2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ogluma giraffe temali seyler bakarken bunu buldum cok hos ama..kiz annesi olmak vardi simdi..oy ben onu ne suslerdim kimbilir

Sorma cnm, ona gore ben cok anlayissizmisim..o her gun saat 6 ta kalkip ise giyormus ve bir hafta sonu varmis onda da dinlenmek istermis mis mis..yaw bu adam deli herhalde ben hic dinlemiyorumki 7/24 saat tetikte asker misali nobet tutuyoruz..gelmis bana ne diyor..saka gibi resmen...neyse ben sabrediyorum ama bir is var o olur olmaz yalla Tr ye kafami dinlemek istiyorum cok yoruldum..herseyden once huzur istiyorum huzur...

Mutlu sabahlar güzel arkadaşlarımSize aşırı derecede günaydın ve çoook güzel bir hafta diliyorum
Bizim haftasonumuz dolu dolu geçti,,dün bildiğiniz üzere arkadaşımın bebeğinin 1.yaşgünündeydik,,
arkadaşım çok güzel hazırlanmıştı,evi metal renkli balonlarla tam party house gibi süslemişti.Güzel bir banner yapmış kızına,
masaya yok yok denecek mamalar koymuştu...Hediye olarak magnet ve minik pembe kukla dağıttı herkese...
En güzel yanı kimse foto çekmedi,,eve fotografcı bir kız tutmus o çekti herkesi...Kapalı arkadaşlarımız için rahatlık oldu,çünkü kızlar başlarını açtılar ve herkesin elinde foto mak. olunca yok ben çıkmiim,yok başımı örteyim derdi oluyordu normalde,bu şekilde olmadı.Fotoğrafçı kız da çektiği resimleri arkadaşıma teslim etti giderken.Aklımda kalanlar bunlarDarısı başımıza inşallah..
biz de savalım sıramızıMira iyi,dün bütün gün oynadı orada,,benim kızım insanları çok seviyor ya,,toplulukta olunca kendi kendine oyun oynuyor,hiiiç üzmedi beniO kadar çok bebek ve küçük çocuk vardı ki ağlayan,,gerçekten çok zorlanan anne arkadaşlarım oldu,,dikkat ettim de 0-12 aylar oynuyor bi şeklide,,3-6 yaş arası 4 çocuk vardı,onlarda oynuyordu,,dün en çok mızırdayanlar 1-2 yaş arasındaki bebelerdiYani benim dün gözlemlediğim bunlardı...
Hava aydınlık bu sabah,,inşallah hayatlarımız da böyle aydınlık olur hep Bebişler kokladım,sizi ise kocamaaam öptüm

teşekkür ederim canım
bu kadar uzun zaman sonra olunca tabii ilk gibi hissediliyo
rahatlık dersen tabi ki bazı şeylerden ödün veriyosun en basiti uyku
ama onun bi bakışı bi gülüşü herşeye değer
risklerini bilemiycem bende bi iki kere düşük tehlikesi atlattım ama bu işler nasip işleri onun bu dünyaya geleceği varsa Rabbim nasib ediyo,seninde Allah gönlüne göre versin
oğlumun sınavı da iyi geçmiş bakalım sonuçlar açıklanınca anlıycaz hayırlısı artık

Nasıl mutlu olduğumu anlatamam sana Güle güle giyinin anne oğul. iki güzelliksiniz,size ne giyseniz yakışır zaten
Onun için pek zorlanmadım yani seçerkenEşinin jest dolu güzel cümlesi için de ayrıca teşekkür ederiz teyzesi
Bizde sizi hiç unutmıycaz ve notta da dediğim gibi Kayranın İst.da bi teyzesi ve bir kardeşi olduğunu unutma,,bir gün yolunuz düşer inşallah

Renkler müthiş olmuş zaten sorun yok yani,,ama totalde de gerçekten çookk güzel olmuş,,ellerine sağlık canım

ya bu arada herkese günaydın
Rabbim yuvanıza bereket,sağlık,mutluluk ve bebeklerinizle eşlerinizle güzel bir ömür nasip etsin
hazır kızım müsaade etmişken arkadaşlara cevap yazıyım dedim de

Gunaydın gunaydıngunaydınnnn... Yine yeni bi hfta başladı pofff demicem. Gunaydın seklime uymaz... Kabullenip oturmak lazım

Hepinizi öpüyorum mutlu bi hafta diliyorum.

