2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

önceden birisi bana agır bir laf söylese günlerce üzülür kahrolurdum ama
çocugum olduktan sonra ona söylenen veya yapılan harekete çok ama çok üzülür oldum...
ceren bebekken çok kiloluydu ve komşudaydık,diger komşum cereni kaptı yürütece koyacaktı ki
ev sahini şöyle dedi''ayy yürüteç kaldırırmı ki acaba''...
kaptım cereni bindirmedim tabikide...gün oldu devran döndü onlarda bana bugün geldi...
oğluyla cerenin arasında 40 gün var...
çocuk çok minyon...
cerenin odasında basket potası var tam boyuna göre ayarlamışım..
çocuk atamıyo yetişemiyo..agladı:((
anneside dedi ki neden bu kadar yüksekte bu...
dedim cerenin boyuna göre ayarlanmış o pota...
sonra aklıma zamanında yaptıgı geldi ama lafı uzatmadım
tuttum potayı indirdim biraz...

yani bende laf sokabilirdim onu üzebilirdim kıyamadım o çocuga..
ne var ya kızım yürütecini kırsa ne varrr
kırılsa yenisini almazmıyım ben..

burdan çıkarılacak sonuç şu: lütfen başka çocukların bir özrü veya göze batacak
fiziksel veya başka türlü kusuru varsa..annelerini o yönde vurmayalım..

gün olur devran döner işte iyi olanı yapmıssın o zaten anlamıstır :34:
canım ceren anne sütüylemi öyleydi mama veriyormuydun

çocugum olduktan sonra ona söylenen veya yapılan harekete çok ama çok üzülür oldum...
ceren bebekken çok kiloluydu ve komşudaydık,diger komşum cereni kaptı yürütece koyacaktı ki
kaptım cereni bindirmedim tabikide...gün oldu devran döndü onlarda bana bugün geldi...
çocuk çok minyon...

Yahu ne demek yüteç kaldırır mı!!!Çok acı bi laf,,ben olsam devranın dönmesini beklemez alır çocuğumu giderdim oradan,arkadaşlığımı gözden geçirirdim,işin içinde çocuk olunca pire için yorgan yakarım! Dünya malı dünyada kalıyor bunu artık herkes öğrenmeli bence,biz bir deplemle bütün ailemizi kaybettik(2 dayım,yengelerim,kuzenlerim,dedem)Depremden bize tek kalan kardeşim(dayımın oğlu) oldu,,5yaşındaydı anne ve babasını kaybettiği zaman...2koca gün kaldı enkazda,,nörolojik ve psikolojik sorunlarıyla hayattta kaldı ama..Çocuk problemli diye toplumumuzda yer bulamadı,,normal okullar kabul etmedi,sırf okusun diye annem meb.den özel izinle 2 sene bi köy okulunda onunla aynı sırada okudu,ama olmadı...normal okullar istemedi ve rehabilitasyon okuluna gidiyor...(18 yaşında)Bana sürekli sorar,,abla ben engelli değilim neden o okula gidiyorum,,arkadaşlarımın hepsi engelli,,ben değilim diyor...Diyemiyorumki ona,seni anlamayan insanlar böyle istediği için diye...Diyeceğim şu kızlar,3 günlük dünyada mala mülke değer verip gönül kırarak hiçbiryere gelinmiyor...

Herkese iyi sabahlar,,multu günler diliyorum canım arkadaşlarımmmm:3:
Babaycerencim,,dün geceki o misafir ben değildim canım,,bu gece misafir olurum istersen ama:21:
Kızıl olan bebişimize Rabbimden acil şifalar diliyorum...Allah beterinden korusun,,dermansız dert vermesin...Biran önce düzelicektir inşallah:nazar:

evet Babyceren, süveterleri annem yaptı. bizim buralarda kadınların kışın tek eğlencesi örgü olduğundan soba kenerında, ben hamileyken bütün akrabalar bu konuya yoğunlaşmış. zira beşikiçi tabir edilen bebek doğumu seramonisinde 20 den fazla süveter-hırka-kazakımız olmuştu :)

Bütün güzel annelere bebişlerine ve bebek bekleyen herkese bol bol dua edildi dün gece Rabbim duysun sesimizi.

