ianamıyorum 0 ziyaretçi bu demek oluyo ki,
mutluanne bile uyumuş
hemen uyumalıyız:)
demek ki uyku saatimiz geçmiş
Kızlar hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim...
Sabah içime canavar kaçmış gibiydi ve bu hadise her adet öncesi tekrarlanıyor maalesef...Doğumdan önce böyle değildim ama şuan çok ağır geçiriyorum bu dönemi...Ben bile kendimden korkuyorum ki sabah ki halim kendimi frenlemiş halimdi.Yani tutmasam daha neler yapabileceğimden bahsetmek bile istemiyorum...Yarın doğum kontrol hapına başlayacağım.En azından adetlerim düzenli olur ve hırçınlığım azalır...
Kızlar burda hepimiz birbirimizi tanıyoruz artık.Benim hala üzerimden atamadığım bir lohusa psikolojisi var.Ne zaman ağlayacak gibi olsam beynim sinyal veriyormuş gibi hep o günler geliyor gözümün önüne.Doğumdan 3 gün sonra doktora pansuman için gittiğimde kadın "nasılsın" diye sorduğunda karşısında hüngür hüngür ağlamıştım.Nedenini ben bile anlayamıyordum.İçimden sadece hıçkırarak ağlamak geliyordu hep.
İlk 2 hafta gece gündüz ağladım.Bebeğimi alır koklardım,sonra da yastığa kafamı bastırıp ağlardım.Eşim yanımda değildi ve ben annemlerdeydim.Ağır geçirdiğim bu iki hafta sonrası biraz kendimi rahatlatınca sütüm gelmişti nihayet.2 hafta sürmüştü ama gelmişti fakat bundan sonra ki süreci yine sizler çok iyi biliyorsunuz...
Ben her şeyi unuttum,bebeğimle şuan çok mutluyum...Bebeğimin rızkı bu kadar mış diye olayı kabulleneli aylar oldu fakat hala her üzülmemde beynim hep aynı şeyleri bana hatırlatmakta ısrar ediyor.Nedenini ben de anlayabilmiş değilim...
Umarım en kısa zamanda atarım artık bunu üzerimden...
Anne olmadan önce herşey çok güzeldi eşimle.Anne olduktan sonra onu fazlasıyla ihmal ettim.Sırf kendi beklentilerim yerine gelmediği için ondan her seferinde uzaklaştım.Neden uzaklaştığımı sorduğunda tek tek içimdekileri anlattım.Hak verdi ve bazı şeyleri benim kadar derin düşünemediğini,bir şey olduğu zaman beklentiye girmek yerine direkt söylememi istedi.Evet şuan direkt isteklerimi söylüyorum ama bu seferde sesim bir ton yükseliyor.
Yahu adam ben zaten bütün gün çocuğun peşindeyim,gözün görmüyor mü,kaldır işte ortada gözüne batan şeyleri dimi...
Onun ekmeğini yiyorum Allah razı olsun.Bizim için çalışıyor ve kazandığını yine sadece bize yediriyor.
Ama ama ama niye sorumluluğu paylaşmak yerine hepsini ben üstleniyorum ki ...
Hepimizin taşkınlıkları oluyordur muhakkak.Bugün de benim taşkınlık günümdü..
Biliyorum sıkıntılarım deve de kulak misali.Rabbime binlerce kez şükür olsun ki hayırlı bir eşim ve sağlıklı bir evladım var.
Rabbim bizlere kaldıramıyacağımız yükü vermesin,evlatlarımızı hayırlı eylesin...
Başınızı şişirdim iyice akşam akşam...Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.
