2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

cerenin kontrolü vardı bugün..
çok şükür bir sorun yok sadece nezle olmuş fazla dondurma vermişiz:))
gitmişken çaglayıda göserdik nezle oldu oda
sekrol ve calpol kullanacaz ve tavuk çorbası yap dedi içine biraz karabiber koyacakmışım...
ve ıhlamur,papatya çayı içirebilecegimi söyledi..
kilomuzda çok iyi maşallah 9 buçuk kilo olmuş
iştahsız bir bebek ama anne sütü yarıyo kızıma..
bende hastayım feci bir öksürük yapıştı bogazıma bende sekrol içeymişim doktor amca öyle dedi
anlayacagınız hepimiz hastayız
kıştan nefret ettim resmen

mrb cnm...inşallah sağlıcakla yavrunu kucağına alırsın...kiloları çok kafana takma ama abartmada...ben 59,5la hamile kaldım 78,5la doğuma gittim..toplam 19 kilo aldım...başlarda bende senin gibi çok kilo aldım...son iki ay doktorum kızınca sadece 2 kilo aldım....ve şu an 56,5 kiloyum...sporsuz ve de rejimsiz..sadece abur cubur yemiyorum ve de oğlum anne sütüyle besleniyor ağırlıklı olarak....bide benim kiloların çoğu ödemmiş...birkaç haftada yaklaşık 10 kilo gitmişti...biraz bünye biraz da şans sanırırım..nacizane fikrim ipin ucunu bırakma yediğine içtiğine dikkat et ama çok da kafaya takma ...

cnm hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inş..Allahım bi avazda kurtarsın sağlıklı sıhatli bir şekilde..

cnm ben hamileliğimde tam 30 kilo aldım..başından sonuna kadar her ay aldım..ama ne bulduysam yedim kek börek poğaça çukulata..çünkü eskiden hep kilo almayayım diye kendimi tutmuşumdur hamile olunca nasılsa doğumdan sonra verırım diye yedimde yedim..ve son 2 ay hiç yürüyememeyle birlikte iyice şiştim..doğumdan 1 hafta sonra tartıldığımda 16 kilo gitmişti..emzirme dönemindede süt olsun diye yiyince 3 kilosunu geri aldım..yani 30 kilonun 14 kilosunu kendime almışım şimdi çok pişmanım keşke ipin ucunu kaçırmasaydım ve dikkat etseydim..şuan diyetteyim 7 kilo verdim 10 kilom kaldı inş vericemm..sana tavsiyem, sana kilo aldıracak şeylerden uzak dur sebze meyve süt yoğurt gibi bebeğe yararı olan şeyler ye cnmm.. sonra vermesi çok zor oluyor....

kimseler yok.
melegim34 nasılsın canım?yakışıklı oglun nasıl

Oyy cnm yazini gec gordum, bizler cok sukur iyiyiz yeme ve uyku sorunumuz disinda, sizler ne yaptiniz Ceren nasil oldu,umarim yoktur bir yaramazlik...tez vakitte iyilesir ablamiz ins
Cagla ya masallah sutun yaramis evt, sanada masallah allah daim etsin ins. cnm bende sut gideli cok oldu,ama zaten hic olmadi gibiydi,neyse saglik olsun simdi ogluma ne begenirse ondan yapmaya calisiyorum biz halan 8 kilolara gelemedik, citoz oglum benim..burda kim gorme ooo small baby diyorlar sinir oluyorum yaa.ne yapalim sagligi iyi olsunda herhalde bir gun benim oglanda tavlanir etlenir butlanir di mi :)) benim avuntumda bu yonde iste
Dondurmaya dikkat malum havalar zaten dondurma kivaminda :))
Iki guzel kizinada gecmis olsun,ihlamur gercekten iyi geliyor bize valla cok iyi geldi. her gun ilik yapip vermistim

Hepinize geçmiş olsun canım kış geldince hastalıkların ardı arkası kesilmiyor
En çok cerene sevindim çabuk iyileşti topik ablası maşallah ona..ameliyat bahane dondurmalar şahane olmuş cerene
Çağlaya da kocaman maşallah
Benim bıdık süt olduğu halde emmesi problemli
Ek gıda ve emzirmeyi nasıl yapıyorsun canım?acaba ben bi yerde hata mı yapıyorum da emmiyo?
Zahmet olmazsa bana günlük menünüzü yazabilirmisin?
Son günlerde çok taktım kafama emmemesini

Son düzenleme:
Kızlar alkali diyeti okudunuz mu ayda 10 kilo vermiş konu sahibi kimdi hatırlamıyorum

Acaba emzirirken bu diyeti uygulasak olur mu?

