2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Bizim de gecemiz cok kotu gecti. 8 de uyutmustum yerine yatırırken uyandı 12 de uyudu sandım ama sabaha kadar 10 dk ila 1 saat aralıklarla gozu kapalı agladı omzumda uyudu hep. Zombiii gibiyîmmm

Teyzelerrrr benden hepinize bi oy geldiiii

Ayrıca annem teyzemide ikna etmişti 1oyda ondan geldiii
Arkadaşlarım ve anneleri 1. Olmalı

Teyzelerini ve arkadaşlarını çok seven TARIK BUĞRA

pc den yazdım tatlım.Öf bu arada kızım kahvaltısını gene kustuuuuuu..
Pinarcim soyleyeceklerimi sakin yanlis anlama diyerek konuya girmek istiyorum affina siinarak
oncelikle Doga icin ne kadar cirpindiginin farkinda oldugumu ve takdir ettigimi bilmeni isterim,herkez fosur fosur uyurken senin sabah ezaniyla kalkip bebegin beslensin diye o pompanin sesiyle uykunu bolup sut sagman zaten hice sayilacak bir oz veri degil cok buyuk bir fedakarlik senin yaptigin ama iste bu amanin sonrasinda en son isteyecegim sey seni incitmek AMAAAAAA
bazi benekler cok yerken bazilari az yiyebiliyor hayatim ve senin Dogan da az yiyip oz yiyenlerden bence ve bir cogumuzun bebegine gore kilosuda maasallah cok iyi durumdabenim okiş ten bile iyi kilosu okiş deli gibi mama ictigi halde ama yakiyor hareketli cunku ve ben kisitliyorum ictigi miktari her icmesinde 200 cc icmesin diye ve su icmeyi sevmedigi icin 5 olcek mamaya yaklasik 200 cc su koyuyorum cok yemesi cok kilolu olmasi saglikli oldugu anlamina gelmiyor ben ve esim kilolu grubundayiz o yuzden dikkat ediyorum okiş te obezite ye karsi resmen mucadele veriyoruz ipin ucunu bi kacirsam gider ama cok dikkat edyorum:18kiş sabah 1 yumurta sarisi,2 tatli kasigi labne,1 yemek kasigi pekmez,1 tatli kasigi ceviz yiyoooo ama kati oldugu icin bazen tahilli kasik mamasi ile beraber veriyorum bulamac yapiyorum cunku ayri yemeleri icin bazi bebekler henuz hazir degil ve son bir haftadir damklarinda puturlu gelen seyleri ezmeye basladi
gun icinde meyve yogurt ve sebze yer ama her biri milupanin kavanozu kadar bazen gun yetmiyor meyveye yada yogurt a ama itina ile vermeye calisiyorum.
bebegin gelisimini yine soyluyorum gayettttt iyi ve sen onu yemeye zorladikca gun gelir belki yemekten sogur karistirmadan yediginin ne oldugunu ve tatlarini once bi bilsin derim gecen gun kahvalti menunuzu yazdiginizda ben yorum yapmadim kasitli degil bir sey cikti ve yazamadimama bana fazla geldi yedikleri in icinde sevmedigi bir sey olsa bile anlaman zorlasir.
sen bir egitmen olarak ogrencilerine surekli ayni seyi dikte edersen cocuk bikar sendende derstende
benim nacizane fikrim biraz az vermen yonunde bebek onu bi sindirsin midesi alissin simdi sen yuklenirsen mide genisler ve daha cok yemek ister buda obezite ye davetiye olur zaten Doga yi takip edersen aciktigini da belli eder sana guzel arkadasim umarim seni uzmedim ben sadece fikrimi soyluyorum emin ol ne kusmasi kalacak ne yemek isteginde bir azalma olacak bilakis artisi goreceksin birden yuklenirsek kompresorle hava basilmis gibi bebecikler olur bunlar ama az az sık sık verirsen emin ol aldigin verim daha mutlu eder seni ve gece kendiliginden uyanmiyorsa elleme derim ben gece uyanmalara alisirlarsa hep uyanip yemek ister bunu aciktigi icin degil sure gelen bir aliskanlk oldugu icin isterler tipki benim okis in biberon istemesi
saglicakla kalin Doga kizimizida cok opuyorum.
yazimda imla hatasi gorursen affola hocammm

