bende bir off diyorum harika olmuş..fotoda bir aksilik olmuş ama olsun..Of diyorum. Bugün kuzumdan ilk anneler gunu hediyemi aldım. Feci duyguluyum.
Eki Görüntüle 707206
Fotograftaki bebek kuzenimin oğlu. Ama tabi krestekiler ne bilsin. Face fotolarının içinden bunu secmişler. Olsun sonra degiştiririm kuzumla olan bi foto koyarım alta :)
Sevgili anneciğim
İşte sana evin her köşesinde mobilyalarda duvarlarda her gün temizlemekten bıktığın parmak izlerim.
Gün geçtikçe büyüyorum ve bıraktığım izler de azalıyor. Bunun için sana küçük sevmli gülücüklerimi hediye ediyorum.
Anneler günün kutlu olsun seni çok seviyorum yazıyor.
İyi ki anne olmuşum. Hiç bi duyguya değişmem
Bende bende :)) cikita muz muz cikita muz muz :))
Afiyet bal olsun kuzuma, yarasin ins..annesinin guzel ellerinden cikarda Cagla hic begenmezmi..ask olsun yer tabii..
Sarkiniza bayildim ama en guzel yeri cikata muz muz kismi bilirsin soyleyen sarkici benim favorim adamim olurda :))
kızlar basta cok tesekkür ederim tüm güzel ve degerli yorumlarınız için cok mutlu olduk enesimle
ve bütün kardesleriinin dogum gununu kutluyoruz rabbim basta saglık sonra mutluluk huzur ilim iman ve parayı eksik etmesin hayatınızdan amin hepiniz iyi yerlere gelir hayırlı evlat olursunuz inş amin
hastalarımıza rabbim şifa versin inş artık gelmesin su mikroplar defolsunlar
enesi pazartesi günü asıya götürdük asısını oldu o anlık agladı sustu yavrusum psikopatmıyım neyim aglayınca boynuma atılıyor sarılıyor sıkıca bayılıyorum o halinecanı acıması içimi yaksada yalan yok onun benim kollarımda huzuru korumacılıgı buluyor olması beni mutlu ediyor
kilomuz konusunda sadece 30gr almısız boyu 3 aydır aynı ölçmeyi bilmeyen dangalaklar yüzüne yavrum evde daha uzun orda aynı cıkıyor
bide komik olan su 10aylıkken 78cmse 11aylıkken 77ölcüyor ama kagıtta 78yazdıgını görünce aynı diyip 78yazıyor sonra 12 aylık kontrolde yine aynı ben evde farklı ölcüyorum o orda farklı 2 büklümken bebekmi ölcülür birdahakine kızıcam
bu ay yürümeye basladıgından ve dahada yaramaz oldugundan 2diş zorla cıkarmasına baglıyorum kilosunu enes emmesine ragmen sütüm olmasına ragmen 30gr almasına cok üzüldüm ek gıdada alıyor ama snye durmuyor sizide aksatmam bu yuzden :26:
bide sütümün kilo aldırmadıgını keyfi içtigini anladım
eneste bir düşkün memeye anlatamam gece mememde uyuyor eme eme napsam kessemmi diyorum ama bayada sütüm var napsam anlamadım
birde kızlar gögüs kontrolüne gittim elime bişeyler geliyor diye 2mememdede süt kisti olusmus kendi doktorumla görüsemedim baska doktordan ögrendim ilac verir dedi kötü degilmiş içim rahatladı gidiyim bir ara doktorumada ögreniyim ne olmus benim sarkıklara
Geldim bebeğem yaa çok yoğunum bu aralar muhabbetini özledim.çağlayı yatırırken nerdeyse ben uyuya kalıyorum1 saat sonunda uyudu neden böyle yapıyo anlamıyorum
yemegi pişiyo..bende patlıcan ve kabak oydumbirazdan dolma yapacam yemek yapmaktan nefret ediyorum
ama yemeyi çok seviyorum
chihiro dostum nerelerdesin kaç gündürgöremedik zatınızı
tatlıcadı misafirlerini al bana gel..dolma yaptım
şekersiz senin yüzünden aldıgım yeşilçayı içemiyorumigrençççç
ilkimcim nerelerdesin
bambucanım bizde seni özledik
cerenin 2 gündür gözünde çapak oluşmaya başladı:26:sabah uyandıgında baya oluyo:26:
acaba mikropmu kaptı..doktora götürmelimiyim..yoksa kendiliginden geçermi?
netten araştırdım mikrop kapmış olabilir yazıyo..bide papatya suyuyla silin yazıyo yapsam mı ki..