Çünkü bu kilolar cidden kalıcı olmaya başladı bebişler 8 aylık olacak en azından ben sıfır kilo verebildim (

Öyle yediğim abartı bir şey de yok ama emzirerek kilo falan da gitmedi

Ne yapsak ne etsek ??

ayyy evet yaaa tam göbüşlerimiz ve bebişlere aldıklarımız diye top,k açtım göbeğimi çektim koydum bebiş gitti((
iyi dileklerin için teşekkür ederimmm

Merhaba kızlar...

Bir kaç gündür Kayranın pütürlü gıdaları ret etmesi ile ilgili yabancı forumlarda (belçika-hollanda)araştırma yapıyordum.
Bir çoğunun ortak görüşü bebeği soğutmadan kademe kademe buna alıştırmak.Eğer hazır değilse bir müddet erteleyerek bir kaç gün sonra tekrar denemek.Annenin kendisini bu konu için çok fazla yıpratmaması gerektiği ve her zaman denemeye devam etmesi tavsiye ediliyor.Genelde 1-1.5 yaşından sonra birden yemeye başlayan çok bebek okudum.
Yine bir çoğunun ortak görüşü bebeğin eline gün içerisinde yiyebileceği şeylerden vermek.Hatta kendisine hazırlanan mamayı ret ettiğinde eline kaşığını verip kendi kendine yemesini sağlamak.Bunu becerebilecek durumda değiller şuanda ama yinede zaman zaman bebek için bunun çok eğlenceli ve eğitici olduğu söyleniyor.
Yani pütürlü denemeye devam ama kusturana kadar değil.Çatalla ezerek yarımdan daha az bebek kaşıkları ile beslemeye devam etmek bizde işe yarıyor biraz olsun.Çok öğürdüğü zaman arkasından su-ayran vermekte işe yarıyor.

Bebek menülerinde gözüme çarpan çok şey oldu.Bunlarıda sizlerle paylaşmak istiyorum.
Gün içerisinde 500 ml süt ürünü vermeye çok dikkat ediyorlar.
Sabah kahvaltı kültürleri olmadığı için genelde biberon maması ile hazırlanan kaşık mamasından veriyorlar.
Kuşluk kavanoz veya taze meyve püresi
Öğlen öğünlerinde 1-2 dilim dilimlenmiş tahıllı ekmek (uno falan oluyor ya,o tarz ekmeklerden) üzerine taze tereyağ,labne veya pişmiş elma püresi tarzında şeyler sürüyorlar.Yanınada meyve suyu veya içmeleri gereken biberon mamasını veriyorlar.Yine yoğurt ve taze meyve ile hazırlanan yogurtshake tarzındaki ürünlerde verilebiliyor.
İkindin öğününde bir çoğu bebek için bebek bisküvisi-galeta veya grissini-pirinç patlağı veriyorlar.1 bisküvinin boyutu yaklaşık 4 cicibebe kadar.Yanına yine çay veya meyve suyu
Akşam öğününü ise ailece birlikte evde pişirilen yemekte ne varsa o yenilerek yapılıyor.Annelerin dikkat ettikleri şey çok fazla baharat kullanmamak.Onun dışında evde ne pişiyorsa onu yiyor bebekler.Ekstra olarak yoğurt verenlerde var.(ev yemeğine alışmış olmaları bekleniyor ama yemiyorsa kavanoz maması)
Yatmadan önce ise biberonda kaşık maması veya normal biberon maması veriyorlar.Bu son öğünleri genelde akşam 7-8 arası oluyor ve bu verilen mama ile sabaha kadar uyuması bekleniyor bebeğin.Ekstra mama verilmiyor.

Gördüğünüz gibi bizler gibi yumurta sarısı,ceviz-fındık-fıstık,tahin-pekmez-lor-beyaz peynir-kuru meyveler gibi şeyler yok kültürlerinde.Yine akşam aile ile beraber yemek yenildiği için muhallebi öğünleride olmuyor.Sadece biberonda hafif koyu pirinç unlu mama veriliyor bazen.
Öğlen verilen ekmek ile bebeğin çiğneme refleksi erken yaşlarda uyarılıyor ve yavas yavas öğreniyor.
Yine devam sütü sevmeyen bebekler 9 aydan sonra inek sütüne başlayabiliyorlar.

