mrb cnm...inşallah sağlıcakla yavrunu kucağına alırsın...kiloları çok kafana takma ama abartmada...ben 59,5la hamile kaldım 78,5la doğuma gittim..toplam 19 kilo aldım...başlarda bende senin gibi çok kilo aldım...son iki ay doktorum kızınca sadece 2 kilo aldım....ve şu an 56,5 kiloyum...sporsuz ve de rejimsiz..sadece abur cubur yemiyorum ve de oğlum anne sütüyle besleniyor ağırlıklı olarak....bide benim kiloların çoğu ödemmiş...birkaç haftada yaklaşık 10 kilo gitmişti...biraz bünye biraz da şans sanırırım..nacizane fikrim ipin ucunu bırakma yediğine içtiğine dikkat et ama çok da kafaya takma ...merhaba güzel mayıs anneleri allah nasip ederse bende sizin gibi bir mayıs annesi olacağım. benim aldığım kilolarla başım dertte 57 kilo ile hamile kaldım 23. haftada 65 kiloyu görünce resmen beynimden vurulmuşa döndüm benden tecrübeli olduğunuz için danışmak istedim sizler hamileliğiniz boyunca kaç kilo almıştınız ve ne kadar sürede verebildiniz yanıtlarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
merhaba güzel mayıs anneleri allah nasip ederse bende sizin gibi bir mayıs annesi olacağım. benim aldığım kilolarla başım dertte 57 kilo ile hamile kaldım 23. haftada 65 kiloyu görünce resmen beynimden vurulmuşa döndüm benden tecrübeli olduğunuz için danışmak istedim sizler hamileliğiniz boyunca kaç kilo almıştınız ve ne kadar sürede verebildiniz yanıtlarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
kimseler yok.
melegim34 nasılsın canım?yakışıklı oglun nasıl
cerenin kontrolü vardı bugün..
çok şükür bir sorun yok sadece nezle olmuş fazla dondurma vermişiz:))
gitmişken çaglayıda göserdik nezle oldu oda
sekrol ve calpol kullanacaz ve tavuk çorbası yap dedi içine biraz karabiber koyacakmışım...
ve ıhlamur,papatya çayı içirebilecegimi söyledi..
kilomuzda çok iyi maşallah 9 buçuk kilo olmuş
iştahsız bir bebek ama anne sütü yarıyo kızıma..
bende hastayım feci bir öksürük yapıştı bogazıma bende sekrol içeymişim doktor amca öyle dedi
anlayacagınız hepimiz hastayız
kıştan nefret ettim resmen
Bak sen teyzelerinide dusunurmus,sen bir hele gelsene buraya isircam seni totosinden ..hakkettin bunu aferin sana
Ay cnm ben seni hatirliyorum bizler icin actigin topige yazdigimida hatirliyorum, ben valla 10. haftada bebegini kaybettigini bilmiyordum cnm,allah ins saglikli nice bebekler nasip eder ..
benimde oyle bir kayibim oldu, bizimki 12. haftalikti ama tutunamadi...nasip diyelim...saglikli olmalari oncelikli..yani yoksa sagliksiz bebeklerse zaten orda barinamiyorlar yani hakkimizda en hayirlisi olsun,
Tatlım merhaba yazını daha yeni okudum ve ilgin için ,önerilerin için teşekkür ederim.Tabiki darılmam,sonuçta benim arkadaşlarımsınız ben öyle addettiğim için tavırlarınızı gayet yapıcı olarak algılıyorum.Nasıl arkadaş arkadaşa düşüncelerini söyler ve uygun göremediği noktada öneri sunarsa sizler de aynı şekilde yaklaşım sergiliyorsunuz,bundan daha normal ne olabilir ki.Aksine bize verdiğin değeri de gösteriyor.Tekrar teşekkür ederim.Pinarcim soyleyeceklerimi sakin yanlis anlama diyerek konuya girmek istiyorum affina siinarak
