sorduğun için çok sağol canım ben biraz daha iyim ama Berfinimde hastalandı çok öksürüyor emerken nefes alamıyor dr ilaç verdi ama iyi gelmedi hala aynı üst dişlerde çıkıyor gece ağlayarak uyanıyor geç yatıyor bende zombi gibiyim, sen nasılsın canım tağrık buğra nasıl ben fırsat buldukça okuyorum sizleri zaten kopamam burdan ama sohbetlerinize pek katılamıyorum okumakla yetiniyorum, herkese hayırlı geceler sevgiler..
yok canım o zaten 4. denemem ve ilk hamiliiğimdi 5. deneme olumsuz sonuçlandı şimdi 6. tüp bebek için kolları sıvadım iğneler vuruluyo dua edin bana mayıs annelerrriiiiii:))))
yok canım o zaten 4. denemem ve ilk hamiliiğimdi 5. deneme olumsuz sonuçlandı şimdi 6. tüp bebek için kolları sıvadım iğneler vuruluyo dua edin bana mayıs annelerrriiiiii:))))
bugun evde Omerle oldugum halde 3kere sut sagdim!
Cok sukur sutum var
Omer emmeye baslayinca sizlayarak daha cok geliyor
Ama adam emmiyor emmiyor!
Biberonla verdim 200cc icti ama gogsumden almiyor kurt gibi kayniyor
Saga bak sola bak sirtini ger otur ters don
Kucagimda oturarak ve ayni zamanda kitabiyla oynayarak yarim agizla zar zor emzirdim
TatliCadi Tarik Bugra da zor emiyordu galiba
Siz astiniz mi bu sorunu
Deli oluyorum ya gogsumde dururken biberonla veriyorum resmen
zeyneep benim kizimda ayni seyi yapiyor emmemek icin elinden geleni yapiyor ama ben pes etmiyorum ozellikle uykuluyken dalmak uzere ver,gecici bi donemmis sanirim yani insallh oyledir
Turuncum sen Kayrayı anlatınca sanki bizi gözlemlemişsin de yazıyorsun gibime geliyor yani tıpkı Doğanın huyu suyu sanki:)Ama Allaha şükür son günlerde şu kahvaltı faslı hariç sütünü ve meyve sebze püresini kusmuyorBugün İLK DEFA yoğurda cennet hurmasını ezip verdim baktım yiyor gerçekten.Yarın yoğurt oranını artırayım bari...Bügün hurma daha fazlaydı çünkü.Akşam uyumadan evvel ise kabak muhallebisi pişirdim içine ayrıca gün kurusu,siyah kuru üzüm de ekledim beraberce haşlandıktan sonra blendırla buluşturdum.Bir iki kaşık da devam sütü ekledim,1 çay kaşığı fındık ezmesi ve azıcık tahin ekledim kızıma yedirdim Allaha şükür.tatlı kızımın bir ağız büzüşü var istemeyince yapıyor fotosunu çekip gösteririm,çok tatlı oluyor ya.Turuncum seni taktir ediyorum hep,cefakar annemiz Nasıl da yılmadan sinirlenmeden bunalmadan sabırla Kayra ya şu beslenme düzenini alıştırıyorsun,bravo.
Belki konu dışıdır ama bazen o kadar sıkılyorum ki acaba lohusa psikozu rahatsızlığım mı var diye düşünüyorum...Henüz geçmedi gibime geliyor çünkü...
cnm gerçekten farklıymış yeme kültürleri..bize pek uymuyo ama..
turuncum bu pütürlü konusu konusulurken ben yoktum 3 gün sonradanda dahil olmak istemedim cnm..ama bencede çok fazla zorlama derim yavaş yavaş öğrenecektir kayra..ben ilk ek gıdaya basladığımız zmn meyvelerini hep cam rendeden geçirdim..o zmnlar öğrüyordu yerken ama alıştı çok şükür zamnla..şimdi arada kıyma kavuruyorum bir yuudum ekmekle ağzına verdiğimde yiyor..cnm sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim patates haşlamasını elinle yedirmeye çalışsan..genelde patatesi bebekler cok seviyor..biz yazın tatile gittiğimizde yedircek birsey bulamayıp patates ezip elimle veriyordum ve ada 5 aylıktı ben cığnemeyı patatesle öğrendiğini düşünüyorum..ama bu patatesi yemek öğünleri haricinde dene istersen ki yemeğini yesin paşam..ve 6 aylıktan beri eline taze soğan,ekmek,salatalık vb seyler veriyorum..ben yemeğini hazırlarken oda bunlarla geveleniyor..ama kesınlıkle yanında oluyorum elıne verdığımde.. özellikle ekmek ve soğanı çok seviyor..cok buyuk parça kopardığında hemen alıyorum ağzından..şimdi galeta bile veriyorum arada..cnm sadece fikir vermek için yazdım yoksa her bebek tabiki bir olmuyor ama çok kendini hırpalama cnm eninde sonunda öğrencektir..amin cnm amin..