Toplantilarda gizli gizli bakarken MELEGIMin dogumgunune denk geldim zurafa temanin bu kadar guzel olacagini cidden beklemiyordum harika olmus hersey bayildim oyle sevimli gorunuyorlar ki!
Bizdeki gelismeler:
Agustos.ta Cesme.ye gidiyoruz oteller ayarlandi arastirmalar yapildi nerede ne yenecek belirlendi :)
kızlar bugün 10 otobüsüyle geldim ve yolda sizi okudum:)) artık nette var ekranlarda iyi oldu:)) hastaneye gitmedim zaten sabah ece kalktığımızda ateşliydi ve burnu akıyordu. yolda da hep uyudu hali yoktu anneme satıp alışverişe gittim bir yağmur bastırdı sırılsıklam oldum. hala keyfi yok şurup verdim ateşi var azcık ya gece nelere gebe bilmiyorum çok şükür annemler yanımda korkmuyorum o yüzden . yazcak bir yığın şey vardı da unuttum yorgunluktan
Valla bende bir çocukla akıl fikir kalmadı iki tane olsa beni unutun artık, seni tebrik ediyorum cicim valla süpersin bi madalyayı hakettin.ilkimcim hoşgeldin cicim..valla bizde seni özledik..hatta bugün seni arayacaktım ama sonra unuttum:26:
bu çocuklar bende akıl bırakmadı:)
melegim canım demek canın kabak çekti:)o resimdeki kabak şuanda ya benim yada eşimin midesinde
ayıptır söylemesi çok güzel dolma yaparım ben:)dolma oyacagım 2 tane var..kısayla oyuyorum uzunla dışını tırtıyorum:)
azraecem yetiştinmi canım..eceyi doktora götürdünmü..
kızlar bugün 10 otobüsüyle geldim ve yolda sizi okudum:)) artık nette var ekranlarda iyi oldu:)) hastaneye gitmedim zaten sabah ece kalktığımızda ateşliydi ve burnu akıyordu. yolda da hep uyudu hali yoktu anneme satıp alışverişe gittim bir yağmur bastırdı sırılsıklam oldum. hala keyfi yok şurup verdim ateşi var azcık ya gece nelere gebe bilmiyorum çok şükür annemler yanımda korkmuyorum o yüzden . yazcak bir yığın şey vardı da unuttum yorgunluktan
biz doğumgünümüzde beyaz badi üzerine keçeden yapılmış 1 sayısını aplike edicem askılı pantolonla tamamlamayı düşünüyorum.
kızlar çok şükür 1. dişimiz çıkmış.ama altta bitane daha kabarmış.doğumgünümüzde diş buğdayıda yapıcam inş. içimde kalmasın çok heves etmiştim yapamicam diye üzülüyordum. bildiğiniz adetler varmı değişik paylaşırmısınız,bizde buğday pişirilip dua ettiriliyor sonrada bebeğin önüne değişik meslek gruplarına ait eşyalar konuyor. ben mesala kalem seçmişim.tıbbi sekreter olucam o günden belli olmuş anlıyacağınız. varsa böyle şeyler yazarmısınız.
kızlar özürlü yeğenimiz vardı hatırlarsanız kaynımın oğlu 6 yaşında suanda yoğum bakımda havale gecirdi durumu ciddi lütfen dua edin bişey olmasın yavruma nolur kızlar
Hoşgeldin canım,regl olmuşsun nihayet...Gözün aydın.kızlar ben geldim..
yaklaşık 1,5 aydır yokum. arada bir bakmaya çalışsamda aktif olamadım malesef.
görümcemin düğünü vardı evlendirdik geldik :)
resimlere baktım mutluannem, annezeynebim, çiçeğim,beykozum...
