2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

iyi akşamlar kızlar...öncelikle herkesin mevlid kandili mübarek olsun...dualarınızda bizi de unutmazsanız sevinirm...özelikle bütün hasta bebişlere ve oğluma acil şifa dileyin kızlar lütfen..meleğim geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederiz...bugün doktora gittik..oğlumun vucudunda kızarıklıklar vardı..hastalığının adı 'kızıl' mış...penisilin ve alerjik iki farklı şurup verdi...ilaç kullanmak hiç istemiyorum ama netten araştırdığım kadarıyla ilaçları kullanmak gerekiyormuş...oğlumun bu doğduğundan beri 3. antibiyotiği olacak...napalım Rabbim dermansız dert vermesin....üstelik iki farklı hastaneye gittik..ilk doktor anlamadı bile...ne kadar zor bebişlerin hasta olması..neyse ben duygusala bağladım:(((çok üzgünüm.....

Ins ilaclari alir ve iyilesir hemencecik, kendini uzme cnm, dedigin gibi mevlam dermansiz dert ve hastalik vermesin ...kizilcigi duymustum ama bu hastalik hakkinda hic bilgim yok..ne sebep oluyormus bu hastaliga dr birsey soyledimi cnm..
seninde kandilin mubarek olsun, rabbim dualarimiz kabul kilar ins, cumlemisin amin

canim ne guzel yazmissin
Ben evdeyken foruma cok kaptirdim kendimi
Sanirim ise baslayinca anladim
Ama olan oldu artik:19:
Sanki hic ilgilenmemisim gibi kotu hissediyorum:26:

BUGUN REGLI SANCIM TUTTU diye evde kaldim
Koltukta yatiyordum Omer de emekleyerek yanima gelip koltuktan tutunup kalkti
Bir ayagima gidiyor patiklerimle oynuyor bir basima geliyor yuzumu yaliyor derken kalkayim da azicik mincirayim dedim
Bir anda sirtustu kollar bacaklar acik kafasinin ustune bir dustu basi yerden sekti resmen
Doktorumuz bir sorun yok dedi ama cok kotu hissediyorum
O CATTT sesi basindan geldi yavrumun Rabbim korusun
Kendimi bugun kotu anne ilan ediyorum:43:

Gecmis olsun cnm, Mahir de bugun milli oldu hic sorma..yatakta yanima almistim uyusun diye bir ara dalmisti sonra ayak ucundan sen yorganin altindan komando laar gibi as ve aldigi yastikla once yastik sonra kendisi kut dus yere,,yalniz kafasini arkasini cok fena yere carpti...ben bir ciglikla ayaklandim ki halan kendime gelmis degilim, uykudan kalkinca oyle cok sersemledimki...kuzum epey agladi sonra malum takip ettim cok sukur birsey olmadi zannindayim..ins olmamisti, rabbim korusun hepsini cnm, olan oluyor ne kadar dikkat edersen et, yani engel olamuyorusun..kendini lutfen suclama..optuk sizi cok gecmis olsun umarim son olur..

melegim sizede geçmiş olsun canım..malesef ne kadar korursak koruyalım düşüyolar..
umarım bir daha yaşamassınız...

bu arada tatlıcadıyı merak ediyorum oğlu nasıl oldu acaba
turuncu nunda oğlu grip olmuştu...
nagihanında kızı ve kendisi hastaydı..:18:

annezeynep__:1:sanada zorla yorum yaptırttım ya hay allah:1:
teşekkür ederiz:17:

mutluanne__ziyaretçilerden biri sensin farkındayım:1:
ayıp degilmi:1:
arkandan rahat rahat konuşamayacakmıyız:1:

Cnm merak etme cikar, zamani var daha dr ler 13 aya kadar normal diyorlar daha dogru 5 . ay ile 13. ay arasi dogal olaniymis..
Ben Tr gelene kadar cikmazsa beraber yapiveririz dis hedigini ne dersin bacim, olur mu olur valla :34:

canım sen nekadar iyi yürekli candan bir insansın duygulandırdım su mübarek günde beni yapamazsakta yapmıs gibi oldum zaten Allahım razı olsun hakkını helal eyle canım degerlisin benim için :43:

Melegim coook gecmis olsun o goruntu ses cikmiyor valla aklimdan
Nu arada sen TRye ne zaman geleceksin??

