selam arkadaşlar,size kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum herzaman cevap yazdınız yine yazıp bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum ve şimdiden çok teşekkür ediyorum.
1)kahvaltıda yumurta sarısı verdiğiniz gün içinde et ve et ürünleri yediriyormusunuz? hem yumurta hem et ürünü verirsek protein fazla gelip böbrekleri yorar mı?
2)bebeğinize gün içinde kaç öğün hangi yemekleri pişiriyorsunuz?
3)oğlum yumurta sarısını tek yutamıyor neyle verebilim?
4)bebeğinize bu aylarda ne tür oyuncaklar alıyorsunuz ve birlikte vakit geçirirken neler yapıyorsunuz?
günaydın teyzeleyiiiim
büyüdüm kocaman oldum kucaklaydan taştım yaşımı dolduymama 3 hafta kalmıştı ama hala dişim yoktu
annemin acelesi yoktu ama uzadıkça uzayan diş çıkayma sürecinde acı çekmeme üzülüyoydu
geçen hafta çok acı çektim biliyo muşunuz
sabahlara kadar ağladım ağyımı unutmak için gece 4lere kadar yürüdüm elime geçeni ısıydım dişimin içeyde büyüdüğünü hissettim ama anneme söyleyemedim
cumartesi gecesi ben mışıl mışıl uyuyken içeyde büyüyen dişim iyice incelen diş etimi yayıp çıkmış sabah bir uyandım dilime biyşeyley değiyoy!!
hemen yoyganımı ısıydım ve annemi bekledim ama kahvaltıya gideceğiz diye aceleşi vaydı göymedi
sülalecek kahvaltı ettik babamdişimi fayketti annem o kalabalıkta baydağa çarpan dişimin sesini duydu ama göymeyince inanamadılay
kahvaltıdan sonya payka yüyüyüşe gideyken yolda gözleyi aşka gülen taze söğüt dalısınnn diye şaykı söylüyoydu annem bana
şaykı da annemin sesi de güzeldi hoşuma gitti sıyıtmaya başladım
annem de o sıyada çığlıklay atmaya başladı ne oldu anlamadım
ayabanın camını açıp oğlumun dişi çıktııı diye bağıyıp duydu
o andan beyi süyeyli beni güldüyüp dişime bakıyoylar bilseydim bu kadar sevinecekleyini daha eyken çıkayıydım deli bunlay yaa
günaydın teyzeleyiiiim
büyüdüm kocaman oldum kucaklaydan taştım yaşımı dolduymama 3 hafta kalmıştı ama hala dişim yoktu
annemin acelesi yoktu ama uzadıkça uzayan diş çıkayma sürecinde acı çekmeme üzülüyoydu
sabahlara kadar ağladım ağyımı unutmak için gece 4lere kadar yürüdüm elime geçeni ısıydım dişimin içeyde büyüdüğünü hissettim ama anneme söyleyemedim
cumartesi gecesi ben mışıl mışıl uyuyken içeyde büyüyen dişim iyice incelen diş etimi yayıp çıkmış sabah bir uyandım dilime biyşeyley değiyoy!!
hemen yoyganımı ısıydım ve annemi bekledim ama kahvaltıya gideceğiz diye aceleşi vaydı göymedi
sülalecek kahvaltı ettik babamdişimi fayketti annem o kalabalıkta baydağa çarpan dişimin sesini duydu ama göymeyince inanamadılay
kahvaltıdan sonya payka yüyüyüşe gideyken yolda gözleyi aşka gülen taze söğüt dalısınnn diye şaykı söylüyoydu annem bana
o andan beyi süyeyli beni güldüyüp dişime bakıyoylar bilseydim bu kadar sevinecekleyini daha eyken çıkayıydım deli bunlay yaa
günaydın arkadaşlar, geçmişe hızlıca baktım, haftasonu biriktirdiğim günderimlerimle karşınızdayım ama önce özetler:
....
-şekersizyeşilçayhanım, kargonuzun sağ salim ulaşmasını diliyorum, sizin adınıza çok mutluyum. Defne Karen de mesaiye başladı okulda sanırım. O'nu da öpüyorum :)
.....
