2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

dilberege__bugün nasılsın canım..moralin düzelmiştir inşallah..bebiş nasıl

Canım benim çok teşekkür ederim.. Daha iyiyim.. Kaan da iyi ama akşam yaptıklarının dişten olduğa emin oldum artık.. Çok huysuzlanıyor sürekli uyanıyor uyku sersemiyken meme veriyorum inatlaşıp direniyor almıyor.. ama sabaha karşı aldı emdi :) sonra sabah uyannıkken işe gitmeden de kucağıma aldım meme verdim emip bırakıyor oynuyor sonra tekrar emiyor yani keyfi yerindeydi.. Ben memeyi istemiyor artık diye üzülüyordum ama dişlerdenmiş.. çünkü gündüzleri de kahvaltı ve çorbalarında eskiye göre biraz iştahsız.. Yarın evdeyim önümüzdeki 3 gün dolu dolu oğlumla birlikte olacağım.. Oynayacağız, gezeceğiz bol bol şımartacağım yavrumu ve tabii inşallah bol bol memiş emecek yavrum..

Anca bitirebildim yazılanları:46:

ECESUELİF canım çok geçmiş olsun ilk defa duyuyorum bu hastalığı inşallah tez zamanda şifa bulur yavrun Allah dermansız dert vermesin.

MUTLU ANNE neler yaşamışsınız öyle okurken tüylerim diken diken oldu. Allah aynı acıları tekrar yaşatmaz inşallah canım. Söylediklerine harfiyen katılıyorum 3 günlük dünya ve biz ne kadar basit şeyleri kafamıza takıyoruz.

PLANNER canım Zeyno rahatsızlanmış çok geçmiş olsun bana da diş gibi geldi. Bir an evvel çıkarır da rahatlar inşallah annesi.

MELEĞİM mahir düşmüş çok geçmiş olsun canım. Büyüdükçe kontrol etmek daha da zorlaşıyo bu bıdıkları Allah'ım tekrar yaşatmasın işallah.

BEYKOZ inşallah enesciğimin dişleri yakında çıkar da, annesi ona güzel bir diş buğdayı partisi yapar.

TATLICADI 'yı ben de çok merak etmeye başladım:44:

Ayrıca besteciğime yaptığınız güzel yorumlar için teşekkür ederiz teyzeler:16::16::16::16::16::16::16::16:

canım bizde tam tamına aynı şeyleri yaşıyoruz.. alt dişlerimiz çıkarken hiç sorun yaşamadık ama bu üst dişler bizi de üzdü.. gece memeyi reddediyor ağlıyor, emziği alıyor sık sık uyanıyor.. bende sabah karşı uyku sersemiyken verdim memeyi o zaman emdi.. sabah uyandığında da verdim yine aldı oynadı falan çok emmedi ama aldı.. o zaman emin oldum bu huysuzluk kesinlikle dişlerden allahım en kısa zamanda geçsin inşallah

inş canım, babanesi aradı şimdi sol altta bir dişi vardı yanındaki çıkıyormuş şimdide sağ alt dişi patlamış, allahım ne zor bir süreç ya üstelik daha birsürü diş var sırada çıkacak olan, yandık biz kızlarr:5: üstteki dişler daha zor oluyormuş ya daha nekadar zor olacak acaba ya allaha şükür diyeyeim yinede beterinden korusun

