2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

pazar günü anneler günü...

evet bunu herkes biliyor. ben de günlerdir anneme ne alacağımı düşünüyorum, pazar günü sabah mı öğlen mi gidelim planları yapıyorum ama aklıma bugün geldi: BEN DE ARTIK ANNEYİİİİMM

yani biz de artık anneler gününün öznesi olduk dostlarım

belki siz zaten biliyordunuz ama ben yeni farkettim, ne yapayım işte :26:

Pampiş cenera ve mybabylove kuzularınızın dom günü kutlu olsun uzun sanslı basarılı ömurlerı olsun

Eylül Bade adımız ben benım adıma benzerliğinden Bade demeyı eşim ise kendi adına çağrışımdan Eylül ü tercıh edıyoforumda da benım tercıhım olan Bade,Badişko olarak bilinio sanırsam

Kv ve annemin hediye işini hallettım benım ilk anneler gunum bakalım bana ne gelcek

Kv ve annemin hediye işini hallettım benım ilk anneler gunum bakalım bana ne gelcek

tabi yaaa

bunu da yeni farkettim, madem anneyiz ve madem anneler günü :44:

eveeeet, bize de birilerinin anneler günü hediyesi alması gerekiyor

çok yaşayın Köşeminderi hanım, sayenizde bunu da farkettim

şimd sıra, eşimin hediye için kabuslar görmesine engel olup açıkça "yahu bey, saatsiz yaşayamayan biriyim. saat alacaksan al yada şu saatimin kayışını bir taktırıver" demekte :18:

selam kızlar sizi çoooook özlüyorum uğrayamıyorum artık anca işlerimi yetiştirip Tuana nın peşine koşturuyorum

şimdiden hepinizin anneler günü kutlu olsun

neler yapıyosunuz bebişler nasıl?????

benim kız yaşını 26 nisanda doldurdu ama hala yürümüyor ayakta durmaya yeni başladı ama yürütemiyorum korkuyo oturuyo hemen
yürüteç te almamıştım kasları kendi kendine gelişsin diye ama belki ondan böyle geç kaldı

bu arada ben emzirmeye devam ediyorum yemeği biz yerken yemeyi seviyor küçük hanım

şimdilik bizden bu kadar öpüyoruz

Kızım fırsat verirse öğleden sonra resmini ekleyeyim

oğlunuz kızınıza benziyor mu? daha doğrusu, kızınız oğlana benziyor muydu?
benim oğlumu herkes kız sanıyor ve "demekki arkadan kız gelecek" diyorlar. bu tarz şeylere inanmam ama meraktan soruyorum :26:

oğlunuz kızınıza benziyor mu? daha doğrusu, kızınız oğlana benziyor muydu?
benim oğlumu herkes kız sanıyor ve "demekki arkadan kız gelecek" diyorlar. bu tarz şeylere inanmam ama meraktan soruyorum :26:

bende öyle şeylere inanmıyorum ama benim kızım da erkeğe benziyo her gören erkeğe benzetiyo babasına benziyo diyorum ben de

canım yürüme olayının yürüteçle çok da alakalı olduğunu düşünmüyorum ben.büyük oğlum 8,5 aylık küçük oğlum da 9,5 aylıkken yürümeye başladılar ve hiç yürüteç kullanmadık.Eltimin büyük oğlu 14 aylık küçük oğlu 12 aylık yürüdü ve ikisi de yürüteçle büyüdü.genelleme yapmak için yeterli değil tabi ama yürüme tamamen çocukla alakalı bir durum.zamanı gelince yürüyecektir kuzunda endişelenme.

Kızlar biliyorsunuz ben netten dr.kadir tuğcuyu takip ederek çok şey öğrendim.Artık bir çok hastalığımızı endişelenmeden ilaçsız atlatabiliyoruz sayesinde...
Geçen d-vit vermeyen arkadaşları okuyunca bu konuda kadir tuğcunun bir yazısını paylaşmak istedim :

Anne Olunca Anladm - KADR TUCU - D vitamini ve bilinmeyen ynleri

Doktor d.vitaminine çok önem veriyor.Bu yüzden 1 yaşından sonra bebişlerin 6 ayda 1 ampul (2-3 tlcivarı.) ve yetişkinlerin yılda 1 ampul içmelerini şiddetle öneriyor.

