Merhaba güzel anneler,
Çoktandır giremiyorum bi yandan da aklım burada. Ctesi doğum gününü kutladık kızımın,çok yorucu bir o kadar da duygu yüklü ve güzeldi.Kızım çok mızmızdı o gün,ben kalabalığa bağladım ama akşamına belli etti nedeni kendini.Ctesi akşamından pazar akşamına kadar ishaliyle uğraştık Ptesi sabahı ishali geçti derken hoop ateşi yükseldi.Kızımın kendi doktoru saat 2 den sonra muayenehanesini açtığından evin yakınında bi tıp merkezinin doktoruna götürdük,boğazı çok kızarık antibiyotiğe başlıcaz dedi,içim hiç elvermedi başlamaya kendi doktoruna telefonla ulaştım,ateşi 3 gün sürerse bana getirin ve antibiyotiğe başlamayın şimdi dedi.Ptesi gecesi ateşler içinde yandı,sık sık duş aldırdık.Dün ateşi düştü ama bu sefer de akşam sürekli ağladı,ne meme kabul etti ne biberon.Sesi kısıldı ağlarken.Gece farkettik ki azı dişi çıkmış,zaten ağzını da açmıyordu,elimizle kontrol edemiyorduk. Artık 9 dişimiz var artı diğer azı yeri de kabarmış.Bugun sakinmiş,anane ve dedesiyle oynuyormuş. Allahtan annemler buradaydı,yoksa çok zorlanırdım.Uykusuzluk çok yordu beni,işte de çok yoğunum maalesef.
Bu arada doğum gününden önce 1 yaş kontrolüne götürmüştük. Dr günde en fazla 1 su bardağı inek sütü içebilir dedi,onu da tercihen uyumadan 1 saat önce verin dedi.
Not:1- Doğum günümüzü kutlayan bütün annelere teşeşkür ederiz.Bugün doğum günü olan bebeklere mutlu seneler olsun inş.
2-Turuncu seni rüyamda gördüm.Doktora gitmişiz biz kızımla,Kayrayı görüyorum aa diyorum bu Kayra annesi neredeki,sonra yaklaşıyorum yanınıza ,siz Turuncu musunuz diyorum kk dan? bu arada senin saçlar Hürrem Kızılı,bluzun pantolununda turuncu.Turuncuyu gerçekten çok seviyo demekki baştan aşağı turuncu diyorum.Saat çaldı uyandım sonra :))
Tarık Buğra gel bize uğra
evimiz hemen şurda
alacam sana tatlı bir kukla
seni annene vermiycem çatlasın orda:))
tarık buğram iyiki dogdun:119::119::119:iyiki annen seni doğurdu:124:
Allah sana saglıklı,başarılı,mutlu bir hayat versin..uzun bir ömrün olsun..amin
forumun yağız delikanlısı, geleceğin kenan imirzalıoğlusu, anasının tosunu Tarık Buğram iyi ki doğdun ailenle sevdiklerinle nice mutlu sağlıklı uzun yıllar dilerim Rabbimden. tatlıcadı iyi ki doğurmuşun hatta tekrar tekrar doğurasın yine inşallah:))
selvi boylum al yazmalım Asyam doğum günün kutlu olsun nice mutlu sağlıklı uzun yaşlar dilerim Rabbimden.
ece dün gece hiç uyumadı ağrısından. parmağını emmeden uyuyamadığı için de tabi. yatakta kırk tur atan çocuk dönmedi ağladı durdu. bende omzumda yada mememde uyutmaya çalıştım ama öldüm tabi üzüntüm pişmanlığım cabası. sabah yine komşum geldi oğluyla incinen kolunu hiç kıpırdatmıyordu önce sonraları açıldı yavaş yavaş oynarken dorukla . korkuyor herhalde kıpırdatınca acıcağından şimdi iyi sayılır çok şükür yarın izmire gidicem bavul hazırlıcam. amdan
mavişim Mira ve Bilal içinde dua ettim iyileşirler çabucak inşallah.