oncelikle Doga icin ne kadar cirpindiginin farkinda oldugumu ve takdir ettigimi bilmeni isterim,herkez fosur fosur uyurken senin sabah ezaniyla kalkip bebegin beslensin diye o pompanin sesiyle uykunu bolup sut sagman zaten hice sayilacak bir oz veri degil cok buyuk bir fedakarlik senin yaptigin ama iste bu amanin sonrasinda en son isteyecegim sey seni incitmek AMAAAAAA
bazi benekler cok yerken bazilari az yiyebiliyor hayatim ve senin Dogan da az yiyip oz yiyenlerden bence ve bir cogumuzun bebegine gore kilosuda maasallah cok iyi durumdabenim okiş ten bile iyi kilosu okiş deli gibi mama ictigi halde ama yakiyor hareketli cunku ve ben kisitliyorum ictigi miktari her icmesinde 200 cc icmesin diye ve su icmeyi sevmedigi icin 5 olcek mamaya yaklasik 200 cc su koyuyorum cok yemesi cok kilolu olmasi saglikli oldugu anlamina gelmiyor ben ve esim kilolu grubundayiz o yuzden dikkat ediyorum okiş te obezite ye karsi resmen mucadele veriyoruz ipin ucunu bi kacirsam gider ama cok dikkat edyorum:18 kiş sabah 1 yumurta sarisi,2 tatli kasigi labne,1 yemek kasigi pekmez,1 tatli kasigi ceviz yiyoooo ama kati oldugu icin bazen tahilli kasik mamasi ile beraber veriyorum bulamac yapiyorum cunku ayri yemeleri icin bazi bebekler henuz hazir degil ve son bir haftadir damklarinda puturlu gelen seyleri ezmeye basladi
gun icinde meyve yogurt ve sebze yer ama her biri milupanin kavanozu kadar bazen gun yetmiyor meyveye yada yogurt a ama itina ile vermeye calisiyorum.
bebegin gelisimini yine soyluyorum gayettttt iyi ve sen onu yemeye zorladikca gun gelir belki yemekten sogur karistirmadan yediginin ne oldugunu ve tatlarini once bi bilsin derim gecen gun kahvalti menunuzu yazdiginizda ben yorum yapmadim kasitli degil bir sey cikti ve yazamadimama bana fazla geldi yedikleri in icinde sevmedigi bir sey olsa bile anlaman zorlasir.
sen bir egitmen olarak ogrencilerine surekli ayni seyi dikte edersen cocuk bikar sendende derstende
benim nacizane fikrim biraz az vermen yonunde bebek onu bi sindirsin midesi alissin simdi sen yuklenirsen mide genisler ve daha cok yemek ister buda obezite ye davetiye olur zaten Doga yi takip edersen aciktigini da belli eder sana guzel arkadasim umarim seni uzmedim ben sadece fikrimi soyluyorum emin ol ne kusmasi kalacak ne yemek isteginde bir azalma olacak bilakis artisi goreceksin birden yuklenirsek kompresorle hava basilmis gibi bebecikler olur bunlar ama az az sık sık verirsen emin ol aldigin verim daha mutlu eder seni ve gece kendiliginden uyanmiyorsa elleme derim ben gece uyanmalara alisirlarsa hep uyanip yemek ister bunu aciktigi icin degil sure gelen bir aliskanlk oldugu icin isterler tipki benim okis in biberon istemesi
saglicakla kalin Doga kizimizida cok opuyorum.
yazimda imla hatasi gorursen affola hocammm
Turuncum sen Kayrayı anlatınca sanki bizi gözlemlemişsin de yazıyorsun gibime geliyor yani tıpkı Doğanın huyu suyu sanki:)Ama Allaha şükür son günlerde şu kahvaltı faslı hariç sütünü ve meyve sebze püresini kusmuyor
Merhaba canım...Pınarda için yazdıklarını çok beğendim.Karşındaki insanı incitmemek için kelimeleri özenle seçerek düşüncelerini aktarmışsın.Benimde bebeğim aynı grupta sayıldığı için kendi adıma teşekkür ederim..
