2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Oy vermeyen kaldi mi kizlar, mayis anneleri oy bekler haberiniz yoktur diye soruyum dedim,ins coktaan vermissinizdir yada simdi gorup vermek icin kollari sivazliyorsunuzdur, sevgiler

Kıyamam kuzuma yaa ALlah tez zamanda şifa versin eski sağlığına kavuşsun tontişim
Hem öksürük ve nefes alamama hemde dişler aynı zamana denk gelmiş Allah yardımcınız olsun canım
Biz iyiyiz teyzesi sadece beslenme problemi var o da geçer inş sağlıkları sihatleri yerinde olsunda kuzuların herşey zamanla düzelir
Öpüyorum seni ve fıstığı iyi geceler canım

yok canım o zaten 4. denemem ve ilk hamiliiğimdi 5. deneme olumsuz sonuçlandı şimdi 6. tüp bebek için kolları sıvadım iğneler vuruluyo dua edin bana mayıs annelerrriiiiii:))))

Canım ya çok üzüldüm demek bu 6. Denemeniz hem maddi hem manevi insanı çok yıpratan bi süreçten geçmişin
İnş bu denemende tutar ve bebeğini kucağına alırsın

yok canım o zaten 4. denemem ve ilk hamiliiğimdi 5. deneme olumsuz sonuçlandı şimdi 6. tüp bebek için kolları sıvadım iğneler vuruluyo dua edin bana mayıs annelerrriiiiii:))))

canım rabbim sanada bizim gibi nasip eylesin anneligi yavrun sana sımsıkı tutunsun ve 9ay sonra koklarken bize yazmanı nasip eylesin amin...
canım benim yakın akrabamın 14sene bebegi olmadı neler denemediler tüp bebek içinde senelerce para döktüler ve doktoru gecen sene artık yapmayalım demiş ümidini o bile kesmiş, ama akrabam kesmedi son kez yapalım demiş ve mutlu son suan bizim bebişlerden 3ay küçük oglusu var kollarında olmaz diye bişey yok yeterki rabbim ol desin ...rabbim inş seni hayırlı bir bebekle müjdelendirir ve bütün herkeze bu duyguyu istedigi kadar nasip eyler inş canım arkadasım

zeyneep benim kizimda ayni seyi yapiyor emmemek icin elinden geleni yapiyor ama ben pes etmiyorum ozellikle uykuluyken dalmak uzere ver,gecici bi donemmis sanirim yani insallh oyledir

zeyneep benim kizimda ayni seyi yapiyor emmemek icin elinden geleni yapiyor ama ben pes etmiyorum ozellikle uykuluyken dalmak uzere ver,gecici bi donemmis sanirim yani insallh oyledir

Az once sabah ezanina muteakip 1gogsumu emzirdim 2.gogusteyken babasi ezani duyup kalkip besmele cekince sesini duydu ve zink diye dikildi
Gece gece cocuk zombi gibi dikilince de anasinin odu patladi cocugu birakip hemen wcye kostu
Kizlar korkudan odum patladi sanirim
Kendinden gecmis bi sekilde emen cocuk nasil bir radar sistemiyle donatilmistir ki en ufak cit sesinde ayaklanip kamyoncu gibi şşşş şşşşşşşşşşş diye babasina laf atar anlamis degilim
Babaci zombi!

Canım bu bebeklerin ortak yönü çok fazla.Bazen aklıma bu bir sendrom mu falan diye geliyor biliyormusun.Yani burda 3 tane bebek var ve 3üde tamamen aynı !!
Ben de seni ve çiçeğimi takdir ediyorum.Saçımızı süpürge ederek bu yaramazları büyütmeye çalışıyoruz.Geleceğe dair çok büyük korkularım var ama ...Umarım paşam korkularımın yersiz olduğunu ıspatlar ve anneciğini utandırır.
Kahvaltıda kusma sorunsalı bizde de var.Ben mutlaka motilium veriyorum,diğer öğünlerde artık vermiyorum.Sadece tahin verdiğimde motiliumda versem mutlaka kusuyor.O yüzden tahini kestim.
Benimde lohusalığım çok ağır geçti,ben de hala ara ara o psikolojiye girmiyor değilim...
Doğanın o dudişli resmini isteriiimmm.
Kayra da dil çıkarmayı öğrenmiş,ben arada yapıyordum şimdi o da bana yapıyor