Yahu ne demek yüteç kaldırır mı!!!Çok acı bi laf,,ben olsam devranın dönmesini beklemez alır çocuğumu giderdim oradan,arkadaşlığımı gözden geçirirdim,işin içinde çocuk olunca pire için yorgan yakarım! Dünya malı dünyada kalıyor bunu artık herkes öğrenmeli bence,biz bir deplemle bütün ailemizi kaybettik(2 dayım,yengelerim,kuzenlerim,dedem)Depremden bize tek kalan kardeşim(dayımın oğlu) oldu,,5yaşındaydı anne ve babasını kaybettiği zaman...2koca gün kaldı enkazda,,nörolojik ve psikolojik sorunlarıyla hayattta kaldı ama..Çocuk problemli diye toplumumuzda yer bulamadı,,normal okullar kabul etmedi,sırf okusun diye annem meb.den özel izinle 2 sene bi köy okulunda onunla aynı sırada okudu,ama olmadı...normal okullar istemedi ve rehabilitasyon okuluna gidiyor...(18 yaşında)Bana sürekli sorar,,abla ben engelli değilim neden o okula gidiyorum,,arkadaşlarımın hepsi engelli,,ben değilim diyor...Diyemiyorumki ona,seni anlamayan insanlar böyle istediği için diye...Diyeceğim şu kızlar,3 günlük dünyada mala mülke değer verip gönül kırarak hiçbiryere gelinmiyor...

Herkese iyi sabahlar,,multu günler diliyorum canım arkadaşlarımmmm:3:
Babaycerencim,,dün geceki o misafir ben değildim canım,,bu gece misafir olurum istersen ama:21:
Kızıl olan bebişimize Rabbimden acil şifalar diliyorum...Allah beterinden korusun,,dermansız dert vermesin...Biran önce düzelicektir inşallah:nazar:

Canım okuyunca içim yandı,üzüldüm kardeşine.Psikologlar başka yol önermiyorlar mı?Hani sosyal hayata adapte olması açısından?

evet Babyceren, süveterleri annem yaptı. bizim buralarda kadınların kışın tek eğlencesi örgü olduğundan soba kenerında, ben hamileyken bütün akrabalar bu konuya yoğunlaşmış. zira beşikiçi tabir edilen bebek doğumu seramonisinde 20 den fazla süveter-hırka-kazakımız olmuştu :)

e tabi o kadar kazak, süveteri ne yapayım? çoğu da ilkokula giderken giyilecek cinsten :( kendi çocuğumun taaa ilkokulda giyeceği kazağı ben stok yaparken, başka bir yerde bir ilkokul çocuğu üşüyor olabilir. o yüzden kimsesiz çocuklara bağışlamaya karar verdim. o gün bugündür hiçbir stoklamam, ay şunu da alıp kenara koyayım diye. zamanı gelince zaten alınıyor, o günlere ulaşalım da dimi? ne demişler: "kendi bebeğini seven, kendini sever başka bebekleri de seven, insanı sever"

Kızlar müjde , büyük ihtimal doğum izni 6 aya çıkıyor,ayrıca çalışan annelere daha esnek davranılacakmış işyerinde ve kreş ortamı da sağlanacakmış.Bir de çocuk aylığı zamlanacakmış mış mış mış....Bakalım inşallah gerçekleşir de ikinciyi daha rahat doğururuz:49:
Bu arada dün tv den öğrendim bayan doç.dr. yaptığı deneyler sonucunda günde 40 gr.fındığın anne sütünü artırdığını ve daha kaliteli yaptığını saptamış.Bebişlerin boyunu da uzatıyormuş.Haberi galiba star ya da D de gördüm.

Canım okuyunca içim yandı,üzüldüm kardeşine.Psikologlar başka yol önermiyorlar mı?Hani sosyal hayata adapte olması açısından?

Canım çok sağol,,ne akıllı ne deli derlerya hani,,işte öyle bir durum bizimki..Malesef Türkiye'de bu tip vakalar için bir okul yok,,ya danışmalık,rehabilitasyon merkezleri var yada engelli okulları,,bizim oğlanın yaşadığı enkazda kalmanın ve anne&babyı kaybetmenin verdiği tahrip.Dr.u bilirsin diye soyluyorum Yankı Yazgan'dı cocukluk döneminde,,sonra da Arif Verimli...Malesef hayat boyu sürecek bu hali,,sizi üzmek için yazmadım canım,,annem çok yol katetti kardeşimle..uzun ve zorlu bir mücadeleyi kazandık çok şükür,annemin kör noktasını bulup evden kaçardı hep belediyeden anonsla aramakla geçirdik uzun bir dönemi,,babasının mezarına giderdi(yaklaşık 5km yürüyormuş)Hatta bir kere evden çıkıp gitmiş yine,yolda ağlarken biri görmüş,annenin babanın yanına git demiş,,o da annem babam yok demiş,,adam para vermiş göndermiş(dilenci sanmış)..Daha neler neler...Film gibi şeyler...Toplumumuzun engelliye olan iğrenç bakış açısına dikkat çekmek istedim,,örneği de kendimden verdim canım..Şuanda dayı olmanın mutlulğunu yaşıyor zaten,anneme gittiğimde Mİra'yla bir ilgileniyor ki sorma:16:

Son düzenleme:
Kızlar hani dün elif'e patik üzerine keçeden yapılmış uğurböceği göstermiştimya,,kandil hediyedisi yengemiz bize
üzerinekeçeden elma dikilmiş çorap almış:16:Bi sevindim bi sevindim:16:çok ta beğendim...Bi de toka almış elmalı ama onun resmini uzunca bi süre koyamıcam sanırım:37:
$elma.webp

Canım çok sağol,,ne akıllı ne deli derlerya hani,,işte öyle bir durum bizimki..Malesef Türkiye'de bu tip vakalar için bir okul yok,,ya danışmalık,rehabilitasyon merkezleri var yada engelli okulları,,bizim oğlanın yaşadığı enkazda kalmanın ve anne&babyı kaybetmenin verdiği tahrip.Dr.u bilirsin diye soyluyorum Yankı Yazgan'dı cocukluk döneminde,,sonra da Arif Verimli...Malesef hayat boyu sürecek bu hali,,sizi üzmek için yazmadım canım,,annem çok yol katetti kardeşimle..uzun ve zorlu bir mücadeleyi kazandık çok şükür,annemin kör noktasını bulup evden kaçardı hep belediyeden anonsla aramakla geçirdik uzun bir dönemi,,babasının mezarına giderdi(yaklaşık 5km yürüyormuş)Hatta bir kere evden çıkıp gitmiş yine,yolda ağlarken biri görmüş,annenin babanın yanına git demiş,,o da annem babam yok demiş,,adam para vermiş göndermiş(dilenci sanmış)..Daha neler neler...Film gibi şeyler...Toplumumuzun engelliye olan iğrenç bakış açısına dikkat çekmek istedim,,örneği de kendimden verdim canım..Şuanda dayı olmanın mutlulğunu yaşıyor zaten,anneme gittiğimde Mİra'yla bir ilgileniyor ki sorma:16:

canım ne mutlu annene ya sahip çıkmışsınız ve ne güzel bakıp tedavilerini yaptırmışsınız allah razı olsun sizde ne büyük sevap, allah yardımcısı olsun inş, deprem bilmediğimiz ne hayatlar yok etmiş, gidenler gitti kalanlar hala izlerini taşıyor, allah birdaha göstermesin böyle afetler

Kızlar hani dün elif'e patik üzerine keçeden yapılmış uğurböceği göstermiştimya,,kandil hediyedisi yengemiz bize
üzerinekeçeden elma dikilmiş çorap almış:16:Bi sevindim bi sevindim:16:çok ta beğendim...Bi de toka almış elmalı ama onun resmini uzunca bi süre koyamıcam sanırım:37:
Eki Görüntüle 614849

ayy harika ya bayıldımm, güle güle giysin miracıkk:54:

anne olmak hem dünyanın en güzel duygusu, hem de dünyanın en zor işi... benim küçük adam ınnnee diye boynuma sıkı sıkı sarıldı mı o an tüm dünya durur ve kucağımda bana güç veren oğlumu veren allaha şükretmekten başka bi kelime bulamam, bize bu küçük melekleri gönderen rabbimize şükürler olsun
zaten hep kız çocukları insan canlısı ve şirindirler. erkekler uzaktan uzaktan bakıp aaaye derler :(

miyaw miyawww,,günaydın cicim:21:Fazla sıkmışım yanağım çürüdü:1:
Çok tatlısın sen yaaa:1:
Dip not: ne alaka bilmem ama sen her puhahah yazdığında dışımdan o sesi çıkartıyorumm:1:

ozaman son ki üç dört puhahaha puhahaaaaaaa :60:

günaydın herkeseee....:16:

çok kötü bir gece geçirdik, zeyno bütün gece ağladı mızmızlandı, ne meme aldı ağzına ne biberon nede kaşıkla bir besin, galiaba diştendir başka ne olacakki ateşide yok ama öyle huzursuz ve ağlaktıki, calpol vereyim dedim enazından ağrısını alır belki ve rahat uyur yok ağzını hiç okadar kilitlediğini görmemiiştim dişi acıyacak diyemi korkuyor ağzını açmıyor acaba hiçbişeye acaba ya offf neyse sabah uyku halinde biraz emdide işe geldim bakalım bugunu nasıl geçirecekler babaneyle, inş buakşam daha rahat bir gece geçiçiriz ya hayır ağlayıp huysuzlanmamsada hiç uyumasa anlıcam ama rahatsızdı yani belli, öğleye kadarda yine aynı olursa doktora götürücez artık napalım, vee eğer diştense bu huzursuzluk ki ilk dişi çıarken bile boyle kötü olmamıştı ya:( alıcam şu doktoun söylediği bitkisel jelmi nedir valla napıcamı şaşırdım:5:

canım merak etme diştir kuzucugun minnak dişleri çıkıyooorr :nazar::nazar:

Canım dün gece görümcem tv.de izlemiş anlattı,,aklıma sen geldin,,
televizyonda bir pedagog konuşmuş,,annelerine çok bağlı olan bazı bebekler,,anne çalışmaya başlayınca ona geçici küskünlükle ders verirlermiş,
emmeyi red ederek,ona bakan kişiye daha bağlı olan davranışlar sergileyerek gösterirlermiş ve zamanla atlatırlarmış,her bebek yapmazmış bunu
ama özellikle araştırmalarda erkek bebeklerde fazla olarak ortaya çıkarmış bu durum.Tüylerim ürpererek dinledim walla,o da çok etkilenmiş büyük insan gibi resmen...Kaan geldi aklıma:emir_bebek: Sakın senin akıllı bıdık sana derse vermeye çalışıyor olmasın:emir_bebek: Umarım çabucak geçer gider bu süreç hayatınızdan:nazar:

Canım gerçekten bende aynen böyle olabileceğini düşünüyordum.. Çalışıyorum onunla fazla vakit geçirmiyorum diye küsüp anneannesine sarılıyor bana tepki gösteriyor olabilir.. Pedagogun söylediği çok doğru olabilir.. Erkek çocuklar anneye daha düşkün olurlarmış yaa benim ufaklıkta o sebeple böyle davranıyor olabilir. Bakalım yarından itibaren 3 gün oğlumla beraber olacağız.. anneanne de evine geçecek pazar akşmına kadar görüşmeyecekler.. bakalım barış sağlayabileceğiz mi :)

zaten hep kız çocukları insan canlısı ve şirindirler. erkekler uzaktan uzaktan bakıp aaaye derler :(

Erkekeler hep ağır abi takılıyorlar.. Benim uafklıkta pek gülmez mesela.. evde bize gülüyor ama dışarı çıktığında pek gülmüyor.. İnsanlara ciddi ciddi bakıyor.. bazen konuşuyor kendince ama öyle kızlar gibi işve cilve yok

gün olur devran döner işte iyi olanı yapmıssın o zaten anlamıstır :34:
canım ceren anne sütüylemi öyleydi mama veriyormuydun