Doğayı takip edersen acıktığını belli eder demişsin...Evet bebekler takip edildiklerinde mutlaka açlık sinyalleri veriyorlar ama Kayra için bu sinyal son yemeğinden 5-6 saat geçtikten sonra geliyor.Hal böyle olunca yine üzerine düşmek bana kalıyor.O acıkma sinyali geldiğinde daha güzel yemek yiyecek olsa onada razı olacağım ama nerdeeee.Dün saat 3 te bir avuç yoğurt yedi.Sırf acıksın diye hiiç bir şey teklif etmedim.Yatmadan önce ise yani 7ye geliyordu saat muhallebisini verdim ama kavga kıyamet yarısını anca yedirdim.Midesinde ne var bu bebeklerin bilmiyorum ama çok zor acıkıyorlar.Bizim en büyük şikayetimiz bu zaten.
Az az sık sık beslemek çok güzel,bu yöntem bizde oldukça işe yarıyor ama bu beslenme şekliyle de yemesi gerekenlerin yarısını yiyor sadece ve yine benim zorunla.İsteyerek ağzını açmıyor.Birgün yemekten soğuyacak diye çok üzülüyorum...
Bak bugün üzerine düşmek istemedim.Sabah 8.30da sadece 1 yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı labne ve 80 cc süt içti.Açlık sinyallerini bekledim ama gelmeyince babası 13.30da yani kahvaltıdan 5 saat sonra mırın kırın ede ede bir kase yoğurt yedirdi.Aralarda hiç bir şey yiyip içmiyor ama yinede acıkmıyor ve ben bu duruma çok üzülüyorum.Bak birazdan zorla çorbasını yiyecek ve bizim için gün bitecek.Günün sonunda meyvesini ve muhallebisini yiyemeden yatmış olacak ve bu bize gece uyanmaları ile yol su elektrik olarak geri dönecek
Ben bebeği itirazsız karnını doyururan ve sunulan yemeklere isteyerek ağzını açan bebeklerin annelerini şanslı sayıyorum.....
Canım ipin ucunu bırakma,yani nasıl olsa doğumdan sonra veririm düşüncesine kapılma ama normal yeme düzenine devam et.Burda 20-30 kilo alıp tekrar aynı kilosuna gelen çok arkadaş oldu.Ben hamileliğimde 14 kilo aldım ve doğumdan 2 hafta sonra 10 kilosu gitmişti bile ama benim hatam süt olsun diye bol bol yemek oldu ve verdiğim kiloları geri aldım.
Pinar cok yasa hemi nerden buldun bunlari cok guldum yaa ve halan guluyorum oldurdun beni
Ozellikle son karakatur tam bize uymus, cup diye oturmus anlayacagin ..hatta esimede gosterdim diyorki demek bir tek sen degilmissin catlak olancok komik gercekten sagol sekerim sayende mutlu olduk,,
Mutlu-annede sagolsun fikralari ve karakaturleri cok guzel
cerenin kontrolü vardı bugün..
çok şükür bir sorun yok sadece nezle olmuş fazla dondurma vermişiz:))
gitmişken çaglayıda göserdik nezle oldu oda
sekrol ve calpol kullanacaz ve tavuk çorbası yap dedi içine biraz karabiber koyacakmışım...
ve ıhlamur,papatya çayı içirebilecegimi söyledi..
kilomuzda çok iyi maşallah 9 buçuk kilo olmuş
iştahsız bir bebek ama anne sütü yarıyo kızıma..
bende hastayım feci bir öksürük yapıştı bogazıma bende sekrol içeymişim doktor amca öyle dedi
anlayacagınız hepimiz hastayız
kıştan nefret ettim resmen
Merhaba kızlar...
Bir kaç gündür Kayranın pütürlü gıdaları ret etmesi ile ilgili yabancı forumlarda (belçika-hollanda)araştırma yapıyordum.
Bir çoğunun ortak görüşü bebeği soğutmadan kademe kademe buna alıştırmak.Eğer hazır değilse bir müddet erteleyerek bir kaç gün sonra tekrar denemek.Annenin kendisini bu konu için çok fazla yıpratmaması gerektiği ve her zaman denemeye devam etmesi tavsiye ediliyor.Genelde 1-1.5 yaşından sonra birden yemeye başlayan çok bebek okudum.
Yine bir çoğunun ortak görüşü bebeğin eline gün içerisinde yiyebileceği şeylerden vermek.Hatta kendisine hazırlanan mamayı ret ettiğinde eline kaşığını verip kendi kendine yemesini sağlamak.Bunu becerebilecek durumda değiller şuanda ama yinede zaman zaman bebek için bunun çok eğlenceli ve eğitici olduğu söyleniyor.
