mesela yerli muz bulamadıysam yabancı muzlar çok iri oluyor ya onun yarısını veriyorum, elma mesela; amasya ise 2 adet rendeliyorum yada yanına armut ekliyorum biraz, Mira elmacı çok, versen 2büyük elma yer ama ne biliim ben birden yüklenmiyim diye düşünüyorum ama bilemedim:26: Belki de benim yedirdiğim azdır canım,yada ikimizinki de normaldir,bir bilene sormak lazım?

üyelikler 1-2 saat içinde oy verip konu açabilir konuma geliyor
beklesinler pes etmesinler
babaZEYNEP de ziyaretçi olarak çok takip etmiş o nedenle oyunu bize verdi
dikizci kocam benimm akşama yaşasın dominos

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…