2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

günaydın teyzeleyiiiim
büyüdüm kocaman oldum kucaklaydan taştım yaşımı dolduymama 3 hafta kalmıştı ama hala dişim yoktu
annemin acelesi yoktu ama uzadıkça uzayan diş çıkayma sürecinde acı çekmeme üzülüyoydu
geçen hafta çok acı çektim biliyo muşunuz
sabahlara kadar ağladım ağyımı unutmak için gece 4lere kadar yürüdüm elime geçeni ısıydım dişimin içeyde büyüdüğünü hissettim ama anneme söyleyemedim
cumartesi gecesi ben mışıl mışıl uyuyken içeyde büyüyen dişim iyice incelen diş etimi yayıp çıkmış sabah bir uyandım dilime biyşeyley değiyoy!!
hemen yoyganımı ısıydım ve annemi bekledim ama kahvaltıya gideceğiz diye aceleşi vaydı göymedi
sülalecek kahvaltı ettik babamdişimi fayketti annem o kalabalıkta baydağa çarpan dişimin sesini duydu ama göymeyince inanamadılay

kahvaltıdan sonya payka yüyüyüşe gideyken yolda gözleyi aşka gülen taze söğüt dalısınnn diye şaykı söylüyoydu annem bana
şaykı da annemin sesi de güzeldi hoşuma gitti sıyıtmaya başladım
annem de o sıyada çığlıklay atmaya başladı ne oldu anlamadım
ayabanın camını açıp oğlumun dişi çıktııı diye bağıyıp duydu
o andan beyi süyeyli beni güldüyüp dişime bakıyoylar bilseydim bu kadar sevinecekleyini daha eyken çıkayıydım deli bunlay yaa

Kendimi forumun gelen konuşucusu ilan ediyorumHerkes işinde gücünde sanırım
kendimce cevaplıyorum:
1)ben eti de yumurtayı da hemen hergün veriyorum,zaten netteki bebek menülerinde de dr.umuzun tavsiyesi de bu şekilde,
eti bir şekilde yiyor çorbayla fakat yumurtasını her gün bitirmiyor,zorlamıyorum ve 1 lokma yese bile yeter şifa olur diye düşünüyorum.Et protein olduğu kadar demir de kaynağı!Yumurtadaki özellikle a vitamini mesela kemik gelişimi için faydalı.
2)Kızıma özel olarak pişirdiğim yemek: çorbası ve muhallebisi,,evimizde olan sebzelerden hergün farklı şekilde çorbalar hazırlarım. Bazen yemek olarak(daha katı),bazen se ona özel minik köfteler..Muhallebim ise: kuru meyve &yulaf unu.
Mesela bugun soğanlı patetesli havuçlu ve 3 adet minik etli buğday çorbası içecek
3)Yumurta sarısını verip hemen ardından;su,süt,meyvesuyu gibi içeceklerle yutmasını sağlıyorum ben.Böylece boğazına yapışmıyor.
4)Son zamanlarda oyuncak almadım,en son fisher price ın müzikli diş kaşıyıcısı aldım fakat kısa sürede ilgisi geçti.
Kızım ona kitap okumamdan çok hoşlanıyor,,birlikteyken özellikle sesli kitap okurken,ben okuyorum o da kitaptaki seslere basar,güzel bir aktivitedir.Ayrıca anne baba Mira kule yaparız birlikte,bunu da çok sever.Sürekli bir iki üççç diyorum,bir ve ikiyi söylemeye başladık bizBebeklerle layığınca ilgilenince herşeyden zevk aldıklarını düşünüyorum,,yani karşıma alıp gözünün içine baka baka şarkı bile söylesem o bi şekilde hissediyor ilgilenildiğini ve mutlu oluyor
Rabbim bütün evlatlarımıza sağlık sıhhat versin

GÖZÜN AYDIN ÖMERCİMMMMM MAŞALLAH darısı dişi olmayan bütün arkadaşlarına

çok işim var sadece arada okuyorum ama ÖMERCİĞİN DİŞİ ÇIKMIŞ, bunu geçemedim tabi, maşallah yakışıklımıza sonunda geldi beklenen diş ANNE_ZEYNEPCİM demekki uykusuz gecelerin bir anlamı varmışş hadi bakalım hayırlı olsun, umarım diğer bütün dişleri ağrısız ve kolaycacık çıkarr

zeynepcim gözünüz aydın nihayet beklenen diş sonunda gelmiş:)) darısı ağrısız sızısız diğer dişlerin başına