Yani pütürlü denemeye devam ama kusturana kadar değil.Çatalla ezerek yarımdan daha az bebek kaşıkları ile beslemeye devam etmek bizde işe yarıyor biraz olsun.Çok öğürdüğü zaman arkasından su-ayran vermekte işe yarıyor.
Bebek menülerinde gözüme çarpan çok şey oldu.Bunlarıda sizlerle paylaşmak istiyorum.
Gün içerisinde 500 ml süt ürünü vermeye çok dikkat ediyorlar.
Sabah kahvaltı kültürleri olmadığı için genelde biberon maması ile hazırlanan kaşık mamasından veriyorlar.
Kuşluk kavanoz veya taze meyve püresi
Öğlen öğünlerinde 1-2 dilim dilimlenmiş tahıllı ekmek (uno falan oluyor ya,o tarz ekmeklerden) üzerine taze tereyağ,labne veya pişmiş elma püresi tarzında şeyler sürüyorlar.Yanınada meyve suyu veya içmeleri gereken biberon mamasını veriyorlar.Yine yoğurt ve taze meyve ile hazırlanan yogurtshake tarzındaki ürünlerde verilebiliyor.
İkindin öğününde bir çoğu bebek için bebek bisküvisi-galeta veya grissini-pirinç patlağı veriyorlar.1 bisküvinin boyutu yaklaşık 4 cicibebe kadar.Yanına yine çay veya meyve suyu
Akşam öğününü ise ailece birlikte evde pişirilen yemekte ne varsa o yenilerek yapılıyor.Annelerin dikkat ettikleri şey çok fazla baharat kullanmamak.Onun dışında evde ne pişiyorsa onu yiyor bebekler.Ekstra olarak yoğurt verenlerde var.(ev yemeğine alışmış olmaları bekleniyor ama yemiyorsa kavanoz maması)
Yatmadan önce ise biberonda kaşık maması veya normal biberon maması veriyorlar.Bu son öğünleri genelde akşam 7-8 arası oluyor ve bu verilen mama ile sabaha kadar uyuması bekleniyor bebeğin.Ekstra mama verilmiyor.
Gördüğünüz gibi bizler gibi yumurta sarısı,ceviz-fındık-fıstık,tahin-pekmez-lor-beyaz peynir-kuru meyveler gibi şeyler yok kültürlerinde.Yine akşam aile ile beraber yemek yenildiği için muhallebi öğünleride olmuyor.Sadece biberonda hafif koyu pirinç unlu mama veriliyor bazen.
Öğlen verilen ekmek ile bebeğin çiğneme refleksi erken yaşlarda uyarılıyor ve yavas yavas öğreniyor.
Yine devam sütü sevmeyen bebekler 9 aydan sonra inek sütüne başlayabiliyorlar.
Bizim kültürümüzden çok farklı ama paylaşmak istedim
Hayırlı geceler güzel mayıs anneleri ve onların tatlı bebişleri
hasta olan bebeklerimize Allah şifa versin
İştahsızlara iştah uykusuzlara uyku
Rabbim hepsine sağlık,mutluluk,uzun ömürler versin.
İnşallah hayırlı evlat olsunlar....
Yatmadan önce içimden geldi sizlerde okuduğunuzda amin diyin olur mu?
Haa bu arada mayıs anneleri önde gidiyor hayırlı uğurlu olsun
Merhaba kızlar...
Bir kaç gündür Kayranın pütürlü gıdaları ret etmesi ile ilgili yabancı forumlarda (belçika-hollanda)araştırma yapıyordum.
Bir çoğunun ortak görüşü bebeği soğutmadan kademe kademe buna alıştırmak.Eğer hazır değilse bir müddet erteleyerek bir kaç gün sonra tekrar denemek.Annenin kendisini bu konu için çok fazla yıpratmaması gerektiği ve her zaman denemeye devam etmesi tavsiye ediliyor.Genelde 1-1.5 yaşından sonra birden yemeye başlayan çok bebek okudum.