ellerinize emeğinize sağlık hepsi birbirinden güzel olmuş..
azranın doğum günü 27sinde. fakat 0 tarihte eşimin köyünde şenlik varmış.
bir hafta sonra yapayım dedim sünnet düğünü var. o yüzden mecburen haziran 8de kutlayacağım..
başta çok üzüldüm ama sonra foruma girip resimlere bakınca mutlu oldum..
siz yapın yapın sonra rahatlayın bana vakit ayırın ve hepinizden bi parça kızımın doğum gününde olsun,
fikirlerinizi hep çalayım
şaka bir yana gecikmelide olsa güzel olur umarım..
hepinizi özledim vallahi burnumda tüttünüz...
söylemeyi unuttum... 21 ay sonra ilk kez bende nihayet regl oldum :)
Canım,benim sütüm de iyice azaldı.Gün içinde toplam 260 cc kadar süt sağıyorum artık.Özellikle son bir haftadır iyice azaldı.Doğacığıma hala biberondan süt içiriyorum.Aslında günde kaç cc içmeleri gerektiğni tam olarak bilmiyorum,fakat bildiğim kadarıyla günde 500 cc süt verilmeliymiş.Gerktiğinde takviye (devam sütü,inek sütü) edilebilinirmiş.mutlum Ömer asla yastıkta durmuyor (hasta olmadığı sürece)
1 gece ayağımda sallayıp yatağa öylece koymuştum büyük insanlar gibi bacak arasına sokmuş
hala kullanmıyorum o yüzden ama alıştıracağım zaman pamuk yastık kullanacağım
huggiesin mayo bezi var ya ondan aldım ama bi tane de mayo şort bulunduracağım
havuza sokmayı düşünmüyorum çünkü gideceğimiz otelin havuzu alışık olduğum şekilde büyük değil doktorumuz da deniz önerdi
ŞEKERSİZÇAY detayları mail ile yollarım ama temelde şunlara dikkat ettim:
-ağustosta gideceğimiz için güneye inip uzun yol+aşırı sıcaklık+nem yüzünden çocuğu bunaltmayı göze alamadım. o nedenle çeşme'yi seçtim.
-akyaka düşünmüştük plannerın önerisiyle ama önceliğimiz ömeri denize sokmak olduğu için ve akyakanın ağustos ortalama su sıcaklığı bana düşük geldiği için vazgeçtik. bu rüya gibi ilçeye ilerleyen senelerde gideceğiz muhakkak!
-otelde mama sandalyesi olmasına dikkat ettim.
-otelle mutfaklarını kullanma konusunda anlaştım
-otelin kendine ait güzel bir plajı olsun ki öğleye kadar çocukla otelden çıkmadan deniz keyfi yapabilelim istedim. öğleden sonraları ise Ilıca halk plajı+diğer koyları gezeriz
-çeşme'de bu saydıklarıma uygun sheraton ılıca ve radisson blu otelleri var. tripadvisor ve booking yorum ve puanlarına baktım. hiçbirşey beğenmeyen insan tipindeki yazıları dikkate almayıp sheraton seçtim.
-önceliğim ılıca plajına yakın olması ve kendi plajı olması ieklinde olmasaydı alaçatı'da incirliev butik oteli seçerdim hiç şüphe etmeden
kızlar annem aradı ömer annemin memelerine saldırmış ::26:
ağlamış resmen çok kötüoldum yavrum o kadar özlemiş ki bulduğuna sarılmış demek ki
lafı açılmışken sizin süt durumları nasıl?
1 yaş dolduğundan beri belirgin şekilde azaldı sütüm
ömer de inadına çok düşkün oldu emmeye evdeki zamanımın %30-40ında göğsüm açık geziyorum
oyun oynarken birden koşarak yanıma gelip göğsüme yapışıyor mesela hiç kıyamıyorum gideceğim sanıyor herhalde
o kadar süt olmadığı için hırslanıyor kan ter içinde kalıyor emicem de süt gelicek diye
bir de artık ayakta ya da oturarak emmek istiyor kurt gibi kaynadığı için de verimli bir emzirme olmuyor sütümün bu yüzden azaldığını düşünüyorum
acaba artık büyüdüler diye mi böyle oldu?