puhahah çok güldüm yaaa :52::52:
mutlu anne çok tatlısın
yanağını benim için sıkar mısın:1:

maniden bozma oldu :27:

miyaw miyawww,,günaydın cicim:21:Fazla sıkmışım yanağım çürüdü:1:
Çok tatlısın sen yaaa:1:
Dip not: ne alaka bilmem ama sen her puhahah yazdığında dışımdan o sesi çıkartıyorumm:1:

çocuk çok minyon...

son derece katılıyorum. çocuklar böyle fiziksel şeylere takılınca insan gülüp geçiyor ama yetişkin biri yapınca üzülüyor. for example, bizim oğlanın kafası (doğuştan birkaç kafatası kemiği yapışık olduğundan) biraz uzun. birgün pazarda gezerken 8-9 yaşlarındaki bir çocuk yanındaki arkadaşına demez mi: "aaa çocuğa bak laa, çok güzel ama kafası kavun:) o an çok güldüm ama yetişkinler böyle şeyler söyleyince, acıyorum hallerine. gün oluyor devran dönüyor dediğiniz gibi

anne olmak hem dünyanın en güzel duygusu, hem de dünyanın en zor işi... benim küçük adam ınnnee diye boynuma sıkı sıkı sarıldı mı o an tüm dünya durur ve kucağımda bana güç veren oğlumu veren allaha şükretmekten başka bi kelime bulamam, bize bu küçük melekleri gönderen rabbimize şükürler olsun

günaydın herkeseee....:16:

çok kötü bir gece geçirdik, zeyno bütün gece ağladı mızmızlandı, ne meme aldı ağzına ne biberon nede kaşıkla bir besin, galiaba diştendir başka ne olacakki ateşide yok ama öyle huzursuz ve ağlaktıki, calpol vereyim dedim enazından ağrısını alır belki ve rahat uyur yok ağzını hiç okadar kilitlediğini görmemiiştim dişi acıyacak diyemi korkuyor ağzını açmıyor acaba hiçbişeye acaba ya offf neyse sabah uyku halinde biraz emdide işe geldim bakalım bugunu nasıl geçirecekler babaneyle, inş buakşam daha rahat bir gece geçiçiriz ya hayır ağlayıp huysuzlanmamsada hiç uyumasa anlıcam ama rahatsızdı yani belli, öğleye kadarda yine aynı olursa doktora götürücez artık napalım, vee eğer diştense bu huzursuzluk ki ilk dişi çıarken bile boyle kötü olmamıştı ya:( alıcam şu doktoun söylediği bitkisel jelmi nedir valla napıcamı şaşırdım:5:

sayfanıza çok uzun zamandan beri takip ediyorum ama hem siteye yeni üye oldum hem de galiba bu 2. mesajım, ama sizi aşağı yukarı tanıyo gibiyim, ben orhan cemalin resmini gördükçe hep ne kadar tatlı bir velet olduğunu düşündüm, sanki böyle insanı çeken hem masum hem büyümüş de küçülmüş bi tarafı var gibi, şu an elimden gelen tüm bebeklerimiz için ezan saati dua etmek ve onlar hep iyi olsun diye dilemek, bebekler için duyduğum en ufak bir aksilik içimi burkuyo, tek dileğim bu durum minik Orhan Cemal'e hç sorun yaşatmasın, o güzel yüzü hep gülsün, allahım hep güzel yazılar yazsın, hep güzel kapılar açsın, anneciği de hep yanında destekçisi olsun

teşekkür ederim, estetik dışında bir sorunu yok çok şükür. ilk aylarda beyin kıvrımlarının gelişimine çok bakmışlardı, kafatası rahat büyüyemediği için beyni sıkışacak ve sorun olacak diye. şu ana kadarki durumu iyi, tabi hala beyin cerrahi düzenli takip ediyor. ne bileyim, 3 günlük dünya. bunları takmamak lazım
bakışlarına gelince. evet, biraz ciddi bakıyor, karakter olarak da oturaklı bir çocuk. cicili bicili, oyuncu felan değil, son derece düz :) arkadaşlarla daha önce konuşmuştuk, hamleyken kafka, balzac, dostoyevski, alev alatlı felan okumuştum bol bol. onun etkisi de olabilir :) toplumcu gerçekçi oldu çıktı çocuk :)

fotograflara yorumları için arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. eminim sizin bebekleriniz daha güzeldir, özellikle kızlar daha bir albenili mi oluyor ne :)