mutlum aramış kadar oldun sende dikkat et kendine. bebeğim ceren sesiyle mutlu etti beni sağolsun
buraya çok sık yazdım yaşadığım olumsuzlukları kusuruma bakmazsınız inşallah bana verdiğiniz destekler için hepinize çok teşekkür ederim
Tatlım bugün hep eceyi merak ettim,sen yazınca hemen belirteyim dedim;endişelenmezsen arkadaşım sana şunu söylemek istiyorum,ecenin kolu hala kıpırdamıyor ve acıyorsa çıkmış olabilir.eğer yarın izmire gideceksen orada bir röntgen çektir istersen.en azından incinip incinmediğini bilmiş olursun.kıyamam canıma,gülüşü gözlerimin önünde hala,vallahi billahi onun canı yandıkça kendi kızımmış gibi içim acıyor.ben anne olduktan sonra çok duygusallaştım...
kızlar özürlü yeğenimiz vardı hatırlarsanız kaynımın oğlu 6 yaşında suanda yoğum bakımda havale gecirdi durumu ciddi lütfen dua edin bişey olmasın yavruma nolur kızlar
canım diş bugdayı hemen herkeste aynı zaten..ama bizde biraz bugday başına konulur sonrada dişçiye gitmeiş biri o bugdayları başının üstünde laır..önüne makas,ayna,kalem,kitap..vs aklına gelen şeyleri koy..bu kadar:)biz doğumgünümüzde beyaz badi üzerine keçeden yapılmış 1 sayısını aplike edicem askılı pantolonla tamamlamayı düşünüyorum.
kızlar çok şükür 1. dişimiz çıkmış.ama altta bitane daha kabarmış.doğumgünümüzde diş buğdayıda yapıcam inş. içimde kalmasın çok heves etmiştim yapamicam diye üzülüyordum. bildiğiniz adetler varmı değişik paylaşırmısınız,bizde buğday pişirilip dua ettiriliyor sonrada bebeğin önüne değişik meslek gruplarına ait eşyalar konuyor. ben mesala kalem seçmişim.tıbbi sekreter olucam o günden belli olmuş anlıyacağınız. varsa böyle şeyler yazarmısınız.
aaa sana cevap verdim yukarıya yazdım görmedinmi:))boşver böyle şeylere takılma..ben bazen 5-6 sayfa yazı yazıyorum kimse benikırkyılın başında akşam foruma girdim bir şeyler yazdım kimse bana cevap yazmamış.acaba yanlış bişeymi yazdım.yada beni kimse önemsemiyormu fazlamı alınganım.
tatlıcadı geçmiş olsun bizde yemeği beraber yapıyoruz benim oğlumda sürekli ayaklarıma dolanır.kızartma yağından bende çok korkarım.
kızlar özürlü yeğenimiz vardı hatırlarsanız kaynımın oğlu 6 yaşında suanda yoğum bakımda havale gecirdi durumu ciddi lütfen dua edin bişey olmasın yavruma nolur kızlar
Allah Allah ne yapacaktı acaba:26:kızlar yüregim sızlar nerdesinizbakın ben geldim
beni beni baycereni yanlızmı bıraktınız
ya dedim ya bebek görmeye gidecem evet gittim ama çağla burnumdan getirdi
gittik bebek uyuyodu bi süre sonra uyandı ve çağla bebegi görür görmez yanına koştu..
çocugu çekti nerdeyse düşürecekti:18:sonra uzaklaştırdık ama öyle bir aglıyo ki aman Allahım
susmuyo illa bebegi alacak..arkadaşım bebegi kucagına aldı çağlaya gösteriyo ama çağla susmuyo
bebegi istiyo..en son bebegi yatak odasına koydu çağla oraya koştu kapılara vuruyo
benimde şarteller atmaya başladı..aldım emzirdim yok istemiyo aglamaktan sırılsıklam oldu..
tek derdi bebek..parçalayacak çocugu15 dakika böyle geçti bende kalkmak zorunda kaldım
çağla neyin peşinde bebege ne yapacaktı bilmiyorum:)ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum..daha öncede çok bebek gördü
ama hiç böyle yapmadı..