ayyyyy, aşırı tebrik ederim, kendi dişim yeniden çıkmış gibi sevindim inanın

yazık yavrucağın tek derdi buymuş demek ki, kıyamam

aşırı derecede selammm:)
kızımı uyuttum evimi topladım geldim..bir de ne göreyim
ömer paşanın dişi çıkmış hadi gözün aydın zeynepcim..digerleride agrısız sızısız gelsin inşallah..
geçmişe göz attım pek bir atraksiyon göremedim:)
yinede aklımda kalanları yazıyım..
mutluanne_dogum günü partisi sen ve mira:)gezip tozup eglenmişsiniz afferim size..
chihiro79_bana yazacak birşey bulamamana üzüldüm:)yinede adım geçmiş sevindim:)
bizdende size saygılar sevgiler hürmetler efendim:)
bambucan_çilegi bende tattırdım ama sadece ucundan..henüz hormonludur diye düşünüyorum ama
manavcı dede çilekte hormon olmaz diyo:26:arkadaşların dedigi gibi alerji belirtisi yoksa tadımlık ver..
ama yinede 1 yaşını beklemek daha uygun gibi..

gunaydın şekerim. aynen ben de mutluyum. biz de orhan cemali öpüyoruz. defnecik okulda. bu sabah yine öğretmenlerden birinin kucağına zıpladı resmen :) kıskanmaya başladım valla...
arkadaşının lafına çok güldüm. mümkün olsa da arada bırakabilsek diye içimden geçirmiyo değilim. ama geri alabilmek kaydıyla...
acılı lahmacu olayı da süpermiş...

ben sana demiştim diştendir uyumaması diye. zira defnenin de üstteki ikinci dişi çıkmış gibi. tam emin olamıyorum çünkü göstermiyo. ama dun gece önceki 1 haftaya göre çok daha iyiydi. haaa yine kalktık 4-5 kez ama tüm gece uyumamasından binlerce kez iyi. buna da şükür... ama çok mutlu oldum. anlatışına bayıldım. gerçekten camı açıp bağırdın mı? :) diş bugdayı yapcak mısın? sünnet ne oldu? son kararın ne :) ayy dedektif gibi sordum valla

bambucan, ben de bi kez tattırmıştım ama bi daha vermedim. o yuzden bilemiyorum. herhalde beklerim. zaten az kaldı.

mrym; defne kreşteyken menude ne varsa onu yiyo.. tabii ki ben listede yiyemeyeceği şeyler varsa düzeltme ya da yerine başka bişey koyuyorum. evdeyken de genelde et, balık, çorba ve sebze türü yapıyorum. önceden planlamıyorum. doğaçlama oluşuyo. oyun olarak onun keyif aldığı seyleri yapıyoruz. oyun olmasa bile oyun haline getiriyoruz. çok fazla şarkı söylüyoruz mesela. tempo tutuyoruz. dans ediyoruz... özel bişey yapmıyoruz..

blogdaki kampanya yazısı olmuş mu arkadaşlar. bu yazıyı twitter da takip ettiğim tüm kulanıcılara ilettim. içlerinde gazeteci de var, şafak pavey var, edebiyatçılar var, ve anne bebek bloggerları var. bakarsınız geri dönüş olur. ve tam da bu yazının üstüne bu haftanın kütüphane haftası oldugunu oğrendim. kutlu olsun.

yorumlarınız için hepinize içten teşekkürler..
zamanı olmadığını biliyorum hatta eşim benden daha iyi biliyor çünkü her yaz balkonumuz sera gibi oluyor sayesinde.
yeşil soğan, salatalık, ÇİLEK, domates vs. eker.. getirme diyorum ama çok sevdiğinden illaki getirir ve illaki azraya 1 tane yedirir. sonrada gel gel kızımın ağzını bi kokla bak nasıl çilek kokuyor diyede sevinip mutlu olur
engel olamıyorum ama olayım demi? olayım olayım

6. Aydan beri hergun yumurta sarısı,7.aydan berı de hergun kıymalı yada tavuksulu corba verıyorum.dr tavsıye etmezdı herhalde bobreklerıne bısey olacak olsa dıye dusunuyorum
bız ara oğunlerı pek sevemedık gıttı.sabah kahvaltı edıyoruz.kahvaltıyı erken yedıyse 11 gıbı muzlu sut yada kivi yada kivi muz karışımı verıyorum cunku baska meyveyı yemiyo.2 gıbı sebzelı-kıymalı,tavuk suyu sehrıye,tarhana vs gıbı corbaları ekmek ve yogurtla bırlıkte yıyo.ıkındı oğununu de ya sut ya yoğurt yıyo.aksam 7 de de bızımle bırlıkte sofraya oturup ne varsa onu yıyo
yumurta sarısı tek basına boğucudur ıhlamur yada sutle yada labne ıle karıştırarak verebılırsın
oyuncak olarak muzıklı seylerı sevıyo.kıtaplara bayılıyo.artık kitap ve eğitıcı oyuncaklar lmaya basladım.ıç ıçe gecen bardaklarını sevıyo

not:sut dedığim anne sutudur...