TURUNCUcum arastirma icin tesekkurler
Ben cok merak ederim diger kulturler nasil bebek yetistiriyor diye
Senin yazdiklarina bakilirsa biz cidden alaturkanin dibine vurmusuz ama helal olsun ufakliklara sebzeler meyveler
Puturlu konusunu ara ara teklif etmen bence yerinde bir karar olmus
Tamamiyle ara vermeni istemezdim cunku esimin kuzeninden biliyorum Emir 3yasina geldi hala mama kivaminda yiyor
BU ARADA YILBASI AKsAMI bizim evde toplanacagiz ailecek
Ekstra bir kutlama olmayacak maksat tatil gunu beraber keyifli vakit gecirmek
TURUNCUnun cocostar kurabiyelerinden ve kulahta muhallebisinden yapmak istiyorum
Ama o gun disarida olacagiz 1gece onceden yapsam muhallebiyi o gun hazirlayip koysam durur mu acaba?
Cocostar islak oluyor sanirim. Turuncucum yorumuna ihtiyacim varrrr
Hakikatten bizim kültürden çok farklı..biz öğlen kıyma,et,tavuk ekleyerek sebze çorba yada püreleri hazırlıyoruz listede öğlen menülerinde ekmek üzeri labne,tereyağ var bizim kahvaltımıza benziyo
Akşamları bebeğin aynı yemekten yemesi çok güzel..ben bi kaç kez minik ekmeklerle baharat eklemeden tattırdım yemeklerden gayet güzel yedi ama salça olduğu için vermek istemiyorum
Eskiden salça tuz demeden veriyorlarmış bebeklere ilerleyen zamanlarda baharat kullanmadan yedirmeye başlamayı düşünüyorum
Eğer beni emmeyi bırakırsada devam sütü sevemediği için keçi yada inek sütüne başlıcam
Salıcam çayıra inş mevlamda kayırır
Canım kayra pütürlü gıdaları tüketirken pirinç tanesi rahatsız ediyo mu?öğürmesine sebep oluyo mu?
Ben ilk pütürlü vermeye başladığımda pirinçle başladım ezme aparatı ile ezdim o şekilde yedirdim ilk günler öğürdü bi kaç günde alıştı..
Amin cnm, agzina eline saglik dualar icin..
Turuncu; cnm son yazini okudumda..bende acizeene bir kac sey soyluyum dedim, ins kotu etmemisimdir.. evt bizim buralarda da farkli beslenme sekilleri olabiliyor...mesela sadece yumurta sarisi olayini ben sizlerden ogrendim burda butun verilebiliyor hatta tavada omlet seklinde dahi oneriliyor..Seker ve tuz bir yasina kadar kullanma ama ne verirsen ver durumu var burda da..yalniz ben yine cocugum benim cocugum bu konuda en iyi anlayan yine ben olurum fikrini tasiyorum , mesela ben mandali denedim ama benim oglana iyi gelmedi kestim, halbuki mandalinayi saglikli yiyende cok olabiliyor..birde su grissini-pirinç patlağı bende veriyorum eline, alissin isirarak yemeyi diye birde el biskuvisi veriyorum hem her yeri batirmayi ogreniyor sipa :)) hemde zevkle tek basina birseyler kemirmeyi..Burdaki cocuklar cok tombul ama cok hareket eden bebekler degiller...kuzu gibiler cok tepkisizler sanki ruhlari yok yaw..oyle bebek olsada sikar yaa :)) bizim cocuklari tercihim her zaman cin gibiler..kanimca bizim bidiklarin IQ leri yuksek masallah hepsine...
Bende artik blenderi sadece et icin kullaniyorum, sebzeler eger yumusaksa az catalla ezerek veriyorum..birde sunu farkettim biz yemek yeme esnasinda eline ve agzina ne verirsek aliyor bir ozentisi var bizde bu firsatla agzina birseyler tikistiyorum bir iki seklinde cok degil ama en azindan biraz buyuk parcalari agzinda damagi ile ezerek cignemeyi ogrenmis oluyor..hic yoktan iyidir..