-haftasonu düğünden önce Ankara'nın Samanpazarı'na gittik. gezerken 2 dükkan gördüm, tamamen bebek şekerine odaklanmışlardı. envai çeşit özel gün süsleri ve şekerleri vardı. alt sokağımıza da kocaman bir party store açıldı. "bizim arkadaşlar olsaydı ne güzel olurdu" diye aklıma geldiniz :)
-haftasonu sabah acildeydik, (bütün hafta babası inatla götürmemişti, ben de sabah 5 te uynadırıp, gönderdim acile :) Orhan Cemal'in pipi acısı için. idrar tahlili vs yapıp, enfeksiyondan şüphe edip antibiyotik verdiler. sabah ayaküstü çocukçu başka arkadaşımız ise, "çocuğun ateşi hiç yok. ateş olmadan enfeksiyon olmaz. sadece pipi acısı sünnet derisinin tahrişindendir. hemen sünnet ettirin, bu sorundan da kurtulmuş olursunuz" dedi. sanırım en yakın zamanda yaptıracağız:18:
-yine aynı haftasonu günü düğüne gittik. yemeklerin heryerinden elitlik, zevk ve şaşaa akıyordu ama Orhan Cemal onlar yerine ekmeği tercih etti
- sabah arkadaşıma "1 yıldır kullanmadığım herşeyimi giysi bankasına bağışladım. neden evde stok edeyim ki. yazık dedim" arkadaşım "e o zaman eşini de bırakabilirdin, unv. li kızlar kullanırdı ne güzel" dedi
günaydın teyzeleyiiiim
Selam canım iyi haftalar,
Çilek acayip bir antioksidan ve c vitamini bakımından zengin bir meyvedir,,hem diş hem bağışıklık sistemini güçlendirir.
Her meyvenin mevsiminde tüketilmesi iyidir derler.Mayıs haziran aylarında yetişir.Bu erken çıkanlar da umarım organiktir.Güzel kızına alerji yapmaması da süperBende tattırdım bi yerde ama daha görüp eve almadık biz.
Meyve organikse ve alerji yapmadıysa bence sakınca yok derim. Ayy çilek üzerine kompozisyon yazdım walla
Afiyet olsun
çilek de fındık, biber vs gibi 1 yaşından önce tavsiye edilmeyen gıdalardan. tavsiye edilmeme nedeni ise alerji riski. bebeklerde alerjik reaksiyonlar daha şiddetli seyrettiğinden, bu riski doktorlar da anneler de almak istemiyor haklı olarak ama siz denemişsiniz ve birşey olmamış ama reaksiyon verip vermediğinden emin olmak için en az 48 saat beklemek ve birkaç defa bu durumu tekrar etmek gerekir. zaten yaşlarına girmeleri çok az kaldı ayrıca o zamana kadar çilek yemese de birşey kaybedeceğini sanmıyorum. nacizane görüşüm yaşına girmesini bekleyiniz, verdiğinizde de az miktarda veriniz. daha önce denemediğiniz baka bir gıdayla beraber vermeyiniz. bir süre de gözlemleyiniz bebekinizi, alerjisi çıkıp çıkmadığını kontrol için. ben de böyle yapmayı düşünüyorum, gereksiz yere riske girmeyeyim diyorum.
çocuğuna acılı lahmacun veren bir anneden bunları duymak belki ilginçtir ama gerçekten vermek istemedim. kendisi yedi hatta ben elinden aldım birşey olur diyepoposundaki pişik bundan mıdır diye çocukçu bir arkadaşa sorduk. "10 aylıkken acılı lahmacun yiyen bebek tıp literatüründe olmadığı için, bu durumda ne olur bilemem" dedi poposundaki pişik iyileşti çok şükür
aşırı derecede selammm:)
kızımı uyuttum evimi topladım geldim..bir de ne göreyim
ömer paşanın dişi çıkmış hadi gözün aydın zeynepcim..digerleride agrısız sızısız gelsin inşallah..
geçmişe göz attım pek bir atraksiyon göremedim:)
yinede aklımda kalanları yazıyım..
mutluanne_dogum günü partisi sen ve mira:)gezip tozup eglenmişsiniz afferim size..