Kargom yola çıkmış 2 gun önce. Kitaplar bugun yarın ulaşır okula :) cok heyecanlıyım

günaydınnn herkeseeee yorucu ama harika bir haftasonun ardından yine iş çabuk geçen bir hafta olması ümidiyle, herkesee güzel bir gün diliyorummm

Zadacım sen gerçek misin
Çoook teşekkürler canım ya çok mahçup oldum walla:26:
Yalnız aklıma bişey takıldı,,soran olursa zada teyzesi mi yaptı dicez,,zada eniştesi mi yaptı dicez
Ellerine sağlık cicim musmutluyum şuan ve meraktayım

hepinize kocaman günaydın..
çalışanlara güzel bir hafta, ben gibi henüz çalışmayanlara bu günlerin keyfini çıkarmaca,
ve her daim evde olan ve aslında hep en zor işi yapan ev hanımı annelerede kolaylıklar diliyorum

geleyim soruma
kızlar azra çileği çok sveiyor.
denedim alerjı yapmadı.. bende veriyorum ..
ama malum çilekte 1 yaş öncesi verilmesi uygun olmayan meyva türüne giriyor.
vereniniz varmı? alerjı yapmasada 1 yaşını bekleyimmi ne dersiniz?

günaydın arkadaşlar, geçmişe hızlıca baktım, haftasonu biriktirdiğim günderimlerimle karşınızdayım ama önce özetler:

- mutlu_anne'nin doğumgünüsü gözlemleri
- şekersizyeşilçay'ın kargosu
- Turuncu'nun yemekle imtihanı
- meleğim34'üm eşiyle imtihanı
- haftasonu Samanpazarı ziyaretimiz
- haftasonu acil maceramız
- haftasonu düğün maceramız
- biraz önceki sünnet sorunsalımız
- unv.'in giysi bankası ve eşimle ilgisi
- Ömer'in hastalığı nasıl oldu sorusu
- veee, Babyceren

şimdi ayrıntılar:

- mutlu_anne hanım, gözlemleriniz gerçekten güzel ve fikir verici. süslemeler ve fotografçı kız için adres alabildiniz mi? belki isteyen arkadaşlar olacak burda

-şekersizyeşilçayhanım, kargonuzun sağ salim ulaşmasını diliyorum, sizin adınıza çok mutluyum. Defne Karen de mesaiye başladı okulda sanırım. O'nu da öpüyorum :)

- turuncu hanım, en iyisini yapıyorsunuz. bu şekilde hem siz üzülmüyorsunuz hem de Kayra üzülmüyor. bazı bebekler uzun zaman pütüre alışamayabiliyorlar, belki de zamana ihtiyacı var. üzülmeyiniz. kv ve görümcelerle de yemek maceranız varmış :) kolaylıklar diliyorum ama görümeleriniz size yardımcı olduğu için de çok şanslısınız (benim hiç görümcem olmadı , kv nişandan 24 saat sonra vefat etti, çok arıyorum O'nu, çok hanımefendi ve bilge biriydi)

-meleğim34 hanım, benzer durumları inanın hepimiz yaşıyoruz. size de eşinize de hak veriyorum. yardım konusunda zorlayıcı olmazsanız kendiliklerinden yardım ediyorlar

-haftasonu düğünden önce Ankara'nın Samanpazarı'na gittik. gezerken 2 dükkan gördüm, tamamen bebek şekerine odaklanmışlardı. envai çeşit özel gün süsleri ve şekerleri vardı. alt sokağımıza da kocaman bir party store açıldı. "bizim arkadaşlar olsaydı ne güzel olurdu" diye aklıma geldiniz :)