merhaba güzel mayıs anneleri allah nasip ederse bende sizin gibi bir mayıs annesi olacağım. benim aldığım kilolarla başım dertte 57 kilo ile hamile kaldım 23. haftada 65 kiloyu görünce resmen beynimden vurulmuşa döndüm benden tecrübeli olduğunuz için danışmak istedim sizler hamileliğiniz boyunca kaç kilo almıştınız ve ne kadar sürede verebildiniz yanıtlarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Ohoooohoooo gecmis olsun bacimamannn ne cok kilo almissin yaaa hayatim bebek 25-26.haftaya kadar zaten anneden bir sey almaz mis ayni gaflete bende dustum dogum yapti. Halaaaa kilo duruyor gerci bi caba sarfetmiyorumbu haftadan sonra bence bir diyetisyene git ve dikkat et derim daha fazla alma diye saglikli ve yarayisli gidalarla beslenirsen daha rahat olur dogumunda bebek bakiminda bizzz anneyiz yaaaa kilo yu annelikle sakliyoruz ama gel gorki icimiz mutlu degilneyse canim insallah bebegini sag saglim kucagina almayi nasip etsin Allah im

selam kızlar bende geçen sene sizlerle birlikte başlamıştım ama bebişimi 10 haftalıkken kalbi durduğu için kaybetmiş aranızdan ayrılmıştık(((
oyumu size verdim destekçinizimmmmm

gerçekten mi yaaaaaaaaa iyice moralim bozuldu bittim ben demek ki nasıl vericem bu kiloları yaaaaaaaaaaaa

selam kızlar bende geçen sene sizlerle birlikte başlamıştım ama bebişimi 10 haftalıkken kalbi durduğu için kaybetmiş aranızdan ayrılmıştık(((

Tşk ederiz oy verdiğin için canım...ben gebelik dönemimde riskli bi gebelik geçirdiğim için buraya dahil olmak istememiştim
Ama her gün okuyordum yazılanları herkesi tanıyordum yanii buraya katıldığımda senide hatırlıyorum:)
İnş zamanı geldiğinde sağlıklı sihatli hayırlı bi yavrun olur
Bende senin yaşadığın haftalarda ve daha ileri haftalarda olmak üzere 3bebeğimi kaybettim
Şu anda yavrum benimle inş istediğin zamanda sende alırsın yavrunu kollarına

Merhaba canım bebeğin hayırlı olsun öncelikle
Allah bi avazda kurtarsın seni ve tüm hamişleri
Ben senin haftandayken mide bulantılarımdan dolayı kilo alamamış yaklaşık 9 kg kadarda kilo kaybım olmuştu
O kustuğum dönemlerde mide bulantım geçsin bebeğime kavuşim kilolara razıyım Allah I'm diye dualar ediyodum:)
Sonrasında bulantılarım azaldı kilo almaya başladım
Toplamda 15 kg aldım 8kg si son 2 ayda alındıödemmiş son ay alınan kilolarım şişlikler oluşmuştu vücudumda
Doğumdan 10 gün sonra tartıldığımda 13 kg ı gitmişti
Kısacası ödem oluşmasaydı 7 kilo ile bitirecektim
Tam tahıllı ekmek tüketiyordum haddinden fazla meyve yiyordum
Süt ve yoğurt çok tüketiyordum
Soğuk havalarda salep çok içtim süt ile yapıyordum
Bu tükettiklerimden olsa gerek kuzum biraz iri kıyım olarak dünyaya geldi
Bol bol meyve sebze ve süt ürünleri tüket canım
Şeker,hamur işi,kızartma ve tuzu azalt fazla kilo almazsın
Sen ve bebeğin sağlıklı olunda gider kilolar
Çok yazdım galiba