Yine bir çoğunun ortak görüşü bebeğin eline gün içerisinde yiyebileceği şeylerden vermek.Hatta kendisine hazırlanan mamayı ret ettiğinde eline kaşığını verip kendi kendine yemesini sağlamak.Bunu becerebilecek durumda değiller şuanda ama yinede zaman zaman bebek için bunun çok eğlenceli ve eğitici olduğu söyleniyor.
Yani pütürlü denemeye devam ama kusturana kadar değil.Çatalla ezerek yarımdan daha az bebek kaşıkları ile beslemeye devam etmek bizde işe yarıyor biraz olsun.Çok öğürdüğü zaman arkasından su-ayran vermekte işe yarıyor.
Bebek menülerinde gözüme çarpan çok şey oldu.Bunlarıda sizlerle paylaşmak istiyorum.
Gün içerisinde 500 ml süt ürünü vermeye çok dikkat ediyorlar.
Sabah kahvaltı kültürleri olmadığı için genelde biberon maması ile hazırlanan kaşık mamasından veriyorlar.
Kuşluk kavanoz veya taze meyve püresi
Öğlen öğünlerinde 1-2 dilim dilimlenmiş tahıllı ekmek (uno falan oluyor ya,o tarz ekmeklerden) üzerine taze tereyağ,labne veya pişmiş elma püresi tarzında şeyler sürüyorlar.Yanınada meyve suyu veya içmeleri gereken biberon mamasını veriyorlar.Yine yoğurt ve taze meyve ile hazırlanan yogurtshake tarzındaki ürünlerde verilebiliyor.
İkindin öğününde bir çoğu bebek için bebek bisküvisi-galeta veya grissini-pirinç patlağı veriyorlar.1 bisküvinin boyutu yaklaşık 4 cicibebe kadar.Yanına yine çay veya meyve suyu
Akşam öğününü ise ailece birlikte evde pişirilen yemekte ne varsa o yenilerek yapılıyor.Annelerin dikkat ettikleri şey çok fazla baharat kullanmamak.Onun dışında evde ne pişiyorsa onu yiyor bebekler.Ekstra olarak yoğurt verenlerde var.(ev yemeğine alışmış olmaları bekleniyor ama yemiyorsa kavanoz maması)
Yatmadan önce ise biberonda kaşık maması veya normal biberon maması veriyorlar.Bu son öğünleri genelde akşam 7-8 arası oluyor ve bu verilen mama ile sabaha kadar uyuması bekleniyor bebeğin.Ekstra mama verilmiyor.
Gördüğünüz gibi bizler gibi yumurta sarısı,ceviz-fındık-fıstık,tahin-pekmez-lor-beyaz peynir-kuru meyveler gibi şeyler yok kültürlerinde.Yine akşam aile ile beraber yemek yenildiği için muhallebi öğünleride olmuyor.Sadece biberonda hafif koyu pirinç unlu mama veriliyor bazen.
Öğlen verilen ekmek ile bebeğin çiğneme refleksi erken yaşlarda uyarılıyor ve yavas yavas öğreniyor.
Yine devam sütü sevmeyen bebekler 9 aydan sonra inek sütüne başlayabiliyorlar.
Bizim kültürümüzden çok farklı ama paylaşmak istedim
Hayırlı geceler güzel mayıs anneleri ve onların tatlı bebişleri
hasta olan bebeklerimize Allah şifa versin
İştahsızlara iştah uykusuzlara uyku
Rabbim hepsine sağlık,mutluluk,uzun ömürler versin.
İnşallah hayırlı evlat olsunlar....
Yatmadan önce içimden geldi sizlerde okuduğunuzda amin diyin olur mu?