Beykozzz benimkinde de dis yok ama bugday konusunda kararliyim simdiden hazirlikllara basladim bu gidisle Omer.in disi cikmadan ben dis bugdayi yapacagim :3:

Aslina bakarsaniz ben DG icin de hazirlanmaya basladim
Calisinca anca yetisirim cunku
Bi de biz Nisan dogumluyuz malum
Esim madem abartacaksin konsept aslan olsun dedi ben de kapadokyada ogrenisimizin serefine balon istiyordum
Bir de ogluma hediye bulmam lazim tabi yillar sonra zevkle keyifle gostermeli annemin ilk dg hediyesi diye

Gecmis olsun cnm, Mahir de bugun milli oldu hic sorma..yatakta yanima almistim uyusun diye bir ara dalmisti sonra ayak ucundan sen yorganin altindan komando laar gibi as ve aldigi yastikla once yastik sonra kendisi kut dus yere,,yalniz kafasini arkasini cok fena yere carpti...ben bir ciglikla ayaklandim ki halan kendime gelmis degilim, uykudan kalkinca oyle cok sersemledimki...kuzum epey agladi sonra malum takip ettim cok sukur birsey olmadi zannindayim..ins olmamisti, rabbim korusun hepsini cnm, olan oluyor ne kadar dikkat edersen et, yani engel olamuyorusun..kendini lutfen suclama..optuk sizi cok gecmis olsun umarim son olur..

melegim canım cok gecmiş olsun inş düzelir kıyamam bende düşürdügümden beri dahada iyi anlıyorum sizi rabbim korusun annezeynepcim ya aklımdan anlatısın ckmıyor rabbime emanetler :5:

annezeynep__:1:sanada zorla yorum yaptırttım ya hay allah:1:
teşekkür ederiz:17:

mutluanne__ziyaretçilerden biri sensin farkındayım:1:
ayıp degilmi:1:
arkandan rahat rahat konuşamayacakmıyız:1:

A aaaa yalaaan iftiraaaa ne zorlasi kiz gecen haftadan beri resim ekledim diye bir suru yazan oldu bakamamistim bugun siradan bakayim dedim ama ben Cerende takilip kaliyuorum ya cok tatli cok havali bicirik sey ya

canım sen nekadar iyi yürekli candan bir insansın duygulandırdım su mübarek günde beni yapamazsakta yapmıs gibi oldum zaten Allahım razı olsun hakkını helal eyle canım degerlisin benim için :43:

Cnm olurmu hic Enes bizimde oglumuz, benim icin hepsi Mahir gibi cok seviyorum onlari ve annelerini..isterdimki hep bir arada buyusunler ve birbirlerini tanisinlar bizler gibi :34:
Hakkim yok ama varsa bile helali hos olsun, sende cok degerlisin tatlim benim

Beykozzz benimkinde de dis yok ama bugday konusunda kararliyim simdiden hazirlikllara basladim bu gidisle Omer.in disi cikmadan ben dis bugdayi yapacagim :3:

Esim madem abartacaksin konsept aslan olsun dedi ben de kapadokyada ogrenisimizin serefine balon istiyordum
Bir de ogluma hediye bulmam lazim tabi yillar sonra zevkle keyifle gostermeli annemin ilk dg hediyesi diye

canım ne güzel kararlı olman ben bekledigimden gelmiyor sanırım diye düşünmeye basladım inş cok güzel bir diş bugdayı yapcaksın :34:

melegim sizede geçmiş olsun canım..malesef ne kadar korursak koruyalım düşüyolar..
umarım bir daha yaşamassınız...

bu arada tatlıcadıyı merak ediyorum oğlu nasıl oldu acaba
turuncu nunda oğlu grip olmuştu...
nagihanında kızı ve kendisi hastaydı..:18:

melegim canım cok gecmiş olsun inş düzelir kıyamam bende düşürdügümden beri dahada iyi anlıyorum sizi rabbim korusun annezeynepcim ya aklımdan anlatısın ckmıyor rabbime emanetler :5:

Sagolun canlarim, ins butun cocuklarimiz icin son olur bu dusmeler...
Zeynep cim bir aksilik cikmazsa oglumun dogum gununde orda olmayi arzu ediyorum, yani mayis basinda..
BabyCeren bende cok merak etiim Tatlicadiyi ins hepsine rabbim sifa olsun, iyilesirler umarim

Oooo tatlım biz dün barıştık,dayanamadım ben de yazık adam nasıl gözleri dola dola yalvarıyor.İşin aslını da anlatınca ben de ondan uzattığım için özür diledim.Meğer hediyemi önceden burdaki altınbaştan sipariş etmiş fakat internet satışı daha karlı olduğu için(hem yüzde on indirimli hem biraz daha düşük fiyatlı hem de limit aşımında 50 tl indirim var)iptal edip doğum günümden bir gün evvel internetten satın almış taksitle...
Tatlım haklısın da bu benim eşim varya kaç zamandır bunu bana yapıyıor arık ben de kararlı olmak durumundaydım...Hem hediyemi tahmin ediyordum.Altın şahmaran almış kar taneli sağolsun.
Canım Doğa iyi Allaha şükür,beslenmemiz düzeldi.Eğer kilosu iyiyse muhallebiye yüklenme derim.AYRICA SÜT MİKTARI DA GAYET YETERLİ BEN DE HEMEN HEMEN AYNI MİKTARDA VERİYORUM.

Canim cok sevimdim barismaniza, allah muhabbetinizi bir daha hic bozmasin ins...
Hediyende cok sik ve guzel..hayirli olsun gule gule kullan canim,
Guzek Doga kizimizn guzel annesi bence en iyisi ve en guzeli layik her zaman, esinde beyfendiligini ortaya koyarak bunu anlamis olmasi cok mutluluk verici cnm, opuyorum seni ve kizini,

ILKIM ve SEKERSIZYESILCAY, kizlar dogru anladiniz tam 35 kilo aldim:56: ve 1 kilosu kaldi.Ve cok birsey yapmadim ara ara diyet yapiyorum guyaaa
:1: yani iki gun dikkat etsem ucuncu gunu hersey yiyorum yavas yavas kendiliginden gitti,hizimi alamadim ve 6 kilo daha hedefledim,bu kez kararli bir sekilde diyete basladim bugun ucuncu gun:1: esim mart ayinda izne gelcek insallah o gelene kadar istedigim kiloya inmeyi hedefledim,kismet bakalim, havalar isinincada spora baslicam skilasmak icin...

Banada bir dokunsan acep bende o kadar verebilirmiyim, masallah iradene umarim daim olur, ve hedefine varirsin..

önceden birisi bana agır bir laf söylese günlerce üzülür kahrolurdum ama
çocugum olduktan sonra ona söylenen veya yapılan harekete çok ama çok üzülür oldum...
ceren bebekken çok kiloluydu ve komşudaydık,diger komşum cereni kaptı yürütece koyacaktı ki
ev sahini şöyle dedi''ayy yürüteç kaldırırmı ki acaba''...
kaptım cereni bindirmedim tabikide...gün oldu devran döndü onlarda bana bugün geldi...
oğluyla cerenin arasında 40 gün var...
çocuk çok minyon...
cerenin odasında basket potası var tam boyuna göre ayarlamışım..
çocuk atamıyo yetişemiyo..agladı:((
anneside dedi ki neden bu kadar yüksekte bu...
dedim cerenin boyuna göre ayarlanmış o pota...
sonra aklıma zamanında yaptıgı geldi ama lafı uzatmadım
tuttum potayı indirdim biraz...

yani bende laf sokabilirdim onu üzebilirdim kıyamadım o çocuga..
ne var ya kızım yürütecini kırsa ne varrr
kırılsa yenisini almazmıyım ben..

burdan çıkarılacak sonuç şu: lütfen başka çocukların bir özrü veya göze batacak
fiziksel veya başka türlü kusuru varsa..annelerini o yönde vurmayalım..