çağlanın aglamasına mı yanayım yoksa tabagımdaki kısırın yarım kalmasınamı
karar veremedim:26:yine ikilemdeyimfasulye
Tatlım aklında olsun yanıklarda ilk yardım olarak ,yanmış bölgeyi buzdolabında sakladığın unun üzerine press yapıyorsun bir süre bekletiyorsun ve hemencecik geçiyor.benim etrafımdan aksilikler eksilmiyor
karnıyarık yapıcaktım akşama patlıcanları kızartırken bi miktar kızgın yağ nasıl becerdiysem ayağıma döküldü azdı ama çok acıdı ayağım ne zormuş yanık
o andaki cırlama sesime kuzum korktu ağlamaya başladı
tarık buğra hep benim peşimde dolaşıyo kedi gibi kızartma yaparken mutfak kapısını kapattım yanıma gelmesin diye
kapı önünde mızırdanıyodu Allahtan yanıma almadım ya kuzuma gelseydi çok üzülürdüm
çok geçmiş olsun fıstığa..demek azı diş bu kadar zorluyo gözüm çok korktu
benim kuzum daha 4 dişli:)azılara daha sıra var ama şimdiden tırstım:)
umarım diğer azılarını rahat çıkarır prenses
eviniz hemen şurda olsa inan bizde hemen orda oluruz
ne güzel şiirli bi kutlama yapmışsın sağol teyzesii
kızzz sen banada bi şiir sözü vermiştin yazdın mı..yazmadın diye hatırlıyorum şiirimi istiyorum
çok sağol canım
ecemin kolu acaba kıpırdattığı zaman acıyomu derdinide anlatamıyor ki kuzuminş önemli bi şey yoktur
umarım yarına bi şeyi kalmaz meleğimin
ah canım ahh bende anne olduktan sonra daha da duygusallaştım..
bi bebekten olumsuz haber gelince benimde içim acıyo..eskiden bebek ağlama sesinden hiç hoşlanmazken
şimdi ise derdini anlatamadığı için çaresiz ve muhtaç olduğu için çok üzülüyorum
biz doğumgünümüzde beyaz badi üzerine keçeden yapılmış 1 sayısını aplike edicem askılı pantolonla tamamlamayı düşünüyorum.
kızlar çok şükür 1. dişimiz çıkmış.ama altta bitane daha kabarmış.doğumgünümüzde diş buğdayıda yapıcam inş. içimde kalmasın çok heves etmiştim yapamicam diye üzülüyordum. bildiğiniz adetler varmı değişik paylaşırmısınız,bizde buğday pişirilip dua ettiriliyor sonrada bebeğin önüne değişik meslek gruplarına ait eşyalar konuyor. ben mesala kalem seçmişim.tıbbi sekreter olucam o günden belli olmuş anlıyacağınız. varsa böyle şeyler yazarmısınız.
CANIM HOŞGELDİİN,SENİ MERAK ETTİĞİMİ BELİRTMİŞTİMgunaydin herkeseee siz cene calmaktan yoklugumu hic farketmediniz ama ben cok ozlemisim son sayfaya bir goz attim gecmise pek vakit ayiramadim hersey yolundadir umarim!
Toplantilarda gizli gizli bakarken MELEGIMin dogumgunune denk geldim zurafa temanin bu kadar guzel olacagini cidden beklemiyordum harika olmus hersey bayildim oyle sevimli gorunuyorlar ki!
