2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

off acıktım yaaa... Aşkolsunnn

Madem tatiller konuşulmaya baslanmış bı soru ve bı sorunda benden gelsın:

Ne gıycekler bu kuzular?cok cıcı bıkınıler var(mayo ya karsıyım) fakat havuzda ciş kaka sorunu olur.mayo bezler var e her suya gırdığımızde değiştir at çöpe...baya mı maliyetli olur...bıde neo bez mayo var cok tıpsız ama işlevli görunuyo?

bikini giydirmeyi düşünüyorum canım,,yada sadece altınıbez mayoyu yakından görmedim ama mantıklı olabilir.
zaten tatilimiz 1 hafta olur bizim,,bir şeklide idare ederim diye düşünüyorum.havuzu ben kendim de sevmediğim için
bebişi denize sokmayı yeğlerim. ama yüksek ihtimalle haftasonlarımızı kaynımın yazlığında geçireceğimiz için
ve sadece havuz olduğu için(sahile uzak) birtane bebek havuzu edinmem gerekiyor.
ayyy yaz gelsin yaaheveslendim bak

mutluuu ne yaptın anacım sen böyle tok olan karnım yeniden acıktı
yazdıklarının hepsi gözlerimin önünde pır pır uçuştu
şu anda çorbam ocakta hemde yoğurtlu olucak kuzular öğlene yerler
akşamada köfteyi yapim hatta patlıcanda kızartıp islim kebabı yapim
yanınada bulgur pilavı yapim pirinç yasak anneme..bir de salata valla çok acıktım

bu arada ben yastık oalarak yün yastık kullanıyorum canım öncesinde annem kaz tüyü yastık almıştı ama tarık buğranın kafası çok terlediği için
çok yastık denedik yünde karar kıldık en aza indiren o oldu
ama bende son zamanlarda tarık buğrayı yastığın üzerinde bulamıyorum
benim deli fişeğim yatağının enine yatıyo ayaklarıda havada korkuluklarda oluyo

Aslına bakarsan havuza sokmam dıe duşunuyorum...
Bez mayo sadece e bebekte var

O kadar da kötü değilmiş şekerim,,ilk fırsatta bakıcam e bebeğe
olmazsa alır süslerim biraz pembe kurdeleyle falan,, daha bi kız işi yaparım

Hımmm mantıklı ne yaratıcı hatunsun sen yahu
Fusyasını alıp poposuna kat kat fırfırlı tul dikilebilir

kızlar ben geldim..
yaklaşık 1,5 aydır yokum. arada bir bakmaya çalışsamda aktif olamadım malesef.
görümcemin düğünü vardı evlendirdik geldik :)
resimlere baktım mutluannem, annezeynebim, çiçeğim,beykozum...
ellerinize emeğinize sağlık hepsi birbirinden güzel olmuş..
azranın doğum günü 27sinde. fakat 0 tarihte eşimin köyünde şenlik varmış.
bir hafta sonra yapayım dedim sünnet düğünü var. o yüzden mecburen haziran 8de kutlayacağım..
başta çok üzüldüm ama sonra foruma girip resimlere bakınca mutlu oldum..
siz yapın yapın sonra rahatlayın bana vakit ayırın ve hepinizden bi parça kızımın doğum gününde olsun,
fikirlerinizi hep çalayım
şaka bir yana gecikmelide olsa güzel olur umarım..
hepinizi özledim vallahi burnumda tüttünüz...

söylemeyi unuttum... 21 ay sonra ilk kez bende nihayet regl oldum :)

Son düzenleme:
mutlum Ömer asla yastıkta durmuyor (hasta olmadığı sürece)
1 gece ayağımda sallayıp yatağa öylece koymuştum büyük insanlar gibi bacak arasına sokmuş
hala kullanmıyorum o yüzden ama alıştıracağım zaman pamuk yastık kullanacağım

huggiesin mayo bezi var ya ondan aldım ama bi tane de mayo şort bulunduracağım
havuza sokmayı düşünmüyorum çünkü gideceğimiz otelin havuzu alışık olduğum şekilde büyük değil doktorumuz da deniz önerdi

