2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Tatlım bugün hep eceyi merak ettim,sen yazınca hemen belirteyim dedim;endişelenmezsen arkadaşım sana şunu söylemek istiyorum,ecenin kolu hala kıpırdamıyor ve acıyorsa çıkmış olabilir.eğer yarın izmire gideceksen orada bir röntgen çektir istersen.en azından incinip incinmediğini bilmiş olursun.kıyamam canıma,gülüşü gözlerimin önünde hala,vallahi billahi onun canı yandıkça kendi kızımmış gibi içim acıyor.ben anne olduktan sonra çok duygusallaştım...

benim etrafımdan aksilikler eksilmiyor
karnıyarık yapıcaktım akşama patlıcanları kızartırken bi miktar kızgın yağ nasıl becerdiysem ayağıma döküldü azdı ama çok acıdı ayağım ne zormuş yanık
o andaki cırlama sesime kuzum korktu ağlamaya başladı
tarık buğra hep benim peşimde dolaşıyo kedi gibi kızartma yaparken mutfak kapısını kapattım yanıma gelmesin diye
kapı önünde mızırdanıyodu Allahtan yanıma almadım ya kuzuma gelseydi çok üzülürdüm

çok geçmiş olsun fıstığa..demek azı diş bu kadar zorluyo gözüm çok korktu
benim kuzum daha 4 dişli:)azılara daha sıra var ama şimdiden tırstım:)
umarım diğer azılarını rahat çıkarır prenses

eviniz hemen şurda olsa inan bizde hemen orda oluruz
ne güzel şiirli bi kutlama yapmışsın sağol teyzesii

kızzz sen banada bi şiir sözü vermiştin yazdın mı..yazmadın diye hatırlıyorum şiirimi istiyorum

çok sağol canım

ecemin kolu acaba kıpırdattığı zaman acıyomu derdinide anlatamıyor ki kuzuminş önemli bi şey yoktur
umarım yarına bi şeyi kalmaz meleğimin

ah canım ahh bende anne olduktan sonra daha da duygusallaştım..
bi bebekten olumsuz haber gelince benimde içim acıyo..eskiden bebek ağlama sesinden hiç hoşlanmazken
şimdi ise derdini anlatamadığı için çaresiz ve muhtaç olduğu için çok üzülüyorum

kırkyılın başında akşam foruma girdim bir şeyler yazdım kimse bana cevap yazmamış.acaba yanlış bişeymi yazdım.yada beni kimse önemsemiyormu fazlamı alınganım.
tatlıcadı geçmiş olsun bizde yemeği beraber yapıyoruz benim oğlumda sürekli ayaklarıma dolanır.kızartma yağından bende çok korkarım.

Son düzenleme:
kızlar özürlü yeğenimiz vardı hatırlarsanız kaynımın oğlu 6 yaşında suanda yoğum bakımda havale gecirdi durumu ciddi lütfen dua edin bişey olmasın yavruma nolur kızlar

pınarcım ananesi garajdan hastaneye götürücem diye tutturdu zaten:)) acıyor gibi gözükmüyor da herşeye gözyaşıyla ağlamaya başladı neden böyle yapıyor anlayamadım bir türlü. bir sıkıntısı var hayır olsun diyim.

ecemi düşünen bütün güzel anneler hepinizden Allah razı olsun benim cadıya ölmez sağ olursam büyüdüğünde hepinizi anlatıcam (zaten büyürken öğrenicekte ama bu yalnız günlerimde yoldaşlığınızın önemini anlatıcam)çoccum kaç tane teyzesi var şaşıracak:))

accasia annezeynep arkadaşımız bursada geliri kanser hastalarına giden bahçeli çok güzel bir yerde yaptı o girerse soralım neresi olduğunu.

talaycım diş buğdayında dediklerin yapılır benim bildiğim ekstra bişey yok.

mutlum öğleden sonra pek yazmamış acaba evemi gittiki inşallah önemli bişey yoktur.

yeşilçay konser güzelmiş bakıyorumda:))

ben daha bavul hazırlıcam yardımmm dinimiz amin babyceren:))

kızlar özürlü yeğenimiz vardı hatırlarsanız kaynımın oğlu 6 yaşında suanda yoğum bakımda havale gecirdi durumu ciddi lütfen dua edin bişey olmasın yavruma nolur kızlar

