2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

tatlıcadımm

doğumdan 1 gün önce kontr vardı gittim hiç birşey yoktu ne sancı ne ağrı
sonra sabaha karşı sancılanmaya başladım tam 12 saat sancı çektim dr gittik
hiç açılmam olmamış tam ben çataldayken suyum geldi sonra kanamam oldu hemde nasıl bir kanama
oda öyle bir doldu ki gözlerim kararmaya başladı birden başımda dönmeye
dr çok korktu panikledi,başka drlar geldi başıma tam olarak kendimde değilim ama sesler geliyor bana dr bebeğin kalp atışları yok diyor
anneyide bebeğide kaybedebilirz bir yandan dr da ağlıyor benden bebeğimin parçalarıda gelmeye başlamış sonra odaya annem kv gelmiş onlarında ağlama seslerini duydum
drlar bütün sez iptal edip önce beni aldılar giderken tek düşündüğüm daha geri dönüşümzün olamayacağıydı
çok dua ettim,Allahım affer günahlarımı diye çünkü gerçekten öleceğimi düşündüm
ben çok zor atlattım hem fiziken hemde psikolojik olarak çok zor toparlandım Allah eşimden ve annemden razı olsun onların sayesinde toparladım

Neymiş peki okadar kanamanın sebebı kı

Sanırım mutlu anneydı bana yulafunlu ırmıklı meyvelı bı tarıf vermıştı...dun yaptım çok guzel oldu tesekkur ederımmmm

Çok sevindim,afiyet şeker olsun,yarasın bebişine yulaf unlu muhallebi
kızımda seviyor Aynı tarife geçenlerde rondodan gecirdigim yarım tk.ceviz de ekledim farklı bir lezzet kattı
aklında bulunsun canım

canım valla tüylerim diken diken okudum ya allah korumuş çok şükürki sağlıkla atlatmışsınız, bir bebeğin sağlıkla hayata gelmesi gerçekten bir mucizee, çok şükretmeliyiz çoookkk

Evet bendim o. Ama o gun acilden başka bi doltora girmiştik sonra kendi doktoruna götürdüğümde sordum özellkle ve içirebilirsin rahatlıkla dedi bana. Ben de veriyorum tatlım

örtmenim özür dilerim yarın bir suç işlemeyecem örtmenim:18:sakın babama söylemeyin:18:
benim şarkım neden para para paraymış anlamadım ben:)
çokmu cimri gözüküyorum..tam tersiyimdir aslında
Canım hemen ciddileşme,hani kargo,pahalı vs...gibi terimler kullanıyorsun ya ona binaen söyledim:)Cimriliğinden değil kuzuum.Hem cimri olup olmadığını senle bir arada olunca anlarım ben,şimdi algılayamam:)
Hadi gözün aydın,çok sevindim tatlım
.

Çok sevindim,afiyet şeker olsun,yarasın bebişine yulaf unlu muhallebi
kızımda seviyor Aynı tarife geçenlerde rondodan gecirdigim yarım tk.ceviz de ekledim farklı bir lezzet kattı
aklında bulunsun canım
Evde kuru meyve gunkurusu ve sıyah uzum vardı onlarla yaptım sonra suzgecten gecırerek ezdım ilk yapış oldugundan katı oldu sütümle sulandırdım:)
Haftasonu da yıne senden duyduğum kurutulmuş mango vs ne bulursam bakıcam.kızımda sevdı bı tabağı yedı sasırdım:0

Alt resımdeki kıllı adam iğrenççç ıggg acaba bu yağın gercekten faydası var mı ki

ŞekersizYeşilÇaycım sorularının cevaplarını mail adresine gönderdim :)

Gördüm tatlım çok tesekkur ederim

Canlarım cevaplarınızın altına adınızın nasıl görünmesi istediğinizi de yazarsanız sevinirim. Buradaki rumuzunuzla bebişinizin ismi mi yoksa gercek isminizi mi yazayım. Soyisim kullanmicam zaten.
Örnek: sekersizyesilcay ve defne karen ya da
Aylin ve defne karen :) gibi. Bi de foto koymamı isterseniz onu da ekleyin. Sadece bebiş veya ikinizin birlikte oldugu olabilir. İstemeyen not yazsın ki yayınlamadan önce bileyim fotolu ya da fotosuz olacagını
Son bi not: eger bi blog ya da web siteniz varsa adresini yazabilirsiniz. Tanıtım için linkini eklerim yazıda :)
Cevaplar gelmeye basladı. Biraz birikmesini bekliyorum. Sonra gonderim sırasına göre yayımlayacagım. Hepinize ilgi ve desteğiniz için tesekkur ederim

hejar hanım ben de 12 saat sancı çekenlerdenim. ama benim suyum önce geldi. yürüyerek hastaneye gittik. beklenen sancı gelmeyince suni sancı verdiler. çatal denen şey yerine yatağımda sohbet ederek bekledim sancımı :)