ŞEKERSİZÇAY detayları mail ile yollarım ama temelde şunlara dikkat ettim:
-ağustosta gideceğimiz için güneye inip uzun yol+aşırı sıcaklık+nem yüzünden çocuğu bunaltmayı göze alamadım. o nedenle çeşme'yi seçtim.
-akyaka düşünmüştük plannerın önerisiyle ama önceliğimiz ömeri denize sokmak olduğu için ve akyakanın ağustos ortalama su sıcaklığı bana düşük geldiği için vazgeçtik. bu rüya gibi ilçeye ilerleyen senelerde gideceğiz muhakkak!
-otelde mama sandalyesi olmasına dikkat ettim.
-otelle mutfaklarını kullanma konusunda anlaştım
-otelin kendine ait güzel bir plajı olsun ki öğleye kadar çocukla otelden çıkmadan deniz keyfi yapabilelim istedim. öğleden sonraları ise Ilıca halk plajı+diğer koyları gezeriz
-çeşme'de bu saydıklarıma uygun sheraton ılıca ve radisson blu otelleri var. tripadvisor ve booking yorum ve puanlarına baktım. hiçbirşey beğenmeyen insan tipindeki yazıları dikkate almayıp sheraton seçtim.
-önceliğim ılıca plajına yakın olması ve kendi plajı olması ieklinde olmasaydı alaçatı'da incirliev butik oteli seçerdim hiç şüphe etmeden

kızlar annem aradı ömer annemin memelerine saldırmış ::26:
ağlamış resmen çok kötüoldum yavrum o kadar özlemiş ki bulduğuna sarılmış demek ki
lafı açılmışken sizin süt durumları nasıl?
1 yaş dolduğundan beri belirgin şekilde azaldı sütüm
ömer de inadına çok düşkün oldu emmeye evdeki zamanımın %30-40ında göğsüm açık geziyorum
oyun oynarken birden koşarak yanıma gelip göğsüme yapışıyor mesela hiç kıyamıyorum gideceğim sanıyor herhalde
o kadar süt olmadığı için hırslanıyor kan ter içinde kalıyor emicem de süt gelicek diye

bir de artık ayakta ya da oturarak emmek istiyor kurt gibi kaynadığı için de verimli bir emzirme olmuyor sütümün bu yüzden azaldığını düşünüyorum
acaba artık büyüdüler diye mi böyle oldu?
günde kaç ml içmeleri lazım hiç bakmadım da sormadım da

son soru sağdığınız stleri neyle içiriyorsunuz?
ben bardağa geçireceğim haftasonu zaten süt dışındaki herşeyi bardaktan içiyor

merhabalar kızlar dün dr a gittik kilosu iyi ama bana boyu kısa geldi geldiğimden beride nette kafayı buna taktım balık yağı kullanan yada kullanmayı düşünen varmı aranızda okadar çok marka varki dr önerisi demeyin yerinden muayene yapan s..lak bi dr zorda kaldığım için götürdüm birde dvit kullanmaya devam ediyormusunuz bazı balık yağlarında d vitamini var bazılarında yok ama var olanlarda çinko falanda var bilmiyorum annezeynep bu konuda yardımına ihtiyacım var nutrigen. carlson... hangisi

Bütün tatil gönlünce olur inşallah cicim
Emiş konusunda aynı şeklide ayakta şımararak ve her türlü oyunla emiyo bizim cadıda,,yalnız gece uykusundan önce sağlam emip göğsümde uyur genellikle..Sağmayı bıraktım çünkü sütüm çok az,nedenini bilmiyorum ama güzel emmediklerinden olabilir,buzlukta da zor günler için az sütüm kaldı,,gün içinde normal menüye döndük biz yani kahvaltı,meyve,öğlen yemeği,ikindi yoğurdu&meyve,akşam yemeği/muhallebi şeklinde yiyoruz.
sabah ve akşamları bol emziriyorum ama inek sütüne de tam anlamıyla geçtik denebilir. İkeadan aldığım fix renkli plastik bardaklarında veriyorum yarım bardak kadar.Kendi sütümü hiç bardakla vermedim hep biberonla içer.yalnız evde olamdığımızdan
mıdır bilinmez özellikle akşamları hep memeyi/görmek dokunmak istiyor.

Caneracim neden takiyorsun ki boyuna benimkinin de kulagi kepce mesela napalim sagligi keyfi iyi ya bana herseyden guzel gorunuyor
Balikyagi kullanmadim ablm kullaniyordu ona bir sorayim ama FDAnin sitesinden bir bak istersen
Ben de AAPden balik yagi gerekli mi diye bakayim
Biz her hafta balik yiyoruz demir ve deviti de hic vermedim desem yeridir bana kizanlar olur simdi ama napayim her konuda doktorumuza guvenemiyorum cok sukur hergun gunes gordu demir degeri hep takipteydi ne gerek var ki cocuklara yuklenmey

Dün aile arasında küçük bir doğum günü yapacaktık. Hem aşıya götürürüm hem de kutlama için hazırlanırız diye izin almıştım. Neye niyet neye kısmet, sevdiğimiz bi aile dostumuz öteki dünyaya göç etti. Annemler cenazeye katıldı bende çocuklarla kaldım. .

