vakti saati gelmeden olmuyor ciddenben de bir vakitler denemiştim kule vs yapmayı fekat Orhan Cemal de hiç oralı olmamıştı. belki de bu işler zamanı gelince kendiliğinden oluyordur, belki de eşyaları tanıma aşamasındadır, evirip çevirip dağıtması bundandır diye düşündüm. evde eline verebileceğim basit mutfak eşyalarını eline verdim. uzun zaman topladı, dağıttı, evirdi, çevirdi. sonra birgün matruşkanın parçalarını ve mutfak ölçü kaşıklarımı düzgün bir şekilde iç içe koyduğunu gördüm. bay bay, alkış, ceee'leri öğretmeyi ise hiç denemedim zaten normalde biz yaparken taklit eder diye. onları da bizi izlerken öğrenmiş. bir akşam eve gittiğimde alkışla karşıladı beni. ki esasında son derece ciddi bir çocuktur, oyunbaz değildir. demem o ki, zamana bırakalım azizim, olacaktır. bizimki de oturduğu yerden kalkmayıp, herşeyi oturarak yapmaya çalışıyor. biz de babasıyla masabaşı bir işe vereceğiz :)))
ayrıca kız bebekler erkeklere göre daha hareketli ve canlı oluyorlar, bu da gerçek.
Hayırlı olsun yeni dişeriniz canım
Selam kızlar,,aynı dertlerden muzdaribiz çook yaramaz oldu kızım,dun gece yatağına dikilip korkulugunu oyle bir salladı ki gece gece yüreğime iniyordu,,artık uyanınca ağlamak
yerine bunu yapıyor,çok korkuyorum ya..Mızmızlandi diye odasına pratik bir yer yatagim var onu actım ve yanıma yatırdım,,bi ara içim geçmiş gelen ses gümmmm
Yer yatagından!!kafalama parkeye çakmış burnunu o kadar ağladı ki...burnunun bi kenarı morardı,,4-6 nobetine gectik tabi hemen buzlar...oyalamalar..uff
sabah sadece biraz kırmızılık biraz morarma vardı,,Allah beterinden korusun...Eşimin de her kötü şeyi benden bilmesi cabası...
Herkes için güzel bir gün diliyorum,,Allah'ım yavrularımızı kötülüklerden korusun..
Birde Hejar'ı merak ediyorum???
TURUNCUcum Ömer de çok hareketli olduğundan oturup ona birşeyler göstermek zor oluyor
ama bizim taktiğimiz işe yarıyor genelde
onu oynatmak istediğimiz oyuncağı getirip önce biz oynamaya başlıyoruz eşimle
gülüyoruz atıp tutuyoruz ilgisini çekiyoruz sonra kedi gibi sinsice yaklaşıp oyunumuzu devralıyor
bu hafta eşimle beni oynarken izleye izleye chicconun yüüyüş arkadaşının önündeki şekilleri tek tek deneyip şekilleri doğru deliğe atmayı öğrendi şimdi geliyor ortalıktaki şekilleri yerine atıp işini bitirip sonra kudurmaya devam ediyor
galiba erkek çocuklarında ayarsız bir enerji var o yüzden kızlar gibi dikkat kesilemiyolar
Kayınvalidem kirlenir diye huzursuz olsa da tepsisine diziyorum pirinç arpa şehriye spagetti fasulye ne varsa
kocaman da bir önlük takıyorum japonlar gibi 2 parmağıyla tutup yiyor
KV demişken birz kızgınım kendisine
yazdığım şeyleri vermiyor ömere
kahvaltısını hazırlayıp çıkıyordum bugün geciktim bir baktım kayısı ceviz ezmesini vermemiş peynirin de çeyreğini fln almış tabağa gerisini kaldırmış
anne ömer bunlarla doymaz hepsini ver sen diyorum
çocuk koca 1 yumurta sarısı yiyor o ona yeter tok tutar diyor
anne o alışık her sabah böyle besleniyor acıkır sen yedir diyorum
acıksa ağlar mama der hiç ağlamadan uyuyor diyor
e tam oyunmatik modunda şu an aclığını bile anlamıyor ki bazen
yiyen çocuga vermemek de ne!!