Ayrıca güneş kremlerinin d vitamininin emilmesini engellediğini yazısında açıklıyor.Yani güneş kremi kullanıyorsanız d-vit ampül mutlaka vermenizi tavsiye ediyorum.

bende öyle şeylere inanmıyorum ama benim kızım da erkeğe benziyo her gören erkeğe benzetiyo babasına benziyo diyorum ben de

artık insanlara pipisini gösteresim geliyor şu konuşmalar aynen yaşanmıştır:

-- teyze: ayyy, çok şeker bu. adı ne
-- eşim: Orhan Cemal
-- teyze: sizin değil, kızınızın adını sordum
-- eşim: OĞLUMUN adı, Orhan Cemal

-- randevumuz vardı, muayene için
-- çocuğun adı ne
-- Orhan Cemal
-- ay o, oğlanmıydıııı

-- ay çok güzel bir kızınız var
-- o, oğlan

-- Allah bağışlasın, kız dimi
-- hayır, oğlan
-- ama kıza benziyor
-- ama oğlan

-- yavrum bak, cici kız
-- o, oğlan
-- ay oğlan mıydııı

Ayrıca güneş kremlerinin d vitamininin emilmesini engellediğini yazısında açıklıyor.Yani güneş kremi kullanıyorsanız d-vit ampül mutlaka vermenizi tavsiye ediyorum.
çok doğru Turuncu hanım, D vitamini ancak güneşten gelen ultraviole ışınlar emilerek kullanılabilir hale gelebiliyor. bebeklerin güneş ışığına çıkarılmak istenmesinin nedeni bu ama diğer yandan ultraviole, iyonizan bir ışın çeşidi ve çok güzel kanser yapar (DNA'da kırık oluşturabilecek kadar iyonizandır kendisi. DNA kırıkları ise yerine göre kontrolsüz hücre bölünmesine neden olabilir ki bunun adı kanserdir)

dolayısıyla, UV'den korumak için güneş kremi kullanırken, çocuklarımızn D vitaminini kullanılabilir hale dönüştürmesine de engel olmuş oluyoruz

güneş kremi kullanmak pek istemiyorum, o yüzden Orhan Cemal'i güneş ışınlarının eğik geldiği sabah ve akşam saatlerinde dışarı çıkarıyorum ama anneannesinin bahçesinde tüm gün dışarda oluyor. ne yapacağımı düşünüyorum :26:

kızlar çok ama çok mutluyum sevinçten uçuyorum size burada daha önce yazdığım çok sevdiğim arkadaşım hatta ablam HAMİLE:)) 39 yaşında erken menopoza girdiğinde nişanlanmıştı. evlendi 2 senedir çok uğraştı. istanbulda teksen çamlıbel adlı çok meşhur doktora gitti bir yumurta elde edip kaybettiler tam vazgeçmişti izmirde ısrael aruh adlı doktoru duyup söyledim adam çok ilgiliydi gerçekten çok ilaç aldı 10 gün önce bir yumurta oluştu bunu ablamdan alıp embriyo haline getirip ablama transfer ettiler. bugün sabahtan yanındaydım çok ümitsizdi çok ağladık dün doğumgünüydü keşke hediyem bu sonuç olsa dedi ve öğleden sonra kan tahlilinde çıktı gebeliği müjdeyi ben verdim ailesine dua edin sağ salim hayırlısıyla alsın kucağına. Rabbime çok dua etmiştik biz geri çevirmedi binlerce kere şükürler olsun isteyen herkese de nasip etsin.

üstüne üstlük eşime haber vereyim diye aradım demezmi geminin gireceği eğitime eşim yerine gelen tayinci kişiyi çağırmışlar eğitimi o alsın diye eşimide seni istemiyoruz git yeni yerine demezlermi:))) salı ayrılacak büyük olasılıkla marmarise gidecek ve ecenin doğumgününde yanımızda olacak inşallah cuma vakti Rabbim beni çok mutlu etti ay kızlar bugün bana bayrammmmmmmmmmmmmmm:)))

Turuncucum ben katilmiyorum kanadada ya da seattleda yasamiyoruz ki memleketimiz gunluk guneslik zaten depolanan birsey ayrica ben omeri guneslenmesi icin coraplarini fln cikararak oynatiyorum parkta
Gunes kremi konusunda hakli gones isigini dogrudan kiriyor bircok krem ama onu da sadece yaz tatilimizde ve ogle vakti cikmamiz gerektiginde kullanacagiz zaten
Ozetle Rabbim utandirmasin ben d vit vermedim vermeyecegim :s

beni hatırlar mısınız bilmem ama bende sizler gibi mayıs annesi olacakken ne yazık ki kaybettim bebeğimi (

daha sonra sizlerin doğum yaptığı sıralarda buraya gelip dua istemiştim sizlerden rabbim sağlıklı bir yavru nasip etsin diye sizlerde o zaman çok destek olmuştunuz dualarınızı eksik etmemiştiniz ...

ve ben geçen sene mayıs ayında hamile kaldım şimdi kucağımda bebeğimle teşekkür ediyorum hepinize

bugün aldığım üçüncü çok güzel bir haber bu Rabbim bağışlasın sana yavrunu tebrik ederim

selam hatunlar haftasonu eskişehire gidiyoruz umarım hava güzel olur da porsuk keyfi yapabiliriiizz

azraececim senin uzun yazılarını hiç sıkılmadan okumayı amma özlemişim! o ablan için de çok sevindim Rabbim dileyen herkese sağlıkla versin sağlıkla büyütmeyi nasip etsin!

meleğim neden sönük olsunmuş ki hazırlıkların yeter hem çocuklar kalabalıkta bunalıyor ömer de birçok fotoğrafta asık suratlı çıkmış :)

chihiro son sayfalardaki yazılarına pek güldüm çok yaşa çılgın profesör

bir sürüüü bebeğimizin doğumgünüymüş Allah onlrı yuvamızdan eksik etmesin hepsinin yeni yaşı kutlu olsun!

