tatlıcadımm
doğumdan 1 gün önce kontr vardı gittim hiç birşey yoktu ne sancı ne ağrı
sonra sabaha karşı sancılanmaya başladım tam 12 saat sancı çektim dr gittik
hiç açılmam olmamış tam ben çataldayken suyum geldi sonra kanamam oldu hemde nasıl bir kanama
oda öyle bir doldu ki gözlerim kararmaya başladı birden başımda dönmeye
dr çok korktu panikledi,başka drlar geldi başıma tam olarak kendimde değilim ama sesler geliyor bana dr bebeğin kalp atışları yok diyor
anneyide bebeğide kaybedebilirz bir yandan dr da ağlıyor benden bebeğimin parçalarıda gelmeye başlamış sonra odaya annem kv gelmiş onlarında ağlama seslerini duydum
drlar bütün sez iptal edip önce beni aldılar giderken tek düşündüğüm daha geri dönüşümzün olamayacağıydı
çok dua ettim,Allahım affer günahlarımı diye çünkü gerçekten öleceğimi düşündüm
ben çok zor atlattım hem fiziken hemde psikolojik olarak çok zor toparlandım Allah eşimden ve annemden razı olsun onların sayesinde toparladım
Sanırım mutlu anneydı bana yulafunlu ırmıklı meyvelı bı tarıf vermıştı...dun yaptım çok guzel oldu tesekkur ederımmmm
tatlıcadımm
hiç açılmam olmamış tam ben çataldayken suyum geldi sonra kanamam oldu hemde nasıl bir kanama
dr çok korktu panikledi,başka drlar geldi başıma tam olarak kendimde değilim ama sesler geliyor bana dr bebeğin kalp atışları yok diyor
anneyide bebeğide kaybedebilirz bir yandan dr da ağlıyor benden bebeğimin parçalarıda gelmeye başlamış sonra odaya annem kv gelmiş onlarında ağlama seslerini duydum
drlar bütün sez iptal edip önce beni aldılar giderken tek düşündüğüm daha geri dönüşümzün olamayacağıydı
ben çok zor atlattım hem fiziken hemde psikolojik olarak çok zor toparlandım Allah eşimden ve annemden razı olsun onların sayesinde toparladım
canım çok geçmiş olsun, propolis bebeklere verilebiliyormu? ve bal için henüz erken değilmi canım ya ve burda sanırım şekersizyeşilçay arkadaşımızındı umarım yanlış hatırlamıyorumdur ıhlamur daha çok öksürük yapar demişti doktoru doğrumudur acaba:26:
Canım hemen ciddileşme,hani kargo,pahalı vs...gibi terimler kullanıyorsun ya ona binaen söyledim:)Cimriliğinden değil kuzuum.Hem cimri olup olmadığını senle bir arada olunca anlarım ben,şimdi algılayamam:)örtmenim özür dilerim yarın bir suç işlemeyecem örtmenim:18:sakın babama söylemeyin:18:
benim şarkım neden para para paraymış anlamadım ben:)
çokmu cimri gözüküyorum..tam tersiyimdir aslında
Hadi gözün aydın,çok sevindim tatlımÇok şükür sabah vizite gelen doktorlardan gerçek bilgiyi aldık.
gerizekalı sorumlu hemsire durumu abartmış ve hakkında suç duyurusunda bulunacaz.çok abartmış çünkü çook tehlikeli bir boyut değilmiş. 1 günde de,1 hafta da, yada 1 ayda da geçebilir misiniz. yarasına dokunmak hariç dokunabilir, öpüşebilir ve sarılabilirmişiz.
bu akşam refakatçisi ben olacağım ve gidince sımsıkı sarılacağım canım anneme...
destekleriniz için çok sağolun.hepinizi çok seviyorum ve öpüyorum...
müşterim var:/
cenera,şekersizyeşilçay,babyceren,tatlıcadı çok geçmiş olsun inş. siz yada kuzucuklarını inş. iyi olursunuz.
İyi ki doğdummmm...İyi ki oğluşumu doğurdummm.
Evet bugün benim doğum günümmm...
Geçen sene bu zamanlar 32 haftalık hamileydim...Zaman ne çabuk geçiyor.
Rabbim hepimize de sağlıklı mutlu ve huzurlu uzun ömür nasip eylesin...Yavrularımızı hayırlı evlat eylesin.
Yuvalarımızdan mutluluk,huzur ve bereket eksik olmasın.
Hepinizide çok seviyorum
Evde kuru meyve gunkurusu ve sıyah uzum vardı onlarla yaptım sonra suzgecten gecırerek ezdım ilk yapış oldugundan katı oldu sütümle sulandırdım:)Çok sevindim,afiyet şeker olsun,yarasın bebişine yulaf unlu muhallebi
kızımda seviyorAynı tarife geçenlerde rondodan gecirdigim yarım tk.ceviz de ekledim farklı bir lezzet kattı
aklında bulunsun canım
ŞekersizYeşilÇaycım sorularının cevaplarını mail adresine gönderdim :)
tatlıcadımm
Evde kuru meyve gunkurusu ve sıyah uzum vardı onlarla yaptım sonra suzgecten gecırerek ezdım ilk yapış oldugundan katı oldu sütümle sulandırdım:)
Haftasonu da yıne senden duyduğum kurutulmuş mango vs ne bulursam bakıcam.kızımda sevdı bı tabağı yedı sasırdım:0
Neymiş peki okadar kanamanın sebebı kı
canım valla tüylerim diken diken okudum ya allah korumuş çok şükürki sağlıkla atlatmışsınız, bir bebeğin sağlıkla hayata gelmesi gerçekten bir mucizee, çok şükretmeliyiz çoookkk
Gördüm tatlım çok tesekkur ederim
Canlarım cevaplarınızın altına adınızın nasıl görünmesi istediğinizi de yazarsanız sevinirim. Buradaki rumuzunuzla bebişinizin ismi mi yoksa gercek isminizi mi yazayım. Soyisim kullanmicam zaten.