çok kötü bir gece geçirdik, zeyno bütün gece ağladı mızmızlandı, ne meme aldı ağzına ne biberon nede kaşıkla bir besin, galiaba diştendir başka ne olacakki ateşide yok ama öyle huzursuz ve ağlaktıki, calpol vereyim dedim enazından ağrısını alır belki ve rahat uyur yok ağzını hiç okadar kilitlediğini görmemiiştim dişi acıyacak diyemi korkuyor ağzını açmıyor acaba hiçbişeye acaba ya offf neyse sabah uyku halinde biraz emdide işe geldim bakalım bugunu nasıl geçirecekler babaneyle, inş buakşam daha rahat bir gece geçiçiriz ya hayır ağlayıp huysuzlanmamsada hiç uyumasa anlıcam ama rahatsızdı yani belli, öğleye kadarda yine aynı olursa doktora götürücez artık napalım, vee eğer diştense bu huzursuzluk ki ilk dişi çıarken bile boyle kötü olmamıştı ya:( alıcam şu doktoun söylediği bitkisel jelmi nedir valla napıcamı şaşırdım:5:

Çok çok geçmiş olsun planner Allah sana sabır bebeğinede şifa versin inşallah en kısa sürede iyileşir.Nazar değiyo bebişlerinize bence:(

Planner,,gözün aydın,,yüzde%100 dişler geliyor bence canım,,sancılı ve üzücü oluyo gitgide galiba,,bütün bebişlerin dişlerini huzurla çıkartmasını diliyorum Rabbimden..Malesef can sıkıcı durumlar da gece artıyor hep,,geçmiş olsun.Ben aşırı diş ağrılarında hep calpol verdim geceleri 1 çay kaşığı,,fakat bazen rahat ettiriyor bazen de hiç etki etmediği oluyordu canım...öpüyorum seni ve güzel kızını...

çok çok geçmiş olsun canım...benim kızın dişleri daha yok ortalıkta bol bol ağız sularımız akmakta halen ve sizlerden diş çıkarma sendromlarını okuyunca ben de korkuyorum inş tüm bebişlerimiz sağlıkla ve kolaylıkla çıkarıverirler dişlerinin de biz annelerde mutlu oluruz Allah kolaylık versin canım...

iyi akşamlar kızlar...öncelikle herkesin mevlid kandili mübarek olsun...dualarınızda bizi de unutmazsanız sevinirm...özelikle bütün hasta bebişlere ve oğluma acil şifa dileyin kızlar lütfen..meleğim geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederiz...bugün doktora gittik..oğlumun vucudunda kızarıklıklar vardı..hastalığının adı 'kızıl' mış...penisilin ve alerjik iki farklı şurup verdi...ilaç kullanmak hiç istemiyorum ama netten araştırdığım kadarıyla ilaçları kullanmak gerekiyormuş...oğlumun bu doğduğundan beri 3. antibiyotiği olacak...napalım Rabbim dermansız dert vermesin....üstelik iki farklı hastaneye gittik..ilk doktor anlamadı bile...ne kadar zor bebişlerin hasta olması..neyse ben duygusala bağladım:(((çok üzgünüm.....

canım çok çok geçmiş olsun, allah şifa versin inş, hiç duymamıştım bende kızıl hastalığını, kımaık değil kızıl yanii:26: neden olurmuş sebebi neymiş bizede bilgi ver canım doktorun söylediklerini, ilaçlarını kullanır iyi olur inş, allah dermansız dert ve hastalık vermesin yeterki

Çok çok geçmiş olsun planner Allah sana sabır bebeğinede şifa versin inşallah en kısa sürede iyileşir.Nazar değiyo bebişlerinize bence:(

canım çok sagol, valla önce biz evde kendimiz nazar değdiriyoruz kesin, sen bol bol dinlen ve uyu şekerim depola yanii:34: inş rahat ve huzurlu bir bebeğin olur, benim zeynom geceleri uyanmak nedir beilmezdi hiç bu güne kadar şu diş olayı yaktı bizi, alışık değiliz tabi sarstı bizi yanii:9: bunada şükür diyoruz tabi