Haa bu arada mayıs anneleri önde gidiyor hayırlı uğurlu olsun
canım bence bebeklerin kilosona takılmamak lazım ama anne yüregi işte zayıf olunca üzülüyo demi..Oyy cnm yazini gec gordum, bizler cok sukur iyiyiz yeme ve uyku sorunumuz disinda, sizler ne yaptiniz Ceren nasil oldu,umarim yoktur bir yaramazlik...tez vakitte iyilesir ablamiz ins
Cagla ya masallah sutun yaramis evt, sanada masallah allah daim etsin ins. cnm bende sut gideli cok oldu,ama zaten hic olmadi gibiydi,neyse saglik olsun simdi ogluma ne begenirse ondan yapmaya calisiyorum biz halan 8 kilolara gelemedik, citoz oglum benim..burda kim gorme ooo small baby diyorlar sinir oluyorum yaa.ne yapalim sagligi iyi olsunda herhalde bir gun benim oglanda tavlanir etlenir butlanir di mi :)) benim avuntumda bu yonde iste
Dondurmaya dikkat malum havalar zaten dondurma kivaminda :))
Iki guzel kizinada gecmis olsun,ihlamur gercekten iyi geliyor bize valla cok iyi geldi. her gun ilik yapip vermistim
Hepinize geçmiş olsun canım kış geldince hastalıkların ardı arkası kesilmiyor
En çok cerene sevindim çabuk iyileşti topik ablası maşallah ona..ameliyat bahane dondurmalar şahane olmuş cerene
Çağlaya da kocaman maşallah
Benim bıdık süt olduğu halde emmesi problemli
Ek gıda ve emzirmeyi nasıl yapıyorsun canım?acaba ben bi yerde hata mı yapıyorum da emmiyo?
Zahmet olmazsa bana günlük menünüzü yazabilirmisin?
Son günlerde çok taktım kafama emmemesini
canım bence bebeklerin kilosona takılmamak lazım ama anne yüregi işte zayıf olunca üzülüyo demi..
saglık herşey demek gerçekten..hep şükretmeliyiz..hastanede neler gördüm ben anlatıp kimseyi üzmek istemedim..
öyle bebekler çocuklar varki neyse..
öpüyorum senide ogluşunuda
çok sagol canım benim ceren iyleşti ama nezle vurdu bizidondurmayı mecbur verdik doktor dedi..
tabi buda cerene yaradı sevinçten 4 köşe oldu
canım bazı bebekler emmeyi reddediyo neden acaba bende çok merak adiyorum inşallah düzelir sizinki..
bizim menümüz ..
sabah-yarım yumurta 1tk labne 1tk pekmez
öglen-sebze püresi yarımkase (bazen çeyrek kase)
akşam üstü meyve (çeyrek muz veya kavanoz meyve pürelerinden ama onunda 4 te 1 i)
yatmadan öncede yarım kase yogurt
bizim menü çok az çünkü kızım sürekli emmek istiyo ve ne zman isterse emziriyorum
bu şimdilik böyle ama önümüzdeki ay arttıracam
Kiz yokkk anacim bursadaki kuzenimiz yine bize geliyorWintersun bebegini kaybetmene cok uzuldum
Insallah tup bebek tedavin hemen sonuc verir ve bebegine saglikli sihhatli bir sekilde kavusursun
MYBABYLOVE pzt orada olacagim da ne demekkkk Bursa.ya mi geliyorsun yani????
Anatolium.daki Chicco diger Chiccolara gore daha ucuz oluyor outlet gibi ama bizim eve oldukca ters oldugundan sadece calisirken sirkete yakin diye gidiyorum
Denemeden almayacagim cnm
Omer 75cm idi 1ay once. Turuncunun dedigi gibi boyu kisa gelir mi bir gormem lazim
TURUNCUcum arastirma icin tesekkurler
Ben cok merak ederim diger kulturler nasil bebek yetistiriyor diye
Senin yazdiklarina bakilirsa biz cidden alaturkanin dibine vurmusuz ama helal olsun ufakliklara sebzeler meyveler
Puturlu konusunu ara ara teklif etmen bence yerinde bir karar olmus
Tamamiyle ara vermeni istemezdim cunku esimin kuzeninden biliyorum Emir 3yasina geldi hala mama kivaminda yiyor
BU ARADA YILBASI AKsAMI bizim evde toplanacagiz ailecek
Ekstra bir kutlama olmayacak maksat tatil gunu beraber keyifli vakit gecirmek
TURUNCUnun cocostar kurabiyelerinden ve kulahta muhallebisinden yapmak istiyorum
Ama o gun disarida olacagiz 1gece onceden yapsam muhallebiyi o gun hazirlayip koysam durur mu acaba?