Hafta sonuna erteledik. cumartesi kuzenimin düğünü var ya kendi aramızda kutlarız ya da çok kalabalık bi parti olur

Benim tam doğum gününde götürdüm aşıya, beni neden uyarmadılar bu kadar önemliyse ???

selam cicişler:)
annezeynep_ne güzel tatil planı hazır..biz 2 çocukla ne yapacaz bilmiyorum:)bu arada trukıd güneş kremini bende arkadaşlara tavsiye etmiştim ama beni kimse kaale almadıhatta ben dogalbebegim sitesinden geçen hafta aldım biletrubaby güneş kremi..
2 güne elime ulaştı..
mutluanne_mira iyleşmiş hadi gözümüz aydın..işlaa bir daha olmaz..bu arada ben bebe yastıgını english home dan aldım..
ama yün degil..boncuk elyaf..baya kabarık bi yastıktı ama ben içini açtım yarısını boşalttımdaha iyi oldu..rahat yatıyo..
çıkardıgım elyaflarıda 2 tane küçük yastık yaptım..bebek arabası içinaraya gitmesin dedim

eladuru oğluşunun doğum günü kutlu olsun:119::119::119:
nice mutlu saglıklı uzun ömürler diliyorum..

soruyu anneZEYNEP hanıma sormuşsunuz ama yine de nacizane görüşlerimi bildirmek istedim. ne bileyim, belki yardımım dokunur:

balık yağı hiç kullanmadık, kullanmayı da düşünmüyoruz. haftada 1 balık yiyiyor zaten, gerek yok diye düşünüyorum.
D vitaminini ise bırakalı çok oldu, zaten sırf doktora yalan söylemiş olmamak için kullanmıştım "doğduğundan beri sürekli dışarlarda ve güneş altında. yeterince Dvitaini alıyordur merak etme" dedi eşim, ben de vitamin şişesi bitince yenisini almadım. zaten de yaz geldi...

çağlayı yatırırken nerdeyse ben uyuya kalıyorum1 saat sonunda uyuduneden böyle yapıyo anlamıyorum
yemegi pişiyo..bende patlıcan ve kabak oydumbirazdan dolma yapacamyemek yapmaktan nefret ediyorum
ama yemeyi çok seviyorum
chihiro dostum nerelerdesin kaç gündürgöremedik zatınızı
tatlıcadı misafirlerini al bana gel..dolma yaptım
şekersiz senin yüzünden aldıgım yeşilçayı içemiyorumigrençççç
ilkimcim nerelerdesin
bambucanım bizde seni özledik

English Home'dan alışveriş yaptığınız günü topik olarak biliyoruz Babyceren hanım. eşiniz, arkasını dönmüş, kasada kara kara düşünüyordu

bebek yastığının yarısını boşaltıp 2 küçük yastık daha çıkarmışsınız, bravo fekat English Home'dan bebek yastığına verdiğiniz parayla pazardan çift kişilik yorgan alabileceğinizi de biliyor muydunuz

bugün burda sosyete pazarı var. tanesi 5 liradan çıtçıtlı badiler alacağım. kargo ücreti tarafıma ait olmak üzere Çağla için de gönderebilirim. bir sürü para verip Mother Care'den filan almayın

not: bu aralar neden böyleyim bilmiyorum :44:
su faturam 16.07 yerine 19 tl geldiği için tasarruf moduna mı geçtim acaba :26:

Babyceren hanım, maşallah topiğin muhtarı gibisiniz. bu aralar deneylerim çok azizim, o yüzden giremiyorum. bir de okumam gereken çok makale vs var filan filan filan

veeee.... ben de bugün patlıcan yaptıııım kalp kalbe karşıdır dostum

sabah Orhan Cemal'i babasıyla anneannesine gönderir göndermez, kıymalı patlıcan yemeği yaptım. evden çıkana kadar kısık ateşte pişirdim. o arada kahvaltı yaptım, ortalığı topladım, evi silip süpürdüm, duş aldım, gazete okudum ve lab.a geldim. böyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…