Örnek: sekersizyesilcay ve defne karen ya da
Aylin ve defne karen :) gibi. Bi de foto koymamı isterseniz onu da ekleyin. Sadece bebiş veya ikinizin birlikte oldugu olabilir. İstemeyen not yazsın ki yayınlamadan önce bileyim fotolu ya da fotosuz olacagını
Son bi not: eger bi blog ya da web siteniz varsa adresini yazabilirsiniz. Tanıtım için linkini eklerim yazıda :)
Cevaplar gelmeye basladı. Biraz birikmesini bekliyorum. Sonra gonderim sırasına göre yayımlayacagım. Hepinize ilgi ve desteğiniz için tesekkur ederim
Tatlım soruların cevaplarını nereye göndereceğiz?Gördüm tatlım çok tesekkur ederim
Canlarım cevaplarınızın altına adınızın nasıl görünmesi istediğinizi de yazarsanız sevinirim. Buradaki rumuzunuzla bebişinizin ismi mi yoksa gercek isminizi mi yazayım. Soyisim kullanmicam zaten.
Aylin ve defne karen :) gibi. Bi de foto koymamı isterseniz onu da ekleyin. Sadece bebiş veya ikinizin birlikte oldugu olabilir. İstemeyen not yazsın ki yayınlamadan önce bileyim fotolu ya da fotosuz olacagını
Son bi not: eger bi blog ya da web siteniz varsa adresini yazabilirsiniz. Tanıtım için linkini eklerim yazıda :)
Cevaplar gelmeye basladı. Biraz birikmesini bekliyorum. Sonra gonderim sırasına göre yayımlayacagım. Hepinize ilgi ve desteğiniz için tesekkur ederim
hejar hanım ben de 12 saat sancı çekenlerdenim. ama benim suyum önce geldi. yürüyerek hastaneye gittik. beklenen sancı gelmeyince suni sancı verdiler. çatal denen şey yerine yatağımda sohbet ederek bekledim sancımı :)
herşey gayet güzeldi taaa kiiii açılma 10 cm olmasına ve ıkınmama rağmen bebeğin ilerlemeyişine kadar((( bir yandan sancı çekip, ıkınıp bir yandan (aşırı determinist bir fizikçi olarak) hesap yapıyorum. "şu kadar dakikada şu kadar ilerlemiş olsa... şimdiye doğmuş olması lazımdı" diyorum içimden. belimdeki omur fazlalığı yüzünden ağrı kesici de yoktu. neyse ben hesaplı kitaplı sancımı çekerkene, e artık vakit daralıyor, bebeğin o kadar saat kanalda kalması iyi değil dediler ve 3 doktor birden karnıma bastılar. belki ben ıkınamıyorumdur diye. çıt yok. ne zamanki nst de biiiip sesleri yavaşladı işte o zaman beni "toparlanın gidiyoruuuuz" larla ameliyathaneye aldılar. doktorlar "ameliyathaneyi boşaltııııııın, anestezi gelsiiiiiiin" derken tek düşündüğüm şey bebeğimdi ve dua ettim hep: "ne olur ona birşey olmasın" diye. anesteziyle uyuduğum o birkaç saniyede yine de boş durmayıp bütün hamileliğimi film şeridi gibi gözümün önüne getirip, "ölümün bir eşi de genel aneztezi chihiro, son duanı et" demeyi de ihmal etmedim :)
günlerce kendimi suçladım ıkınamadım, doğuramadım diye. sezaryen alnımda kara bir leke gibiydi. sonra eşim anlattı ayrıntıları. meğer bebeğimizin kafasının uuupuzunmuş ve uzun kısmıyla girmiş doğum kanalına. yani takılıp kalmış garibim. bebeğin baş çevresi ve annenin leğen kemiği çapı bilinse bile, doğum başlayana kadar bebeğin kafasının doğum kanalına nasıl gireceği bilinemeyeceği için de hemen sezaryen yanlış bir karar olabilirmiş. işgüzar bir doktor, uğraşmamak için hemen sezaryene alırmış ama bizimki en azından denemiş ve tam zamanında sezaryene almış.
düşünüyorum da.... evet ya, çok fedakar doktorlardı. gece 1:30 a kadar sancı ve doğum beklediler. çok iyi insanlardı. çok.... hepsine teşekkür mektubu yazdım sonra, unuturmuyum hiç :)
Mailimdeki 26.04.13 dogum tarihi ibaremi 26.04.12 ile değiştirmeni, beni mutlu_anne ve Mira şeklinde belitmeni
miraninpenceresi.blogspot.com adresimin linkini de eklemeni, ist.a geldiğinde Defne'yi de alıp bize gelmeni rica ederim
imza: mutlu&umutlu
Gördüm tatlım çok tesekkur ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?