Son düzenleme:

sağol canım hatırladığın ve güzel dileklerin için şimdi tekrar tüp bebek yaptırıcam inşalllah bu sefer ayrılmaz bendennn

Slm kızlar,
Hatırlayabildiklerime arkadaşlık istegi gönderdim kabul ederseniz sevinirim, hatırlayamadıklarım kusura bakmayın sizde beni ekleyin lütfennnn:2:

Merhaba canım...Pınarda için yazdıklarını çok beğendim.Karşındaki insanı incitmemek için kelimeleri özenle seçerek düşüncelerini aktarmışsın.Benimde bebeğim aynı grupta sayıldığı için kendi adıma teşekkür ederim..
Doğayı takip edersen acıktığını belli eder demişsin...Evet bebekler takip edildiklerinde mutlaka açlık sinyalleri veriyorlar ama Kayra için bu sinyal son yemeğinden 5-6 saat geçtikten sonra geliyor.Hal böyle olunca yine üzerine düşmek bana kalıyor.O acıkma sinyali geldiğinde daha güzel yemek yiyecek olsa onada razı olacağım ama nerdeeee.Dün saat 3 te bir avuç yoğurt yedi.Sırf acıksın diye hiiç bir şey teklif etmedim.Yatmadan önce ise yani 7ye geliyordu saat muhallebisini verdim ama kavga kıyamet yarısını anca yedirdim.Midesinde ne var bu bebeklerin bilmiyorum ama çok zor acıkıyorlar.Bizim en büyük şikayetimiz bu zaten.
Az az sık sık beslemek çok güzel,bu yöntem bizde oldukça işe yarıyor ama bu beslenme şekliyle de yemesi gerekenlerin yarısını yiyor sadece ve yine benim zorunla.İsteyerek ağzını açmıyor.Birgün yemekten soğuyacak diye çok üzülüyorum...
Bak bugün üzerine düşmek istemedim.Sabah 8.30da sadece 1 yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı labne ve 80 cc süt içti.Açlık sinyallerini bekledim ama gelmeyince babası 13.30da yani kahvaltıdan 5 saat sonra mırın kırın ede ede bir kase yoğurt yedirdi.Aralarda hiç bir şey yiyip içmiyor ama yinede acıkmıyor ve ben bu duruma çok üzülüyorum.Bak birazdan zorla çorbasını yiyecek ve bizim için gün bitecek.Günün sonunda meyvesini ve muhallebisini yiyemeden yatmış olacak ve bu bize gece uyanmaları ile yol su elektrik olarak geri dönecek
Ben bebeği itirazsız karnını doyururan ve sunulan yemeklere isteyerek ağzını açan bebeklerin annelerini şanslı sayıyorum.....

Canım ipin ucunu bırakma,yani nasıl olsa doğumdan sonra veririm düşüncesine kapılma ama normal yeme düzenine devam et.Burda 20-30 kilo alıp tekrar aynı kilosuna gelen çok arkadaş oldu.Ben hamileliğimde 14 kilo aldım ve doğumdan 2 hafta sonra 10 kilosu gitmişti bile ama benim hatam süt olsun diye bol bol yemek oldu ve verdiğim kiloları geri aldım.