Bizim kültürümüzden çok farklı ama paylaşmak istedim

Son düzenleme:
Hayırlı geceler güzel mayıs anneleri ve onların tatlı bebişleri
hasta olan bebeklerimize Allah şifa versin
İştahsızlara iştah uykusuzlara uyku
Rabbim hepsine sağlık,mutluluk,uzun ömürler versin.
İnşallah hayırlı evlat olsunlar....
Yatmadan önce içimden geldi sizlerde okuduğunuzda amin diyin olur mu?
Haa bu arada mayıs anneleri önde gidiyor hayırlı uğurlu olsun

Tatlım merhaba yazını daha yeni okudum ve ilgin için ,önerilerin için teşekkür ederim.Tabiki darılmam,sonuçta benim arkadaşlarımsınız ben öyle addettiğim için tavırlarınızı gayet yapıcı olarak algılıyorum.Nasıl arkadaş arkadaşa düşüncelerini söyler ve uygun göremediği noktada öneri sunarsa sizler de aynı şekilde yaklaşım sergiliyorsunuz,bundan daha normal ne olabilir ki.Aksine bize verdiğin değeri de gösteriyor.Tekrar teşekkür ederim.
Tatlım öncelikle Doğacığımı en az 3 saat arayla besliyorum.Aynı zamanda Doğacığım şu ana kadar hiç açııııım açııııııım,doyurun beniiiiiiidiye seslenmedi malesef.Yani Kayra gibi kızda açlık dürtüsü yok sanırım:)Gece beslenmesine gelince gene 3 saatte bir anne sütü veriyorum 120-130 cc ve de uyandırmadan veriyorum.Bazı geceler az içiyor bazı geceler ise hepsini içebiliyor.Tabi gene söylüyorum hiç uyanmadan...Kahvaltı menüsü hariç diğer menüleri genellikle kusmuyor,var onda bir problem.Yarın dediğin gibi verdiğimin yarısını yedireceğim bakalım ne olacak.Acaba labne mi midesini ekşitiyor bir şekilde kusturuyor bilemedimki?Yani aynı miktarı sebze püresinde veriyorum fakat kusmuyor.Dediğin gibi çeşidi azaltayım bakayım.Ben de sizleri öpüyorum,sağlıcakla...
Turuncum sen Kayrayı anlatınca sanki bizi gözlemlemişsin de yazıyorsun gibime geliyor yani tıpkı Doğanın huyu suyu sanki:)Ama Allaha şükür son günlerde şu kahvaltı faslı hariç sütünü ve meyve sebze püresini kusmuyorBugün İLK DEFA yoğurda cennet hurmasını ezip verdim baktım yiyor gerçekten.Yarın yoğurt oranını artırayım bari...Bügün hurma daha fazlaydı çünkü.Akşam uyumadan evvel ise kabak muhallebisi pişirdim içine ayrıca gün kurusu,siyah kuru üzüm de ekledim beraberce haşlandıktan sonra blendırla buluşturdum.Bir iki kaşık da devam sütü ekledim,1 çay kaşığı fındık ezmesi ve azıcık tahin ekledim kızıma yedirdim Allaha şükür.tatlı kızımın bir ağız büzüşü var istemeyince yapıyor fotosunu çekip gösteririm,çok tatlı oluyor ya.Turuncum seni taktir ediyorum hep,cefakar annemizNasıl da yılmadan sinirlenmeden bunalmadan sabırla Kayra ya şu beslenme düzenini alıştırıyorsun,bravo.
Belki konu dışıdır ama bazen o kadar sıkılyorum ki acaba lohusa psikozu rahatsızlığım mı var diye düşünüyorum...Henüz geçmedi gibime geliyor çünkü...