-haftasonu sabah acildeydik, (bütün hafta babası inatla götürmemişti, ben de sabah 5 te uynadırıp, gönderdim acile :) Orhan Cemal'in pipi acısı için. idrar tahlili vs yapıp, enfeksiyondan şüphe edip antibiyotik verdiler. sabah ayaküstü çocukçu başka arkadaşımız ise, "çocuğun ateşi hiç yok. ateş olmadan enfeksiyon olmaz. sadece pipi acısı sünnet derisinin tahrişindendir. hemen sünnet ettirin, bu sorundan da kurtulmuş olursunuz" dedi. sanırım en yakın zamanda yaptıracağız:18:

-yine aynı haftasonu günü düğüne gittik. yemeklerin heryerinden elitlik, zevk ve şaşaa akıyordu ama Orhan Cemal onlar yerine ekmeği tercih etti

- sabah arkadaşıma "1 yıldır kullanmadığım herşeyimi giysi bankasına bağışladım. neden evde stok edeyim ki. yazık dedim" arkadaşım "e o zaman eşini de bırakabilirdin, unv. li kızlar kullanırdı ne güzel" dedi

-annezeynep hanım, Ömer nasıl oldu? gün içinde bize bilgi veriniz

- veeee Babyceren hanım, size diyecek hiçbirşey bulamıyorum. saygıyla selamlıyorum ve iyi bir hafta diliyorum

not: Köşeminderi hanım, nerdesiniz? not yazamıyorum siz olmadan :)

günün gelişen olaylarıyla tekrar karşınızda olacağım. hoşça bakınız zatınıza

Selam canım iyi haftalar,
Çilek acayip bir antioksidan ve c vitamini bakımından zengin bir meyvedir,,hem diş hem bağışıklık sistemini güçlendirir.
Her meyvenin mevsiminde tüketilmesi iyidir derler.Mayıs haziran aylarında yetişir.Bu erken çıkanlar da umarım organiktir.Güzel kızına alerji yapmaması da süper Bende tattırdım bi yerde ama daha görüp eve almadık biz.
Meyve organikse ve alerji yapmadıysa bence sakınca yok derim. Ayy çilek üzerine kompozisyon yazdım walla
Afiyet olsun

çilek de fındık, biber vs gibi 1 yaşından önce tavsiye edilmeyen gıdalardan. tavsiye edilmeme nedeni ise alerji riski. bebeklerde alerjik reaksiyonlar daha şiddetli seyrettiğinden, bu riski doktorlar da anneler de almak istemiyor haklı olarak ama siz denemişsiniz ve birşey olmamış ama reaksiyon verip vermediğinden emin olmak için en az 48 saat beklemek ve birkaç defa bu durumu tekrar etmek gerekir. zaten yaşlarına girmeleri çok az kaldı ayrıca o zamana kadar çilek yemese de birşey kaybedeceğini sanmıyorum. nacizane görüşüm yaşına girmesini bekleyiniz, verdiğinizde de az miktarda veriniz. daha önce denemediğiniz baka bir gıdayla beraber vermeyiniz. bir süre de gözlemleyiniz bebekinizi, alerjisi çıkıp çıkmadığını kontrol için. ben de böyle yapmayı düşünüyorum, gereksiz yere riske girmeyeyim diyorum.

çocuğuna acılı lahmacun veren bir anneden bunları duymak belki ilginçtir ama gerçekten vermek istemedim. kendisi yedi hatta ben elinden aldım birşey olur diye poposundaki pişik bundan mıdır diye çocukçu bir arkadaşa sorduk. "10 aylıkken acılı lahmacun yiyen bebek tıp literatüründe olmadığı için, bu durumda ne olur bilemem" dedi poposundaki pişik iyileşti çok şükür

sormadım ama süslemelerini arkadaşım kendisi kırtasiyeden alıp yapmış sanırım,bol bol balon ve güzel bir banner vardı zaten.
fotografci buyukcekmeceden geldigini soyledi bana(arkadaşım ise anadolu yakasında oturuyor).
hatta arkadaşım ve kızının dünden 1 kare resmini koymuş şimdi gördüm
ilgilenen olursa https://www.facebook.com/MujganinFotograflari?ref=stream
adı mujgandı hanımın.