chihiro79_bana yazacak birşey bulamamana üzüldüm:)yinede adım geçmiş sevindim:)
bizdende size saygılar sevgiler hürmetler efendim:)
bambucan_çilegi bende tattırdım ama sadece ucundan..henüz hormonludur diye düşünüyorum ama
manavcı dede çilekte hormon olmaz diyo:26:arkadaşların dedigi gibi alerji belirtisi yoksa tadımlık ver..
ama yinede 1 yaşını beklemek daha uygun gibi..
selam arkadaşlar,size kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum herzaman cevap yazdınız yine yazıp bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum ve şimdiden çok teşekkür ediyorum.
1)kahvaltıda yumurta sarısı verdiğiniz gün içinde et ve et ürünleri yediriyormusunuz? hem yumurta hem et ürünü verirsek protein fazla gelip böbrekleri yorar mı?
2)bebeğinize gün içinde kaç öğün hangi yemekleri pişiriyorsunuz?
3)oğlum yumurta sarısını tek yutamıyor neyle verebilim?
4)bebeğinize bu aylarda ne tür oyuncaklar alıyorsunuz ve birlikte vakit geçirirken neler yapıyorsunuz?
yorumlarınız için hepinize içten teşekkürler..
zamanı olmadığını biliyorum hatta eşim benden daha iyi biliyor çünkü her yaz balkonumuz sera gibi oluyor sayesinde.
yeşil soğan, salatalık, ÇİLEK, domates vs. eker.. getirme diyorum ama çok sevdiğinden illaki getirir ve illaki azraya 1 tane yedirir. sonrada gel gel kızımın ağzını bi kokla bak nasıl çilek kokuyor diyede sevinip mutlu olur
engel olamıyorum ama olayım demi? olayım olayım
günaydın teyzeleyiiiim
canım ya gurbette olmanın da etkisi büyüktür muhakkakSorma cnm, ona gore ben cok anlayissizmisim..o her gun saat 6 ta kalkip ise giyormus ve bir hafta sonu varmis onda da dinlenmek istermis mis mis..yaw bu adam deli herhalde ben hic dinlemiyorumki 7/24 saat tetikte asker misali nobet tutuyoruz..gelmis bana ne diyor..saka gibi resmen...neyse ben sabrediyorum ama bir is var o olur olmaz yalla Tr ye kafami dinlemek istiyorum cok yoruldum..herseyden once huzur istiyorum huzur...
di mi yaa kimin eline geçerse artık
yanımdaki yine iyiymiş baksana benim bıyıklarım var hemen yakalamış babyceren akşam ilk iş kuaföre gidiyorum :)çiçek diyince aklıma annezeynep geldi:)
çiçek konusunda en şanslımız annezeynep:)
bakın kocası yine çiçek getirmiş onayanındaki kim bilmiyorum:)
ballı bu kız ya
Eki Görüntüle 666999
kızlar 1 haftadır artık çağlanın arkasında dolaşmıyorum
heryere kendi gidip geliyo ve artık düşmüyo
çok mutluyum emeklemekten kurtuldum
darısı tüm bebklerimize inşallah..lütfen benim kızımla bebeklerinizi kıyaslamayınız çağla
biraz erken yürüdü,diğer kızım 14 aylık yürüdü ki normalide bu:)
oyuncak konusunda evde herçeşit oyuncak var..hatta ben poşet poşet taoplayıp yolluyorum başka çocuklara..
o derece var yani:)cerene çok fala almışızgitti paralarımız
çağla hepsinden sıkıldıgenelde mutfak eşyaları daha bir dikkatini çekiyo..
ve ablasının scooteruna bayılıyo:)
binmek istiyo ayagını atıyo ama o kadar:)hala her oyuncagı agzına götürüyo..
oh oh maşallah... yerim ben onun minnak ayaklarını...
hadi senin de gözün aydın. emeklemekten kurtulmussun :)
valla dedikodu yok bende... dün outlete gittik. koca yerde bi ayakkabı bulamadım kendime. ama 3 tane pantolon aldım çok ciciler :)
artık ayakkabı için çarşıya gidicem sanırım
herkesin işi mi var ne. kimse yazmiiyiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?