Planner,,gözün aydın,,yüzde%100 dişler geliyor bence canım,,sancılı ve üzücü oluyo gitgide galiba,,bütün bebişlerin dişlerini huzurla çıkartmasını diliyorum Rabbimden..Malesef can sıkıcı durumlar da gece artıyor hep,,geçmiş olsun.Ben aşırı diş ağrılarında hep calpol verdim geceleri 1 çay kaşığı,,fakat bazen rahat ettiriyor bazen de hiç etki etmediği oluyordu canım...öpüyorum seni ve güzel kızını...

canım bencede kesin diştir yani başka birşeyle açıklayamıyorum bunu, geçen gün turuncu'nun kadı tuğcu'dan alıntı yazısında diyordu ya dişler acı ve ağrı yapmaz tesedüftür sanırım ben hiçte öyle düşünmüyorum, enazından her bebekte farklı olabilir ama bu diş olayı çok sancılı malesef, dediğin gibi calpol vermeyi çok denedim ama almadı almadıı ya belki biraz rahat ettirirdi ama inş kısa zamanda atlatırız off ya her dişte aynı şeylermi olacakk:14:

Canım dün gece görümcem tv.de izlemiş anlattı,,aklıma sen geldin,,
televizyonda bir pedagog konuşmuş,,annelerine çok bağlı olan bazı bebekler,,anne çalışmaya başlayınca ona geçici küskünlükle ders verirlermiş,
emmeyi red ederek,ona bakan kişiye daha bağlı olan davranışlar sergileyerek gösterirlermiş ve zamanla atlatırlarmış,her bebek yapmazmış bunu
ama özellikle araştırmalarda erkek bebeklerde fazla olarak ortaya çıkarmış bu durum.Tüylerim ürpererek dinledim walla,o da çok etkilenmiş büyük insan gibi resmen...Kaan geldi aklıma:emir_bebek: Sakın senin akıllı bıdık sana derse vermeye çalışıyor olmasın:emir_bebek: Umarım çabucak geçer gider bu süreç hayatınızdan:nazar:

çok çok geçmiş olsun canım...benim kızın dişleri daha yok ortalıkta bol bol ağız sularımız akmakta halen ve sizlerden diş çıkarma sendromlarını okuyunca ben de korkuyorum inş tüm bebişlerimiz sağlıkla ve kolaylıkla çıkarıverirler dişlerinin de biz annelerde mutlu oluruz Allah kolaylık versin canım...

canım sagol, valla bende diş gelsin artık diş gelsin deyip duruyordum ama çokta zorluyormuş bu diş olayı, ilk dişimiz çıktığında bukadar kotu olmamıştı anlamadım üst dişşi falanmı çıkıyor acaba ama baktırmıyorki ağzını bile açmıyor kuzumm, sağlıkla çıksınlarda zorluklarına biz seve seve katlanıyoruz işte:54:

Canim buyuk bir zevkle detayli anlatirim,ben uzatip skmak istemedim.Oncelikle dogumdan bir hafta sonra zaten 10 kilo gitmisti bebek su es odem deken, bide ilk hafta lohusalik depresyonunu cok agir gecirdim, sut olsun diye okadar cok yiyordumki ama yinede gitmisti,sonra evime dondum ve sutum cok azalinca ben kendimi yemeye vurdum,deselerki margarini issira issira yiceksin sut olur inan bana yiyebilecek kadar kotuydum,baktim olmuyor daha bir aylikti kizim diyetisyene gittim,sutum artsin ama ben zayiflamak istiyorum diye,doktorumda hamileydi bana cok guzel bir liste yapti,bir ay kacamaklar yaptim ama dikkatte ettim bes kilo daha gitti ama sonra canim inan hergun iki tane dondurma( hemde cornet falan yani tam kalori ) pasta borek yedim vallahi ama baktim hala cok yavasta olsa gidiyor kilolar,sonra duzenimiz degisti ev topla duzen kur deken heralde stresten yememe ragmen zayifladim,yaklasik bir ay once burdada yazdim diyete basliyorum diye iki hafta yaptim bir hafta yedim,bir hafta yaptim iki hafta yedim,ama yedim dedigim haftalar oooooo pizzalar pastalar cikolata tatli falan, ne bilim canim vallahi bende anlamadim yavas yavas gitti,simdi yine basladim ucuncu gunum bugun bakalim nezaman tokezlicem.Gelelim diyet yaptim deken ne demek istiyorum,canim ben ac kalarak vemiyorum diyetisyene gittigimdeki beslenme duzenini suanki kiloma gore uyarlayip az az sk sk yiyorum,ekmek olarak tam bugda ve cavdar,bu arada gece sut ve meyve var listemde yani benim doktor en onemli ogun oldugunu soyluyordu aklinda bulunsun,bide hava guzelse mutlaka kizimi alip disari cikiyorum oda baya bir hareket geektiriyor ama ciktigimdada ya dominos ya mado vb.ugramadan gelmiyorum:1:doktorum daha once gittigimde hizli kilo vememin aciyi cok sevmemlede alakali olabilecegini soyledi.Cok uzattim ama canim durumum bundan ibaret,istesen detayli listemi yazabilirim ama bu kisiye ozel olcumlerle belirlendigi icin acaba sakincasi olurmu diye cekindim,sen iste hemen yazarim tatlim...