PAMPİŞ yeğenin ne durumda çok sevmiştim onu çok merak ettim Rabbim Şafi ismiyla şifa versin! amin!

KIZLAR ASYANIN DOĞUMGÜNÜ ÇOK ZOR GEÇMİŞ ATEŞLENMİŞ GECE 5TE HASTANEYE GİTMİŞLER BAYA SIKINTILI OLMUŞ SELAMI VAR HEPİNİZE

hepinize merhabaa
yorgunum...mutluyum..huzurluyumm kuzumun doğum gününü kutladık
kalabalık olmasada yorucuydu ama çok güzeldi
ama tarık buğra çok huzursuzdu..uyku saatlerinde uyumayınca huysuzlanıp durdu
neyseki bizde sıramızı savdık:)

azraececimarkadaşın için çok sevindim hatta tüylerim diken diken oldu Rabbimin mucizesini inş sağlıkla kucağına alır mis kokusunu çeker doya doya içine..Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu bu yavrular olmadan olmazzz:)

elabebekbebeğin hayırlı olsun

biraz geçmişe bakim mutfağımı toparlıycam

bende 10 mayısta doğan evlerine neşe,mutluluk ve huzur getiren okişimizin,busenin ve kaanın doğum gününü kutluyorumm.nice yıllara

geçmişe daha sonra kaldığım yerden devam edicem:)meleğim doğum günü resmi ekledin mi merak ediyorummmm

inş canım dolsun dolsunn:)
güle güle giysin sinemisim
sinemisten bahsedince aklıma karadutum,çatalkaram,çingenem şiiri geliyor bedri rahminin şiiriydi galiba:26:
öptüm karadutumu ve seni

çok fazla topike uğrayamayınca doğum gününü kaçırdığımız bebişlerimiz oluyo o yüzden sorun değil bebeğem
ne güzel temennilerde bulunmuşsun canım inşş tüm yavrularımız hayırlı evlat olup yüzlerimizi güldürürler
bende seni ve yarennurumu çok seviyorum güzel yürekli arkadaşım

bugün doğum günü olan bütün bebeklerimiz dogum günü kutlu olsun:119:
iyiki doğmuşlar..
azraece_canım inan yazdıklarını okuyunca bende çok sevindim..Allah ablanın yardımcısı olsun,bebegini ona bağışlasın,sagsalim kucagına almayı nasip etsin..Allah isteyen kimsenin kucagını boş bırakmasın..amin..
eşin içinde çok sevindim..bak ben sana demiştim belki bi süpriz yapar ecenin dogum gününde gelir demiştim yaa gördünmü:))
Allah ayırmaasın sizi

ben artık hiç bir şeye yetişemiyorumçok yorgunum çokkk..
bide üstüne boynumda tutulduöğlende çağlayla 1 saat uyumuşum nasıl yattıysam öyle kalktım,
kolum altta kalmış uyuşmuş uzun süre hissetmedimyorgunluktan sızıp kalmışım..
sonra gittim balon falan aldımhaftaya dgum günümüz ama ben ne yapacagımı bile bilmiyorum:26:
Allah yardımcımız olsun:)

ceren okuldan geldi elinde çiçek ve kartondan yapılmış bir defterüstünde fotografı
anneler günü hediyesi verdi bana çok sevindimiyiki doğurmuşum yavrumu..
ama sonra çok moralim bozuldu..kartonu açtım öğretmenleri soru sormuş çocuklarda cevaplamış..
cerenin cevapları şöyle,
annenin adı ne: babyceren..
annenin meslegi:hanım:)
annenin sevdigi yemekler:fasulye,makarna
annen kaç yaşında)
annene ne hediye almak isterdin:kolye,küpe
annen sinirlimidir:hayır sinirli degildir..sinirlenince döver
neye canımın sıkıldıgını anlamışsınızdırdedim ceren ben seni dövüyomuyum..''annee ben ögretmenime az döver dedim,o beni duymadı'' dedi..sonra geldi sarıldı özür dilerim annecim dedi
sorun defterde bunun yazması degil,sorun cerenin böyle düşünmesievet bazen çok sinirliyken koluna veya bacagına vuruyorum..
yani tutupta çocugu dayak manyagı yapmıyorum ki..ceren çok mızmızdır herşeye aglar..o aglayınca benimde sigortalar atıyo,1 tane ya koluna yada bacagına vurdugum oluyo ama o kadar fazlası yok..her defasında pişman oluyorum ama sonra bi daha yapıyorum
çocugun psikolojinimi bozdum acaba..:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…