Mutluannem 5:30dan bu yana 4saat gecmis bile senin gun yarilanmis bacim nasil dayanacaksin ya 2saat daha uyusa ya fistik
Omer de bi ara hicbir ezani kacirmazdi bizi namaza kaldirir gibi
yine de kilmadigimiz olurdu gerci :26:
şu bahar gelsinde depresif ruh hallerinden çıkalım artık( geçmiş olsun dilekleriniz için de çok sağolun Allah hepimizin çocuklarını kazalardan, belalardan, hastalıklardan korusun.
ece cumadan beri hasta biliyorsunuz. bugün 4. günümüz ve inanın tükendim. burada size yazıyorum, arkadaşlarımla konuşuyorum rahatlıyorum ama yine tek tabanca kalınca zorluklar karşısında bende turuncu gibi canavarlaşmaya başladımkızlar size bugünümü anlatayım.
dün gece tam ben yatıcam saat 12 oluyor ece uyanmaya başlıyor. emzirmeli sallamalı uzun bir gece sonunda sabahı ettik. hani o anda biri gelip git yat dese şöyle yatıp uyusam piyango çıkmış kadar mutlu olucam. geceden yumurtasını ocağın üstüne koyuyorum haşlamak için sabah kalkınca hemen altını açıyorum yine öyle yaptım. sonra alt değiştirme yüz yıkama filan ana gittim baktım su kaynamıyor diğer ocağı açmışım üstündede çaydanlık o kaynıyor:) ya sabır dedim. kahvaltısının yarısını önlüğünle paylaşan eceye ısrar etmedim. sonra gelip sizleri okudum. kalkıp bulaşıkları yıkayım dedim tabiki ece bacaklarımda eşofmanımı çeke çeke indiriyor sonrada halime bakıp gülüyor:)) yarım saat uyuduk uyandık. eceyi komşuma bıraktım. kızın çocuğu yok diye favori kurtarıcım. aslında yarım saat olsa bile bakmak zorunda değil ama sağolsun ikilettirmiyor. tansaşa gittim keçi sütü için. sonra vtech kaplumbağmızı aldım geldim. hemen yoğurdu mayalayımda ece akşama yesin dedimki süt kesilmezmi. öylece bıraktım komşuma gittim ama nasıl ağlıyorum kız korktu noldu diyor. orada oturdum bayağı sakinleştim. eceye brokoli yaptım yemedi ki mememide pek emmiyor. ısrar etmedim gayet büyük bir olgunlukla:)) o yattı oturdum akşama ben ne yicem diye düşünüyorum. 2 gündür ekmek arası hazır köfte yemiş bünyem 3.yü reddediyorda kendime yemek yapacak enerjim isteğim yok. telim çalmaya başladı meşhur neşe ablam bana gelsene diyor. Allahım dedim ne kadar büyüksün. haftasonları herkesin kocası evde olunca kimseyi rahatsız etmek istemiyorum. hemen gittim tabi kızdı niye söylemedin ece hasta oldu diye dedi.fazladan yoğurtta mayalamış ece onu yedi. eşi gelince koştur koştur tansaşa gidip sütü değiştirdim birde tatlı aldım yemeğin üstüne. anam midem bayram etti çorbası salatası pilavı yemeği derken:))) koca gün ecenin yediği doğru düzgün tek şey yoğurt oldu. arada sevdiği muzuda vermek istedim reddetti. şu anda o kadar üzülüyorumki içim hiç rahat değil ama yapacak birşeyimde yokneşe ablamlar yarın muğlaya gideceklermiş alışveriş için sende gelsene diyorlarda hiç halim yok gözümde büyüyor. temizlik yapmam gerek daha
geldim sizi okudum eceyi sallarken rahatladım biraz. turuncu telde eşime dedimki mutfak halısını kesmek istiyorum:)) halıdaki lekeleri gördükçe sinirlerim bozuluyor nefret ettim halıdan:)) bugüne kadar eceye yaptığım her yemekten o halıda tattı inan ki:)) sen bilirsin dedi manyaklığımın derecesini hissederek hayır deseydi bunun için onunla kavga edecek potansiyele sahip olduğumu anladı. şu ece 1 yaşına girsin videoya çeke çeke kesicem halıyı ahdım olsun:))