keşke böyle laflar söylenmese kalp kırılmasa devranda dönmese:((
gelelim asıl soruya:))
ceren mamanın hiç bir çeşidini yemedi canım..o kilosu yemek yemekttende degil...
sadece anne sütünden:)) nasıl bir sütmüş bu diyeceksin..valla bende bilmiyorum..
çok memeye düşkündü yani agzından 3 saat çıkarmadıgı bile olurdu..gece sabaha kadar
yanımda emzirerek uyurdum ben..yoksa mümkün degil uyumazdı..
o emdikçe sütümde öyle bir arttıki çocuk bogulacak dereceye geliyodu:))
doktora sordum bak çocuk obez olacak önlemini alalım sütten kesiyim dedim..
izin vermedi dedi korkma anne sütünden alınan kilo obez yapmaz..büyüdükçe hepsiboyuna gider dedi..
ve neticede öylede oldu..şimdi manken gibi maşallah:))
10 aylıktı ve 15 kiloydu ceren..şimdi 4 yaşında 18 kilo...
milletin baskısına dayanamayarak 15.ayını bitirdigi gibi sütten kestim cereni..
yani emzirsem bu yaşına kadar emerdi heralde:))

...
Şekersizyeşilçay: Annen gelmiş hoş gelmiş,,oooh ne güzel seni de rahat ettirir kısa bi süre de olsa,,ben diyorumki acilen tanışalım annelerimizle de,yanlış hatırlamıyorsam senin annen bana yakın,benimki sana:9: Arada değişiriz anneleri:9:,,benimki koşar gelir sana hemen"uyu kızım rahat et biraz"der:1:
...

olur canım olur anneme söledim tamam dedi. :) tanışalım tanıştıralım... :)

...

şekersizyeşilçay...cnm günde 5 bardak yeşilçay içen biri olarak herseferinde aklımdasın hayatım...
benim eşimde mimar işiniz zor be güzelim...ayrıca izmitte okudum süreklide geliriz izmite..sen neresindesin tatlım izmitin.....
veee kocaman alkışlıyorum seni gitmiş kilolar..benim daha var :((
...

:) sağol canım benim zor valla :) hele ustalara dert anlatmak ayrı bi olay, neyse :) her seye rağmen güzel ama :)
kaptandayım ben görüşelim :)

kızlar annem var ne okuyabiliyorum ne yazabiliyorum. bugun defneye bi gündüz bakım evi buldum. bakıcı bulamazsam böyle bişey de düşünüyorum. görmeye gidecez bi ara. inşallah içimize siner. herşeyin hayırlısı...
şimdilik öptüm hepinizi. görüşmek üzere...

dilberege__oğlunun keyfi yerinde olmasına çok sevindim canım..dedigin giibi diştendir sanırım..daha da iyi olacaksınız
merak etme tatlım..

mutluanne __çok üzüldüm neler yaşamışsınız öyle..gözlerim doldu kardeşine..annenide çok takdir ettim gerçekten..

planner__zeyno yormuş sizi biraz..neyseki saglıgı yerindeymiş çok şükür..ah bu dişler umarım acısız sancısız gelirler..
rahat bıraksınlar meleklerimizi dimi ama..

chihiro79__canım süveterleri bagışlaman çok iyi olmuş..ayrıca ben oğlunun kafasında şekil bozuklugu göremedim canım..

Ankara'lı anneler için son çağrı: sosyete pazarı treni kalkıyooooor
ne alırsan 5-10
SALDIRIIIIIIIIIIIIIIIIN

merhabalar arkadaşlar kızamın aşısı yaptıran varmı aranızda bizide bugün sağlık ocaağından aradılar

dilberege__oğlunun keyfi yerinde olmasına çok sevindim canım..dedigin giibi diştendir sanırım..daha da iyi olacaksınız
merak etme tatlım..

mutluanne __çok üzüldüm neler yaşamışsınız öyle..gözlerim doldu kardeşine..annenide çok takdir ettim gerçekten..

planner__zeyno yormuş sizi biraz..neyseki saglıgı yerindeymiş çok şükür..ah bu dişler umarım acısız sancısız gelirler..
rahat bıraksınlar meleklerimizi dimi ama..

chihiro79__canım süveterleri bagışlaman çok iyi olmuş..ayrıca ben oğlunun kafasında şekil bozuklugu göremedim canım..

kafasının uzunluğu belli olmasın diye profilden pek çekmiyoruz fotografları :)

Back
X