Rica ederim tatlım,bir tebessüm kondurabildiysem sana ne mutlu bana

cnm geçmiş olsun hepinize..Allahım şifa versin...maşşallah kuzunun kilosu çok güzel
karabiber verebilirmişiz nez le olduğunda..aklımızda olsun şekerim..

cnm gerçekten farklıymış yeme kültürleri..bize pek uymuyo ama..
turuncum bu pütürlü konusu konusulurken ben yoktum 3 gün sonradanda dahil olmak istemedim cnm..ama bencede çok fazla zorlama derim yavaş yavaş öğrenecektir kayra..ben ilk ek gıdaya basladığımız zmn meyvelerini hep cam rendeden geçirdim..o zmnlar öğrüyordu yerken ama alıştı çok şükür zamnla..şimdi arada kıyma kavuruyorum bir yuudum ekmekle ağzına verdiğimde yiyor..cnm sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim patates haşlamasını elinle yedirmeye çalışsan..genelde patatesi bebekler cok seviyor..biz yazın tatile gittiğimizde yedircek birsey bulamayıp patates ezip elimle veriyordum ve ada 5 aylıktı ben cığnemeyı patatesle öğrendiğini düşünüyorum..ama bu patatesi yemek öğünleri haricinde dene istersen ki yemeğini yesin paşam..ve 6 aylıktan beri eline taze soğan,ekmek,salatalık vb seyler veriyorum..ben yemeğini hazırlarken oda bunlarla geveleniyor..ama kesınlıkle yanında oluyorum elıne verdığımde.. özellikle ekmek ve soğanı çok seviyor..cok buyuk parça kopardığında hemen alıyorum ağzından..şimdi galeta bile veriyorum arada..cnm sadece fikir vermek için yazdım yoksa her bebek tabiki bir olmuyor ama çok kendini hırpalama cnm eninde sonunda öğrencektir..

amin cnm amin..

Wintersun bebegini kaybetmene cok uzuldum
Insallah tup bebek tedavin hemen sonuc verir ve bebegine saglikli sihhatli bir sekilde kavusursun

MYBABYLOVE pzt orada olacagim da ne demekkkk Bursa.ya mi geliyorsun yani????
Anatolium.daki Chicco diger Chiccolara gore daha ucuz oluyor outlet gibi ama bizim eve oldukca ters oldugundan sadece calisirken sirkete yakin diye gidiyorum
Denemeden almayacagim cnm
Omer 75cm idi 1ay once. Turuncunun dedigi gibi boyu kisa gelir mi bir gormem lazim

TURUNCUcum arastirma icin tesekkurler
Ben cok merak ederim diger kulturler nasil bebek yetistiriyor diye
Senin yazdiklarina bakilirsa biz cidden alaturkanin dibine vurmusuz ama helal olsun ufakliklara sebzeler meyveler
Puturlu konusunu ara ara teklif etmen bence yerinde bir karar olmus
Tamamiyle ara vermeni istemezdim cunku esimin kuzeninden biliyorum Emir 3yasina geldi hala mama kivaminda yiyor

BU ARADA YILBASI AKsAMI bizim evde toplanacagiz ailecek
Ekstra bir kutlama olmayacak maksat tatil gunu beraber keyifli vakit gecirmek
TURUNCUnun cocostar kurabiyelerinden ve kulahta muhallebisinden yapmak istiyorum
Ama o gun disarida olacagiz 1gece onceden yapsam muhallebiyi o gun hazirlayip koysam durur mu acaba?
Cocostar islak oluyor sanirim. Turuncucum yorumuna ihtiyacim varrrr

KIZLAR ESIM KEK YAPTI
Ben 5dilim o da 3dilim yiyerek yarisini bitirdik
Ben de o sirada Omere bebe biskuvisi ve ekmek yaptim
Bu sefer ceviz koydum ikisinin de icine bakalim pasam sert sert sevecek mi

BU ARADA OMER 2 gundur kasikla bizi besliyor :)
Uzun zamandir bu kadar mutlu olmus muydum hatirlamiyorum sevincten deliye donduk mamm yapiyoruz kasik agzimizda :)
Onun o minik ellerine asigimmm

Hakikatten bizim kültürden çok farklı..biz öğlen kıyma,et,tavuk ekleyerek sebze çorba yada püreleri hazırlıyoruz listede öğlen menülerinde ekmek üzeri labne,tereyağ var bizim kahvaltımıza benziyo
Akşamları bebeğin aynı yemekten yemesi çok güzel..ben bi kaç kez minik ekmeklerle baharat eklemeden tattırdım yemeklerden gayet güzel yedi ama salça olduğu için vermek istemiyorum
Eskiden salça tuz demeden veriyorlarmış bebeklere ilerleyen zamanlarda baharat kullanmadan yedirmeye başlamayı düşünüyorum
Eğer beni emmeyi bırakırsada devam sütü sevemediği için keçi yada inek sütüne başlıcam
Salıcam çayıra inş mevlamda kayırır
Canım kayra pütürlü gıdaları tüketirken pirinç tanesi rahatsız ediyo mu?öğürmesine sebep oluyo mu?
Ben ilk pütürlü vermeye başladığımda pirinçle başladım ezme aparatı ile ezdim o şekilde yedirdim ilk günler öğürdü bi kaç günde alıştı..