Kiz kvnin sosyal cevresi cok genis desem kendide dahil hepsi oy verrir amaaaaa anacim rahat rahat dedi kodu yapamamcanım senin kayınvalidene mail atma zamanın geldiyse bir oy da ondan isteseydik
umarım kızmassın cnm şaka yapıyorum
merhabalar benim oğlumda hasta kızlzr moralim bozuk onun hırılıtılı nefesini duydukça ben daralıyorum
önceleri sabahları tektük öksürüyordu dr gittik bişi yok dedi sonra güniçinde bi iki tane öksürmeye başladı ve hırıltı duyuyordum yine götürdüm geniz akıntısı bişi yok dedi bu süreç 15 gün sürdü sonra başka bi dr götürdüm oda nefesinde ses var dedi birsürü soru sordu nefes açıcı alerji şurubunu kullan gel dei gittik azalmamış artmış hırıltısı kan röntgen .... ciğerleri temiz bronşları dolu heralde antibiyotik aldık pztesi tekrar gideceğiz gece çok rahat uyuyor sabah kalkınca biraz öksürük sonra hırlıtı var offffff dua edinde geçsin zeytin gözlüm hasta olmasın ben olayım onun yerine
Tatlim siz gitmiyormuydunuz yawww:44:
Zynepcim yazmistim ama gormedin herhalde hayatim ben ankaradaki anatolium dan bahsediyordum canim benimTatlim yilbasi kutlamasini bizde yapmak istedi ablamlar
Bizim evin manzarasi cok hos havai fisek falan izleriz diye ozenmisler biz de 5ocak.a erteledik Istanbul Akvaryum.u
Yani pzt Bursa.dayiz Cmt Istanbul.da
Sen ne kadar kalacaksin?
TURUNCU PINARDA ve bebegi oguren kusan yemeyen diger arkadaslar
Bugun Omere her zamanki kiymali tarhana corbasindan yaptim
Ogurdu tukurdu puskurttu eline aldi saga sola surdu!!
Esime sizin bidiklardan bahsetmistim
Bir turlu yediremiyorlar ne yapsalar yedirebilirler diye arastiriyorum demistim
O da kinama diye kizmisti bana
Halbuki Allah biliyor ya kinamak soyle dursun kendi yakinim yegenim gibi cozum dusunuyordum
Kizlar cidden evliya sabri var sizde
Tabak bitene kadar basima agrilar cikti aglama noktasina geldim
TURUNCU PINARDA ve bebegi oguren kusan yemeyen diger arkadaslar
Bugun Omere her zamanki kiymali tarhana corbasindan yaptim
Ogurdu tukurdu puskurttu eline aldi saga sola surdu!!
Esime sizin bidiklardan bahsetmistim
Bir turlu yediremiyorlar ne yapsalar yedirebilirler diye arastiriyorum demistim
O da kinama diye kizmisti bana
Halbuki Allah biliyor ya kinamak soyle dursun kendi yakinim yegenim gibi cozum dusunuyordum
Kizlar cidden evliya sabri var sizde
Tabak bitene kadar basima agrilar cikti aglama noktasina geldim
Ohhh afiyet olsun kuzuma yarasin aynen turuncum eline verince daha rahat yiyorlar bizde sabah kahvaltida eline labneli kasik verdim yedi agzi gozu yuzu batsada yedi arada kasar ezip verdim agzina bardagin dibinde portakal suyu vardi bi yandan onu icti yumurta yapmadim bugun ama eline verince daha keyifli yiyooo
Oy oyyy Ömercik bugün birazcık yaramazlık yapmak istemiş annesi.
Belkide kıyma her zamankinden daha iri olmuştur ya da karnı tam aç değildir,o yüzden yapmıştır
Burda hiç birimiz birbirimizi kınamıyoruz,hep birbirimizden bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz.O yüzden için rahat olsun
Evet Ömerin yaptığı o öğürme,tükürme ve elleri ağıza sokarak içindekileri çıkarmaya çalışma hareketini yapıyor benim oğlan pütürlü verildiğinde.İlk iki gün yoğun öğürme sonucu kendisini kusturdu,bugünde dışarda babamız ördeklere ekmek atarken fırsattan istifade temiz havada muhallebi yedirmeye çalıştım ama kıvamı koyu olunca öğkkkk dedi ve kustu..
Alışverişe gittim grissini aldım deneme amaçlı.Birde akşam yemeği için lahmacun yapmıştım,temizlik için masa sandalyeyi kaldırınca yerde yiyelim dedik.Kayrayıda yanımıza oturttuk ve eline grissini verdik.İnanırmısın onu emerek geveleyerek yedi.Ağzına parça geldiğinde sağa sola çevirerek yumuşattı ve çevire çevire yedi.Sonra lahmacuna atıldı,onuda verdim eline,ağzına götürdü,biraz kıymasından yedi,sonra sıkılıp maydanozlarla oynamaya başladı.Yani yerde bizim yanımızda epeyce eğlendi ve ağzına bir şeyler götürmeye çalıştı.Kendi masasında hiç yapmazdı böyle şeyleri.
Bundan sonra akşam yemeklerini ara sıra böyle yere sereceğim ve bizim masamıza tamamen dahil olabilmesı için önüne yiyebileceği şeylerden koyacağım.Bugün ki denemeden sonra çok da umutsuz vaka olmadığımızı anladım
En kısa zamanda köfte yiyor artık diye yazacağım buraya(ümitvar olmak gerek ama dimi )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?