Allah o masum yavrum hakkında herşeyin hayırlısını versin sevenlerine bağışlasın Rabbim

canım diş bugdayı hemen herkeste aynı zaten..ama bizde biraz bugday başına konulur sonrada dişçiye gitmeiş biri o bugdayları başının üstünde laır..önüne makas,ayna,kalem,kitap..vs aklına gelen şeyleri koy..bu kadar:)
aaa sana cevap verdim yukarıya yazdım görmedinmi:))boşver böyle şeylere takılma..ben bazen 5-6 sayfa yazı yazıyorum kimse beni
tınnlamıyokimse bana cevap yazmıyobende hepsini Allaha havale ediyorum:)sende öyle yap

Allah annesine babasına bağışlasın..acısını göstertmesin..şifa versin rabbim..melekler korusun sabiyi..

tatlıcadım__canım ayagını yakmışsın offf yanık çok zor ben bilirimkaç defa kızgın yagla parmagımı yaktım bende bilmiyorum
kolay kolay acısı geçmez..buzla gezerdim bendikkat etsene biraz:18:
sen iyisimi hiç ayaga kalkma:18tur bütün işi eşin yapsın..
şiirin aklımda ama bi türlü yazamadım:))en kısa sürede yazacam..5-10 yıla kalmaz paylaşacam seninle

azraececim sanada kolay gelsin canım..yarın yolcusunuz..eceyide mutlaka doktora götürün..aklım onda kaldı
haber ver tamammı merak ederiz..haber vermessen ararım taciz ederim haberin oladaha 442 dakika bedavam var:))
bu kontürleri senden başkası bitiremez:))

Allah Allah ne yapacaktı acaba:26:
Bu arada sizin oranın kısırı da bir harika..Burada hataylı bir arkadaşım var çok da güzel yapıyor...
Tatlım aklında olsun yanıklarda ilk yardım olarak ,yanmış bölgeyi buzdolabında sakladığın unun üzerine press yapıyorsun bir süre bekletiyorsun ve hemencecik geçiyor.
NOT:TECRÜBEYLE SABİT DEĞİLDİR,SADECE AKTARIMDIR.GENE DE KÜÇÜK YANIKLARDA DENEMEKTE FAYDA GÖRÜYORUM.bİR YERİMİ YAKSAM MI?

Canım Allah şifasını versin,anne babasına da dayanma gücü versin inşallah.Gerçekten çok zor bir durum.

gunaydin herkeseee siz cene calmaktan yoklugumu hic farketmediniz ama ben cok ozlemisim son sayfaya bir goz attim gecmise pek vakit ayiramadim hersey yolundadir umarim!

Toplantilarda gizli gizli bakarken MELEGIMin dogumgunune denk geldim zurafa temanin bu kadar guzel olacagini cidden beklemiyordum harika olmus hersey bayildim oyle sevimli gorunuyorlar ki!

Bizdeki gelismeler:

Agustos.ta Cesme.ye gidiyoruz oteller ayarlandi arastirmalar yapildi nerede ne yenecek belirlendi :)

EWG diye bir grup kesfedildi kar amaci gutmeyen cevre koruma toplulugu diye geciyor. Bircok konuda arastirma ve makaleleri var mesela ev temizlik gereclerini inceledim dun Fairy fena sayilmasa da palmolive bulasik deterjaninin sonucu berbatti
Bu siteye gunes kreminizi kontrol etmek icin ugrayin derim kizlar yazilari okudukca hayretelr icinde kaldim ve ailecek TRUKID kullanmaya karar verdim

Son not kucucuk Omercik baya buyudu 2kelimeli yanyana getiriyor evin iicnde firtina gibi kosuyor ve heryere tirmaniyor! Fazla kilo almamisisiz 12de takildik ama boyumuz asiri uzamis. Soyleyebildigimiz kelimeler: meme, anne, baba, baba gitti, mama geliyo, dede, bade, hav hav, dut dut, hin hin, bu sonunculari kendi uydurdu biz hep nesneleri ismiyle aniyoruz ama refleksmis demek ki bisikletine biner binmez hin hinn diyor
Aa tabi ya bisikleti var artik! Pedallara ayagini koyuyor ama basamiyor arkasindan biz suruyoruz parktaki herkese el salliyor laf atiyor kamyoncular gibi kolunu fln sarkitiyor bir suru arkadas edindik parkta sayesinde :)

Bizde haberler ozetle bu kadar
Bugun isim cok yogun degil son dakka golu cikmazsa
Sık sık girip gecmise bakicam
Opuldunuz bebeklerr

gunaydın...