ece başkalarını görünce nasıl mutlu oluyor bana gelmek istemiyor çok üzülüyorum çocuk sıkıldı benden artık galiba:))
benle ve eceyle dolu bu karman çorman yazıyı çok bencilce buluyorum ama size yazma ihtiyacıda duyuyorum. 2 hafta önce spor yapan, gezip duran pozitif ben gitti ecenin rahatsızlanmasıyla tavan yapan negatif biri oldum. silkelenmem gerekte nasıl. annem de gelemez. çiçek çiçek en uygun sensin atla gel marmarise beraber gezelim burada üzüleceğimize:))
Evet canım ben o saatte uyumuştum,,yoksa tavuklardan önce nasıl kalkardık
Sizde maşallah yani gece gece rujları sürmüş adamları ahşap etmişsiniz ama:76:
Azraece biliyosun evde tablet var yazmakta zorlanıyorum ama Mira pc istiyo canım aklında
bulunsun
Ben sizi çok iyi anlıyorum. Ben de lohusa depresyonunu çok ağır bir şekilde yaşadım. Kendimi yapayalnız hissetmiştim. Bir de çok huysuz ve beni çok yoran bir bebekti oğlum. Eşim çok yoğun çalışıyor ve sürekli seyahat ediyordu. Ben de çok ağladım ve hatta çocuk yapmasaydım diye bile düşündüm. Ben de eşimi suçluyordum hep beni yalnız bıraktı, biraz da o ilgilensin diye. Ayrıca eşim daha ilk hafta ben uyuyamıyorum deyip tasını tarağını toplayıp oturma odasında yatmaya başladı. Hala da oturma odasında.:) Ama sonra düşündüm bu bebek benim, onu ben yaptım. Nasıl da bekledim onu 9 ay boyunca. Karnımda her tekme attığında nasıl da heyecanlandım. Bazen konuştum onunla bazen sevdim onu içimdeyken. Bunları bir tek ben yaşadım, dışarıda olan hiç kimse bilemezdi ikimizin yakınlığını. Ne kadar yakındı bebeğiniz size düşünsenize. O zaman hiç kimse yoktu aranızda ve çok iyi anlaşıyordunuz içinizdeyken. Şimdi dışarı çıkınca bebişiniz birden ona sinirli olduk. Bebeklerimiz tamamen bizim onlara davranış şekillerimize, sakinliğimize, şefkatimize göre tepki veriyorlar bize. Siz ne kadar sakin olusanız o da o kadar huzurlu bir bebek olacak bunu anladım ben. Şimdi çok iyiyiz oğlumla. Babamızda oturma odasında yatabilir. Biz yatak odamızda ohhh mis gibi mışıl mışıl uyuyoruz. Hiç de kızmıyorum artık eşime. Benimle oğluşumun arasına kimseler giremezzzzzz. Eşime diyorum zaten boşuna uğraşma sana sevgim pırttmış asıl aşkım geldi benim diye. Gülüyor o da. Onlar da çok çalışıyorlar eve gelince biraz dinlenmek istiyorlar tabii. Bir de erkeklerin genetik kodlaması zaten bebek bakımına göre yapılmamış ki. Napsın zavallı erkekler onların talimatnamesi üreme üzerine. Üreme işlemini başarıyla tamamlayınca beyin otomatik olarak kapatıyor kendini. Genetik kod böyle. Bebek bakımı kodu yok onlarda. Şimdi yeni yeni ek talimatnamelerde geçmeye başlayınca hard diskleri error vermeye başlıyor tabii. Fazla yüklenmemek gerek erkeklere bence.
planner sorcaktım unuttum sana unnadodan alışveriş yaptım 10 gün oldu hala tedarik aşamasında gözüküyor çocuk büyüdü bunlar yollucaklar daha kargoyu normalmi:))
SİZE katılıyorum chihiro hanım dısarı cıkmak ii geliyor bende bunu yapıorum
arkadaslar bebeklerinizle oyndıgınız oyunlar yada ögretmeye calıştıgınız seyleri paylasırmısınız gün içinde neler yapıosunuz
Ben tesekkür etmek ıstedım sıze.
Okudum bu yazdıklarınızı ve düşündüm ne kadar da haklısınız..,
Benım bızım hayatımıza yordum duşundum.megerse ıçımde ne cok sey bırıkmış yazmaya basladım bıranda ve esıme gonderdım.sanırım uzun zamandır ılkkez kendımı bu kadar guzel ve acık ıfade ettım...