Tatlım sizlerin yardımı ile yavaş yavaş alışacağız inşaallah pütürlere.Ben çiğneme refleksini geliştirmek için biraz geç mi kaldım bilmiyorum ki.Yani salatalığı eline verdiğimde kuş gibi kemiriyor ama önüne ekmek koyduğumda uzaylı görmüş gibi yapıyor ve dokunduğunda tiksiniyormuş gibi bir yüz ifadesine bürünüyor.Ağzına bile almaya tenezzül etmiyor.Bisküvi verincede aynısını yapıyor ama galeta verdiğimde onu kemirmeye çalışıyordu annemlerde.Ben de bugün alacağım bakalım.
Yeşil soğanı senden duyduktan sonra ben de verdim ve çok sevdi.Dün mandalinayı ikiye böldüm ve önüne bıraktım.Yine tiksinip sadece oynamaya başladı.Kalktım yeşil soğan verdim ve onu kemirmeye başladı.Ardından mandalinaya merak saldı ve onuda kemirip ısırmaya başladı.Yani öncelikle ısırma kemirme refleksini ayaklandırıp sonrasında çiğneme refleksini harekete geçireceğiz sanırım
Patateside bugün mutlaka deneyeceğim ama Kayra benim elimden hiç bir şey yemek istemiyor.Hemen ağzını sıkıca kapatıyor ama yinede deneyeceğim.

Canım kokostar kurabiyeleri ben geceden yapmıştım ama herhalde hamuru sert yoğurmuş olacağım ki çok kuru ve sert oldu benimkiler.Ben de sabah sütlü şekerli sıcak şerbet hazırlayıp içinde beklettim ve hafif ıslak kurabiye gibi oldu.Çok hoşuma gitmişti benim.
Külahlı muhallebiyi ise muhallebisini akşamdan yap ama külahı sabaha yap derim.Çünkü milföy çabuk bayatlıyor.Hele içine muhallebisinide sıkarsan yumuşama yapabiliyor.

Canım Kayra pirinçten fena öğürüyor.Yoğurt çorbasını içemiyor mesela.(gerçi zaten sevmiyor o çorbayı ama içindeki pirinçleride yutamıyor ynai)Muhallebisindeki irmiği bile yutamıyor yani düşün.Hep pürüzsüz olsun veya çok sulu olsun istiyor.
Ama bu akşam sütlaç yapacağım.Pirinçi önceden haşlayıp çatalla iyice ezdikten sonra süte ekleyeceğim ve öyle yedireceğim.Bakalım ne olacak.

Wintersun;canım ben de hatırladım seni...Oy'un için çok ama çok teşekkür ederiz.
Tüp bebek yaptıracağın zaman bizlere haber ver ve hep beraber senin için dualar edelim.
İnşaallah en kısa zamanda mucizen seninle olur.

Evet canım sen de yurtdışında olduğun için beslenme şekillerini az çok bilirsin.
Yumurta yemesini bilmiyorlar dediğin gibi.Verdikleri zamanda beyazı ile birlikte veriyorlar.Hatta eşime dediğimde sen o foruma üye ol da biraz bilgilendir onları demişti
Her bebek kendisine özeldir,birine mandalin dokunurken diğeri şapur şupur yiyebilir.Buna en doğru kararı anne verebilir dediğin gibi.
Akşamları aynı sofrada yemeklerden tattırmak ile çok güzel yapıyorsun.Kayranın bizim sofrayı karıştırmaya merakı var sadece.Ağzına bir şey vermek istesem hemen kafasını çeviriyor.Huy edinmiş bunu....