Cocostar islak oluyor sanirim. Turuncucum yorumuna ihtiyacim varrrr
KIZLAR ESIM KEK YAPTI
Ben 5dilim o da 3dilim yiyerek yarisini bitirdik
Ben de o sirada Omere bebe biskuvisi ve ekmek yaptim
Bu sefer ceviz koydum ikisinin de icine bakalim pasam sert sert sevecek mi
BU ARADA OMER 2 gundur kasikla bizi besliyor :)
Uzun zamandir bu kadar mutlu olmus muydum hatirlamiyorum sevincten deliye donduk mamm yapiyoruz kasik agzimizda :)
Onun o minik ellerine asigimmm
Ohhh oinarcim valla bugn annemlerdeydim ama aklm hep sendeydi cunku narin bir yapin var incitmek ten korktum seni insallah Dogamiz seni uzmez artik prensesimiz i kocaman opuyorumTatlım merhaba yazını daha yeni okudum ve ilgin için ,önerilerin için teşekkür ederim.Tabiki darılmam,sonuçta benim arkadaşlarımsınız ben öyle addettiğim için tavırlarınızı gayet yapıcı olarak algılıyorum.Nasıl arkadaş arkadaşa düşüncelerini söyler ve uygun göremediği noktada öneri sunarsa sizler de aynı şekilde yaklaşım sergiliyorsunuz,bundan daha normal ne olabilir ki.Aksine bize verdiğin değeri de gösteriyor.Tekrar teşekkür ederim.
Tatlım öncelikle Doğacığımı en az 3 saat arayla besliyorum.Aynı zamanda Doğacığım şu ana kadar hiç açııııım açııııııım,doyurun beniiiiiiidiye seslenmedi malesef.Yani Kayra gibi kızda açlık dürtüsü yok sanırım:)Gece beslenmesine gelince gene 3 saatte bir anne sütü veriyorum 120-130 cc ve de uyandırmadan veriyorum.Bazı geceler az içiyor bazı geceler ise hepsini içebiliyor.Tabi gene söylüyorum hiç uyanmadan...Kahvaltı menüsü hariç diğer menüleri genellikle kusmuyor,var onda bir problem.Yarın dediğin gibi verdiğimin yarısını yedireceğim bakalım ne olacak.Acaba labne mi midesini ekşitiyor bir şekilde kusturuyor bilemedimki?Yani aynı miktarı sebze püresinde veriyorum fakat kusmuyor.Dediğin gibi çeşidi azaltayım bakayım.Ben de sizleri öpüyorum,sağlıcakla...
Turuncum sen Kayrayı anlatınca sanki bizi gözlemlemişsin de yazıyorsun gibime geliyor yani tıpkı Doğanın huyu suyu sanki:)Ama Allaha şükür son günlerde şu kahvaltı faslı hariç sütünü ve meyve sebze püresini kusmuyorBugün İLK DEFA yoğurda cennet hurmasını ezip verdim baktım yiyor gerçekten.Yarın yoğurt oranını artırayım bari...Bügün hurma daha fazlaydı çünkü.Akşam uyumadan evvel ise kabak muhallebisi pişirdim içine ayrıca gün kurusu,siyah kuru üzüm de ekledim beraberce haşlandıktan sonra blendırla buluşturdum.Bir iki kaşık da devam sütü ekledim,1 çay kaşığı fındık ezmesi ve azıcık tahin ekledim kızıma yedirdim Allaha şükür.tatlı kızımın bir ağız büzüşü var istemeyince yapıyor fotosunu çekip gösteririm,çok tatlı oluyor ya.Turuncum seni taktir ediyorum hep,cefakar annemiz Nasıl da yılmadan sinirlenmeden bunalmadan sabırla Kayra ya şu beslenme düzenini alıştırıyorsun,bravo.
Belki konu dışıdır ama bazen o kadar sıkılyorum ki acaba lohusa psikozu rahatsızlığım mı var diye düşünüyorum...Henüz geçmedi gibime geliyor çünkü...
Rica ederim tatlım,bir tebessüm kondurabildiysem sana ne mutlu bana
gerçekten mi yaaaaaaaaa iyice moralim bozuldu bittim ben demek ki nasıl vericem bu kiloları yaaaaaaaaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?