herşey gayet güzeldi taaa kiiii açılma 10 cm olmasına ve ıkınmama rağmen bebeğin ilerlemeyişine kadar ((( bir yandan sancı çekip, ıkınıp bir yandan (aşırı determinist bir fizikçi olarak) hesap yapıyorum. "şu kadar dakikada şu kadar ilerlemiş olsa... şimdiye doğmuş olması lazımdı" diyorum içimden. belimdeki omur fazlalığı yüzünden ağrı kesici de yoktu. neyse ben hesaplı kitaplı sancımı çekerkene, e artık vakit daralıyor, bebeğin o kadar saat kanalda kalması iyi değil dediler ve 3 doktor birden karnıma bastılar. belki ben ıkınamıyorumdur diye. çıt yok. ne zamanki nst de biiiip sesleri yavaşladı işte o zaman beni "toparlanın gidiyoruuuuz" larla ameliyathaneye aldılar. doktorlar "ameliyathaneyi boşaltııııııın, anestezi gelsiiiiiiin" derken tek düşündüğüm şey bebeğimdi ve dua ettim hep: "ne olur ona birşey olmasın" diye. anesteziyle uyuduğum o birkaç saniyede yine de boş durmayıp bütün hamileliğimi film şeridi gibi gözümün önüne getirip, "ölümün bir eşi de genel aneztezi chihiro, son duanı et" demeyi de ihmal etmedim :)

günlerce kendimi suçladım ıkınamadım, doğuramadım diye. sezaryen alnımda kara bir leke gibiydi. sonra eşim anlattı ayrıntıları. meğer bebeğimizin kafasının uuupuzunmuş ve uzun kısmıyla girmiş doğum kanalına. yani takılıp kalmış garibim. bebeğin baş çevresi ve annenin leğen kemiği çapı bilinse bile, doğum başlayana kadar bebeğin kafasının doğum kanalına nasıl gireceği bilinemeyeceği için de hemen sezaryen yanlış bir karar olabilirmiş. işgüzar bir doktor, uğraşmamak için hemen sezaryene alırmış ama bizimki en azından denemiş ve tam zamanında sezaryene almış.

düşünüyorum da.... evet ya, çok fedakar doktorlardı. gece 1:30 a kadar sancı ve doğum beklediler. çok iyi insanlardı. çok.... hepsine teşekkür mektubu yazdım sonra, unuturmuyum hiç :)

Maşallahİrmiği fazla eklediyesen katı olmuştur canım,,en sevdiği kıvamı bulursun bebişin zaten
Bu arada senin nazarında yulafla ilgili bir bilgi de yazayım:İçinde bircok vitamin ve mineral var.
Yulaf gluten içermemesine rağmen,birtakım sebeplerden dolayı Türk Gıda Koteksinde glutenliler listesinde bulunuyor.
Gluten alerjisi olan bebek annesi arkadaşlarım, yulaf verirken dikkatli omak gerekiyor

Neymiş peki okadar kanamanın sebebı kı

hafif kanama olması normalmiş zaten ama benim çok fazlaydı

canım valla tüylerim diken diken okudum ya allah korumuş çok şükürki sağlıkla atlatmışsınız, bir bebeğin sağlıkla hayata gelmesi gerçekten bir mucizee, çok şükretmeliyiz çoookkk

aynen öyle canım,zaten doktor sürekli beni anlatıyormuş oradaki hemşirelere dr falan
mucize diye:) çok şükür atlattık Allah kimseye yaşatmasın

Mailimdeki 26.04.13 dogum tarihi ibaremi 26.04.12 ile değiştirmeni, beni mutlu_anne ve Mira şeklinde belitmeni
miraninpenceresi.blogspot.com adresimin linkini de eklemeni, ist.a geldiğinde Defne'yi de alıp bize gelmeni rica ederim
imza: mutlu&umutlu

chihiro seninde zor olmuş 10 cm açıklıktan sonra sez:18: o da zor ama önemli olan bizim bebeklerimizin sağlığı
ama o psikolojiyi hiç bir zaman nunutamayacağız

Tatlım soruların cevaplarını nereye göndereceğiz?

Bu arada senin ve Mutluannenin blog adresini bilmiyorum yada gözümden kaçmış,alabilir miyim?

Canım yaa,sen ve hejar ne sıkıntılar atlatmışsınız öyle..Okuyunca üzüldüm gerçekten..Allaha şükür ki kucaklamışsınız sağ salim bebişlerinizi..

bu arada anlattığım fedakar doktorlar ve konforlu odalar özel bir hastanede değil devletimin hastanesinde görülmüştür. özel emzirme hemşiresinin de bulunduğunu belirtmek isterim. bana mı denk geldi diye düşündüm ama ablam da 2 kızını yine aynı devlet hastanesinde doğurmuştu. demek ki genelde iyiler.

:) ayyy canım benim. Gelicez inşallah. Kardesimin düğün olayını bi atlatalım inşallah bi de su hastalıklar bıraksın peşimizi. İstanbula geldiğimde gelcez kısmetse, seni de bekliyorum ona göre
Diğer bilgiler tamamdır; alındı. :) 2013 olayını sen demeden çözmüştüm zaten :)))

Pinarda cım. Cevapları istersen burdan özelden yolla. İstersen sekersizyesilcay@gmail.com adresine yolla sen bilirsin nasıl istersen.

Mutlunun blogu miraninpenceresi.blogspot.com
Benimki allaboutaylin.blogspot.com bekleriz :)

olay nedir şekersizyeşilçay hanım? yardımcı olabileceğimiz birşeyse elimizden geleni yaparız. ayrıntılar için sizi bekliyoruz

bohçacı geldi hanım
incik boncuk satarım
çok konuşma kaynana
saçını başını yolarım

akşam oldu çıkayım ben
tavuk çıkarayım deep-freeze'den
dilim biraz uzadı
kaydım salon kadını çizgimden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…