merhabalar benim oğlumda hasta kızlzr moralim bozuk onun hırılıtılı nefesini duydukça ben daralıyorum

önceleri sabahları tektük öksürüyordu dr gittik bişi yok dedi sonra güniçinde bi iki tane öksürmeye başladı ve hırıltı duyuyordum yine götürdüm geniz akıntısı bişi yok dedi bu süreç 15 gün sürdü sonra başka bi dr götürdüm oda nefesinde ses var dedi birsürü soru sordu nefes açıcı alerji şurubunu kullan gel dei gittik azalmamış artmış hırıltısı kan röntgen .... ciğerleri temiz bronşları dolu heralde antibiyotik aldık pztesi tekrar gideceğiz gece çok rahat uyuyor sabah kalkınca biraz öksürük sonra hırlıtı var offffff dua edinde geçsin zeytin gözlüm hasta olmasın ben olayım onun yerine

canım senin kayınvalidene mail atma zamanın geldiyse bir oy da ondan isteseydik
umarım kızmassın cnm şaka yapıyorum
Kiz kvnin sosyal cevresi cok genis desem kendide dahil hepsi oy verrir amaaaaa anacim rahat rahat dedi kodu yapamammail atma asamasina getirmedi henuz en son kocam konustu onunla biraz geri adim atti daha temkinli su siralar

Gecmis olsun cnm, rabbim tez vakitte sifa versin ins..bu durumu yasayan bebek cok oldu burda benim oglanda dahil..cnm ihlamur iyi geliyor her gun ilik bir sekilde icir..birde nefes acici sprey varsa kullanabilirsin..uzuldum zeytin gozlune kiyamam hicbirine benimde yuregim dayanmiyor hastalandiklarinda, bu yuzden seni cok iyi anliyorum ..

Baba kiz disari ciktilardaha dogrusu postalandilarbende yaptim kendime bir turk kahvesiiii ohhhh kayif yapiyorum az sonra misafir gelecek soyleee sakin sakin kahve icmeyeli 7,5 ay oldu beeeevalla bebeleri buyttuk kizlar Allah in izni ile yuruduklerinide gorursek sonra okul ergenlik derken birde bakmisiz yuvadan ucup gidiyorlarneyse ben kahvemi iceyim anin tadini cikarayim ehueuheheheh

Tatlim siz gitmiyormuydunuz yawww:44:

Tatlim yilbasi kutlamasini bizde yapmak istedi ablamlar
Bizim evin manzarasi cok hos havai fisek falan izleriz diye ozenmisler biz de 5ocak.a erteledik Istanbul Akvaryum.u
Yani pzt Bursa.dayiz Cmt Istanbul.da
Sen ne kadar kalacaksin?

TURUNCU PINARDA ve bebegi oguren kusan yemeyen diger arkadaslar
Bugun Omere her zamanki kiymali tarhana corbasindan yaptim
Ogurdu tukurdu puskurttu eline aldi saga sola surdu!!

Esime sizin bidiklardan bahsetmistim
Bir turlu yediremiyorlar ne yapsalar yedirebilirler diye arastiriyorum demistim
O da kinama diye kizmisti bana
Halbuki Allah biliyor ya kinamak soyle dursun kendi yakinim yegenim gibi cozum dusunuyordum
Kizlar cidden evliya sabri var sizde
Tabak bitene kadar basima agrilar cikti aglama noktasina geldim

Zynepcim yazmistim ama gormedin herhalde hayatim ben ankaradaki anatolium dan bahsediyordum canim benim
esim istersen ayin 7 sinde bizde kuzenle gideriz bursaya diyor ama kizi hasta etmekten korkuyorum o yuzden yaza erteledim aslinda yaz olmasinada gerek yok yani babamiz iki haftada bir pazartesi sali izinli oluyor pazar aksami cikariz pazartesi sizi goruruz kuzenimizi goruruz evimize doneriz nasillll?havalar isinsin oradayiz bacim