Bizdeki gelismeler:
Agustos.ta Cesme.ye gidiyoruz oteller ayarlandi arastirmalar yapildi nerede ne yenecek belirlendi :)
EWG diye bir grup kesfedildi kar amaci gutmeyen cevre koruma toplulugu diye geciyor. Bircok konuda arastirma ve makaleleri var mesela ev temizlik gereclerini inceledim dun Fairy fena sayilmasa da palmolive bulasik deterjaninin sonucu berbatti
Bu siteye gunes kreminizi kontrol etmek icin ugrayin derim kizlar yazilari okudukca hayretelr icinde kaldim ve ailecek TRUKID kullanmaya karar verdim
Son not kucucuk Omercik baya buyudu 2kelimeli yanyana getiriyor evin iicnde firtina gibi kosuyor ve heryere tirmaniyor! Fazla kilo almamisisiz 12de takildik ama boyumuz asiri uzamis. Soyleyebildigimiz kelimeler: meme, anne, baba, baba gitti, mama geliyo, dede, bade, hav hav, dut dut, hin hin, bu sonunculari kendi uydurdu biz hep nesneleri ismiyle aniyoruz ama refleksmis demek ki bisikletine biner binmez hin hinn diyor
Aa tabi ya bisikleti var artik! Pedallara ayagini koyuyor ama basamiyor arkasindan biz suruyoruz parktaki herkese el salliyor laf atiyor kamyoncular gibi kolunu fln sarkitiyor bir suru arkadas edindik parkta sayesinde :)
Bizde haberler ozetle bu kadar
Bugun isim cok yogun degil son dakka golu cikmazsa
Sık sık girip gecmise bakicam
Opuldunuz bebeklerr
Kızlar doğduğumuzdan beri klasik bebek yastığında yatıyor kızım,,sonra 1 tane daha yine bebek yastığı fakat
iyi bi marka aldım(tempur),,daha doğrusu nomal 50x70 yastık almaya gittim ama satıcı kız beni kandırdıdiğerleri uygun değilmiş bebek için
Sorun şu ki,,kızım 2 yastıkla ve çok dağınık uyuyor,,yastıklardan biri yatay birini dikey koyuyorum ama sabah birini
anyada birini konyada buluyorumsiz bebeklerinize nasıl yastık kullanıyorsunuz(büyük/küçük?)ve tercihen alacağım
yastık için öneriniz var mı?(pamuk/yün/kuştüyü..gibi)daha doğrusu bu konuda en doğruyu bulmaya çalışıyorum ve fikirlerinizi
bekliyorum.
günaydın büyük kuzular
Ateşimiz düştü çok şükür bugünde çıkmazsa kocaman bir ohhhh diyeceğim
Allahım hep sağlık versin kuzularımıza inşallah
Ben iyileşemedim ama mira iyi olunca psikolojim düzeldi en azından...
Maşallah ömer ve defne kuzularımaallı ballı kaymaklı bebişler
Herkese çok güzel bir gün diliyorum,,hep mutlu olun kızlar:118:
kızlar doğduğumuzdan beri klasik bebek yastığında yatıyor kızım,,sonra 1 tane daha yine bebek yastığı fakat
iyi bi marka aldım(tempur),,daha doğrusu nomal 50x70 yastık almaya gittim ama satıcı kız beni kandırdıdiğerleri uygun değilmiş bebek için
Sorun şu ki,,kızım 2 yastıkla ve çok dağınık uyuyor,,yastıklardan biri yatay birini dikey koyuyorum ama sabah birini
anyada birini konyada buluyorumSiz bebeklerinize nasıl yastık kullanıyorsunuz(büyük/küçük?)ve tercihen alacağım
yastık için öneriniz var mı?(pamuk/yün/kuştüyü..gibi)daha doğrusu bu konuda en doğruyu bulmaya çalışıyorum ve fikirlerinizi
bekliyorum.
günaydın annişlerrr
biz aşıdan geldik kuzumla..aşı esnasında beni ter basıyo ki sormayın hiç dayanamıyorum
Allahtan çok fazla ağlayan bi bebek değil yavrum sadece son aşıda ağladı diğerlerinde sesi çıkmadı
kgsi ve boyu çok iyihatta boyu sınırların çok üstündeymiş sırık bi yavrum var:)
annezeynep güzel haberlerle gelmiş maşallah ömerime nelerde öğrenmiş
miranın ateşi düşmüş inş tekrar çıkmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?