Azmine hayran kaldım vallahi.. benim 6 kilo fazlam var aslında.. 1 ayda versem benden mutlusu olmayacak :) spora başlamıştım ama sonra bıraktım çünkü işten eve gelince oğlumla ilgilenmek istedim..dediğin gibi birde akşam yemeklerinden sonra yürüyüş de yapsam on munara olacak ama... du bakalım benli bu akşam başlarım yürüyüşe.. Bu arada listeni gönderebilirsen sevinirim.. Bire bir uygulamam tabiki ama en azından öğünlerle ilglili fikrim olur :) Teşekkürler

iyi akşamlar kızlar...öncelikle herkesin mevlid kandili mübarek olsun...dualarınızda bizi de unutmazsanız sevinirm...özelikle bütün hasta bebişlere ve oğluma acil şifa dileyin kızlar lütfen..meleğim geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederiz...bugün doktora gittik..oğlumun vucudunda kızarıklıklar vardı..hastalığının adı 'kızıl' mış...penisilin ve alerjik iki farklı şurup verdi...ilaç kullanmak hiç istemiyorum ama netten araştırdığım kadarıyla ilaçları kullanmak gerekiyormuş...oğlumun bu doğduğundan beri 3. antibiyotiği olacak...napalım Rabbim dermansız dert vermesin....üstelik iki farklı hastaneye gittik..ilk doktor anlamadı bile...ne kadar zor bebişlerin hasta olması..neyse ben duygusala bağladım:(((çok üzgünüm.....

Canım çok geçmiş olsun... Dün akşam bir arkadaşıma gittim.. onunda 4 aylık kızı var ve vücudu hep kızarmış.. göbeği sırtı, poposu aynı kızamık gibi ama dün aşı için doktora gittiklerinde doktor önemli değil demiş.. ben akşam o kızarıklığı görünce çok da önemsiz olmadığını düşündüm.. Canım sizdeki nasıl bütün vücutta mı? Ben bugün o arkadaşa söyleyeyim de başka bir doktora da götürsünler değil mi?

anne olmak hem dünyanın en güzel duygusu, hem de dünyanın en zor işi... benim küçük adam ınnnee diye boynuma sıkı sıkı sarıldı mı o an tüm dünya durur ve kucağımda bana güç veren oğlumu veren allaha şükretmekten başka bi kelime bulamam, bize bu küçük melekleri gönderen rabbimize şükürler olsun

Amiiin :)

Canım bizde tam tamına aynı şeyleri yaşıyoruz.. alt dişlerimiz çıkarken hiç sorun yaşamadık ama bu üst dişler bizi de üzdü.. gece memeyi reddediyor ağlıyor, emziği alıyor sık sık uyanıyor.. bende sabah karşı uyku sersemiyken verdim memeyi o zaman emdi.. sabah uyandığında da verdim yine aldı oynadı falan çok emmedi ama aldı.. o zaman emin oldum bu huysuzluk kesinlikle dişlerden allahım en kısa zamanda geçsin inşallah

Back
X