selam arkadaşlar,size kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum herzaman cevap yazdınız yine yazıp bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum ve şimdiden çok teşekkür ediyorum.
1)kahvaltıda yumurta sarısı verdiğiniz gün içinde et ve et ürünleri yediriyormusunuz? hem yumurta hem et ürünü verirsek protein fazla gelip böbrekleri yorar mı?
2)bebeğinize gün içinde kaç öğün hangi yemekleri pişiriyorsunuz?
3)oğlum yumurta sarısını tek yutamıyor neyle verebilim?
4)bebeğinize bu aylarda ne tür oyuncaklar alıyorsunuz ve birlikte vakit geçirirken neler yapıyorsunuz?

1) yumurta sarısına ek olarak et yemekle böbrekler yorulmaz ki. böbreklerin yorulması için bayağı çoook yemesi gerekir. ben kahvaltıda yumurta yediriyorum, gün içinde tavuk, kıyma tarzı şeyler de yiyiyor.

2) 3 ana 3 ara öğün yiyiyor. ana öğünleri (sabah-öğle-akşam) bizimle veya annemle yiyiyor zaten, ayrıca yemek hazırlamıyorum. ara öğünlerde de eline verdiğimiz bir bisküvi, dövülmüş ceviz, portakal veya elma dilimi yetermiş. ben de öyle yapıyorum. hangi yemekler olduğuna gelince, özel olarak yemek hazırlamıyorum artık, bizimle yiyebiliyor. kuşbaşını, küp patatesi biraz ezip veriyorum, hiç dişi olmadığı için.

3) yumurta sarısını zaten çok zor yutuyorlar, kuru kuruya yazık oluyor bebeklere. zaten yumurtayı tamamen yemeye başladılar, sadece sarısını vermeye uğraşmayın. kolay yutması için omlet şeklinde yediriyorum. hatta bazen çok az süt ekliyorum ve o şekilde omlet yapıyorum. çok kolay yiyiyor, biz de aynı şekilde yiyiyoruz. sadece bebeğe özel hazırlamıyorum yine.

4) ben oyuncak konusunda biraz cimriyim. zaten evde tanıyacak o kadar çok çeşit ve renkli şey var ki, hepsini tanımak zaten bütün vaktini alıyor. Orhan Cemal'in 2 tane dolu dolu oyuncak sepeti var ama mutfak eşyalarımı içlerinden ayrısam geriye 2-3 oyuncak ancak kalıyor :) ama geçen gün 1 taneyi düşüne düşüne aldım. boncukların metal tellerden sırayla geçirildiği bir oyuncaktı. hem küçük kaslarını hem kafasını kullanmayı öğrensin diye bebeğimle sadece haftasonu vakit geçiriyorum. evde tv olmadığı için sadece bizi görüyor. sürekli beraber oynamıyoruz, bazen kendi kendine birşeyler yapmasına fırsat veriyorum. kendi kendine bardak altlıklarını üst üste dizmeyi, boş reçel kabına cevizleri sırayla koymayı, sepetteki cevizleri kaşıkla karıştırmayı kendi deniyor. ilk önce ben gösteriyorum sonra ona bırakıyorum. mutfakta ben yemek yaparken eline mutlaka sebze parçaları ve mutfak eşyaları veriyorum, çok seviniyor. yemek yerken bile ben onun ağzına yemek veriyorum, o da benim ağzıma koyuyor. sürekli müdahele etmek yaratıcılığını köreltmek oluyormuş. en güzeli bazen beraber oynamak bazen kendince birşeyler yapmasına izin vermekmiş.

umarım yardımcı olmuşumdur

yukardaki mesajımın başlığı, sehven çilek yerine çile olarak çıkmıştır. ortada sadece çilek konusu vardır çile olacak bir durum da değildir :) düzeltirim, kayıtlara bu şekilde geçsin lütfen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…