dün 13:30da uyutmadan önce sütümü içirmiş
15:00da uyanınca 1 muz yedirmiş sonra akşam 19:30 gibi biz gelene kadar hiçbirşey vermemiş!
anne ne yedi ömer aç görünüyor
ne yazdıysan verdim
bugdayını kurumeyvelerini falan yedi mi saldırıyor da şua n
yok aşuresini yapmadım şekerli diye
e onun yerine ne yedi?
muz yedi
sadece 1 muzla mı duruyor?
sütünü de içti (taa öğlen içtiği sütü söylüyor)
o esnada annemler ve ablamlar geldi ömeri onlara verdim çocuğum aç da kusura bakmayın ben birşeyler hazırlayayım dedim
anneme ne diyor biliyo musunuz "işten geç geldiler sofrada da vermediler birşey ondandır"
hem kendi verdirmiyor hem de suç bastırıyor sabah sıkı sıkı tembihledim ömer bunları yemeye alışkın oyuna dalıp unutabilir ama yine de yedir diye
aç koyacak halimiz yok merak etmeyindiyor
yazdıkça sinirlerim bozuluyor ya napıcam şaşırdım inanın
bir de KP dönüyormuş annem dönmeyip daha kalacakmış!
Öpücem teyzesi çok teşekkür ederim canım...Umarım sizi de evinize dönünce iyi şeyler bekliyordur..
Ah yavrum yaaa...Bu sabah ikinci aldığımız kaza haberi..Çok geçmiş olsun
Valla bizim evdeki yatağı park yatak gibi aşağı indiremiyorsun.Korkulukları kaldırılıyor ama ayağa kalktığında ordan aşağı sarkarsa diye çok korkuyorum.Tatilde hep benim yanımda yattı,şimdide annemlerde park yatakta yatıyor ama eve gidince bizi neler bekliyor hiç bilmiyorum valla.:18:
Annesi eve gidince kuzumun burnundan bol bol öp,hemen iyileşsin
Sağol canım,,max 20cm yükseklikte yer yatağı...Odasındaki halıda küçük diye onun tarafına kaydırmıştım düşerse falan diye,,ama kızım parke olan 10cmlik boşluk bulup kafayı oraya çaktı!!!Korkuluk da hiç güven vermiyor artık dediğin gibi...yatak yüksek miydi ki kuzum nedne morardı o kadar?
kıyamam ben prensesime ya düşe kalka büyüyecekler ki kendilerini korumayı öğrenecekler ama gece uykusunda düşünce kıyamıyor insan
valla biz de korkuluklardan korkuyoruz henüz boyu çok geçmiyor ama sıpam kollarını sarkıtıp dışardan tutunup kendni çekmeye çalışıyor düşmem lazım dercesine
tekmeleye tekmeleye çatlattı danacık değişmesini istedik
tekrar geçmiş olsun canım
mutluannem sana da kıyamam ki benCanım güzel çözüm bulmuşsunuz Allah annenden de razı olsun,büyük özveri. Gözümüzü 4 açsak ta olacak bunlar,,herkes böyle büyüdü tabi ama çok canım acıyor bebiş düşünce..
Onlar bizim en kıymetlimiz..Hiç kötü birşey olmasın istiyor insan...Eşimle de ayrıca konuşacağım bugünÇok dengesiz davranıyor, ya çok iyi anlayışlı baba,ya çok ilgisiz
acımasız oluyor.Kıyameti koparacağım bugün ona!!!Dün gece 2 de yattım,3 te kıza kalktım,3.30da içim geçmiş sadece 1-2 dk. bunlar oldu..Yorgunluktan bitkinlikten dökülüyorum
ama anlamıyor,,bana kalkmış: çocuk uyanık sen uyuyorsun diye laf sokuyor...devamı var ama yazıp moralimi bozmayacağım!!İşte böyle...Şiştim yine...
mutluannem sana da kıyamam ki ben
bazen dışarıda yaşadıkları bir sıkıntının üzerine evdeki ardı arkası kesilmeyen koşturmaca fazla gelebiliyor
o nedenle kırmış olabilir kalbini
gerçi yine de kabulumuz değil mutluanne mutludur mutlu kalacak!
gece nöbetleri sadece sende mi bu arada?
kayınpederimle beraber dönmemesine canım sıkıldı biraz
eşime "annem tek başına zorlanır babamın çok yardımı dokunuyordu istersen annem de dönsün sık sık az az gelirler benim annem de dinlenmiş olur" desem gücenir mi sizce?
gerginliğimizi de biliyor malum[/B]
Pinarda,Azraece ve Annezeynep:Kv.leriniz oscar hak ediyor resmen,,
Gelin nasıl çıldırtılır dalında yılın oscarı...