azraece beğenip beğenip kaçıyosun... gözümden kaçmıyo. konser çok güzeldi tatlım yaa... tüylerim diken diken oldu. herkes çok başarılıydı. şeften kemanlara solistten piyanoya kadar... yani mü-kem-mel-diiiii... iyi ki böyle bi organizasyon olmuş ve katılmışız. çoooooooooooooooook uzun zamandır başbaşa çıkmıyorduk; -hele de akşam- defneyi bırakıp 2 saatliğine ilk kez çıktık. ama değdi. konserdeyken defne uyumuştu ama geldiğimizde uyanmış ağlıyodu her zamanki gibi meme diye... ve bu butun gece sürdü. yine hiç uyumadan işe geldim.. hadi hayırlısı bakalım...

pampiş; yeğenini hatırlıyorum canım. allahım tez vakitte şifasını versin inşallah... çok üzüldüm inan...

annezeynep; tatil organizasyon detaylarını yazar mısın... ben de ege tarafı istiyodum ama eylüle sarkacagı için vazgecmiştim serin olur diye. eşimle konustuk belki temmuzda çıkabilirmiş. oyle olursa egeyi yine dikkate alcam...
ayrıca ben o kamyon şöforü ömeri ısırırım. maşallah kuzuma. kocaman oldular. ne zaman bu kadar büyüdüler hiç bilmiyorum

dün ce-eeee dedim (gun içinde aklıma estikçe söylerim) baktım benimki elleriyle yüzünü kapattı gülerek açtı... bi tuhaf oldum... nasıl da buyuyolar yaa... hiç anlamadım ben

Günaydın büyük kuzular
Ateşimiz düştü çok şükür bugünde çıkmazsa kocaman bir ohhhh diyeceğim
Allahım hep sağlık versin kuzularımıza inşallah
Ben iyileşemedim ama Mira iyi olunca psikolojim düzeldi en azından...
Maşallah Ömer ve Defne kuzularımaAllı ballı kaymaklı bebişler

Herkese çok güzel bir gün diliyorum,,hep mutlu olun kızlar:118:

Günaydın canımhayırlı olsun yeni dişiniz Bizde de buğday pişirilir ve seçim yaptırılır bebişe sadece,
kızım makası seçmişti,,extra olarak sacede pasta yaptırmıştım ama sizin zaten doğumgünü pastanız olacak.
bildiğim farklı birşey yok canım. Tepside kuranı kerim,cetvel,makas,termometre,altın ...vs gibi şeyler vardı.

herkeze günaydın bayb ceren iyiki varsın ya benim yorumlarınla yüzümü güldürüyorsun.mutlu anne düzelmenize çok sevindim bizde daha iyiyiz.anne zeynep ne güzel gelişmeler maşallah ömere

Kızlar doğduğumuzdan beri klasik bebek yastığında yatıyor kızım,,sonra 1 tane daha yine bebek yastığı fakat
iyi bi marka aldım(tempur),,daha doğrusu nomal 50x70 yastık almaya gittim ama satıcı kız beni kandırdıdiğerleri uygun değilmiş bebek için
Sorun şu ki,,kızım 2 yastıkla ve çok dağınık uyuyor,,yastıklardan biri yatay birini dikey koyuyorum ama sabah birini
anyada birini konyada buluyorum siz bebeklerinize nasıl yastık kullanıyorsunuz(büyük/küçük?)ve tercihen alacağım
yastık için öneriniz var mı?(pamuk/yün/kuştüyü..gibi)daha doğrusu bu konuda en doğruyu bulmaya çalışıyorum ve fikirlerinizi
bekliyorum.

CANIM HOŞGELDİİN,SENİ MERAK ETTİĞİMİ BELİRTMİŞTİMRAHATSIZLIĞINDAN VE İŞLERİN YOĞUNLUĞUNDAN KAYNAKLI OLDUĞUNA HEJAR DEĞİNMİŞTİ.YENİ ARAŞTIRMALARINLA GELMEN BİZ ANNELER İÇİNBU YÖNDE AYDINLATMAN ÇOK FAYDALI CANIM,KENDİ ADIMA TEŞEKKÜR EDERİM .ÖMERCİĞİME DE MAŞALLAH YENİ YAŞIYLA BİRLİKTE HERGÜN FARKLI SÜRPRİZLERLE SİZLERİ HEM ŞAŞIRTIYOR HEM DE MUTLU EDİYORDUR AKILLI BIDIK..