günde kaç ml içmeleri lazım hiç bakmadım da sormadım da
son soru sağdığınız stleri neyle içiriyorsunuz?
ben bardağa geçireceğim haftasonu zaten süt dışındaki herşeyi bardaktan içiyor
Chiriho şu deneylerin öldürüyor beni,hatta seni hayal ettiğimde nedense hep beyaz önlüğünle gözümün önünde canlanıyosun.Babyceren hanım, maşallah topiğin muhtarı gibisiniz. bu aralar deneylerim çok azizim, o yüzden giremiyorum. bir de okumam gereken çok makale vs var filan filan filan
veeee.... ben de bugün patlıcan yaptıııımkalp kalbe karşıdır dostum
sabah Orhan Cemal'i babasıyla anneannesine gönderir göndermez, kıymalı patlıcan yemeği yaptım. evden çıkana kadar kısık ateşte pişirdim. o arada kahvaltı yaptım, ortalığı topladım, evi silip süpürdüm, duş aldım, gazete okudum ve lab.a geldim. böyle...
Evt cnm istedigim ev oldu cok cabaladim ve muradima vardim bugunde son odemelerimizi yaptik yarin kontrat imzalayip anahtar alicaz...Bu ev benim secimimde ins rabbim mahcup etmez..Esim baska bir ev istiyordu oda bahceli bir evde ama evin mutfagi ve cocuk odasini hic begenmedim bu yuzden ondan vazgectik..simdi beni sardi endise eger burda aksilik yasarsak bak gor tantanayi beni yer bu adam :)) neyse olan olsu artik hayirlisi olsun ins ki hep oyle dua ettim hayirlisi bu ise olsun diye bakalim
Merhaba güzel anneler,
Çoktandır giremiyorum bi yandan da aklım burada. Ctesi doğum gününü kutladık kızımın,çok yorucu bir o kadar da duygu yüklü ve güzeldi.Kızım çok mızmızdı o gün,ben kalabalığa bağladım ama akşamına belli etti nedeni kendini.Ctesi akşamından pazar akşamına kadar ishaliyle uğraştık Ptesi sabahı ishali geçti derken hoop ateşi yükseldi.Kızımın kendi doktoru saat 2 den sonra muayenehanesini açtığından evin yakınında bi tıp merkezinin doktoruna götürdük,boğazı çok kızarık antibiyotiğe başlıcaz dedi,içim hiç elvermedi başlamaya kendi doktoruna telefonla ulaştım,ateşi 3 gün sürerse bana getirin ve antibiyotiğe başlamayın şimdi dedi.Ptesi gecesi ateşler içinde yandı,sık sık duş aldırdık.Dün ateşi düştü ama bu sefer de akşam sürekli ağladı,ne meme kabul etti ne biberon.Sesi kısıldı ağlarken.Gece farkettik ki azı dişi çıkmış,zaten ağzını da açmıyordu,elimizle kontrol edemiyorduk. Artık 9 dişimiz var artı diğer azı yeri de kabarmış.Bugun sakinmiş,anane ve dedesiyle oynuyormuş. Allahtan annemler buradaydı,yoksa çok zorlanırdım.Uykusuzluk çok yordu beni,işte de çok yoğunum maalesef.
Bu arada doğum gününden önce 1 yaş kontrolüne götürmüştük. Dr günde en fazla 1 su bardağı inek sütü içebilir dedi,onu da tercihen uyumadan 1 saat önce verin dedi.
Not:1- Doğum günümüzü kutlayan bütün annelere teşeşkür ederiz.Bugün doğum günü olan bebeklere mutlu seneler olsun inş.
2-Turuncu seni rüyamda gördüm.Doktora gitmişiz biz kızımla,Kayrayı görüyorum aa diyorum bu Kayra annesi neredeki,sonra yaklaşıyorum yanınıza ,siz Turuncu musunuz diyorum kk dan? bu arada senin saçlar Hürrem Kızılı,bluzun pantolununda turuncu.Turuncuyu gerçekten çok seviyo demekki baştan aşağı turuncu diyorum.Saat çaldı uyandım sonra :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?