dedim bugün kk ya az takılayım akşam çocuklarımla olayım..
bakın neler oldu:1:

yemekten sonra ceren hanım tutturdu pisküvili pasta diye.........yaptımmm
sonra mısır patlat dedi...........patlattımmmm
sonra anne odamda hep birlikte oyun oynayalım dedi...........oynadık
oyun oynarken ceren benimle oynamak istiyo,çağla beni görüyo kucak istiyo:37:
kavga çıktı 2 kardeş arasında:1:
eşime dedim salonun perdesini sök makinaya atalım:1:
söktü attım yıkandı tekrar astı:1:
sonra sohpet edelim dedim:36::36:
adamın beyninin etini yedim:1::1:
sonra ceren bana yine küstü:1:
sonra çağla hep bana yapışık gezdi:1:
neyse sonra uyudular...
kocamda uyudu rahat ettim...
ne geceydi yaaa:1:

konu atlamada ve gündem degiştirmede üstüme yokmuş bunu anladım:1::1:

bir an neşeli
bir an duygusal
bir an çocuksu
arka arkaya yaşıyabiliyorum bütün duyguları:7:

$74949_10151280045644102_826710436_n[1].webp $72222_10151261640749102_1114595783_n[1].webp $406034_10151278467034102_1983765222_n[1].webp

hız kesmek yok melegim:1:
gaza geldigim zaman inan bende duramıyorum:1:

önceden birisi bana agır bir laf söylese günlerce üzülür kahrolurdum ama
çocugum olduktan sonra ona söylenen veya yapılan harekete çok ama çok üzülür oldum...
ceren bebekken çok kiloluydu ve komşudaydık,diger komşum cereni kaptı yürütece koyacaktı ki
ev sahini şöyle dedi''ayy yürüteç kaldırırmı ki acaba''...
kaptım cereni bindirmedim tabikide...gün oldu devran döndü onlarda bana bugün geldi...
oğluyla cerenin arasında 40 gün var...
çocuk çok minyon...
cerenin odasında basket potası var tam boyuna göre ayarlamışım..
çocuk atamıyo yetişemiyo..agladı:((
anneside dedi ki neden bu kadar yüksekte bu...
dedim cerenin boyuna göre ayarlanmış o pota...
sonra aklıma zamanında yaptıgı geldi ama lafı uzatmadım
tuttum potayı indirdim biraz...

yani bende laf sokabilirdim onu üzebilirdim kıyamadım o çocuga..
ne var ya kızım yürütecini kırsa ne varrr
kırılsa yenisini almazmıyım ben..

burdan çıkarılacak sonuç şu: lütfen başka çocukların bir özrü veya göze batacak
fiziksel veya başka türlü kusuru varsa..annelerini o yönde vurmayalım..

Halbuki o yaslarda yapilan hicbirsey geride kalmiyor, hepsi kafada kaliyor...benimde cocuklugumda boyle tatsiz seyler vardi ve halan unutamadim..anneme surekli aglayarak geldigimi hatirliyorum, bende cocukken cok ufaktim, hep siranin en onunde oturttururlardi beni, goren sorardi kaca gidiyorsun diye daha agzimi acmadan bire mi derlerdi halbuki 5. sinifa gidiyor olurdum, bende sesimi cikaramaz ezilir buzulurdum..
Senin verdigin ornekleri tek basima yasamakla beraber annem ile de yasadim...dedigin gibi anne olunca insan cocuguna kiyamiyor...hemen kendini siper ediyor herseye..Ana olmak boyle birsey iste, banada Mahir ile ilgili boyle seyler soylense bende uzulurdum ki bazen oluyor...ogluma halan cok minik diyorlar...yoksa 7 aylik mi dogdu diyende cok oluyor..yabancilarda ayni anlayacagin insanoglunun bu turleri her yerde var cnm,

melegim__aslında konu boy kilo degildi sadece bir örnek verdim..aslında
o kadar örnek var ki..bugün komşu bana gelince aklıma o geldi..
kızlar erkeklerden daha erken serpiliyolar..
erkekler ergenlikte birden boy atıyolar canım..üzme kendini..
benimde çocukken ezilip büzüldügüm çok şey oldu hatta o yüzden çok çekingen
biri olarak büyüdüm...hala da öyleyim aslında..bakma burda vır vır konuştuguma:))
işte çocuklarımıza söylenen sözleri malesef ki unutamıyoruz...
anne olmak hem çok güzel hemde çok zor bu anlamda..
:54:

Back
X