Neden engel olucan şekerim,,insanın kendi yetiştirdiği gibi var mı? Ben bodur limon ağacımızdandan 1 limon alabilmek adına neler çektim bir bilsenKızımın şansına bu sene 2 adet verdi hatta Ayrı bir keyiftir,koparırken için acır,,yerken ise dünyanın en güzel sebze/meyvesinin hissini verir Bence enişteye engel olma destek ol,,Azracığım da böylece hep organik yesin yaz gelince salatalığı domatesi

Wuhuuuu cok cok cok tebrık edıyorum.

kızlar 1 haftadır artık çağlanın arkasında dolaşmıyorum
heryere kendi gidip geliyo ve artık düşmüyo
çok mutluyum emeklemekten kurtuldum
darısı tüm bebklerimize inşallah..lütfen benim kızımla bebeklerinizi kıyaslamayınız çağla
biraz erken yürüdü,diğer kızım 14 aylık yürüdü ki normalide bu:)
oyuncak konusunda evde herçeşit oyuncak var..hatta ben poşet poşet taoplayıp yolluyorum başka çocuklara..
o derece var yani:)cerene çok fala almışızgitti paralarımız
çağla hepsinden sıkıldıgenelde mutfak eşyaları daha bir dikkatini çekiyo..
ve ablasının scooteruna bayılıyo:)
binmek istiyo ayagını atıyo ama o kadar:)hala her oyuncagı agzına götürüyo..

ne kadar kalabalıgız kadınlar günü ne gelmiş gibiyim:))
ee nasılsınız dedikodu falan yokmu
doğum günlerinede az kaldıçok heycanlıyım
ilk zeynep adanın doğum günü olacak galiba
bizimki sonlara doğru:)
sizden tüyoları alırız artık..
ee daha daha nasılsınız:))
benim kocam kitapları almadan gitmişaceleyle çıkmış görmemiş
kargo işi yarına kaldıptt ilemi yolasam yoksa kargoylamı?
nasıl yolladınız..

ÖMERRRRR pasaaa maasallah dişini cıkarmıssın bide yazı yazmayı ögrenmişsin bize ilan ettin teyzelerin o agzını parmaklarnı dişini yer pasamızın cok mutlu oldum hayırlı olsun dişiniz digerleride hemencecik agrısız sızısız gelir inş sizi öpüyorum hayırlı olsun zeynebimmm

canım ya gurbette olmanın da etkisi büyüktür muhakkak
eşin dostun çok da olsa insan memleketindeki bildik yüzlere hasret oluyor böyle zamanlarda
yine de sesinizi yükseltmemeye çalışın bacım, ben lohusalığın dibine vurup eşimle çok tartışmıştım hatta bazen Ömer ağlarken onu arayıp hadi bak çocuğuna madem o kadar kolay dediğim olmuştu şimdi düşününce ne kadar üzülüyorum
Allah yuvalarımıza hoş sohbet ve huzur versina
min

melegim takma kafaya..bunlar senin için:))
Eki Görüntüle 667083
di mi yaa kimin eline geçerse artık
düşünsene oğlancı biri buluyor parayı ve bayram ediyor

çiçek diyince aklıma annezeynep geldi:)
çiçek konusunda en şanslımız annezeynep:)
bakın kocası yine çiçek getirmiş onayanındaki kim bilmiyorum:)
ballı bu kız ya
Eki Görüntüle 666999
yanımdaki yine iyiymiş baksana benim bıyıklarım var hemen yakalamış babyceren akşam ilk iş kuaföre gidiyorum :)
kuzum ne yalan söyleyeyim geçen hafta masamda hep çiçekler olunca stajerler bugün çiçeksiz kalmama dayanamamış masam yine şenlendi

oh oh maşallah... yerim ben onun minnak ayaklarını...
hadi senin de gözün aydın. emeklemekten kurtulmussun :)

valla dedikodu yok bende... dün outlete gittik. koca yerde bi ayakkabı bulamadım kendime. ama 3 tane pantolon aldım çok ciciler :)
artık ayakkabı için çarşıya gidicem sanırım
herkesin işi mi var ne. kimse yazmiiyiii

Hu huuuu
limangoda ılk adım ayakkabılarında ındırım var ıkı model beendım ama secemedım

Ikıncıyı yukleyemedım sanırım da sızce bunlar bıze gore değil mi.bırı dedıkı bunlar ev ayakkabııymış yurume değil plastık taban al dedı doğru mu ne dusunuyonuz sız

sagol canım darısı sizede:)
bazen hiçbirşey bulamıyosun bazende aldıkça alıyosun..yani kendimden bahsediyorum:)
demek ayakkabı bulamadın ve 3 tane pantolon aldın:)hayırlı olsun güle güle giy..
bende cumartesi çarşıyı talan ettim:)ciciler aldım..
çok mutluyum alışveriş çok iyi geldi bana:)ama eşime pek iyi gelmedi
evet kimse konuşmuyo..çağlada uyanmak üzere hadi ama..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…