çiçek_çiçek ; canım kayrada ağzına pütür gelince fena öğürüyor.Çok üzerine düşmemek kaydı ile yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorum.Şimdilik çiğnemeyi bilmiyor ve ağzına gelen pütürlüyü yutmaya çalışıyor.Aslında gevelemeyi bilse daha kolay olacak ama tembel işte...
Ben pütürlü çorba olarak dün kıymalı mercimek yaptım.Kıymayı soğanı kavurum mercimek havuç ve patatesi ilave edip suyunuda ekleyerek iyice yumuşayana kadar pişirdim.Sonra patates ezeceği ile iyice ezdim.Devamında çatal ile ezme işlemi devam etti.Blender gibi pürüzsüz olmadı ama yinede ezildi.En sevdiği çorba olduğu halde itiraz ederek yedi ama en azından kusmadı.Muhallebisini ise akıcı değilde her zamankinden daha yoğun yapıyorum.Yine itiraz ediyor bunada.Yoğurduna ilk gün elma rendelemiştim ama bizimki meyveli yoğurdu zaten sevmediği için o günden sonra sade vermeye devam ettim.
Kahvaltısında ise elimle yumurta sarısını yediriyorum,hemen ardından süt veriyorum kaşık ile boğazından geçmesi için.Yanına lor ve labne peyniri oluyor ve dönüşümlü veriyorum.Lor verince kızıyor ama arkasından süt verince yiyor.Bulamaç yapıyorsan pütürünü biraz fazla bırakman yeterli olur sanırım.
Kısacası blender kullanmadan suyunu çıkarana kadar iyice ezerek vermeyi planlıyorum.Bugün çorbasını içsin diye hafif blenderledim.Arada bir iyive alışana kadar bu yöntemede devam etmeyi planlıyorum.Tabi önceliğimiz çatal ve patates ezeceği kullanmak olacak.

gunes1 ; canım oyuncağın boyundan kastım şu tutup yürüdüğü kol var ya,işte orası.Yani kayra 70 cm ve tam onun boyuna göre,daha uzun bebekler belki biraz eğilmek zorunda kalabilir diye önce deneyip sonra almalarını tavsiye etmiştim.

Biraz da güleliim:))

Pinar cok yasa hemi nerden buldun bunlari cok guldum yaa ve halan guluyorum oldurdun beni
Ozellikle son karakatur tam bize uymus, cup diye oturmus anlayacagin ..hatta esimede gosterdim diyorki demek bir tek sen degilmissin catlak olan cok komik gercekten sagol sekerim sayende mutlu olduk,,
Mutlu-annede sagolsun fikralari ve karakaturleri cok guzel

Teyzelerrrr benden hepinize bi oy geldiiii

Ayrıca annem teyzemide ikna etmişti 1oyda ondan geldiii
Arkadaşlarım ve anneleri 1. Olmalı

Teyzelerini ve arkadaşlarını çok seven TARIK BUĞRA

Bak sen teyzelerinide dusunurmus,sen bir hele gelsene buraya isircam seni totosinden ..hakkettin bunu aferin sana

Ay cnm ben seni hatirliyorum bizler icin actigin topige yazdigimida hatirliyorum, ben valla 10. haftada bebegini kaybettigini bilmiyordum cnm,allah ins saglikli nice bebekler nasip eder ..
benimde oyle bir kayibim oldu, bizimki 12. haftalikti ama tutunamadi...nasip diyelim...saglikli olmalari oncelikli..yani yoksa sagliksiz bebeklerse zaten orda barinamiyorlar yani hakkimizda en hayirlisi olsun,

cnm hersey senin beyninde bitiyor, eger kendini disipline edebilirsen bu kilo olayinida kontrol altina alabilirsin,bos ve bebegini seni sisircek seyler yemek yerine protein ve meyve agirlikli beslenmeye bak..benim hamileligim son uc ayinda gebelik sekerim cikti bu yuzden diyet yapmak zorunda kaldim, toplam 9 kilo aldim dogumdan sonra 5 kilo gitti,sonrasinda bende seker kalktigi icin ve az olan sutu daha cok verimli hala getirmek hatta sut cok istah actigi icin cok yedim ve kilolarim almis basini gidiyor,,yani anlayacagin is hamileliklede bitmiyor olay senin kendini surekli takip etmenle alakali ,,umarim saglicakla kucagina alirsin yavrunu, rabbim tek nefeste kurtarsin cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…