Umarım bundan sonra hersey daha guzel olur
Sızlerle de tanıştıgıma cok memnun oldum
Üzüm suyu, anne sütü gibi
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalında öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Aysun Çetin üzüm ve özellikle çekirdeğinin her derde deva olduğunu, anne sütünün yetmediği durumlarda bebeklere Bitkisel süt olarak adlandırılan üzüm suyunun verilebileceğini söyledi.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapan Yrd.Doç. Dr. Aysun Çetin "Üzüm suyu, özellikle bebeklerin beslenmesinde anne sütü yetmediği durumlarda tavsiye edilen çok değerli bir gıda maddesidir. Bu nedenle diğer bir adı da bitkisel süttür" dedi. Üzüm ve üzüm çekirdeği başta olmak üzere antioksidanlar, kanser biyokimyası, kök hücre biyolojisi, fitoterapi, antiaging ile ilgili bilimsel yayın ve bildirileri bulunan, 2004 yılında Türk Hematoloji Derneği Genç Araştırmacı Ödülünü, 2008 ve 2010 yıllarında ise Gevher Nesibe Bilimsel Araştırma Teşvik Ödüllerini kazanan Yrd.Doç.Dr. Çetin şu bilgileri verdi: "Üzüm suyu, özellikle bebeklerin beslenmesinde anne sütü yetmediği durumlarda tavsiye edilen çok değerli bir gıda maddesidir.
Bu nedenle diğer bir adı da bitkisel süttür. Üzüm suyu, litrede yaklaşık 150 gram şeker içer.mekte olup, bu şekerin çoğunluğunu glikoz ve fruktoz, az miktarını ise sukroz oluşturmaktadır. Son zamanlarda üzümün bolca bulunduğu Fran.sa ve İtalyada üzüm çekirdeği tüketilmesini doktorlar yaygın bir şekilde öneriyor. Bu ülkelerdeki doktorlar üzüm çekirdeğini, beyne ve kalbe giden kan akımını düzenlemek için, varis, ciltteki bazı renk bozuklukları, kol ve bacaklarda karıncalanma, diş etlerinde kanama, glokom, hemoroit, fazla âdet kanaması ve damar sertli.ğine karşı tedavide tavsiye ediyor. Üzüm çekirdeği özütü vücut tarafından kısa sürede hızla emilir ve hiçbir yan etkiye neden olmaz. ABD New York Long Island Üniversitesinde deney hayvanları üze.rinde üzüm çekirdeğinin güvenirliliği test edilmiş ve her.hangi bir yan etkiye rastlanmamıştır.
Taze olarak tüketimi dışında üzüm çekirdeği günde bir avuç kuru üzüm yenilerek de üzüm çekirdeği alınabilir. Ya da 1 tatlı kaşığı üzüm çekirdeği tozu bal ya da yoğurtla karıştırılıp alınabilir. Açıkta satılan öğütülmüş üzüm çekirdeği kullanmaktan ka.çınılmalıdır. Havayla temas etmesi üzüm çekirdeği tozunun sterilize özelliğini kaybetmesine neden olabilir. Üzüm çekirdeği tozu öğütüldükten sonra iyice kurutulup hava almayacak şekilde paketle.nirse dayanma süresi en az bir yıldır. Öğütülmüş tozlar havayla temas ettiği zaman toksik maddeler açığa çıkması sonucu tadında acılaşma meydana gelebilir.
Bu nedenle satın aldığınız üzüm çekirdeği tozunun paketini açtıktan sonraki raf ömrü en fazla iki aydır. Çekirdeği alıp evde kahve değirmeninde taze olarak öğütmek ve bu şekilde tüketmek daha sağlıklı olduğu için önerilir. Çekirdeğin öğütmediğiniz kalan kısmını tazeliğini ve etkisini kay.betmemesi için buzdolabında ışık görmeyecek ve hava almayacak şekilde muhafaza etmeniz gerekir. Üzüm çekirdeğinin, kozmetik alanında üzüm çekir.deği kremi, şampuan, sabun gibi kullanılan şekil.leri de vardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?