2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

aynen tarif ettiğin gibi canım şap şap diye köfte yapıyor kızım artık, baba gelsin dur durr anlatıcam bir birr heheee süper ya bende öğreteyim bunu babasına işkence gibi içi gider tabi adamın ya allah yardımcınız olsun tez zamanda kavuştursun sizi canım benimmm

motorunuz süper canımcım, herkesin motor ayarları farklı oluyor çeşitlilik denen birşey var dimi ama, mesela benim zeynomda hala arka arka emekliyor öne doğru gitmesi gerektiğini çözemedi birtürlü yavrum ya baybay, gel gel, alkış, minik parmaklarıla oyun oynama, zıplama zaten 4. aydan beri tavşan kıvamında nerdeyse tavana değecek yakında zıplamaktan, cici ve köfte yapmakta son marifetimiz hayırı henüz öğrenemedi malesef konuşmada ise babaa, babamm, anni, ennene, mamma bide çok anlamsız heceler varki kesin birşey anlatmak istiyorda biz anlamıyoruz

ilk adım ayakkabısı biz almadık henüz çünkü zeyno ilk adımlarını atmadı henüz dermişimmm daha sıralama aşamasında olan kızım için ilk adımlarında ayakabbı giydirmeyi düşünmüyorum zaten evde olacak ve yalın ayak yada çorapla yürüsün sonra dışarı çıkarmaya başlayacağım zaman ayakabbı giydireceğim şekerim, okuduklarıma göre şimdilik kararım bu yönde ayakkabısız yürümeyi öğrenip ilerlettikten sonra ayakkabıya geçsin diyoruz

Maşallah Çağla'nın motor gelişimine
Bize dedemiz süpriz yapmışonlara bıraktıgım bir ara kızı ortapedik ayakkabıcıya götürmüş,ayağının şeklini
bile çizdirmiş,19numara ayakkabı yaptırmış,,modelini hiç sormayındede işiAma sağolsun çok mutlu oldum ben
Markası ortapedia canım,,oradaki satıcı da şuan için sadece dışarda giydirin daha çok küçük demiş
Zaten bende tam böyle yapmayı planlıyordum.Biraz ağır da geldi bana.

evet bütün çocukların motor ayarları farklı oluyo:))zeynonunda motoru süpermiş maşallah ona..
demek daha almadınız evet aslında bizede erken ama hani önceden bilirsem zamanı gelince fazla araştırmam diye düşündüm..
1 ay sonra falan alırımheralde ben..

dedeniz ne güzel sürpriz yapmış ççooook güzel çok düşünceli..
modelini tahmin edebiliyorum ama ilerde miraya çok güzel bir anı olarak kalacak..
bizim kızın ayak numarasını ben bilmiyorum ablasına çektiyse koca ayaklı olacak:))
21 numara evde var denemiştim çok büyük oldu..sanırım 20 yada 19 dur..

tatlım ömer dokun hisset serisine bayılıyor
onların bir küçük bir de büyük boyu var
büyük boyu mama sandalyesinde ya da bebekarabasında kullanmak zor oluyor rahat çeviremiyor

bizde küçük olanın şekiller büyük olanın neşeli sesler ve oyun zamanı kitapları var
bir de kalın ciltli serisi var onun da ödüllü olan kitabı hayvanlar2ı almıştım
şekiller'i ve hayvanlar'ı tavsiye ederim çok güzel
oyun zamanındaki oynama kısımlarını ilk gün yırttı koydu kenara bir özelliği kalmadı :)
neşeli seslerin de sesler dediğine bakma sadece tek bir top var basınca ötüyor

unnadoda indirimdeydi yanlış hatırlamıyorsam

KIZLAR YA CUMA AKŞAMI KP GİDİP KV.Yİ BIRAKACAK
EŞİMLE ÖĞLE YEMEĞİNDE KONUŞMAK İSTEDİM AMA CESARET EDEMEDİM
ANNEM DE BABAMLA DÖNSÜN ÖMER ANANESİYLE OLAN DÜZENİNE DEVAM ETSİN DESEM GÜCENİR Mİ BANA AKIL VERİN :26:

canım eşinin tepkisini sen tahmin ediyorsundur zaten ama ömeri düşündüğünü daha çok hissettirerek laf arasında söylesen gücenmez belki, gücenir gibi olursa lafı çevirip aaaa yokk yanlış anladın falan diye lafı değiştirirsin aklıma başka birşey gelmedi:26:

Kızlar kızıma tavuk ve et yedirmem gerek hatta geç bile kaldım biliyorum ancak ben İstanbul ümraniye ye yeni taşındığımdan hiç biryer bilmiyorum en organiğinden nerden alabilirim yardım edin yoksa kızım vejeteryan olacak

evet cnm senin tavsiyenle almıstım memnun kaldık
artık yürüyebiliyor ama yalnız bırakmıyorum hep yanında oluyorum çünkü arada düşebiliyor sebebi ise farklı odalarda dikkatini bişiler cekior ona bakarken elinle ittirdiği halde adım atmıyor ve düşüyor

canım diyelimki eşine söyledin annen gitsin dedin,
eşin tamam diyecekmi sana gücenmiycekmi..
diyelimki gücenmedi tamam dedi peki bu sefer annesine nasıl söyleyecek,
annesi ona darılmıycakmı gücenmiycekmi...
yani bilemiyorum bence demesen daha iyi gibi..olurda annesi canı sıkkın
giderse ve arada bir ogluna laf sokarsa senin canın sıkılacak ve hiç unutulmayacak..
işin zor valla ben kaynanama bazen 2 saat bile katlanamıyorum ama yapacak birşey yok...
eşlerimiz hatrına birşey diyemiyoruz..
en iyisini sen bilirsin
ben karışmıyorum:))

aşür yapıyorum arada size bakıyorum sizde yemegimin tuzu biberi oluyosunuz
tuzu az gelirse birazdan yine gelirim

ben Migros'tan Orvital alıyorum ama mümkün olduğunca tavuk yedirmeden et ve balıkla takviye ediyorum canım
güle güle oturun İstanbul'da :)

tatlım sana şöyle söyleyeyim bugüne dek hiç kendileri biz gidiyoruz deyip gitmedi
hep biz bir şekilde kah kızın seni özlemiş istersen onu yalnız bırakma kah bzim haftaya yoğunluğumuz var vs
yani geldi mi gitmeye hiç niyetleri olmuyor
sadece mevlidde kavga edince tası tarağı toplayıp gittiler

bu sefer için eşim ne der bilmiyorum ama annemin biz demedikçe bizde kalacağından emin,im
kendi ailem bile olsa burun buruna sıkılıyorum ben
evde 2 kişiydik 4 kişi olduk eve gidiyorum yorgun argın ayağımı uzatıp yatamıyorum
neyse ya kafanızı şişirdim

BEYKOZUM BİZ GEÇEN AY HANGİ GÜN REGLİ OLMUŞTUK??

Merhaba hanımlar. Tam yazacakken uyuyan prens uyandı. Gidip onu uyuttum yeniden. Zaten 2 saat uyuyor onda da 3 kere uyanıyor. Dün gece canıma tak dedi milupanın gece çayını sipariş ettim. İnşallah işe yarar da biraz uyku nedir tekrar hatırlarım. Yürüyen bebişlere 2 yaşına kadar ayakkabı önermiyor doktorlar. Ben ayakkabı değil de yere basarken patik tarzı altı kalın ama ayakkabı içi gibi olmayan çorapları giydiriyorum. Zaten kışın dışarda yürüyemezler. Özellikle erken ayakkabı giyilmesi birçok ortopedik sorun yaratıyor diye okumuştum makalelerde.