Sanki bu yollardan geçmediler..Sorsanız kendi kv.leri ile ilgili
milyon tane anıları vardır kötü,,onlar çok çekmiştir kesin!!
Neden bu kadar çok bilirler herşeyi..
Okudum da sinir oldum annezeyno kv.ne!Ame ne dersen de,değişmeyecek gibi
göründü bana..İşten bi ark. bebeği antibiyotik içiyo hasta(4 yaşında),,yarım saat önce evi aramış
kv.sine ilaç saatini hatırlatmış,,kadın "içmek istemedi vermicem iyi benim paşam" demiş!!
Arkadaşım şimdi eve gidiyo sırf oğluna ilaç vermeye!!!
Eki Görüntüle 637619
Ben doğduğundan beri her daim nöbetteyim her anne gibi canım ama bazen sızdığım oluyor,ev işi oluyor...
Ben eşim için hep böyle demiyorum,,hatta onu hep överim son derece anlayışlıdır diye onurlandırırım etrafa karşı,
kocam aşkım herşeyim o benim..Ama ortası yok işte yazdığım gibi...Yemek yoksa melesela Bazen mutfağa geçer benden daha iyi yemek yapar,
bazende bu et neden pişmedi diye vırvırvır...Bazen kızı ben sallarım sen işine bak der,bazen de sanki biz evde misafiriz gibi bakar bize..
Bense eşim de olsa tutarsız insandan nefret ederim..Böyle olunca da kopuyoruz..Off çok şişirdim kafanızı özür dilerim kızlar:26:
Kalanı eşime saklıcam kusura bakmayın
selamlar hatunlar.....
mutluannem benim eşimde aynı seninki gibi..cocuk yemek yemez bi yemeyi yediremiyosun..düşer dikkat etmiyosun uyumaz uyutamıosun..sen bu çocuga bakamıyosun..al bu adamları vur birbirine yani......
Merhaba arkadaslarim,kizimda kendi arkadaslarina merhaba diyormusBugun hava yagmurlu, madem evdeyiz dedim ve bugunu banyo gunu ilan ettim,saclarima bakim yaptim,sardim,kizimi yikadim simdi uyuyor,bir kac saat sacimda kalsin su karisim sonra sira bende
Kizlar size birsey danismak istiyorum fikirlerinizi esirgemezseniz cok sevinirim.Benim bulundugum yerde arastirdim ama yok, hani su dokun hisset kitaplari varya,o birkac seri halindemi satiliyor,internetten baktim kafam karisti,bana tavsiye edeceginiz hangi seriler,evinde olupta bebilserin sevdikleri hangileri acaba?Bide artik kizimahikaye kitabi okumak istiyorum onereceginiz varmi,inanin burda bulamadim,bende netten alcam malum gormedende direk siparis vermek istemedim,sizin tavsiyeniz uzerine alacagim.Simdiden tsk ederim
Merhaba arkadaslarim,kizimda kendi arkadaslarina merhaba diyormusBugun hava yagmurlu, madem evdeyiz dedim ve bugunu banyo gunu ilan ettim,saclarima bakim yaptim,sardim,kizimi yikadim simdi uyuyor,bir kac saat sacimda kalsin su karisim sonra sira bende
Kizlar size birsey danismak istiyorum fikirlerinizi esirgemezseniz cok sevinirim.Benim bulundugum yerde arastirdim ama yok, hani su dokun hisset kitaplari varya,o birkac seri halindemi satiliyor,internetten baktim kafam karisti,bana tavsiye edeceginiz hangi seriler,evinde olupta bebilserin sevdikleri hangileri acaba?Bide artik kizimahikaye kitabi okumak istiyorum onereceginiz varmi,inanin burda bulamadim,bende netten alcam malum gormedende direk siparis vermek istemedim,sizin tavsiyeniz uzerine alacagim.Simdiden tsk ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?