Kızlarrrr nerdesiniz ayol
Hafta sonu olunca burası boş kalıyo
Benim kociş ütü yapıyo bende bi ne var ne yok diye bakim dedim
Görse ütü yapmadığım için söylenir
Bende kuzumu yıkıycm yağlıycam masaj yapıcam totosunu kremliycem
Oğlumu şımartim biraz

Oy oyyy Ömercik bugün birazcık yaramazlık yapmak istemiş annesi .
Belkide kıyma her zamankinden daha iri olmuştur ya da karnı tam aç değildir,o yüzden yapmıştır
Burda hiç birimiz birbirimizi kınamıyoruz,hep birbirimizden bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz.O yüzden için rahat olsun
Evet Ömerin yaptığı o öğürme,tükürme ve elleri ağıza sokarak içindekileri çıkarmaya çalışma hareketini yapıyor benim oğlan pütürlü verildiğinde.İlk iki gün yoğun öğürme sonucu kendisini kusturdu,bugünde dışarda babamız ördeklere ekmek atarken fırsattan istifade temiz havada muhallebi yedirmeye çalıştım ama kıvamı koyu olunca öğkkkk dedi ve kustu..

Alışverişe gittim grissini aldım deneme amaçlı.Birde akşam yemeği için lahmacun yapmıştım,temizlik için masa sandalyeyi kaldırınca yerde yiyelim dedik.Kayrayıda yanımıza oturttuk ve eline grissini verdik.İnanırmısın onu emerek geveleyerek yedi.Ağzına parça geldiğinde sağa sola çevirerek yumuşattı ve çevire çevire yedi.Sonra lahmacuna atıldı,onuda verdim eline,ağzına götürdü,biraz kıymasından yedi,sonra sıkılıp maydanozlarla oynamaya başladı.Yani yerde bizim yanımızda epeyce eğlendi ve ağzına bir şeyler götürmeye çalıştı.Kendi masasında hiç yapmazdı böyle şeyleri.
Bundan sonra akşam yemeklerini ara sıra böyle yere sereceğim ve bizim masamıza tamamen dahil olabilmesı için önüne yiyebileceği şeylerden koyacağım.Bugün ki denemeden sonra çok da umutsuz vaka olmadığımızı anladım
En kısa zamanda köfte yiyor artık diye yazacağım buraya (ümitvar olmak gerek ama dimi )

Ohhh afiyet olsun kuzuma yarasin aynen turuncum eline verince daha rahat yiyorlar bizde sabah kahvaltida eline labneli kasik verdim yedi agzi gozu yuzu batsada yedi arada kasar ezip verdim agzina bardagin dibinde portakal suyu vardi bi yandan onu icti yumurta yapmadim bugun ama eline verince daha keyifli yiyoookasigi agzina sokmasina gulmekten olduk zaten
Aksam yemek yerken de domates ve salatalik verdim eline aaa ondan once muz verdim mincik incik etti ama yemesi gerekeni yedi kendi zaten cok hosuna gidiyor ve kendi yemeye basladiginda daha guzel doyarlar

Doğumdan sonra verdiğim ama emzirme döneminde tekrar aldığım kilolardan bugüne kadar 8 kilo vermiş bulunmaktayım.
Hamilelik öncesi kiloma 6 kilo kaldı ama ben fazla kilo ile hamile kaldığım için toplamda 15 kilo daha vermem gerekiyor.Yazın kardeşimin düğününe kadar bu kilolarıda verip incecik olmak istiyorum ...
Düzenli spor veya diyet yapamıyorum,o yüzden yavaş ilerliyorum ama başaracağıma inanıyorum

Aslında dişleri tamamen çıksa ya da az biraz,bu sayede sofrada bizimle beraber daha rahat yiyebilirler.Acaba spagetti falan mı pişirsek şöyle et suyundan,yoğurtlu veya sade veya tahin-ceviz-lor katsak versek önlerine elleriyle tutup tutup ağızlarına götürseler erken mi olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…