organik tavuk ben de bulamıyorum ama Bakpi markasının "FREERANGE" ürünü var. bildiğiniz köy tavuğu gibi eşelenerek, çimlerde yayılarak büyütülüyor. son derece memnunum. içiniz ferah olarak yiyebilirsiniz. Çağdaş marketlerde satılıyor. çocukluğum köyde geçtiğinden tavuk konusunda nacizane fikir beyan ediyorum ama inek konusunda çok eksiğim var. yani bir ineğin etini yedikten sonra kekikle mi samanla mı beslendi, hormon basıldı mı söyleyemiyorum. bu da konumuz dışında sanırım :)

Ben hiç tavuk yedirmiyorum. Zaten biz de tavuk yemiyoruz. Tavuk yerine kırmızı et, baklagil, bol bol balık yediriyorum. Her sabah bir bıldırcın yumurtası yiyor. Zaten tüm gün protein ihtiyacını karşılıyor. Sebze pek sevmiyoruz. Ama zorla da olsa az biraz yediriyorum. Yatmadan önce de yulaf ezmeli yoğurt yediriyorum. Tavuklara hiç güvenmiyorum. Organik de olsa nerde büyütüldükleri ne yedikleri hiç belli değil illa yemesi gerekmiyor bence.

ayakkabı olayında yalnız olmadığıma sevindim. insan tabiki minicik, şeker ayakkabılar almak istiyor ama ayakkabı gerçekten 2 yaşından önce tavsiye edilmiyor hatta yürüme bozukluğuna yol bile açabiliyormuş. ben de patik giydiriyorum evde. kaymaz tabanlı olanları da bayağı kullanışlı oluyor parkeli evlerde. dışarı çıktığımızda zaten hep kucakta yada arabadalar. böyle işte

allahını seven şu tütüyü alsın yoksa ben alıp koyacağım kenara çok beğendimmm
mınnıe partı teması kullanacak olan anneler aynısının pembe tüllü siyah kurdelalısı da var
bu tütü kızlarınızın poposunu hak ediyor bence
bana aldırıp ömerime giydirtip yavrumun karizmasını çizdirmeyin alın şunuuuu

Eklentiler

• $tütü.webp
    5,4 KB · Görüntüleme: 46

BAZI HABERLER O KADAR MAGAZİNEL BOYUTLAR ALIYOR Kİ gözlerimiz başka gerçeklere kapanıyor
tavuk tavuk diyoruz da inekte ne var ne yok acaba? :26:
ben et dışındaki ürünlerimizi ipekhanımınçiftliğinden alıyorum
keşke onun gibi bir de tavuk yumurta et üreten çiftlik olsa

canım marketlerde organik tavuk bulabilirsin, migroslarda mesela, real dede görmüştüm ben, kırmızı eti ise yine intten organik olarak bulabilirsin, bende tavuğu haftada bir yada iki kez veriyorum

Zaten canları ne ki küçücük ayaklarında ayakkabıyı taşısınlar. Bir sürü var evde hediye gelen. Hiç giydirmedim. Zaten benim oğlumun ayakları o kadar kocaman ki 23 numara patik küçük geliyor. Yazın keşke yerler basabilecekleri toprak, çim olsa da çıplak ayak gezseler. Bizim çocukluğumuzda bahçeler vardı yalın ayak dolaşırdık. İnsanın stresini alır derler toprak. Bizim çocuklarımız bu yönden biraz şanssız maalesef.

Haklısınız bu konuda. Biz küçük yerde yaşadığımız için bildiğimiz yerlerden alıyoruz et ve yumurtayı. Çiftlik hayvanı hepsi. Köy tavuğu da var burda ama biz ailecek sevmiyoruz tavuğu. Bu nedenle evde pişirme alışkanlığımız yok ondan. Ama büyük şehirlerde zor tabii seçim yapmak. Biz şimdi titizleniyoruz işte.

elimde en doğal tarafından bez pazar çantamlan pazara gidiyorum. dönmezsem merak etmeyiniz, eve gitmişimdir. hadi görüşürüz artıkın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…