TATLIM BEN DE DOĞDUĞUNDAN BERİ YATAŞTAN BEBEK YASTIĞI ALMIŞTIM ONU KULLANIYORDUM ARTIK KIZIMA KÜÇÜK GELDİĞİ İÇİN BİR BÜYÜĞÜYLE YENİLEDİM.ESKİSİ SANIRIM PAMUKLUYDU.ŞİMDİKİ DE ÖYLE.GERÇİ KIZIM UYUKU ESNASINDA AYNI POZİZYONDA KALMADIĞI İÇİN YASTIĞINI DEVİRİP YATAĞINDA YASTIKSIZ UYUYOR.YANİ BENİM KIZIM DA MİRA GİBİ DAĞINIK UYUYANLARDAN.

günaydın annişlerrr
biz aşıdan geldik kuzumla..aşı esnasında beni ter basıyo ki sormayın hiç dayanamıyorum
Allahtan çok fazla ağlayan bi bebek değil yavrum sadece son aşıda ağladı diğerlerinde sesi çıkmadı

kgsi ve boyu çok iyihatta boyu sınırların çok üstündeymiş sırık bi yavrum var:)

annezeynep güzel haberlerle gelmiş maşallah ömerime nelerde öğrenmiş

miranın ateşi düşmüş inş tekrar çıkmaz

pınardacım
yanık üzerine un ilk defa duydum..zaten yavrumun sesimden korkup ağlaamsıyla ben kendimi unuttum ağrı ve acı eşiğim çok yüksektir şimdi hiç acımıyo:)aman sen kendini ne yak ne dene canım Allah korusun

panpişyeğenini hatrlıyorum canım..çok üzüldüm çok geçmiş olsun inş bi şey olmaz Allah şifa versin

bu gün annem ve ablam gelicekler ne yemek yapsam ne yemek yapsamm:26:mutluannem bi menü oluşturursun artık çok zor şeyler olmasın annemden fırça yiyorum çocuğa bakmadın yemeklemi uğraştın diye:)bekliyorum cici mamalarını

bu arada rüyamda chihiroyu gördüm ama erkekti
saçları kırlaşmış bi erkek olarak gördüm..bende rüyamda kendi kendime demek chihiro yerine kocası kkya giriyomuş diye düşünüyodum
ve orhan cemal aynı babasına benziyodu rüyamda:)

oh oh çok sevindim canım. Inşallah çıkmaz ateşi kuzumun

defne için kendim pamuk doldurmuştum canım ama zaten pek yastıkla yatmıyo...

takip edemiyorum kızlar.yine yoğunluk yapıştı üzerime.hadi hayırlısı.çok işim var çokkkk...

herkes iyidir inş.

mutlu; mira mı hastaydı cnm?çok geçmiş olsun son sayfadakine göre geçmiş gitmiş.Allah sağlık versin.sana da geçmiş olsun cnm.

az önce sağlık ocağını aradım. aşısını 1-2 hafta önce yada birkaç gün önce yaptırayım dedim. ama olmaz dedi hemşire.doğum gününden sonra 5 gün sonra yapacağız. 2 haftamız kaldı. yapacak çok iş var. 1 yaş kurabiyesini şeker hamuru yerine azcık kırmızı gıda boyası kullanarak yapmayı düşünüyoruz.

hergün yeni bir bebişimizin d.günüdür mutlaka.bebişlerimizin ilk yaşları kutlu olsun ve her daim mutlu olsunlar inş.

daha resimelre bakamadım ben yaa(

Yaren Nur bizim ev sahibinin torununu sevemedi bir türlü.1,5 yaşındaki Derin eve gelince onu elinin tersiyle itiyor ve ağlıyormuş.Ananesi numaradan gidiyoruz süsü vermek için apartmana çıktığında bizim kız babannesinin boynuna sarılıp gülüyormuş. çok fena oldu bu kız ya. Nedenini açıklıyorum; çünkü Derin birgün Yaren Nur2u tartaklamaya kalkmış. Babası gibi kinci olacak bu kız kinci

neyse öpüyorum sizi.ben kaçar..

Maşallah kuzumahem ağlamamış hemde kontroller güzelmiş çok sevindim
İnşallah ateşimiz çıkmaz canım,,an itibariyle evi aradım keyfi yerindeymiş yavrumun
Akşam için yap bi yoğurt çorbası,,oğluşunda yesin
Sebze zamanı,,taze fasulye, pilav ve sütlü bi tatlı yapabilirsin şekerim yeşil salatasız olmaz tabi
menü 2: evde patlıcan varsa musakka yada karnıyarık olabilir nohutlu pilav cacık eşliğinde
menü 3: daha da kolaya kaçayım dersen,,kişi sayısı kadar antrikot,arpa şehriyeden(pirinçsiz) pilav yap pişince içine biraz dereotu yada maydanoz ekle,havuçulu güzel bir salatayla tamamla menüyüvaktin ve ıspanağın varsa bu menüye birde borani eklersen süper olur bizi çağırayı da unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…