En kocamanından aminnnnnnn
Ne güzel dualar etmişsin

canım bence bebeklerin kilosona takılmamak lazım ama anne yüregi işte zayıf olunca üzülüyo demi..
saglık herşey demek gerçekten..hep şükretmeliyiz..hastanede neler gördüm ben anlatıp kimseyi üzmek istemedim..
öyle bebekler çocuklar varki neyse..
öpüyorum senide ogluşunuda

çok sagol canım benim ceren iyleşti ama nezle vurdu bizidondurmayı mecbur verdik doktor dedi..
tabi buda cerene yaradı sevinçten 4 köşe oldu
canım bazı bebekler emmeyi reddediyo neden acaba bende çok merak adiyorum inşallah düzelir sizinki..
bizim menümüz ..
sabah-yarım yumurta 1tk labne 1tk pekmez
öglen-sebze püresi yarımkase (bazen çeyrek kase)
akşam üstü meyve (çeyrek muz veya kavanoz meyve pürelerinden ama onunda 4 te 1 i)
yatmadan öncede yarım kase yogurt
bizim menü çok az çünkü kızım sürekli emmek istiyo ve ne zman isterse emziriyorum
bu şimdilik böyle ama önümüzdeki ay arttıracam

Bende yeğenlerimden hatırlıyorum onlarda doktor önerisi ile kışın ortasında dondurma yemişlerdi çok mutlu ve mesutlardı
Bizim sıpa tam bi ergen modunda emmeyi reddediyor kaşıkla beslediğim zaman kaşığı ağzına götürürsen elinin tersiyle itiyo,sinirleniyo,söyleniyo ama çok tatlı oluyo tam bi erkek
Bizim kahvaltımız sizden fazla ek olarak tereyağ ve bisküvisi var devam sütüyle bulamaç yiyo
Yarın daha az verim bakim öğleye kadar acıkır emer inş
Emzir canım emzir anne sütü çok önemli bu bıdıklar için

Kiz yokkk anacim bursadaki kuzenimiz yine bize geliyorlennnnn dedim bi kocamla bas basa vakit gecirtmedin zirt pirt geliyorsun dedimhayatim ankara da da var anatolium hayatim orasida outlet gibi ama bazi magazalir sezon magazasindan bile pahali satiyor neyse sen bir bak ordaki fiyatlara falan uygun olursa ve begenirsen buradaki magazadaki indirimden al diye dedim hayatim.

Ohhh oinarcim valla bugn annemlerdeydim ama aklm hep sendeydi cunku narin bir yapin var incitmek ten korktum seni insallah Dogamiz seni uzmez artik prensesimiz i kocaman opuyorum

gerçekten mi yaaaaaaaaa iyice moralim bozuldu bittim ben demek ki nasıl vericem bu kiloları yaaaaaaaaaaaa

ay çok güldüm ya mybabylove canım ne kadar açık sözlüsün sen kızı darma duman etmişsin
verirsin canım korkma ben ilk hamileligimde 22 kilo aldım verdim gitti hepsini..korkma canım

bugun evde Omerle oldugum halde 3kere sut sagdim!
Cok sukur sutum var
Omer emmeye baslayinca sizlayarak daha cok geliyor
Ama adam emmiyor emmiyor!

Biberonla verdim 200cc icti ama gogsumden almiyor kurt gibi kayniyor
Saga bak sola bak sirtini ger otur ters don
Kucagimda oturarak ve ayni zamanda kitabiyla oynayarak yarim agizla zar zor emzirdim

TatliCadi Tarik Bugra da zor emiyordu galiba
Siz astiniz mi bu sorunu
Deli oluyorum ya gogsumde dururken biberonla veriyorum resmen

azraece!
Yazacak kelime bulamiyorum sana bayiliyorum bir elime gecirsem o tombik sarkik yanaklarini isiracagim sen nasil birseysin yaaaa!!!
Gelinligini de gorun boyle saglikli mutlu kalabalik muruvvetleriniz olsun insallah!aminnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…